Dodaj do ulubionych

Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną

18.01.20, 06:57
Przecież pisióry niemyte muszą skądś czerpać kasę na te swoje złodziejskie praktyki.
A skąd mają wziąć jak nie z podatków?

Stanisław Karczewski (11 kwi 2019, do nauczycieli ): "Ja pracowałem dla idei, pracuję dla idei i będę pracował dla idei”
Beata Szydło (15.12.2018): "Zobacz Europo, jak można pięknie żyć.(...) Chcemy, Europo, żebyś te dobre wzorce czerpała od nas " - Te piniundze nam siem należom, hłe, hłe!
Obserwuj wątek
    • adria231 Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 18.01.20, 07:50
      W ramach nieposłuszeństwa obywatelskiego nie kupujmy w sklepach. Podatki od naszych zakupów tylko zasilają koryto tej bandy. Przejdźmy na handel wymienny, na handel bez pośredników.
      • no-popis Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 18.01.20, 08:01
        adria231 napisała:

> W ramach nieposłuszeństwa obywatelskiego nie kupujmy w sklepach. Podatki od na
        > szych zakupów tylko zasilają koryto tej bandy. Przejdźmy na handel wymienny, na
        > handel bez pośredników.
        Eee tam, George Soros pomoże i uruchomi alternetywną walutę dla lewactwa w Polsce.
      • lechutek1966 Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 18.01.20, 10:02
        Co masz Adria do zaoferowania na wymianę? Produkujesz buty czy pieczesz chleb?
      • yoma Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 18.01.20, 10:36
        Jest to jakaś opcja. Mam wczoraj pieczone ciasteczka, co dostanś w zamian?
        • lechutek1966 Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 18.01.20, 10:44
          Mogę dać ci za ciasteczka kilogram ekologicznych orzechów włoskich.
          • lechutek1966 Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 18.01.20, 10:45
            Następnym razem upieczesz ciasteczka z orzechami 😊
            • lechutek1966 Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 19.01.20, 19:50
              Wcale nie jest tak jak mówicie.

wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Ceny-2020-rok.-Co-zdrozeje-Polska-w-czolowce-podwyzek-cen-zywnosci
    • no-popis Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 18.01.20, 07:58
      kawa_poranna1 napisała:

> Przecież pisióry niemyte muszą skądś czerpać kasę na te swoje złodziejskie prak
      > tyki.
      > A skąd mają wziąć jak nie z podatków?
      >
      > Stanisław Karczewski (11 kwi 2019, do nauczycieli ): "Ja pracowałem dla idei, p
      > racuję dla idei i będę pracował dla idei”
      > Beata Szydło (15.12.2018): "Zobacz Europo, jak można pięknie żyć.(...) Chcemy,
      > Europo, żebyś te dobre wzorce czerpała od nas " - Te piniundze nam siem należo
      > m, hłe, hłe!
      Kiedyś uważałem kwuniu, że Ty udajesz idiotkę a przemycasz treści bardzo trafne i przemyślane a obudowujesz to w wulgaryzmy i prostactwa celowo i świadomie. Niestety, widzę po tym poście, że Ty jednak jesteś idiotką :(
      • kawa_poranna1 Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 18.01.20, 15:41
        no-popis napisała:

> Kiedyś uważałem kwuniu, że Ty udajesz idiotkę a przemycasz treści bardzo trafne
        > i przemyślane a obudowujesz to w wulgaryzmy i prostactwa celowo i świadomie. N
        > iestety, widzę po tym poście, że Ty jednak jesteś idiotką :(
        Masz chyba rację - nie należy im tych kradzieży wypominać bo przecież po to tam poszli i zostali wybrani wolą suwerena.
        Mea culpa!
    • annakarenina Cip, cip, cip, cip 18.01.20, 10:48
      kawa_poranna1 napisała:

> Beata Szydło (15.12.2018): "Zobacz Europo, jak można pięknie żyć.(...) Chcemy,
      > Europo, żebyś te dobre wzorce czerpała od nas " - Te piniundze nam siem należo
      > m, hłe, hłe!

www.youtube.com/watch?v=jTZgRj1D0_4
    • inocom Najpierw zabrali koryto... 19.01.20, 22:05
      Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną
      poranna1 napisała:

https://pbs.twimg.com/media/EOOks32XsAMG_eP.jpg:large
      • cotojest2020 Re: Najpierw zabrali koryto... 19.01.20, 22:11
        trzeba przyznać ,że PIS jest sprytniejsze
      • lechutek1966 Re: Najpierw zabrali koryto... 19.01.20, 22:38
        +++
      • x2468 Re: Najpierw zabrali koryto... 20.01.20, 00:51
        Zapiszcie sie do Fundacji Narodowej pis, wystarczy na zegarki i maybacha dla kazdego.
        • x2468 Re: Najpierw zabrali koryto... 20.01.20, 00:55
          Mozecie jeszcze do Komisji Smolenskiej Macierewicza, na Rydzyka nie liczcie bo ten jak nie ukradnie to wyludzi i unikajcie Kaczynskiego bo wyjdziecie jak Birkfellner na wiezach.
      • buldog2 Re: Najpierw zabrali koryto... 11.02.20, 22:12
        Kto tam dziś myśli o legalnych zegarkach za 10 kzł, nawet stodoła z kilka milionów nie wchodzi w grę.
        Teraz, jak z pewnością zauważyłeś, za wyłudzone pieniądze kupuje się luksusowe nieruchomości, knajpy, hotele, wieżowce...
    • kawa_poranna1 Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 20.01.20, 16:11
      Z pisiego CBA kasę walizkami wynosili?
      Widziałam zdjęcie Tomusia przed taką otwartą walizką.
      Magazynier szuflą dorzucał?
      A to pisióry niemyte!
      Hłe, hłe?
      • aga-kosa Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 20.01.20, 16:31
        Że papierosy i alkohol podrożały, to jestem zdania, że i tak mało. Co to jest złoty z kawałkiem - jak "Klubowe" kiedyś drożały, też nie rzucałam do czasu aż mi oleju do głowy przybyło, ale żywność; nie dość, że w każdej jakaś trucizna "E" to jeszcze ceny w górę. Po cichu, po wielkiemu cichu. Jak Gomółka czy Gierek podnosił ceny Wolna Europa o tym informowała i ludzie się oburzali. Teraz cisza, bo to idzie na 500 _ ? aga
        • kawa_poranna1 Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 20.01.20, 17:29
          aga-kosa napisała:

> Że papierosy i alkohol podrożały, to jestem zdania, że i tak mało. Co to jest z
          > łoty z kawałkiem - jak "Klubowe" kiedyś drożały, też nie rzucałam do czasu aż m
          > i oleju do głowy przybyło, ale żywność; nie dość, że w każdej jakaś trucizna "E
          > " to jeszcze ceny w górę. Po cichu, po wielkiemu cichu. Jak Gomółka czy Gierek
          > podnosił ceny Wolna Europa o tym informowała i ludzie się oburzali. Teraz cisza
          > , bo to idzie na 500 _ ? aga

Ceny muszą podnosić bą skąd by mieli mieć pieniądze na wynoszenie walizkami z CBA?
          A im to się należy przecież, nie po to szli do władzy, nie po to zapewniali sobie bezkarność systemową.
          • yoma Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 20.01.20, 17:56
            Kawo

pisi, jako tacy, nie podnoszą cen w sklepach, jeszcze. Chociaż im się to owszem marzy.

Ale w sumie to dobry znak, że tak myślisz :)
        • taniarada Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 20.01.20, 18:09
          aga-kosa napisała:

> Że papierosy i alkohol podrożały, to jestem zdania, że i tak mało. Co to jest z
          > łoty z kawałkiem - jak "Klubowe" kiedyś drożały, też nie rzucałam do czasu aż m
          > i oleju do głowy przybyło, ale żywność; nie dość, że w każdej jakaś trucizna "E
          > " to jeszcze ceny w górę. Po cichu, po wielkiemu cichu. Jak Gomółka czy Gierek
          > podnosił ceny Wolna Europa o tym informowała i ludzie się oburzali. Teraz cisza
          > , bo to idzie na 500 _ ? aga
          Napisz do Wolnej Europy o pomoc. 🤣 Ludzie są głupi, uwierzą w kłamstwo, albo dlatego, że chcą, by to była prawda, albo też dlatego, że boją się, iż to może być prawda.

Terry Goodkind - Pierwsze prawo magii.
        • buldog2 Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 11.02.20, 22:13
          Nie przejmuj się, Wolna Europa niedługo wznowi emisję.
    • pkt4a Re: Drożyzna w sklepach bo pisióry kradną 11.02.20, 21:52
      Kulawy z tego rozpędu to nawet kuzynostwu zajumał

-
      www.antyradio.pl/Film/News/Wojciech-Smarzowski-we-wspolpracy-ze-znanym-polskim-wokalista-Zobacz-klip-do-utworu-Brudna-Milosc-38935

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka