man_sapiens 04.06.20, 22:02 Dzień, w którym upadła bolszewicka dyktatura w Polsce. To powinno być święto państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno Re: 4 czerwca 04.06.20, 23:13 ...jasne, komuchy zagwarantowały sobie - ile to było %, "rozumny"??? Bolszewicką dyktatura tylko się ubrała w inne kubraczki. Przepoczwarzenie jednego syfu w drugi syf, to wszystko trwa do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
niewschodni Re: 4 czerwca 05.06.20, 19:41 zamienila czerwone na czarne, zagorzali ateisci z PZPR stali sie zagorzalymi katolibami z PIS Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: 4 czerwca 04.06.20, 23:18 uzupelnienie:, cyt: Przedstawiciele niedemokratycznych władz komunistycznych Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej zagwarantowali rządzącej „koalicji”, obejmującej PZPR i jej satelitów, obsadę co najmniej 299 (65%) miejsc w Sejmie. Pozostałe mandaty poselskie w liczbie 161 (35%) zostały przeznaczone dla kandydatów bezpartyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: 4 czerwca 04.06.20, 23:44 Czy 4 czerwca 1989 Jarosław K. spał też do południa? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: 4 czerwca 05.06.20, 05:18 man_sapiens napisał: > Czy 4 czerwca 1989 Jarosław K. spał też do południa? Podobnie jak Tusk, wobec którego SB nie prowadziła żadnego rozpracowania operacyjnego - nie miał nawet założonej teczki rozpracowania.Bez przeszkód otrzymywał paszport w stanie wojennym i pózniejszej dyktaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Człowiekiem honoru został Kiszczak 05.06.20, 08:53 man_sapiens napisał: > Czy 4 czerwca 1989 Jarosław K. spał też do południa? > Wedle znanego nadredaktora . Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Człowiekiem honoru został Kiszczak 07.06.20, 00:03 Wedlug opublikowanych wlasnych wspomnien. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: 4 czerwca 05.06.20, 09:25 A cos merytorycznie na temat konwersji komuchow w "demokratow"? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Jeśli to do mnie 05.06.20, 09:31 nazimno napisał: > A cos merytorycznie na temat konwersji > komuchow w "demokratow"? To już pisałem. Tamtego 4 czerwca komunizm w Polsce nie upadł.Państwowe przedsiębiorstwa padały jedne po drugich, inflacja szalała, a „panowie magnaci”, główni aktorzy transformacji ustrojowej, łącznie z tymi, którzy rzekomo przegrali, po cichu dogadywali się w Magdalence, jak podzielić frukty po upadającej PRL. Prywatyzowano za grosze państwowy majątek, bogacili się ci, co mieli się bogacić, a przeciętny obywatel dalej klepał biedę. Nikt z komunistów nie stanął przed sądem, a wręcz przeciwnie, pierwszym prezydentem wolnej Polski został decydent stanu wojennego, gen. Wojciech Jaruzelski. Od tego czasu zaczęła jawnie działać neokomuna, w której pierwsze skrzypce odgrywali dawni PZPR-owcy, a niektórzy ich niedawni przeciwnicy jawnie ich w tym wspomagali. Pierwszym prezydentem został TW Wolski, drugim TW Bolek, trzecim TW Alek.Amen.Siemka. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Jeśli to do mnie 05.06.20, 17:20 taniarada napisał(a): > nazimno napisał: > > > A cos merytorycznie na temat konwersji > > komuchow w "demokratow"? > To już pisałem. Tamtego 4 czerwca komunizm w Polsce nie upadł.Państwowe przedsi > ębiorstwa padały jedne po drugich, inflacja szalała, a „panowie magnaci”, główn > i aktorzy transformacji ustrojowej, łącznie z tymi, którzy rzekomo przegrali, p > o cichu dogadywali się w Magdalence, jak podzielić frukty po upadającej PRL. Przypomnij mi a co wziął, wzięli Kaczyńscy ? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada To proste 05.06.20, 17:35 no-popis napisała: > taniarada napisał(a): > > > nazimno napisał: > > > > > A cos merytorycznie na temat konwersji > > > komuchow w "demokratow"? > > To już pisałem. Tamtego 4 czerwca komunizm w Polsce nie upadł.Państwowe p > rzedsi > > ębiorstwa padały jedne po drugich, inflacja szalała, a „panowie magnaci”, > główn > > i aktorzy transformacji ustrojowej, łącznie z tymi, którzy rzekomo przegr > ali, p > > o cichu dogadywali się w Magdalence, jak podzielić frukty po upadającej P > RL. > Przypomnij mi a co wziął, wzięli Kaczyńscy ? Spadli z księżyca potem jak go ukradli.Później założyli Porozumienie Centrum i wspierali Lecha W. Itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis a czy pamiętasz może... 06.06.20, 15:03 Czy pamiętasz może twór Kaczyńskich i PC : Fundacja Solidarności, który aktywnie uczestniczył w , jak to piszesz, "grabieniu Polski " ? Może przypomniasz sobie lub wiesz jak aktywiści tej Fundacji Czabański, Zalewski SIwek , Kaczyński kontraktowali z RSW Prasa Książka Ruch i sprowadzili na dno ekonomiczne potężną firmę RSW Prasa Książka Ruch ? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: a czy pamiętasz może... 08.06.20, 05:20 no-popis napisała: > Czy pamiętasz może twór Kaczyńskich i PC : Fundacja Solidarności, który aktywn > ie uczestniczył w , jak to piszesz, "grabieniu Polski " ? > Może przypomniasz sobie lub wiesz jak aktywiści tej Fundacji Czabański, Zalewsk > i SIwek , Kaczyński kontraktowali z RSW Prasa Książka Ruch i sprowadzili na dno > ekonomiczne potężną firmę RSW Prasa Książka Ruch ? Szacunek. W przeciwieństwie do lemingów nie idziesz w zaparte :) Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Jeśli to do mnie 06.06.20, 23:20 To wszystko ustalono w Arlamowie, Magdalenka byla jednym z wielu epizodow arlamowskiego scenariusza. - To tak dla przypomnienia, ktorym pamiec jeszcze sluzy. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 4 czerwca 04.06.20, 23:53 man_sapiens napisał: > Dzień, w którym upadła bolszewicka dyktatura w Polsce. > To powinno być święto państwowe. Dzień zabicia nicka hummer :) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: 4 czerwca 05.06.20, 17:37 inocom napisał: > man_sapiens napisał: > > > Dzień, w którym upadła bolszewicka dyktatura w Polsce. > > To powinno być święto państwowe. > > Dzień zabicia nicka hummer :) > > Kto ci to zrobił ?Mój jest zastrzeżony . > Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Osobiście 06.06.20, 09:38 taniarada napisał(a): > inocom napisał: > > > man_sapiens napisał: > > > > > Dzień, w którym upadła bolszewicka dyktatura w Polsce. > > > To powinno być święto państwowe. > > > > Dzień zabicia nicka hummer :) > > > > Kto ci to zrobił ?Mój jest zastrzeżony . Dokonałem tego osobiście, w samo południe. To już 6 lat, jak hummer nie żyje. A musiał to być nietuzinkowy nick, skoro go do dzisiaj pamiętają :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Osobiście 06.06.20, 13:34 inocom napisał: > taniarada napisał(a): > > > inocom napisał: > > > > > man_sapiens napisał: > > > > > > > Dzień, w którym upadła bolszewicka dyktatura w Polsce. > > > > To powinno być święto państwowe. > > > > > > Dzień zabicia nicka hummer :) > > > > > > Kto ci to zrobił ?Mój jest zastrzeżony . > > Dokonałem tego osobiście, w samo południe. > To już 6 lat, jak hummer nie żyje. A musiał to być nietuzinkowy nick, skoro go > do dzisiaj pamiętają :) Jacka Kurskiego też będziemy pamiętać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom W końcu to brat Jarka Kurskiego :) 06.06.20, 22:54 > Jacka Kurskiego też będziemy pamiętać. To chyba brat Jarka Kurskiego? :) Twojego szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: W końcu to brat Jarka Kurskiego :) 08.06.20, 05:42 inocom napisał: > > Jacka Kurskiego też będziemy pamiętać. > > To chyba brat Jarka Kurskiego? :) > Twojego szefa. Dziennikarz w GW na stażu , jak chce się załapać na dłużej, musi poddać pewnej operacji na swojej psychice. Coś podobnego jak w Poskromieniu Złośnicy Shakespear,a gdzie Katarzyna na początku patrząc na słońce mówiła , że to słońce ale Petruchio wyjaśniał jej, że to księżyc. Aż w końcu Katarzyna zrozumiała, że nie ważne co widzi ale ważne co chce Petruchio aby ona widziała i nadawała się już na dziennikarkę " "Księżyc? to słońce, nie księżyc nam świeci. PETRUCHIO Ja utrzymuję, że to blask księżyca. KATARZYNA A ja wiem dobrze, że to jest blask słońca. ....... Tak zwać się będzie, jakie dasz mu imię, Dla Katarzyny będzie tym, czym zechcesz. " Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: 4 czerwca 05.06.20, 05:11 man_sapiens napisał: > Dzień, w którym upadła bolszewicka dyktatura w Polsce. > To powinno być święto państwowe. To jest dzień kiedy bolszewicka dyktatura ułożyła się z opozycją. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: 4 czerwca 06.06.20, 01:16 no-popis napisała: > To jest dzień kiedy bolszewicka dyktatura ułożyła się z opozycją. > ułożyła się podpisując akt kapitulacji Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: 4 czerwca 06.06.20, 06:32 obcy8 napisał(a): > no-popis napisała: > > > > To jest dzień kiedy bolszewicka dyktatura ułożyła się z opozycją. > > > ułożyła się podpisując akt kapitulacji Aż tak ostro tego nie oceniam. To był na pewno krok w dobrą stronę. Różnie mogło być. Łatwo nam oceniać po faktach ale wtedy ...różnie to oceniano. Jednak, na pewno nie ten dzień jest dniem wolnej i demokratycznej Polski jako to lemingi razem i zgodnie z komunistami (Millera startował z listy PO!) twierdzą. Pierwsze demokratyczne wybory były nie te ale obecna większość sejmowa, większość pisowska, ma to w d.... i nic z tym nie zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: 4 czerwca 06.06.20, 13:05 no-popis napisała: > Aż tak ostro tego nie oceniam. To był na pewno krok w dobrą stronę. Różnie mog > ło być. Łatwo nam oceniać po faktach ale wtedy ...różnie to oceniano. > Jednak, na pewno nie ten dzień jest dniem wolnej i demokratycznej Polski jako t > o lemingi razem i zgodnie z komunistami (Millera startował z listy PO!) twierdz > ą. Pierwsze demokratyczne wybory były nie te ale obecna większość sejmowa, więk > szość pisowska, ma to w d.... i nic z tym nie zrobiła. > wiadomo że to nie były w pełni wolne wybory ale właśnie na tym polega ich symbolika że w tamtych warunkach pod rządami komuny Polacy jednomyślnie zagłosowali przeciwko komunistom nie wybierając ani jednego do senatu i solidarnie skreślając tzw. listę krajową i tego kopa powinniśmy świętować jako coś najwspanialszego w historii narodu Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: 4 czerwca 06.06.20, 13:37 obcy8 napisał(a): > w tamtych warunkach pod rządami komuny Polacy jednomyślnie zagłosowali > przeciwko komunistom nie wybierając ani jednego do senatu i solidarnie skreślaj > ąc tzw. listę krajową i tego kopa powinniśmy świętować jako coś najwspanialszeg > o w historii narodu Wcześniej, za Bieruta, Gomułki, Gierka i Jaruzelskiego większość głosujących wrzucała głos do urny bez skreśleń, nie podchodząc nawet do stolika. Bo wiadomo było, że bezpieka odnotowuje kto nie jest grzecznym obywatelem i coś skreśla (z głosu bez skreśleń wchodził pierwszy kandydat na liście układanej przez bolszewików) i potem można było mieć kłopoty - w pracy, na uczelni itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: 4 czerwca 06.06.20, 13:50 > Bo wiadomo było, że bezpieka odnotowuje kto nie jest grzecznym obywatelem i coś skreśla Notowali i co z tego? Sam pamietam, ze jakaś baba siedząca w komisji coś notowala po moim wyjściu zza kotary. Skąd ona mogla wiedzieć kim ja jestem przeciez wówczas nie mieli kamer itp. cudeniek pomagających w identyfikacji. Dzisiaj wielu Polaków nie chodzi na wybory zasłaniając sie swoim prawem do nieuczestniczenia w w wyborach. To jest takie samo podejście do wyborów jak za tamtych czasów. Jakiś durny duch siedzący w narodku. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: 4 czerwca 06.06.20, 14:40 obcy8 napisał(a): ale właśnie na tym polega ich symbo > lika że w tamtych warunkach pod rządami komuny Polacy jednomyślnie zagłosowali > przeciwko komunistom nie wybierając ani jednego do senatu i solidarnie skreślaj > ąc tzw. listę krajową i tego kopa powinniśmy świętować jako coś najwspanialszeg > o w historii narodu Zgoda, jednak nie były to pierwsze wolne wybory jak to piszą lewackie media. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: 4 czerwca 08.06.20, 05:28 obcy8 napisał(a): > wiadomo że to nie były w pełni wolne wybory ale właśnie na tym polega ich symbo > lika że w tamtych warunkach pod rządami komuny Polacy jednomyślnie zagłosowali > przeciwko komunistom nie wybierając ani jednego do senatu i solidarnie skreślaj > ąc tzw. listę krajową i tego kopa powinniśmy świętować jako coś najwspanialszeg > o w historii narodu Ależ ja to rozumiem. Zasadna też jest ta symbolika. Jednka nie akceptuję określenia , masowo stosowanego przez media , pierwsze wolne wybory bo takimi nie były. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Oto jak upadła bolszewicka dyktatura 05.06.20, 08:37 man_sapiens napisał: > Dzień, w którym upadła bolszewicka dyktatura w Polsce. > To powinno być święto państwowe. Pierwszy prezydent III RP -Jaruzelski Pierwszy minister MSW III RP - Kiszczak Pierwszy minister MON III RP -Siwicki Wszyscy po szkoleniach w Moskwie na Łubiance. Nic dziwnego, że akurat Ty buldog nazywasz to upadkiem bolszewickiej dyktatury. Każdy chciałby tak "upaść". "Ludzie honoru" wg Adama Mi&hni$ka. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis 23 grudnia 1991 05.06.20, 08:40 To data powołanie pierwszego, demokratycznie wybranego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Oto jak upadła bolszewicka dyktatura 05.06.20, 09:57 Ale wtedy i tak było lepiej. Czy dzisiaj mamy szanse aby ktoś niepisowskii był premierem Polski? Bez szans. W ciągu pół roku zlikwidowano dziennik telewizyjny, teraz nie ma szans aby zlikwidować Wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada keine chance stasiu 05.06.20, 10:06 stasi1 napisał: > Ale wtedy i tak było lepiej. Czy dzisiaj mamy szanse aby ktoś niepisowskii był > premierem Polski? Bez szans. W ciągu pół roku zlikwidowano dziennik telewizyjny > , teraz nie ma szans aby zlikwidować Wiadomości Jakby powiedział Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Oto jak upadła bolszewicka dyktatura 05.06.20, 15:43 stasi1 napisał: > Ale wtedy i tak było lepiej. Czy dzisiaj mamy szanse aby ktoś niepisowskii był > premierem Polski? Bez szans. W ciągu pół roku zlikwidowano dziennik telewizyjny > , teraz nie ma szans aby zlikwidować Wiadomości Wynika z prostej i oczywistej systuacji, żę system stworzony przez Mazowieckiego, Wałęsę i komunistów jest zły bo si ę nie broni przez takimi dewiacjami politycznymi . Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Oto jak upadła bolszewicka dyktatura 06.06.20, 08:33 Więc uważasz że system stworzony przez Kaczyńskiego (swoją drogą 30 lat temu Kaczyńscy byli najważniejszymi ludźmi w kraju) jest lepszy bo nie pozwoli odebrać sobie władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Oto jak upadła bolszewicka dyktatura 08.06.20, 05:31 stasi1 napisał: > Więc uważasz że system stworzony przez Kaczyńskiego (swoją drogą 30 lat temu Ka > czyńscy byli najważniejszymi ludźmi w kraju) jest lepszy bo nie pozwoli odebrać > sobie władzy? Nie! Nigdzie nie pisałem i nie myślę też tak, że system stworzony przez Kaczyńskich jest lepszy. Nie jest lepszy. Skąd to podejrzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Oto jak upadła bolszewicka dyktatura 08.06.20, 09:25 Stwierdziłeś że system stworzony przez Mazowieckiego i Wałęsę jest zły bo doprowadził do władzy takich ludzi jak Kaczor i spółka Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Oto jak upadła bolszewicka dyktatura 05.06.20, 19:38 Jedyni wykształceni i na odpowiednim poziomie :) Odpowiedz Link Zgłoś
obcy8 Re: Oto jak upadła bolszewicka dyktatura 06.06.20, 01:18 no-popis napisała: > Pierwszy prezydent III RP -Jaruzelski > Pierwszy minister MSW III RP - Kiszczak > Pierwszy minister MON III RP -Siwicki bądź realistą nie od razu Kraków zbudowano Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: 4 czerwca 05.06.20, 08:49 Byliśmy ostatnim krajem bloku, w którym przeprowadzono wolne wybory... 4 czerwca mogą świętować zbrodniarze z PZPR, to dzień ich uwłaszczenia i gwarancji bezkarności.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis ludzie honoru 05.06.20, 08:54 taniarada napisał(a): > Byliśmy ostatnim krajem bloku, w którym przeprowadzono wolne wybory... 4 czerwc > a mogą świętować zbrodniarze z PZPR, to dzień ich uwłaszczenia i gwarancji bezk > arności.Amen. Ale Kiszczak jednak był człowiekiem honoru. Tajemnicę o dokumentach Wałęsy, pardon legendy, trzymał do śmierci.....jak obiecał. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: ludzie honoru 05.06.20, 09:19 no-popis napisała: > taniarada napisał(a): > > > Byliśmy ostatnim krajem bloku, w którym przeprowadzono wolne wybory... 4 > czerwc > > a mogą świętować zbrodniarze z PZPR, to dzień ich uwłaszczenia i gwarancj > i bezk > > arności.Amen. > Ale Kiszczak jednak był człowiekiem honoru. Tajemnicę o dokumentach Wałęsy, par > don legendy, trzymał do śmierci.....jak obiecał. > > A ja chciałbym zrobić krok do przodu. Przed Frasyniukiem, Michnikiem i autorem tego koszmarnego żartu.Proponuję datę 13 grudnia uznać Świętem Narodowym.Mieściliby się w nim i Ludzie Honoru jak Jaruzelski, Kiszczak czy koledzy od obalania...jak Wałęsa, Michnik i pozostali Rycerze Okrągłego Stołu,ludzie od uwłaszczenia się nomenklatury, i tej Czerwonej i tej Różowej - tu mnogość nazwisk,Multiliga tych lepszych, i oczywiście obecne popłuczyny tychże czyli PO ze satelitą z PSLowską, nie zapominając o obecnej opozycji czyli SLD, Palikociarni. Wiem że wszyscy wymienieni zgodzą się.A przekona ich...Nadredaktor ustami Tuska.Przeca oni w Sejmie mogą ustalić wszystko > > Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: ludzie honoru 05.06.20, 15:45 taniarada napisał(a): > no-popis napisała: > > > taniarada napisał(a): > > > > > Byliśmy ostatnim krajem bloku, w którym przeprowadzono wolne wybory > ... 4 > > czerwc > > > a mogą świętować zbrodniarze z PZPR, to dzień ich uwłaszczenia i gw > arancj > > i bezk > > > arności.Amen. > > Ale Kiszczak jednak był człowiekiem honoru. Tajemnicę o dokumentach Wałęs > y, par > > don legendy, trzymał do śmierci.....jak obiecał. > > > > A ja chciałbym zrobić krok do przodu. Przed Frasyniukiem, Michnikiem i au > torem tego koszmarnego żartu.Proponuję datę 13 grudnia uznać Świętem Narodowym. > Mieściliby się w nim i Ludzie Honoru jak Jaruzelski, Kiszczak czy koledzy od ob > alania...jak Wałęsa, Michnik i pozostali Rycerze Okrągłego Stołu,ludzie od uwła > szczenia się nomenklatury, i tej Czerwonej i tej Różowej - tu mnogość nazwisk,M > ultiliga tych lepszych, i oczywiście obecne popłuczyny tychże czyli PO ze satel > itą z PSLowską, nie zapominając o obecnej opozycji czyli SLD, Palikociarni. Wie > m że wszyscy wymienieni zgodzą się.A przekona ich...Nadredaktor ustami Tuska.Pr > zeca oni w Sejmie mogą ustalić wszystko I do tego sędzia Kryże i towarzysz Czabanski :) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: ludzie honoru 05.06.20, 19:30 Znasz może , chociaż ogólnie, historię Fundacji Prasowej "Solidarność", której założycielami byli.: J.Kaczyński, Sławomir Siwek, Maciej Zalewski i Krzysztof Czabański. Zalewski siedział w więzieniu. Obecnie odpowiadający za min etykę w mediach Czabański pełnił z jednej strony funkcję likwidatora RSW "Prasa Książka-Ruch", a z drugiej - założyciela Fundacji Prasowej Solidarność. To były deale ! Oczywiście czego dotknęło się PC upada a więc RSW również poległo. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: 4 czerwca 05.06.20, 17:27 Zgadza się to jak dzień odzyskania niepodległości. Miałem okazję być naocznym świadkiem, i nikt mi niczego nie wmówi, Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: 4 czerwca 05.06.20, 17:48 boblebowsky napisał: > Zgadza się to jak dzień odzyskania niepodległości. Miałem okazję być naocznym ś > wiadkiem, i nikt mi niczego nie wmówi, > 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: 4 czerwca 08.06.20, 05:33 boblebowsky napisał: > Zgadza się to jak dzień odzyskania niepodległości. Miałem okazję być naocznym ś > wiadkiem, i nikt mi niczego nie wmówi, Nikt Ci nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne. Jesteś twardy....jeżeli chodzi o otwartość na argumenty jak każdy nawiedzony oszoł. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: 4 czerwca 05.06.20, 19:09 Faktycznie, dzień był piękny i pełen nadziei. Jeno następne trzydzieści lat pokazały regułę Kopernika. Dobra zabawa dla historyków. Dzisiaj mamy kwintesencję tego piękna 4 czerwca. Opisywać to, bez sensu. Widzi każdy kto chce zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: 4 czerwca 05.06.20, 19:42 Do kogo masz pretensje o te 30 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: 4 czerwca 06.06.20, 05:27 Do kogo? Do świętej trójcy - solidaruchy, komuchy i klechy. Równo Polskę rozkradali i rozkradają. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: 4 czerwca 06.06.20, 13:56 Dzięki cichemu przyzwoleniu narodu. Po transformacji w Polsce wielu zachodnich dziennikarzy zastanawiało się dlaczego Polacy głosują na skorumpowanych polityków. Najczęstsza odpowiedzią na te pytania było stwierdzenie, ze Polacy lubią tych, którym się "powiodło". Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: 4 czerwca 05.06.20, 20:03 Macierewicz dorzuca kolejną teorię spiskową do swojej kolekcji. Nawiązał do rocznicy wyborów 4. czerwca, by uderzyć w wyimaginowanych wrogów crowdmedia.pl/macierewicz-dorzuca-kolejna-teorie-spiskowa-do-swojej-kolekcji-nawiazal-do-rocznicy-wyborow-4-czerwca-by-uderzyc-w-wyimaginowanych-wrogow/?fbclid=IwAR0pmb_hozg2Ef5W_-ErlC-2AooFUIlKHxREa6Xo8phXPW3nQZ4F6LE4Lsg Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: 4 czerwca 05.06.20, 21:53 a ja 4 czerwca br widzę, ze niestety prezes jakby ma wszelkie objawy Parkinsona. W sejmie porusza się podpierając o co się da dla zachowania równowagi, twarz bez wyrazu, siedząc trzyma ręce splecione by ukryć objawy choroby, twarz z plastrem na brodzie to nie efekt trądzika, kłopot z opanowaniem emocji. To nie jest polityk perspektywiczny. Na szczęście co ja tam wiem. i mam nadzieję , że facet ma słabszy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: 4 czerwca 06.06.20, 11:16 pies.na.czarnych napisała: > Macierewicz dorzuca kolejną teorię spiskową do swojej kolekcji. W tamtych czasach ci "niezłomni" jak Macierewicz próbowali sprowokować uliczne rozruchy, które doprowadziliby do interwencji "zaprzyjaźnionych państw" jak w Czechosłowacji w 1968r. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: 4 czerwca 06.06.20, 13:57 ... a ten ciagle te swoje "teoryjki" wciska, choc juz wszyscy od dawna wiedza, ze to kit... Odpowiedz Link Zgłoś
inocom I&I :) 06.06.20, 23:28 Rasta Children feat. Nattali Rize - Brushy One String | Playing For Change | Song Around The World Muzyka łagodzi obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: 4 czerwca 07.06.20, 00:00 Nie upadla, ma sie dobrze, rozszerzyla dzialalnosc, obrasta w sadlo i rzadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: 4 czerwca 07.06.20, 00:21 Jedyne co zrobili to przypudrowali nazwe, PZPR jak byl tak jest. KIedys Polska Zjednoczona Partia Robotnicza, dzisiaj Polska Zjednoczona PRawica. Odpowiedz Link Zgłoś