w11mil 11.01.20, 22:33 Tą błyskotliwą ripostą Profesor Rzepliński pognębił dziennikarza TVP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margit49 Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 11.01.20, 22:52 w11mil napisała: > Tą błyskotliwą ripostą Profesor Rzepliński pognębił dziennikarza TVP. fakt -błyskotliwe, a mógł powiedzieć proste spierdalaj, tak jak dzisiejszy kontrmanifestant spod logo solidarności Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 11.01.20, 23:02 Profesor Rzepliński jest zapewne profesorem znającym się na prawie a nie na języku polskim. Dla przypomnienia: rozmawiam z kimś, mówię do kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 11.01.20, 23:09 Mógł powiedzieć tak jak profesor Lech K.. "Spieprzaj dziadu". Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 11.01.20, 23:18 Prawdopodobnie Rzepliński oglądał "Bruneta wieczorową porą", natomiast w11lesiak, dziennikarz TVP oraz siostry Karnowskie (za którymi kolportuje podśmiechujki z Rzeplińskiego) - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 11.01.20, 23:19 Trafiony, zaorany. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 11.01.20, 23:32 w11mil napisała: > Profesor Rzepliński jest zapewne profesorem znającym się na prawie a nie na jęz > yku polskim. > Dla przypomnienia: rozmawiam z kimś, mówię do kogoś. > oczywiście, tym inteligentom tak się zdarza, PAD jest prawnikiem i nie zna geografii, stąd mniemanie o polskiej kuli ziemskiej www.facebook.com/marta.szuster.77/videos/10157951187068729/ Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 11.01.20, 23:45 :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 12.01.20, 00:27 Czemuś przypomniał mi się globus Eindhoven... :) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 11.01.20, 23:56 margit49 napisała: > w11mil napisała: > > > Profesor Rzepliński jest zapewne profesorem znającym się na prawie a nie > na jęz > > yku polskim. > > Dla przypomnienia: rozmawiam z kimś, mówię do kogoś. > > > oczywiście, tym inteligentom tak się zdarza, PAD jest prawnikiem i nie zna geog > rafii, stąd mniemanie o polskiej kuli ziemskiej > > www.facebook.com/marta.szuster.77/videos/10157951187068729/ > Zapewniam cię że Andrzej Duda jest najlepiej wyszkolonym politykiem i zna geografię. > > Odpowiedz Link Zgłoś
mephlstopheles Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 11.01.20, 23:45 Widocznie nie widział powodu, żeby dziennikarzowi TVP Info odpowiadać w sposób błyskotliwy, po co miałby się dla pacana wysilać ? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 12.01.20, 00:18 Ależ właśnie to zrobił. Pisie ciule nie skumały 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 11.01.20, 23:54 Rzepliński w III RP się skończył Niech zajmie się szczęśliwą emeryturą i długim życiem.A nie wojenką. Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 12.01.20, 00:18 a tanie szmaty pisie czym się zajmą? potrafią coś poza coorwieniem sie na forach? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 12.01.20, 00:18 Jesteś misiu głupi jak but. Powiedzenie (w różnych zresztą wariantach) "co ty do mnie rozmawiasz" czy też właśnie "co ja do ciebie (pana) rozmawiam" jest taką zabawą językową, nieco abstrakcyjną i absurdalną, dostępną dla ludzi o takim własnie abstrakcyjnym i niekonwencjonalnym poczuciem humoru. A osobniki tępe do których docierają tylko nieskomplikowane zdania proste doszukują się w tym błędu. Otóż misiu gdybyś poczytał trochę Mrożka, zapoznał się z tekstami Afanasjewa (jeśli w ogóle wiesz kto to był), obejrzał choć kilka "Kabaretów Starszych Panów" to zamknął byś twarz i nie kompromitował się aż tak. Bo, jk rozumiem, dla ciebie wzorcem jest vpewien "językoznawca" który mówi "sużyć" , suchać", "patalogia" i "włanczać". Odpowiedz Link Zgłoś
inocom chyba za Uralem 12.01.20, 01:08 erte2 napisał: > Jesteś misiu głupi jak but. Powiedzenie (w różnych zresztą wariantach) "co ty d > o mnie rozmawiasz" czy też właśnie "co ja do ciebie (pana) rozmawiam" jest taką > zabawą językową, nieco abstrakcyjną i absurdalną, dostępną dla ludzi o takim w > łasnie abstrakcyjnym i niekonwencjonalnym poczuciem humoru. A osobniki tępe do > których docierają tylko nieskomplikowane zdania proste doszukują się w tym błęd > u. Mistrzem celnego języka jest dla mnie Jaroslav Hašek. A ten pan co się zwie profesorem to nieuk. Odpowiedz Link Zgłoś
cotojest2020 Re: chyba za Uralem 12.01.20, 08:23 Rzepilński zna się na prawie , niedouki z TVP czepiają się słownictwa . To jak w tym dowcipie - idzie facet po linie rozwieszonej między dwoma wieżowcami i gra na skrzypcach. Na to jeden z gapiów skomentował - Paganini to on nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdawaszaboli Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 12.01.20, 13:17 Rzepliński nie odpowiedział czy manifestacja sędziów jest zgodna z prawem... Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 12.01.20, 13:25 a dla płatnej pisiej trzody forumowej łamanie konstytucji jest zgodne z prawem, czy nie? Pytanie retoryczne, płatna pisia trzoda forumowa jeżeli nawet zna odpowiedź na to pytanie to i tak nie odpowie poprawnie. Płatnej pisiej trzodzie forumowej płaci się tylko za coorwienie się na tym forum,.... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ale rozumie Pan to, co ja do pana rozmawiam? 12.01.20, 17:20 Wskaż ędżik jakikolwiek przepis prawa, który jej zabrania. Odpowiedz Link Zgłoś