pies.na.czarnych 29.10.19, 12:24 I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( www.tvn24.pl/sad-najwyzszy-protest-pis-dotyczacy-okregu-numer-75-bez-dalszego-biegu,981310,s.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 29.10.19, 12:31 Yeah! 😀👍✌ a tak go zwalczali. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 29.10.19, 13:16 Ale patrzcie ludzie, jak my się cieszymy z odrobiny normalności. Kwak. Mam gdzieś emotkę z kaczym dziobem? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 29.10.19, 12:32 Pani rzecznik aż się zasapała podczas wypowiedzi o tej zdradzieckiej decyzji SN :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 29.10.19, 12:40 Daruj jej, emocje. Może jednak lipiec '17 nie poszedł tak strasznie na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 29.10.19, 12:37 Potrzebny jest jeden okręg. Obstawiam, że "izba" wyrazi wątpliwości odnośnie do wyników "setki" i tam wybory zostaną powtórzone. Hejt na Gawłowskiego od kilku tygodni już trwa, także tutaj (ludzikow). Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 29.10.19, 12:43 A ja obstawiam, że nie. O piwo? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 29.10.19, 12:59 Proszę bardzo. Istnieje wprawdzie dość wiarygodna teoria, że wszystkie te protesty są tylko po to, żeby po ich odrzuceniu Kaczyński mógł pomstować na kastę sędziowską i krzywdę, jaka go spotkała w wyniku spisku elit. Ja jednak nie wierzę, że odpuścił Senat i że po to dołożył tyle starań w tworzenie nowej izby SN, by tak po prostu odpuścić Senat. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 29.10.19, 13:12 A ja sądzę, że ci ludzie z pisiej SN zorientowali się, że mają jakieś nazwiska. OK zakład stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 29.10.19, 13:20 yoma napisała: > A ja sądzę, że ci ludzie z pisiej SN zorientowali się, że mają jakieś nazwiska. > OK zakład stoi. > jasne,że mają nazwiska, gryglas, kał-uża............. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 29.10.19, 19:05 yoma napisała: > OK zakład stoi. Będzie 8:0 dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 30.10.19, 08:57 Wróżysz czy wiesz? Jeśli nawet, to 7:1... Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: I ty SN przeciwko Kaczyńskiemu :( 30.10.19, 10:21 To był cytat. Zakładamy się, że Polska pokona Anglię. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy A SN jeszcze nie jest w likwidacji ? 29.10.19, 12:41 to bedzie. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A SN jeszcze nie jest w likwidacji ? 29.10.19, 12:44 No tak gocha od 4 lat likwidujecie i idzie wam to jak tobie doktorat... Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy belkot, as usual :) 29.10.19, 12:58 nie mylic z "usually" doctorat mi wyszedl. a upadku PO zaluje PiS zasluguje na Rzetelna oPOzycje tylk takiej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 I znów Partia zrobiła błąd 29.10.19, 13:49 Niestety, na odpowiedzialne stanowiska w SN Partia postawiła niewłaściwych ludzi. Trzeba będzie szybko ich wymienić na takich, którzy wiedzą jakie wyroki są zgodne z interesem Polski. S. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Nie! Nie! 29.10.19, 18:11 Partia nie popełniła błędu. Partyjny kolektyw pod kierownictwem prezessimusa wszystkich prawdziwych Polaków nigdy nie popełnia błędu. To błędy jednostek sprowadzonych na manowce przez wrogów ludu PISowskiego. A lemingi nie znają już granic, na języki biorą już wielkie osobistości, nawet autorytet prezesa NIK ich nie powstrzymuje. W miarę postępów w budowie IV RP PIS walka z lemingami zaostrza się. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Zwykła ustawka 29.10.19, 14:15 Chodzi o uwiarygodnienie Izby Kontroli przed rozprawą w TSUE. Dlatego te "protesty" są tak absurdalnie bezzasadne, żeby nie można było zrobić nic innego, jak tylko odrzucić. Odrzucono protest KO dotyczący Łomży i zawierający konkretny zarzut naruszenia prawa (przekroczenia terminu). Tym bardziej zostaną więc odrzucone protesty PiS nie zawierające takich zarzutów. Inne postanowienia dowodziłyby partyjnej stronniczości IK, co bardzo osłabiłoby szanse neo-KRS w TSUE. Bardzo możliwe, że taki sposób postępowania został PiSowi podpowiedziany przez prawników TSUE, żeby Trybunał mógł jakoś tę neo-KRS łyknąć, np. podpowiadając jakieś uzupełnienia prawa, a nie likwidację. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Zwykła ustawka 29.10.19, 15:35 > Chodzi o uwiarygodnienie Izby Kontroli przed rozprawą w TSUE. Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zwykła ustawka 29.10.19, 15:43 Że niby tacy praworządni jesteśmy i odrzucamy bezzasadne protesty, a mogliśmy zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zwykła ustawka 29.10.19, 15:49 yoma napisała: > Że niby tacy praworządni jesteśmy i odrzucamy bezzasadne protesty, a mogliśmy z > abić. No ale nie jesteśmy tacy praworządni, bo odrzucamy zasadne protesty. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Zwykła ustawka 29.10.19, 15:54 TSUE zajmuje się faktami, a nie jakimiś podrzuconymi przez pisich pseudo dowodami na bezstronność ich sędziów. Dodatkowo zauważ, że w sprawie, którą zajmuje się obecnie TSUE nic nie ma o wyborach do Senatu. Pisi tego newsa najwyżej mogą głosić na Rynku w Brukseli. Kempa niech otworzy stragan i może zaczynać. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zwykła ustawka 29.10.19, 16:05 Ależ mnie nie musicie przekonywać, panowie! Próbuję tylko odtworzyć możliwy tok rozumowania (hmm) pisich. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Zwykła ustawka 30.10.19, 09:11 Możliwy tok rozumowania to jest też i taki, że sędziowie SN uznali, że z tak absurdalnym protestem to nawet oni nie mogą się zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zwykła ustawka 30.10.19, 09:19 Jest. Cokolwiek mają we łbach, mało mnie w sumie obchodzi. Obchodzi mnie ta odrobina normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Zwykła ustawka 30.10.19, 13:15 Odrobina normalności to będzie wtedy, jeśli faktycznie sędziowie powiedzieli "są granice, których nie przekroczymy". Jeśli natomiast spełnili po prostu gorącą prośbę Pana Prezesa, to absolutnie nie jest to odrobina normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zwykła ustawka 30.10.19, 15:54 Niemniej efekt niezbadanej zawartości łba zaliczamy do malutkich sukcesów w normalności, nieprawdaż. Emotka na gorycz. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Zwykła ustawka 29.10.19, 18:55 www.tvn24.pl/do-tsue-wplynela-skarga-komisji-europejskiej-ws-systemu-dyscyplinarnego-dla-sedziow-w-polsce,981424,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Pisim tylko Bruksela została 29.10.19, 17:20 😅Pisim tylko Bruksela została. Jak myślicie DONIOSĄ? www.tvn24.pl/sad-najwyzszy-rozpoznal-protest-pis-dotyczacy-okregu-75-komentarze,981327,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Pisim tylko Bruksela została 29.10.19, 18:49 Nie zachwycajcie się kochani tą "beztronnością i rzetelnością" powołanych przez kurdupla sędziów (którzy nota bene wcale nie musza być sędziami!) . Po prostu pisie przedobrzyli desygnując do ID osobników co do których zakładali że są na tyle sprzedajni że będą im posłuszni. Ale nie zwrócili uwagi na jedno - mianowicie na to że ich władza zaczyna się sypać, ze powoli, ale systematycznie pisie zaczynają tracić poparcie, że za chwilę nie będzie już czym przekupywać seweryna, i że ci wybrani sędziowie, owszem, sprzedajni i delikatnie mówiąc spolegliwi wobec władzy jednak zaczną tę pisią degrengoladę zauważać. A cztery lata szybko przeminą (o ile potrwa to jeszcze cztery lata), pisia mafia w końcu odejdzie w niesławie, a oni zostaną z ręką w nocniku, spaleni w środowisku i otoczeni anatemą i ostracyzmem - podobnie jak aktorzy którzy poparli stan wojenny, a potem przed lata zmagali się z tego skutkami. Więc jeśli stawia się na osobników o takich a nie innych cechach charakteru to potem są takie konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pisim tylko Bruksela została 30.10.19, 08:59 O tym mówię. Radość z odrobiny normalności... Odpowiedz Link Zgłoś