tanebo001 06.12.20, 12:23 natemat.pl/329391,donald-tusk-o-rzadach-pis-i-polexicie-w-newsweeku-wyprowadza-nas-z-ue i to będzie tragedia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buldog2 Tusk Mądry 06.12.20, 13:25 Ojej, jaki Tusk mądry! Tylko dlaczego z uśmiechem przyglądał się, jak od 2010 PIS szkaluje państwo, urządza demontaż państwa, robi otwarte przymiarki do zerwania z Unią? Co rusz mówiliśmy o tym tu na tym forum, ale Tusk wykalkulował sobie (głupio), że to tylko ośmiesza PIS i pozwala mu na kolejne zwycięstwa w wyborach. Kiedy rządził, naszym państwem to on się nie przejmował za bardzo. Teraz, kiedy banda zdrajców i złodziei zagarnęła władzę, załamuje ręce. Tusk wiarygodny? Tu: Konferencja - B. Wildstein; P. Lisicki; R. Ziemkiewicz; J. Karnowski występuje kilku z tych, którzy dziś brylują i robią intelektualną oprawkę szalbierstw reżymu. I żaden dziennikarz nie próbuje jakiejkolwiek polemiki, a oni będą wywodzić z tego potrzebę, a nawet konieczność wyjścia z Unii, z Zachodu, i przyklejenia się do upadającej Rosji. W sumie, wszystko co mówią, jest logiczne, a prezes, z Kamińskim, Macierewiczem, Morawieckim, Kamińskim, Szydło et consortes siedzą w przesłankach. Oni fałszują fakty: Z małego nasienia prawdy wyprowadzaj roślinę kłamstwa, Nie naśladuj tych co kłamią, lekceważąc rzeczywistość. Podają skłamane info, tak jak tu na forum, i z tej składaniny łgarstw pomieszanych z prawdą wywodzą zadaną przez prowadzącego tezę: POLEXIT. Umiej przewidzieć pożar z dokładnością nieomylną. Po czym podpalisz dom i spełni się co być miało. Właśnie na tym etapie działań jesteśmy. Nawet o tym myślałem, żeby starannie wypunktować wszystkie kłamstwa i nadużycia, i zbić fałszywe tezy, którymi starają się zamącić w głowach ludziom. Ale po co, jeśli tematu nie podejmują dziennikarze, ani tzw. elita intelektualna opozycji, która w swojej masie nadaje się na śmietnik. tanebo001 napisał: > natemat.pl/329391,donald-tusk-o-rzadach-pis-i-polexicie-w-newsweeku-wyprowadza-nas-z-ue i to będzie tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tusk Mądry 06.12.20, 13:52 buldog2 napisał: > Ojej, jaki Tusk mądry! > Tylko dlaczego z uśmiechem przyglądał się, jak od 2010 PIS szkaluje państwo, ur > ządza demontaż państwa, robi otwarte przymiarki do zerwania z Unią? Otóż to ! Ponadto dlaczego , jak to opisał Janusz Palikot ,w doskonałym, historycznym przemówieniu sejmowym, nie przygotował mając władzę i większość, państwa polskiego na przyjście PiS czy podobnej formacji. youtu.be/KZEZJO0JkeY?t=44 Tusk nie miał czasu, pił wino i oglądał mecze. Tak, to jest wina Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tusk Mądry 06.12.20, 13:55 Buldog ma coraz więcej zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Tusk Mądry 06.12.20, 14:41 Ale powiedz: kłamię, czy napisałem prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Tusk Mądry 06.12.20, 20:53 buldog2 napisał: > Ale powiedz: kłamię, czy napisałem prawdę? To nie ma znaczenia. Złamałeś żelazną zasadę "psa": o PO albo dobrze, albo wcale! Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tusk Mądry 06.12.20, 21:20 Jak to fajnie jest określać czyjeś zasady. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tusk Mądry 06.12.20, 21:24 buldog2 napisał: > Ale powiedz: kłamię, czy napisałem prawdę? Ludzik też nie skłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Tusk Mądry 06.12.20, 14:46 Nie pisałem też po to, by walnąć w Tuska. Do tego przyznaję, teraz mówi prawdę. Ale dziś już nie najważniejsze to, że zgadzamy się w ocenie zdrajców, oszustów i złodziei z PISu, ale robić tak, żeby się im nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Tusk Mądry 06.12.20, 15:08 buldog2 napisał: > Nie pisałem też po to, by walnąć w Tuska. Do tego przyznaję, teraz mówi prawdę. Wątek kosmiczny, szacun. Co do prawdy Tuska, to owszem, mówi, ale gdy stało się i "czapkę wicher niesie" a "róg huka po lesie". Czyli. Ostał mu się ino sznur. Zatem jedno co może dla Polski zrobić pożytecznego, to niech zamilknie. Wygłaszaniem mądrości poniewczasie, tylko wku....a ludzi, którzy pamiętają jego podszytą arogancją ignorancję i liczą na zmiany gruntowne w opozycji wobec PiS i ich kieckowych partnerów, a nie na kolejny fast lifting. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Tusk Mądry 06.12.20, 14:51 Przecież jeszcze na początku roku mieli prawie pewną wygraną, gdyby proponowanego tu polityka wybrali na kandydata na prezydenta. Znaczy, musieliby ubłagać, ale mogło się udać. Zrobiliby go marszałkiem Senatu i co rusz mógłby wygłaszać orędzia, prostować kłamstwa PIS i układać ludziom w głowie. Ale nie. Ważniejsze były partyjne targi. Tak oto doszliśmy do skraju przepaści. Odpowiedz Link Zgłoś
comeaculpa Re: Tusk Mądry 06.12.20, 17:16 PIS doszedł do władzy bo Tusk podniósł wiek emerytalny. To najbardziej uderzylo ludzi o niskich kwalifikacjach. To jest główna przyczyna sukcesów PISu i głosowania na nich ludzi bez wyksztalcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Tusk Mądry 06.12.20, 21:50 Z perspektywy czasu odnoszę wrażenie, że masz rację. Ale nie wolno zapominać też o innych sprawach, m. in. wymienionych tu: forum.gazeta.pl/forum/w,567,170911164,170911164,Jaki_Tusk_Madry_.html?p=170912384 Cały wątek jest bliźniaczy w stosunku do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Tusk Mądry 06.12.20, 21:51 Dodam, pisałem o tegorocznych wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Tusk Mądry 06.12.20, 14:34 no-popis napisała: > youtu.be/KZEZJO0JkeY?t=44 Tuś trafił w samo sedno. Nie znałem tej przemowy, ale stwierdzam, że prorocza. Czy do PO cokolwiek trafiło po cięgach jakie dostali oni i Polacy? Nie. Tusk nadal bożyszczem wydarzenia.interia.pl/polska/news-zgrzyt-w-po-po-wywiadzie-interii-powodem-slowa-o-donaldzie-t,nId,4897661 A liczyłem na to, że wyślą go do bajecznego domku w Karkonoszach Przypominam. www.youtube.com/watch?v=eumEuK1sD90 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Tusk Mądry 06.12.20, 15:12 A co miał zrobić? Postawić kaczora przed plutonem? Wsioki chciały pokazać elitom fucka więc wybrały PiS. I nadal chcą go pokazywać. Skończy się to tak że wyjdziemy i z Unii i z NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Tusk Mądry 06.12.20, 15:38 Nie opowiadaj głupstw. Kilka przykładów, można je mnożyć: 1. Ścigać winnych afer SKOKów (Kaczyński reklamował SKOK Wołomin Sasina), nie obciążać kradzieżami PIS obywateli. 2. Na kłamstwa i oszczerstwa smoleńskie ("trzy osoby przeżyły katastrofę"): Antoni Macierewicz - Podkomisja Smoleńska - 30 lipca 2020 r. odpowiedzieć oskarżeniem o zdradę stanu, wszystkich, którzy w tym brali udział. Także Ściosa, który dziś krytykuje PIS (własnych kłamstw nigdy nie odwołał). W tym SBckiego agenta od parówek Cieszewskiego. prof. Cieszewski robi bziuuuu 3. Odpowiedzieć oskarżeniem o zdradę stanu, wszystkich, którzy brali udział w fałszywych oskarżeniach Polski w Brukseli: HIT!!! PiS pokazuje: JAK "NIE DONOSIĆ" NA POLSKĘ. Uniknęlibyśmy wtedy i tego (2016): PiS donosi na Polskę i prosi o interwencje. Targowica! "Film zawiera pełne wystąpienie eurodeputowanego PiS Zdzisława Krasnodębskiego Ryszarda Legutko, w trakcie składania kolejnego donosu do Parlamentu Europejskiego pod którym podpisali się także: Andrzej Duda, Ryszard Czarnecki, Marek Jurek, Tomasz Poręba, Anna Fotyga, Kosma Złotowski, Jadwiga Wiśniewska, Beata Gosiewska, Marek Gróbarczyk, Dawid Jackiewicz, Janusz Wojciechowski, Bolesław Piecha, Karol Karski, Stanisław Ożóg, Zbigniew Kuźmiuk, Kazimierz Ujazdowski." Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Miałeś chamie złoty róg 06.12.20, 16:39 Donald Tusk też mi wyrocznia. www.facebook.com/101339181478424/posts/432407848371554/ Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Miałeś chamie złoty róg 06.12.20, 21:23 Wpisy są akurat na twoim poziomie tanjusza. Kto tam pisze, przedszkolaki? Odpowiedz Link Zgłoś