27.01.19, 11:10
... jeszcze w 2013 roku mówił o Jarosławie Kaczyńskim: „Wzniósł się na szczyt populizmu i ma krystaliczny cel: porwać za sobą wszystkich niezadowolonych Polaków. Kaczyński nie proponuje nic nowego, natomiast grozi rewolucją. Chce odbierać bogatym
i dawać biednym. Widzieliśmy to w najgorszych momentach historii Europy” ...

Kik nie krowa?
Obserwuj wątek
    • eiran Re: prof. Kik 27.01.19, 11:15
      A teraz co mówi? Bo najpewniej do czegoś nawiązujesz.
      • rzewuski1 Re: prof. Kik 27.01.19, 12:03
        teraz co mówi? Bo najpewniej do czegoś nawiązujesz.

Pewnie mówi że Jaruś to "geniusz i mąż stanu"
      • ave.duce Re: prof. Kik 27.01.19, 20:00
        Nic specjalnego. Tak mi się przypomniało po przeczytaniu jego stwierdzenia w wywiadzie z Elizą Olczyk w "Rz":

"Przemysł pogardy, którego autorem była Platforma Obywatelska i zaprzyjaźnione z nią media, stanowił wstęp do obecnego języka nienawiści".
        • eiran Re: prof. Kik 27.01.19, 20:12
          A to. Zdążyłem przeczytać parę godzin przed przeniesieniem do płatnego archiwum rp.pl. Nie mogę zacytować fragmentu, który mnie ucieszył - jakiś dawny kolega Kika z Unii Pracy odmówił współpracy przy proponowanym przez tegoż Kika projekcie mówiąc, że ten zbyt często pokazuje się w TVP. Kik czuł się zadziwiony i jakby trochę urażony. mam nadzieję, że nie będzie mógł kupić ziemniaków na zaprzyjaźnionym dotąd straganie, z tego samego powodu, albo taksówkarz go wysadzi przez mostem na Wiśle.
          • ave.duce Re: prof. Kik 27.01.19, 21:15
            ... wie lepiej.
            W kwestii UE: ... konfrontacyjna kampania opozycji, "której celem miało być narzucenie społeczeństwu narracji, że pod rządami PiS Polska pożegna się z Unią Europejską" ... ale "strona rządowa takich intencji nie ma, a więc to jest narracja kłamliwa, czyli wpisująca się w logikę wojny, na której wszelkie chwyty są dozwolone".

Prof. Kik na tropie Czystego Dobra - dobre ;)
    • nazimno Re: prof. Kik 27.01.19, 11:43
      Au reburs.
      Czyli najlepsze chwile Europy, stan normalny, to te,
      gdy biedni oddawali wszystko bogatym i klaniali
      sie nisko swoim dobroczyncom i to, oczywiscie,
      nie byl szczyt populizmu.

• nazimno Re: prof. Kik 27.01.19, 11:48
        o zjedzone
        Au rebours.
        • gat45 Re: prof. Kik 27.01.19, 14:59
          nazimno napisał:

> o zjedzone
          > Au rebours.

Za to "u" dodane. A rebours.
          • nazimno Re: prof. Kik 27.01.19, 15:06
            mobile-dictionary.reverso.net/french-definition/au%20rebours
            • gat45 Re: prof. Kik 27.01.19, 19:24
              :)

mobile-dictionary.reverso.net/french-definition/a%20rebours

• nazimno Re: prof. Kik 27.01.19, 20:14
                Przyslowek.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Kik 27.01.19, 12:01
        A tak dokładnie to kiedy tak było?
        • nazimno Re: prof. Kik 27.01.19, 12:49
          W czasach "szalejacego wyzysku kapitalistycznego".
          Nie uczyli was na kursach w komitetach?
          • religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Kik 27.01.19, 17:26
            A ciebie uczyli tam tego?
            • nazimno Re: prof. Kik 27.01.19, 17:54
              Nie, bo bylem za mlody do takich madrosci
              przeznaczonych dla wyzszej kasty.

• religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Kik 27.01.19, 18:55
                To tak jak ja.
                • nazimno Re: prof. Kik 27.01.19, 19:28
                  Czyli nie ma cie wsrod wyzszej kasty.
                  To dobrze.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Kik 27.01.19, 20:55
                    Ale ty jednak obeznany jesteś w tych komitetach.
                    • nazimno Re: prof. Kik 27.01.19, 21:12
                      Czytam o realiach komuny.
                      To horror.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Kik 27.01.19, 21:48
                        Takie zadanie masz na komitetach?
                        • nazimno Re: prof. Kik 27.01.19, 21:58
                          A sa jakies?
    • klodawa1952 Re: prof. Kik 27.01.19, 11:54
      ave.duce napisała:

> ... jeszcze w 2013 roku mówił o Jarosławie Kaczyńskim: „Wzniósł się na szczyt p
      > opulizmu i ma krystaliczny cel: porwać za sobą wszystkich niezadowolonych Polak
      > ów. Kaczyński nie proponuje nic nowego, natomiast grozi rewolucją. Chce odbiera
      > ć bogatym
      > i dawać biednym. Widzieliśmy to w najgorszych momentach historii Europy” ...
      >
      > Kik nie krowa?
      Tu się PiS i PO znacząco różnią. Jedną z niewielu różnic . PO odbierali biednym i dawało bogatym. Oficjalnie niemal uważali tych co zarabiali mniej niż 6 000 zł za debili.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Kik 27.01.19, 12:00
        Ale konkretnie to kto romuś tak uważał? Podaj dokładny cytat.
        • stasi1 Re: prof. Kik 27.01.19, 12:13
          Po co cytować dokładnie? Wystarczy urywek i wszyscy wiedzą co mają wiedzieć
        • klodawa1952 Re: prof. Kik 27.01.19, 16:35
          religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Ale konkretnie to kto romuś tak uważał? Podaj dokładny cytat.
          >
          Ja tak uważam. Aby myśleć nie potrzebuję Ojca Mentora.
          • eiran Re: prof. Kik 27.01.19, 16:39
            Czyli, siewco mowy nienawiści, uważasz że tak uważali, niezależnie od tego co tak naprawdę mówili.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Kik 27.01.19, 17:29
            Czyli ty romek jestes to PO?
      • snajper55 Re: prof. Kik 27.01.19, 13:11
        klodawa1952 napisał:

> Oficjalnie niemal uważali tych co zarabiali mniej niż 6 000 zł za debili.

A ty dalej rozpowszechniasz stare kłamstwa. Napisz coś jeszcze o Komorowskim skaczącym po krzesłach i o tym jak Tusk z Putinem zamordowali Lecha Kaczyńskiego, prezydenta z twojego ukochanego PiS.

S.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Kik 27.01.19, 17:28
          Romek zawzięcie uważa że sędziowie za PO wydawali wyroki na telefon władzy. Podaje za przykład sędziego Milewskiego, choć nie potrafi posać ani jednego przykładu wyroku wydanego przez Milewskiego po interwencji władzy.
      • erte2 Re: prof. Kik 27.01.19, 20:12
        klodawa1952 napisał:
        Oficjalnie niemal uważali tych co zarabiali mniej niż 6 000 zł za debili.

Oczywiście kłamiesz i manipulujesz; bo doskonale wiesz kto i w jakim kontekście to powiedział. To dokładnie tak jak było z tzw."grubą kreską" Mazowieckiego (która nawiasem mówiąc nie była "kreską" tylko "linią"); i dokładnie tak samo, wyrywając z kontekstu, wypaczono sens tej wypowiedzi.
        Ale jakoś mnie to nie dziwi, bo jesteś zwykłym pisowskim cynglem, tyle że masz nieco inne zadanie - pod pozorem "symetryzmu" przemycać antyopozycyjne tezy a delikatnie wspierać kaczyńskiego. To jest misiu tak łatwe do rozszyfrowania że aż razi w oczy.
        • sverir Re: prof. Kik 28.01.19, 07:14
          Zabawne, że takim romkom wciąż przeszkadza, że za PO "Oficjalnie niemal uważali tych co zarabiali mniej niż 6 000 zł za debili", ale kiedy PiS przemycał podwyżki dla ministrów, kiedy Morawiecki mówił, że za dychu miesięcznie ciężko znaleźć eksperta do pracy w ministerstwie, to nawet słówkiem nie pisnęli.
          • eiran Re: prof. Kik 28.01.19, 07:30
            ludzikow, który ostatnio z wielkim mozołem przedziera się przez archiwa ostatnich 20 lat, żeby znaleźć dowody na tolerancję właściciela forum na mowę nienawiści, pewnie jest w stanie znaleźć jakiś swój wpis na ten temat, który będzie przykładem pryncypialnej krytyki. Proponuję, byś dał mu szansę.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: prof. Kik 28.01.19, 10:28
            Mówił Morawiecki, mówiła Streżyńska...
    • wolves-land Re: prof. Kik 27.01.19, 12:07
      Jak widać nie taka ta rewolucja Kaczyńskiego straszna jak ją sam malował, kiedy wystarczy nieco się zrelflektowac i dalej zasiadać w różnych szacownych gremiach, stara szkoła.
    • klodawa1952 Re: prof. Kik 27.01.19, 13:04
      profesor Kik niemal na zamówienie realizuje wypowiedzi chwalące niemal każdy krok obecnej władzy. Nie znam i nie zauważyłem głosu krytyki.
    • taniarada Re: prof. Kik 27.01.19, 13:28
      Naukowiec z niego żaden.Pięknie manipuluje pan były lektor KC PZPR.I tyle w temacie.
      • kolor Re: prof. Kik 27.01.19, 14:01
        Świetnie się komuch odnalazł w PiS, jak wielu innych
    • 0sz0llom-z-radia-maryja Re: prof. Kik 27.01.19, 16:17
      każdy ma prawo do rewizji swoich poglądów
      • m.marle PiS każdemu zapewnia prawo do rewizji i ekshumacji 27.01.19, 16:44
        0sz0llom-z-radia-maryja napisał:

> każdy ma prawo do rewizji...
      • taniarada Re: prof. Kik 27.01.19, 17:39
        0sz0llom-z-radia-maryja napisał:

> każdy ma prawo do rewizji swoich poglądów
        Wszyscy tylko nie sowiecka lewica Kik.Nie ma swoich poglądów .A zmienia je od tyłka siedzenia gdzie się znajduje.
    • naftalina.naftalina Re: prof. Kik 27.01.19, 19:18
      Przecież wiadomo że PiS=PZPR , tylko teraz PZPR jest w komży
      • magdolot Re: prof. Kik 28.01.19, 18:56
        "komżuchy" :-)
    • inocom Ludzie się zmieniają :) 27.01.19, 20:06
      ave.duce napisała:

> ... jeszcze w 2013 roku

W 2013 miałem o tobie lepsze zdanie.
      • taniarada Re: Ludzie się zmieniają :) 27.01.19, 20:54
        inocom napisał:

> ave.duce napisała:
        >
        > > ... jeszcze w 2013 roku
        >
        > W 2013 miałem o tobie lepsze zdanie.
        >
        > Igrasz sobie z adminką.Znowu przez tydzień będzie leciał wątek o tobie.
        • inocom Re: Ludzie się zmieniają :) 27.01.19, 21:10
          taniarada napisał(a):

> inocom napisał:
          >
          > > ave.duce napisała:
          > >
          > > > ... jeszcze w 2013 roku
          > >
          > > W 2013 miałem o tobie lepsze zdanie.
          > >
          > > Igrasz sobie z adminką.Znowu przez tydzień będzie leciał wątek o tobie.

Adminką czego? :) Forum Nienawiści? Gdzieś mniej więcej w tym okresie, zostałem zrugany przez "adminkę" za niebranie udziału w maniach przeciw PiS. Pozwoliłem sobie nie położyć uszu po sobie, bo nie uczestniczę w żadnych manifach i nie wiem, dlaczego miałbym maszerować akurat przeciw PiS.

• adria231 Re: Tak naprawdę nie wiedziałem co to nienawić 28.01.19, 07:03
        "Każdy ma prawo do rewizji swoich poglądów"
        Jeżeli poglądy na temat moralności zmienia kobieta pod wpływem pieniędzy, to nazywana jest ogólnie uważanym za obelżywe słowem, albo tzw przerywnikiem.
        Pisiarnia , to w dużej części społeczeństwo, które zmieniło poglądy za wysokopłatne stanowiska, przywileje, a "ciemny lud" za 500+ . Kim jest więc dzisiejsza "elita" i lepszy sort narodu polskiego ?
      • eiran Re: Tak naprawdę nie wiedziałem co to nienawić 28.01.19, 10:03
        To już chyba kolejny rok, w którym "doktorek" głęboko przeżywa, że został usunięty z prywatnego forum. A jednocześnie każdym kolejnym wpisem potwierdza, że usunięcie było słuszne.
        • ave.duce Re: Tak naprawdę nie wiedziałem co to nienawić 28.01.19, 11:38
          Nie "został usunięty". Od początku - 03.04.09 - był zabanowany - to gwoli ścisłości ;)

Pozdrawiam.
          • eiran Re: Tak naprawdę nie wiedziałem co to nienawić 28.01.19, 11:48
            Nie mam bladego pojęcia. Odnoszę się do tego, co przekazuje w ramach swoich, nacechowanych emocjonalną niedojrzałością, frustracji. Na tej podstawie mogę jedynie domniemywać, że o jakiekolwiek forum nie miałoby chodzić, prywatne czy publiczne, to usunięcie czy też zbanowanie było zapewne słuszne, bo mało kto lubi, jak mu ktoś bezustannie zasmradza dyskusje.
          • taniarada Re: Tak naprawdę nie wiedziałem co to nienawić 28.01.19, 12:07
            ave.duce napisała:

> Nie "został usunięty". Od początku - 03.04.09 - był zabanowany - to gwoli ścisł
            > ości ;)
            >
            > Pozdrawiam.
            >
            Patrz Ave i żyje chłopina.Forum dla starych panien i pryków emerytów.I jak napisał kolega poniżej.Nie ma jak smrodzić we własnym gronie.To słuszny i sprawiedliwy smród I tak nie śmierdzi .Pozdrawiam.🤗
            • man_sapiens Re: Tak naprawdę nie wiedziałem co to nienawić 28.01.19, 14:54
              Oj zaśmierdziało tanią radą, aż się porzygać można. Otwieram okno.
            • inocom Re: Tak naprawdę nie wiedziałem co to nienawić 28.01.19, 19:08
              taniarada napisał(a):

> ave.duce napisała:
              >
              > > Nie "został usunięty". Od początku - 03.04.09 - był zabanowany - to gwoli
              > ścisł
              > > ości ;)
              > >
              > > Pozdrawiam.
              > >
              > Patrz Ave i żyje chłopina.Forum dla starych panien i pryków emerytów.I jak napi
              > sał kolega poniżej.Nie ma jak smrodzić we własnym gronie.To słuszny i sprawiedl
              > iwy smród I tak nie śmierdzi .Pozdrawiam.🤗

Ano żyję i mam niezły ubaw z krzewicielek wolności słowa, demokracji i ogólnie wolności. Zgorzkniałych bab.
              Co jakiś czas, w sposób naturalny, któraś z "demokratek" przenosi się na łąki Abrahama i tam krzewi wiecznie swoje mądrości. A w Polsce nic się nie zmienia.
    • dr.krisk Re: prof. Kik 28.01.19, 12:21
      Znam ten typ. Mam znajomych z uczelni: kiedyś pracowali w Katedrze Nauk Politycznych i stanowili trzon ideolo. Po zmianach są nieprzejednanymi antykomunistami, zwolennikami tradycji narodowych i takich tam. Organizują konferencje i sympozja: ostatnio o Żołnierzach Wyklętych.
      Nic nowego pod słońcem.
      • eiran Re: prof. Kik 28.01.19, 12:34
        Akurat w moim przypadku, prowadzącym zajęcia z nauk politycznych był świeżo wówczas upieczony doktor Jerzy Hausner. Rekomendowaną przezeń lekturą była broszura (był jej współautorem), omawiająca kilka XX-wiecznych zdarzeń o kluczowym znaczeniu dla światowej polityki, m.in. wojnę koreańską. Według tego źródła, wojna rozpoczęła się od kontrataku sił ludowej Korei na imperialistyczne oddziały kapitalistycznej Korei Południowej. Dr Hausner, wtedy sekretarz POP na uczelni, zrobił potem habilitację i został profesorem belwederskim (co ciekawe - nauk ekonomicznych). Był nawet członkiem RPP za kadencji Marka Belki. tak ze każdy ma szansę jakoś się rozwinąć.
        • ave.duce Re: prof. Kik 28.01.19, 13:42
          > tak ze każdy ma szansę jakoś się rozwinąć.

Ale nie każdy w dobrym kierunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka