Dodaj do ulubionych

Jaka jest przyszłość państwa, w którym

23.02.21, 16:37
najważniejszym przedmiotem na maturze jest religia. W literaturze zaś, największe dzieła to wiekopomne pisma JP2. Najważniejszym zadaniem każdego obywatela zaś jest pójście do nieba a nie do piekła i co należy w zwiazku z tym czynić. Należy m.in. modlić się do świętych ktorzy czynią cuda, ale jak do tej pory nikt nie uczynił cudu, aby komuś odrosła ręka czy noga. Natomiast takie przedmioty jak informatyka, czy ekonomia są traktowane po łebkach. Nie uczy się młodych, gdzie już ma zastosowanie SI. Nie uczy się, gdzie, w jakiej mennicy są wybijane Bitcoiny i z jakiego złota.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 16:46
      Ciemna
    • edico Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 16:47
      Każdy wzrost świadomości parafian ogranicza wpływ kościoła na ich życie. A to z kolei oznacza marginalizację jego znaczenia i coraz bardziej zbliża do bankructwa moralnego. Państwo bez religii może istnieć. Natomiast taka religia bez państwa ma stosunkowe nie wielkie szanse.
    • l.george.l Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 16:47
      Upadek
      • edico Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 17:01
        Tylko nie mów nikomu - www.youtube.com/watch?v=BrUvQ3W3nV4&feature=youtu.be
        ZABAWA W CHOWANEGO - www.youtube.com/watch?v=T0ym5kPf3Vc
        Film Sekielskich o JP2 będzie największym wstrząsem! - www.youtube.com/watch?v=RgODwQCJ7QY
    • obrotowy Czytalem, ze u Lukaszenki sa najlepsi informatycy 23.02.21, 16:49
      jak i cala branza I T w Europie.

jak sie komu polski KK-grajdolek znudzi - to zawsze moze jechac na Bialorus i tam sie w tym podciagnac.
      • comeaculpa Re: Czytalem, ze u Lukaszenki sa najlepsi informa 23.02.21, 16:57
        Znam temat. Przyjechał do nas Białorusin z laptopem i bardzo drogimi na nim programami. Spytałem go o licencje na te programy. On się zdziwił, co to takiego licencja.
      • ktos_z_kosmosu Re: Czytalem, ze u Lukaszenki sa najlepsi informa 23.02.21, 16:58
        obrotowy napisał:

> jak i cala branza I T w Europie.
        >
        > jak sie komu polski KK-grajdolek znudzi - to zawsze moze jechac na Bialorus i t
        > am sie w tym podciagnac.

Białoruś to raczej miejsce dla katolików erotomanów z problemami.
        Wieszcz coś o tym forumowy bywalcu?
        • j-k wiem :) - якая зямля такая дзяўчынка 23.02.21, 17:24

ktos_z_kosmosu napisał:
          > Białoruś to raczej miejsce dla katolików erotomanów z problemami.
          > Wieszcz coś o tym forumowy bywalcu?

wiem, bo poznalem w Grodnie (historycznym polskim miescie, czasowo pod bialoruska okupacja)

niejedna Polke (dziewczyny leca na nas - czyli na paszport UE)

i problemow erotycznych (w przeciwienstwie do rodaczek w kraju) - nie mialy zadnych :)))
          .
          plus.nto.pl/saga-rodu-gaponikow-moje-kresy/ar/c15-14255551
          • comeaculpa Re: wiem :) - якая зямля такая дзяўчынка 23.02.21, 17:30
            Chwalisz się, że byłeś skurwysynem dla tych biednych dziewczyn?
            • ktos_z_kosmosu Re: wiem :) - якая зямля такая дзяўчынка 23.02.21, 17:52
              comeaculpa napisał:

> Chwalisz się, że byłeś skurwysynem dla tych biednych dziewczyn?

Sąsiad (wojskowy emeryt) znajomego nie był skr....m i z taką się ożenił.
              Minęło pół roku i z kolegami ogołociła go ze wszystkiego. Z pustymi kieszeniami w pustym mieszkaniu został, a też i to im mało było. Koledzy byłej po pieniądze go nachodzili.
              Skończyło się pozytywnie. Znajomy miał znajomości i sąsiadowi pomógł. Któregoś dnia mołojcy weszli, a wyszli w kajdankach. Po niedługim czasie cała grupa z byłą na czele, wylądowała w swojej ojczyźnie z bezterminowym zakazem wjazdu do Polski i UE.
              • comeaculpa Re: wiem :) - якая зямля такая дзяўчынка 23.02.21, 18:00
                Ale Ty opisujesz sytuację z Polski, a on był 5 lat w Grodnie i tam oszukiwał te dziewczyny.
    • ktos_z_kosmosu Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 17:08
      Ano taka www.youtube.com/watch?v=JbU8rFQB3Fc
      I taka [/i]www.youtube.com/watch?v=QMVkw6pxuHQ
      I jeszcze jeszcze i jeszcze.
      • comeaculpa Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 17:19
        Najlepsze to, że Chrystus stworzył świat. Tyle lekcji religii poszło się j.....
        • j-k Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 17:27
          comeaculpa napisał:
          > Najlepsze to, że Chrystus stworzył świat. Tyle lekcji religii poszło się j.....

wstyd sie przyznac, ze przyszedl na gotowe..
      • edico Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 17:25
        Jeśli religia zastępuje inne przedmioty wykładowe, to czego więcej można się spodziewać?
        • comeaculpa Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 18:11
          Może tego, że wszyscy Polacy będą zbawieni i pójdą do Nieba?
          • edico Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 18:29
            Ale nie wszyscy Polacy przestrzegali prawa boskiego przekładając po nad nie prawo karne.
            • comeaculpa Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 18:38
              Prawo boskie jest ponad prawem ziemskim. Dopuszcza pedofilię.
              • m.c.hrabia Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 19:37
                mam pytanie, co to jest prawo boskie?
                • comeaculpa Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 19:48
                  Jest to prawo ustanowione przez Boga. Czyli nie wolno zrywać jabłka z drzewa mądrości.
                  • m.c.hrabia Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 19:56
                    Rozumiem, że ten buk osobiście to prawo ogłosił wszem i w obec
                  • taniarada Nie wiadomo czy to było jablko 23.02.21, 19:58
                    comeaculpa napisał:

> Jest to prawo ustanowione przez Boga. Czyli nie wolno zrywać jabłka z drzewa mą
                    > drości.
                    Pismo Święte tego nie podaje.
                    • comeaculpa Re: Nie wiadomo czy to było jablko 23.02.21, 20:07
                      Pismo święte jest sfałszowane, bo nie zawiera oświadczenia węża, które Pan Buk usunął z Pisma Świętego.
                      • m.c.hrabia Re: Nie wiadomo czy to było jablko 23.02.21, 20:34
                        A jeszcze jedno pytanie, co to jest pismo święte?
                        • comeaculpa Re: Nie wiadomo czy to było jablko 23.02.21, 20:43
                          Nie wiesz? To jest historia powstania świata. Oczywiście sfałszowana.
    • taniarada Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 18:52
      Pitolisz tylko o wiarze katolickiej .A twoje pojęcie w tym temacie zero.Już wcześniej wasz ulubiony adwokat Giertych chciał to wprowadzić.Matura ma być też z innych wyznań niż wiara katolicka .Ale tę można uderzyć .Zrób sobie sprawdzian z wpisu na islam i czekaj spokojnie.Jak ktoś taki może tu zakładać wątki i atakować kogoś personalnie.
      • comeaculpa Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 19:25
        Nie denerwuj się tak, może odrośnie Ci mózg.
        • m.c.hrabia Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 19:36
          nie da rady, kompletnie zaorany przez kk
      • bpos Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 20:31
        taniarada napisał(a):

> Pitolisz tylko o wiarze katolickiej .A twoje pojęcie w tym temacie zero.Już wcz
        > eśniej wasz ulubiony adwokat Giertych chciał to wprowadzić.Matura ma być też z
        > innych wyznań niż wiara katolicka .Ale tę można uderzyć .Zrób sobie sprawdzian
        > z wpisu na islam i czekaj spokojnie.Jak ktoś taki może tu zakładać wątki i ata
        > kować kogoś personalnie.

W konfesjonale kazałem ci siedzieć, a nie tu przyłazić.
        • edico Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 20:37
          bpos napisał:

> W konfesjonale kazałem ci siedzieć, a nie tu przyłazić.
          >
          Zbyt nudno. Coraz mniej ludzi przychodzi i nie ma już kogo molestować :)
    • bardzo.cicho Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 19:44
      Jeśli życie w duchu katolickim tak służy rodzinie i ja wzmacnia to można się domyślić, że nasi forumowi krzewiciele słowa bożego doczekali się szczęśliwej gromadki dzieci i dorodnej gromadki wnuków.

• taniarada Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 19:53
        bardzo.cicho napisał(a):

> Jeśli życie w duchu katolickim tak służy rodzinie i ja wzmacnia to można się do
        > myślić, że nasi forumowi krzewiciele słowa bożego doczekali się szczęśliwej gro
        > madki dzieci i dorodnej gromadki wnuków.
        >
        A ile to biedactwo ma pociech .Czy może zdradzić.Kiedyś to rodziny miały czworga ,pięcioro .A teraz jedno i klepią biedę.Za to Niemcy zamiast dzieci chowają psy .Nie ma kindergeld ,ale głowa spokojna.Dziecko się wybiega ,dostanie michę i leży .A z bachorem trzeba się usrywać.
        • comeaculpa Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 19:57
          Aleś się schlał.
        • bardzo.cicho Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 19:57
          Ja dwójkę, a ty?
          • taniarada Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 20:00
            bardzo.cicho napisał(a):

> Ja dwójkę, a ty?
            Ja też .Ale mało mnie było przy nich Żona wychowała .Ja się włóczyłem po świecie.
            • bardzo.cicho Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 20:07
              Tak się kiedyś wychowywało. Zawsze możesz próbować nadrobić stracony czas.
              • taniarada Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 20:23
                bardzo.cicho napisał(a):

> Tak się kiedyś wychowywało. Zawsze możesz próbować nadrobić stracony czas.
                Teraz już tego moja droga nie nadrobię.Moje dzieci mają swoje dzieci.Czyli córka.Bo syn z synową się jakoś nie garnie.Kupili sobie mieszkanie przy naszej małej pomocy.Mówię kupię im łóżko z porządnym materacem .Ale gdzie tam .Wolą stół i krzesła.Pora na wnuka bo mój ród zaginie .Tylko się wyśmiał .Kiedyś ministrant trzy razy dziennie do kościoła latał.Teraz nawet nie spojrzy.Tak go synowa przekabaciła.Fajnie cię widzieć .Trzymaj się.
                • bardzo.cicho Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 20:28
                  Na pewno nie nadrobisz jak nie będziesz akceptować tego, jak żyje. Wolałabym ojca, który postawił dobra whisky na stół. Może być zwykła wódka. Ale spotkanie na luzie. Wtedy nawet z synową się dogadasz

• taniarada Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 20:42
                    bardzo.cicho napisał(a):

> Na pewno nie nadrobisz jak nie będziesz akceptować tego, jak żyje. Wolałabym oj
                    > ca, który postawił dobra whisky na stół. Może być zwykła wódka. Ale spotkanie n
                    > a luzie. Wtedy nawet z synową się dogadasz
                    >
                    U mnie dobra whisky kwitnie w barku.Syn woli czystą ,a synowa nie pije .Skrzywienie zawodowe .To ona u syna trzyma kierownicę w samochodzie.
                    • comeaculpa Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 20:53
                      Wiem, że będziesz sprawdzał prace maturalne i wystawiał oceny.
                    • bardzo.cicho Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 21:27
                      Tania nie naciskaj na wnuki, bo na spotkania z takimi rodzicami chodzi się tylko z obowiązku. Nie wiesz czemu nie mają dzieci. Może chcą i nie mają - i wtedy przykro się słucha docinek o niewygodnym materacu. Ale i przykro jak sie narzuca swój styl życia, kiedy ktoś z wyboru nie chce mieć dzieci. Ja sobie obiecałam że kazdy wybór synów zaakceptuje. Pod moim dachem mają się czuć bezpiecznie. Bez żalu, że ich nie rozumiem. Wiem, jak smakuje taki żal

• comeaculpa Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 20:29
                  Kretyn. Trzymaj się ściany pijaku.
    • zwariowanycyklista Chujowa! 23.02.21, 19:59
      comeaculpa napisał:

> najważniejszym przedmiotem na maturze jest religia. W literaturze zaś, najwięks
      > ze dzieła to wiekopomne pisma JP2. Najważniejszym zadaniem każdego obywatela za
      > ś jest pójście do nieba a nie do piekła i co należy w zwiazku z tym czynić. Nal
      > eży m.in. modlić się do świętych ktorzy czynią cuda, ale jak do tej pory nikt n
      > ie uczynił cudu, aby komuś odrosła ręka czy noga. Natomiast takie przedmioty ja
      > k informatyka, czy ekonomia są traktowane po łebkach. Nie uczy się młodych, gdz
      > ie już ma zastosowanie SI. Nie uczy się, gdzie, w jakiej mennicy są wybijane Bi
      > tcoiny i z jakiego złota.
    • peace2u Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 22:57
      Skoro podejmujesz temat nauki matematyki to chcialbym zapytac czy wiesz za czyich rzadow cieto programy matematyki? Nawet jesli chodzi o studia to obnizono poziom poprzez wprowadzenie systemu studiow licencjackich plus magisterskich w miejsce jednolitych studiow magisterskich. To jest swietny przyklad, ze 3+2 wcale nie rowna sie 5 :D
      • peace2u Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 23:04
        przepraszam za pomylke. Chodzilo ci o informatyke a nie o matematyke.
        Niemniej jednak w ekonomii i informatyce to raczej trudno poradzic sobie bez matematyki chocby dlatego, ze nauka matematyki wplywa na ogolny rozwoj inteligencji.
        • peace2u Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 23.02.21, 23:11
          wmii.uwm.edu.pl/f/images/PTM/SZM-2017/wyklad_10.pdf
          bardzo ciekawy wyklad o powiazaniu matematyki z informatyka
        • bardzo.cicho Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 24.02.21, 04:43
          Chemia czy fizyka jest obecnie na dużo wyższym poziomie w szkole podstawowej niż za twoich czasow. Nie wiem jak matematyka. Może dzieje się to kosztem właśnie matematyki. A matematykę przeceniasz. Ważny jest każdy przedmiot rozwijający intuicję.

• ktos_z_kosmosu Re: Jaka jest przyszłość państwa, w którym 24.02.21, 09:45
          peace2u napisał(a):

> w ekonomii i informatyce to raczej trudno poradzic sobie bez ma
          > tematyki chocby dlatego, ze nauka matematyki wplywa na ogolny rozwoj inteligenc
          > ji.

O cholera!
          U mnie to demotywatory.pl/4245235/Matematyka
          To mnie jednak zbytnio nie martwi, bo.
          Idą ulicą trzy dziewczyny
          Dwie brzydkie
          Trzecia też z Politechniki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka