Dodaj do ulubionych

To nie komuna...

IP: *.legnica.dialog.net.pl 26.08.01, 16:20
...winna temu co stało się w Gliwicach.Ani nie rodzice .To wina czasów w jakich
przyszło nam żyć .Brak pieniędzy ,brak pracy rodzi frustrację i
agresję.Rząd,nasz kochany solidarnościowy rząd nas wszystkich olewa i kpi w
żywe oczy.Ale czas rządzenia tych nawiedzonych oszołomów dobiega końca.Wypada
mieć nadzieję że nowy Sejm , natychmiast weżmie się za zmianę obecnego mocno
wypaczonego kodeksu karnego. henry lubin.
Obserwuj wątek
    • Gość: eres Re: To nie komuna... IP: 212.244.106.* 27.08.01, 08:31
      Posługiwanie się tragedią gliwicką dla głoszenie propagandy SLDowsko-
      PZPRowskiej nie jest najzgrabniejszym pomysłem. Tylko młodym ludziom można
      mydlić oczy opowiastkami, że w PRL nie miały miejsca podobne zbrodnie.
      Informacje traktujące o zbrodniach i różnego rodzaju kryminałkach były z urzędu
      przez cenzurę usuwane. Rychło przekonasz się, że nic się pod rządami komuny w
      tym względzie nie zmieni. Zresztą także i pod innymi względami. Choć może
      przesadzam, bo przecież wymienieni zostaną na "swoich" wszyscy zajmujący teraz
      synekury.
      • Gość: jajacek Re: To nie komuna... IP: *.kabel.telenet.be 27.08.01, 09:16
        Gość portalu: eres napisał(a):

> Posługiwanie się tragedią gliwicką dla głoszenie propagandy SLDowsko-
        > PZPRowskiej nie jest najzgrabniejszym pomysłem. Tylko młodym ludziom można
        > mydlić oczy opowiastkami, że w PRL nie miały miejsca podobne zbrodnie.
        > Informacje traktujące o zbrodniach i różnego rodzaju kryminałkach były z urzędu
        >
        > przez cenzurę usuwane. Rychło przekonasz się, że nic się pod rządami komuny w
        > tym względzie nie zmieni. Zresztą także i pod innymi względami. Choć może
        > przesadzam, bo przecież wymienieni zostaną na "swoich" wszyscy zajmujący teraz
        > synekury.

Jestes glupi jak bucior z mojej lewej nogi!!! Palancie polityczny pacholku AWS.
        Mam w dupie SLD tak gleboko ze ....
        Bieda ,bieda i jeszcz raz bieda .
        Dopuki ta najbiedniejsza warstwa Polskiego spoleczenstwa nie bedzie mialal jakiej
        takiej stabilizacji ,to bedziemy sluchali o mordach dzieci na dzieciach!!!
        Mozecie wszyscy na mnie naskoczyc ale za komuny nie bylo takiego rozwarstwienia
        spoleczenstwa!,takich kontrastow miedzy bieda a bogactwem!!!
        Tu w tej pogardzanej tak przez wszystkich UE to nawet bezrobotny z zasilku moze
        sobie kupic samochod a w Polsce najwyzej sznur na szyje i gaz na dzieci!!!!
        • Gość: jajacek Re: Wywalcie te wszyskie szumowiny od lewa do prawa. IP: *.kabel.telenet.be 27.08.01, 09:27
          Prazepraszam ale nie moge kurde wytrzymac po tej zbrodni w Gliwicach,sam mam
          17 letniego syna.
          Wypierniczcie tych wszyskich uzdrawiaczy z lewej i prawej strony!!!
          Polsce jak powietrze potrzebna jest stabilizacja!!!
          Albo wejsc do Uni w ciagu roku ,albo niech pocaluje Polakow w dupe.
          Bo jak ta dalej potrwa do wychowamy pokolenie flustratow i mordercow!!!
          • Gość: nostromo jajacku - lekarz ci pomoze! IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 27.08.01, 10:44
            nie dorabiaj polityki do tej tragedii, bo nie wypada - nostromo

ps. bardzo sie mylisz, w prl bylo rozwarstwienie pomiedzy klasami i stanem majatkowym
            i byly tez okrutne przestepstwa bez podloza politycznego - nie chce mi sie udowadniac, wiec papa
            • Gość: tete-ona Re: jajacku - lekarz ci pomoze! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 13:25
              Gość portalu: nostromo napisał(a):

> nie dorabiaj polityki do tej tragedii, bo nie wypada - nostromo
              >
              > ps. bardzo sie mylisz, w prl bylo rozwarstwienie pomiedzy klasami i stanem maja
              > tkowym
              > i byly tez okrutne przestepstwa bez podloza politycznego - nie chce mi sie udow
              > adniac, wiec papa

Zgadzam się z Tobą. Nie wolno było natomiast publikować informacji na ten temat.
              Teraz ludziom wydaje się więc, że żyli w kraju powszechnej łagodności - bez
              okrutnych zbrodni, gwałtów, napadów, czynów lubieżnych ... Kto był bliżej takich
              informacji - wie doskonale, że było inaczej.

Bezsensowne, wg. mnie, jest wskazywanie, że winne są "czasy", okoliczności itd.
              Dziecko ma rodziców. Ich wpływ na kształtowanie osobowości, charakteru - jest
              największy !!! Gdyby tak wejść głębiej w to co działo się w tym środowisku ...
              ale komu się chce ? Łatwiej zwalać na bezrobocie, biedę i łagodny kodeks karny.
    • Gość: Kraken Re: To nie komuna...-dopoki nie wroca szubienice>>>> IP: *.99.252.64.snet.net 27.08.01, 15:34
      NIC SIE NIE ZMIENI!!!!Dalej bedzie mozna czytac o zwyrodnialych smarkatych
      zbrodniarzach,ktorzy dostaja w miare lagodny wyrok bo do szkoly mieli pod
      gorke!!!Wybaczcie-ale jesli ktos morduje czlowieka z nudow,z ciekawosci(aby
      zobaczyc akt umierania) czy dlatego,ze ktos nie mial papierosow(bo akurat byl
      niepalacy)-jest to zwyrodnienie ostaniego rzedu i TYLKO FIZYCZNA LIKWIDACJA
      SPRAWCY MOZE COS W TYM WZGLEDZIE ZMIENIC-nie ludzmy sie,ze wiezienie ma role
      wychowawcza a bredzenie,ze nie wysokosc kary lecz jej nieuchronnosc wplyna na
      poprawe bezpieczenstwa jest po prostu nieporozumieniem-TYLKO PANICZNY STRACH
      PRZED WYSOKOSCIA KARY MOZE POWSTRZYMAC ROZWYDRZONYCH SKURWYSYNOW.
      Co by o PRL-u zlego nie mowic jednak nie balem sie chodzic noca ulicami miasta-
      a jak jest dzisiaj-kzdy wie.Najwieksze bandziory bali sie uzyc noza czy
      chociazby kija-bo bylo to juz przestepstwo z uzyciem niebezpiecznego narzedzia
      zagrozone kara 12-15 lat ciurmy,podobnie wlamywacze mieli stracha aby "prorok"
      nie podciagnal ich wyczynu pod napasc zuchwala-wyrok chyba od 6-10 lat.itd.itd
      Kazdy najwiekszy nawet "urka" trzy razy sie zastanowil zanim kogos zabil-
      wiedzial ,ze za to jest nieuchronny "krawat"(moze niezbyt twarzowy ale jakze
      skuteczny!!!)
      Wszyscy zapewne ogladali "Krotki film o zabijaniu"-wyrok byl sluszny???JAK
      NAJBARDZIEJ-komentarz zbyteczny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka