Dodaj do ulubionych

240 mln za co?

09.11.18, 07:37
Msza święta, wieńce, w południe odśpiewanie hymnu, wieczorem świeczki w domach.
Marszu nie liczę, bo nie oni go organizują, a więc gdzie jest 240 mln złotych?
Zaiste "dojna to zmiana" ale żeby na bezczela skroić tyle kasy, to tylko pisior potrafi.
A Du.a tak zapowiadał huczne obchody, tacy goście mieli do nas zjechać, prócz Tuska, który robi to, by zagrać na nerwach pisiorom, nie będzie nikogo, smutne to i śmieszne.
Jeśli taki burdel jest przy obchodach, to wcale mnie nie dziwi katastrofa smoleńska.
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: 240 mln za co? 09.11.18, 08:18
      "Europejscy" politycy wyksztalcili sie na podrecznikach,
      w ktorych do dzis slychac echo cytatu W.Molotowa
      o "pokracznym bekarcie Traktatu Wersalskiego".
      Widocznie ufaja "wielkim nauczycielom" ze Wschodu.
      Autorytetow bylo wiecej, jakkolwiek Adolf
      to jednak obciach.
      Dyplomacja europejska ma swoje swietosci.
      • nazimno Re: 240 mln za co? 09.11.18, 08:19
        ...aaaaa, bylbym zaponnial: i dlatego nie przyjada
        • czandra1 Re: 240 mln za co? 09.11.18, 08:53
          Towarzysz niewygrzany, pomylił wątki, w tym wątku poruszamy sprawę cudownego zniknięcia 240 mln złotych przeznaczonych na obchody 100-lecia Niepodległości Polski.
          ...aaaaa, byłbym zapomniał: kto i gdzie nie przyjedzie towarzyszu niewygrzany, co?
          • nazimno buhaha... 09.11.18, 10:55
            a wy towarzyszu czandra wasza ...., mac...ie juz starcza demencje,
            bo zescie zapomnieliscie, co powiedzieliscie, cytuje:

"A Du.a tak zapowiadał huczne obchody, tacy goście mieli do nas zjechać"

A dygresja o bekarcie byla wyjasnieniem braku checi przyjazdow...tuzow europejskiej polityki.
          • czandra1 Re: 240 mln za co? 09.11.18, 11:05
            "Europejscy" politycy wyksztalcili sie na podrecznikach,
            w ktorych do dzis slychac echo cytatu W.Molotowa
            o "pokracznym bekarcie Traktatu Wersalskiego".
            Widocznie ufaja "wielkim nauczycielom" ze Wschodu.
            Autorytetow bylo wiecej, jakkolwiek Adolf
            to jednak obciach.
            Dyplomacja europejska ma swoje swietosci.

Czyli ten bełkot miał być o nieobecności głów państw zaproszonych przez Du.ę, w życiu bym towarzyszu niewygrzany, o to was nie posądzał, żeście tacy sprytni, nie inteligentni, bo komuniści nie są inteligentni, ale sprytny.
            • nazimno Re: 240 mln za co? 09.11.18, 11:14
              ...wy, czandra, pijecie od samego rana i miesza wam sie w malej lepetynce dziadunia forumowego...
              Komuchy po przemalowaniu na liberalow w 1989 roku zglupialy na starosc juz do reszty
              i probuja udawac inteligentnych i blyskotliwych, jednak robia to tak nieudolnie jak wlasnie wy to robicie

PS
              g. wiecie o zawartosci np. niemieckich czy tez francuskich podrecznikow historii

• czandra1 Re: 240 mln za co? 09.11.18, 11:20
                Za to wy towarzyszu, jako światły komunista, dawniej zwany internacjonalistą znacie nie tylko niemieckie , czy też francuskie podręczniki, ale i w mandaryńskim sobie towarzysz radzi nieźle, o dialekcie syczuańskim nie wspomnę, nie chce mi się pisać z tobą, bo jesteś pisowski komuch zaprogramowany na wekslowanie niewygodnych tematów.
                • nazimno Re: 240 mln za co? 09.11.18, 11:23
                  Niczego, idioto, nie kumasz i jeszcze sie wymadrzasz.
                  Jestes tylko cieciem zaprogramowanym na umieszczanie takich samych tematow jak kundelek_na_czarnych.
                  I jak dostaniesz po lbie, to placzesz jak przedszkolak.
                  • czandra1 Re: 240 mln za co? 09.11.18, 11:27
                    Od kogo, od ciebie? Nie schlebiaj sobie, jesteś łąjzą, i nią zostaniesz, a te twoje bzdety to możesz wygłaszać na jakimś plenum, ćwoku, co z wami komuchami jest, ani rozumu, ani poczucia humoru.
                    EOT
                    • nazimno Re: 240 mln za co? 09.11.18, 11:38
                      Tak wlasnie reaguje towarzysz czandra, typowy "yntligent" tego forum,
                      bedacy w rzeczywistosci absolwentem partyjnej szkolki poslusznych i uzytecznych idiotow
                      przyuczonych do pilnowania jak zrenicy oka tresci tematow poruszanych na fk.
                      buuuuhaaaaahaaaaa

• xystos Re: 240 mln za co? 09.11.18, 09:15
      "Marszu nie liczę, bo nie oni go organizują, a więc gdzie jest 240 mln złotych?"

Prawda że przyjemnie liczyć cudze
      pieniądze?,Pani Adela z magla parowego też się tym fascynuje ..i egzaltuje.
      • yoma Re: 240 mln za co? 09.11.18, 09:18
        Twoje nie. Moje i Czandry tak.
        • xystos Re: 240 mln za co? 09.11.18, 09:28
          "yoma 09.11.18, 09:18
          Twoje nie. Moje i Czandry tak."

wasze?,niemoże być,trzeba w księdze
          Guinassa zapisać,dwuch Żydów dało
          się oskubać.

Alle Luja
          Hose Jana
    • yoma Re: 240 mln za co? 09.11.18, 09:17
      Ławeczki płaszczaka - 4 balony, łapówka dla 236 tys. kulsonów - 236 balonów i się zgadza.
      • pies_na_czarnych Re: 240 mln za co? 09.11.18, 09:31
        Sfinansowali swoje niefortunne wybory.
        • xystos Re: 240 mln za co? 09.11.18, 09:33
          noo więc o co mają pretensje?
          • czandra1 Re: 240 mln za co? 09.11.18, 11:09
            Spróbuję tobie biedaku to wytłumaczyć, dociekamy gdzie jest 240 mln złotych, "przeznaczonych" na opłacenie obchodów 100-lecia Polski Niepodległej, wydaje mi się że użyłem słów za trudnych dla ciebie pisiaczku, więc tłumaczenie dla ciebie w wolskim, kto zajebał tyle kasy?
            • taniarada To może ja 09.11.18, 11:30
              Niech się Wyborcza i różne naTemat Lisy nie martwią.Tu jest wszystko wytłumaczone.www.dzieje.pl/aktualnosci/p-glinski-z-okazji-stulecia-niepodleglosci-w-tym-roku-ok-400-wydarzen-na-calym-swiecie
              • pies_na_czarnych Re: To może ja 09.11.18, 12:13
                :)
    • yoma Re: 240 mln za co? 09.11.18, 09:59
      Tymczasem w Krakowie

koduj24.pl/krakowscy-sedziowie-z-pieknymi-zyczeniami-dla-polski/

i tak się czci stulecie. Można? Można.
    • taniarada Siemka 09.11.18, 11:08
      Zaciekawiła mnie kwestia pobytu Tuska?A nie chla onw Gdańsku z Adamowiczem .Z okazji jak pięknie wyrolowali mieszkańców Gdańska.Razem z synalkiem Bolka?Adamowicz jak by miał honor .To odpalil by jedną kamienicę Jarkowi.100 kamienic Adamowicza na stulecie niepodległości.
      • czandra1 Re: Siemka 09.11.18, 11:15
        A coś, przygłupie pisowski, na temat?
        Spróbuj, za którymś razem dasz radę, bo jak na razie, upośledzony, mijasz się z tematem na milę ( mila, jednostka długości obowiązująca w niektórych krajach anglosaskich).
        Roraty.
        • nazimno Re: Siemka 09.11.18, 11:27
          A moze napiszecie cos madrego o wiorstach, czandra?
          ...znacie sie przeciez na tych waszych jednostkach dlugosci...
        • cronny "Życzę Polsce niepodległości do końca świata" 09.11.18, 11:30

napisał mój 8-letni wnuczek w okolicznościowym wypracowaniu.
          • j-k Ladnie napisal... 09.11.18, 11:39
            ale nastepnej takiej rocznicy juz nie bedzie - i dlatego warto ja swietowac...

- za kolejne 100 lat bedzie pewnie (znowu !!!) Priwislanski Kraj - stan Unii Europejskiej

i to w optymistycznej wersji

w mniej optymistycznej Unii juz nie bedzie

a w calkiem pesymistycznej - nie bedzie juz i Europy - tylko jakas AfroAsia...
    • j-k za 100-letniego zywca :))) 09.11.18, 11:33
      a teraz syp swoja dzialke (wychodzi ca. 8 zlotych na jednego podatnika) i nie placz.
    • klodawa1952 Re: 240 mln za co? 09.11.18, 12:02
      czandra1 napisał:

> Msza święta, wieńce, w południe odśpiewanie hymnu, wieczorem świeczki w dom
      > ach.

> Marszu nie liczę, bo nie oni go organizują, a więc gdzie jest 240 mln złotych?
      > Zaiste "dojna to zmiana" ale żeby na bezczela skroić tyle kasy, to tylko pisior
      > potrafi.
      > A Du.a tak zapowiadał huczne obchody, tacy goście mieli do nas zjechać, prócz T
      > uska, który robi to, by zagrać na nerwach pisiorom, nie będzie nikogo, smutne t
      > o i śmieszne.
      > Jeśli taki burdel jest przy obchodach, to wcale mnie nie dziwi katastrofa smole
      > ńska.
      Pytanie o pieniądze zawsze na tym forum poprę, czandra. Popieram !
      Jestem wręcz zwolennikiem twierdzenia Tuska, który mówił , że każdą złotówkę, przed jej wydaniem, należy oglądać kilka razy :)
    • szwampuch58 Re: 240 mln za co? 09.11.18, 18:17
      moze na to?
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24147162,egipskie-piramidy-chrystus-w-rio-i-krzywa-wieza-w-pizie-rozblysna.html#s=BoxMMtImg1
      Osobiscie pisiorowi nie wierze w te bajeczki no ale pozyjemy zobaczymy(szczegolnie bede obserwowac tych"ciapatych" z Egiptu i Dubaju)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka