Dodaj do ulubionych

"szara sieć" pod skrzydłami Glapińskiego,...

28.11.18, 12:42
...czyli jak się urządzić ze swojakami w NBP. Proszę czytać, na końcu jest najlepsze:
wiadomosci.wp.pl/przeswietlilismy-biznes-zony-bylego-szefa-knf-marka-ch-ewidentny-konflikt-interesow-6321485930735745a
No i się okazuje, że nasz niedorobiony robespierek Kamiński jest zwyczajnym przewalaczem państwowych pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • klodawa1952 Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapińskiego,... 28.11.18, 13:00
      Pisałem o tym tutaj już ak Glapę powoływano do NBP. To człowiek od biznesów typu Telegraf.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 28.11.18, 13:04
        Daj linka romek do tych swoich wpisów.
        • eiran Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 28.11.18, 13:55
          Wesoły Romek bardzo wysoko oceniał kwalifikacje Glapińskiego. Każdy może znaleźć jego wpisy na ten temat z taką samą łatwością, jak jego wpisy krytyczne wobec "Glapy".
          • klodawa1952 Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 28.11.18, 14:22
            eiran napisał:

> Wesoły Romek bardzo wysoko oceniał kwalifikacje Glapińskiego. Każdy może znaleź
            > ć jego wpisy na ten temat z taką samą łatwością, jak jego wpisy krytyczne wobec
            > "Glapy".
            >
            Wtedy ty akurat wysoko ceniłeś kwalifikacje Glapińskiego. Broniłeś go.
            • eiran Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 28.11.18, 14:27
              Próbowałem cię wspierać, ale aż tak gorliwy nie bylem.
            • erte2 Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 28.11.18, 15:25
              klodawa1952 napisał:
              Wtedy ty akurat wysoko ceniłeś kwalifikacje Glapińskiego.

Ja tez wysoko oceniam kwalifikacje glapińskiego. Ostatecznie nie każdy potrafił zrobić z partii gołodupców partię krezusów, byle kto nie umiałby zorganizować tylu dziwnych biznesów (a potem je sprawnie zlikwidować zachowując kasę i sprawnie zacierając ślady), nie każdy z taką przeszłością zostałby prezesem NBP. Don Vito Corleone mógłby pozazdrościć takiego księgowego.
          • klodawa1952 znowu chcesz mieć spuszczone spodnie nieszczęśniku 28.11.18, 19:35
            eiran napisał:

> Wesoły Romek bardzo wysoko oceniał kwalifikacje Glapińskiego. Każdy może znaleź
            > ć jego wpisy na ten temat z taką samą łatwością, jak jego wpisy krytyczne wobec
            > "Glapy".
            Chcesz znowu stać ze spuszczonymi spodniami ?
            Powiedz tylko.
            Aczkolwiek od pewnego czasu jest mi ciebie szkoda.
            Odczywam litość.
            Powtórzę co napisałem. Tak, krytykowałem ostro decyzję powołującą Glapińskiego na prezesa NBP.
            • eiran Re: znowu chcesz mieć spuszczone spodnie nieszczę 28.11.18, 19:42
              Powtórzę co napisałem, niezależnie od tego, co "odczywasz". Nie dość że nie krytykowałeś powołania Glapińskiego, to jeszcze wcale nie robiłeś tego ostro. Chyba że pod jakimś zupełnie konspiracyjnym nickiem. To zresztą i tak nie ma znaczenia, bo któż by się przejmował twoją "konstruktywną krytyką".
              • klodawa1952 Re: znowu chcesz mieć spuszczone spodnie nieszczę 28.11.18, 20:35
                eiran napisał:

> Powtórzę co napisałem, niezależnie od tego, co "odczywasz". Nie dość że nie kry
                > tykowałeś powołania Glapińskiego, to jeszcze wcale nie robiłeś tego ostro. Chyb
                > a że pod jakimś zupełnie konspiracyjnym nickiem. To zresztą i tak nie ma znacze
                > nia, bo któż by się przejmował twoją "konstruktywną krytyką".
                >
                Czy czekam.na.lewicę jest konspiracyjnym nickiem ?
                • klodawa1952 jednak sPOdnie zdjęte :) 29.11.18, 07:27
                  klodawa1952 napisał:

> eiran napisał:
                  >
                  > > Powtórzę co napisałem, niezależnie od tego, co "odczywasz". Nie dość że n
                  > ie kry
                  > > tykowałeś powołania Glapińskiego, to jeszcze wcale nie robiłeś tego ostro
                  > . Chyb
                  > > a że pod jakimś zupełnie konspiracyjnym nickiem. To zresztą i tak nie ma
                  > znacze
                  > > nia, bo któż by się przejmował twoją "konstruktywną krytyką".
                  > >
                  > Czy czekam.na.lewicę jest konspiracyjnym nickiem ?
                  Przeoczyłeś to pytanie czy boisz się POnownie ściągniętych gaci do kostek:)
                  • eiran Re: jednak sPOdnie zdjęte :) 29.11.18, 07:38
                    Wszyscy się boja takie mózgu jak twój guz kulszowy.
                    • eiran Re: jednak sPOdnie zdjęte :) 29.11.18, 07:38
                      takiego
                    • klodawa1952 Re: jednak sPOdnie zdjęte :) 29.11.18, 08:41
                      eiran napisał:

> Wszyscy się boja takie mózgu jak twój guz kulszowy.
                      Spróbuj to napisać w języku polskim.
                    • klodawa1952 Re: jednak sPOdnie zdjęte :) 29.11.18, 08:47
                      eiran napisał:

> Wszyscy się boja takie mózgu jak twój guz kulszowy.
                      Widać, że pisałeś to do lustra :
                      "pisuje na forum raczej dlatego, ze jest zaangażowany ideologicznie, nawet jeśli to, co z tego wychodzi, to nieporadny bełkot."
                      Co wyżej zaprezentowałes. Masochista !
                      Ale kręcisz, gubisz szyk i literki a więc przypomniaęłś sobie , że chwaliłeś kompetencje Glapińskiego.
                      • eiran Re: jednak sPOdnie zdjęte :) 29.11.18, 09:00
                        nie "przypomniaęm" sobie, bym - w przeciwieństwie do "twojej postaci" chwalił kompetencje Glapińskiego. Nawet jeśli sto razy powtórzysz to samo łgarstwo, to nie nabierze ono przez to cech prawdomówności, nasze ty wielonikowe nieszczęście.
                        • klodawa1952 do samych kostek 29.11.18, 09:10
                          eiran napisał:

> nie "przypomniaęm" sobie, bym - w przeciwieństwie do "twojej postaci" chwalił k
                          > ompetencje Glapińskiego. Nawet jeśli sto razy powtórzysz to samo łgarstwo, to n
                          > ie nabierze ono przez to cech prawdomówności, nasze ty wielonikowe nieszczęście
                          > .
                          To, że nie pamiętasz to nie znaczy, że nie było. To, że pamiętasz lub wiesz to nie znaczy, że istnieje. Zabawna czasami opaczność a czasami niezabawna i budząca litość żałosność u ciebie.
                          Re: Glapiński prezesem NBP -
                          ayran 06.05.16, 17:39
                          Jeśli chodzi o politykę pieniężna, to bym się tym nie martwił. Nawet Skrzypek, o wiele mniej kompetentny od Glapińskiego, nie narobił specjalnych szkód (poza jedną). Chyba że Glapiński będzie chciał szkodzić.

• eiran Re: do samych kostek 29.11.18, 09:32
                            To chyba, ludzikow, potwierdza, że byłem wielkim fanem powołania Glapińskiego na prezesa NBP, oraz (zwłaszcza w wyciętych przez "twoją postać" fragmentów mojego wpisu) uważałem go za człowieka prawie tak uczciwego, jak Mariusz Kamiński.
                            • klodawa1952 Re: do samych kostek 29.11.18, 11:11
                              eiran napisał:

> To chyba, ludzikow, potwierdza, że byłem wielkim fanem powołania Glapińskiego n
                              > a prezesa NBP, oraz (zwłaszcza w wyciętych przez "twoją postać" fragmentów moje
                              > go wpisu) uważałem go za człowieka prawie tak uczciwego, jak Mariusz Kamiński.
                              >
                              Ale fajnie ci że spuszczonymi spodniami z powodu tego , że zdecydowanie krytykowaleś powołanie Glapinskiego na te funkcję. Nie zimno ci ?
                              • eiran Re: do samych kostek 29.11.18, 11:14
                                Biorąc pod uwagę, jak "ostro" ty krytykowałeś jego wybór, czuję się usprawiedliwiony.
                                • klodawa1952 Re: do samych kostek i z tyłkiem na podwórku 29.11.18, 15:40
                                  eiran napisał:

> Biorąc pod uwagę, jak "ostro" ty krytykowałeś jego wybór, czuję się usprawiedli
                                  > wiony.
                                  >
                                  A nie krytykowałem ostro ?
                                  1. Re: Glapiński prezesem NBP -
                                  czekam.na.lewice 06.05.16, 12:24
                                  ave.duce napisała:
                                  > do usług K. Jarosława.
                                  No to już niemal mafia :(

2. Re: Z Glapińskim ? Hmm
                                  czekam.na.lewice 06.05.16, 17:19
                                  Pieszczoszek prezesa Kaczyńskiego z zakonu PC.

3. Nowoczesna zgadza się z Brudzińskim...
                                  czekam.na.lewice 07.05.16, 09:20
                                  ...w temacie Glapińskiego :)
                                  Jeden Halicki rozumie o co chodzi o rozumie jako to jest niebezpieczne.

• eiran Re: do samych kostek i z tyłkiem na podwórku 29.11.18, 17:03
                                    No - ludzikow - powiadasz że to są przykłady twojej miażdżącej krytyki? Wiele znad tego dekoltu nie wyskrobałeś.
                                    • klodawa1952 Re: do samych kostek i z tyłkiem na podwórku 29.11.18, 19:37
                                      eiran napisał:

> No - ludzikow - powiadasz że to są przykłady twojej miażdżącej krytyki? Wiele z
                                      > nad tego dekoltu nie wyskrobałeś.

Publiczność widzi moje opinie od razu z chwilą powołania Glapy na prezesa NBP i zestawi z twoim komentarzem i oceni ...kim jesteś a więc nawet powstrzymam się od oceny.
                                      • eiran Re: do samych kostek i z tyłkiem na podwórku 29.11.18, 19:48
                                        Publiczność, powiadasz? Czy ty aby nie przeceniasz skali zainteresowania twoimi elukubracjami?
                                        • klodawa1952 Re: do samych kostek i z tyłkiem na podwórku 29.11.18, 20:11
                                          eiran napisał:

> Publiczność, powiadasz? Czy ty aby nie przeceniasz skali zainteresowania twoimi
                                          > elukubracjami?
                                          >
                                          Moimo pewnie nie ale twoimi bezapelacyjnie.
                                          Nie pomyślałeś , stresujac sie tymi ponownie spuszczonymi spodniami ,
                                          że publiczność może być zainteresowana lub niezainteresowana w tej polemice również twoimi wypowiedziami.
                                          • eiran Re: do samych kostek i z tyłkiem na podwórku 29.11.18, 20:15
                                            Mamy tu jednego, któremu wszystko się kojarzy z Dutkiewiczem, a - jak się okazuje - innego, który jak zamknie oczy, to widzi spuszczone spodnie. Nie myślałeś o tzw. ogrodniczkach?
                          • eiran ps. jak każdy tchórz ... 29.11.18, 10:21
                            ... wklejasz fragmenty tekstu, ale nie stać cię już do podania linka, dzięki któremu można zwyczajnie przeczytać, co pisałem o Glapińskim.
                            • klodawa1952 Re: ps. jak każdy tchórz ... 29.11.18, 11:10
                              eiran napisał:

> ... wklejasz fragmenty tekstu, ale nie stać cię już do podania linka, dzięki kt
                              > óremu można zwyczajnie przeczytać, co pisałem o Glapińskim.
                              Tylko ty na tym forum możesz mieć problem z odnalezieniem źródła mając txt.
                              • eiran Re: ps. jak każdy tchórz ... 29.11.18, 11:13
                                Oczywiście, kłamczuchu. I z tego powodu nie podajesz linku do źródła, próbując się wykręcić słaobo wyselekcjonowanymi fragmentami wklejek.
                                • klodawa1952 Re: ps. jak każdy niemota 29.11.18, 15:42
                                  eiran napisał:

> Oczywiście, kłamczuchu. I z tego powodu nie podajesz linku do źródła, próbując
                                  > się wykręcić słaobo wyselekcjonowanymi fragmentami wklejek.
                                  >
                                  Idziesz dzieciaku w zaparte :)
                                  Zrób control c na fragmencie tesktu, wklej w google i ci wyskoczy niemoto.
              • klodawa1952 Re: znowu chcesz mieć spuszczone spodnie nieszczę 29.11.18, 08:44
                eiran napisał:

> Powtórzę co napisałem, niezależnie od tego, co "odczywasz". Nie dość że nie kry
                > tykowałeś powołania Glapińskiego, to jeszcze wcale nie robiłeś tego ostro. Chyb
                > a że pod jakimś zupełnie konspiracyjnym nickiem. To zresztą i tak nie ma znacze
                > nia, bo któż by się przejmował twoją "konstruktywną krytyką".
                >
                czyli spodnie znowu ściągnięte nieporadny nieudaczniku.
              • sverir Re: znowu chcesz mieć spuszczone spodnie nieszczę 29.11.18, 18:38
                "Nie dość że nie krytykowałeś powołania Glapińskiego, to jeszcze wcale nie robiłeś tego ostro"

Nie wiem, jaka jest miara ostrości, więc się nie wypowiem. Niemniej ludzik był krytycznie nastawiony do powołania Glapińskiego. Nie z uwagi na brak kompetencji, co raczej mafijne(?) decyzje.
                • klodawa1952 Re: znowu chcesz mieć spuszczone spodnie nieszczę 29.11.18, 19:41
                  sverir napisał:

> "Nie dość że nie krytykowałeś powołania Glapińskiego, to jeszcze wcale nie robi
                  > łeś tego ostro"
                  >
                  > Nie wiem, jaka jest miara ostrości, więc się nie wypowiem. Niemniej ludzik był
                  > krytycznie nastawiony do powołania Glapińskiego. Nie z uwagi na brak kompetencj
                  > i, co raczej mafijne(?) decyzje.
                  Tym bardziej...co zaznaczyłem wyżej, że uparty tr o ll, bo jak inaczej kogoś takiego nazwać, twierdził, że w ogóle nie krytykowałem powołania Glapińskiego :)
                  Jak w Młodych Wilkach : złapią cię za rękę mów :to nie moja ręka :) .
        • klodawa1952 Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 29.11.18, 07:06
          religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Daj linka romek do tych swoich wpisów.

A sam nie potrafisz odnależć ?
          • eiran Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 29.11.18, 07:14
            Chyba powinieneś choć spróbować rozumieć, że nikt rozsądny nie będzie się przedzierał przez twoje liczne nicki, pod którymi dyskutujesz sam ze sobą.
            • klodawa1952 Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 29.11.18, 07:24
              eiran napisał:

> Chyba powinieneś choć spróbować rozumieć, że nikt rozsądny nie będzie się przed
              > zierał przez twoje liczne nicki, pod którymi dyskutujesz sam ze sobą.
              Nicków mam dokładnie tyle ile razy wyłączył mnie na stałe moderator wskutek bezsilności w argumentacji wyklikiwaczy z jednej stajni-donosicieli. Wszystkie wymieniasz tutaj raz na kilka "rozmów" ze mną. W czym więc problem ?
              Poza tym czy ty jesteś adwokatem mojego rozmówcy ? Nie do ciebie pisałem ? No chyba, że macie tu z tej stajni tr o lli dyżury i go zastępujesz o tej godzinie.
              • eiran Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 29.11.18, 07:33
                Tak, ludzikow - jestem dobrze płatnym adwokatem przedmówcy. Jak powszechnie wiadomo, musieliśmy zaangażować najcięższe działa, żeby dać odpór takiemu mózgowi jak "twoja postać".
                • klodawa1952 Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 29.11.18, 07:36
                  eiran napisał:

> Tak, ludzikow - jestem dobrze płatnym adwokatem przedmówcy. Jak powszechnie wia
                  > domo, musieliśmy zaangażować najcięższe działa, żeby dać odpór takiemu mózgowi
                  > jak "twoja postać".
                  Wynagrodzenie wynosi 20 groszy za jeden post.
                  • eiran Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 29.11.18, 08:37
                    Nie sądzę, byś tyle brał. Świnoujski emeryt pisuje na forum raczej dlatego, ze jest zaangażowany ideologicznie, nawet jeśli to, co z tego wychodzi, to nieporadny bełkot.
                    • klodawa1952 Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 29.11.18, 08:42
                      eiran napisał:

> Nie sądzę, byś tyle brał. Świnoujski emeryt pisuje na forum raczej dlatego, ze
                      > jest zaangażowany ideologicznie, nawet jeśli to, co z tego wychodzi, to niepora
                      > dny bełkot.
                      >
                      Nie jestem emerytem aczkolwiek to co robię ty, biurwy, bolszewicy i pis pracą nie nazywacie.
                      • eiran Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 29.11.18, 08:48
                        Nie mam najmniejszej wątpliwości, że tego co robisz, nikt rozsądny nie nazywa pracą.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 29.11.18, 08:49
                        Zasiadanie w radach nadzorczych wielu spółek to nie jest praca.
                        • nazimno Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 29.11.18, 09:04
                          Jasne, ze nie.
                          No i to jest na dodatek zagrozenie hemoroidalne.
                          Lepiej by w tenisa pogral.
      • 141288bs Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapiński 28.11.18, 16:13
        klodawa1952 napisał:

> Pisałem o tym tutaj już ak Glapę powoływano do NBP. To człowiek od biznesów typ
        > u Telegraf.
        - ja rowniez nie widze w Glapinskim czlowieka godnego zaufania
    • zawarski To uważasz, że Glapiński aż tak zPOowiał!!!???? 28.11.18, 13:44
      Niebywałe.
      Należy się natychmiast dowiedzieć gdzie się aż tak zaraził!!!!!!!
      Należy tez natychmiast przebadać jego kontakty z politykami PO!!!!!!!
      • x2468 Re: To uważasz, że Glapiński aż tak zPOowiał!!!?? 28.11.18, 15:12
        Za Wiki:
        Ukończył Liceum im. Stefana Batorego w Warszawie (1968), a następnie studia na Wydziale Ekonomiczno-Społecznym Szkoły Głównej Planowania i Statystyki w Warszawie (1972). W tym samym roku odbył staż w Banque de France w Paryżu. Doktoryzował się, a w 2004 habilitował się w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie. W 2013 otrzymał tytuł profesora nauk ekonomicznych.

Od 1974 związany zawodowo z macierzystą uczelnią jako nauczyciel akademicki, doszedł do stanowiska profesora zwyczajnego, został także kierownikiem Zakładu Ekonomii Politycznej i Historii Myśli Ekonomicznej w Kolegium Zarządzania i Finansów SGH. Był także wykładowcą w Polskiej Akademii Nauk"
        SGGW znana powszechnie pod nazwą "Czerwona Uczelnia"
        Zdajesz sobie sprawę kto w 1972 roku miał szansę odbyć praktykę w kapitalistycznej Francji? Musiał cieszyć się nadzwyczajnym zaufanie najwyższych czynników PZPR ( takim jak dzisiaj poparciem pis młody Kamiński).
        • pies_na_czarnych Re: To uważasz, że Glapiński aż tak zPOowiał!!!?? 28.11.18, 20:00
          > studia na Wydziale Ekonomiczno-Społecznym Szkoły Głównej Planowania i Statystyki w Warszawie (1972). W tym samym roku odbył staż w Banque de France w Paryżu.

Bardziej niz resortowe dziecko. Bez dobrych kontaktow z wywiadem PRL nigdy by nie moglby robic stazu obojetnie gdzie za granica.
          • haen2010 Re: To uważasz, że Glapiński aż tak zPOowiał!!!?? 29.11.18, 16:37
            Hmm, niekoniecznie delegowany przez służby. Frankofil Gierek bardzo mocno obstawiał Francję jako partnera strategicznego. Potrzebni byli młodzi ludzie znający kraj, język, gospodarkę i finanse. Mogła wystarczyć dobra opinia ZSMP.
      • erte2 Re: To uważasz, że Glapiński aż tak zPOowiał!!!?? 28.11.18, 15:28
        zawarski
        wielgusku, nie bądź żałosny...... Te twoje "dowcipy" już naprawdę nikogo nie bawią....
    • x2468 Re: "szara sieć" pod skrzydłami Glapińskiego,... 28.11.18, 14:44
      Jak Glapiński to i jego przyjaciel i wspólnik Kaczyński.
      joemonster.org/filmy/93691
    • zoro_wieczorowo_poro Ponad 30 tysi miesięcznie 29.11.18, 17:52
      Ponad 30 tysi miesięcznie z państwowych pieniędzy, kosztuje dla przystojnego pana Adama towarzystwo pięknych nóg panny Martyny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka