Dodaj do ulubionych

Skandal w skierniewickim sądzie

• pan_pndzelek >>>Brawo Panie Matematyk!!!!!!!!! 16.10.04, 13:46
      CYTAT: "- Wtedy zaczął mnie wyzywać od ch... jeb...go - opowiada Steć. -
      Usłyszałem, że jestem taką samą mendą"

POPRAWKA: Nie "wyzywać" tylko nazywać sędziego ZGODNIE Z PRAWDĄ... Skoro te
      pajace w sukienkach z żabotami dla śmiechu nazywane sędziami nie potrafią
      zrobić porządku z takimi mendami jak niejaki darek czajka ('sędzia" który
      doprowadzał do upadłości firmy) to niech się nie dziwią, że od każdego dostaną
      w dziąsło...

Brawo Panie Matematyk!!! Tak trzymać...
      • Gość: l znikaj stąd prymitywie IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 13:51
        A ja ciebie zgodnie z prawdą nazwę chamem i debilem. To jest i tak delikatne
        określenie osobnika, który bezczelnie obraża kogoś, kto prawdopodobnie uczciwie
        i rzetelnie wykonuje swoją pracę a kompetencją i kulturą przewyższa cię zapewne
        o lata świetlne.
        • Gość: matematyk 2 promil Jestem zagranica, robie nowe prawo jazdy i popijam IP: *.bredband.skanova.com 16.10.04, 14:21
          A czemu nie?, z zona jestem i tak po rozwodzie, Skierniewic mam dosc,
          obrzydliwi ludzie, ten sedzia przesadza, ja tylko zamarkowalem uderzenie, zeby
          mi nie wyrwal akt sprawy, który podarlem, bo on mi po zlosci dal rok ekstra,
          poprostu nie lubimy sie, raz posadzil mnie ze mu psa otrulem, a ´ma wielu
          wrogów, mimo to mnie oskarzyl.
          • Gość: l niezmiernie dowcipne IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 14:27
            ... szkoda tylko, że nie zauważyłeś małego szczególu - to był sąd II instancji,
            więc ten sędzia niczego nie "dawał". Pijak był skazany w sądzie grodzkim.
        • Gość: ziggy BRAWO MATEMATYK. KOMUNE W RYLO. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 16:39
          BRAWO MATEMATYK. KOMUNE W RYLO. Masz u mnie 2 promile.
      • Gość: Takie Matematykie Re: >>>Brawo Panie Matematyk!!!!!!!!! IP: *.abhsia.telus.net 16.10.04, 16:55
        Trzeba zdac sobie sprawe z faktu ze ten Matematykie to chlop na schwal. rece
        jak bochny, on sie marnuje. chodzi po swojej drodze i siecze swoimi bochnami po
        bokach, liczac uderzenia 1+2+1+1= ile to?. jest to czlowiek ktory powinien
        zaproponowac Golocie pojedynek. 5 lat treningu w ZK napewno go przygotuje na
        ten mecz moze nie z Golota ale z innym pomniejszym meskim bokserem.
        • Gość: l on pewnie z tych "matematyków" co to ... IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 16:59
          ... w PRL-u nazywali się "nieznani sprawcy". Poćwiczył 20 lat temu na
          studentach i opozycjonistach.
    • Gość: driver Skazany pobił sędziego IP: *.icpnet.pl 16.10.04, 14:33
      Należało ci się ty Steciu jeden ty....!
      • Gość: panie driwer Re: Skazany pobił sędziego IP: *.abhsia.telus.net 16.10.04, 17:22
        prosze napisac jak w wiezieniak polskich uzywa sie internetu i komputerow.
        czy diwer wyslales to ze swojej celi czy z wieziennego wspolnego komputera.
    • Gość: jo ??? IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 14:41
      Co by nie mowic to sedzia nie moze zostawac prawie sam na sam z przestepca,
      ktorego wlasnie skazuje. I to, czy akurat ten sedzia jest taki, czy inny nie ma
      tu nic do rzeczy. Nie znam sie na polskim systemie sadowniczym i nie wiem, czy
      jest on skorumpowany czy nie. Nie da sie jednak ukryc, ze "something's rotten
      in the state of Poland" jesli mozna nastukac sedziemu na rozprawie i sobie
      wyjsc. A niektorzy forumowicze, jak czytam, mowia, ze dobrze mu tak. Choc z
      drugiej strony moze to taka nasza tradycja. Byl taki pan kiedys, ktory wyszyl
      sobie, podobno, paltocik pozwami do sadu i mial wszystko w huju. Jak on sie
      nazywal? Ktos pamieta z historii?
    • Gość: Ateista i nie tylk Skazany pobił sędziego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 15:20
      Biją w szkołach, biją w sadach, chce doczekać aż zaczną walic w kościele.
      Tyle godzin katechety, i ciągkle dalej brniemy - dokąd
      Pani Ambasador watykanu - widzisz swoje skutki, zrobiłaś najwieksze świnstwo,
      podzileiłaś najmłodsze pokolenie na lepszych ( katolików ) i TYCH gorszych.
      Teraz giertych chce wprowadzic lekcje PATRIOTYZMU ( skąd my to znamy, z
      zachodniej granicy dawnych niemiec - Tak trzymać,panie Tusk przyszły
      prezydencie zobaczymy TWOJE NOTOWANIA - boże broń nas przed rokitami, ruskami,
      giertychami. A może do wyborów pójdą ludzie a nie tylko bigoci.
      • Gość: oj Re: Skazany pobił sędziego IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 15:22
        ????
      • Gość: tmp Re: Skazany pobił sędziego IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.10.04, 16:39
        Gość portalu: Ateista i nie tylk napisał(a):
        > Biją w szkołach, biją w sadach, chce doczekać aż zaczną walic w kościele.
        > Tyle godzin katechety, i ciągkle dalej brniemy - dokąd
        > Pani Ambasador watykanu - widzisz swoje skutki, zrobiłaś najwieksze świnstwo,
        > podzileiłaś najmłodsze pokolenie na lepszych ( katolików ) i TYCH gorszych.
        > Teraz giertych chce wprowadzic lekcje PATRIOTYZMU ( skąd my to znamy, z
        > zachodniej granicy dawnych niemiec - Tak trzymać,panie Tusk przyszły
        > prezydencie zobaczymy TWOJE NOTOWANIA - boże broń nas przed rokitami, ruskami,
        > giertychami. A może do wyborów pójdą ludzie a nie tylko bigoci.

Wtedy wy, sprawdzeni obrońcy socjalizmu, którego broniliście
        jak niepodległości, będziecie go bronić.
        Zabijecie nowego księdza Popiełuszkę.
        Nowego księdza Niedzielaka. Wiecie, jak to zrobić.
        Robiliście to wielokrotnie. Masz się zgłosić do Piotrowskiego.
        • Gość: l Re: Skazany pobił sędziego IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 16:48
          Tylko ciekawe co to wszystko ma wspólnego z jakimś niezrównoważonym psychicznie
          typkiem, który najpierw zachowywał się chamsko a potem napadł na sędziego.
          • Gość: A jak rozmawiać? Re: Skazany pobił sędziego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:55
            -z debilami.
            Powiesz takiemu prawdę = wyrok
            skłamiesz = wyrok
            zdemoralizowany sędzia jest przeciez nietykalny, nieusuwalny, nieodpowiedzialny.
            Jedynie w ryj można mu napluć albo przywalić.
            • mn7 kolega jak widac doświadczony 16.10.04, 17:56
              • Gość: oczywiście Re: kolega jak widac doświadczony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 17:56
                Taka sprawiedliwość zabiła Popiełuszkę i wielu innych.
                Taka sprawiedliwość wykończyła Kuronia (10 lat w więzieniach)i wielu innych.
                Doświadczenie to nie powód do wstydu.
                Postępowanie bolszewickich sądów to hańba.
                Działalność tych sądow w demokratycznym kraju to zbrodnia przeciwko narodowi i
                państwu.
                • mn7 O taaaak! Jaaasne. ... 17.10.04, 19:05
                  Gość portalu: oczywiście napisał(a):

> Taka sprawiedliwość zabiła Popiełuszkę i wielu innych.

Oczywiście. Księdza Jerzego zabiło ściganie pijanych kierowców i ich przykładne
                  karanie przez sądy grodzkie.
                  Może by ci zimny okład na pustą głowę pomógł?

• Gość: oczywiscie Re: O taaaak! Jaaasne. ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:40
                    Ty jak zwykle opóźniony - nie tylko w temacie.
    • Gość: Jerzy O Róbta co chceta! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.10.04, 15:40
      • Gość: ziggy TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 16:48
        • Gość: tete Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 17:48
          O Boże jak ja żąłuję, że to nie pani Piwnik była na tej sali!
          • mn7 Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII 16.10.04, 17:55
            Tak, a najlepiej jakaś sędzia w ciąży. Ubaw byłby po pachy.
            • Gość: tete Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 17:57
              Piwnik w ciąży? Kto by się odważył? (Znaczy się przyczynić nie uderzyć)
              • mn7 Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII 16.10.04, 18:06
                Gość portalu: tete napisał(a):

> Piwnik w ciąży? Kto by się odważył? (Znaczy się przyczynić nie uderzyć)

Kobiet sędziów jest w Polsce parę tysięcy.

• Gość: tete Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 18:09
                  Daj Boże, że są inne niż Wielka Obrażona
                  • mn7 Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII 16.10.04, 18:12

> Daj Boże, że są inne niż Wielka Obrażona

A ja tylko czekam kiedy ktoś podrzuci do góry wątki sprzed kilku lat - kilkaset
                    postów pod hasłem "Tylko Piwnik na ministra". "Dlaczego wszscy sędziowie nie są
                    tacy jak Ona".

• Gość: tete Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 18:17
                      No wiesz, Wałęsa też kiedyś miał duże poparcie. Ale te czasy już nigdy nie
                      wrócą. Chyba nie zaprzeczysz, że pani Piwnik zostawiając FOZZ i kontynuując
                      przyjaźń z aferałami z lewicy może być źle odbierana. Jakoś Kaczyński nie
                      stracił na wizerunku będąc ministrem.
                      • mn7 Re: TAKIE RZADY NIEUCHRONNIE PROWADZA DO ANARCHII 16.10.04, 18:22

> No wiesz, Wałęsa też kiedyś miał duże poparcie. Ale te czasy już nigdy nie
                        > wrócą. Chyba nie zaprzeczysz, że pani Piwnik zostawiając FOZZ i kontynuując
                        > przyjaźń z aferałami z lewicy może być źle odbierana. Jakoś Kaczyński nie
                        > stracił na wizerunku będąc ministrem.

U mnie akurat stracił, bo wprew powszechnemu przekonanaiu ministrem był
                        katastrofalnym. A co do Piwnik - pisząc posty "Tylko Piwnik na ministra"
                        formowicze nie domagali się niczego innego, jak właśnie "porzucenia" sprawy
                        FOZZ, prawda?

• Gość: Andre sprawiedliwosc po skierniewicku IP: 69.156.61.* 16.10.04, 17:55
      Powinien sie jeszcze znalezc odwazny, ktory dalby w morde sedziemu
      Orzechowskiemu. On sam bedzie wiedzial za co. Jest to najbardziej skorumpowana
      osoba w sadzie Skierniewickim.
      • Gość: jo Sprawiedliwosc po polsku IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 18:04
        Ja tak se mysle, ze najlepiej to juz nie sciemniac, ze tu jeszcze jest jakies
        panstwo polskie. A juz na pewno nie panstwo prawa. Rozpuscic armie a bron
        rozdac po rowno obywatelom. A przy okazji rozpierdolic troche tych co to
        wszyscy wiedza... Sam mam paru skruwieli na celowniku. Bo chyba juz sie w
        Polsce inaczej nie da. Czy ktokolwiek ma tu jakis cien powazania dla prawa,
        wladzy etc.?
    • wielki_czarownik SKANDAL!! 16.10.04, 18:00
      Co to ma znaczyć?? Ludzie!! Sąd to sąd!! Za pobicie sędziego na sali rozpraw powinien być z miejsca stryczek!! Przecież takie coś świadczy o kompletnym upadku autorytetu państwa, sądów i wymiaru sprawiedliwości!!
      • Gość: tete Re: SKANDAL!! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 18:11
        A ja myślę, że o upadku bardziej świadczą przykłady sędziów pijących i
        bawiących się z gangsterami, jeżdżących po pijaku, sędziów od upadłości
        kupujących jacht od Kredyt Banku. I sitwy co takich sedziów najwyżej przenosi w
        inne miejsce.
        • mn7 Re: SKANDAL!! 16.10.04, 18:14

Tyle że te przykłady to znikomy odsetek. 99% wzorowo pracuje, ale oni Cię nie
          interesują. Nie słyszałeś też pewnie, że kazdego roku kilkudziesięciu sędziów
          musi się pożegnać z zawodem, często za dość drobne przewinienia. Prasy przy tym
          rzeczywiście nigdy nie ma.
          • Gość: Bernard Re: SKANDAL!! IP: 62.233.177.* 16.10.04, 19:47
            Sędzia powinien być całkowicie bez skazy. Skoro piszesz, że za drobne
            przewinienia niektórzy sędziowie wylatują, to jak wytłumaczyć te przypadki,
            gdzie za grube przewinienia pozostają bezkarni?
            No i co w tym dziwnego jak prasy nie ma tam gdzie jest normalność. Przecież
            wartość informacji jest większa gdy opisuje się przypadki odbiegające od normy.
            Informacja o czymś oczywistym (dla przykładu: po deszczu powstały kałuże, lub
            większość sędziów to uczciwi ludzie) to praktycznie żadna informacja, bo o tym
            wszyscy wiedzą i nie ma sensu o tym się rozpisywać.
            • mn7 Re: SKANDAL!! 16.10.04, 19:53
              Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Sędzia powinien być całkowicie bez skazy. Skoro piszesz, że za drobne
              > przewinienia niektórzy sędziowie wylatują, to jak wytłumaczyć te przypadki,
              > gdzie za grube przewinienia pozostają bezkarni?

Przypominam sobie w tej chwili jeden: w Lublinie sędziemu udało się doczekać
              przedawnienia bo bł cały czas na zwolnieniu lekarskim.

> No i co w tym dziwnego jak prasy nie ma tam gdzie jest normalność. Przecież
              > wartość informacji jest większa gdy opisuje się przypadki odbiegające od
              normy.

Oczywiście. Problem zaczyna się jednak wtedy, gdy opinia publiczna ulega
              wrażeniu, że margines jest większością, a w skrajnych przypadkach - zgoła
              regułą.

> Informacja o czymś oczywistym (dla przykładu: po deszczu powstały kałuże, lub
              > większość sędziów to uczciwi ludzie) to praktycznie żadna informacja, bo o tym
              > wszyscy wiedzą i nie ma sensu o tym się rozpisywać.

Wszyscy jak wszyscy. Poczytaj sobie wypowiedzi nawet w tym wątku (i w wielu
              innych) a dowiesz się, że wcale nie brakuje w społeczeństwie ludzi, dla
              których "wymiar sprawiedliwości jest skorumpowany" albo "wszyscy sedziowie to
              kanalie". Dzisiaj w którymś wątku czytałem na przykład, że sędziowie są
              zazwyczaj ... leniwi. Ciekawe kto w takim razie "obsądza" te 8 milionów spraw
              rocznie, pewnie krasnoludki.

PS: Nie jestem sędzią, ale znam dobrze to środowisko.

• Gość: miop Re: wiekszosc sedziow tak jak w bylej nrd IP: 195.136.193.* 17.10.04, 12:59
              nadaje sie do wyrzucenia na zbita morde (70%)
          • Gość: mn7 napisała: Re: SKANDAL!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:48
            Oczywiście. Tyle że te przykłady to znikomy odsetek. 99% wzorowo pracuje, ale
            oni Cię nie
            > interesują. tylko jeden pijanych kierowców i ich przykładne
            karanie przez sądy grodzkie.
            Może by ci zimny okład na pustą głowę pomógł?

• Gość: jo Re: SKANDAL!! IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 18:16

> A ja myślę, że o upadku bardziej świadczą przykłady sędziów pijących i
          > bawiących się z gangsterami, jeżdżących po pijaku, sędziów od upadłości
          > kupujących jacht od Kredyt Banku. I sitwy co takich sedziów najwyżej przenosi
          w
          >
          > inne miejsce.

A ja myślę, że to po prostu tylko druga strona tego samego zjawiska. W końcu
          sędziowie, politycy etc. są spośród NAS. Mozna sie oczywiście spierac "kto
          zaczął" ale to chyba bez sensu..
      • Gość: ojjjjo Re: SKANDAL!! IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 18:13
        No. Dokładnie tak, jak mówisz. My chyba nigdy nie mieliśmy szczególnie silnego
        poczucia państwowości w Polsce. Nie sądzę, że to coś nowego. Chyba mamy to we
        krwi..
        • mn7 Re: SKANDAL!! 16.10.04, 18:16
          Gość portalu: ojjjjo napisał(a):

> No. Dokładnie tak, jak mówisz. My chyba nigdy nie mieliśmy szczególnie
          silnego
          > poczucia państwowości w Polsce. Nie sądzę, że to coś nowego. Chyba mamy to we
          > krwi..

Co ma z "poczuciem państwoweości" wspólnego incydent z udziałem jakiegoś świra?
          Nie takie incydenty zdarzają się w Niemczech czy Szwajcarii. Oni tez mają słabe
          poczucie państwowości? Nie, po prostu w każdym społeczeństwie zdarzy się cham
          albo facet zaburzony psychicznie.

• Gość: tete Re: ŻADEN TAM SKANDAL IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.10.04, 18:19
            mn7 napisała:
            > Co ma z "poczuciem państwoweości" wspólnego incydent z udziałem jakiegoś
            świra? Nie takie incydenty zdarzają się w Niemczech czy Szwajcarii. Oni tez
            mają słabe poczucie państwowości? Nie, po prostu w każdym społeczeństwie zdarzy
            się cham albo facet zaburzony psychicznieNo wreszcie jakas sensowna opinia

Wreszcie jakaś sensowna wypowiedź
            • mn7 Re: ŻADEN TAM SKANDAL 16.10.04, 18:23
              dziękuję.
              • Gość: Do dupka. Re: ŻADEN TAM SKANDAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:52
                Tatuś cie poparł?
          • Gość: ojjjjo Re: SKANDAL!! IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 18:26
            Co ma zmn7 napisała:

> Co ma z "poczuciem państwoweości" wspólnego incydent z udziałem jakiegoś
            świra?
            >
            > Nie takie incydenty zdarzają się w Niemczech czy Szwajcarii. Oni tez mają
            słabe
            >
            > poczucie państwowości? Nie, po prostu w każdym społeczeństwie zdarzy się cham
            > albo facet zaburzony psychicznie.
            >
            "poczuciem państwoweości" wspólnego incydent z udziałem jakiegoś świra?

Nie, no jasne. Ok. To jest generalizacja. Ten koleś mógł byc po prost jebnięty
            albo może miał rację.
            Chodzi mi bardziej o zasadę, która, wydaje mi się, stać może za tym
            wydarzeniem. Przyznasz, że, choćby wypowiedzi na forum, pokazują, że coś jest
            na rzeczy. Ten akurat pojedynczy przypadek oczywiście, masz rację, niczego nie
            udowadnia.
            P.S. Byłem w Szwajcarii 2 razy, po sądach mnie nie ciągali, ale wzajemny
            szacunek na linii władza(np. policja)-obywatel dał sie zauważyć.
      • Gość: Bernard Re: SKANDAL!! IP: 62.233.177.* 16.10.04, 19:34
        A ja myślę, że sędzia który zachowuje się niegodziwie powinien być potraktowany
        jak zdrajaca w czasie wojny. Przecież funkcja jaką mu powierzono wymaga
        ogromnego zaufania. Tak samo sędzia lub prokurator którzy boją się zemsty i są
        zdumiewająco łagodni dla najgroźniejszych przestępców, powinni być potraktowani
        jak dezerterzy w czasie wojny. Przecież nikt nie zmusza do wybierania tego
        zawodu. Właśnie za nadużycie tego zufania uważam, że tak surowa powinna być
        kara. Być może ten sędzia to akurat uczciwy człowiek. Tyle się jednak teraz o
        nieuczciwości prawników czyta i słyszy i to chyba dlatego tak wielu ludzi nie
        żałuje go.
    • Gość: NKWD chore panstwo=chore prawo............. IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 18:25
      sejmowi idioci wymysleli artykul KK,
      a teraz sedziowie po mordzie dostaja,

za udowodniona jazde w stanie nietrzezwosci /tzn. pow.0,5 promila/,
      zabrac dozywotnio prawo jazdy,
      i czesc:)
      • mn7 no to w końcu jak? 16.10.04, 18:27
        Gość portalu: NKWD napisał(a):

> sejmowi idioci wymysleli artykul KK,
        > a teraz sedziowie po mordzie dostaja,
        >
        > za udowodniona jazde w stanie nietrzezwosci /tzn. pow.0,5 promila/,
        > zabrac dozywotnio prawo jazdy,

A za nieudowodniona na ile :)))

> i czesc:)

No to zdecyduj się - na jpierw piszesz że ten art. kk jest chory (czyli że za
        jazdę po pijanemu nie nalezy karać) a potem, żeby karać surowiej?

• Gość: NKWD Re: no to w końcu jak? IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:22
          za nieudowodnione karac nie mozna,

po co sedziom dodatkowe dylematy sprawiac,
          napil sie to czesc,
          wiecej legalnie nie pojezdzi,
          i wyrok oglasza sie na jednym posiedzeniu,
          w obecnosci prokuratura,
          i innych silnych chlopakow:)
      • Gość: ojjjoj re;re;re IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 18:38
        Gość portalu: NKWD napisał(a):

> sejmowi idioci wymysleli artykul KK,

A co to jest artykuł KK?
    • Gość: ciekawa Zaraz tam skandal IP: *.lowicz.mediaclub.pl 16.10.04, 18:49
      Skandal to byłby wtedy, gdyby sędzia pobił oskarżonego, a tak no cóż,
      niedopatrzenie służb porządkowych. Pytanie do prawników. Sprawa się nie
      zakończyła, a jeżeli nawet zapdł wyrok, to nie zdążył sie uprawomocnić. Czy ten
      zawias zostanie odwieszony? Facet w trakcie rozprawy popełnił następne
      przestępstwo.
      • Gość: nieciekawa;) Re: Zaraz tam skandal IP: *.lowicz.mediaclub.pl 16.10.04, 18:54
        ojejku juz ktos odpowiedzial na to pyatanie wczesniej
        • Gość: jo(troche ciekawy) Re:re:re:re jeszcze raz. IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 19:02
          Co to jest artykuł KK????
          • Gość: NKWD Re:re:re:re jeszcze raz. IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:18
            Art. 180. Kto, znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka
            odurzającego, pełni czynności związane bezpośrednio z zapewnieniem
            bezpieczeństwa ruchu pojazdów mechanicznych, podlega karze pozbawienia wolności
            od 3 miesięcy do lat 5.
            • Gość: l pudło IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 19:21
              Nie, to nie ten przepis. szukaj dalej :)))
              • Gość: NKWD dzieki.... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:39
                czasami warto postudowiac KK:)
                • Gość: l znalazłeś? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 19:39
                  178a
                  • Gość: NKWD dziekuje za pomoc.... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:44
                    Art. 178. § 1.Skazując sprawcę, który popełnił przestępstwo określone w art.
                    173, 174 lub 177 znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka
                    odurzającego lub zbiegł z miejsca zdarzenia, sąd orzeka karę pozbawienia
                    wolności przewidzianą za przypisane sprawcy przestępstwo w wysokości od dolnej
                    granicy ustawowego zagrożenia zwiększonego o połowę do górnej granicy tego
                    zagrożenia zwiększonego o połowę. § 2. Skazując sprawcę, który popełnił
                    przestępstwo określone w art. 173, 174 lub 177 w warunkach określonych w § 1,
                    sąd może orzec podanie wyroku do publicznej wiadomości. Art. 178a. § 1. Kto,
                    znajdując się w stanie nietrze?wości lub pod wpływem środka odurzającego,
                    prowadzi pojazd mechaniczny w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym,podlega
                    grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
                    § 2. Kto, znajdując się w stanie nietrze?wości lub pod wpływem środka
                    odurzającego, prowadzi na drodze publicznej lub w strefie zamieszkania inny
                    pojazd niż określony w § 1,podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
                    pozbawienia wolności do roku.
                    § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec
                    podanie wyroku do publicznej wiadomo?ci.
                    • Gość: l par. 1 konkretnie, bo ty był samochód IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 19:47
            • Gość: jo(zaspokojony) Re:re:re:re jeszcze raz. IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 19:48
              Dziekuje bardzo.
      • Gość: l Re: Zaraz tam skandal IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 19:26
        Wyrok drugoinstancyjny jest prawomocny od razu, bo przecież nie przysługują już
        od niego żadne żwyczajne środki zaskarzenia.
    • Gość: zyzio Skazany pobił sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:04
      Nareszcie się ktoś poznał na wymiarze (nie)sprawiedliwości. Tak trzymać. Może
      wreszcie w ten sposób ich wyczyścimy bo inaczej nikt sobie z nimi nie poradzi.
      Ani sejm, senat czy nic nie robiący w tym kraju Prezydent
    • Gość: KSA SKSR Polecam www.zabezpieczenia.org IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:09
      Pobitemu sędziemu i Pani Prezes polecam adres:
      zabezpieczenia.org
      Nie potrzebne są pieniądze na ochroniarzy, a i pomoc będzie skuteczna :)
      • Gość: jot Na kazdej sali sadowej jest ochrona w USA IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 23:39
        to dlaczego nie w Polsce. Dopiero trzeba obic sedziego - o ile to prawda, zeby
        przyszli po rozum do glowy. Powinna byc zainstalowana kamera, zeby rejestrowac
        przebieg rozprawy. Zeby jednak przywrocic nadwyrezona powage sadu w Polsce,
        nalezy oczyscic to srodowisko z osob, ktore ta powage podwazaja, dyspozycyjnych
        sedziow, prokuratorow manipulatorow niezgodnych z prawem.
        Inaczej bedziemy miec takie niespodzianki, bo ludzie maja dosyc kpin z prawa
        przez tych, ktorzy sa powolani do przestrzegania.
        • Gość: zib Re: Na kazdej sali sadowej jest ochrona w USA IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 00:45
          A po co ochrona ,przecież sędziego chroni immunitet,sami o to zabiegali,to mają
          co chcieli.
          • mn7 Re: Na kazdej sali sadowej jest ochrona w USA 17.10.04, 19:07
            Mylicie się, jeśli uwazacie że najniebezpieczniej jest w sądzie karnym. Przed
            paru laty siekierą zaatakowany zostal sędzia w sądzie pracy. Dwa znane
            przypadki zdemolowania sali miały miejsce w sądzie rodzinnym. W sporach
            cywilnych emocje też czasem są ogromne.
            • Gość: ławką w łeb Re: Na kazdej sali sadowej jest ochrona w USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 00:09
              W sądzie pracy w Olsztynie baba sędzia bez badania zrobiła ze mnie syfilityka.
              Pierdoln-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka