Dodaj do ulubionych

Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu pomnik wrócił

23.02.19, 16:19
Z udziałem kilkudziesięciu stoczniowców Stoczni Gdańskiej oraz przy milczącej aprobacie policji na nowo postawiono pomnik księdza pedofila Henryka Jankowskiego.

Aktu strzelistego dokonał komitet społeczny budowy pomnika pedofila Jankowskiego pod kierownictwem działacza zakładowej Solidarności, radnego PiS Karola Guzikiewicza, pod patronatem Sztafet Ochronnych Solidarności oraz Konferencji Episkopatu.

Ksiądz Jankowski pozostanie symbolem jedności postaw moralnych Konferencji Episkopatu, władz oraz PISu oraz NSZZ Solidarność. Nie wytrze tego nikt.

Pomnik księdza powinien pozostać dla historii, dekorowany świeżymi majteczkami dzieci, na wieczną pamiątkę tych wielkich dziel księdza, Konferencji Episkopatu, władz PIS oraz obecnej Solidarności.

--
Najpierw będą Polską władali komuniści, a później szubrawcy i świnie - Stefan Ossowiecki
bez żadnego trybu
Obserwuj wątek
      • buldog2 Pomorska Telewizja Narodowa (akt strzelisty) 23.02.19, 18:00
        Niżej opis filmiku Pomorskiej Telewizji Narodowej na yt (zachowana pisownia oryginału)

KS.H.JANKOWSKI KAPELAN NSZZ SOLIDARNOŚĆ, JEGO JEGO POMNIK I BAZYLIKA ŚWIĘTEJ BRYGIDY

POMORSKA TELEWIZJA NARODOWA
        Dziś 22 lutego 2019 r. w Gdańsku pod cokołem obalonego niedawno pomnika Ks.Prałata Henryka Jankowskiego spotkało się wieleu Gdańszczan.Oczekiwano tam na ponowne postawienie obalonego pomnika na pozostałym po nim natenczas pustym cokole.Czas mijał a smochód z pomnikiem i dżwigiem się nie pojawiał.Przybyło tam też wielu ciekawych Gdańszaczan takich jak Bogusław Gołąb Prezes stowaryszenia Kombatantów I Represjonownych działaczy SOLIDARNOŚCI.Obecny też był ta Pan Waldemar Jaroszewicz Prezes Civitas Christiana a także Radny Gdański , Marek Skiba Kandydat do fotela Pezydenta Gdanska , Arkadiusz Kazański z IPN w Gdansku.Wywołałem w/w panów do rozmowy przed moją kamerą.Później po klikugodzinnym oczekiwaniu przybyły duże ilości Policji i Straży Miejskiej i nadjechał smochód z załadowanym pomnikiem.Oakzało się przy cokole , gdzie ponownie miał stanąc pomnik zorganizowały się, jak poinformował mnie dowądzący Policją pan oficer dwie MANIFESTACJE SPONTANICZNE!?Robotnicy na samochdzie przygotowywali w tym czasie nowe miejsce zamocowania w pomniku.Demonstranci jedni byli za postwieniem pomnika a drudzy z hasłami na karotonach byli przeciewni , aby pomnik ks.Henryka Jankowskiego kapelana NSZZ SOLIDARNOŚC wróćił na swoje miejsce!
        W efekcie samochód po godzinie oczekiwania odjechał z pomnikiem w niezanym kierunku.Pan Marek Skiba kandydat na Prezydenta Gdańska athoc zrobił konferncję prasową w parku nieopodal.

Pomorska TELEWIZJA NARODOWA
        red.Sławomir Ziembiński
        www.fundacja-slawpol.eu
    • sosna_pospolita Re: Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu pomnik w 23.02.19, 18:14
      www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_Ye64nLgelbr9DWSBw1biTtSVCIZKH9Ps,w400.jpg
      • porannakawa10 Re: Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu 23.02.19, 19:08
        Postawili?
        Postawili!
        Uszanowali go?
        Uszanowali!
        Czy zawieszanie na tym pomniku dziecięcych majteczek będzie traktowane jako znieważanie pomnika?
        Trwa to kilkanaście sekund zaledwie!
        Taka świecka tradycja jak kłódki zawieszane na moście.
    • buldog2 Błogosławiony ksiądz prałat H. Jankowski 23.02.19, 21:20
      Błogosławiony ksiądz prałat Henryk Jankowski.
      SANTO SUBITO!

--
      Sztandar PiS dumnie powiewa - Końcówka Alfabetu
    • danillko Hmm... "Był moim przyjacielem i tak pozostanie" 23.02.19, 21:23
      To chyba obecny ideol Totalnej Opozycji właśnie tak powiedział o nieobecnym. Wprawdzie powalonym, ale i postawionym...

wiadomosci.wp.pl/byl-moim-przyjacielem-walesa-o-ks-jankowskim-6352205167470209a
      buldog2 napisał:

> Z udziałem kilkudziesięciu stoczniowców Stoczni Gdańskiej oraz przy milczącej a
      > probacie policji na nowo postawiono pomnik księdza pedofila Henryka Jankowskieg
      > o.
      >
      > Aktu strzelistego dokonał komitet społeczny budowy pomnika pedofila Jankowskieg
      > o pod kierownictwem działacza zakładowej Solidarności, radnego PiS Karola Guzik
      > iewicza, pod patronatem Sztafet Ochronnych Solidarności oraz Konferencji Episko
      > patu.
      >
      > Ksiądz Jankowski pozostanie symbolem jedności postaw moralnych Konferencji Epis
      > kopatu, władz oraz PISu oraz NSZZ Solidarność. Nie wytrze tego nikt.
      >
      > Pomnik księdza powinien pozostać dla historii, dekorowany świeżymi majteczkami
      > dzieci, na wieczną pamiątkę tych wielkich dziel księdza, Konferencji Episkopatu
      > , władz PIS oraz obecnej Solidarności.
      • buldog2 "Był moim przyjacielem i tak pozostanie" 23.02.19, 22:15
        "Był moim przyjacielem". Wałęsa o ks. Jankowskim
        "To, co słyszę dziś na temat zachowań ks. Jankowskiego jest nieprawdopodobne i nie jestem w stanie w to uwierzyć"
        Wałęsa podkreśla, że nigdy nie słyszał o skłonnościach prałata. "Wiele wiele lat byłem w pobliżu i nic podobnego nie widziałem. Nikt też za życia księdza nie poinformował mnie i nie zgłosił podobnych uwag"
        wp.pl

O L. Wałęsie, to niezupełnie na temat. Ale jeśli już, to skąd ci się wzięło, danilko, że Wałęsa jest moim autorytetem, gdzieś powoływałem się nań jako na autorytet? On czy jego syn kryminalista (doprowadził do uznania winy innego człowieka) ?
        W ostatnich czasach ani nie zbierałem do fizycznego usunięcia reżymu PIS pod dowództwem Wałęsy, nie uważam też, że bliżej mi do Moskwy niż Nowego Jorku.
        Zdanie o nim wyrobiłem sobie bardzo dawno temu i tak pozostanie.
    • taniarada Super Śliniak 23.02.19, 22:14
      Nie będą bandziory z RP i Suszki i+l lewactwo obalać pomniki .Duda i związkowcy pokazali klasę.Trzech łachudrów na kopach zagnać do Warszawy.Trzymaj się cieplutko.
      • buldog2 Re: Super Śliniak 23.02.19, 22:17
        Przecież o tym piszę. Santo subito!
    • buldog2 Re: Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu pomnik w 23.02.19, 23:23
      Sursum corda!
      • buldog2 Re: Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu pomnik w 24.02.19, 11:18
        Sursum corda!
    • buldog2 Re: Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu pomnik w 24.02.19, 22:20
      No, ludzikow. Nie widzę zaangażowania, przecież jakby nie patrzeć, to przykład moralnej wyższości PISu nad PO.
      • m.marle Wybory. To dla PiSu nie czas na rozliczanie księży 24.02.19, 23:22

za pedofilię i kapowanie bezpiece...
        • buldog2 Re: Wybory. To dla PiSu nie czas na rozliczanie k 24.02.19, 23:52
          Wybory nie wybory, PIS zostawił na miejscu komunistyczną agenturę w Kościele, a zasłużonych komuchów (Piotrowicz, Kryże i wielu, bardzo bardzo wielu innych) zaPISał, przyjął do siebie. A dla Kujdy ustawą stworzył specjalny urząd nielustrowany.
    • privus Chyba na pohybel 25.02.19, 00:08
      sobie i jątrzenia kolejnego konfliktu.
    • mariner4 Re: Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu pomnik w 25.02.19, 07:53
      Czy jest jeszcze jakiś kraj, gdzie pedofilom stawia się pomniki?
      M.
      • m.marle Re: Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu 25.02.19, 12:14
        mariner4 napisał:

> Czy jest jeszcze jakiś kraj, gdzie pedofilom stawia się pomniki?
        > M.
        >

Tak na szybko, z pamięci: w Cesarstwie Środkowoafrykańskim - Bokassie, w Ugandzie - Idi Aminowi, w Chinach - Mao, w KRL-D - kolejnym Kimom...
        • mariner4 Re: Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu 25.02.19, 13:01
          No to jesteśmy w niezłym towarzystwie!
          M.
    • jureek wańka-wstańska 25.02.19, 14:39
      system zgłasza mi, że nie można wysłać pustej wiadomości, więc powtórzę: wańka-wstańka
    • man_sapiens Re: Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu pomnik w 25.02.19, 16:36
      Który święty jest patronem pedofilów?
      • xystos Re: Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu pomnik w 25.02.19, 16:40
        Juan Pablo Sekundo
    • porannakawa10 Re: Aktem strzelist PIS,"S" i Episkopatu pomnik w 25.02.19, 17:50
      Ważne: mur milczenia, którym Kościół otoczył własnych homoseksualistów - objął też pedofilów.
      Tego nie było w planie, ale stało się.
      Dlatego walka z pedofilią w kk jest tak trudna.
      Trzeba by odsłonić całe miękkie podbrzusze Kościoła, pokazać, że jego najwyżsi funkcjonariusze są nie tylko hipokrytami, ale często i zbrodniarzami tuszującymi przestępstwa dokonywane na dzieciach.
      Przed nami upadek Kościoła, choć pewnie nie tak szybki.
    • taniarada Czerwona łapa precz od pomnika 25.02.19, 18:29
      Nie pozwolimy na kolejną profanację - stwierdził Roman Kuzimski z gdańskiej Solidarności. Zapowiedział, że pomnik ks. Henryka Jankowskiego w Gdańsku znajdzie się pod całodobową obserwacją. Będą go pilnować wpisani w grafik wolontariusze.Jak dodał, organizacja "nie pozwoli na kolejną profanację". - Przesądziliśmy o tym, że będą całodobowe służby wolontariuszy - zaznaczył. Kuzimski powiedział, że jeden z członków Społecznego Komitetu Budowy Pomnika ks. Jankowskiego wynajął mieszkanie, by prowadzić obserwację tego miejsca. - Będziemy się starać utrzymać tu porządek - stwierdził wiceprzewodniczący gdańskiej "Solidarności.Pięknie i brawo.wiadomosci.wp.pl/pomnik-ks-jankowskiego-bedzie-mial-calodobowa-ochrone-zajma-sie-tym-wolontariusze-6353278831343233a
      • buldog2 Czerwona łapa podnosi pomnik 04.03.19, 22:23
        ,,Ks. Henryk Jankowski był pedofilemi o tym wszyscy wiemy, ponadto był agentem bezpieki'' - mówi w rozmowie z ,,Rzeczpospolitą'' historyk, prof. Andrzej Friszke. Choć Friszke kojarzony jest raczej z lewicą, to warto pamiętać, że mówi zupełnie otwarcie także o współpracy byłego prezydenta Lecha Wałęsy z bezpieką.

Friszke był pytany przez ,,Rzeczpospolitą'' o obalenie pomnika ks. Jankowskiego. Jego zdaniem to efekt tego, że zawiodły zasady.

,,To świadectwo buntu przeciwko zasadom prawa i postępowania, które powinny wszystkich obowiązywać. Żyjemy w rzeczywistości, w której te zasady zostały zaburzone'' - powiedział Friszke o obaleniu pomnika.

W ocenie historyka nie ulega żadnej wątpliwości, że ks. Jankowski dopuszczał się czynów karalnych.

,,A Ksiądz Jankowski był pedofilem i o tym wszyscy wiemy, ponadto był agentem bezpieki zwłaszcza w latach 1980- 1981, a na te wszystkie zarzuty mamy dowody, więc jest ponurą postacią tamtych czasów'' - powiedział dosłownie.

Friszke sądzi, że gdyby nie działania abp. Głódzia, to problemu z pomnikiem mogłoby nie być.

,,W specyficznych, polskich warunkach jest on czczony. Abp Głódź zablokował możliwość dochodzenia prawdy na drodze sądowej. To wszystko wpływa na ostrą reakcję na to, dlaczego taka postać ma pomnik. W konsekwencji to wywołało działania bezprawne'' - powiedział.

Według prof. Friszke ,,Solidarność'' broni ks. Jankowskiego, bo to ,,nasz człowiek''. ,,Odrzucamy wszelkie dowody podważające nasze głębokie przekonania. Taka jest polityka grupy, która stoi za tym pomnikiem'' - powiedział.

bb/rzeczpospolita.pl
        www.fronda.pl/a/prof-andrzej-friszke-ks-jankowski-byl-pedofilem-wszyscy-to-wiemy,122760.html
    • taniarada Nie ma żadnego dowodu 25.02.19, 19:01
      I warto to przeczytać.www.rp.pl/Kraj/302259956-Historyk-IPN-Jankowski-nie-byl-wspolpracownikiem-SB.html
    • no-popis atak buldoga na PO 05.03.19, 14:30
      buldog2 napisał:

> Z udziałem kilkudziesięciu stoczniowców Stoczni Gdańskiej oraz przy milczącej a
      > probacie policji na nowo postawiono pomnik księdza pedofila Henryka Jankowskieg
      > o.
      Pomnik stanął w 2012 roku stanął na skwerze Jankowskiego.
      Większość PO nadała imię Jankowskiego temu skwerowi, bez sprzeciwu Adamowicza, który był ministrantem u Jankowskiego.
      Wtedy w 34 osobowej Radzie Gdańska było 26 radnych PO i 7 radnych PiS.
      Zgadnij bulkdog, to może przekraczać twoje możliwości intelektualne, kto to przegłosował.
    • buldog2 Dobra nowina PIS,"S" i ePISkopatu 10.03.19, 19:39
      A tu:
      crowdmedia.pl/ten-ujawniony-dokument-wstrzasnie-cala-prawica-w-tle-posel-pis-i-nieletnia-prostytutka/
      mamy kolejną dobrą nowinę PISu i ePISkopatu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka