Dodaj do ulubionych

Epidiaskop skończony

14.04.19, 10:58
www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,24651562,wasze-ekscelencje-jestescie-skonczeni-katolik-pisze-list.html#
Nie mamy do siebie o czym pisać z epidiaskopem, więc raczej milczymy.
Jeśli świętego Hołownię chwyciła (jak brzydko mawiał mój kapral z MON-u) k...ca, to co ma powiedziec taki lekkopółsredni katolik, jak ja.
Ale po stanie wojennym została mi sympatia i tylko dziś całkiem ją tracę.

Już od dłuzszego czasu traktowałem kk usługowo, ot święconka, opłatek, a niech i kolęda.
I to sie właśnie konczy, choć wiem, że taka postawa jest krzywdząca dla wielu duchownych.
Ale póki ojca Tadeusza w toruńskiej kruchcie, póki bezczelnej obrony pedofilii i propagandy na mszach, to .... panom dziękujemy.
I oczywiście nie jest to jakaś apostaza, krytyka epidiaskopu zaledwie.
Obserwuj wątek
    • borrka PS. Jestem zdania Maleńczuka 14.04.19, 11:03
      A tego trudno uznać za bigota:)
      Gdyby po wioskach nie było proboszcza-hamulcowego, to owieczki by sie zagryzły, jak wilkołaki.
      Ale dziś bilans strat i zysków przesunąl sie.
      Wielebni robią złą robotę i to wstyd.
    • pies.na.czarnych Re: Epidiaskop skończony 14.04.19, 11:21
      Orgie na plebanii i seks wypady na Rodos. Tak się bawią polscy księża
      www.fakt.pl/wydarzenia/polska/orgie-na-plebani-i-seks-wypady-na-rodos-tak-sie-bawia-polscy-ksieza/xybqpcs?utm_source=Interakcja&utm_medium=Share&utm_campaign=BigShare&fbclid=IwAR2DW-D05HIpW78vkZ1GevBxbvIUwpBI4PMpLS_5ymZjQNwfRUARsqtIrKg
      • wsk175 Re: Epidiaskop skończony 14.04.19, 13:01
        Hojne i durnowate mają owieczki.
        Dymać frajerów-oto główna tajemnica wiary.
        • lech1966 Re: Epidiaskop skończony 14.04.19, 13:13
          wsk175 napisał:

> Hojne i durnowate mają owieczki.
          > Dymać frajerów-oto główna tajemnica wiary.

I jelopow z PO.
          • wsk175 Re: Epidiaskop skończony 14.04.19, 13:25
            I jak, lubisz jak ktoś ciebie dyma?
            Nie zapomnij w niedziele dać na tacę w podzięce za wydymanie.
            • lech1966 Re: Epidiaskop skończony 14.04.19, 13:39
              Nie mam okazji dać na tace. Za to ty nie zapomnij dać na KOD. Doznania identyczne,,,,, a może nawet idiotyczne.
    • borrka Kogo wielebny używa w zakresie 18-100 lat 14.04.19, 13:58
      Wisi mi całkowicie.
      To normalne i Bóg tak nas zaprojektował.
      Ale, gdy dobiera sie do dzieci, a epidiaskop każe sie za niego modlic, to wkurw jest maksymalny.
      • borrka Tak nawiasem mówiąc... 14.04.19, 14:07
        Jeszcze całkiem niedawno Watykan (jako państwo) dopuszczał śluby od 10 lat!
        • lech1966 Re: Tak nawiasem mówiąc... 14.04.19, 14:10
          borrka napisał:

> Jeszcze całkiem niedawno Watykan (jako państwo) dopuszczał śluby od 10 lat!

Pewnie robił to pod naciskiem świata filmu i rozrywki i zwyczajnej jeloperii
        • horpyna4 Re: Tak nawiasem mówiąc... 14.04.19, 16:12
          Przesadzasz, od 14 lat. To taka zaszłość z bardzo dawnych czasów, bo jak coś kiedyś zostało skodyfikowane, to nikt nie odważył się ruszać zapisów przez wiele wieków.

Chyba dopiero w XX wieku zaczęto zmieniać niektóre zmurszałe przepisy.
          • borrka Dopuszczalność kontaktów seksualnych 14.04.19, 17:58
            Z 12 lat podniesiono w Watykanie dopiero w 2013 na 18.
            Tak było dokładnie :)
            • horpyna4 Re: Dopuszczalność kontaktów seksualnych 15.04.19, 20:42
              Chodziło mi o wiek, poniżej którego nie może być ważne zawarcie ślubu kościelnego. I było to 14 lat w przypadku dziewczyn, a bodajże 16 dla chłopców. Na bank te przepisy obowiązywały w połowie XX wieku, a pewnie i jeszcze dłużej.

Nie jestem pewna, czy akurat za te również, ale za wiele takich przestarzałych przepisów zabrał się Jan XXIII. To za jego pontyfikatu zaczęło się coś zmieniać w tej dość skostniałej instytucji. Pamiętam, że niektórzy oburzali się wtedy, że to, co się zaczęło dziać, to obwożenie po kościołach Lutra w otwartej trumnie.
      • lech1966 Re: Kogo wielebny używa w zakresie 18-100 lat 14.04.19, 14:09
        Za pewnym reżyserem filmowym który zabierał się za dzieci staneliscie jak jeden mąż, więc nie jesteście ani krzty lepsi.
        • ktos_z_kosmosu Re: Kogo wielebny używa w zakresie 18-100 lat 14.04.19, 14:56
          lech1966 napisał:

> Za pewnym reżyserem filmowym który zabierał się za dzieci staneliscie jak jeden
          > mąż, więc nie jesteście ani krzty lepsi.

Uchlałeś się, czy ktoś ci na odcisk nadepnął?
          Pytam, bo bredzisz w tym wątku wyjątkowo.
          Chłopaki kiedyś takich jak ty kwitowali krótko:
          "Pier...lisz bez sensu jak ch.j spod kredensu"
          • x2468 Re: Kogo wielebny używa w zakresie 18-100 lat 14.04.19, 15:22
            Szkoda "sow", to skonczony tuman.
            • wsk175 Re: Kogo wielebny używa w zakresie 18-100 lat 14.04.19, 15:25
              Wypisuje to, za co mu płacą.
              Pisia fabryka troli pracuje na najwyższych obrotach.
              • lech1966 Re: Kogo wielebny używa w zakresie 18-100 lat 14.04.19, 15:53
                Dedykuję ci WSK to powiedzonko.
                Lepiej z mądrym piechotą niż z idiotą Toyota..
                • wsk175 Re: Kogo wielebny używa w zakresie 18-100 lat 14.04.19, 23:27
                  pisim to dedykuj
                  • lech1966 Re: Kogo wielebny używa w zakresie 18-100 lat 15.04.19, 20:06
                    Jełopy bardziej pasują do roli.
    • ryzy_na_hulajnodze Re: Epidiaskop skończony 15.04.19, 09:45
      a na czym polega jego skonczenie ?

bo chyba nie na kwiku czerskich ?
    • taniarada Wątek ten to forum religia 15.04.19, 21:01
      Cały ten tok oszołom może pocałować kościół katolicki i księdza .Tam gdzie słońce nie dochodzi.Amen .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka