Dodaj do ulubionych

Episkopat: Ewangelia dla blokersów

IP: *.icpnet.pl 22.10.04, 19:50
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Episkopat wprowadza stan kościelny ! IP: *.comnet.krakow.pl 22.10.04, 20:08
      zobaczymy ile księży, blokersi wyślą na księżyc.To tak jakby na ranę nasypał
      soli.
    • taraj Na rekę 22.10.04, 20:11
      to ja dostaję 3850 zł... na co mi jeszcze komunia?
    • Gość: Ed Re: Episkopat: Ewangelia dla blokersów IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 20:42
      Jeżeli kościół dotarłze zwojĄ ewandeliądo złodziei (Łódź) wyciągając z tego
      swoje korzyści, to problem polega na tym, by uzmysłowć sobie, jakie korzyśc
      kościół chce wyciągnąć wśród blokersów.

Coś mi to za bardzo przypomina Mlodzież Weszpolską Giertycha :)
      • Gość: Krzysiek Re: Episkopat: Ewangelia dla blokersów IP: 64.139.225.* 22.10.04, 22:53
        Powinni cie zamknac za glupote jaka napisales powyzej. Zal mi ciebie. Ksieza
        tam ida zaniesc Slowo, nie wyciagac korzysci.
        • Gość: Ed Re: Episkopat: Ewangelia dla blokersów IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 01:05
          Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Powinni cie zamknac za glupote jaka napisales powyzej. Zal mi ciebie. Ksieza
          > tam ida zaniesc Slowo, nie wyciagac korzysci.
          Czekam z necierplwością na rozwiąznie. Na dzień dzisiejszy pierwej spotkam
          księdza z tacą - oczywiście jak zawsze taca nie ma nic wspólnego z korzyściami -
          niż ze sprawiedliwością raczej w cywilizowanym tego słowa znaczeniu. Czy nie
          uważasz, że Gocłowski za koncert, który zorganizowałw stoczni powinien siedzieć
          już od wielu lat? Ten Twój sługa Boży zwinał kasę a reszcie pokazałnajbardziej
          kościelną czśc swego ciała ;((

To zachowanie mieści się w klimaie blokesrów. Czy aż tak wiele potrzeba, by do
          nich dotrzeć? W końcu mentalność ta sama ;((
      • swarozyc Ed 23.10.04, 14:16
        Gość portalu: Ed napisał(a):
        Jeżeli kościół dotarłze zwojĄ ewandeliądo złodziei (Łódź) wyciągając z tego
        swoje korzyści, to problem polega na tym, by uzmysłowć sobie, jakie korzyśc
        kościół chce wyciągnąć wśród blokersów.
        Coś mi to za bardzo przypomina Mlodzież Weszpolską Giertycha :)
        '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        Tak mi tez sie wydaje; za pare groszy i kilka "swietych" obrazkow probuja
        stworzyc "zbrojne ramie" Akcji Katolickiej..
    • Gość: Katolik Polski KTO TO SA CI BLOKERSI ??? IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.04, 20:45
    • Gość: tomek 1 Re: Episkopat: Ewangelia dla blokersów IP: 5.5D* / 213.40.3.* 22.10.04, 21:28
      Ewangelia "rules OK!". Tylko metoda docierania z nią bardzo mocno szwankuje.
      Mam taki skromny wniosek.
    • Gość: telube Re: Episkopat: Ewangelia dla blokersów IP: 66.36.196.* 22.10.04, 21:33
      "...do naturalnej smierci". Czy jesli kogos zbyt sie pompuje medycyna by mogl
      sie ludzia pokazac..., jeszcze raz przyjechac, czy to przypadkiem nie jest
      ingerowanie w wole katolickiego Boga?
      • Gość: tomek 1 Re: Episkopat: Ewangelia dla blokersów IP: 5.5D* / 213.40.3.* 22.10.04, 22:14
        Gość portalu: telube napisał(a):

> "...do naturalnej smierci". Czy jesli kogos zbyt sie pompuje medycyna by mogl
        > sie ludzia pokazac..., jeszcze raz przyjechac, czy to przypadkiem nie jest
        > ingerowanie w wole katolickiego Boga?
        xxxxxxxxxxxxxxxxx

Mów wyraźnie, jak człowiek. Idzie Tobie o Jana Pawła II.

Nie jest on "pompowany medycyną" i jego choroba nie jest śmiertelna. Nikt
        roztropny nie poddaje w wątpliwość jego zdolności intelektualnych. Te są bowiem
        niedotknięte chorobą. To jego wystąpienia publiczne właśnie są tego oczywistym,
        i niezaprzeczalnym, dowodem.

• Gość: Jaro Re: Episkopat: Ewangelia dla blokersów IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 22.10.04, 22:34
          > Nie jest on "pompowany medycyną" i jego choroba nie jest śmiertelna. Nikt
          > roztropny nie poddaje w wątpliwość jego zdolności intelektualnych. Te są
          bowiem
          >
          > niedotknięte chorobą.

Choroba Parkinsona oczywiście nie dotyka intelektu osoby na nią chorującą. Ale
          zapewne słyszałeś o starczej demencji - ona jak najbardziej obniża
          intelektualne możliwości, a uważam, że JPII w stopniu większym lub mniejszym
          cierpi na tę przykrą przypadłość, tak jak zdecydowana większość ludzi po
          osiągnięciu pewnego wieku.

Natomiast co do "niepompowania medycyną", to polemizowałbym z Tobą. Papież ma
          momenty lepsze i gorsze i moim zdaniem może wynikać to ze
          zwiększania/zmniejszania mocy mieszanek farmakologicznych, którymi się go
          faszeruje. Zwróć uwagę, że zamach na życie JPII na pewno nie pozostał bez
          wpływu na jego zdrowie, a przypuszczam, że im papież jest starszy, tym mocniej
          efekty tego się objawiają. Jednak co jakiś czas leki trzeba odstawić, aby
          odtruć organizm - i wtedy choroba Parkinsona atakuje organizm ze zdwojoną mocą.

Nie wiem, czy to, co napisałem, jest słuszne - nie jestem lekarzem - ale taki
          jest mój pogląd na tę sprawę.

Pozdrawiam.
        • Gość: Jurek, Hants,uk Re: Episkopat: Ewangelia dla blokersów IP: *.l2.c3.dsl.pol.co.uk 23.10.04, 09:09
          P.II być może nie jest "napompowany" medycyną lecz raczej utopijną ideologią
          deistyczną, która mu stosownie modyfikuje obraz siebie samego i świata dookoła
          niego.
    • Gość: rorera eh, wyblakly ten jezyk wasz jezyk... IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.04, 21:43
      jak sie mysli o aferze Rywina i czyta pacholece slowa
      "Biskupi wspierają dążenia zmierzające do tego, aby media publiczne dalej
      pozostały własnością narodu i służyły dobru wspólnemu. Równocześnie pasterze
      Kościoła ocenili krytycznie widoczne w ostatnim okresie próby podporządkowywania
      mediów publicznych doraźnym interesom politycznym i partyjnym"
      to chyba jakos widac jak inaczej mowil Jezus.
      • Gość: free Re: eh, wyblakly ten jezyk wasz jezyk... IP: *.cable.mindspring.com 22.10.04, 22:25
        A co Jezus mowil o mediach publicznych? Chyba przeoczylem...
        A tak powazniej, to o co Ci konkretnie chodzi?
        • Gość: Krok episkopat apeluje o dotarcie....?niezly dowcip IP: *.sympatico.ca 22.10.04, 22:31
          ...z ewamgielia do spoleczenstwa? ... poslugujac sie takimi jak jankowski czy
          rydzyk episkopat dociera tylko do.....ciemnogrodu!....zostawiajac na boku
          uczciwych i poboznych ....hanba!
          • Gość: Ed Re: episkopat apeluje o dotarcie....?niezly dowci IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 01:43
            Oni wsyscy chcą ocierać i najlepiej po cichu :))
            Istotą jest tu mamona. W Kolobrzegu był taki wypadek, gdzie ksią rżnąłwszystkie
            pod warunkiem, żejemu płaciły :))
      • Gość: AnaLizaMoczu Ja wiedziałem że tak będzie! IP: *.retsat1.com.pl 22.10.04, 22:28
        Racje miała Ola Jakubowska i Czarzasty!Nie wiedziałem że poprze ich Zimoń!?
    • Gość: Czytelnik Dlaczego blokersi wybrali takie życie IP: 207.44.180.* 22.10.04, 22:58
      Blokersi - wstyd! Co was podkusiło, żeby mieszkać i żyć w tych wstrętnych
      blokach? Czy nie możecie przenieść się do normalnych domów i przestać przynosić
      wstyd Polsce przed cywilizowanym światem? Mieszkańcy bloków, blokersi - apeluję
      do was, zastanówcie się nad swoim wyborem, zmieńcie swoje życie!
    • kozaczek3 Ewangelia dla blokersów,do ręki potem do buzi!! 23.10.04, 00:26
      ”Episkopat postanowił też, że wierni będą mogli wybierać, czy chcą przyjąć
      komunię św. do ust czy na rękę.”
      Proszę nie oskarżać hierarchów Krk o to, że będą wyciągać z tego jakieś
      korzyści.
      Oni po prostu pójdą do tych blokersów, wyciągną, jednym dadzą do buzi innym do
      ręki, jak który sobie będzie życzył tę komunię przyjąć.
      I tyle.
      Amen.

• Gość: Ziuta z Rawy Re: Episkopat: a kiedy ewangelia dla gejow . IP: 202.67.65.* 23.10.04, 05:39
      Episkopat polski powienien popatrzec na doswiadczenia innych kraji europejskich
      czy tez z USA.Wedlug statystyk gejowie i lesbijki maja najwiecej gotowki do
      wydania,dobre stanowiska pracy itp.Gdyby tak specjalnie zaczac szerzyc Slowo
      pomiedzy nimi,to datki na tace bylyby wyjatkowo duze i swiatynie opatrznosci
      bozej mozna by bylo od razu zaczac budowac a potem podpisac pod wejsciem
      Swiatynia postala z darow polskich gejow i lesbijek Bog im zaplac.
    • Gość: arahat Sila nowych ciemnogrodczan pod wladze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 09:58
      administracji ktorej ubywa wiernych...
    • kozaczek3 Hostia-sztywny pal ks.Kramka!!! 23.10.04, 11:07
      W wigile 2002 w New Britain (okolice Nowego Jorku) policja aresztowala ks.
      Romana Kramka przebywajacego czasowo w okresie swiat wspomagajac prace lokalnej
      parafii w tym wiekoszosciowo polskim miescie. Wg. witryny diecezji warminskiej
      ostatnio byl proboszczem w Szylenach k. Braniewa. Biskup Hartford ma umowe na
      przyjmowanie ksiezy z Polski w nasiolnym praca okresie swiatecznym, aczkolwiek
      ks. Kramek zalatwil w Polsce wyjazd na wlasna reke i w tym celu dostal urlop od
      biskupa Piszcza z Olsztyna. W Szylenach pracowal do 1 sierpnia 2002r. Wg
      zarzutu, ks. Kramek, ur. 8 marca 1962r., czyli lat 40, przyznal sie do
      obcowania seksualnego z 17 latka dnia 18 grudnia 2002, ktora mial komfortowac
      psychicznie po wczesniejszym, innym, napadzie seksualnym. Przyznal sie do
      zarzutu i powiedzial policji ze molestowanie bylo czescia terapii i robil to
      dla dobra ofiary (sic!). Ofiara jest najprawdopodobniej z Polski poniewaz ks.
      Kramek nie zna angielskiego i policja uzywala polskojezycznego oficera do
      rozmowy.
      W drugi dzien swiat Bozego Narodzenia (dzien roboczy w USA) ks. Kramkowi
      przedstawiono formalnie zarzut i sad wyznaczyl kaucje w wysokosci pol miliona
      USD. Do do czasu wplacenia sprawca bedzie przebywal w areszcie. Sedzia nakazal
      odebranie Kramkowi polskiego paszportu celem zabezpieczenia przed ewentualna
      ucieczka z USA. Księdzu grozi kara do 10 lat wiezienia. Nastepne posiedzenie
      sadu 30 stycznia 2003.
      W zwiazku ze skandalem seksualnym w Bostonie wyszlo na jaw ze zgwalcenia
      przez kler sa na porzadku dziennym, a oficjalna polityka kosciola
      katolickiego jest ukrywanie kryminalistow poprzez stale przerzucanie ich na
      inne parafie.
      Amen.
      • Gość: * Re: Kościół za 500 tys $ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 15:29
        Kupił ciszę w sprawie Kramka.
    • Gość: dr evil Re: Episkopat: Ewangelia dla blokersów IP: 203.26.136.* 24.10.04, 09:55
      co to jest ten "blokers"? nie bylem w Polsce od 5 lat i nie jestem na biezaco z
      waszym angielskim. Takie slowa jak "billingi", "offowy" mam rozpracowane, ale
      blokers pierwsze czytam
    • Gość: Gucio Re: Episkopat: Ewangelia dla blokersów IP: *.ec.pl / *.ec.pl 24.10.04, 10:40
      Może już dość tego Episkopatu"wchodzeniu w butach do cudzego łóżka" Niech zajmą
      się mądrymi oświadczeniami w swoich oburzających społeczeństwo sprawach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka