Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Liga Mistrzów! ...refleksje

24.08.17, 19:48
    A; Benfica, Manchester United, Basel, CSKA Moskwa... nuda panowie
    B;Bayern, Paris Saint-Germain, Anderlecht, Celtic.... interesujace
    C;Chelsea, Atletico Madryt, Roma, Karabach Agdam.... gwarantowane emocje tylko w Europie
    D;Juventus, Barcelona, Olympiakos, Sporting...dwumecz ,reszta mozna zapomniec
    E; Spartak, Sevilla, Liverpool, Maribor.....co to za cieniasy?
    F;Szachtar, Manchester City, Napoli, Feyenoord....bardzo interesujace
    G;Monaco, FC Porto, Besiktas, RB Lipsk.... drugo liga kogo to interesuje
    H; Real Madryt, Borussia Dortmund, Tottenham, APOEL .....Wow grupa smierci,Cypr juz nie zyje
    Obserwuj wątek
      • wichura Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 25.08.17, 16:13
        A: może być ciekawie. MU pierwszy, ale Basel może powalczyć z Benficą...
        B: trochę jednak nuda. Bayern i PSG wyjdą, nieważne kto pierwszy a kto drugi,
        C: fajna grupa, bo trzech chętnych do awansu (na dwa miejsca). Teoretycznie: Atletico > Chelsea > Roma, ale łatwo nie będzie...
        D: nuda - bardzo podobna sytuacja jak w grupie B,
        E: to Liga Mistrzów, czy Liga Europy? Sevilla i Liverpool się cieszą - wyjdą do 1/8 finału i tam zakończą przygodę z LE,
        F: kolejność: City, Napoli, Szachtar, Feyenoord - czy ktoś przyjmuje zakłady i jaki kurs?
        G: Monaco i Porto awansują, choć w Turcji nikomu łatwo nie będzie...
        H: fajna grupa! Będzie walka Borussia-Tottenham o drugie miejsce!

Podsumowując: spore emocje w grupie H, nieco mniejsze w grupie C, ewentualne w grupie A. Niestety, ale ostatnimi czasy tak wygląda Liga Mistrzów... Potem 1/8 finału (gdzie emocje będą w dwóch meczach na osiem: tych, co mieli pecha trafić na drużyny z drugich miejsc w grupach B i D) - też co roku podobnie to wygląda... Prawdziwe granie zacznie się od 1/4 finału.
        • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 25.08.17, 22:03
          Widze Wichura ze masz te same refleksje co ja....ta cala grupowa LM to tylko "maszynka" do robienia kasy....nuda nuda,nuda
          Emocje( i moja uwaga) zaczyna sie od rund KO ,tego sprawdzonego pucharowego modelu od lat :dwa szpile jeden pakuje manele....nie wszystko co nowe jest lepsze.......Bambullo ty wiesz cos o tym
        • yosemitesam Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 26.08.17, 10:46
          A jo widza to tak:

A; Benfica, Manchester United, Basel, CSKA Moskwa - awans: Benfica i ManUtd, Bazyle do UEFA
          B;Bayern, Paris Saint-Germain, Anderlecht, Celtic - wiadomo, Bayern i PSG; Celtic do UEFA
          C;Chelsea, Atletico Madryt, Roma, Karabach Agdam - na pewno Atletico, pozostała trójka (Karabach też!) ostro zawalczy o 2 miejsce
          D;Juventus, Barcelona, Olympiakos, Sporting - tu jasne: Juve i Barca; Pireus do UEFA
          E; Spartak, Sevilla, Liverpool, Maribor - tutaj The Reds, 2 miejsce po zaciekłym boju wezmą Ruscy, Sevilla do UEFA.
          F;Szachtar, Manchester City, Napoli, Feyenoord - tu węszę sensacyjną kolejność: Szachtar przed Napoli i ManCity.
          G;Monaco, FC Porto, Besiktas, RB Lipsk - mam nadzieję, że ten sztuczny twór od puszek z grupy nie wyjdzie, Porto i Monaco pewnymi kandydatami.
          H; Real Madryt, Borussia Dortmund, Tottenham, APOEL - Real i Dortmund, Angole w UEFA.

Z transmisji rozgrywek grupowych LM oglądam jedynie skróty (z wyjątkiem poprzedniego sezonu, kiedy wreszcie po 20 latach zagrał przedstawiciel polskiej myśli kopanej gwarantując widzom sporo goli). Prawdziwe puchary zaczynają się wiosną.
          • bombullo Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 29.08.17, 05:00
            Niby o czym,mosci obatelu "gryfny"?
            NUDA.NUDA.NUDA...zapowiadacie energicznie straszac,ze nie bedzicie ogladac meczow grupowych wlasnie przez te kolezanke Nude!

>> ogladam teraz USOpen a graja Halep nr2 z Marysia Szarapowna bez numeru.Bardzo ciekawe spotkanie.w zadnym
            wypadku nie nudne.1:1 w setach.2 godziny. Halep w drugim wygrala 5 gemow z rzedu.1:4 do 4:6.Pierwszy 6:4.
            Oprocz b.dobrego tenisa slyszy sie obustronne jeczenie<<

Wracamy do LM.
            Wyglada mi na to szanowni interlokutorzy,ze nie ogladacie Ekstraklasy czyli "narodowej kopaniny skory" ale tez kopania po oczach Suwerena czyli widzow na stadionach i przed telewizorami.
            Moim zdaniem tu jest nuda oraz dziadostwo ktore wola o pomste do tzw.Nieba.Tyle,ze Niebo od dlugiego juz czasu cala zywa zawartosc 312 000 km kwadratowych ma miedzy pudupkami czyli,ze w czarny dziurze.
            Od kolejki VII postanowilem nie ogladac wyczynow "pilkarzykow" w III RP. Skonczylem z masochizmem psychicznym mosci Obatele.
            Zastanawiam sie tez czy ogladac Repre bo,ze awans jest raczej pewny,chyba,ze w barazowych meczach damy dupy,to dopiero mecze w grupie MSw pokaza jak t MY mamy pake.

> w 3cim Szarapowa prowadzi 3:0 <

Mialem o LM a nawinoulem o NUDZIE numer 1.
            Wracam energicznie wiec.
            Waszmosciow wyniuchy w przewazajacej czesci sa trafne.
            A jak to widac z tej strony Atlantyku z lupom przy typach "yosemitka".

Grupa A; ManU,CSKA
            Grupa B: PSG,Bayern
            Grupa C: Chelsea,Roma - LE-> Atletico
            Grupa D: Barcelona,Juventus - LE-> Sporting
            Grupa E: Liverpool,Spartak
            Grupa F: ManC,Napoli - LE-> Szachtar
            Grupa G: Monaco.Porto
            Grupa H: Real,Tottenham - LE-> Borussia

Ja w przeciwienstwie do Was kilkanascie spotkan grupowych ogladne,nie tylko dlatego ze mam zaplacone wszystko ale tez musze zresetowac departament osobistego CD przestawiajac aparat wzrokowy na HD.

> SZARAPOWA!!!! 6:4;4:6;6;3 - 163 minuty WALKI "na noze" .25 000 pipoli stoi i bije brawo!
            Poplakala sie z radosci.19 miesiecy poza Grand Slamem i nr2 odeslany z kwitkiem.<

Tak mi przyszlo do osobistej gowy zeby zaproponowac BRACTWU wyniuchanie dwojki z kazdej grupy.
            Wszyscy beda wypoczeci po przerwie w Typeriadzie(czesc moze byc jednak wqrwiona po meczu 1.IX.2017) wiec moze sie skusza niektorzy na dodatkowe maltretowanie paluszkow i kalwiaturki.Nie namawiam ale zachecam.
            Obatel "gryfny" sklonny jest - jako leqtki hazardzista - ufundowac jakas okazala nagrode.Moze nawet koszulke Ruchu Chorzow,prawdaz?

Klasyfka w srode raniutko.
            Czuwaj Wiara!
            • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 06.09.17, 22:48
              Co to za motywacja ma byc Wielki Manitu,koszulka trzecioligowca?????
              Pikne sa nie powiem ale kurde bele bez przesady,obciach jako nagroda dla profesjonalistow niuchaczy!!!
              Nie zebym byl lajza sknerowata ale na MS w Rosji dorzuce cusik dla najlepszych ,jak bedzie impreza typowania!
              • bombullo Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 07.09.17, 23:31
                Coz na to odpowiedziec? Tylko tyle,ze czlonkowie Bractwa w zadnych,poza typeriadowym watkiem,dyskusjach I dodatkowych zabawach brac udzialu nie chca!
                Przy typowaniu Kolejki IX wrzucimy zaproszenie do wytypowania z kazdej grupy po dwa zespoly i zobaczymy ilu chetnych policzymy,
      • miki1888 Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 25.09.17, 23:20
        Pojutrze odbędzie się mecz PSG - Bayern. Muszę powiedzieć, że nie mogę się doczekać. Wierzę, że Bayern wygra, ale pewności nie ma. Nie zamierzam też ukrywać, że nie lubię PSG. Domyślasz się pewnie, dlaczego?
        • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 26.09.17, 10:36
          Bladego pojecia nie mam,dlaczego.
      • gryfny Re: ...refleksje... 11.10.17, 16:53
        Szwecja, Szwajcaria, Irlandia Północna, Irlandia, Dania, Grecja, Włochy i Chorwacja ...4 mo szanse,kto dolaczy do Holandii???
        • wichura Re: ...refleksje... 13.10.17, 11:35
          Dołączą nierozstawione. Z rozstawionych jedynie Dania nie jest pewniakiem - ale i tak wydaje się silniejsza od każdej z nierozstawionych drużyn.
          • gryfny Re: ...refleksje... 17.10.17, 14:42
            Saklable,bombowa para wyskoczyla
            Szwecja - Włochy....jednak Italien

Irlandia Północna - Szwajcaria .... hmmmm.....hmmmm....Szwajcarzy

Chorwacja - Grecja....Chorwaci

Dania - Irlandia....synowie Hamleta
      • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 11.12.17, 14:10
        No to zaczynamy serio LM,bombowo sie zapowiado
        Bomba numer 1:Real Madryt - Paris Saint-Germain
        Bomba numer 2:Chelsea - FC Barcelona
        Jest tez mini-bombeczka:Juventus Turyn - Tottenham
        Reszta to solidne petardy:
        Basel - Manchester City
        FC Porto - Liverpool
        Sevilla - Manchester United
        Szachtar Donieck - AS Roma
        Bayern Monachium - Besiktas Stambuł
        • wichura Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 12.12.17, 11:52
          Cóż... Jak dla mnie jedna mimo wszystko niespodzianka (odpadnięcie Atletico - tak jak pisałem, ta grupa zapowiadała się najciekawiej), niespodzianek za wielu nie było (może jeszcze in minus: Napoli i Monaco oraz drugie miejsce Realu, in plus: Besiktas). Niemniej - w ponad 80% nuuuda i przewidywalność.
          Ostatnia kolejka to już szczyt nudy - tylko w jednym meczu TEORETYCZNIE bezpośrednio walczono o awans (Liverpool-Spartak), reszta to pojedynki "korespondencyjne", ale też bez emocji, bo jedni mieli już awans, a drudzy pewne 3 lub 4 miejsca.
          Losowanie? No! Tu mi się podoba! Bayernowi się udało (mimo wyjścia z drugiego miejsca - ma łatwo), reszta mocnych drużyn z drugich miejsc (Real!, Chelsea, Juventus) trafiła na mocnych zwycięzców - i mamy dwa hity (Chelsea-Barcelona mniej, bo wydaje się łatwym dwumeczem dla Barcelony, najwyżej sędziowie pomogą).
          Ale Real-PSG to hicior godny nawet finału! Nie lubię obu drużyn (tzn. PSG nawet względnie lubiłem, dokąd nie kupili Neymara), z przyjemnością popatrzę, jak jedna z nich odpada. Więcej radości przyniesie mi odpadnięcie Realu.
          Moje typy do awansu: Real, Barcelona, Juventus, City, Liverpool, United, Roma, Bayern - czyli... bez niespodzianek.
          • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 14.12.17, 13:13
            Bez niespodzianek,neeeeeeee nie moze byc,stawiam ze Real poleci
      • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 13.02.18, 15:31
        Wrescie:
        Basel-MC 1:3
        Juve-Tottenham 2:0
        Porto-Liverpool 2:0
        Real -PSG 2:2
        Chelsea-Barca 1:1
        Bayern-Istambul 4:1......Lewy "klupnie" dwa
        Sevilla-MU 1:0
        Donieck-Rom 1:2
        • Gość: Koszau - Opau Re: Liga Mistrzów! ...refleksje gryfnylogiczne IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.02.18, 02:00
          O Yezusicku z byle ktory przyautbahnowej kapliczki!!
          Cienko widzimy waszmosciowe niuchanie w temacie LM.
          Basel z Obywatelami tylko 1 : 3 a "Biala Dama" wygrala z "Kogutami"!?
          Miejciez litosc bo zadny Mocy w tych dwoch nie okazaliscie.
          Co na to Yoda,wojowniku Dzedaj?

Jutro tzn w srode meczyki jak sie patrzy a wszczegolnosci ten w Madrycie.
          Liwerpul lekutko zalatwi "portowe Gozdziki" tak ze 3:1.
          Salah vel GerdzioMuller sypnie 2 Firminko adin und toczka.

W Madrytowie kazdy wynik jest mozliwy alisci my obstawiamy bez zadnych podporek 2:1 dla "Zabojadkow".
          CR sie skonczyl...a reszta to takie wolowe(od byczka Fernando) podroby.
          Daj mie numer komorki to zadzwonie do Ciebie juz w przerwie meczyku.
          DARZ GOL!!
          CZUWAJ!
          • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje gryfnylogiczne 14.02.18, 19:14
            Na marginesie angielski fanie kulanej:cusik mi sie widzi ze poczta amerykanska ma trudnosci z "heroglifami" Wielkiego Manitu.....co mnie wcale nie dziwi
          • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje gryfnylogiczne 13.03.18, 22:58
            Sevilla pokonała United na Old Trafford .....to musi bolec Wielkiego Szamana co nie?
        • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 27.02.18, 19:00
          Uwaga tam za wielka woda,angole cienko krojom
          MC-Basel 5:1
          Tottenham-Juve o:1.....bydzie cyrk bo "Staro Dama" klupie w ostatniej minucie
          Liv-Porto 2:2
          PSG-Real 2:1.....tyn komiker z Brazyli co mu operacja tak czy tak nie odgrywo tu zadnej roli
          Barca-Chelsea 2:0 .... Leo angoli urzadzi
          Turki-Lewy 2:2 ....Lewy zas podskakuje,to nie zagro
          MU-Sevilla 3:0....angole Rulez
          Rom-Donieck 1:0
          • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 14.03.18, 22:50
            Juventus, Manchester City, Liverpool, Sevilla, Real Madryt, AS Roma i Barcelona.
            4 giganty i 2 mocarze i 2 nity......czekom na piatkowe poludnie
            • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 14.03.18, 22:52
              sakrable te z Monachium ,do tego
      • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 16.03.18, 12:38
        pbs.twimg.com/media/DYZ-4IaWsAAo1Zt.jpg
        Kto zadowolony????
      • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 16.03.18, 12:48
        pbs.twimg.com/media/DYZ97PcX4AAiPdz.jpg
        tym razem Juve.....godom wom
        • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 16.03.18, 12:49
          tukej jest mi obojetne kto
          • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 16.03.18, 12:51
            tu pewniak jest sicher
            • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 16.03.18, 12:52
              pbs.twimg.com/media/DYZ9b5xXkAEsREP.jpg
              no i tu pozamiatane
      • gryfny Re: a w II Lidze Europy 16.03.18, 13:27
        tez ciekawie:
        RB Leipzig - Olympique Marseille
        FC Arsenal - ZSKA Moskau
        Atletico Madrid - Sporting
        Lazio Rom - FC Salzburg
        Nie ma bata na"A"....jedno"A" wygrywo ta liga
        • Gość: Prawdziwek zomany Re: I liga,drugo liga und Extraklasa w Jewropie IP: *.hsd1.il.comcast.net 17.03.18, 19:28
          Nikt mi nie powi,ze ta pirszo liga to jest cacy! No dobra graja cacy i jest to jedno cacy bo "robole" umieja kopac "skore" natomiast umieja tyz,szczegolnie ci w garniturach" robic kibicom "kuku".
          Czy tylko ja mam watpliwosci odnosnie losowania 1/4?
          Czy ten tzw."niewidomy LOS" tak wyciagnou pary,ze "klekajcie narody" - nie wszystkie bo nasz juz wstaje z kolan czyli jest w takim lekutkim puprzysiadzie - i polfinalisci sa juz znani?
          Wolne zarty!
          Gdyby to "slepy LOS" wyciagau Barcelona grala by z Monachium a Madryt z Manczesterem.
          I TO BYLOBY PRAWE I SPRAWIEDLIWE I EMOCJONUJACE podnszace adrenalie w gorna strefe stanow wysokich czyli ponad uszy!
          To nam sie nie podoba i to nie tylko ze wzgledu na to,ze Liverpul bedzie musiau wykopac "Obywateli" z 1/2. A to bedzie ciezki orzech do zgryzienia,niestety.
          W kazdym razie Karlusie "gryfny" niuchamy energicznie LM od 1/4 do finalu czyli jednoczesnie molestujemy alisci Was w sprawie azaliz potwierdzenia,ze Cus tam uszczkniecie ze swoigo Skarbca jako laura dla trumwatora.
          Jutro wrzucamy pary,bo na poczatku kwietnia pierwsze mecze.
      • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 10.07.18, 18:28
        Cristiano Ronaldo piłkarzem Juventusu!
        Więcej: www.sport.pl/pilka/7,65083,23657921,cristiano-ronaldo-pilkarzem-juventusu-real-madryt-wydal-specjalne.html
        o tym ze Mistrz Polski startuje dzisiaj z "piwnicy" do LM nie byda wspominac bo i po cholera i tak zostana na "klatce schodowej albo w przedpokoju"
      • gryfny Re: Liga Mistrzów! ...refleksje 30.08.18, 18:14
        czas na nowe reflaksje
        nasze media "uprzejmnie" donosza ze najgorsze nity pochodza z Austrii
        www.sport.pl/pilka/7,65041,23840193,liga-mistrzow-rb-salzburg-prezentuje-jak-nie-wejsc-do-lm-po.html#Z_BoxSportImg
        tak sie zastanawiam co lezy i kwiczy glosniej:polska pilka klubowa czy polskie dziennikarstwo sportowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka