storima Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:17 snajper55 napisał: > storima napisał: > > > Pomyliłem się. Przepraszam. Cały czas w tym przypadku miałem na myśli 'hi > perbolę'. > > Hiperbola nie jest żadną w tym przypadku funkcją wykładniczą. > > Nie napisałem, że jest. Napisałeś: > Ja nikogo ni pytałem o żadne parabole, hiperbole ani funkcje wykładnicze i nie > dyskutuję o nich. Ja poprosiłem ave o linki do wpisów, o których pisała w swoim > poście. > > S. Co raz bardziej udowadniasz swym pieniactwem, kłamstwami i manipulacją, że nie zasługujesz na pełnienie funkcji Moderatora Społecznego forów Agory. TU miedzy innymi zarzucam ci kłamstwo: forum.gazeta.pl/forum/w,28,173447701,173447701,Paskowy_Gazety_przeszedl_sam_siebie.html?p=173494818 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:22 storima napisał: > snajper55 napisał: > > > storima napisał: > > > > > Hiperbola nie jest żadną w tym przypadku funkcją wykładniczą. > > > > Nie napisałem, że jest. > > Napisałeś: > > > Ja nikogo ni pytałem o żadne parabole, hiperbole ani funkcje wykładnicze i nie > > dyskutuję o nich. Ja poprosiłem ave o linki do wpisów, o których pisała w > > swoim poście. No i gdzie tu jest twierdzenie, że hiperbola jest funkcją wykładniczą? S. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:25 snajper55 napisał: Czekam na przeprosiny w sprawie między innymi tego kłamstwa: forum.gazeta.pl/forum/w,28,173447701,173447701,Paskowy_Gazety_przeszedl_sam_siebie.html?p=173494818 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:32 storima napisał: > snajper55 napisał: > > Czekam na przeprosiny w sprawie między innymi tego kłamstwa: > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,173447701,173447701,Paskowy_Gazety_przeszedl_sam_siebie.html?p=173494818 Dałeś link do swojego wpisu. Za swoje kłamstwa sam przepraszaj. S. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:49 snajper55 napisał: > storima napisał: > > > snajper55 napisał: > > > > Czekam na przeprosiny w sprawie między innymi tego kłamstwa: > > > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,173447701,173447701,Paskowy_Gazety_przeszedl_sam_siebie.html?p=173494818 > > Dałeś link do swojego wpisu. Za swoje kłamstwa sam przepraszaj. > > S. Przepraszam, ze podałem link do mego wpisu, który obnaża kłamstwo Snajpera. Teraz link do jego wpisu: forum.gazeta.pl/forum/w,28,173447701,173447701,Paskowy_Gazety_przeszedl_sam_siebie.html?p=173494282 Przeproś za obrażanie Jurka i za kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:40 ave.duce napisała: > snajper55 napisał: > > > Nie zauważyłem takich wpisów, że powinny się cieszyć. Dasz linka? > > > > To nie są konkretne wypowiedzi, wyrażam swoją opinię. Wolno mi. > > > Ale faktem jest, że tak właśnie wygląda wojna. Że zawsze tak wyglądały wo > jny. > > Jasne. Ius naturale i niech się dalej dzieje... > > b/o > To nie są konkretne wypowiedzi, wyrażam swoją opinię. Wolno mi. I jak takie wypowiedzi NIE MOGĄ BYĆ linkowane. Co jest logiczne, bo NIE MA DO NICH ODNOŚNIKÓW. Dlatego pisałem o użyciu przez Ave hiperboli, bo to nie jest NIC INNEGO jak 'hiperbola' czyli: Najprościej rzecz ujmując, hiperbola jest zwrotem stylistycznym, który polega na zamierzonej przesadzie cech przedmiotu lub zjawiska. Dzieje się to poprzez zastąpienie tych cech innymi, dowolnymi cechami. Hiperbola wykracza w tym poza granice prawdy lub prawdopodobieństwa. Cechę opisywanego zjawiska oddaje nazwa, która wykracza poza swój właściwy zakres znaczeniowy. Hiperbola występuje w dwóch odmianach: powiększenia i pomniejszenia. Powiększenie służy uwydatnieniu, wzmocnieniu zjawiska, do którego odnosi się hiperbola. Przecież to jest logiczne, ze nie uznajesz nikogo na FK za psychopatę znajdującego przyjemność w opisywanych tragediach których dopuszczają się żołdacy Putina. To są jedynie Twe odczucia. I oczywiście, że masz do wyrażania ich nawet w formie przesadnej, czyli hiperboli, masz prawo. I nie ma do tego linków. Tylko pieniacz przez kolejną dobę będzie się ich domagał wszczynając forumowe awantury. I oskarżając mnie, rzucając oszczerstwami takim choćby że zarzucam Ci kłamstwo. Brak mi słów na te ohydne i widoczne dla każdego jego manipulacje. Z szacunkiem, storima Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:42 storima napisał: > I jak takie wypowiedzi NIE MOGĄ BYĆ linkowane. Każda wypowiedź na forum może być zalinkowana. S. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:46 snajper55 napisał: > storima napisał: > > > I jak takie wypowiedzi NIE MOGĄ BYĆ linkowane. > > Każda wypowiedź na forum może być zalinkowana. > > S. WYPOWIEDZI NIEISTNIEJACE nie moga byc linkowane. B Napisałem; > To nie są konkretne wypowiedzi, wyrażam swoją opinię. Wolno mi. I jak takie wypowiedzi NIE MOGĄ BYĆ linkowane. Co jest logiczne, bo NIE MA DO NICH ODNOŚNIKÓW. Ale dla pieniacza oczywiście, nieistniejące wypowiedzi mogą być linkowane. I będzie się domagał LINKOWANIA nieistniejących WYPOWIEDZI. Pieniacz. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:52 storima napisał: > WYPOWIEDZI NIEISTNIEJACE > nie moga byc linkowane. Ave napisała: "Z wypowiedzi dziadersów tego forum wynika, że..." Uważasz że wypowiedzi, o których pisała ave nie istnieją? S. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:55 snajper55 napisał: > storima napisał: > > > WYPOWIEDZI NIEISTNIEJACE > > nie moga byc linkowane. > > Ave napisała: "Z wypowiedzi dziadersów tego forum wynika, że..." > > Uważasz że wypowiedzi, o których pisała ave nie istnieją? > > S. ave.duce napisała: > snajper55 napisał: > > > Nie zauważyłem takich wpisów, że powinny się cieszyć. Dasz linka? > > > > To nie są konkretne wypowiedzi, wyrażam swoją opinię. Wolno mi. > > > Ale faktem jest, że tak właśnie wygląda wojna. Że zawsze tak wyglądały wo > jny. > > Jasne. Ius naturale i niech się dalej dzieje... > > b/o > To nie są konkretne wypowiedzi, wyrażam swoją opinię. Wolno mi. I jak takie wypowiedzi NIE MOGĄ BYĆ linkowane. Co jest logiczne, bo NIE MA DO NICH ODNOŚNIKÓW. Dlatego pisałem o użyciu przez Ave hiperboli, bo to nie jest NIC INNEGO jak 'hiperbola' czyli: Najprościej rzecz ujmując, hiperbola jest zwrotem stylistycznym, który polega na zamierzonej przesadzie cech przedmiotu lub zjawiska. Dzieje się to poprzez zastąpienie tych cech innymi, dowolnymi cechami. Hiperbola wykracza w tym poza granice prawdy lub prawdopodobieństwa. Cechę opisywanego zjawiska oddaje nazwa, która wykracza poza swój właściwy zakres znaczeniowy. Hiperbola występuje w dwóch odmianach: powiększenia i pomniejszenia. Powiększenie służy uwydatnieniu, wzmocnieniu zjawiska, do którego odnosi się hiperbola. Przecież to jest logiczne, ze nie uznajesz nikogo na FK za psychopatę znajdującego przyjemność w opisywanych tragediach których dopuszczają się żołdacy Putina. To są jedynie Twe odczucia. I oczywiście, że masz do wyrażania ich nawet w formie przesadnej, czyli hiperboli, masz prawo. I nie ma do tego linków. Tylko pieniacz przez kolejną dobę będzie się ich domagał wszczynając forumowe awantury. I oskarżając mnie, rzucając oszczerstwami takim choćby że zarzucam Ci kłamstwo. Brak mi słów na te ohydne i widoczne dla każdego jego manipulacje. Z szacunkiem, storima & & & WYPOWIEDZI NIEISTNIEJACE nie moga byc linkowane. B Napisałem; > To nie są konkretne wypowiedzi, wyrażam swoją opinię. Wolno mi. I jak takie wypowiedzi NIE MOGĄ BYĆ linkowane. Co jest logiczne, bo NIE MA DO NICH ODNOŚNIKÓW. Ale dla pieniacza oczywiście, nieistniejące wypowiedzi mogą być linkowane. I będzie się domagał LINKOWANIA nieistniejących WYPOWIEDZI. Pieniacz. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 05.05.22, 18:05 snajper55 napisał: > storima napisał: > > > I jak takie wypowiedzi NIE MOGĄ BYĆ linkowane. > > Każda wypowiedź na forum może być zalinkowana. > > S. Napisałem WYRAŹNIE: I jako takie wypowiedzi NIE MOGĄ BYĆ linkowane. Co jest logiczne, bo NIE MA DO NICH ODNOŚNIKÓW. Obciąłeś mój wpis CELOWO, aby pozbawić go sensu, który mu oryginalnie nadałem: Wypowiedzi nieopublikowane nie mogą być linkowane. Bo nie istnieją. Piszę o tym KILKAKROTNIE. NIEUSTANNIE. Jurek TEŻ O TYM PISZE. Mam wrażenie, że rozmawiam tu z trollem, który prowadzi ze mną walkę nieustannie unikając argumentów, próśb o linki potwierdzające jego kłamliwe wypowiedzi, przeinaczając moje wypowiedzi, wkładając mi w usta słowa, których nie wypowiedziałem, starając się usilnie wyprowadzić mnie z równowagi. forum.gazeta.pl/forum/w,28,173550976,173550976,Brygada_Swietokrzyska_pila_szampana_z_Gestapo.html?p=173555220 forum.gazeta.pl/forum/w,28,173552590,173552590,Gdzie_wyniki_spisu_powszechnego_.html?p=173555252 Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:57 > snajper55 napisał: > > Dałeś link do swojego wpisu. Za swoje kłamstwa sam przepraszaj. > > > > S. > > Przepraszam, ze podałem link do mego wpisu, który obnaża kłamstwo Snajpera. > > Teraz link do jego wpisu: > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,173447701,173447701,Paskowy_Gazety_przeszedl_sam_siebie.html?p=173494282 > Przeproś za obrażanie Jurka i za kłamstwo. PRZEPROŚ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 04.05.22, 23:59 storima napisał: > PRZEPROŚ !!! Gdybym miał za co, to chętnie. Ale nie mam. :) S. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 05.05.22, 00:14 snajper55 napisał: > storima napisał: > > > PRZEPROŚ !!! > > Gdybym miał za co, to chętnie. Ale nie mam. :) > > S. Dziękuję za kolejne bezczelne kłamstwo Panie Moderatorze Społeczny Forów Agory. forum.gazeta.pl/forum/w,28,173447701,173447701,Paskowy_Gazety_przeszedl_sam_siebie.html?p=173553151 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 05.05.22, 01:09 storima napisał: > Dziękuję za kolejne bezczelne kłamstwo Panie Moderatorze Społeczny Forów Agory. Toż ro szczera prawda. S. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 05.05.22, 00:37 Sobota, 30-04-2022 Jeszcze nie tak dawno.Kilka dni temu: storima napisał: > snajper55 napisał: > > > storima napisał: > > > > > Miłego wieczoru. > > > > Wzajemnie. > > > > S. > > Na reszcie coś miłego ! > Odpoczywaj miło ! Ja tak szczerze i z pełną otwartością serca na dobro, uwierzyłem. Nie szkodzi. & & & Ale jest to bardzo przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 05.05.22, 07:38 Wspominałem o gwałtach mężczyzn dokonywanych przez żołdaków rosyjskich. Jest oficjalne potwierdzenie: Patten o przypadkach gwałtów mężczyzn i chłopców: To dopiero wierzchołek góry lodowej Jak podkreśliła, "nie mogła pozwolić sobie na pozostanie w biurze w Nowym Jorku wobec tego, co dzieje się w Ukrainie". - Nie ma tolerancji dla takiego postępowania, dlatego musimy zagwarantować, że te zbrodnie spotkają się z konsekwencjami - zaznaczyła przedstawicielka ONZ. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28411657,onz-wsrod-ofiar-gwaltow-w-ukrainie-sa-tez-mezczyzni-i-chlopcy.html#s=BoxMMtCzol3 Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Zgwałcone Ukrainki 06.05.22, 08:01 Tak się wątek rozwinął. Ja tylko dopiszę, że Eisenhower podpisał blisko 200 wyroków śmierci dla swoich żołnierzy dopuszczających się gwałtów na Francuzkach po wyzwoleniu państwa generała De Gaulle. Objętych cenzurą. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce ... na marginesie? 06.05.22, 08:46 zgwałceni Ukraińcy ... Będą jakieś tłumaczenia? b/o Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 06.05.22, 12:58 haen2010 napisał: > Tak się wątek rozwinął. Ja tylko dopiszę, że Eisenhower podpisał blisko 200 wyr > oków śmierci dla swoich żołnierzy dopuszczających się gwałtów na Francuzkach po > wyzwoleniu państwa generała De Gaulle. Objętych cenzurą. Och, aż 200!!! Ciekawe jak ich wybrali... Losowali, czy co? "Szacuje się, że Amerykanie zgwałcili co najmniej czternaście tysięcy Francuzek i sto dziewięćdziesiąt tysięcy Niemek podczas II wojny światowej." ciekawostkihistoryczne.pl/2016/02/27/zdobywcy-wyzwoliciele-i-zboczency-gwalty-amerykanskich-zolnierzy-we-francji-i-niemczech/ Wszystkie wojny sa podobne, wszystkie armię rabują, gwałcą i zabijają. S. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 06.05.22, 14:21 haen2010 napisał: > Tak się wątek rozwinął. Ja tylko dopiszę, że Eisenhower podpisał blisko 200 wyr > oków śmierci dla swoich żołnierzy dopuszczających się gwałtów na Francuzkach po > wyzwoleniu państwa generała De Gaulle. Objętych cenzurą. Unlike today when an embedded press in military conflicts and communications technology makes it relatively easy for the public to know about serious crimes committed by U.S. soldiers whether against innocents or their own, this was not the situation during World War Two "W czasach II wojny światowej nie było wszechobecnej obecności dziennikarzy ani współcześnie szeroko dostępnych środków komunikacji. Dziś poważne przestępstwa popełniane przez żołnierzy amerykańskich są znane szerokiej opinii publicznej." Before presenting the findings it is important to have some understanding of the domestic context where the soldiers originated and served. We begin with racial segregation and miscegenation laws in the late 19th century. "Zanim przystąpimy do opisania zbrodni popełnianych przez żołnierzy amerykańskich w czasie II wojny światowej istotnym jest zrozumienie kontekstu socjologicznego, pochodzenia żołnierzy i miejsc ich służby wojskowej. Zacznijmy od rasowej segregacji i prawa zabraniającego łączenie odmiennych ras pod koniec XIX wieku." I tu następuje poważna analiza naukowa przyczyn wychowywania mężczyzn dla, których gwałt i przemoc były naturalnymi sposobami funkcjonowania społecznego w USA. Chciałbym bardzo zobaczyć podobne badania przeprowadzone w Rosji. Nie ma takich. I na tym polega też ZASADNICZA różnica, pomiędzy cywilizacją społeczeństw zachodnich a cywilizacją bolszewicką, czy obecną post sowiecką. Bo równie dobrze można sprawę zamknąć równie bełkotliwym frazesem, że jest wojna, więc to normalne, ze giną ludzie. To jest oczywiście IRONIA. Zestawianie w jednej linii zbrodni wojennych bez uwzględnienia powyższych danych naukowych jet niepoważnym nadużyciem i prymitywną manipulacją. Tym bardziej, że mimo forumowych standardów kodeksu etycznego nie przedstawia się ŻADNYCH źródeł bibliograficznych na potwierdzenie klepanych tu na okrągło manipulacji. books.openedition.org/pucl/2990?lang=en Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 06.05.22, 14:55 Dobrze, że przedstawiłeś te fakty Haen. Rozpisują się na FK o zbrodniach, które były i są szeroko komentowane i przebadane. O zbrodniach z II wojny, czy wojny w Wietnamie gdzie, ale inspirowane wsparciem bolszewickim zbrodnie Viet Cong, nie napiszą. Viet Cong wymordował od 3000 do 6000 o jeńców wojennych i cywilów w masakrze w Hue. I jeszcze jeden niepoważny człowiek z drugim wyskoczy tu zestawiając ataki nuklearne USA w Japonii ze zbrodniami post sowieckimi, które dzieją się TU I TERAZ. W Ukrainie. Umniejszając i banalizując putinowską strategię zniesienia narodowości ukraińskiej z powierzchni Ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Zgwałcone Ukrainki 07.05.22, 22:09 Nie ten problem mnie zaprząta. Po prostu wojna i żołdacy wchodzą z bronią w strefę cywilną. Także kobiet. Armia Stalina - Putina nie ma problemu. Żołdacy Zachodu jakoś przestrzegają prawa. Pamiętam instrukcje amerykańskie odnośnie Wietnamek w burdelach. Po stosunku wysikaj i wymyj penisa. Chodziło o tryperka. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 07.05.22, 22:29 haen2010 napisał: > Nie ten problem mnie zaprząta. Po prostu wojna i żołdacy wchodzą z bronią w st > refę cywilną. Także kobiet. Armia Stalina - Putina nie ma problemu. > Żołdacy Zachodu jakoś przestrzegają prawa. O tym cały czas piszę. I na tym polega też ZASADNICZA różnica, pomiędzy cywilizacją społeczeństw zachodnich a cywilizacją bolszewicką, czy obecną post sowiecką. Bo równie dobrze można sprawę zamknąć równie bełkotliwym frazesem, że jest wojna, więc to normalne, ze giną ludzie. To jest oczywiście IRONIA. Zestawianie w jednej linii zbrodni wojennych bez uwzględnienia powyższych danych naukowych jet niepoważnym nadużyciem i prymitywną manipulacją. Tym bardziej, że mimo forumowych standardów kodeksu etycznego nie przedstawia się ŻADNYCH źródeł bibliograficznych na potwierdzenie klepanych tu na okrągło manipulacji. Ale trollownia nie uznaje podawanych przeze mnie faktów. Publikowanych tu od kilku tygodni z obszerną bibliografią. Wszczynają forumowe awantury. Ubliżają. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zgwałcone Ukrainki 07.05.22, 23:38 haen2010 napisał: > Nie ten problem mnie zaprząta. Po prostu wojna i żołdacy wchodzą z bronią w st > refę cywilną. Także kobiet. Armia Stalina - Putina nie ma problemu. > Żołdacy Zachodu jakoś przestrzegają prawa. Pamiętam instrukcje amerykańskie odn > ośnie Wietnamek w burdelach. Po stosunku wysikaj i wymyj penisa. Chodziło o try > perka. Żołdacy zachodni tak samo nie przestrzegają prawa. Co ma mycie penisa do gwałtów? Wkleję jeszcze raz. "Szacuje się, że Amerykanie zgwałcili co najmniej czternaście tysięcy Francuzek i sto dziewięćdziesiąt tysięcy Niemek podczas II wojny światowej. "Najwspanialsze pokolenie", jak nazywano wówczas walczących w Europie jankeskich chłopców, nie było dużo lepsze, niż Armia Czerwona!" ciekawostkihistoryczne.pl/2016/02/27/zdobywcy-wyzwoliciele-i-zboczency-gwalty-amerykanskich-zolnierzy-we-francji-i-niemczech/ "Przerażający raport: Amerykańscy żołnierze gwałcili dziewczynki i nagrywali to na taśmy" www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-przerazajacy-raport-amerykanscy-zolnierze-gwalcili-dziewczyn,nId,1713293#crp_state=1 Co robi amerykański żołnierz gdy nie ma pod ręką żadnej kobiety wroga? No cóż... "Statystyki są porażające. Co trzecia kobieta służąca w wojsku jest w molestowanych czasie służby. Tylko w 2011 r. doszło 22,8 tys. aktów przemocy seksualnej, co oznacza, że w przypadku kobiet biorących udział w akcjach zbrojnych bardziej prawdopodobne jest zgwałcenie przez kolegów, niż śmierć z ręki wroga." www.komputerswiat.pl/aktualnosci/militaria/koniec-mitu-amerykanskiej-armii/bdb4q54 Wkleić więcej? S. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 00:28 haen2010 napisał: > Armia Stalina - Putina nie ma problemu. Nikt nie kwestionuje zbrodni wojennych dokonanych przez inne niż sowiecka armie świata. Zasadniczym rozróżnikiem jest SKALA i PRZYZWOLENIE na zbrodnie. Czy to w okresie II wojny światowej, czy dzisiejszych czasach. Sheehan, Paul (17 May 2003). "An orgy of denial in Hitler's bunker". The Sydney Morning Herald. Retrieved 7 December 2010 Podaje, że Rosjanie dopuścili się jednej z najokrutniejszych orgii wojennych w historii. Tylko na terenach dawnych Prus Wschodnich, Pomorza i Śląska zgwałcono co najmniej 1400 000 kobiet. Nie mówimy tu o pozostałych terenach zdobytych przez Armie Czerwona, w tym samych Niemiec. Trollownia do tej pory nie przedstawiła tu żadnych odnośników bibliograficznych, które poświadczyłyby kłamliwie tu wałkowaną tezę, iż obecne zbrodnie wojenne Putina są równoważne ze skalą i przyzwoleniem władz sił militarnych krajów demokracji zachodnich. Powtórzę, Putin na krótko po dokonaniu masakry w Buczy odznaczył uczestniczących w niej żołnierzy najwyższymi honorami wojskowymi. Dając tym samym publiczne przyzwolenie na gwałty, mordy i tortury nawet wobec cywili. W tym kobiet i dzieci. Prosiłem uprzejmie o linki ponad dziesięć razy. W zamian zostałem zaatakowany, sponiewierany prymitywnymi manipulacjami trollowni, która łamie podstawowe zasady net etykiety. Władimir Putin odznaczył katów z Buczy. Nadał im honorowy tytuł "Bohaterstwo, męstwo, wytrwałość i odwaga" — tak Władimir Putin postrzega zbrodnicze działanie żołnierzy 64 Samodzielnej Brygady Strzelców Zmotoryzowanych, którzy mieli dokonać masakry na ludności cywilnej w Buczy pod Kijowem. Prezydent Rosji nadał jednostce specjalny tytuł. www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojna-rosja-ukraina-wladimir-putin-odznaczyl-katow-z-buczy/d5svpdv,79cfc278 Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 01:03 Wszystkie wojny Putina odznaczają się wyjątkowym okrucieństwem i przyzwoleniem najwyższych władz państwowych na permanentne łamanie wszelkich praw i konwencji międzynarodowych. Bandyckie przyzwolenie i zachęcanie do gwałtów i okrucieństw popełnianych także na ludności cywilnej. W tym kobietach dzieciach. Nie ma miejsca na przyzwolenie państw demokracji zachodnich na takie jak post sowieckie nagminne akty okrucieństwa. Two years ago, Human Rights Watch analyzed who bears command responsibility for war crimes in Syria’s Idlib province, the one part of the country still controlled by the armed opposition to President Bashar al-Assad’s regime. There, we documented 46 cases in which the Russian-Syrian military alliance hit hospitals, schools, markets and apartment buildings. The lack of any legitimate military target in the vicinity strongly suggests that these attacks were deliberate and unlawful. We determined that command responsibility for these apparent war crimes went all the way to the top – to Russian President Vladimir Putin. "Dwa lata temu, HRW, badał kto ponosi odpowiedzialność za wydanie rozkazów do popełniania zbrodni wojennych w syryjskiej prowincji Idlib (...) W konkluzji tego śledztwa ustalono, iz wyłączna odpowiedzialność tych zbrodni wojennych ponosi Prezydent Federacji Rosyjskiej Wladimir Putin." www.hrw.org/news/2022/04/27/building-war-crimes-case-against-vladimir-putin Mogę bezustannie przedstawiać tu tego rodzaju bibliografię dowodową, która poświadcza, iż nikt tak jak PUTIN, we współczesnych czasach nie wydaje z rozmysłem i premedytacją rozkazów tortur, gwałtów, okrucieństw stosowanych wobec ludności cywilnej. W tym kobiet i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 13:37 nkkll napisał(a): > Powiedz to zgwałconym Ukrainkom. Czego one oczekują? Jest wojna muszą być gwałt > y. Widzę, że dla ciebie termin zbrodni wojennych nie istnieje. Powtórzę. Nikt nie kwestionuje zbrodni wojennych dokonanych przez armie demokracji zachodnich. Z niewiadomych względów z uporem maniaka cytuje tu zbrodnie popełnione przez amerykańskich żołnierzy w czasie II wojny światowej. Oszukując forumowiczów. Poprzez nagminne lansowanie błędu dowodowego : zestawianie zbrodni popełnianych w czasie wojny w Wietnamie czy II wojny światowej z obecnymi wojnami Putina. Poprzez nieroztropne przeze mnie angażowanie się z nim w 'dyskusję' stałem się ofiarą jego zacietrzewienia. Wyżywał się tu na mnie. Ubliżając i poniżając. A na moje uprzejme ponad dziesięciokrotne prośby, aby podał bibliografie do lansowanego tu fałszywie jego stwierdzenia wzmagał intensywność jątrzenia. I do tej pory nie podał źródła bibliograficznego. Fałszywa retoryka i nieuczciwa argumentacja, pozbawiona jakichkolwiek naukowych podstaw, którą tu absurdalnie lansuje przypomina mi tą propagowaną przez putinowskie trollownie w zachodnich mediach społecznościowych. * * * Odnosząc się do faktów zbrodni wojennych popełnianych przez żołnierzy USA w II wojny światowej powtórzę: Były takie. Ale ICH SKALA, jest niewspółmiernie mniejsza od zbrodni wojennych Armii Czerwonej. Co najistotniejsze. Armie zachodnie z wiele większą skrupulatnością rozliczają DZIŚ takie przypadki. Natomiast armia Stalina czy w dzisiejszych czasach armia putinowska nie różnią się między sobą. Stalin tak jak Putin, zezwalał i zachęcał do dopuszczania zbrodni wojennych. Co w przypadku najwyższego dowództwa armii państw demokracji zachodnich na masową skalę jest nie do pomyślenia. Ale odpowiadając na maniakalne cytowanie nie mające nic wspólnego z obecną rzeczywistością tych samych przypadków masowych gwałtów dokonywanych przez żołnierzy USA w czasie II wojny światowej dodam: W samych Niemczech czerwonoarmiści zgwałcili około 2 milionów kobiet. W samych Niemczech. Nie podaję tutaj statystyk zgwałconych kobiet na innych terytoriach 'wyzwalanych' przez czerwonoarmistów. Stalin podkreślał: (One should) understand it if a soldier who has crossed thousands of kilometres through blood and fire and death has fun with a woman or takes some trifle". Powinniśmy zrozumieć, że żołnierz, który przez tysiące kilometrów przeczołgał się przez ostrzały, krew i śmierć to co w tym dziwnego, że zabawi się z kobietą odbierając sobie zasłużony deser (czyli że ją po prostu zgwałci) * Anne Applebaum, Iron Curtain, The Crushing of Eastern Europe. I takie jest nastawienie Putina. Przyzwala na gwałt, grabież, tortury. Ludności cywilnej. W tym kobiet i dzieci. Coś co w armiach krajów demokracji zachodnich J E S T N I E D O P O M Y Ś L E N I A Ponad 10 razy uprzejmie prosiłem o link potwierdzający, że mój kontrargument na powtarzane tu bezmyślnie brednie nie ma racji bytu. * haen2010 Re: Zgwałcone Ukrainki 06.05.22, 08:01 Eisenhower podpisał blisko 200 wyroków śmierci dla swoich żołnierzy dopuszczających się gwałtów na Francuzkach po wyzwoleniu państwa generała De Gaulle. forum.gazeta.pl/forum/w,28,173527405,173527405,Zgwalcone_Ukrainki.html?p=173557095 Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 14:19 Ponownie publikuje fałszywe stwierdzenia. Oszukując forumowiczów. W DZISIEJSZYCH CZASACH Prawda jest taka, że czy armia stalinowska, czy putinowska to w każdej swej wojnie dokonuje masowych gwałtów. Torturując cywili, dopuszczając się zbrodni wojennych. Na kobietach i dzieciach włącznie. I dzieje się tak za przyzwoleniem najwyższych władz państwowych. Tak za Stalina jak i za Putina. Nie ma za to ABSOLUTNIE PRZYZWOLENIA i zachęcania do popełniania zbrodni wojennych w armiach krajów demokracji zachodnich. Jeśli ktoś uważa, że tak nie jest to proszę o podanie publikacji które kontrargument potwierdza. Z poważaniem, Storima Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zgwałcone Ukrainki 08.05.22, 16:18 nkkll napisał(a): > Dzięki tym pierwszym od dziesiątek lat działa się w tym kierunku, aby zwyrodnia > lcy i sadyści nie czuli się bezkarni na wojnie i aby barbarzyństwo eliminować. Z tym się zgadzam. I o tym też NIEZMIENNIE i ja cały czas tu piszę. Wspieram moje zdanie wiarygodnymi źródłami bibliograficznymi. Nie zmieniam zdania. Nie przekształcam mojej informacji. Jak ten inny pan tutaj. I tam również o tym samym piszę: forum.gazeta.pl/forum/w,28,173421854,173421854,skad_my_to_znamy_to_samo_co_w_44_45_roku_w_Polsce.html?p=173425104 W przeciwieństwie do powielanych tu cynicznie przez tego pana frazesów typu: "W czasie każdej wojny mamy do czynienia z takimi zbrodniami i popełniają je wszystkie armię. Od tysiącleci." Bo w armiach cywilizacji zachodniej nie mamy do czynienia ze ZBRODNIAMI WOJENNYMI na TAKĄ SKALĘ i Z PRZYZWOLENIEM najwyższych władz państwowych jak za Stalina. Identycznie, w DZISIEJSZYCH CZASACH za przyzwoleniem Putina na gwałty, rabunek, tortury, obcinanie głów, populacji cywilnej. W tym kobiet i dzieci. I Putin do zbrodni wojennych zachęca !!! Gdzie w innym cywilizowanym państwie na świecie DZISIAJ takie PRZYZWOLENIE ma miejsce ??? Linki proszę !!! Ujawniono tożsamości 10 katów z Buczy. Uhonorowani przez Putina Ujawniono dane 10 rosyjskich żołnierzy odpowiedzialnych za zbrodnie w Buczy. Poinformowała o tym ukraińska prokurator generalna Irina Wenediktowa. Zostali wyróżnieni przez Władimira Putina. www.o2.pl/informacje/ujawniono-tozsamosci-10-katow-z-buczy-uhonorowani-przez-putina-6763145019472704aPS gdy czytam tego pana, jego 'argumentacje' mam nieodparte uczucie jakbym przeglądał zachodnie media społecznościowe zainfekowane trollownią Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Na wojnie jak to na wojnie, panie Snajper? b/o 20.05.22, 13:06 Dwuletniej dziewczynce zgwałconej przez dwóch Rosjan udało się przeżyć. Zgwałcony przez dwóch Rosjan roczny chłopiec zmarł. Gwałcone są także osoby starsze /.../ Ofiarami Rosjan padli 67- i 78-letni mężczyźni. Odpowiedz Link Zgłoś