Dodaj do ulubionych

Pożytek z tej wojny.

28.03.22, 15:01
Będzie przez parę lat Europę uwierać. Ceny energii, trochę drożyzny w sklepach. Wytrzymamy, i bez tej wojny Polskę parszywe rządy pisowskiej mafii do tego prowadzą.

Ważne, że Rosja dostała bezpośrednio prosto w mordę. Knock out. Leży na deskach i liczy na chińską medycynę. Po tej wojnie ruskie będą robić na zmywaku w chińskich herbaciarniach. Co najmniej pokolenie bez wojny i temu podobnych świństw wyrządzanych mieszkańcom Europy.

Padło na Ukrainę. Wiem, to tragiczne dla nich, ale po tej wojnie nowy plan Marshalla postawi ich na nogi.

Obserwuj wątek
    • topiramax Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 15:05
      Jakoś nie potrafię się cieszyć z tego proroctwa i nie pomyśleć, że to bardziej "Życzeniowe" myślenie.
      • 99venus Re: Pożytek z tej wojny. 29.03.22, 10:08
        Z żadnej wojny nie ma pożytku.wojna to śmierć,zniszczenia,bieda.
    • stavros2002 Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 15:07
      Kraj
      (6879400)

Dyskusje o polskiej polityce i politykach
    • yoma Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 15:09
      Niech go ktoś zastrzeli...
      • 0szolomm-z-rm Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 13:54
        To przecież wasz kolega! Jedzie na kościół na PiS na katolików a Michnik powiedział niedawno ze bardziej boi się Kaczyńskiego niż Putina
      • 0szolomm-z-rm Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 13:57
        Z tego karabinu który jest na tym forum reklamowany ?
        allegro.pl/oferta/cada-klocki-konstrukcyjne-scar-assault-rifle-1406-10824372509?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_toy_pla_ss_sc&ev_adgr=zabawki%20sc&ev_campaign_id=14410120957&gclid=EAIaIQobChMIjP6Wiev39gIVDAt7Ch2ezQBjEAEYASABEgIuUPD_BwE
      • pozytonium Życząc komuś śmierci stajesz się kacapką 03.04.22, 22:27
        yoma napisała:

> Niech go ktoś zastrzeli...
        • pies.na.czarnych Re: Życząc komuś śmierci stajesz się kacapką 04.04.22, 01:35
          Śmierci można jedynie życzyć Putinowi. Powiem więcej, jest to obowiązkiem każdego prawdziwego patrioty.
    • m.c.hrabia Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 15:14
      jakim debilem , sklerotykiem trzeba być , aby widzie pożytki z wojny.

tysiące trupów, miasta zrujnowane, miliony wypędzonych a debil widzi pożytki.

starość to jeszcze gorsza jest niż myślałem.
      • topiramax Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 15:16
        Nie unoś się bo odfruniesz. To takie powiedzenie tyle.
        • m.c.hrabia Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 15:26
          nie unoszę się,wręcz przeciwnie, czytając tytuł wątku wszystko mi opadło, a tytuł zafundował "podobno" wykształcony człowiek,
        • pies.na.czarnych Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 15:33
          > Nie unoś się bo odfruniesz.

Jedynie siłą grawitacji mu na to nie pozwala;)
      • mienkiszon Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 16:35
        m.c.hrabia napisał:

> jakim debilem , sklerotykiem trzeba być , aby widzie pożytki z wojny.
        >
        > tysiące trupów, miasta zrujnowane, miliony wypędzonych a debil widzi pożytki.

Po raz pierwszy zgadzam się ze swoim przypierdalaczem!
    • szwampuch58 Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 15:40
      Dlaczego durnie jednym tchem zawsze do Rosji dolaczaja Chiny???
      • m.c.hrabia Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 16:12
        bo są durniami.
        • szwampuch58 Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 16:25
          OK,przekonal mnie hrabia
    • pies.na.czarnych Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 17:08
      Skoro Francja ma tak złe prognozy to aż strach pomyśleć co będzie działo się w Polsce pisowskiej.
      next.gazeta.pl/next/7,151003,28273552,francja-komisja-regulacji-energetyki-apeluje-mieszkancow-aby.html#s=BoxOpImg4
      • buldog2 Re: Pożytek z tej wojny. 28.03.22, 17:49
        Francja nie ma Jastrzębskiej Spółki Węglowej, to ma źle.
      • pozytonium W Berlinie już strajkują 03.04.22, 22:33
        pies.na.czarnych napisała:

> Skoro Francja ma tak złe prognozy to aż strach pomyśleć co będzie działo się w
        > Polsce pisowskiej.
        > next.gazeta.pl/next/7,151003,28273552,francja-komisja-regulacji-energetyki-apeluje-mieszkancow-aby.html#s=BoxOpImg4

demotywatory.pl/5129215/Dzisiaj-w-Berlinie-odbyl-sie-rajd-skladajacy-sie-z-ponad-5000
        wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-setki-rosjan-na-prorosyjskim-marszu-w-berlinie-stop-dyskrymi,nId,5936103
        Ale jakby ich zapytać to popierają Putina.
        To nie brak mediów wpływa na świadomość. Chyba, że media w RFN :) są równie cenzurowane co w kacapii.
    • pozytonium Plan Marshalla 28.03.22, 17:52
      haen2010 napisał:

> Padło na Ukrainę. Wiem, to tragiczne dla nich, ale po tej wojnie nowy plan Mars
      > halla postawi ich na nogi.

Plan Marshalla to było coś co np. rozłożyło Grecję, a rozbuchało SZA.
      Po wojnie w SZA zapanowała stagnacja. Ciężkie sektory gospodarki już nie miały zamówień.
      Marshall wpadł na plan, że niby da się te środki na kredyt na odbudowę np. Grecji, czy innego państwa, ale produkty będą płynąć z SZA. Do SZA wracały środki + oprocentowanie. Przemysł ruszył. Ale Europa nie miała dalej przemysłu. Marshall nie dał Europie wędki, tylko nieświeże ryby.
      Ukraina powinna żądać od kacapów reparacji. Ale nie transferować do nich tych środków czy do Niemiec. Produkty produkować u siebie.
      • pies.na.czarnych Re: Plan Marshalla 28.03.22, 17:57
        > Ukraina powinna żądać od kacapów reparacji.

Mularczyka muszą zatrudnić.
    • 0szolomm-z-rm Re: Pożytek z tej wojny. 29.03.22, 06:12
      Wreszcie zniknęło z pola widzenia tęczowe gejostwo i wulgarne feministki ....
      • pozytonium Re: Pożytek z tej wojny. 02.04.22, 23:31
        0szolomm-z-rm napisał:

> Wreszcie zniknęło z pola widzenia tęczowe gejostwo i wulgarne feministki ....

Dobrze to ująłeś - wulgarne.
        Waldorff wulgarny nie był nigdy. Nikomu nie przeszkadzała jego orientacja.
        • margit49 Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 12:15
          pozytonium napisał(a):

> Dobrze to ująłeś - wulgarne.

Ojej, ojej jakie te kobiety wulgarne, mówili. Pewnie chodzi o pisowską radną ze Szczecina Jacynę-Witt, zresztą niedawno tu wspominaną. Albo o niejaką Pawłowicz. No, ale wulgaryzmy to domena Pisu, wszyscy cierpią na zespół Touretta. Nawet forumowy Kazek. I cyniczny prezespan, więc za klasykiem - jak się ma taką sztukę przed sobą, trudno zachować kulturę.

> Waldorff wulgarny nie był nigdy. Nikomu nie przeszkadzała jego orientacja.
          >

• pozytonium Zacytuję jedną z nich, "wypierdalaj" 03.04.22, 12:57
            margit49 napisała:

> pozytonium napisał(a):
            >
            > > Dobrze to ująłeś - wulgarne.
            >
            > Ojej, ojej jakie te kobiety wulgarne, mówili. Pewnie chodzi o pisowską radną ze
            > Szczecina Jacynę-Witt, zresztą niedawno tu wspominaną. Albo o niejaką Pawłowic
            > z. No, ale wulgaryzmy to domena Pisu, wszyscy cierpią na zespół Touretta. Nawet
            > forumowy Kazek. I cyniczny prezespan, więc za klasykiem - jak się ma taką sztu
            > kę przed sobą, trudno zachować kulturę.
            >
            >
            > > Waldorff wulgarny nie był nigdy. Nikomu nie przeszkadzała jego orientacja

Jak będziesz potrzebowała źródło to z przyjemnością służę.
            • margit49 Re: Zacytuję jedną z nich, "wypierdalaj" 03.04.22, 14:07
              pozytonium napisał(a):

> > > Waldorff wulgarny nie był nigdy. Nikomu nie przeszkadzała jego orie
              > ntacja
              >
              > Jak będziesz potrzebowała źródło to z przyjemnością służę.
              >
              Nie o Waldorffa chodziło. Ale skoro już wspomniałeś. Oficjalnie nie mógł się przyznać. Społeczeństwo wcale nie było tolerancyjne, ale zyskał akceptację matki. Tak wyraziła się o partnerze syna - witam drugiego syna. Mówisz, że nikomu nie przeszkadzało - bo nie mówiło się o tym. Gdyby zrobiło się głośno, nie byłoby lekko.
              Cyniczny Kaczyński tak podsumował protest kobiet- po co to, przecież ciążę można usunąć za granicą. Tak po cichu, bez rozgłosu, a jakie korzyści-kościół zadowolony i dzięki temu napędza elektorat pisowi. Pamiętam, że ktoś tu na forum sugerował, że skoro to ok.1000 przypadków rocznie, nie warto walczyć. Przypominam, że protest dotyczył zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej, czyli zakaz usuwania ciąży z powodu ciężkich wad lub nieuleczalnej choroby płodu.

• haen2010 Re: Pożytek z tej wojny. 29.03.22, 09:02
      Ech, głąby pospolite polskie. Nigdy nie zrozumiecie, że Rosja ma wybite zęby przez całe pokolenie. Nawet dwa.

Że jest skazana na Chiny, które jak wejdą, to nie wyjdą. Że skończyła się jako mocarstwo. To potrwa parę lat, ale Europa będzie bezpieczna. Wystarczy sojusz państw NATO i OTAN do kontroli. Ukraina to także ostrzeżenie dla wojowniczych Chńczyków. Można zdobyc Taiwan, tylko po co? Zniszczyć i wymordować samych swoich?
      • stefan4 Re: Pożytek z tej wojny. 29.03.22, 09:24
        haen2010:
        > Wystarczy sojusz państw NATO i OTAN do kontroli.

Masz na myśli sojusz NATO z OTANem? A nie myślałeś o sojuszu HAEN2010 z 0102NEAH?

C'est formidable, jak mówią Francuzi...

- Stefan
      • yoma Re: Pożytek z tej wojny. 29.03.22, 12:08
        >Wystarczy sojusz państw NATO i OTAN do kontroli.

What? 😂😂😂
        • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 00:01
          yoma napisała:

> >Wystarczy sojusz państw NATO i OTAN do kontroli.
          >
          > What? 😂😂😂
          >

Może nie zna wystarczająco dobrze języków obcych?

Ale przynajmniej nie szpanuje ich znajomością.
          Jak Ty i pies.na.czarnych.
          Gdy starliście się mi ubliżyć przezywając mnie 'attention whiner'
          Nieistniejącym wyrażeniem angielskim, które wytrząsnęłaś zapewne z jakiejś piosenki trzecioligowego nieangielskojęzycznego zespołu metalowego.

Jak zwykle.
          Prześmiewcza pruderia i tupet.
          • wariant_b Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 00:33
            storima napisał:
            > Gdy starliście się mi ubliżyć przezywając mnie 'attention whiner'

Ostatnio popularny jest ten wariant 'attention whiner':

https://thumbs.dreamstime.com/b/whiner-icon-sad-man-crying-pool-tears-whiny-sign-moaner-sy-whiner-icon-sad-man-crying-pool-tears-whiny-sign-moaner-symbol-121402162.jpg
            • yoma Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 00:44
              No i czy nie attention whiner? 😄
            • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 00:49
              wariant_b napisał:

> storima napisał:
              > > Gdy starliście się mi ubliżyć przezywając mnie 'attention whiner'
              >
              > Ostatnio popularny jest ten wariant 'attention whiner':
              >

Nie ma takiego wyrażenia w języku angielskim.
            • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 01:00
              wariant_b napisał:

> Ostatnio popularny jest ten wariant 'attention whiner':
              >

No brawo!

Powtarzanym bezmyślnie nieistniejącym angielskim zwrotem dorównałeś manifestowanej ignorancji, i prymitywnym przytykiem yomy, psa.na.czarnych.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173393169,173393169,Zaczyna_sie_Wbrew_temu_co_pisza_roznej_masci_dokt.html?p=173417265
              • wariant_b Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 09:03
                storima napisał:

> No brawo!
                > Powtarzanym bezmyślnie nieistniejącym angielskim zwrotem dorównałeś
                > manifestowanej ignorancji, i prymitywnym przytykiem yomy, psa.na.czarnych.

Nie żartuj sobie - "Attension!. Whiner" dopiero wchodzi do użycia jako zwrot.
                Na razie jest nazwą produktu, który może być także twój, jeśli go sobie kupisz.
                Ja tu się staram, przekopuję Internet, żeby znaleźć jakąś wersję Whinera
                bez szpecących go znaków wodnych sprzedawcy, a ty mówisz, że nie ma?
                Wolisz jęczeć i marudzić, zamiast poszukać. Litości ludzie - Attension! Whiner.
                • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 09:49
                  wariant_b napisał:

> storima napisał:
                  >
                  > > No brawo!
                  > > Powtarzanym bezmyślnie nieistniejącym angielskim zwrotem dorównałeś
                  > > manifestowanej ignorancji, i prymitywnym przytykiem yomy, psa.na.czarnych
                  > .
                  >
                  > Nie żartuj sobie - "Attension!. Whiner" dopiero wchodzi do użycia jako zwrot.

Nie brnij. Facet, jaki to jest produkt ???
                  Istnieje różnica i to zasadnicza pomiędzy nazwą znaku graficznego, który istnieje JEDYNIE w niszowych stronach internetowych " Atention ! Whinner!", a wyrażeniem idiomatycznym "attention whiner", którego nie ma w żadnym słowniku.

Takoż i "native speaker" powie: nie ma takiego wyrażenia.
                  Stajesz się coraz bardziej ignorancko-kompromitujący.

PS
                  Marne te twe starania.
                  Znak wodny niszowego twórcy grafiki widnieje na twym 'PRODUKCIE'
                  • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 10:03
                    PS
                    "attention wariant" odpowiedz uprzejmie specu od języka angielskiego i komunikacji w media społecznościowych na to pytanie:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173415051,173415051,Pushbacki.html?p=173425623PS2
                    nie wiem, czy celowo czy porostu tak sobie napisałeś "Attension!. Whiner", czy też wprowadzasz nowy swój własny idiom do powszechnego użycia w języku niby angielskim i niby francuskim jednocześnie.
                    • bogus_111 Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 10:19
                      Rozmowa z tobą to dalszy ciąg kłopotów dla drugiej osoby na tym forum .Miałem tu nie pisać .Ale twoje kłamstwa i czepianie się ludzi w każdym wątku bez merytorycznego uzasadnienia wyprowadza mnie z równowagi.W każdym wątku pokazujesz swoją wyższość nad rozmówcą .Nie szanujesz tu nikogo .Schlebiasz tylko tym co są w swoistej krucjacie przeciwko Psu .
                      • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 11:41
                        Przez lata taniarada nasyłałeś na mnie twych ziomków polskich nazioli, rozwieszających między innymi swastyki na meczach Rakowa. Zasypywaliście fora gazety.pl inkryminującymi karnie ściganymi oszczerstwami i blokowaliście mi spamem moją skrzynkę pocztową. Powracasz jak widać do tej psychopatycznej 'poetyki'. Naziole wydorośleli, pozakładali rodziny. Zostałeś ty. Bardzo jest to przykre. I po ludzku współczuję.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173183517,173183517,_Wybaczcie_ale_takimi_informacjami_musimy_sie_z_W.html?p=173426511
                  • wariant_b Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 10:17
                    storima napisał:

> Nie brnij. Facet, jaki to jest produkt ???
                    Normalny - do kupienia w internetowych kolekcjach grafik.

Ale skoro ta ikona jest dla ciebie niezrozumiała i budzi kontrowersje,
                    to może zaproponuję specjalnie dla ciebie jakiś prostszy (i tym razem
                    całkowicie darmowy do użytku niekomercyjnego) symbol graficzny:

Brainy

https://cdn1.iconfinder.com/data/icons/smurfs/512/brainy-smurf-icon.png
                    • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 10:35
                      wariant_b napisał:

> storima napisał:
                      >
                      > > Nie brnij. Facet, jaki to jest produkt ???
                      > Normalny - do kupienia w internetowych kolekcjach grafik.
                      >
                      > Ale skoro ta ikona jest dla ciebie niezrozumiała i budzi kontrowersje,
                      > to może zaproponuję specjalnie dla ciebie jakiś prostszy (i tym razem
                      > całkowicie darmowy do użytku niekomercyjnego) symbol graficzny:
                      >

A Ty brniesz z prymitywnym tupetem dalej.
                      Do kogo to napisałeś?
                      Z pewnością nie do mnie.
                      Powtórzę: nie istnieje w języku angielskim wyrażenie "attention whiner".
                      Może w końcu zrozumiesz.
                      Specu "Attension!. wariant" od wprowadzania idiomów w codziennym użytkowaniu w języku niby francuskim i niby angielskim
                      • wariant_b Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 11:44
                        storima napisał:

> A Ty brniesz z prymitywnym tupetem dalej.
                        > Do kogo to napisałeś?

Do yomy, bo jestem ciekaw, jakie jej skojarzenia przyszły na myśl.
                        Ale po co pytasz, skoro łatwo można się domyślić?
                • pies.na.czarnych Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 12:27
                  wariant_b napisał:

> storima napisał:
                  >
                  > > No brawo!
                  > > Powtarzanym bezmyślnie nieistniejącym angielskim zwrotem dorównałeś
                  > > manifestowanej ignorancji, i prymitywnym przytykiem yomy, psa.na.czarnych
                  > .
                  >
                  > Nie żartuj sobie - "Attension!. Whiner" dopiero wchodzi do użycia jako zwrot.
                  > Na razie jest nazwą produktu, który może być także twój, jeśli go sobie kupisz.
                  > Ja tu się staram, przekopuję Internet, żeby znaleźć jakąś wersję Whinera
                  > bez szpecących go znaków wodnych sprzedawcy, a ty mówisz, że nie ma?
                  > Wolisz jęczeć i marudzić, zamiast poszukać. Litości ludzie - Attension! Whiner.

Stary wysłużony SB-ek storima już tak ma www.google.com/search?client=safari&rls=en&sxsrf=APq-WBvTcw7SDqEm0VT_gBZy6qYE9MVFSg:1648980920980&q=Attention+Whiner&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwj08qTQ1Pf2AhWV76QKHeswDD8QBSgAegQIARA3&biw=1440&bih=820&dpr=1

Tutaj popełniłeś błąd pisząc attenteion przez "s", a ten dupek niżej ten błąd powtarza. Nie dziwię się, że nawet Google go nie rozumie :)
                  • wariant_b Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 12:57

> Tutaj popełniłeś błąd pisząc attenteion przez "s", a ten dupek niżej ten błąd
                    > powtarza. Nie dziwię się, że nawet Google go nie rozumie :)

Kajam się, ale to jeden z moich ulubionych błędów. Dla Googli nie problem - skoryguje.

> Stary wysłużony SB-ek storima już tak ma ...

Nie wiem i nie chcę wiedzieć jak ma storima, więc może ograniczmy się do tego, co w postach.
                    • ave.duce I za to 03.04.22, 13:03
                      wariant_b napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
                      >
                      > > Tutaj popełniłeś błąd pisząc attenteion przez "s", a ten dupek niżej ten
                      m.in., Cię cenię, Wariancie_b

wariant_b napisał:

> Nie wiem i nie chcę wiedzieć jak ma storima, więc może ograniczmy się do tego,
                      > co w postach.
                      • ave.duce Się pomyszkowało ;))) Poprawka: 03.04.22, 13:05
                        wariant_b napisał:

> Nie wiem i nie chcę wiedzieć jak ma storima, więc może ograniczmy się do tego, co w postach.

I za to, m.in. Cię cenię, Wariancie_b
                        • pies.na.czarnych Re: Się pomyszkowało ;))) Poprawka: 03.04.22, 13:13
                          Eeee tam. Bardziej cenisz storima za jego twórczości. Tak na zasadzie: wróg pasa jest moim kumplem.:)
                          • ave.duce Re: Się pomyszkowało ;))) Poprawka: 03.04.22, 13:19
                            Tkwisz w mylnym błędzie.

b/o
                            • pies.na.czarnych Re: Się pomyszkowało ;))) Poprawka: 03.04.22, 13:42
                              > Tkwisz w mylnym błędzie.

Á propos storima, czy twoich uczuć do storima?;)
                              OK dajmy spokój. Mam powody aby myśleć o nim to co myślę, a moja reakcja na twój wpis była trochę nieprzemyślana. Pomyliłem ciebie z kimś innym.

Normalnie go nie widzę i nie komentuje jego napaści na innych. Jednak od czasu do czasu, gdy widzę, że wątek rośnie to wylogowuje się i przeglądam również twórczość tego specjalisty od odczytywania myśli innych forumowiczów..
    • zimnadzidzia Re: Pożytek z tej wojny. 29.03.22, 09:11
      Same fantazje, bez sensu.
      • haen2010 Re: Pożytek z tej wojny. 29.03.22, 09:23
        Owszem, z sensem. To ostatnia wojna w Europie tylko dlatego, że psycholu z KGB odbiło.
        • pozytonium Re: Pożytek z tej wojny. 02.04.22, 23:32
          haen2010 napisał:

> Owszem, z sensem. To ostatnia wojna w Europie tylko dlatego, że psycholu z KGB
          > odbiło.

To samo mówiono o I wojnie światowej.
          • haen2010 Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 12:00
            pozytonium napisał(a):

> haen2010 napisał:
            >
            > > Owszem, z sensem. To ostatnia wojna w Europie tylko dlatego, że psycholu
            > z KGB
            > > odbiło.
            >
            > To samo mówiono o I wojnie światowe

To słabe porównanie. Te dwie wojny łączy ciąg imperialnych ambicji państw Europy. W Europie nikt tych wojen nie wygrał oprócz Rosji, Kremla i Stalina.
            Dzisiaj mamy wojnę zjednoczonej Europy przy poparciu USA bo Rosja robi za Hitlera. Bez tushonki i Lend Lease Roosevelta.
            • pozytonium Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 12:58
              haen2010 napisał:

> pozytonium napisał(a):
              >
              > > haen2010 napisał:
              > >
              > > > Owszem, z sensem. To ostatnia wojna w Europie tylko dlatego, że psy
              > cholu
              > > z KGB
              > > > odbiło.
              > >
              > > To samo mówiono o I wojnie światowe
              >
              > To słabe porównanie. Te dwie wojny łączy ciąg imperialnych ambicji państw Europ
              > y. W Europie nikt tych wojen nie wygrał oprócz Rosji, Kremla i Stalina.
              > Dzisiaj mamy wojnę zjednoczonej Europy przy poparciu USA bo Rosja robi za Hitle
              > ra. Bez tushonki i Lend Lease Roosevelta.

Tę też łączy ambicja małego działa Putina.
              • haen2010 Re: Pożytek z tej wojny. 04.04.22, 09:04
                No tak. Imperator Putin. Żałosna kreatura. Chyba zwyczajny psychol prowadzący swój naród do wykluczenia z Europy. Polityczny debil.
                Nawet nie potrafi posługiwać się zwyczajnym kalkulatorem.
    • storima Re: Pożytek z tej wojny. 02.04.22, 23:49
      haen2010 napisał:

> Wystarczy sojusz p
      > państw NATO i OTAN do kontroli.

Niezamierzony pleonazm.
      OTAN to francuski akronim angielskojęzycznego NATO.
      • haen2010 Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 03:35
        Sorry, pomyliło mi się z sojuszem na pacyfiku, ANZUS.
        • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 07:48
          haen2010 napisał:

> Sorry, pomyliło mi się z sojuszem na pacyfiku, ANZUS.

No ale za to tak rozbawiłeś yoma, która po prostu ze śmiechu pęka gdy zdarzy się komuś niezamierzony błąd. Kompromitując się samej swymi powtarzanymi z uporem błędami. No i jeszcze dołączył do niej wariant - niby pasjonat forów gazeta.pl ale jednocześnie zagorzały obrońca jednego tu takiego, który cytując coś tam z portalu gazeta.pl nazwał go Gazetą Wyborczą i zrównał ją z nazistowską gadzinowką.
          • bogus_111 Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 09:57
            Twoje psychopatyczne pisanie i czepianie się ludzi jest znane od lat.Dziwię się że admini tej strony ci pozwalają na to.Napisz dlaczego byłeś w pewnym radiu kontrolowanym przez SB i dlaczego w stanie wojennym nie byłeś internowany to taka ciekawostka .Później otrzymałeś paszport i wyjechałeś do Paryża .Napisz dlaczego opuścili cię wszyscy znajomi w tym żona. .A do Rakowa bałeś się wrócić .To taka dzielnica Częstochowy.Ty taki wielki opozycjonista i artysta nie byłeś internowany .Dziwne bo wielu twoich kolegów było.Trochę już nie żyje .Twoja schiza na tym forum osiągnęła apogeum .Ścigasz ludzi i nie potrafisz o niczym innym pisać .Jedno i to samo .
            • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 10:29
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,173183517,173183517,_Wybaczcie_ale_takimi_informacjami_musimy_sie_z_W.html?p=173426511
            • pies.na.czarnych Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 12:41
              > Napisz dlaczego byłeś w pewnym radiu kontrolowanym przez SB i dlaczego w stanie wojennym nie byłeś internowany to taka ciekawostka .Później otrzymałeś paszport i wyjechałeś do Paryża

SB-ek z ubeckimi przyzwyczajeniami. Archiwizuje wypowiedzi wielu osób, a później po małych przeróbkach i z odpowiednim komentarzem publikuje te śmiecie gdzie tylko się da.
              O SB paszportach też ciekawe rzeczy tu opowiadał :)
              Jako wisienka na torcie to są te jego częstochowskie rymy, które próbuje przemycić :)))))

Żałosna postać pod każdym względem.
    • ukos Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 11:46
      Dlaczego ten wątek nie wylądował na ośle?
      • don.kichote Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 12:05
        A dlaczego miałby tam wylądować?
        Posty obraźliwe i ad-personam - owszem, ale cała
        reszta?
      • pies.na.czarnych Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 12:10
        ukos napisał:

> Dlaczego ten wątek nie wylądował na ośle?
        >

Admin zamiast tego wątku przez pomyłkę wywalił wątek "o dzieleniu skóry na niedźwiedziu". Wot, taka aszybka:)
        • pozytonium Nauka historii 03.04.22, 17:08

> ukos napisał:
          >
          > > Dlaczego ten wątek nie wylądował na ośle?
          > >
          >
          > Admin zamiast tego wątku przez pomyłkę wywalił wątek "o dzieleniu skóry na nied
          > źwiedziu". Wot, taka aszybka:)

Gdyż trzeba mówić o martwym niedźwiedziu.
          Gdyby Putin trochę przestał zajmować swoim sflaczałym, a przyjrzałby się historii, to stwierdziłby, że Ukraińców nikt nigdy nie złamał. Nawet polska husaria.
          Mało tego na tych terenach ponoć trzeba się doszukiwać historycznego środowiska Amazonek.
          Nawet Orda Mongolska nie złamała Ukraińców, której szybko się pozbyli, za to w Moskwie była smuta i DŁUGO tam gościli.
      • don.kichote Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 12:12
        A dlaczego miałby tam wylądować?
        Posty obraźliwe i ad-personam - owszem, ale cała
        reszta?
        • pies.na.czarnych Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 12:31
          don.kichote napisał:

> A dlaczego miałby tam wylądować?

Nie na oślej tylko w kosmosie. Nawet watki lądujące na oślej najpierw są okrajane i niewygodne wpisy wylatują w kosmos tak ocenzurowane idą na "osła". Tak nasz admin dba o zachowanie PRL- owskich tradycji :)
          • don.kichote Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 13:09
            Nie rozumiem, dlaczego wpis "haena" jest/ma być "niewygodny"? Jeli Rosja tej wojny nie wygra - a na to się zanosi - to jej ogląd z zewnątrz i międzynarodowa sytuacja, ulagnie radykalnej zmianie, dla Rosji "in minus" - dokładnie tak, jak opisał to haen. To, że Rosja na wiele lat może stracić zęby, to niewatpliwa kożyść dla Europy i świata, wprost wynikająca z tej wojny! Co w tym stwirdzeniu jest niewłaściwego? Każda szklanka, która jest do połowy pusta, jest też do połowy pełna...
            • pies.na.czarnych Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 13:18
              Nie chodzi o wiarygodność przecież. Wątek o dzieleniu skóry na niedźwiedziu był 100% prawdziwy i poparty artykułem z GW zalinkowanym w pierwszym wpisie.
              Wątek Henia sugeruje w tytule pozytywy wojny, a to jakoś nie mieści się w kryteriach moralnych wartości.
              • don.kichote Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 13:53

> Wątek Henia sugeruje w tytule pozytywy wojny,

Tak. Jeśli się sprawdzą jego przewidywania, to będzie to pozytyw - mimo okoliczności i złych konotacji tego słowa.
                Jak to inaczej nazwać?

> a to jakoś nie mieści się w kryte
                > riach moralnych wartości.

Twoich też? Ja nie mam z tym problemów.
                Wiem - ryzykuję zasilenie klubu "onuc"...
                • pies.na.czarnych Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 14:52
                  Twoja broszka twoje sumienie.
                  Ja zawsze będę się sprzeciwiał sianiu nienawiści i jej relatywizowaniu. Zwłaszcza jeżeli chodzi o sianie nienawiści do całych narodów.

Po wydarzeniach na granicy polsko białoruskiej myślałem na podstawie wpisów na FK, że został osiągnięty pułap siania nienawiści i propagowania fałszywych informacji. Widząc co się dzieje teraz wiem, że się pomyliłem i to bardzo grubo. Nienawiść tym narodzie jest już zapisana w genach. Od niemowlęcia wpaja się nienawiść opartą na Biblii czego zastraszające skutki są widoczne na każdym kroku.
                  • don.kichote Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 16:57

> Twoja broszka twoje sumienie.

A co do tego ma moje sumienie? Ani do tej wojny nie podżegałem, ani jej nie wywołałem nie mam też żadnego wpływu na jej przebieg, niczego celowo nie zaniedbałem żeby ją zakończyć. Może niebezkrytycznie, ale trzymam stronę atakowanych, zatem nie widzę powodów dla których moje sumienie miałoby być obciążone jakimiś okolicznościami z nią związanymi.

> Ja zawsze będę się sprzeciwiał sianiu nienawiści i jej relatywizowaniu.
                    > Zwłaszcza jeżeli chodzi o sianie nienawiści do całych narodów.

O jakiej relatywizacji mówisz? O jakim sianiu nienawiści?
                    Rozumiem, że to taki twój "manifest programowy" - nawet godny pochwały i naśladowania - tylko... co on ma wspólnego z wątkiem haena?

Poniższego fragmentu, też w żaden sposób z postem założycielskim tego wątki nie mogę powiązać...

> Po wydarzeniach na granicy polsko białoruskiej myślałem na podstawie wpisów na
                    > FK, że został osiągnięty pułap siania nienawiści i propagowania fałszywych info
                    > rmacji. Widząc co się dzieje teraz wiem, że się pomyliłem i to bardzo grubo. Ni
                    > enawiść tym narodzie jest już zapisana w genach. Od niemowlęcia wpaja się niena
                    > wiść opartą na Biblii czego zastraszające skutki są widoczne na każdym kroku.
                    >
                    • pies.na.czarnych Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 17:56
                      > A co do tego ma moje sumienie? Ani do tej wojny nie podżegałem, ani jej nie

Popierasz wpis Henia.

> O jakiej relatywizacji mówisz? O jakim sianiu nienawiści?

Przeczytaj jeszcze raz pierwszy wpis w tym wątku.

>Będzie przez parę lat Europę uwierać. Ceny energii, trochę drożyzny w sklepach. Wytrzymamy, i bez tej wojny Polskę parszywe rządy pisowskiej mafii do tego prowadzą.

Ważne, że Rosja dostała bezpośrednio prosto w mordę. Knock out. Leży na deskach i liczy na chińską medycynę. Po tej wojnie ruskie będą robić na zmywaku w chińskich herbaciarniach. Co najmniej pokolenie bez wojny i temu podobnych świństw wyrządzanych mieszkańcom Europy.

Padło na Ukrainę. Wiem, to tragiczne dla nich, ale po tej wojnie nowy plan Marshalla postawi ich na nogi.<
                      • x2468 Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 20:03
                        80% Rosjan popiera bandycki napad hord mordercy - Putina na Ukrainę. Kiedy oceniasz II Wojnę Światową nie rozróżniasz Niemców którzy ginęli w obozach koncentracyjny od tych którzy ich mordowali.
    • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 13:07

> wariant_b napisał:
      >

> Stary wysłużony SB-ek storima już tak ma www.google.com/search?client=safari&rls=en&sxsrf=APq-WBvTcw7SDqEm0VT_gBZy6qYE9MVFSg:1648980920980&q=Attention+Whiner&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwj08qTQ1Pf2AhWV76QKHeswDD8QBSgAegQIARA3&biw=1440&bih=820&dpr=1
      >
      > Tutaj popełniłeś błąd pisząc attenteion przez "s", a ten dupek niżej ten błąd p
      > owtarza. Nie dziwię się, że nawet Google go nie rozumie :)

Google pokazuje to o czym mówiłem. Graficzny znak z niszowej stronki internetowej. Komentowane wyrażenie nie istnieje.

Misspelled by pies.na.czarnych attenteion.

Pisałem o tym celowo umieszczając niby francuskie słowo publikowane przez warianta:
      Specu "Attension!. wariant" od wprowadzania idiomów w codziennym użytkowaniu w języku niby francuskim i niby angielskim.

Co na to OXFORD ENGLISH DICTIONARY?

Nie ma takiego wyrażenia.
      Neither in British English nor in American language.

• yoma Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 15:21
        Sprawdź, czy jest "fuckhead".
      • wariant_b Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 18:30
        storima napisał:

> Nie ma takiego wyrażenia.
        > Neither in British English nor in American language.

Ufff... czy wreszcie zacznie do ciebie docierać, że "Attention! Whiner" jest nazwą
        znaku graficznego i w słowniku nie występuje.Przedstawia ikonę "Whiner" na tle znaku
        drogowego ostrzegawczego ("Attention!"). Modyfikacja znaku znana jako "Whiner Icon"
        stała się ostatnio popularna, bo zyskała jakby nowe życie i nowe znaczenia.
    • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 15:31

> Nie chodzi o wiarygodność przecież. Wątek o dzieleniu skóry na niedźwiedziu był
      > 100% prawdziwy i poparty artykułem z GW zalinkowanym w pierwszym wpisie.

Może po ponad dekadzie Twej bytności na forum gazety.pl nauczysz się rozróżniać portal gazeta.pl od Gazety Wyborczej?

W Twym wątku cytowałeś artykuł z portalu gazeta.pl:

pies.na.czarnych 02.04.22, 14:27
      Już dzielą skórę na niedźwiedziu.

Ukraiński polityk: Po wojnie Rosja się rozpadnie. Polska będzie mogła wziąć sobie Kaliningrad
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28293367,ukrainski-polityk-po-wojnie-rosja-sie-rozpadnie-polska-bedzie.html#do_w=155&do_v=418&do_st=RS&do_sid=718&do_a=718&s=BoxNewsImg4

A Gazetę Wyborczą zrównałeś do poziomu nazistowskiej gadzinówki Der Stürmer.

PS
      W dalszym ciągu nie rozumiem co tu jeszcze robisz ???
      Na forum (w twych słowach "prowojennej prasy") mediów Agory do którego należy GW, czyli wg Ciebie 'polska gadzinówka' ???
    • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 16:03
      wariant_b napisał:

> storima napisał:
      >
      > > A Ty brniesz z prymitywnym tupetem dalej.
      > > Do kogo to napisałeś?
      >
      > Do yomy, bo jestem ciekaw, jakie jej skojarzenia przyszły na myśl.
      > Ale po co pytasz, skoro łatwo można się domyślić?

No oczywiście ! "Attension!. wariant" specu od wprowadzania idiomów w codziennym użytkowaniu w języku niby francuskim i niby angielskim.

Jakże mogłem się nie skapnąć, że cytując mój wpis, i nie używając nicku 'yoma' zwracasz się oczywiście nie do mnie, ale do Yomy!

Byłeś kiedyś miłym pasjonatem forów gazety.pl

Stałeś się wyrafinowanym trollem jątrzącym z tupetem i horrendalną ignorancją.
    • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 16:20
      yoma napisała:

> Sprawdź, czy jest "f*****".
      >

Don't try to teach grandma how to suck eggs.

PS jesteś wybitnie wulgarnym człowiekiem.

• storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 18:46
      wariant_b napisał:

> storima napisał:
      >
      > > Nie ma takiego wyrażenia.
      > > Neither in British English nor in American language.
      >
      > Ufff... czy wreszcie zacznie do ciebie docierać, że "Attention! Whiner"
      > jest nazwą
      > znaku graficznego i w słowniku nie występuje.Przedstawia ikonę "Whiner" na tle
      > znaku
      > drogowego ostrzegawczego ("Attention!"). Modyfikacja znaku znana jako "Whiner I
      > con"
      > stała się ostatnio popularna, bo zyskała jakby nowe życie i nowe znaczenia.

Trollu! A czym ja tu pisałem ???

Google pokazuje to o czym mówiłem. Graficzny znak z niszowej stronki internetowej. Komentowane wyrażenie nie istnieje.

Co za nonsens !!!

Żadne "nowe życie" ani "nowe znaczenia".

Niszowa stronka internetowa, niszowego grafika.

CAŁY CZAS tu piszę: to wyrażenie NIE ISTNIEJE.
      Wciskałeś tu kit, jakoby jest to nowy idiom angielski !!!

Specu "Attension!. wariant" od wprowadzania idiomów w codziennym użytkowaniu w języku niby francuskim i niby angielskim.
      • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 18:50
        PS

"nowe życie i nowe znaczenia" to nadajesz Twemu nickowi.
        Z sympatycznego miłośnika forów gazety.pl stałeś się jątrzącym ignoranckim trollem.
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,173183517,173183517,_Wybaczcie_ale_takimi_informacjami_musimy_sie_z_W.html?p=173426907
    • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 19:39
      Przestań spamować. I zmuszać mnie do dementowania Twych idiotyzmów w tym temacie.

PS2

wariant_b napisał:

> ("Attention!"). Modyfikacja znaku znana jako "Whiner I
      > con"

www.google.com/search?q=%22attention+whiner%22&client=firefox-b-d&biw=1536&bih=751&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjxiaugrvj2AhXGxoUKHZT_Agw4HhD8BSgBegQIARAD

Szalenie popularny znak graficzny!!! Attention Whiner raptem na dwóch stronkach internetowych !!!
      Poza tym samo wyrażenie istnieje na nieanglojęzycznych stronach porno. W sumie na pięciu stronach Google.
      To już moja godność ma większe w Googlach przebicie.

To oczywiście wg kategorii trolla oznacza, iż zyskuję na popularności. Bo przewijam się i przez stronki rosyjskie jak i japońskie i kto tam wie jakie.
      www.ofdb.de/view.php?page=liste&Name=Marek+Pacholec
      I'm getting a new life INDEED !!!

Ale do rzeczy: Attention Whiner

Popularity score
      Low

Usage score
      Never used

Zainteresowanie NIKŁE.

Znak NIGDY nie został ściągnięty ze stronki.

Attention Whiner

Zyskuje "nowe życie" w zatrważającym tempie !!!
      (jakie było to poprzednie ??? Troll milczy.)

"Nowe znaczenia" na potęgę się rozmnażają !!!

• wariant_b Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 20:19
        storima napisał:

> Przestań spamować. I zmuszać mnie do dementowania Twych idiotyzmów w tym temacie.

Cieszę się, że powoli zaczynasz się uczyć korzystać z przeglądarki.
        A skoro już trafiłeś na shutterstock to pewnie to też znalazłeś?

https://image.shutterstock.com/image-illustration/whiner-icon-sad-man-crying-600w-1724173240.jpg

Tu niestety znak wodny jest zbyt nachalny, więc pewnie domyślasz się, czemu poprzedni
        "Whiner Icon" był z innego źródła. Jak już znajdziesz przynajmniej z dziesięć stron oferujących
        tę grafikę daj znać. Korzystanie z Googli nie jest trudne.

• storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 20:53
          wariant_b napisał:

> "Whiner Icon" był z innego źródła. Jak już znajdziesz przynajmniej z dziesięć s
          > tron oferujących
          > tę grafikę daj znać. Korzystanie z Googli nie jest trudne.
          >

Powtórzę:

Nigdy nie pisałem tu o "whiner icon".
          Zmanipulowałeś me słowa kłamiąc, jak przystało na spamera.

Item ID: 1134682607
          Attention Whiner. Caution Whiny. warning Moaner. Admonition downer. Red Danger Triangle Road sign. Vector illustration.

To sa sygnaturki dwóch ZALEDWIE stronek z tym znakiem graficznym.
          Stworzonym jak stagowanym przez rosyjską graficzne jako:
          Attention Whiner

Nie pisałem oryginalnie o znaku graficznym stagowanym przez nieanglojęzyczna graficzkę jako "Attention Whiner".

Teraz ciskasz we mnie nieustannie słowo "whiner", którego trollu istnienia NIGDY nie kwestionowałem.

O Gopher SEARCH ENGINE troll słyszał ?

Istniał w początkach Internetu. Na długo przed Google.

Takowym potrafiłem się posługiwać. Bo inna to była szkoła internetowej jazdy w powijakach.

• wariant_b Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 21:47
            storima napisał:

> Nigdy nie pisałem tu o "whiner icon".
            > Zmanipulowałeś me słowa kłamiąc, jak przystało na spamera.

Czyli rozumiem, że zaszło nieporozumienie i tobie cały czas chodziło o znak "Attention!",
            stylizowany na drogowy znak ostrzegawczy, a nie o ikonę "Whiner", a mnie odwrotnie.
            Wydaje mi się, że po wyjaśnieniu tego możemy zakończyć dyskusję w temacie.
            Mnie seria "Attention!" też nie bardzo przypadła do gustu, no może z wyjątkiem "głowy
            w piasku" i nie publikowałem żadnych grafik z tej serii, a o ikonie "Whiner", która jak
            mi się wydaje zyskała nowe znaczenia i zaczęła funkcjonować jako symbol.

> O Gopher SEARCH ENGINE troll słyszał ?
            > Istniał w początkach Internetu. Na długo przed Google.

Owszem, również korzystałem z Gophera (oczywiście za pomocą trumpeta) i Archie
            a wcześniej z BBS-ów i bezpośrednich połączeń modemowych.
            Ale niedługo potem pokazał się Mosaic i WWW, więc niedługo to trwało.
            • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 23:02
              wariant_b napisał:

>
              > Czyli rozumiem, że zaszło nieporozumienie i tobie cały czas chodziło o znak "At
              > tention!",

Nie. Chodziło mi o zupełnie coś innego. Ale to już nie jest zupełnie istotne.

> Mnie seria "Attention!" też nie bardzo przypadła do gustu,

Też nie w moim guście.

> Wydaje mi się, że po wyjaśnieniu tego możemy zakończyć dyskusję w temacie.

Tak ! Jak najbardziej. Tak !

> Owszem, również korzystałem z Gophera (oczywiście za pomocą trumpeta) i Archie
              > a wcześniej z BBS-ów i bezpośrednich połączeń modemowych.
              > Ale niedługo potem pokazał się Mosaic i WWW, więc niedługo to trwało.

Tak jak przypuszczałem, że również korzystałeś z Archie. Ja jak widać byłem wobec Ciebie z lekka opóźniony.

Raz jeszcze dziękuje za Twoją inspirację do dzisiejszej dwunastozgłoskowej fraszki !!!
    • storima Re: Pożytek z tej wojny. 03.04.22, 20:31
      wariant_b napisał:

> Cieszę się, że powoli zaczynasz się uczyć korzystać z przeglądarki.
      > A skoro już trafiłeś na shutterstock to pewnie to też znal
      > azłeś
      ?
      >
      >

Dalej trollu spamujesz. I odbijasz się od ściany.

ID elementu: 1724173240
      Whiner icon. Sad Man Crying pool of tears. Whiny sign. Moaner symbol. downer sigh-face

Nie pisze o "whiner" bo takowe słowo istnieje w j.angielskim.

BEZ PRZERWY piszę o nieistniejącym wyrażeniu
      attention whiner

forum.gazeta.pl/forum/w,28,167828896,167828896,Morawiecki_rzecznikiem_panstw_UE_ws_Brexitu.html?p=167832836

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka