Dodaj do ulubionych

Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi nie są

19.02.19, 00:27
Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi nie są skłóceni? Niemcy, Rosja, Izrael, Norwegia... O czymś zapomniałem? No tak, właściwie pisi boczą się na całą EU. Jedyny kraj, z którym jeszcze nie zadarli to chyba jest Sań Eskonar.
Obserwuj wątek
    • j-k jest niejeden: 19.02.19, 00:30
      Czechy, Wegry, Slowacja, Lotwa, Rumunia.

- to tak te pierwsze z brzegu.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
      • buldog2 Re: jest niejeden: 19.02.19, 01:13
        Górna Wolta, Kraj Kołyszących Się Trzcin, Korea Płn., Bangladesz...
        Z syjonistami z Syjamu PIS ma stosunki modelowe.
        • yoma Re: jest niejeden: 19.02.19, 16:06
          Birma?
        • j-k przez grzecznosc, przypomne, hloopcze, 19.02.19, 18:39
          ze pisalem o sasiadach, oraz bliskich (geograficznie) Polsce krajach.

PS. jasne ze USA nie ma z Gorna Wolta problemow - zatem Polska tez nie :)
          • lech1966 Re: przez grzecznosc, przypomne, hloopcze, 19.02.19, 21:30
            j-k napisał:

> ze pisalem o sasiadach, oraz bliskich (geograficznie) Polsce krajach.
            >
            > PS. jasne ze USA nie ma z Gorna Wolta problemow - zatem Polska tez nie :)

Ale buldog jednak......ma problem.
      • inocom Chiny :-) 19.02.19, 01:16
        j-k napisał:

> Czechy, Wegry, Slowacja, Lotwa, Rumunia.
        >
        > - to tak te pierwsze z brzegu.
        >
        > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

Dodam ten najważniejszy.
        • pies.na.czarnych Re: Chiny :-) 19.02.19, 03:37
          Chiny po ostatnim wizycie Adriana olewaja się na Pislandię.
          • behemot17-13 Re: Chiny :-) 19.02.19, 17:40
            Suski nie za bardzo tu i na miejscu.
          • j-k nieprawda... 19.02.19, 19:06
            pies.na.czarnych napisała:
            > Chiny po ostatnim wizycie Adriana olewaja się na Pislandię.

nieprawda.
            planuja tu szereg inwestycji - bedacych odskocznia do handlu z UE.
            • eiran Re: nieprawda... 19.02.19, 21:03
              Na przykład jakie inwestycje planują, "doktorek"? Podałbyś tak ze dwie?
            • pies.na.czarnych Re: nieprawda... 19.02.19, 21:32
              „Planują tu..”. Gdzie? W Reichu?
            • sverir Re: nieprawda... 19.02.19, 21:59
              "planuja tu szereg inwestycji - bedacych odskocznia do handlu z UE"

Szereg inwestycji stawia nas na 17 miejscu w rankingu zainteresowania chińskich inwestorów, co w praktyce oznacza drugi rząd (i to raczej bliżej końca, niż początku). Ale inwestycje chińskie u nas wcale jeszcze o dobrych relacjach nie świadczą - większość z nich to przejęcia, czyli faktycznie ukryta kolonizacja (bo w czym chiński kapitał lepszy od niemieckiego?). Jako partner handlowy - 12 miejsce w chińskim eksporcie i bardzo odległe miejsce w imporcie (nawet Czesi więcej tam sprzedają niż my). Na czym więc polega waga tych stosunków handlowych z Chinami? Aktualnie, nie w perspektywie lat 20?
              • lech1966 Re: nieprawda... 19.02.19, 22:15
                sverir napisał:

> większość z nich to przejęcia, czyli faktycznie ukryta kolonizacja (bo
                > w czym chiński kapitał lepszy od niemieckiego?).

Przynajmniej nie kupią tylko po to aby zlikwidować,,,,, czy to konkurencje czy zwyczajnie zarobić na gruntach jak np. Siemens. Im to nic nie da, nie te czasy
                • sverir Re: nieprawda... 19.02.19, 22:26
                  "Przynajmniej nie kupią tylko po to aby zlikwidować,,,"

To zależy, kto kupuje. Fundusze inwestycyjne - obojętnie skąd - zazwyczaj nie kupują po to, żeby likwidować. A z firmami konkurencyjnymi różnie bywa. Na razie są te pierwsze, ale jak się pojawią deweloperzy z Chin, to jak myślisz, co się stanie z polskimi? Chociaż już wiem, jak zareagujesz. Tak długo, jak PiS będzie się cieszył, Ty też będziesz zadowolony, prawda?:)
                  • lech1966 Re: nieprawda... 19.02.19, 22:45
                    Męczy mnie to ciągle udowadnianie że nie jestem wielbłądem. Ja jestem przeciwnikiem rządów PO i powrotu polityki znanej mi z PRL. Mówienie że PO jest jedyną słuszną partia robotnicza i słowa Schetyny "POMOZECIE" na mnie nie działają. Popieram PiS bo uważam że to jest o niebo lepsza partia niż PO. To moja prywatna decyzja i prywatne zdanie. Mogę ci obiecać że dopuki nie zmienię w tej kwestii zdania to i obiekt poparcia nie ulegnie zmianie. Nie jestem najemnikiem jak część piszących tu " sympatyków" PO, czy POKO.
                    • sverir Re: nieprawda... 19.02.19, 22:56
                      "Mówienie że PO jest jedyną słuszną partia robotnicza i słowa Schetyny "POMOZECIE" na mnie nie działają"

Wiesz, dlaczego nie przekonujesz, że nie jesteś wielbłądem? Bo piszesz o PO nawet wtedy, kiedy Twój rozmówca o PO nie wspomina:) U Ciebie to po prostu odruch, typowy dla zatwardziałego pisowca.
                      • lech1966 Re: nieprawda... 19.02.19, 23:04
                        Nie sverir. Nie PiSowca. Ale jak najbardziej antyleminga. Jak mnie tak nazwiesz to nie będę się spierał. A co do rozmówcy. Może o PO nie wspomina, ale wspomina o PiS hahaah. A to przecież to samo. Żebyś nie był nie był gołosłowny wróć dwa posty wyżej i przeczytaj że zrozumieniem o czym sam pisałeś.
                        • sverir Re: nieprawda... 19.02.19, 23:13
                          "Może o PO nie wspomina, ale wspomina o PiS hahaah"

Twój rozmówca w wątku dotyczący PiS pisze o... PiS zamiast o PO. Doprawdy zaskakujące! Powiedz mi, Lechu, to są naprawdę Twoje własne przemyślenia, czy ktoś Ci dyktuje?
                          • lech1966 Re: nieprawda... 19.02.19, 23:16
                            Nadal nie zrozumiałeś, a dalem ci szansę. Ja nie pisałem o PiS a ty odniosłeś się w swoim poście do .......PiS, a teraz masz do mnie pretensje że ja odnoszę się do PO mimo że ty nie wspomniałeś o ......PO. ciekawy jestem czy tym razem zrozumiesz.
                            • lech1966 Re: nieprawda... 19.02.19, 23:35
                              Widzę że jednak zrozumiałeś. Szkoda że dopiero po pokazaniu palcem. Ale lepiej teraz niż wcale. Jak się postarasz to jeszcze wyjdziesz na ludzi.
                            • sverir Re: nieprawda... 20.02.19, 06:14
                              "Ja nie pisałem o PiS a ty odniosłeś się w swoim poście do .......PiS"

Owszem, odniosłem się do PiS, bo jesteś znanym pisowcem. Ja natomiast nie jestem znanym platformersem. Dlatego właśnie Ty jesteś wielbłądem, a ja nie.
                              • aniechto.only Re: nieprawda... 20.02.19, 07:25
                                Lesio zaczyna mi przypominać gołębia na szachownicy :)
                                • sverir Re: nieprawda... 20.02.19, 09:54
                                  Nie nadążam, moja wyobraźnia skromna:)
                              • lech1966 Re: nieprawda... 20.02.19, 16:46
                                sverir napisał:

> "Ja nie pisałem o PiS a ty odniosłeś się w swoim poście do .......PiS"
                                >
                                > Owszem, odniosłem się do PiS, bo jesteś znanym pisowcem. Ja natomiast nie jeste
                                > m znanym platformersem. Dlatego właśnie Ty jesteś wielbłądem, a ja nie.

Tak ci się tylko wydaje że nie jesteś. :-)))). Tak jak mnie zaszufladkowales jako PiSowca tak ja cię kwalifikuje jako leminga. Nie przypominam sobie twojego posta chwalącego PiS co stawia cię na jednoznacznej pozycji najemnika PO..
                                A skoro jesteś najemnikiem PO to jesteś także platformersem. :-)))))))
      • behemot17-13 Re: jest niejeden: 19.02.19, 17:38
        Aktualizacja - Słowacja i Węgry nie.
        • pies.na.czarnych Re: jest niejeden: 19.02.19, 17:43
          Szacunku dla Pislandu to chyba nikt nie ma. Nawet Węgry i Słowacja udają, że szanują pisi rząd.
    • horpyna4 Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 08:56
      Jest niejeden, państw i państewek na kuli ziemskiej od groma. Warto inaczej sformułować pytanie - czy jest jeszcze jakiś kraj, który szanuje Polskę rządzoną przez pisich?
      • stasi1 Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 20.02.19, 09:54
        To już cios poniżej pasa w wykonaniu twoim
    • zzapijaczony_ryj PrezesPan kocha mieć wrogów 19.02.19, 15:54
      To jego życie! Oni zastępują mu sex, rodzinę i całą resztę, którą mają ludzie normalni.
      W momencie jak podkłada komuś świnię szczytuje.
    • privus Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 15:58
      Został chyba tylko Watykan.
    • xystos Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 16:15
      my Rosjanie nieuważamy Polskiego
      Pana Prezesa za wroga,zawsze jego
      kraj przed giermańcai obronimy i
      oswobodzimy,po bratersku.
    • mietowe_loczki Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 16:46
      Może Finlandia chociaż?
      • nazimno Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 16:58
        Finlandia to wodka.
        • behemot17-13 Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 17:43
          A zatem wypijmy za sukces naszej dyplomacji, strzemiennego.
          • pies.na.czarnych Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 17:46
            Jeżeli już to wolę koksenkurwa, :) Sorry koskenkorva oczywista oczywistość. :)
            • yoma Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 23:05
              :) Jak będziesz w Polsce, to zapraszam na mięsko w sosie suki :)
      • yoma Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 23:03
        Nie wiedzą, że istnieje.
    • taniarada A Izabel napisała 19.02.19, 18:18
      Izabela OlchowiczMarcinkiewicz
      Wczoraj o 09:32 ·
      list otwarty
      Szanowna Pani Moniko Olejnik (Kropka nad i),
      jakiś czas temu wypowiadała się Pani na temat Pana Kazimierza Marcinkiewicza:
      "Pamiętam jak Kazimierz Marcinkiewicz cytował swojego syna, który miał mówić o politykach Platformy per „cieniasy”. Ciekawe, jak teraz mówi o swoim tacie. Panu Kaziowi dedykuję zaś piosenkę: „Był niepozorny, brzydki, chudy, wręcz nieudolny, w rozmowach nudny, w obejściu prosty, prawie bez zalet, gość domorosły, miał jeden talent…”
      Autor: Monika Olejnik.
      Również: "Panie premierze, niechże się pan zastanowi nad sobą. Niech pan spojrzy w lustro i zobaczy, kim pan jest naprawdę".
      Być może czas na merytoryczną konfrontację.
      Jest Pani dziennikarką i Pani zawodem jest zadawać pytania, również te trudne i niewygodne dla rozmówcy/gościa - tym bardziej jeśli pytanie ociera się o ważny problem prawny i społeczny, a polityk reprezentuje społeczeństwo. Uprzejmie proszę o zadanie pytania panu Kazimierzowi Marcinkiewiczowi jak on może i chce rozliczać innych z ich zachowań, krytykować ich, mówić o poszanowaniu prawa, gdy sam nie rozlicza się z własnych zobowiązań, nie przestrzega wyroku sądu ani prawa (alimenty), jest dłużnikiem alimentacyjnym. Dlaczego nie respektuje prawa? Kto jak kto, ale on?! były Premier?! Coś tu nie gra! Obywatele i wyborcy mają prawo wiedzieć. Komu i jaki przykład daje? Czy chce Pani (i dlaczego) kryć tego człowieka? czy jest Pani dziennikarką WSZYSTKICH obywateli, czy tylko Platformy obywatelskiej ("cieniasów")? Proszę i dziękuję.
      p.s można podać dalej.
      • weteran-czasu Re: A Izabel napisała 19.02.19, 19:03
        A co ciebie obchodzą czyjeś alimenta.
        W pisdactwo macie w naturze rozliczanie innych, nasyłanie prokuratorów, szwędanie się po sądach,
        a w niedziele i święta szorowania na kolanach przybytków bożych i informowanie niebiosy o waszej uczciwości,
        sumnienności i oddaniu się w całości prezesowi mniejszemu. Poinformujcie niebiosa o waszej chciwości, zachłanności, wredności, jątrzeniu, obłudzi i zakłamaniu. W waszych szeregach prawie każdy to fanatyk wiary i konfabukant, co drugi żyje w obłudzie i zakłamaniu, co trzeci TW-donosiciel, co czwarty to jątrzący, chciwy i zachłanny oszust.
        I wy chcecie rozliczać innych?

To my rozliczymy was ze wszystkiego i co do jednego. Pozbawimy stołków a wasze złodziejskie fortuny znacjonalizujemy.
      • privus Re: A Izabel napisała 20.02.19, 17:04
        taniarada napisał(a):
        „Był niepozorny, brzydki, chudy, wręcz nieudol
        > ny, w rozmowach nudny, w obejściu prosty, prawie bez zalet, gość domorosły, mia
        > ł jeden talent…”
        Oceny mogą być różne w zależności od punktu widzenia. Ale jak wytłumaczysz jego desygnowanie na pis-premiera jako najlepszego z pisowskich zasobów?

Monika Olejnik mogła się mylić, ale czy mogło się pomylić pis-gremium pretendujące do jedynie słusznej racji?

Czy nie uważasz, że nie tylko on jeden wyrobił sobie iopinię o tym pisowskim konglomeracie?
    • lech1966 Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 19:14

> Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi nie są skłóceni? Niemcy, Rosja, Izra
      > el, Norwegia... O czymś zapomniałem?

O Belgii zapomniałeś. A podobno tam mieszkasz. Powiedz coś o strajkach Belgów przeciw unijnej jeloperii.
    • pies.na.czarnych Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 20:43
      Popacz pan jak przyjaciele przytulili się do lepszych przyjaciół:D

www.tvn24.pl/izrael-wspolne-spotkanie-premierow-izraela-wegier-czech-i-slowacji,911071,s.html
      • lech1966 Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 20:58
        Cóż. Nasi przyjaciele w czasie 2WS pozwolili napaść Niemcom na Polskę nie robiąc nic mimo że byli związani umowami międzynarodowymi. To chyba klasyka . Umiesz liczyć kundelku? - licz na siebie.
        • pies.na.czarnych Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 21:33
          Przodkowie waszego przyjaciela Orbana założyli wówczas mundury SS.
          • lech1966 Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 19.02.19, 21:38

> Przodkowie waszego przyjaciela Orbana założyli wówczas mundury SS.

Może zanim rzucisz kamień sprawdź swoje nazwisko na liście. Przynajmniej na tej.

polskatimes.pl/85-tys-nazwisk-esesmanow-w-upublicznionej-bazie-zaloga-ss-kl-auschwitz/ar/11742483?najstarsze
          • lech1966 Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 20.02.19, 22:47

> Przodkowie waszego przyjaciela Orbana założyli wówczas mundury SS.

Twoi obecni kumple także..

rmf24.pl/fakty/swiat/news-27-belgijskich-esesmanow-wciaz-otrzymuje-emeryture-hitlera,nId,2844467
            • pies.na.czarnych Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 20.02.19, 23:06
              Typowo pisowska odpowiedz: a u was Murzynow...
              • lech1966 Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 20.02.19, 23:11

> Typowo pisowska odpowiedz: a u was Murzynow...

Hahahhahahah,,,a czy ty nie wyręczyłeś się murzynami na Węgrzech??
                Typowo leminża odPOwiedz.
    • sosna_pospolita Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 20.02.19, 09:27
      kwiczy zyd ?
      znaczy dobrze jest
    • klodawa1952 Re: Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi ni 20.02.19, 16:45

> Czy jest jeszcze jakiś kraj, z który, pisi nie są skłóceni? Niemcy, Rosja, Izra
      > el, Norwegia... O czymś zapomniałem? No tak, właściwie pisi boczą się na całą E
      > U. Jedyny kraj, z którym jeszcze nie zadarli to chyba jest Sań Eskonar.
      >
      >Można i tak :
      www.google.com/search?q=Tusk+ca%C5%82uje+merkel+w+r%C4%99k%C4%99&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=RdSfUMzAO-wsqM%253A%252C9uk-mpYocwMsWM%252C_&usg=AI4_-kRQBMbHrlZYk4TSjl9t9n_sCZi1lQ&sa=X&ved=2ahUKEwijrKHP08rgAhWywcQBHVGBCIIQ9QEwAXoECAQQBg#imgrc=RdSfUMzAO-wsqM:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka