Dodaj do ulubionych

O co Jarek się gniewa?

18.12.20, 22:47
Szczerze mówiąc, trudno powiedzieć, o co biega.
Znam Mirka i może dlatego, iż los niegdyś dość blisko nas zetknął, zawsze reaguję na świeże newsy z nim związane.
A że jestem wysokiego mniemania o Chojeckim, trochę mnie przedostatnio zdenerwował, broniąc jak lwica Macierewicza.
Było, minęło, a Mirek nie angażował się specjalnie w dobrą, k..a, zmianę, ani po jarkowej, ani po stronie normalnych ludzi.
Czyli z grubsza po mojej.

I nagle okazuje się być wrogiem publicznym z pierwszego szeregu i robią z nim "porządek".
Ktoś rozumie co jest grane?

Jeśli Mirek "współpracował", to ja jestem Mieczysław Moczar!

wyborcza.pl/7,162657,26623207,milczenie-obecnej-elity-wladzy-w-sprawie-chojeckiego-jest-czyms.html#s=BoxWyboImg2
Obserwuj wątek
    • eiran Re: O co Jarek się gniewa? 18.12.20, 23:28
      Chodzi o Orła Białego

www.tygodnikprzeglad.pl/jak-wildstein-sadzil-sie-chojeckim/
      • taniarada Re: O co Jarek się gniewa? 20.12.20, 11:20
        eiran napisał:

> Chodzi o Orła Białego
        >
        > www.tygodnikprzeglad.pl/jak-wildstein-sadzil-sie-chojeckim/
        >
        Niektórzy byli mordowani w kraju.A gość sobie harcował we Francji.Ciekawostką jest to .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.rp.pl/artykul/83960-Teczka-premiera.html&ved=2ahUKEwjRwbqjqtztAhWMlosKHcWlBF4QFjACegQIBRAB&usg=AOvVaw2F_O0v691-BgiS6RIHg_Pf&cshid=1608459508659
    • ktos_z_kosmosu Re: O co Jarek się gniewa? 18.12.20, 23:55
      Zwykły, trwający już od lat w Polsce, proces usuwania ludzi niepasujących do scenariusza, uknutego przez pseudo patriotyczny, pobożny układ.
      Na pytanie o to czy w ogóle Jarek się gniewa, a jeśli to o co, dziś odpowiedzieć może (nieoficjalnie, w utajnieniu) tylko biegły w swoim zawodzie psychiatra spoza powyższego układu.
    • pies.na.czarnych Re: O co Jarek się gniewa? 18.12.20, 23:56
      IPN już od dawna pisze nową historie.

Kapuś Macierewicz nadal jest nietykalny.
    • horpyna4 Re: O co Jarek się gniewa? 19.12.20, 10:05
      Borrka, to przecież zrozumiałe. Dominującą cechą małych ludzi jest zawiść.

Mirek Chojecki był jednym z założycieli KOR, nawiasem mówiąc dlatego też wydaje mu się, że dobrze znał Macierewicza i prawdopodobnie maskę, którą w tamtych czasach przybrał Macierewicz, uważa za jego prawdziwe oblicze.

Kaczyński w tamtych czasach był nikim, a chciałby teraz udawać założyciela KOR. Chojecki stoi mu kością w gardle. Co innego kolega ze studiów Chojeckiego, Piotrek Naimski (byli na jednym roku na chemii uniwersyteckiej), który przykleił się do pisich i dla Kaczyńskiego jest cacy.

Ale powodów do zawiści jest więcej. Kaczyński próbuje wmawiać ogółowi, że wychował się w patriotycznej rodzinie i jego matka brała udział w Powstaniu Warszawskim, co jest oczywistą bzdurą. Natomiast matka Chojeckiego naprawdę działała w okupowanej Warszawie i m.in. brała udział w zamachu na Kutscherę.

Przeszłość można zakłamywać, ale nie da się jej zmienić. Stąd frustracje Kaczyńskiego i nienawiść do tych, którym nie dorasta do pięt. Jasne?
      • borrka Tak się składa... 19.12.20, 10:41
        Że choć wychowywałem się z naczelnikami na jednej dzielni i chodziłem do jednej szkoły (nie klasy) trudno mi coś powiedzieć o ich patriotycznym "zapleczu". To były szkolne ofermy i dziwadła z którymi mało kto miał bliższy kontakt - to dziś niektórzy byli koledzy usiłują się "podczepić".
        Gwoli sprawiedliwości, Rajmund walczył w Powstaniu.

Istotnie, Mirek stanowił i zapewne stanowi zaprzeczenie Kaczyńskich, bo to po prostu w porządku facet jest.
        Oceniam go bardzo wysoko.
        • borrka Jeszcze dodam... 19.12.20, 10:54
          Legenda powstanki starachowickiej jest raczej autorstwa pochlebców, nie samego naczelnika.
          • horpyna4 Re: Jeszcze dodam... 19.12.20, 11:02
            No wiesz, pochlebcom można coś po cichu, przy wódeczce, zasugerować. Zwłaszcza jak się ma naturę mitomana.

Ale faktem jest, że mamuśka Kaczyńska nie zasłużyła się działaniem w Warszawie, a Chojecka tak.

Jest powód do zawiści? Jest.
        • horpyna4 Re: Tak się składa... 19.12.20, 10:56
          Ale bliźniacy mieli Rajmunda gdzieś, ważna była mamuśka. Może myśleli, że udział w Powstaniu nabywa się w pakiecie z nazwiskiem męża?
        • buldog2 Re: Tak się składa... 20.12.20, 09:59
          Rajmund nie byl ojcem zjawiska biologicznego. Płk (ostatecznie generał) prokurator wojskowy Swintkowskij.
          Pisaliśmy z Piqiem o tym mnóstwo, o niezwykłych przywilejach "powstanki", porównywaliśmy zdjęcia, wskazywaliśmy na uderzające podobieństwo zjawiska z ojcem (Swintkowskim), regularne wyjazdy na wakacje w Arteku itd. I nic.
          • borrka Znana miejska legenda Warszawki 20.12.20, 10:24
            Nie uważam jej za prawdziwą, choć piękna jest, niczym bajka o Bazyliszku:)
            Świat jest mały - poznałem kiedyś rzekomą linię moskiewską.
            Wtedy studenta architektury w Moskwabadzie, potem bandyty od ikon, dziś nawet nie wiem, czy żyje.
            Zero podobieństwa.
            • buldog2 Re: Znana miejska legenda Warszawki 20.12.20, 11:24
              No właśnie. To już prędzej moskiewska latorośl lipna. Co by się zgadzało z tym, że stosunek do Swintkowskiego miała gorszy, niż bracia do Rajmunda.
              • borrka Cóż, gdy następnym razem weźmiemy Moskwę:) 20.12.20, 11:38
                Przed ewakuacją trzeba sprawdzić archiwa Łubianki!
      • taniarada Pitolisz jak zwykle 20.12.20, 10:38
        horpyna4 napisała:

> Borrka, to przecież zrozumiałe. Dominującą cechą małych ludzi jest zawiść.
        >
        > Mirek Chojecki był jednym z założycieli KOR, nawiasem mówiąc dlatego też wydaje
        > mu się, że dobrze znał Macierewicza i prawdopodobnie maskę, którą w tamtych cz
        > asach przybrał Macierewicz, uważa za jego prawdziwe oblicze.
        >
        > Kaczyński w tamtych czasach był nikim, a chciałby teraz udawać założyciela KOR.
        > Chojecki stoi mu kością w gardle. Co innego kolega ze studiów Chojeckiego, Pio
        > trek Naimski (byli na jednym roku na chemii uniwersyteckiej), który przykleił s
        > ię do pisich i dla Kaczyńskiego jest cacy.
        >
        > Ale powodów do zawiści jest więcej. Kaczyński próbuje wmawiać ogółowi, że wycho
        > wał się w patriotycznej rodzinie i jego matka brała udział w Powstaniu Warszaws
        > kim, co jest oczywistą bzdurą. Natomiast matka Chojeckiego naprawdę działała w
        > okupowanej Warszawie i m.in. brała udział w zamachu na Kutscherę.
        >
        > Przeszłość można zakłamywać, ale nie da się jej zmienić. Stąd frustracje Kaczyń
        > skiego i nienawiść do tych, którym nie dorasta do pięt. Jasne?
        Bez składu i ładu.
    • mientkiszon On się nie gniewa, on już tak ma! 19.12.20, 10:16
      To człowiek chory z nienawiści, który zawsze musi mieć wroga, a jak go nie ma to sobie wymyśłi.
      Leczyć psychola.
    • edico Re: O co Jarek się gniewa? 19.12.20, 14:09
      To nie jest gniew a poważne dolegliwości zdrowotne.
    • pies.na.czarnych Re: O co Jarek się gniewa? 19.12.20, 14:28
      Z Encyklopedii Solidarności zniknęły biogramy wielu opozycjonistów. IPN tłumaczy, że nie ma praw autorskich
      trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,26621128,z-encyklopedii-solidarnosci-zniknely-biogramy-halla-kuronia.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza&fbclid=IwAR29bYHaOchWyZuSPoFnPKdnSDES1z7Sz8bZMXylKiK9Pq3rEEXBaW7gnEc
      • borrka Jakim trzeba być śmieciem.... 19.12.20, 14:58
        By posuwać się do takich metod.
        To jest wielkie rozczarowanie narodem, który uważałem za dość fajny.
        • qqazz Re: Jakim trzeba być śmieciem.... 19.12.20, 19:34
          Naród wybrany uważasz za fajny?

pozdrawiam
          • taniarada Re: Jakim trzeba być śmieciem.... 20.12.20, 10:58
            qqazz napisał:

> Naród wybrany uważasz za fajny?
            >
            >
            > pozdrawiam
            >
            Błąd on siebie uważa za fajnego .To snob.Reszta to śmiecie.Zwłaszcza Pisowcy .
    • borrka Licentia poetica 19.12.20, 15:05
      Bo oczywiście nie interesują mnie doznania psychiczne i urazy Kaczyńskiego.
      Tu, przy całej świadomości ograniczonych możliwości, nie ma miejsca na kompromis.
      Drugi raz nie wybaczę Radkowi absencji na głosowaniu w sprawie odebrania imunitetu.
      Właściwie, nawet pierwszego nie wybaczyłem i gdyby nie miał żony, mojej ulubionej dziennikarki, to byłoby łycho:)
      • eiran Re: Licentia poetica 19.12.20, 18:20
        borrka napisał:

> Drugi raz nie wybaczę Radkowi absencji na głosowaniu w sprawie odebrania imunit
        > etu.

Wiesz w ogóle, choćby tak z grubsza, o jakie głosowanie masz pretensje do Sikorskiego? I czego tudzież kogo dotyczyło? Mam przeświadczenie, asymptotycznie zbliżające się do pewności, że nie masz bladego pojęcia.
        • borrka Mnie starczą własne przeświadczenia 19.12.20, 19:41
          Mógłbym ci zaoferować link, ale z jakiej paki?
          • eiran Re: Mnie starczą własne przeświadczenia 19.12.20, 19:48
            Z takiej paki, że gdybyś poszukał linku, to byś się dowiedział o co chodziło. Np. że nie o immunitet.
            • borrka Bez znaczenia 19.12.20, 20:01
              Winę ponosi Sikorski przez swą absencję.
              • taniarada Pyta ci się grzecznie 20.12.20, 11:15
                borrka napisał:

> Winę ponosi Sikorski przez swą absencję.
                >
                >
                > A ty ignorancie masz to w rzyci.Jeśli chodzi o Ziobrę to Kopacz też nie.Mamisynku.
    • taniarada Re: O co Jarek się gniewa? 20.12.20, 10:56
      Ta sprawa ciągnie się od roku 2917.Teraz się Michnik obudził?Podpisał oświadczenie i tak wyleciał z pracy.Ludzie byli zamordowani za nie podpisanie lojalki. Jak czytam " opozycjonista" to robi mi się niedobrze. A gdzie miliony strajkujących ? Każdy cwaniak potrafił wypłynąc na grzbietach strajkujących.. Teraz to jeden taki co kolportował ulotki,następny co wrzeszczał w zakładach pracy(agitacja) teraz nagle są kombatantami. O takich kombatantach to juz pisałem 20 lat temu i będzie ich coraz więcej.IPN już dawno powinien być rozwiązany.Amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka