Dodaj do ulubionych

Premier zapowiada

29.03.19, 17:09
Polacy odzyskają OFE.Gdy w 2013 roku rząd Donalda Tuska dokonywał skoku na OFE, miliony Polaków przeżywały ciężkie chwile. Było to złodziejstwo w biały dzień. I nie dość, że rząd okradł własnych obywateli, to premier Tusk stwierdził, że „te pieniądze nie są własnością Polaków”. Dziś premier Mateusz Morawiecki zapowiedział naprawienie szkód dokonanych przez obecnego przewodniczącego Rady Europejskiej.
Aż trudno uwierzyć, że po tamtych słowach Donald Tusk nadal ma w kraju setki tysięcy zwolenników. Był to przecież ruch tak obrzydliwy, że nawet zagorzali poplecznicy byłego premiera przyznają, iż nigdy nie powinno się to zdarzyć. otopress.pl/2019/03/29/co-za-ruch-morawieckiego-polacy-odzyskaja-pieniadze-z-ofe/.
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Premier zapowiada 29.03.19, 17:15
      Okradł, wywiózł punionżki z ofe cienżarófkami a potem zakopał w swoim ogrutku.
      • wsk175 Re: Premier zapowiada 29.03.19, 17:35
        "Obecnie na OFE Polacy mają łącznie odłożone ok. 160 mld zł"
        Więcej: next.gazeta.pl/next/7,151003,24597261,morawiecki-wraca-do-tematu-ofe-likwidacja-jeszcze-przed-wyborami.html#s=BoxOpImg2
        Pytanie do pisich -ile fizycznie wam Tusk zajumał, i czy rzeczywiście zajumał?
        Bo ile zajuma pisia trzoda u koryta wiadomo: 25% ze 160 mld
        Na merytoryczną odpowiedź nie liczę, znam poziom skretynienia pisich.
        • lech1966 Re: Premier zapowiada 29.03.19, 21:56
          Szkoda że nie poznałeś poziomu skretynienia lemingów. Po tym że do dziś nie wiesz ile zajumal Tusk myślę że twój poziom skretynienia nie mieści się w żadnej znanej ludzkości skali.
          • wsk175 Re: Premier zapowiada 29.03.19, 23:00
            Na merytoryczną odpowiedź nie liczę, znam poziom skretynienia pisich.
            • lech1966 Re: Premier zapowiada 29.03.19, 23:22
              Obawiam się że to aż za bardzo merytoryczne jak na ciebie. Pewnie nie zrozumiesz że BPTK AR dał już raz zgodę na zajumanie całości kwoty. Nie przewidział widocznie że lemingi stracą władze. Widocznie Michnik zapewnił że "zakonnica na pasach" nigdy się nie zdarzy, a reszta pokiwała głowami na znak że się zgadza.

www.google.com/amp/s/www.money.pl/emerytury/wiadomosci/artykul/wyrok-w-sprawie-ofe-trybunal-konstytucyjny,78,0,1946446.html%3famp=1
              • pies.na.czarnych Re: Premier zapowiada 30.03.19, 00:54
                No to lesiu ile zajumał Tusk skoro pisi mogą zajumać na razie 60 miliardów na 5+?
    • no-popis Premier ma bałagan w Ministerstwie Finansów 31.03.19, 18:41
      Niech się tym zajmie.
      Kilkaset tysięcy osób odpowiedzialnych za księgowość w formach męczy się z podpisaniem sprawozdań finansowych za rok 2018, który to nakaz został nagle i niespodziewanie wydany przez ten rząd.
      Platforma ePUAP gdzie się składa sprawozdania finansowe nie pracuje prawidłowo i komunuje mojej księgowej "500 wystąpił błąd systemu. Proszę ponowić próbę ...." itd.
      A obowiązek podpisania sprawozdania jest i kary za nie podpisanie w terminie do 31-03-2019 r. są przewidziane.
      Morawiecki z ekipą robi kampanię wyborczą a my przedsiębiorcy i ich księgowe dziękujemy serdecznie temu Ministerstwu Tysiąclecia za przemiły weekend.
      Co by tu jeszcze panowie spie[%$$%ć, co by tu jeszcze.
      Proszę nie produkujcie tych aut elektrycznych , bo pomijającv sprawy rynkowe, to będzie to niebiezpieczne dla użytkownika. Takie auto WASZEJ produkcji może porazić prądem, stracić nagle hamulce itp itd.
      • yoma Re: Premier ma bałagan w Ministerstwie Finansów 31.03.19, 23:51
        A po polsku to jak by to było?
    • inocom PiS obniża podatki i kwik w PO 31.03.19, 19:04
      s-t-efano2 napisał:

> Polacy odzyskają OFE.

gazetawroclawska.pl/piatka-pis-jak-piesc-uderzy-w-budzet-wroclawia-zobacz-na-co-moze-zabraknac-pieniedzy-w-kasie-miasta/ar/14006851
      Bo ludzie będą płacić niższe podatki.
      • no-popis Re: PiS obniża podatki i kwik w PO 31.03.19, 22:04
        inocom napisał:

> s-t-efano2 napisał:
        >
        > > Polacy odzyskają OFE.
        >
        > gazetawroclawska.pl/piatka-pis-jak-piesc-uderzy-w-budzet-wroclawia-zobacz-na-co-moze-zabraknac-pieniedzy-w-kasie-miasta/ar/14006851
        > Bo ludzie będą płacić niższe podatki.
        A co ? Wysokość VAT obniżyliście ? Nie wiem czy wiesz ale ten podatek płacą ... ludzie .
        • inocom Re: PiS obniża podatki i kwik w PO 31.03.19, 22:12
          no-popis napisała:

> inocom napisał:
          >
          > > s-t-efano2 napisał:
          > >
          > > > Polacy odzyskają OFE.
          > >
          > > gazetawroclawska.pl/piatka-pis-jak-piesc-uderzy-w-budzet-wroclawia-zobacz-na-co-moze-zabraknac-pieniedzy-w-kasie-miasta/ar/14006851
          > > Bo ludzie będą płacić niższe podatki.
          > A co ? Wysokość VAT obniżyliście ? Nie wiem czy wiesz ale ten podatek płacą ...
          > ludzie .

Obniżka PIT o 1 punkt% rozkłada budżet Sutryka, a ty chcesz więcej?
          Facet już porzucił rowery i MPK jeździ motorem na blachach z innej gminy. Chcesz go zabić jeszcze PTU?

gazetawroclawska.pl/prezydent-jacek-sutryk-przechytrzyl-system-na-stadion-olimpijski-przyjechal-motocyklem/ar/14011609#wiadomosci
          • sverir Re: PiS obniża podatki i kwik w PO 31.03.19, 23:43
            " Obniżka PIT o 1 punkt% rozkłada budżet Sutryka, a ty chcesz więcej?"

Rzeszowa też, a szkoda, bo tak pięknie się rozwija. Ale tak, ja bym chciał obniżenia VAT. Wtedy przynajmniej Rzeszów nie straci.
            • inocom Rzeszów rozwija się planowo. 01.04.19, 00:05
              sverir napisał:

> " Obniżka PIT o 1 punkt% rozkłada budżet Sutryka, a ty chcesz więcej?"
              >
              > Rzeszowa też, a szkoda, bo tak pięknie się rozwija. Ale tak, ja bym chciał obni
              > żenia VAT. Wtedy przynajmniej Rzeszów nie straci.

W Rzeszowie było publiczne np. WiFi, gdy go we Wrocławiu do tej pory nie ma. Jakieś 6 lat opóźnienia. Tylko mi nie mów, że to co jest w szkołach czy przedszkolach, to jest ogólnie dostępne WiFi.
              • sverir Re: Rzeszów rozwija się planowo. 01.04.19, 08:53
                "W Rzeszowie było publiczne np. WiFi(...)"

I już nie będzie.
                • inocom Re: Rzeszów rozwija się planowo. 01.04.19, 09:22
                  sverir napisał:

> "W Rzeszowie było publiczne np. WiFi(...)"
                  >
                  > I już nie będzie.

Zabawny jesteś. Choć mniej od Sutryka.
                  Wczoraj wykiwał mieszkańców i udał się pod Stadion Olimpijski niesowim blachosmrodem.
                  Nieswoim gdyż nie ma o nim informacji w zeznaniu majątkowym, ba blachosmród jest z poza gminy Wrocław.

Kierowcy utknęli w kilometrowych korkach a wagony tramwajowe dowożące kibiców zamieniły się w puszki ze szprotami… które uwielbiają speedway.

Więc się do Rzeszowa nie porównuj.
                  • sverir Re: Rzeszów rozwija się planowo. 01.04.19, 09:57
                    " Zabawny jesteś. Choć mniej od Sutryka"

Wciąż bardziej od Ciebie:)

" Więc się do Rzeszowa nie porównuj"

Ja się do Rzeszowa nie porównuję. Trudno mi w ogóle porównać się do jakiegokolwiek miasta.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Rzeszów rozwija się planowo. 01.04.19, 10:06
                      Tylko hummer może porównywać do Rzeszowa!
                      • yoma Re: Rzeszów rozwija się planowo. 01.04.19, 11:25
                        Mogło być gorzej, mógł do Radomia :D
                        • sverir Re: Rzeszów rozwija się planowo. 01.04.19, 11:30
                          Albo Sosnowca.
                        • inocom Albo do Szczecina... 01.04.19, 11:41
                          yoma napisała:

> Mogło być gorzej, mógł do Radomia :D
                          >
                    • inocom Wracając do rubasznego Wrocławia :) 01.04.19, 10:08
                      sverir napisał:

> " Zabawny jesteś. Choć mniej od Sutryka"
                      >
                      > Wciąż bardziej od Ciebie:)
                      >
                      > " Więc się do Rzeszowa nie porównuj"
                      >
                      > Ja się do Rzeszowa nie porównuję. Trudno mi w ogóle porównać się do jakiegokolw
                      > iek miasta.

Dalej mnie zastanawia i nie jest to prima aprilis, co ten Sutryk zrobił Niemcom, że niemiecka gazeta tak go prześladuje :)

Facet ubrał się w skórę, ochronniki na kolana i wiśniowe buty, założył czarny kask, wsiadł na nieswój motor i GW nie pieje z zachwytu. Pewnie to dlatego, że to nie jego motocykl. Rowery też pewnie Sutryk juma sąsiadom by popedałować, ale rowery nie mają tablicy DWR. Czyżby kolejny prezydent Wrocławia z importu?

gazetawroclawska.pl/masz-kota-dostaniesz-co-miesiac-100-zlotych-od-miasta-wniosek-online/ar/14012407#wiadomosci
                      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                      • sverir Re: Wracając do rubasznego Wrocławia :) 01.04.19, 10:49
                        " Drą z Sutryka od rana :)"

Zastanawia mnie, dlaczego nie drą z Mirki.

Aaa... Racja! Bo znów jej sie nie udało zostać prezydentem:))
                        • inocom Dziś dzień głupców. 01.04.19, 10:53
                          sverir napisał:

> " Drą z Sutryka od rana :)"
                          >
                          > Zastanawia mnie, dlaczego nie drą z Mirki.

Dziś dzień głupców.
                          • sverir Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 10:57
                            " Dziś dzień głupców"

Myślę, że po prostu w PRW nawet nie wiedzą, kto to jest.
                            • inocom Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 11:11
                              sverir napisał:

> " Dziś dzień głupców"
                              >
                              > Myślę, że po prostu w PRW nawet nie wiedzą, kto to jest.

Sutryk? Przecież ich reaktor został jego ustami :))))))))))))
                              • sverir Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 11:21
                                " Sutryk? Przecież ich reaktor został jego ustami :))))))))))))"

Tak, własnie tak, oczywiście, że chodziło mi o Sutryka. Ale wiesz, że od wstawiania x nawiasów twoja wypowiedź nie staje się zabawniejsza?
                                • inocom Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 11:25
                                  sverir napisał:

> " Sutryk? Przecież ich reaktor został jego ustami :))))))))))))"
                                  >
                                  > Tak, własnie tak, oczywiście, że chodziło mi o Sutryka. Ale wiesz, że od wstawi
                                  > ania x nawiasów twoja wypowiedź nie staje się zabawniejsza?

teraz bez nawiasów

tu bije serce

gazetawroclawska.pl/prezydent-jacek-sutryk-przechytrzyl-system-na-stadion-olimpijski-przyjechal-motocyklem/ga/14011609/zd/34807875#sport
                                  Sutryk chciał zrobić sobie reklamę i zrobił.
                                  • sverir Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 11:31
                                    " Sutryk chciał zrobić sobie reklamę i zrobił"

Łezka mi się w oku zakręciła. Od razu przypomniałem sobie Mirkę na rowerze.
                                    • inocom Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 11:40
                                      sverir napisał:

> " Sutryk chciał zrobić sobie reklamę i zrobił"
                                      >
                                      > Łezka mi się w oku zakręciła. Od razu przypomniałem sobie Mirkę na rowerze.

Przyznaj, że Mirka cię kręci :)
                                      • sverir Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 11:46
                                        " Przyznaj, że Mirka cię kręci :)"

Przyznaję. I co?
                                        • inocom Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 11:49
                                          sverir napisał:

> " Przyznaj, że Mirka cię kręci :)"
                                          >
                                          > Przyznaję. I co?

Takie są prawa natury, masz szansę na ulepszenie puli DNA.
                                          W tym nie ma nic złego, że facet z kobietą...
                                          • sverir Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 12:00
                                            "Takie są prawa natury, masz szansę na ulepszenie puli DNA.
                                            W tym nie ma nic złego, że facet z kobietą..."

Nie przejmuj się, miłość nie wybiera. Wprawdzie nie ulepszycie puli DNA, ale możecie razem pospacerować.
                                            • inocom Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 12:05
                                              sverir napisał:

> "Takie są prawa natury, masz szansę na ulepszenie puli DNA.
                                              > W tym nie ma nic złego, że facet z kobietą..."
                                              >
                                              > Nie przejmuj się, miłość nie wybiera. Wprawdzie nie ulepszycie puli DNA, ale mo
                                              > żecie razem pospacerować.

Powiedzmy

Swoje już zasiałem. A co zrobił Sutryk?
                                              • sverir Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 13:42
                                                "Swoje już zasiałem. A co zrobił Sutryk?"

W przeciwieństwie do ciebie, to ja nie śledzę jego życia prywatnego:))
                                                • inocom Czy cudzy kot to życie prywatne? 01.04.19, 15:16
                                                  sverir napisał:

> "Swoje już zasiałem. A co zrobił Sutryk?"
                                                  >
                                                  > W przeciwieństwie do ciebie, to ja nie śledzę jego życia prywatnego:))

Wiśniowe buty na motor to życie prywatne? Czy może cudzy kot
                                                  • sverir Re: Czy cudzy kot to życie prywatne? 01.04.19, 15:29
                                                    " Wiśniowe buty na motor to życie prywatne? Czy może cudzy kot"

Od ciebie się dowiedziałem, że jest jakiś motor. Ale baw się dalej, szukaj informacji o Sutryku. Tylko mam prośbę, żebyś mnie nimi nie zamęczał:)
                                                  • inocom Wrocławska gwiazda chyba jest tego świadoma? 01.04.19, 15:32
                                                    sverir napisał:

> " Wiśniowe buty na motor to życie prywatne? Czy może cudzy kot"
                                                    >
                                                    > Od ciebie się dowiedziałem, że jest jakiś motor. Ale baw się dalej, szukaj info
                                                    > rmacji o Sutryku. Tylko mam prośbę, żebyś mnie nimi nie zamęczał:)

A może ubiera buty granatowe do czarnego motoru?
                                                    gazetawroclawska.pl/prezydent-jacek-sutryk-przechytrzyl-system-na-stadion-olimpijski-przyjechal-motocyklem/ar/14011609
                                              • religijnych.uczuc.obraza Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 14:07
                                                To samo co Kaczyński.
                                                • inocom Kaczor ma własnego kota 01.04.19, 15:26
                                                  religijnych.uczuc.obraza napisał:

> To samo co Kaczyński

Niekradzionego.
                                                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Kaczor ma własnego kota 01.04.19, 15:28
                                                    Ale zasiał?
                                • inocom Re: Dziś dzień głupców. 01.04.19, 11:53
                                  sverir napisał:

> " Sutryk? Przecież ich reaktor został jego ustami :))))))))))))"
                                  >
                                  > Tak, własnie tak, oczywiście, że chodziło mi o Sutryka. Ale wiesz, że od wstawi
                                  > ania x nawiasów twoja wypowiedź nie staje się zabawniejsza?

A co do meritum?
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Wracając do rubasznego Wrocławia :) 01.04.19, 10:53
                        Taka to już jest ta Totalna Opozycja... do władzy we Wrocławiu nie wróci ale za sorosowe szekle będzie przeszkadzać i wyśmiewać demokratycznie wybraną władzę.
                        • inocom Tu bije serce 01.04.19, 11:22
                          religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Taka to już jest ta Totalna Opozycja... do władzy we Wrocławiu nie wróci ale za
                          > sorosowe szekle będzie przeszkadzać i wyśmiewać demokratycznie wybraną władzę.

gazetawroclawska.pl/prezydent-jacek-sutryk-przechytrzyl-system-na-stadion-olimpijski-przyjechal-motocyklem/ga/14011609/zd/34807875#sport
                          Ech :((((((((((((((
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Tu bije serce 01.04.19, 11:49
                            Sorosowe media nie ustają w ośmieszaniu demokratycznie wybranej władzy.
                    • inocom PRW też nie lepsze 01.04.19, 10:38
                      Drą z Sutryka od rana :)

www.radiowroclaw.pl/articles/view/85815/Mosty-Pomorskie-we-Wroclawiu-tylko-dla-pieszych-i-rowerzystow
                      Tak mniej więcej oceniane są na mieście Wrocławskie Inwestycje. :))))))))
    • sverir Re: Premier zapowiada 31.03.19, 23:42
      "Było to złodziejstwo w biały dzień. I nie dość, że rząd okradł własnych obywateli(...)"

Ale jak okradł obywateli? Minister Morawiecki (obecnie premier) mówił w 2016, że były to pieniądze publiczne, nie prywatne. Kłamał?
    • xystos Re: Premier zapowiada 01.04.19, 10:03
      Ja Panu Premierowi wierzę,
      noo ale ja wierzący jestem.
    • stasi1 Re: Premier zapowiada 01.04.19, 10:43
      Coś ci się pomyliło. Za Tuska pieniądze z obligacji skarbu państwa trafiły do budżetu. Za to ich wartość przeszłą na konta przyszłych emerytur. Teraz Morawiecki chce aby pieniądze z akcji trafiły w 75 % na konta przyszłych emerytur a resztę w bliżej nie określony fundusz. Kto więcej niby zarąbał tych składek?
      • no-popis Re: Premier zapowiada 01.04.19, 15:04
        stasi1 napisał:

> Coś ci się pomyliło. Za Tuska pieniądze z obligacji skarbu państwa trafiły do b
        > udżetu. Za to ich wartość przeszłą na konta przyszłych emerytur. Teraz Morawiec
        > ki chce aby pieniądze z akcji trafiły w 75 % na konta przyszłych emerytur a res
        > ztę w bliżej nie określony fundusz. Kto więcej niby zarąbał tych składek?
        Co to za róznica przez co najpierw przechodzą pieniądze. Istotne jest to do czego służą na końcu tego łańcuszka.
        Nic mi się nie pomyliło.
        Pieniądze z OFE zasypywały m.in. dziurę vatowską.
        Nie jest to istotne. Jeden rozwiązał i każdy rozsądny wiedział już po wyborach w 2015 , że Kaczyński zrobi to samo.
        Posługując się językiem tro ll o wni lewackiej to Tusk twoim zdaniem ładniej "ukradł" niż Kaczyński.
        • stasi1 Re: Premier zapowiada 03.04.19, 08:44
          Ale Kaczyńsku zabiera ci te 25% które nie wiadomo gdzie trafia. I nie widzisz w tym złodziejstwa?
          • xystos Re: Premier zapowiada 03.04.19, 10:58

nie zabiera tylko dobrze inwestuje
            na waszą przyszłość!
            • stasi1 Re: Premier zapowiada 10.04.19, 10:17
              W krowę + . No nie wiem czy to dobra inwestycja
        • sverir Re: Premier zapowiada 03.04.19, 10:38
          " Pieniądze z OFE zasypywały m.in. dziurę vatowską"

Nie zasypały dziury vatowskiej, bo zostały przeksięgowane do FUS.
          • lech1966 Re: Premier zapowiada 03.04.19, 12:01
            sverir napisał:

> " Pieniądze z OFE zasypywały m.in. dziurę vatowską"
            >
            > Nie zasypały dziury vatowskiej, bo zostały przeksięgowane do FUS.

Dług FUS jest takim samym długiem jak dług VAT. Oczywiście lemingi Tuska i Rostowskiego nie liczyli długu FUS do długu publicznego i tym sposobem byliśmy zieloną wyspa Tuska. Gdy GUS doliczył ten dług do długu publicznego okazało się że bez zajumania OFE bylibyśmy bankrutem jak Grecja.

I oni chcą nadal rządzić???? Niech sobie rządzą własnymi skarpetami bo tylko do tego się nadają.
            • sverir Re: Premier zapowiada 03.04.19, 12:23
              "Gdy GUS doliczył ten dług do długu publicznego okazało się że bez zajumania OFE bylibyśmy bankrutem jak Grecja"

W odpowiedzi na co pelikany Szydło i Morawieckiego umorzyły zobowiązania FUS wobec budżetu, co zaprzeczyło tezie, że licząc od początku tak samo bylibyśmy bankrutem jak Grecja. Takie spryciule są z pelikanów.
    • inocom Samorząd zapowiada 01.04.19, 16:29
      www.radiowroclaw.pl/articles/view/85821/Zarzad-wojewodztwa-rozwaza-zamkniecie-Wroclawskiego-Teatru-Pantomimy
      AmenT.

Ale Sutryk jest bogaty więc przejmie ten przybytek razem z upadłymi.

PS
      Sutryk myślał, że wszystkie zobowiązania będzie regulował za niego samorząd województwa, a on będzie mógł pieścić nieswojego kota.

gazetawroclawska.pl/masz-kota-dostaniesz-co-miesiac-100-zlotych-od-miasta-wniosek-online/ar/14012407#wiadomosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka