Dodaj do ulubionych

Kolejny spadek PiS

30.01.20, 16:39
PiS - 35% (-6)
PO - 30% (+3)
Lewica - 13% (+1)

Katar.

S.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 16:40
      snajper55 napisał:

> PiS - 35% (-6)
      > PO - 30% (+3)
      > Lewica - 13% (+1)
      >
      > Katar.
      >
      > S.

Kantar nie Katar. ☺

S.
      • lechutek1961 Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 17:06
        snajper55 napisał:

> snajper55 napisał:
        >
        > > PiS - 35% (-6)
        > > PO - 30% (+3)
        > > Lewica - 13% (+1)
        > >
        > > Katar.
        > >
        > > S.
        >
        > Kantar nie Katar. ☺
        >
        > S.

Ty sobie nie możesz skasować wątku i zacząć na nowo? Weź się nie ośmieszaj.
      • yoma Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 17:12
        A już miałam napisać: Arabia Saudyjska :)
    • taniarada Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 17:03
      A dla kogo ten sondaż? Radio ZET dotarło do sondażu zamówionego przez PO. Wynika z niego, że poparcie dla Prawa i Sprawiedliwości spada . Sondaż przeprowadził Kantar .I tu ten prawdziwy przez suwerena przeprowadzony.
      PiS utrzymuje wyraźną przewagę nad innymi ugrupowaniami, zamiar głosowania na tę partię zadeklarowało 41 proc. respondentów; umacnia się pozycja KO, silna pozostaje Lewica – relacjonuje wPolityce.pl sondaż przeprowadzony na zlecenie portalu. I tak możemy sobie robić jaja.Do końca świata i o dzień dłużej. Dla osiągnięcia celu politycznego można poświęcić w ofierze połowę ludzkości.

Jean Cocteau
      • pies.na.czarnych Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 17:27
        Ho, ho! Dobry znak. Pisia tanjusza przestała wierzyć w sondaże. 😂
        • snajper55 Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 21:02
          pies.na.czarnych napisała:

> Ho, ho! Dobry znak. Pisia tanjusza przestała wierzyć w sondaże. 😂

Ono wierzy tylko w takie sondaże, w których pisowi rośnie.

S.
      • piq cytowanie czegokolwiek za Karnowskimi,... 30.01.20, 17:34
        ...którzy są pozbawionymi moralności szubrawcami (jest udkumentowana propozycja Miśka korupcyjna dla blogera Urbasia, żeby nie ujawniał prawdy o SKOKach) jest ośmieszaniem się, taniuszka. Znowu tu jestem, mimo twoich wysiłków, żeby mnie admilicjant aresztował.
        • taniarada Czy ty nie widzisz tu satyry? 30.01.20, 17:53
          piq napisał:

> ...którzy są pozbawionymi moralności szubrawcami (jest udkumentowana propozycja
          > Miśka korupcyjna dla blogera Urbasia, żeby nie ujawniał prawdy o SKOKach) jest
          > ośmieszaniem się, taniuszka. Znowu tu jestem, mimo twoich wysiłków, żeby mnie
          > admilicjant aresztował.
          Te sondaże to o kant tyłka sobie można rozstrzaskać.Snajper robi sobie żarty ,ja też .A żuczki na tym forum łykają to jak pelikany.Zawsze mnie ciekawiło ile ty masz lat ?Ale to temat na kiedyś.Z humorem życie brać.
    • buldog2 Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 17:21
      Chyba latem napisałem, że poważne zmiany notowań PIS będziemy mogli oglądać po Wielkanocy. Nastąpią w drugi dzień Świąt, kiedy to elektorat zacznie trzeźwieć i liczyć, ile mu zostało.
      • piq pierwszy poważny kryzys "prawicy" - wiosna,... 30.01.20, 17:31
        ...a jeśli się go uda powstrzymać lub załagodzić, to potencjalny rozpad koalicji, a może i PiSu - jesień. Po wakacjach.
      • taniarada Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 17:57
        buldog2 napisał:

> Chyba latem napisałem, że poważne zmiany notowań PIS będziemy mogli oglądać po
        > Wielkanocy. Nastąpią w drugi dzień Świąt, kiedy to elektorat zacznie trzeźwieć
        > i liczyć, ile mu zostało.
        >
        Śliniak po której Wielkanocy ?Zostały cztery. "Bóg nie skazuje nas na piekło, o ile my sami siebie nań nie skażemy."
        Fulton John Sheen
    • paskudzbagien Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 17:36
      snajper55 napisał:

> PiS - 35% (-6)
      > PO - 30% (+3)
      > Lewica - 13% (+1)
      >
      > Katar.
      >
      > S.
      Dopa 51
      • taniarada Kiedy pusty dzban 30.01.20, 17:54
        paskudzbagien napisał:

> snajper55 napisał:
        >
        > > PiS - 35% (-6)
        > > PO - 30% (+3)
        > > Lewica - 13% (+1)
        > >
        > > Katar.
        > >
        > > S.
        > Dopa 51
        Będzie zmieniał nicka?
    • pies.na.czarnych Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 17:43
      Czy to: warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,25644847,juz-dwa-patrole-policji-pilnuja-willi-prezesa-jaroslawa-kaczynskiego.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza&fbclid=IwAR0Lw_tt4gLdjHOZcuTbsuPEejzzg2TVa5rYtT8_RIw6mrEgjwNzHt6SA3s. ma jakiś związek z ostatnimi sondażami?
    • inocom To wpływ boskiej Jachiry 30.01.20, 17:44
      Klaudia Jachira
      @JachiraKlaudia
      Nowy dekalog, przygotujcie się!

twitter.com/JachiraKlaudia/status/1222630733145157632
      bez dźwięku robi jeszcze lepsze wrażenie.
    • haen2010 Można się było spodziewać. 30.01.20, 17:57
      snajper55 napisał:

> PiS - 35% (-6)
      > PO - 30% (+3)
      > Lewica - 13% (+1)

Millward Brown

Jak to określa Tusk - zapadanie się pod ciężarem własnego łajdactwa. Mocno wzmocnione drożyzną i inflacją złotówki.
      .
    • buldog2 Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 18:43
      Chyba latem napisałem, że poważne zmiany notowań PIS będziemy mogli oglądać po Wielkanocy. W drugi dzień Świąt a później po komuniach, kiedy elektorat zacznie trzeźwieć i liczyć, ile forsy zostało.
    • kod_matrixa Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 18:53
      sondaż zamówiony ku POkrzepieniu serc przed niechybnym wpier..em majowym... :/
      • sverir Re: Kolejny spadek PiS 31.01.20, 13:00
        " sondaż zamówiony ku POkrzepieniu serc przed niechybnym wpier..em majowym... :/"

Sondaż PiSany na zamówienie pelikanów z DoRzeczy też pokazuje spadek. Czego oni mogą się spodziewać w maju?
    • ukos Re: Kolejny spadek PiS 30.01.20, 21:22
      Wynik znormalizowany do 100% to PiS 38%, PO 32,5%, Lewica 14%. Nie ma możliwości głosowania na "nie mam zdania". Tym niemniej jakaś zmiana proporcji jest widoczna. Niestety nie towarzyszy temu wycofywanie poparcia dla Adriana Maliniaka. Suweren najwidoczniej nie kojarzy tego PiSowskiego podnóżka z PiS. Tak tragikomiczny absurd świadczy o możliwościach intelektualnych suwerena. PiS już się kojarzy z drożyzną, a w przeciwieństwie do niego Maliniak to według suwerena mąż stanu troskliwie pochylający się nad ofiarami drożyzny. Wobec takiej tępoty elektoratu wybory prezydenckie mogą być nie do wygrania, nawet jeżeli notowania PiSu spadną poniżej Platformy.
      • inocom PO kojarzy się z rozpadem 30.01.20, 23:51
        Jutro rozpada się UE. Za Cysorza Tustka.
      • borrka Oczywiście, masz rację 31.01.20, 01:10
        Seweryn jeszcze nie rozumie związku PiS z panprezydentem.
        • adria231 Re: Oczywiście, masz rację 31.01.20, 07:24
          Sondaże mają to do siebie, że zależą od tego, kogo pytamy o zdanie. Jeżeli zrobimy sondaż pod kościołem po mszy ,dowiemy się ,że PIS ma 85 % poparcia. Jeżeli zapytamy w kolejce do lekarza będą zdecydowanie inne wyniki.
          To, że w jakimś sondażu platformie rośnie, a pisiarni spada - cieszy, bo może to być efekt Budki. Już dawno byłam pewna, że Schetyna ciągnie PO ku przepaści. Jednak zanadto nie ufałabym tym sondażom.
          • haen2010 Re: Oczywiście, masz rację 31.01.20, 12:45
            adria231 napisała:

> To, że w jakimś sondażu platformie rośnie, a pisiarni spada - cieszy, bo może
            > to być efekt Budki. Już dawno byłam pewna, że Schetyna ciągnie PO ku przepaści
            > . Jednak zanadto nie ufałabym tym sondażom.

Ja uważam, że to raczej nie "charyzma" Budki, ale przyzwoita i wzorowa kampania wyborcza platformy. Zdecydowana wygrana Budki kasująca niesnaski i podziały w partii. Ludzie, wyborcy takich objawów nie lubią. Schetyna miał zdecydowanie kiepskie notowania. Zasłużone.

Sondaże Millward Brown dla TVN od lat są robione w jednej metodologii i są miarodajne. Na pewno zatrzęsły pisowską swołoczą.
            Opóźnienie dla spadku Dudusia wynika z tej przyczyny, że to jakby nie on uczestniczy w aferach i drożyźnie. Wkrótce i ten stały poziom zacznie się sypać.
          • sverir Re: Oczywiście, masz rację 31.01.20, 13:01
            "Sondaże mają to do siebie, że zależą od tego, kogo pytamy o zdanie. Jeżeli zrobimy sondaż pod kościołem po mszy ,dowiemy się ,że PIS ma 85 % poparcia. Jeżeli zapytamy w kolejce do lekarza będą zdecydowanie inne wyniki"

Dlatego sondaże nie obejmują osób pod kościołem czy w kolejce do lekarza, tylko osobę dorosłą. I wynikami manipuluje się w inny sposób - zadając pytania kontrolne. Z tym, że tak można zmanipulować procent, dwa, a nie cały sondaż.
        • lechutek1961 Re: Oczywiście, masz rację 31.01.20, 07:27
          borrka napisał:

> Seweryn jeszcze nie rozumie związku PiS z panprezydentem.

Za to rozumie związek nieróbstwa Tuska z wyjściem GB z UE
          • sverir Re: Oczywiście, masz rację 31.01.20, 13:03
            " Za to rozumie związek nieróbstwa Tuska z wyjściem GB z UE"

Wysoce wątpliwe, żeby seweryn nadążał za brytyjskim Lepperem i rozumiał te niuanse. Zresztą brytyjski Lepper też nie jest wiarygodny - przed referendum narzekał na nową imigrację, w tym i Polaków. A dziś robi ukłony w naszą stronę. A pelikany, zamiast splunąć w jego kierunku, podskakują z radości, że ktoś zwrócił na nich uwagę.
        • taniarada Re: Oczywiście, masz rację 31.01.20, 13:02
          borrka napisał:

> Seweryn jeszcze nie rozumie związku PiS z panprezydentem.
          Suweren dobrze rozumie peowski trollu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka