Dodaj do ulubionych

Cieniasy .

17.08.20, 10:49
Już wczoraj po wypowiedziach niektórych platfusów można się było zorientować jaki obrót sprawy przyjmą, no i mamy. Jak dla mnie to jest partia i ludzie bez żadnych właściwości, która od PiSu różni się jedynie bardziej atrakcyjnym opakowaniem. Dramat wyborcy.

– Głos obywateli będzie zawsze dla nas najważniejszy. To obywatele są naszymi pracodawcami – mówił w poniedziałek Borys Budka, który zabrał głos na wspólnej konferencji prasowej z Tomaszem Grodzkim, marszałkiem Senatu. – W piątek kierowaliśmy się zdrowym rozsądkiem i chęcią uregulowania tej kwestii. Te rozwiązania nie spodobały się opinii publicznej. Ludzie zdecydowali, że to nie czas i pora, by te kwestie regulować – stwierdził szef PO.
Borys Budka zareagował ws. ustawy dotyczącej podwyżek dla polityków, która w piątek została przyjęta w Sejmie. – Będę rekomendował senatorom KO przyjęcie wniosku o odrzucenie ustawy w całości – poinformował lider Platformy Obywatelskiej.
Obserwuj wątek
    • neospec Re: Cieniasy . 17.08.20, 10:54
      Dlatego nie poszedłem na wybory.
      • boblebowsky Re: Cieniasy . 17.08.20, 11:06
        neospec napisał:

> Dlatego nie poszedłem na wybory.

Czyli nie masz głosu.
    • pies.na.czarnych Re: Cieniasy . 17.08.20, 10:58
      Głosowali ZA aby sprawdzić nastroje suwerena.:)
      Budka idź się utop.
      • m.c.hrabia Re: Cieniasy . 17.08.20, 11:02
        wodogłowie kompletne , dobrze mówi prof Król klasa polityczna na śmietnik.
        • pies.na.czarnych Re: Cieniasy . 17.08.20, 11:06
          Lepiej gdyby powiedział, że Duda ich prosił aby się nie kłócić:)
    • szwampuch58 Re: Cieniasy . 17.08.20, 10:59
      www.wykop.pl/cdn/c3397993/link_15849156769ifE4sTVFNvEUCs9L2n5lY,w1200h627f.jpg
      • boblebowsky Re: Cieniasy . 17.08.20, 11:06
        Ten sejm to nic innego jak Polska w pigułce. Zbudowanie przyzwoitej infrastruktury i zbliżenie się do zachodnich warunków życia zajęło nam z grubsza jedno pokolenie, ale zmiana mentalności zajmie przynajmniej dwa, trzy.

szwampuch58 napisał:

> www.wykop.pl/cdn/c3397993/link_15849156769ifE4sTVFNvEUCs9L2n5lY,w1200h627f.jpg
    • dwaczarnekoty Re: Cieniasy . 17.08.20, 11:09
      Przez tyle lat nie musieli NIC tylko czekać, aż władza PiSu się społeczeństwu przeje. Ale pojawiła się trzecia opcja i nowa alternatywa. Szymon Hołownia. Dobrze mu to wróży. Jedynie martwi, że się chce z politykami np od Gowina układać. Bo się okażą, że ludzie zagłosują na nowy ruch a w sejmie pozostaną gęby te same. Oby nie. Oby to było coś nowego
      • szwampuch58 Re: Cieniasy . 17.08.20, 11:13
        Jaka znowu Chlodnia?
        • dwaczarnekoty Re: Cieniasy . 17.08.20, 11:18
          Ta sama. Mimo wszystko dobrze, że się Budka zreflektował. Lepsze to niż pieprz.enie Nowackiej
      • boblebowsky Re: Cieniasy . 17.08.20, 11:33
        dwaczarnekoty napisał(a):

> Przez tyle lat nie musieli NIC tylko czekać, aż władza PiSu się społeczeństwu p
        > rzeje. Ale pojawiła się trzecia opcja i nowa alternatywa. Szymon Hołownia. Dobr
        > ze mu to wróży. Jedynie martwi, że się chce z politykami np od Gowina układać.
        > Bo się okażą, że ludzie zagłosują na nowy ruch a w sejmie pozostaną gęby te sam
        > e. Oby nie. Oby to było coś nowego

No więc właśnie..... Poza sprawnością medialną i retoryczną zbyt wiele tam nadziei nie daje. Do tego jeszcze trzy lata, dłuuugi marsz, zwłaszcza bez kasy.
      • don.kichote Re: Cieniasy . 17.08.20, 11:49
        dwaczarnekoty napisał(a):

> pojawiła się trzecia opcja i nowa alternatywa. Szymon Hołownia. Dobrze mu to wróży.

Też tak uważam.
        Jako przedstawiciel żelaznego lewicowego elektoratu, mam do niego nieporównywalnie większe zaufanie, niż do bandy "PO-KOmonów", którzy w moich oczach, skompromitowali się dawno, dawno temu...

> Jedynie martwi, że się chce z politykami np od Gowina układać.

O tym nie słyszałem, ale jeśli tak - to błąd!
        Osobiście marzyłbym o połączeniu wody z ogniem tj. Hołowni z Palikotem, ale jak wiadomo, nie wszystkie marzenia się spełniają... :-(

> Bo się okażą, że ludzie zagłosują na nowy ruch a w sejmie pozostaną gęby te sam
        > e. Oby nie. Oby to było coś nowego

Jeśli będą tam stare gęby, to mojego głosu nie dostaną
    • j-k Cieniasy contra Grubiasy :) 17.08.20, 12:34
      boblebowsky napisał:

> Już wczoraj po wypowiedziach niektórych platfusów można się było zorientować ja
      > ki obrót sprawy przyjmą, no i mamy. Jak dla mnie to jest partia i ludzie bez ża
      > dnych właściwości, która od PiSu różni się jedynie bardziej atrakcyjnym opakowa
      > niem. Dramat wyborcy.

Vidze , moje pro-liberalne towarzystwo forumowe - powoli mi tu politycznie dojrzewa ? :)
      • no-popis Re: Cieniasy contra Grubiasy :) 17.08.20, 17:09
        j-k napisał:
        > Vidze , moje pro-liberalne towarzystwo forumowe - powoli mi tu politycznie dojr
        > zewa ? :)
        Lepiej póżno niż wcale.
    • boblebowsky Lewica dołącza do zacnego grona:)) 17.08.20, 12:34
      Przepraszają, bo przez weekend przemyśleli sprawę. Co za żałość.
      • no-popis Re: Lewica dołącza do zacnego grona:)) 17.08.20, 17:10
        boblebowsky napisał:

> Przepraszają, bo przez weekend przemyśleli sprawę. Co za żałość.

Palili ale się nie zaciągali .
        • krzy-czy Re: Lewica dołącza do zacnego grona:)) 17.08.20, 17:22
          no dobra. głosowali ale się nie cieszyli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka