pan_pndzelek >>>Brawo Panie Matematyk!!!!!!!!! 16.10.04, 13:46 CYTAT: "- Wtedy zaczął mnie wyzywać od ch... jeb...go - opowiada Steć. - Usłyszałem, że jestem taką samą mendą" POPRAWKA: Nie "wyzywać" tylko nazywać sędziego ZGODNIE Z PRAWDĄ... Skoro te pajace w sukienkach z żabotami dla śmiechu nazywane sędziami nie potrafią zrobić porządku z takimi mendami jak niejaki darek czajka ('sędzia" który doprowadzał do upadłości firmy) to niech się nie dziwią, że od każdego dostaną w dziąsło... Brawo Panie Matematyk!!! Tak trzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l znikaj stąd prymitywie IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 13:51 A ja ciebie zgodnie z prawdą nazwę chamem i debilem. To jest i tak delikatne określenie osobnika, który bezczelnie obraża kogoś, kto prawdopodobnie uczciwie i rzetelnie wykonuje swoją pracę a kompetencją i kulturą przewyższa cię zapewne o lata świetlne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk 2 promil Jestem zagranica, robie nowe prawo jazdy i popijam IP: *.bredband.skanova.com 16.10.04, 14:21 A czemu nie?, z zona jestem i tak po rozwodzie, Skierniewic mam dosc, obrzydliwi ludzie, ten sedzia przesadza, ja tylko zamarkowalem uderzenie, zeby mi nie wyrwal akt sprawy, który podarlem, bo on mi po zlosci dal rok ekstra, poprostu nie lubimy sie, raz posadzil mnie ze mu psa otrulem, a ´ma wielu wrogów, mimo to mnie oskarzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l niezmiernie dowcipne IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 14:27 ... szkoda tylko, że nie zauważyłeś małego szczególu - to był sąd II instancji, więc ten sędzia niczego nie "dawał". Pijak był skazany w sądzie grodzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy BRAWO MATEMATYK. KOMUNE W RYLO. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 16:39 BRAWO MATEMATYK. KOMUNE W RYLO. Masz u mnie 2 promile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takie Matematykie Re: >>>Brawo Panie Matematyk!!!!!!!!! IP: *.abhsia.telus.net 16.10.04, 16:55 Trzeba zdac sobie sprawe z faktu ze ten Matematykie to chlop na schwal. rece jak bochny, on sie marnuje. chodzi po swojej drodze i siecze swoimi bochnami po bokach, liczac uderzenia 1+2+1+1= ile to?. jest to czlowiek ktory powinien zaproponowac Golocie pojedynek. 5 lat treningu w ZK napewno go przygotuje na ten mecz moze nie z Golota ale z innym pomniejszym meskim bokserem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l on pewnie z tych "matematyków" co to ... IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 16:59 ... w PRL-u nazywali się "nieznani sprawcy". Poćwiczył 20 lat temu na studentach i opozycjonistach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Skazany pobił sędziego IP: *.icpnet.pl 16.10.04, 14:33 Należało ci się ty Steciu jeden ty....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panie driwer Re: Skazany pobił sędziego IP: *.abhsia.telus.net 16.10.04, 17:22 prosze napisac jak w wiezieniak polskich uzywa sie internetu i komputerow. czy diwer wyslales to ze swojej celi czy z wieziennego wspolnego komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo ??? IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 14:41 Co by nie mowic to sedzia nie moze zostawac prawie sam na sam z przestepca, ktorego wlasnie skazuje. I to, czy akurat ten sedzia jest taki, czy inny nie ma tu nic do rzeczy. Nie znam sie na polskim systemie sadowniczym i nie wiem, czy jest on skorumpowany czy nie. Nie da sie jednak ukryc, ze "something's rotten in the state of Poland" jesli mozna nastukac sedziemu na rozprawie i sobie wyjsc. A niektorzy forumowicze, jak czytam, mowia, ze dobrze mu tak. Choc z drugiej strony moze to taka nasza tradycja. Byl taki pan kiedys, ktory wyszyl sobie, podobno, paltocik pozwami do sadu i mial wszystko w huju. Jak on sie nazywal? Ktos pamieta z historii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ateista i nie tylk Skazany pobił sędziego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 15:20 Biją w szkołach, biją w sadach, chce doczekać aż zaczną walic w kościele. Tyle godzin katechety, i ciągkle dalej brniemy - dokąd Pani Ambasador watykanu - widzisz swoje skutki, zrobiłaś najwieksze świnstwo, podzileiłaś najmłodsze pokolenie na lepszych ( katolików ) i TYCH gorszych. Teraz giertych chce wprowadzic lekcje PATRIOTYZMU ( skąd my to znamy, z zachodniej granicy dawnych niemiec - Tak trzymać,panie Tusk przyszły prezydencie zobaczymy TWOJE NOTOWANIA - boże broń nas przed rokitami, ruskami, giertychami. A może do wyborów pójdą ludzie a nie tylko bigoci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmp Re: Skazany pobił sędziego IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.10.04, 16:39 Gość portalu: Ateista i nie tylk napisał(a): > Biją w szkołach, biją w sadach, chce doczekać aż zaczną walic w kościele. > Tyle godzin katechety, i ciągkle dalej brniemy - dokąd > Pani Ambasador watykanu - widzisz swoje skutki, zrobiłaś najwieksze świnstwo, > podzileiłaś najmłodsze pokolenie na lepszych ( katolików ) i TYCH gorszych. > Teraz giertych chce wprowadzic lekcje PATRIOTYZMU ( skąd my to znamy, z > zachodniej granicy dawnych niemiec - Tak trzymać,panie Tusk przyszły > prezydencie zobaczymy TWOJE NOTOWANIA - boże broń nas przed rokitami, ruskami, > giertychami. A może do wyborów pójdą ludzie a nie tylko bigoci. Wtedy wy, sprawdzeni obrońcy socjalizmu, którego broniliście jak niepodległości, będziecie go bronić. Zabijecie nowego księdza Popiełuszkę. Nowego księdza Niedzielaka. Wiecie, jak to zrobić. Robiliście to wielokrotnie. Masz się zgłosić do Piotrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Skazany pobił sędziego IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 16:48 Tylko ciekawe co to wszystko ma wspólnego z jakimś niezrównoważonym psychicznie typkiem, który najpierw zachowywał się chamsko a potem napadł na sędziego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A jak rozmawiać? Re: Skazany pobił sędziego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:55 -z debilami. Powiesz takiemu prawdę = wyrok skłamiesz = wyrok zdemoralizowany sędzia jest przeciez nietykalny, nieusuwalny, nieodpowiedzialny. Jedynie w ryj można mu napluć albo przywalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczywiście Re: kolega jak widac doświadczony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 17:56 Taka sprawiedliwość zabiła Popiełuszkę i wielu innych. Taka sprawiedliwość wykończyła Kuronia (10 lat w więzieniach)i wielu innych. Doświadczenie to nie powód do wstydu. Postępowanie bolszewickich sądów to hańba. Działalność tych sądow w demokratycznym kraju to zbrodnia przeciwko narodowi i państwu. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 O taaaak! Jaaasne. ... 17.10.04, 19:05 Gość portalu: oczywiście napisał(a): > Taka sprawiedliwość zabiła Popiełuszkę i wielu innych. Oczywiście. Księdza Jerzego zabiło ściganie pijanych kierowców i ich przykładne karanie przez sądy grodzkie. Może by ci zimny okład na pustą głowę pomógł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczywiscie Re: O taaaak! Jaaasne. ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:40 Ty jak zwykle opóźniony - nie tylko w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 16:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 17:48 O Boże jak ja żąłuję, że to nie pani Piwnik była na tej sali! Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII 16.10.04, 17:55 Tak, a najlepiej jakaś sędzia w ciąży. Ubaw byłby po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 17:57 Piwnik w ciąży? Kto by się odważył? (Znaczy się przyczynić nie uderzyć) Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII 16.10.04, 18:06 Gość portalu: tete napisał(a): > Piwnik w ciąży? Kto by się odważył? (Znaczy się przyczynić nie uderzyć) Kobiet sędziów jest w Polsce parę tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 18:09 Daj Boże, że są inne niż Wielka Obrażona Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII 16.10.04, 18:12 Gość portalu: tete napisał(a): > Daj Boże, że są inne niż Wielka Obrażona A ja tylko czekam kiedy ktoś podrzuci do góry wątki sprzed kilku lat - kilkaset postów pod hasłem "Tylko Piwnik na ministra". "Dlaczego wszscy sędziowie nie są tacy jak Ona". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 18:17 No wiesz, Wałęsa też kiedyś miał duże poparcie. Ale te czasy już nigdy nie wrócą. Chyba nie zaprzeczysz, że pani Piwnik zostawiając FOZZ i kontynuując przyjaźń z aferałami z lewicy może być źle odbierana. Jakoś Kaczyński nie stracił na wizerunku będąc ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII 16.10.04, 18:22 Gość portalu: tete napisał(a): > No wiesz, Wałęsa też kiedyś miał duże poparcie. Ale te czasy już nigdy nie > wrócą. Chyba nie zaprzeczysz, że pani Piwnik zostawiając FOZZ i kontynuując > przyjaźń z aferałami z lewicy może być źle odbierana. Jakoś Kaczyński nie > stracił na wizerunku będąc ministrem. U mnie akurat stracił, bo wprew powszechnemu przekonanaiu ministrem był katastrofalnym. A co do Piwnik - pisząc posty "Tylko Piwnik na ministra" formowicze nie domagali się niczego innego, jak właśnie "porzucenia" sprawy FOZZ, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre sprawiedliwosc po skierniewicku IP: 69.156.61.* 16.10.04, 17:55 Powinien sie jeszcze znalezc odwazny, ktory dalby w morde sedziemu Orzechowskiemu. On sam bedzie wiedzial za co. Jest to najbardziej skorumpowana osoba w sadzie Skierniewickim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Sprawiedliwosc po polsku IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 18:04 Ja tak se mysle, ze najlepiej to juz nie sciemniac, ze tu jeszcze jest jakies panstwo polskie. A juz na pewno nie panstwo prawa. Rozpuscic armie a bron rozdac po rowno obywatelom. A przy okazji rozpierdolic troche tych co to wszyscy wiedza... Sam mam paru skruwieli na celowniku. Bo chyba juz sie w Polsce inaczej nie da. Czy ktokolwiek ma tu jakis cien powazania dla prawa, wladzy etc.? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik SKANDAL!! 16.10.04, 18:00 Co to ma znaczyć?? Ludzie!! Sąd to sąd!! Za pobicie sędziego na sali rozpraw powinien być z miejsca stryczek!! Przecież takie coś świadczy o kompletnym upadku autorytetu państwa, sądów i wymiaru sprawiedliwości!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: SKANDAL!! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 18:11 A ja myślę, że o upadku bardziej świadczą przykłady sędziów pijących i bawiących się z gangsterami, jeżdżących po pijaku, sędziów od upadłości kupujących jacht od Kredyt Banku. I sitwy co takich sedziów najwyżej przenosi w inne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: SKANDAL!! 16.10.04, 18:14 Tyle że te przykłady to znikomy odsetek. 99% wzorowo pracuje, ale oni Cię nie interesują. Nie słyszałeś też pewnie, że kazdego roku kilkudziesięciu sędziów musi się pożegnać z zawodem, często za dość drobne przewinienia. Prasy przy tym rzeczywiście nigdy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SKANDAL!! IP: 62.233.177.* 16.10.04, 19:47 Sędzia powinien być całkowicie bez skazy. Skoro piszesz, że za drobne przewinienia niektórzy sędziowie wylatują, to jak wytłumaczyć te przypadki, gdzie za grube przewinienia pozostają bezkarni? No i co w tym dziwnego jak prasy nie ma tam gdzie jest normalność. Przecież wartość informacji jest większa gdy opisuje się przypadki odbiegające od normy. Informacja o czymś oczywistym (dla przykładu: po deszczu powstały kałuże, lub większość sędziów to uczciwi ludzie) to praktycznie żadna informacja, bo o tym wszyscy wiedzą i nie ma sensu o tym się rozpisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: SKANDAL!! 16.10.04, 19:53 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Sędzia powinien być całkowicie bez skazy. Skoro piszesz, że za drobne > przewinienia niektórzy sędziowie wylatują, to jak wytłumaczyć te przypadki, > gdzie za grube przewinienia pozostają bezkarni? Przypominam sobie w tej chwili jeden: w Lublinie sędziemu udało się doczekać przedawnienia bo bł cały czas na zwolnieniu lekarskim. > No i co w tym dziwnego jak prasy nie ma tam gdzie jest normalność. Przecież > wartość informacji jest większa gdy opisuje się przypadki odbiegające od normy. Oczywiście. Problem zaczyna się jednak wtedy, gdy opinia publiczna ulega wrażeniu, że margines jest większością, a w skrajnych przypadkach - zgoła regułą. > Informacja o czymś oczywistym (dla przykładu: po deszczu powstały kałuże, lub > większość sędziów to uczciwi ludzie) to praktycznie żadna informacja, bo o tym > wszyscy wiedzą i nie ma sensu o tym się rozpisywać. Wszyscy jak wszyscy. Poczytaj sobie wypowiedzi nawet w tym wątku (i w wielu innych) a dowiesz się, że wcale nie brakuje w społeczeństwie ludzi, dla których "wymiar sprawiedliwości jest skorumpowany" albo "wszyscy sedziowie to kanalie". Dzisiaj w którymś wątku czytałem na przykład, że sędziowie są zazwyczaj ... leniwi. Ciekawe kto w takim razie "obsądza" te 8 milionów spraw rocznie, pewnie krasnoludki. PS: Nie jestem sędzią, ale znam dobrze to środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: wiekszosc sedziow tak jak w bylej nrd IP: 195.136.193.* 17.10.04, 12:59 nadaje sie do wyrzucenia na zbita morde (70%) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn7 napisała: Re: SKANDAL!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:48 Oczywiście. Tyle że te przykłady to znikomy odsetek. 99% wzorowo pracuje, ale oni Cię nie > interesują. tylko jeden pijanych kierowców i ich przykładne karanie przez sądy grodzkie. Może by ci zimny okład na pustą głowę pomógł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: SKANDAL!! IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 18:16 Gość portalu: tete napisał(a): > A ja myślę, że o upadku bardziej świadczą przykłady sędziów pijących i > bawiących się z gangsterami, jeżdżących po pijaku, sędziów od upadłości > kupujących jacht od Kredyt Banku. I sitwy co takich sedziów najwyżej przenosi w > > inne miejsce. A ja myślę, że to po prostu tylko druga strona tego samego zjawiska. W końcu sędziowie, politycy etc. są spośród NAS. Mozna sie oczywiście spierac "kto zaczął" ale to chyba bez sensu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojjjjo Re: SKANDAL!! IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 18:13 No. Dokładnie tak, jak mówisz. My chyba nigdy nie mieliśmy szczególnie silnego poczucia państwowości w Polsce. Nie sądzę, że to coś nowego. Chyba mamy to we krwi.. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: SKANDAL!! 16.10.04, 18:16 Gość portalu: ojjjjo napisał(a): > No. Dokładnie tak, jak mówisz. My chyba nigdy nie mieliśmy szczególnie silnego > poczucia państwowości w Polsce. Nie sądzę, że to coś nowego. Chyba mamy to we > krwi.. Co ma z "poczuciem państwoweości" wspólnego incydent z udziałem jakiegoś świra? Nie takie incydenty zdarzają się w Niemczech czy Szwajcarii. Oni tez mają słabe poczucie państwowości? Nie, po prostu w każdym społeczeństwie zdarzy się cham albo facet zaburzony psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: ŻADEN TAM SKANDAL IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 18:19 mn7 napisała: > Co ma z "poczuciem państwoweości" wspólnego incydent z udziałem jakiegoś świra? Nie takie incydenty zdarzają się w Niemczech czy Szwajcarii. Oni tez mają słabe poczucie państwowości? Nie, po prostu w każdym społeczeństwie zdarzy się cham albo facet zaburzony psychicznieNo wreszcie jakas sensowna opinia Wreszcie jakaś sensowna wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do dupka. Re: ŻADEN TAM SKANDAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:52 Tatuś cie poparł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojjjjo Re: SKANDAL!! IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 18:26 Co ma zmn7 napisała: > Co ma z "poczuciem państwoweości" wspólnego incydent z udziałem jakiegoś świra? > > Nie takie incydenty zdarzają się w Niemczech czy Szwajcarii. Oni tez mają słabe > > poczucie państwowości? Nie, po prostu w każdym społeczeństwie zdarzy się cham > albo facet zaburzony psychicznie. > "poczuciem państwoweości" wspólnego incydent z udziałem jakiegoś świra? Nie, no jasne. Ok. To jest generalizacja. Ten koleś mógł byc po prost jebnięty albo może miał rację. Chodzi mi bardziej o zasadę, która, wydaje mi się, stać może za tym wydarzeniem. Przyznasz, że, choćby wypowiedzi na forum, pokazują, że coś jest na rzeczy. Ten akurat pojedynczy przypadek oczywiście, masz rację, niczego nie udowadnia. P.S. Byłem w Szwajcarii 2 razy, po sądach mnie nie ciągali, ale wzajemny szacunek na linii władza(np. policja)-obywatel dał sie zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SKANDAL!! IP: 62.233.177.* 16.10.04, 19:34 A ja myślę, że sędzia który zachowuje się niegodziwie powinien być potraktowany jak zdrajaca w czasie wojny. Przecież funkcja jaką mu powierzono wymaga ogromnego zaufania. Tak samo sędzia lub prokurator którzy boją się zemsty i są zdumiewająco łagodni dla najgroźniejszych przestępców, powinni być potraktowani jak dezerterzy w czasie wojny. Przecież nikt nie zmusza do wybierania tego zawodu. Właśnie za nadużycie tego zufania uważam, że tak surowa powinna być kara. Być może ten sędzia to akurat uczciwy człowiek. Tyle się jednak teraz o nieuczciwości prawników czyta i słyszy i to chyba dlatego tak wielu ludzi nie żałuje go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD chore panstwo=chore prawo............. IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 18:25 sejmowi idioci wymysleli artykul KK, a teraz sedziowie po mordzie dostaja, za udowodniona jazde w stanie nietrzezwosci /tzn. pow.0,5 promila/, zabrac dozywotnio prawo jazdy, i czesc:) Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 no to w końcu jak? 16.10.04, 18:27 Gość portalu: NKWD napisał(a): > sejmowi idioci wymysleli artykul KK, > a teraz sedziowie po mordzie dostaja, > > za udowodniona jazde w stanie nietrzezwosci /tzn. pow.0,5 promila/, > zabrac dozywotnio prawo jazdy, A za nieudowodniona na ile :))) > i czesc:) No to zdecyduj się - na jpierw piszesz że ten art. kk jest chory (czyli że za jazdę po pijanemu nie nalezy karać) a potem, żeby karać surowiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD Re: no to w końcu jak? IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:22 za nieudowodnione karac nie mozna, po co sedziom dodatkowe dylematy sprawiac, napil sie to czesc, wiecej legalnie nie pojezdzi, i wyrok oglasza sie na jednym posiedzeniu, w obecnosci prokuratura, i innych silnych chlopakow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojjjoj re;re;re IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 18:38 Gość portalu: NKWD napisał(a): > sejmowi idioci wymysleli artykul KK, A co to jest artykuł KK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Zaraz tam skandal IP: *.lowicz.mediaclub.pl 16.10.04, 18:49 Skandal to byłby wtedy, gdyby sędzia pobił oskarżonego, a tak no cóż, niedopatrzenie służb porządkowych. Pytanie do prawników. Sprawa się nie zakończyła, a jeżeli nawet zapdł wyrok, to nie zdążył sie uprawomocnić. Czy ten zawias zostanie odwieszony? Facet w trakcie rozprawy popełnił następne przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieciekawa;) Re: Zaraz tam skandal IP: *.lowicz.mediaclub.pl 16.10.04, 18:54 ojejku juz ktos odpowiedzial na to pyatanie wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo(troche ciekawy) Re:re:re:re jeszcze raz. IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 19:02 Co to jest artykuł KK???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD Re:re:re:re jeszcze raz. IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:18 Art. 180. Kto, znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego, pełni czynności związane bezpośrednio z zapewnieniem bezpieczeństwa ruchu pojazdów mechanicznych, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l pudło IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 19:21 Nie, to nie ten przepis. szukaj dalej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD dzieki.... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:39 czasami warto postudowiac KK:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD dziekuje za pomoc.... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:44 Art. 178. § 1.Skazując sprawcę, który popełnił przestępstwo określone w art. 173, 174 lub 177 znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego lub zbiegł z miejsca zdarzenia, sąd orzeka karę pozbawienia wolności przewidzianą za przypisane sprawcy przestępstwo w wysokości od dolnej granicy ustawowego zagrożenia zwiększonego o połowę do górnej granicy tego zagrożenia zwiększonego o połowę. § 2. Skazując sprawcę, który popełnił przestępstwo określone w art. 173, 174 lub 177 w warunkach określonych w § 1, sąd może orzec podanie wyroku do publicznej wiadomości. Art. 178a. § 1. Kto, znajdując się w stanie nietrze?wości lub pod wpływem środka odurzającego, prowadzi pojazd mechaniczny w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym,podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Kto, znajdując się w stanie nietrze?wości lub pod wpływem środka odurzającego, prowadzi na drodze publicznej lub w strefie zamieszkania inny pojazd niż określony w § 1,podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec podanie wyroku do publicznej wiadomo?ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l par. 1 konkretnie, bo ty był samochód IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 19:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo(zaspokojony) Re:re:re:re jeszcze raz. IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 19:48 Dziekuje bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Zaraz tam skandal IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 19:26 Wyrok drugoinstancyjny jest prawomocny od razu, bo przecież nie przysługują już od niego żadne żwyczajne środki zaskarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Skazany pobił sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:04 Nareszcie się ktoś poznał na wymiarze (nie)sprawiedliwości. Tak trzymać. Może wreszcie w ten sposób ich wyczyścimy bo inaczej nikt sobie z nimi nie poradzi. Ani sejm, senat czy nic nie robiący w tym kraju Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSA SKSR Polecam www.zabezpieczenia.org IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:09 Pobitemu sędziemu i Pani Prezes polecam adres: zabezpieczenia.org Nie potrzebne są pieniądze na ochroniarzy, a i pomoc będzie skuteczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Na kazdej sali sadowej jest ochrona w USA IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 23:39 to dlaczego nie w Polsce. Dopiero trzeba obic sedziego - o ile to prawda, zeby przyszli po rozum do glowy. Powinna byc zainstalowana kamera, zeby rejestrowac przebieg rozprawy. Zeby jednak przywrocic nadwyrezona powage sadu w Polsce, nalezy oczyscic to srodowisko z osob, ktore ta powage podwazaja, dyspozycyjnych sedziow, prokuratorow manipulatorow niezgodnych z prawem. Inaczej bedziemy miec takie niespodzianki, bo ludzie maja dosyc kpin z prawa przez tych, ktorzy sa powolani do przestrzegania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Na kazdej sali sadowej jest ochrona w USA IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 00:45 A po co ochrona ,przecież sędziego chroni immunitet,sami o to zabiegali,to mają co chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Na kazdej sali sadowej jest ochrona w USA 17.10.04, 19:07 Mylicie się, jeśli uwazacie że najniebezpieczniej jest w sądzie karnym. Przed paru laty siekierą zaatakowany zostal sędzia w sądzie pracy. Dwa znane przypadki zdemolowania sali miały miejsce w sądzie rodzinnym. W sporach cywilnych emocje też czasem są ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ławką w łeb Re: Na kazdej sali sadowej jest ochrona w USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 00:09 W sądzie pracy w Olsztynie baba sędzia bez badania zrobiła ze mnie syfilityka. Pierdoln- Odpowiedz Link Zgłoś