Gość: Szwejk IP: *.chello.pl 09.11.04, 01:04 No tak, tylko co w tym złego, że LPR decyduje, kogo chce przyjąć? To jej prywatna sprawa. Mniejszość Niemiecka pewnie też sprawdza pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: normalny LPR tylko dla Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 01:11 O czystość RASY dbał również pewien Adolf, sam będąc "skundlony rasowo" www.wiw.pl/biblioteka/wyjhitlera_rosenbaum/01.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.thoms1.vic.optusnet.com.au 09.11.04, 01:13 I to tez pewnie byla- na poczatku przynajmniej- jego prywatna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: austriak A kto jest w Polsce Polakiem? IP: *.liwest.at 09.11.04, 07:17 Obywatelstwo RP nie wystarcza???? Jest tylko świstkiem papieru? Jakie są dalsze warunki polskości? "Czystość etniczna"???? Jak w III Rzeszy? Teraz, kwa, my? Przy odbiorze obywatelstwa austriackiego zostałem poiformowany, że nabywam wszystkich praw i obowiązków obywateli republiki. O moim pochodzeniu etnicznym może być mowa wyłącznie za moją zgodą. To moja prywatna sprawa. Gdyby ktoś chciał mówić o tym bez mojej zgody - mam prawo zawiadomić prokuraturę o popełnieniu przestępstwa. To zupełnie co innego czy ktoś sam się poczuwa do przynależności etnicznej, czy inni robią z tego kryterium dyskryminycji. Nie mówiąc już gdy czynią to instytucje publiczne! Tym bardziej gdyby ktoś od tego uzależniał cokolwiek. Tak głosi Karta Praw Człowieka ONZ. Czy nie lepiej, gdyby ktoś zajął się tym w Polsce? Nie czekając aż Polska stanie za to przed międzynarodowym trybunałem i pod pręgierzem międzynarodowej opinii publicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A Konstytucja? 09.11.04, 07:43 Ciekawe poglądy. Jak to się ma do konstytucyjnych praw obywatelskich? Chyba że w LPR one nie obowiązują...... Koszmar. Polska rządzona przez LPR - może się przyśnić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryczypisk Re: A Konstytucja? IP: *.golebia.clarus.com.pl 09.11.04, 07:54 Konstytucja konstytucją, ale tych chamów jako polak, to bym już po mordach lał. bo opluć to już trochę za mało. co za ludzkie ścierwo, to się w głowie nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: A Konstytucja? IP: *.bredband.skanova.com 09.11.04, 12:06 Gosc portalu: Ryczypisk zionie kultura zwyklego PGRowca. Taka kulture i takie slownictwo panuje tylko w zwyklym chlewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BalonProbny? MICHNIK I ŁUCZYWO CHCĄ DO LPR ???!!!!!!!!!!!! IP: *.phone.com / *.openwave.com 09.11.04, 14:03 czyzby michnik i naczelna chcieli wstapic do lpr ? i badaja w ten tyle inteligentny co prowokacyjny sposob swoje szanse i mozliwosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwonaZaraza Re: MICHNIK I ŁUCZYWO CHCĄ DO LPR ???!!!!!!! IP: *.internal / 167.206.198.* 09.11.04, 14:47 Gość portalu: BalonProbny? napisał(a): > czyzby michnik i naczelna chcieli > wstapic do lpr ? > i badaja w ten > tyle inteligentny co prowokacyjny sposob > swoje szanse i mozliwosci ? takie dwa super-virusy zalatwia kazdy organizm partyjny !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selekcja Re: MICHNIK I ŁUCZYWO CHCĄ DO LPR ???!!!!!!! IP: 24.129.5.* 09.11.04, 17:23 Gość portalu: czerwonaZaraza napisał(a): > Gość portalu: BalonProbny? napisał(a): > > > czyzby michnik i naczelna chcieli > > wstapic do lpr ? > > i badaja w ten > > tyle inteligentny co prowokacyjny sposob > > swoje szanse i mozliwosci ? > > takie dwa super-virusy > zalatwia > kazdy organizm partyjny !!!! selekcja prtyjna jest prawnie dozwolona np. sld niedawno robila czystke w swoich partyjnych szeregach co jest zdecydowanie bolesniejsze od ankiety przy przyjmowaniu natomiast michnik i jego klan dokunuja nieustannie selekcji w redakcyjnych szeregach usuwajac postepowomyslacych z pomoca mobingu co jest rzeczywiscie prawnie i moralnie niedopuszczalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *UWAGA* A TERAZ RYDZYKOWY SZPICEL W AKCJI- POCZYTAJCIE! IP: *.dynamic.mts.net 09.11.04, 16:00 PONIZEJ OCZYWISCIE-podpisal sie czerwona zaraza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: A Konstytucja? Skąd nagle taki pęd do LPR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:11 Przecież możecie zapisywać się do swoich partii i organizacji w Synagogach lub gminach żydowskich. Żaden Polak nie bedzie miał o to pretensji. Nawet oddamy wam Unię Wolności do wyłącznego waszego użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwas Re: A Konstytucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 08:50 Zawsze znajdzie sie spora grupa ludzi o szmatylawych charakterach, ktorzy z samym Belzebubem podpisza lojalke dla widma jakiegos profitu. A soc-nazizm staje sie modny. Nawet w Polsce - ludzie latwo zapominaja Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logo Bardzo spora! Jak doliczyć wyborców i sympatyków! IP: *.liwest.at 09.11.04, 09:56 Uzbiera się większość Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Wątpię. Może z 10%. Z Austrii tak dobrze widać? IP: *.bg.am.poznan.pl 09.11.04, 16:50 Hitlera przypomina, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: A Konstytucja? IP: *.bredband.skanova.com 09.11.04, 12:10 Gosc portalu qwas -pochodzacy ze szmatlawych zydokomuchow ma racje,gdyz niejaki Szaron nie pozwala nam zapominiec o Hitlerze (synu zyda). Reka reke myje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybydle Re: A Konstytucja? IP: *.lublin.mm.pl 09.11.04, 17:45 Chrystus też był Zydem kmiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondorek Re: A Konstytucja? IP: *.cmkp.edu.pl 09.11.04, 10:52 Nie rozumiem, które konstytucyjnie gwarantowane prawo wg. Ciebie łamie LPR. Zgodnie z konstytucyjnie gwarantowaną swobodą zrzeszania się każdy może zakładać i wstepować do dowolnych organizacji, pod warunkiem że nie łamią prawa. I chociaż jestem przeciwnikiem politycznym LPR uważam, że mogą sobie przyjmować kogo chcą i jak chcą. Tak jak Ty możesz założyć anty-LPR i zakazać wstępowania do niej LPR-owcom. Tak jak Polska Partia Łysych przyjmowała tylko łysych a do AWS nie mogli przystępować byli członkowie PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Uprzejmie wyjaśniam.. 09.11.04, 12:56 Gość portalu: kondorek napisał(a): > Nie rozumiem, które konstytucyjnie gwarantowane prawo wg. Ciebie łamie LPR. > Zgodnie z konstytucyjnie gwarantowaną swobodą zrzeszania się każdy może > zakładać i wstepować do dowolnych organizacji, pod warunkiem że nie łamią > prawa. Zgadza się. I nikt nie może zakazywać tego zakladania i wstępowania ze względu na pochodzenie. Sam sobie odpowiedziałeś...... KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondorek Re: Uprzejmie wyjaśniam.. IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.11.04, 17:27 zakładania to rozumiem, a gdzie jest napisane, że nie można zakazywać wstępowania ze względu na pochodzenie? Rozumiem, że w ogóle zakazywac można (vide PiS, który nie przyjmuje byłych współpracowników SB czy jedna z partii, której nazwy nie pomnę, zakazywała tego byłym PZPR-owcom, i w drugą stronę: wyrzucanie z SLD w ramach słynnej weryfikacji), to dlaczego kryterium nie może być pochodzenie? i gdzie to jest napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choćbyś chciał Re: A Konstytucja? IP: *.mech.pw.edu.pl 09.11.04, 11:18 Do wielu Klubów Cię nie wpuszczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhenio Re: A Konstytucja? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 09.11.04, 15:51 Nie musi się śnić... Całkiem niedługo przekonamy się realnie... Ciekawe, jakie ministerstwa dostaną, brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytalski Obywatelstwo polskie nic nie jest warte? IP: *.liwest.at 09.11.04, 10:02 Czy Konstytucja RP nie gwarantuje wszystkim obywatelom równych praw bez względu na pochodzenie etniczne, kolor skóry, wyznanie itp? Każdemu każdy może wszystkiego odmówić. Nawet bez podania przyczyn. To wolny kraj. Ale nie z rasistowskich przyczyn! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autogiro Re: A kto jest w Polsce Polakiem? IP: *.mtm-info.pl 09.11.04, 10:18 Nikt, podobno nawet prałat J. ma dalekich przodków spod Betlejem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: A kto jest w Polsce Polakiem? IP: 130.60.5.* 09.11.04, 11:35 Do wiekszosci rzeczy wystarcza. Czlonkiem LPR nikt nie musi byc. A jesli rekami i nogami popiera program to go zapewnie przyjma niezaleznie od pochodzenia. Z drugiej strony jesli jedynym kryterium byloby obywatelstwo to co: 1)pomoca/ specjalnym traktowanie dla miejszosci narodowych w Polsce (chyba gdzies konstytucja o tym mowi); 2) pomoca/opieka dla Polonii (tez konstytucja cos mowi)? Gość portalu: austriak napisał(a): > Obywatelstwo RP nie wystarcza???? Jest tylko świstkiem papieru? > Jakie są dalsze warunki polskości? "Czystość etniczna"???? Jak w III Rzeszy? > Teraz, kwa, my? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otozto Re: A kto jest w Polsce Polakiem? IP: *.bredband.comhem.se 09.11.04, 11:55 A kiedy tzw: Polak bedzie Czlowiekiem? Dobrym, uczciwym, sprawiedliwym i madrym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRANCUZ [...] IP: *.98.119-80.rev.gaoland.net 09.11.04, 12:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: A kto jest w Polsce Polakiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 13:48 Gość portalu: FRANCUZ napisał(a): > ru...chac kazda polke AZ DO BOLU ,te brudne i glupie kobiety !!!!! Czyzby był remanent w zakładzie dla wariatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZabyNieDubcza Re: A kto jest w Polsce Polakiem? Do zabki !!!!!!! IP: 24.129.5.* 09.11.04, 17:50 Gość portalu: FRANCUZ napisał(a): > ru...chac kazda polke AZ DO BOLU ,te brudne i glupie kobiety !!!!! przeciez zabo-samce juz dawno tego nie robia ! te impotentne leniwce wyreczaja sie w tym arabami !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Może być partia rudych? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 13:13 Oczywiście obywatelstwo wystarcza aby nabyć wszystkie prawa w Austrii i w Polsce. Tym niemniej kazdy może założyc organizacje dla malarzy, albo gejów, albo rudych, albo wysokich na 2 metry. I tu już obywatelstwo nic nie ma do rzeczy. Tak że LPR może sobie przyjmowac wg własnych kryteriów i nic nikomu do tego. Ja nie lubie LPR i też mi wolno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd_ci_powie? Re: Kto jest Polakiem? Żydzi się tym chętnie zajmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CudzeChwalicie Do austriaka lewaka !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 24.129.5.* 09.11.04, 17:45 Gość portalu: austriak napisał(a): > Obywatelstwo RP nie wystarcza???? Jest tylko świstkiem papieru? > Jakie są dalsze warunki polskości? "Czystość etniczna"???? Jak w III Rzeszy? > Teraz, kwa, my? > Przy odbiorze obywatelstwa austriackiego zostałem poiformowany, że nabywam > wszystkich praw i obowiązków obywateli republiki. O moim pochodzeniu etnicznym > może być mowa wyłącznie za moją zgodą. To moja prywatna sprawa. > Gdyby ktoś chciał mówić o tym bez mojej zgody - mam prawo zawiadomić > prokuraturę o popełnieniu przestępstwa. > To zupełnie co innego czy ktoś sam się poczuwa do przynależności etnicznej, czy > > inni robią z tego kryterium dyskryminycji. Nie mówiąc już gdy czynią to > instytucje publiczne! > Tym bardziej gdyby ktoś od tego uzależniał cokolwiek. Tak głosi Karta Praw > Człowieka ONZ. > Czy nie lepiej, gdyby ktoś zajął się tym w Polsce? Nie czekając aż Polska > stanie za to przed międzynarodowym trybunałem i pod pręgierzem międzynarodowej > opinii publicznej? ten zajac zapomnial o pregierzu pod ktorym zostala postawiona austria na oczach calego swiata za to, ze wyborcy zajaclandu wybrali faszyste hajdera i uprawiali rasistowsko-nacjonalistyczna polityke !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: austriak Re: Do austriaka lewaka !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.liwest.at 09.11.04, 18:55 Wiem o tym. A teraz Polska krajem specjalnej troski? Okres ochronny się kończy. Co za głupia logika: jak ktoś źle robi to i ja muszą też? Z tym lewakiem to trafiłeś! Następna odsłona polskiej głupoty. Albo nazista - albo lewak. Naziści też zresztą zaczynali od lewactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoAustroZlewaka Re: Do austriaka lewaka !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internal / 167.206.198.* 09.11.04, 22:38 Gość portalu: austriak napisał(a): > Wiem o tym. A teraz Polska krajem specjalnej troski? Okres ochronny się kończy. > Co za głupia logika: jak ktoś źle robi to i ja muszą też? > Z tym lewakiem to trafiłeś! Następna odsłona polskiej głupoty. Albo nazista - > albo lewak. Naziści też zresztą zaczynali od lewactwa. wiesz o tym ! no to miales szczescie ze cie te zajace jeszcze nie odszczelili dla dobra ludzkosci ! ale mijmy nadzieje ze nic straconego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: A kto jest w Polsce Polakiem? IP: *.toya.net.pl 09.11.04, 18:26 Jeżeli przeczytałeś uważnie artykuł nie chodzi w nim o to, czy mając babcię, która była czeską żydówką można być Polakiem czy Holendrem, tylko czy można zostać członkiem organizacji, która kandydatom stawia jakieś tam wymagania. Nie ma więc sytuacji dyskryminowania kogokolwiek przez państwo. Przystąpienie do tej organizacji jest dobrowolne, na znanych warunkach i nie ma co rozpaczać, że ktoś tam nie spełnia kryteriów. Od nikogo nie żąda się deklaracji czystości etnicznej pod groźbą. Jest to trochę tak, ja bym ja chciał wstąpić do stowarzyszenia np. Romów czy Związku Powstańców Śląskich. Naturalnym pytaniem w deklaracji byłoby, czy jestem Romem lub czy brałem udział w którymkolwiek z powstań. Nie spełniam takich warunków, więc się tam zwyczajnie nie pcham i naprawdę nie czuję się z tego powodu w jakikolwiek sposób dyskryminowany. Jeżeli zapragnę się stowarzyszyć, mam naprawdę wielki wybór. Istotna jest wątpliwość, czy w Polsce lub w jakimkolwiek innym kraju może istnieć organizacja określająca narodowość swoich członków i definiująca kryteria ciągłości tej narodowości. Taki np. Związek Wypędzonych: czy do tej organizacji może przystąpić każdy, bez względu na narodowość? Jeżeli tak, zwalą się do nich zaraz nasi repatrianci zza Bugu. Nie jestem bynajmniej politycznym sympatykiem LPR. Egzotyczny w tej partii byłby dla mnie jednak Wietnamczyk, Polak w pierwszym pokoleniu. Przypuszczam, że ten nie uskarżał by się na dyskryminację, jak to mają zwyczaj na każdym kroku demostrować żydzi i spokojnie poszukał stowarzyszenia bliższego mu duchowo. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk TRochę gorsi Polacy... 09.11.04, 18:34 Gość portalu: rr napisał(a): > Istotna jest wątpliwość, czy w Polsce lub w jakimkolwiek innym kraju może > istnieć organizacja określająca narodowość swoich członków i definiująca > kryteria ciągłości tej narodowości. Taki np. Związek Wypędzonych: czy do tej > organizacji może przystąpić każdy, bez względu na narodowość? Sprawa jest prostsza, niż myślisz. "Kryteria" bycia Polakiem są jednoznaczne - każdy kto ma obywatelstwo polskie jest Polakiem. Nikt nie może sobie uzurpowac prawa weryfikowania owej polskości. I koniec kropka. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosik Re: LPR tylko dla debili IP: *.dynamic.mts.net 09.11.04, 01:20 Coz glupich nie brakuje .Ile za tych glupcow z lpr,samobrony, radyja i innych wszechpojebow placi narod, tylko za sama ich dzialalnosc . O tym ze nisza potencjal calego narodu ,oglupiajac juz i tak wystarczajaco ciemnych i glupich nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bechamot Re: LPR tylko dla debili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:06 Wlasnie ciemni i glupi stanowia zawsze trzon ugrupowan nazistowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: faszystowskich i o syjonistycznych zapomniales IP: 195.136.193.* 09.11.04, 19:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja nie widzę w tym nic złego IP: *.client.comcast.net 09.11.04, 01:26 Skoro są organizacje polityczne (nie wiem, czy to formalnie partia, choć to bez znaczenia) typu "Mniejszość niemiecka", to i może sobie być "Większość polska" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak-czyścioszek to idź do okulisty IP: *.echostar.pl 09.11.04, 02:12 albo lepiej po tabletki na rozwój mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Alez sie mylisz !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 03:39 To nie jest związek myśliwych z Choszczówki, ale ogólnopolska partia, ktora ma ambicje sięgnąć po wladzę: większość w parlamencie, rzad i prezydenta. Taka partia musi spełniać pewne standardy działalności. Ale to nie koniec. Taki tekst: "(...) by w naszych szeregach znaleźli się jedynie Polacy, bo tylko oni są w stanie pomóc krajowi." jest a) odrażającym rasizmem, oraz b) bezdenną naiwnością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Sam sie mylisz, Krzysiu IP: *.client.comcast.net 09.11.04, 06:25 LPR to nie organ wladzy panstwowej, tylko dobrowolne zrzeszenie. Konstytucja zapewnia wolnosc zrzeszania, mam wiec pelne prawo zalozyc partie tylko dla okularnikow, ktos inny partie tylko dla lysych, a Giertych partie tylko dla Polakow. To jest wlasnie wolnosc, a jak Ci sie nie podoba, tos faszysta i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP krotka odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 07:54 nie rozumiemy sie. Ja nie wnikam w to, czy LPR narusza kodeks postepowania karnego, czy nie. Chodzi mi o to, ze jest to skandal, poniewaz pokazuje spoleczenstwu, co rzeczywiscie tkwi w glowach tych ludzi. A tkwi w nich rasizm. Jesli LPR nie przekracza prawa wlaczac wylacznie tzw. rodowitych Polakow do swych szeregow (byc moze i nie przekracza), to pamietaj ze gazety nie przekraczaja prawa, wieszajac na nich psy, a swiadoma czesc spoleczenstwa nie przekroczy prawa, nazywajac shit po imieniu i reagujac ostracyzmem. Pozdrowienia whoever you are Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP kto wie, a moze jednak nie maja prawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 07:58 To cie przekieruje na dol forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=1746 chodzi mi o pierwszy ustep. Odpowiedz Link Zgłoś
mrnoone Re: Sam sie mylisz, Krzysiu 09.11.04, 08:23 Masz rację. I wcale nie korzystają z państwowych dotacji dla partii politycznych, ich posłowie nie biorą diet poselskich, nie podlegają ustawie o partiach politycznych... A wszystko to za pieniądze tych okularników i łysych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyd Masz czelnosc insynuowac mi IP: *.direct-adsl.nl 09.11.04, 09:39 Ze nie nie jestem Polakiem? Bo najwyrazniej giertychowych wymagan nie spelniam, mala skaza na tkaninie nazywala sie Klaudiusz Szmidt, urodzony na Ukrainie, zginal w Powstaniu Warszawskim, byl czlonkiem AK. Wiec co - jestem Ukraincem? Niemcem? A moze zwyklym kundlem, niegodnym miana Polaka? Zastanwiasz sie czasem nad swoimi slowami, czy glowy uzywasz tylko do noszenia czapki? Tym, ktorzy beda sie czepiac mojego IP wyjasniam, ze w Holandii jestem dopiero od dwoch dni, i przyjechalem tu na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Masz czelnosc ...gdybyś był Polakiem poparłbyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:18 Pienisz się na możliwość zrzeszania się Polaków, wiec Polakiem nie jesteś, a chwalebne przymioty każdy na tym forum może sobie nadać do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE-PATR-IDIOTA Re: Masz czelnosc ...gdybyś był Polakiem poparłby IP: *.nys.biz.rr.com 09.11.04, 16:37 A ja bylem Polakiem, od wielu pokolen - ale teraz juz nie chce miec nic wspolnego z tym krajem i z tymi ludzmi (przynajmniej z wiekszoscia) - czy ktos moze wie jak mozna szybko zrzec sie obywatelstwa polskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: szybko nie mozna , wolno tez nie :-PPPP IP: 195.136.193.* 09.11.04, 19:50 panstwo polskie tak latwo nie rezygnuje z niewolnika biurwokracji tylko dobra wola prezydenta uwalnia z niewoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Masz czelnosc ...gdybyś był Polakiem poparłby IP: *.ARTS.McGill.CA 09.11.04, 19:44 On JEST Polakiem, a to co robi LPR to nie jest prawo do zrzeszania sie Polakow tylko ordynarny rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john BŁĄD IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.11.04, 10:25 Prosze bardzo: § 2 Liga jest partią polityczną i posiada z tego tytułu osobowość prawną. To jest jeden z paragrafów statutu LPR. I co na to powiesz? Jak sie nie znasz na rzeczy, to nie zabieraj głosu. Zajmujesz tylko łącza! A głupszego tekstu, niż "(...) Polacy, bo tylko oni są w stanie pomóc krajowi" jeszcze nie czytałem, na prawde. Rok temu wyjechałem do Niemiec na studia. Po nich mam zamiar wrócić na Śląsk, aby tam zająć sie działalnością gospodarczą, ale jak się czyta takie teksty to sie odechciewa wracać, bo ja w końcu Polsce nic nie pomogę, bo nie jestem polakiem... Współczuje członkom LPR... Jak można byc tak pustym i żyć w takim zakłamaniu. Oni są chyba co najmniej po jakimś praniu mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: BŁĄD IP: *.client.comcast.net 09.11.04, 11:23 Widzisz rożnicę między posiadaniem osobowości prawnej, a byciem organem państwa? Jeśli nie, to nie zajmuj łącz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: BŁĄD IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.11.04, 11:12 a dlaczego posiada osobowość prawną?? Bo jest partią!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Kanady Re: nie widzę w tym nic złego IP: *.bchsia.telus.net 09.11.04, 03:56 Wszyscy pełnoprawni pobywatele POlski są równi, niezależnie od pochodzenia, wyznania, płci, itd. Jeżeli jakaś partia chce mieć jako swoich członków tylko obywateli Polski pochodzenia polskiego, to winna to ogłosić. Oraz podać kryteria, jak będzie pochoodzenie sprawdzać. Pewnie powinna także zasięgnąć rady o nazistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Jawohl! IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 09.11.04, 15:54 Jeden jest wódz Giertych, ale w dwóch osobach :D Bratnia partia w Niemczech nazywa się NPD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: nie widzę w tym nic złego IP: *.18.akron.wroc.pl 09.11.04, 08:53 w sumie, to to nie jest nic takiego, tylko tak jakby do klubu spotyowego przyjmowac na podstawie tego, jakiej muzyki sluchasz, filmy jakie lubisz, ksiazki jakie czytasz, a sprawnosc fizyczna bylaby na ostatnim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyd Re: nie widzę w tym nic złego IP: *.direct-adsl.nl 09.11.04, 09:42 Subtelna roznica polega na tym, ze jesli zalezy ci na przyjeciu do klubu, mozesz zmienic playliste na Winampie, wyrzucic plyty z nie pasujacymi filmami i zmyc zel z wlosow, a pochodzenie jest rzecza niezalezna od ciebie. Segregacja na tej podstawie nie daje ci zadnej mozliwosci obrony, dlatego jest najpodlejsza rzecza jaka mozna zrobic innemu czlowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:mozesz zalozyc partie polakow lubiacych niepola IP: 195.136.193.* 09.11.04, 19:55 proste lubisz przecie bolszewizm zydokomuny czy jak tam uw czy kd zreszta taki sam bolszewizm reprezentuja inne partie od lsd pis po lpr so Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: element swiatla Re: nie widzę w tym nic złego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.11.04, 10:21 Gość portalu: Ja napisał(a): > Skoro są organizacje polityczne (nie wiem, czy to formalnie partia, choć to bez > znaczenia) typu "Mniejszość niemiecka", to i może sobie być "Większość polska" A czy aby wstapic do MN trzeba miec pochodzenie niemieckie? W sumie jezeli sa oni organizacja polityczna to nie powinno tak byc. Jednak trzeba pamietac, ze maja oni zapewne inny status niz partia polityczna per se. Oficjalnie dzialajace partie polityczne takie jak LPR nie powinny miec prawa odmowy czlonkostwa ze wzgledu na pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: LPR tylko dla Polaków 09.11.04, 01:31 Bezdenna głupota, dochodzimy do definicji "prawdziwego Polaka" oraz "Polaka-patrioty"... Już wiem, że się nie łapię :))) na "prawdziwego Polaka"... No bo i Prusacy, Rosjanie, Węgrzy i Francuzi w rodzinie.... nieważne, że przodkowie elekcje królewskie podpisywali, że byli towarzyszami pancernymi wymienionymi w spisach zresztą, bo przekreśla mnie, że byli w metrykach litewskiej, a nie tylko koronnej, że w carskim spisie szlachty też widnieją moi przodkowie... ech, głupota LPR... jakiej Polski chce LPR ? Na pewno nie odwołuje się do Rzeczypospolitej ostatnich Jagiellonów i pierwszych królów elekcyjnych, kiedy Polska była wielka i potężna oraz rozkwitała kulturalnie i ekonomicznie, była bowiem wówczas wieloetniczna i wieloreligijna, otwarta i przyjazna wszystkim, którzy ją zamieszkiwali, kiedy mówiono "obywatel polski, narodowości litewskiej, religii ruskiej (prawosławnej)..." LPR nawołuje do wasni na tle narodowościowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Pozdrawiam... IP: *.223-200-24.mc.videotron.ca 09.11.04, 03:58 zwolennika Rzeczpospolitej Wielu Narodow ;) Tez mi ten model odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: pewnie -zwoleniczka karuzel z kanady IP: 195.136.193.* 09.11.04, 19:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: i jaki to status mialby twoj koles gasiorowski IP: 195.136.193.* 09.11.04, 19:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.11.04, 05:33 q_vw, dlaczego jesteś taki naiwny? Czy nie pomyślałeś, że celem tego artykułu jest wywołanie właśnie takich reakcji jak Twoja? Trudno byłoby twierdzić, że LPR odwołuje się do Rzeczypospolitej ostatnich Jagiellonów i pierwszych królów elekcyjnych, jako że na obszarze dawnej Rzeczypospolitej wyrosło kilka suwerennych obecnie państw. Gdybyś jednak zaznajomił się nieco z myślą narodową, to wiedziałbyś, że jest żywa w tym środowisku koncepcja budowy czegoś na wzór dawnej Rzeczypospolitej w oparciu o Grupę Wyszehradzką na początek. Ostatnio pięknie na ten temat mówił prof. Bojarski z Komitetu Prognoz "Polska 2000 Plus". Żeby nie być gołosłownym, załączam linki do tej audycji. cz. I, www.radiomaryja.pl/dzwieki/2004/11/2004.11.03.rn18.m3u (Real) cz. II, www.radiomaryja.pl/dzwieki/2004/11/2004.11.03.rn21.m3u (Real) Pamiętam (będąc kiedyś w Polsce) program TV prowadzony przez Krzesimira Dębskiego, który gościł ś.p. Jerzego Waldorfa www.zapiecek.com/powazki2002/waldorf.html . Gdy była mowa o przodkach, pan Jerzy powiedział coś takiego: "Moi przodkowie walczyli pod Grunwaldem... I to wcale nie po polskiej stronie!..." Jestem zdania, że Polakiem jest ten, kto kocha Polskę, kto nosi ją w sercu. Paszport ma tu drugorzędną rolę. Tak i LPR nie odtrąci nikogo, kto kocha Polskę, chociażby nie był Polakiem z urodzenia. Bez obaw zatem, Przyjacielu. Pozdrowienia z Michigan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.223-200-24.mc.videotron.ca 09.11.04, 05:56 Zaraz, zaraz...co to znaczy "celem artykułu"? Czy to znaczy że twierdzisz że GW to sobie wszystko zmyśliła? A jeżeli nie, to o co może chodzić partii która dopytuje się o dane osobowe do trzeciego pokolenia w głąb? I nie mów mi o grupie wyszechradzckiej bo ja widzę jak reagują wszechpolacy w terenie. Kiedy stowarzyszenie studentów polskich na moim uniwersytecie postanowiło zaprosić innych wschodnio-Europejczyków na jedną wspólną imprezę do polskiej restauracji, wszechpolacy narzekali że to "głupi pomysł" który prowadzi do zaniku naszej tożsamości (sic!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.11.04, 06:39 A czy Ty masz jakiś problem z podaniem przodków do trzeciego pokolenia w głąb? Wstydzisz się? Ogranicza Twoje swobody obywatelskie? Znajdź zatem sobie partię, w której o nic Cię nie będą pytać. Powodzenia. I jak się ma idea współpracy w Grupie Wyszehradzkiej do jakiegoś komentarza "gorącej głowy"? Czy dlatego, że on to powiedział, to należy zaniechać tej idei? Z własnych obserwacji widzę, że młodzi ludzie z naszej części Europy mogą się porozumieć. Ostatnio np. moi młodsi koledzy zmontowali drużynę piłki nożnej, w której razem grają Polacy, Macedończycy, Bułgarzy, Rumuni i Albańczycy (tym powiedziano że jeśli chcą grać, to ma być bez kłótni). Róbmy swoje! Wbrew nieprzemyślanym komentarzom, wbrew przeciwnościom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Zachowanie LPR jest dziwne IP: 195.190.143.* 09.11.04, 09:37 niezaleznie od tego jakim wydaje sie cel autora artykulu, sama informacja zawarta w nim jest potrzebna i latwo wysunac prosty wniosek, wbrew wszelkim komentarzom itp., itd.: jezeli LPR by doszlo do wladzy (3 tryb warunkowy - mam nadzieje), to w przypadku gdy masz przodkow obcego pochodzenia mozesz byc dyskryminowany przez wladze, chocby w taki sposob, ze nie bedziesz mogl nalezec do partii rzadzacej i brac wspoludzial w rzadzeniu panstwem. Co do celu jaki ma artykul GW - podejrzewam, ze posadzaja LPR o antysemityzm, a GW go zwalcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyd Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.direct-adsl.nl 09.11.04, 09:47 Gratuluje optymizmu i spokoju ducha, bijacego zwlaszcza z pierwszego akapitu. Hitlerowi tez kiedys poblazano, twierdzac, ze taki agitator znad kufla piwa nigdy z nie wyjdzie z knajpy chocby na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: sieje sie wiatr to trzeba liczyc sie z burza IP: 195.136.193.* 09.11.04, 20:04 20% bezrobocia, praca za pariasa w jewrolandzie nic dziwnego ze u siebie w polsce polacy chca spotykac w urzedach polakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ay Re: to jest oburzajace IP: *.umcs.lublin.pl 09.11.04, 09:36 LPR powinna zadac od papierow 17 pokolenia, jak ich koledzy kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przytomny Re: LPR tylko dla Polaków IP: 62.111.139.* 09.11.04, 06:40 Święta prawda! LPR głosi poglądy modne przez 7- laty za Odrą, obecną zachodnią granicą Polski. Teoria "aryjczyków" była stsowana w praktyce ze wszystkimi jej straszliwymi skutkami. Pana Giertychowa LPR zmierza świadomie w tym kierunku. No cóż, widocznie takie jest zapotrzebowanie, bo zyskuje uznanie wyborców. Wszystkim, którzy na LPR głosują życzę szczęścia, ale przy tym nie wiem sam na kogo u diabła można głosować? Bo jak mówił Wyspiański w Weselu "sam już nie wiem kto moich pieniędzy złodziej, Żyd jucha, czy Ksiądz Dobrodziej?" Chyba zostanę w domu i nie użyję wyborczego długopisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: nie uprawiaj tu wrogiej, antypolskiej propagan IP: 195.136.193.* 09.11.04, 20:07 polacy glosujcie bo inaczej bedziecie rzadzeni przez interesy obcych narodow a zasada jest prosta jest zle to polityk wynocha z sejmu na co najmniej 20lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Teksasu [...] IP: *.cable.mindspring.com 09.11.04, 01:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.cpe.mountaincable.net 09.11.04, 01:34 a kto by chcial z tymi talibanami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel A Giertych to co? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.04, 01:37 Niby ma polskie nazwisko??? Pewnie pradziadek był Michael Giertisch albo Moshe Gertstein. Co by mi zresztą zupełnie nie przeszkadzało. Kompromituje się (podobnie jak cały LPR) nie swoimi obcymi korzeniami, tylko całą antypolską działalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: A Giertych to co? IP: *.san-francisco-14rh15rt.ca.dial-access.att.net 09.11.04, 04:30 Jaka to antypolska dzialalnoscia jest Giertych skompromitowany? To stawia polska flage na biurku w Brukseli? To ze stara sie ratowac Polske? Pomysl najpierw a pozniej belkocz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyd Re: A Giertych to co? IP: *.direct-adsl.nl 09.11.04, 09:52 Kompromituje sie wlasnie bezsensownym belkotem, gdzie Bog, Honor i Ojczyzna wylatuja z ust na wszystkie strony, zmieszane z slina i jadem rasizmu. Do LPR moznaby miec resztki szacunku, gdyby rzeczywiscie probowali cos zrobic dla Polski, a nie zajmowali sie glownie wystrojem wnetrz unijnych urzedow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hera9 Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 01:42 To i Giertych jest zagrozony.Jego rodzina wypięła sie ne Polske i została w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic zdala Re: LPR tylko dla Polaków IP: 5.5R* / *.ocs.mq.edu.au 09.11.04, 01:46 Mysle ze wielu tak zwanych zydow to wieksi patrioci od tych co na nich poluja. Udowodnili to siedzac w wiezieniach za przekonania i walczac o wolna Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: LPR tylko dla FASZYSTOW!!!! 09.11.04, 01:54 Gość portalu: kibic zdala napisał(a): > Mysle ze wielu tak zwanych zydow to wieksi patrioci od tych co na nich poluja. > > Udowodnili to siedzac w wiezieniach za przekonania i walczac o wolna Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: kaligula tez walczyl o wolny rzym ? smieszne : IP: 195.136.193.* 09.11.04, 20:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIRAGE Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 01:50 I tu się nie zgodze, Polakowi dać palec, to zachwilke będzie chciał całą rękę. To Polacy, Ci rodowici, od pokoleń doprowadzili ten kraj do ruiny!!! Dać władze człowiekowi inteligentnemu, a nie debilowi, bo w naszym rządze mało który nie jest skorumpowany i ogulnie jest człowiekiem myślącym. Dla mnie może zasiadać w rządzie nawet ciemnoskóry człowiek, a prezydentem może być ciemnoskóra kobieta, ale za to ten kraj ma być dla ludzi, a nie dla władzy, i ma się żyć na poziomie Europejskim, a nie Polskim. Kiedyś byłem większym optymistą, ale ostatnie przeżycia z mojego prywatnego życia zmieniły to. Polak nie potrafi rządzić i tego mi nikt nie wypersfaduje. Polak myśli tylko o jednym dorwać się do koryta i nażreć się ile da!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magni-nominis-umbra Re: LPR tylko dla Polaków 09.11.04, 01:53 Jeżeli to co mamy teraz w Polsce nazywasz ruiną to nieżycze ci abyś kiedyś prawdziwej ruiny doczekał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIRAGE Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 02:00 To jest ruina, ruina gospodarcza i ekonomiczna. Spojżyj jak żyją ludzie w tym kraju, to nie są dziesiątki czy setki, a nawet tysiące, to są miliony. Nie mają za co żyć, to przerażenie w ich oczach patrząc jak ich dzieci głodują. RUINA nie znaczy zawsze to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
neceser LPR NUR FUER FASCISTEN 09.11.04, 01:52 To niebezpieczna holota. Ale nie powinni dojsc do wladzy. pamiec Hitlera i tragedii faszyzmu jeszcze zyje. Gość portalu: Szwejk napisał(a): > No tak, tylko co w tym złego, że LPR decyduje, kogo chce przyjąć? To jej > prywatna sprawa. Mniejszość Niemiecka pewnie też sprawdza pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly bywalec Re: LPR NUR FUER FASCISTEN IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 09.11.04, 01:59 na forum gazety sa szpiedzy,ktorzy wlamuja sie do komputerow, wtedy,gdy teksty sa nie takie jakie byc powinny. Chyba chodzi o GDR i Bankof New York. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *wydz .propag. LPR USUNAC A MICKIEWICZA Z LITERATURY POLSKIEJ!!!! IP: *.dynamic.mts.net 09.11.04, 02:20 Nieczystosc rasowa tego osobnika zostala juz niejednokrotnie udowodniona. W paszkwilu pt Pan Tadeusz autor oficjalnie przyznaje sie gdzie znajduje sie jego ojczyzna!!! Przedstawienie osoby Jankiela w pozytywnym swietle godzi w uczucia narodowe czystych Polakow!!! Proponujemy usunac takze osobnika o nazwisku Stanislaw Wyspianski [nasz krakowski oddzial bada teraz jego pochodzenie] w paszkwilu pt Wesele autor w prostacki i bezczelny sposob obraza godnosc i honor prawdziwego Polaka piszac :"miales hamie.. Liga Polskich Rodzin oczysci literature polska z obcego elementu taaak, ze NIE POZOSTANIE NIC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staly bywalec Re: USUNAC A MICKIEWICZA Z LITERATURY POLSKIEJ!! IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 09.11.04, 02:22 czytales moj post? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *wyd.propag.LPR Re: USUNAC A MICKIEWICZA Z LITERATURY POLSKIEJ!! IP: *.dynamic.mts.net 09.11.04, 02:40 Oczywiscie ze caly nasz wydzial czytal, nierozumiemy tylko czy GDR znaczy Gross Deutche Reich? z partyjnym pozdrowieniem wydzial propagandy LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariatka Re: USUNAC A MICKIEWICZA Z LITERATURY POLSKIEJ!! IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 09.11.04, 02:53 awy jestescie uwolami.cala gazeta jest wami przesiaknieta.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: USUNAC A MICKIEWICZA Z LITERATURY POLSKIEJ!! IP: 130.60.5.* 09.11.04, 11:48 Ale sensacja, przeciez od dawna wiadomo ze Mickiewicz mial jakies pochodzenie bialorusko-zydowskie. Jak dobrze poczytasz to w Epilogu znajdziesz jeszcze symbolike masonska (wcale nie miedzy wierszami)... a w "skladzie zasad" "propagande" syjonistyczna. Ale to sie przerabia w przecietnie dobrym liceum (rowniez koscielnym). Kogolkowiek reperzentujesz, to poziom znacznie ponizej LPR pod kotra sie podszywasz. Jako prace domowa mozesz sprawdzic ze Reymont mial pochodzenie szwdzkie (piata woda po kisielu) , Sienkiewicz tatarskie, a Slowacki ukrainskie. Gość portalu: *wydz .propag. LPR napisał(a): > Nieczystosc rasowa tego osobnika zostala juz niejednokrotnie udowodniona. > W paszkwilu pt Pan Tadeusz autor oficjalnie przyznaje sie gdzie znajduje sie > jego ojczyzna!!! > Przedstawienie osoby Jankiela w pozytywnym swietle godzi w uczucia narodowe > czystych Polakow!!! > Proponujemy usunac takze osobnika o nazwisku Stanislaw Wyspianski > [nasz krakowski oddzial bada teraz jego pochodzenie] > w paszkwilu pt Wesele autor w prostacki i bezczelny sposob obraza godnosc i > honor prawdziwego Polaka piszac :"miales hamie.. > Liga Polskich Rodzin oczysci literature polska z obcego elementu taaak, > > ze NIE POZOSTANIE NIC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Uszaszowski Ja caly czas tak twierdze ,ze POLACY TO... IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 09.11.04, 16:02 WYMYSLONY NAROD...to tyko takie ruskie niemce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk USUNAC A HITLERA Z HISTORII !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.micske01.fl.comcast.net 09.11.04, 19:05 Ale sensacja, przeciez od dawna wiadomo ze Hitler mial jakies pochodzenie austriacko-zydowskie. Jak dobrze poczytasz to w majnkampf znajdziesz jeszcze symbolike masonska (wcale nie miedzy wierszami).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: LPR NUR FUER FASCISTEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 08:52 Dla mnie ci co sie zapisuja do tej faszystowskiej formacji NIE SA POLAKAMI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy LPRL to partia narodowo-socjalistyczna IP: *.icpnet.pl 09.11.04, 10:21 Wiec sie nie dziwcie, ze tak postepuje. Socjalisci przesladuja ludzi ze wzgledu na pochodzenie, a narodowcy ze wzgledu na narodowosc. Wiec partia narodowo-socjalistyczna (czyli faszystowska lub nazistowska, jak kto woli) musi przesladowac ludzi ze wzgledu na pochodzenie i narodowosc... I niech mi jeszcze jakis balwan powie, ze LPR to prawica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: general Uszaszow NIE ROZUMIEM POLSKICH NAZISTOW Z LPR... IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 09.11.04, 15:10 POLACY TO PRZECIEZ TAKIE NIEMIECKIE RUSKI.O CO CHODZI TYM 'BURAKOM PASTEWNYM' ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP czyżby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 03:42 a jeśli wpisywanie wyłącznie Polaków połączyć z tym wyjaśnieniem pana Banaszewskiego: "by w naszych szeregach znaleźli się jedynie Polacy, bo tylko oni są w stanie pomóc krajowi. Wyciągnąć go z oszustw, korupcji, zastoju" to nadal wszystko dla Ciebie jest w porządku? Przecież to jest między wierszami napisane: wszystkiemu złu winne są inne narodowości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: czyżby? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.11.04, 04:20 Gość portalu: KP napisał(a): > to nadal wszystko dla Ciebie jest w porządku? Przecież to jest > między wierszami napisane: wszystkiemu złu winne są inne narodowości! Spróbuj odczytać to tak: Nikt nam nie pomoże jeśli sami sobie nie pomożemy. To my Polacy jesteśmy gospodarzami w Polsce i to my musimy uczynić ten Kraj na miarę naszych oczekiwań i marzeń! Nie oczekujmy od obcych - od gości - że wyręczą nas z naszych obowiązków. Przyjmujemy do naszej partii tylko Polaków, dlatego że mamy wspólnie wiele do zrobienia, łączy nas wspólny cel, a ten cel widzi się będąc Polakiem właśnie. Nie mamy nic przeciwko innym narodowościom, o ile chcą pracować dla dobra Polski, w której mieszkają. Niech się organizują. Prawdziwe ich intencje poznamy po czynach. Dla pasożytów jednak miejsca w Polsce nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Kanady Re: czyżby? IP: *.bchsia.telus.net 09.11.04, 05:42 Człowieku, znowu mylisz obywatelstwo z narodowością czy gorzej, pochodzeniem. Każdy, kto ma czy może mieć paszport polski jest obywatelem tego kraju, i ma takie same prawa niezależnie od tego, kim byli jego czy jej przodkowie. Polska nie jest tylko dla "Polaków", Polska jest dla jej obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: czyżby? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.11.04, 06:06 Polska to nie Kanada, a zatem nie przenoś kanadyjskich doświadczeń na grunt polski. W Polsce suwerenem jest Naród Polski. Obywatel jest kategorią niższą względem narodu, chociaż w większości państw ma równe z tym narodem prawa. W Stanach nie może zostać np. prezydentem. Może też być (podobno, może ktoś potwierdzi?) deportowany do kraju pochodzenia za określone przestępstwa. Jak dotychczas, nie ma jeszcze rządu światowego, który ustanawiałby prawa jakimi mają się kierować narody. Póki co, to narody są suwerenami i to one decydują o kształcie ustroju państwowego, nawet jeśli miałaby to być monarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: czyżby? IP: *.223-200-24.mc.videotron.ca 09.11.04, 06:16 > Polska to nie Kanada, a zatem nie przenoś kanadyjskich doświadczeń na grunt > polski. A dlaczegóż by nie? Akurat jedno co Kanadyjczycy opanowali to skuteczną integrację imigrantów - Europejczycy mogliby się wiele nauczyć - z korzyścią dla siebie i dla swoich narodów. A w Polsce wskaźnik urodzeń też cały czas spada - już niedługo trzeba będzie myśleć o imigracji... > Obywatel jest kategorią niższą > względem narodu, chociaż w większości państw ma równe z tym narodem prawa Jednym słowem "obywatelstwo drugiej kategorii". Może ty lepiej juz nic nie tłumacz bo czym więcej piszesz tym bardziej utwierdzasz negatywne uczucia względem LPR... Może też być (podobno, może ktoś > potwierdzi?) deportowany do kraju pochodzenia za określone przestępstwa Na 99% to nieprawda. Takie pomysły to ma LePen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: czyżby? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.11.04, 07:13 Gość portalu: Nath napisał(a): > A dlaczegóż by nie? Akurat jedno co Kanadyjczycy opanowali to skuteczną > integrację imigrantów - Europejczycy mogliby się wiele nauczyć - z korzyścią > dla siebie i dla swoich narodów. A w Polsce wskaźnik urodzeń też cały czas > spada - już niedługo trzeba będzie myśleć o imigracji... Nie o imigracji, a o poprawieniu wskaźnika urodzin. Polityka prorodzinna. Imigracja jest formą wyzysku biedniejszych społeczeństw przez bogatsze. Czym to się różni od kolonializmu, Kanadyjko? > Jednym słowem "obywatelstwo drugiej kategorii". Może ty lepiej juz nic nie > tłumacz bo czym więcej piszesz tym bardziej utwierdzasz negatywne uczucia > względem LPR... Skąd u Ciebie ta troska o LPR? Czy nie fałszywa? > Na 99% to nieprawda. Takie pomysły to ma LePen. To nie "pomysły". Być może naturalizowany obywatel amerykański nie może być deportowany do kraju pochodzenia za ciężkie przestępstwa. Tego właśnie chcę się dowiedzieć na 100%. Jestem perfekcjonistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: czyżby? IP: *.levels.unisa.edu.au 09.11.04, 09:39 Kanada wcale nie jest takim sukcesem w integrowaniu roznych grup. Franzuskojezyczni z pewnej prowincji tylko czekaja, aby sie odlaczyc od reszty kanady. Dla takiego goscia z Montralu nazwanie go Kanadyjczykien to obraza. Przestac upraiwac propagande nath. jesli Kanada oznacza taka tolerancje to czemu po frncuskojezycznych pozostaly tylko resztki w manitoba? dlaczego wiekszosc siedzacych w wiezieniach w Kanadzie to Indianie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: czyżby? IP: *.223-200-24.mc.videotron.ca 09.11.04, 15:17 Nie mówiłam o różnych grupach tylko o imigrantach. Quebecy to inna para kaloszy. Ale nawet oni są tolerancyjni mimo swojego nacjonalizmu. Żyje wśród nich i nigdy nie słyszałam że nie mogę czegoś zrobić bo "nie jestem Quebeczką". Do partii Quebeckiej (tej która dąży do niepodległości) też się mogę zapisać - proszę bardzo nawet by się ucieszyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Uszaszowski Ciebie to juz pokrecilo do konca, 'suwerenie'!!! IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 09.11.04, 15:49 I dac tu Polakom WOLNOSC,TO ZARAZ Z NIEJ ZROBIA CYRK I KABARET. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazista Uszaszek To sie tylko tobie tak wydaje!!!! IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 09.11.04, 15:40 Kazdy rasowo czysty Polak ma trzymac porzadek i czystosc w swoim obejsciu.Porzadek musi byc! Nie bedzie 'obcy' plul nam w twarz i dzieci nam balamucil !!Polska tylko dla Polakow !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: czyżby? IP: *.223-200-24.mc.videotron.ca 09.11.04, 06:06 Polakiem jest każdy polski obywatel, a o tym czy jest dobrym Polakiem nie decyduje bynajmniej jego pochodzenie. Partia która zakłada że "etnicznie czyści" Polacy będą się lepiej zachowywać niż ci którzy mają jakieś inne korzenie jest po prostu partią rasistowską - juz te bzdury przerabialiśmy. I o co właściwie chodzi? Przecież Polska jest jednym z najbardziej jednolitych etnicznie państw w Europie - jeśli nie w w świecie. Trzeba cierpieć na paranoje albo świadomie żerować na najniższych instynktach żeby w tym kraju dzielić ludzi na "naszych" i "obcych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: czyżby? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.11.04, 07:31 Kompletna bzdura. Obywatel polski może być Polakiem, lecz także Żydem, Niemcem, Litwinem czy Ukraińcem. Pisał o tym nieco wyżej q_vw: ......kiedy Polska była wielka i potężna oraz rozkwitała kulturalnie i ekonomicznie, była bowiem wówczas wieloetniczna i wieloreligijna, otwarta i przyjazna wszystkim, którzy ją zamieszkiwali, kiedy mówiono "obywatel polski, narodowości litewskiej, religii ruskiej (prawosławnej)"...... Staraj się także zrozumieć to co czytasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt Re: czyżby? IP: *.botany.gu.se 09.11.04, 10:35 I dobrze by bylo zeby taka LPR o tym pamietala. Ale moze dzieki takim poglada zniecheca do siebie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: czyżby? IP: *.223-200-24.mc.videotron.ca 09.11.04, 15:14 Co jest niby kompletną bzdurą? Nie rozróżniasz czasu przeszłego od teraźniejszości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: nath integruj sie w tej kanadzie a polakom IP: 195.136.193.* 09.11.04, 20:19 glowy swoja propaganda syjonistyczna nie zawracaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Uszaszowski TAK,TAK...Prawdziwych Polakow trzeba traktowac... IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 09.11.04, 15:22 lagodnie, ich zadaniem i obowiazkiem narodowym jest patrzec 'obcym' na rece i nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwujta sie Re: czyżby? IP: *.abhsia.telus.net 09.11.04, 07:06 Godocie godocie: Mea culpa co niedzielo w kosciele. Wychodzicie i mowicie nie momy grzychow. A dajecie biednemu sasiadowi chlyb?, dobre slowo? pomogocie im?, nie obgodujecie ich? Jezli nie to robcie dobrze im tyroz od dzisioj. Kochajcie robcie madrze,nie sukojcie w soim kraju kadukow i dyjablow ale aniolow i dobryk ludzi. badzcie pozytywnie, duzo sie smiejcie nie sukojcie winy tylko u innyk ale u siebie w swoim sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuka polijo Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.abhsia.telus.net 09.11.04, 03:54 Maka pocilio po lo kiki muci bu? LPR, kuki. Mi koma Pacific nuka LPR. Oko toko Lepper kom. Pici moni LPR toko!! Polako noko LPR, LPR toko Monai Pacifico. 50 Km square toko LPR un Lepper. Toko como, como, palma, kuku kuku. Piko, feluno. Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Re: LPR tylko dla Polaków 09.11.04, 04:53 ale,no pycha,tak mu dales,ze ho,ho,ci,ci,ko,ko nana,kili,ro no,ne,prawda? on koko,kik,i,bzdzik. hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziar penkosz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:35 Alesz sze pycho ma to giertycho. Jakosz takosz: rodakosz-polakosz-maniakosz. A powąchosz strąkosz wrzodakosz smakosz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 04:40 Dla tego typu dwagacjii polecam życiorys hrabiego Wielpopolskiego (biskupa - notabbene). Z pozdrowieniami (niekoniecznie z Irkucka) hi.... Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Re: LPR tylko dla Polaków 09.11.04, 04:48 Dlaczego Tomasz Banaszewski , mozno uzyc skrot,poprostu:Adolf Hitler czy nie ladniej?Liga Polskich Racionalizatorow tylko dla Polakow-wyjatkowych- psia mac,aco,co sobie myslicie! My,to znaczy Tomasz,musiemy zloc i zcementowoc, musima sie tcymac kupy,bo kupe to nikt nie rusy,bo kupa to smierdzi,o! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: LPR tylko dla Polaków - GW tylko dla Zydow IP: *.pngusa.net / *.pngusa.net 09.11.04, 05:03 Ciekawe - jak pan Michnik zatrudnia w GW tylko Zydow, to to jest w nazupelniejszym porzadku, a jak jakas partia chce przyjmowac tylko Polakow to nagle nie jest to w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napoleon LPR dla Polaków - GWdla ZydowTorki dla wszystkich IP: *.dynamic.mts.net 09.11.04, 05:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oddzialowynapoleon LPR dla Polaków - GWdla ZydowTworki dla wszystkich IP: *.dynamic.mts.net 09.11.04, 05:14 powinno byc!!! do zobaczenia Oddzialowy napoleon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: LPR tylko dla Polaków - GW tylko dla Zydow IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 05:10 Prezerwwlasz chyba po katolicku. WE tykj klimacie należało by wnioskować, żer reformę III RProbili tylko żydzi :)). Śmieję się, bo mam ku temu powodsy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: LPR tylko dla Polaków - GW tylko dla Zydow IP: *.client.comcast.net 09.11.04, 05:25 Legion of Polish Retards ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Kanady Re: LPR tylko dla Polaków - GW tylko dla Zydow IP: *.bchsia.telus.net 09.11.04, 05:49 Zyziu, piszesz nieprawdę i może nawet wiesz o tym. Michnik nie jest Zydem, jest co najmniej tak samo dobrym Polakiem jak i Ty, a co także ważne, nie jest rasistą; a Ty, czy nie brzmisz jak rasista? Zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moszym Re: LPR tylko dla Polaków - GW tylko dla Zydow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 06:55 oj zyzio! Pracowałem w Wyborczej i nie jestem Żydem czy żydem. Po drugie, Wyborcza płaci pensje swoim pracownikom z własnej kieszeni zaś LPR dostaje kasiorę z budżetu państwa - czyli żyje z pieniędzy podatników, bierze równo od obywateli niezależnie od ich pochoidzenia, koloru oczu etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petr Re: LPR tylko dla Polaków - GW tylko dla Zydow IP: *.eltechnet.pl / *.crowley.pl 09.11.04, 08:53 ludzie, czy wy zaczniecie myśleć normalnie, czy w tym kraju gdzie wdepniesz to oszołom, czy nie możemy być normalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: LPR tylko dla Polaków - GW tylko dla Zydow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:07 Co ty bredzisz? To jest wlasnie faszystowska propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.bchsia.telus.net 09.11.04, 05:30 Nie dziwie sie LPR. Gdyby obcokrajowcy nosili SWOJE nazwiska, byloby wiadomo o ich intencjach i czym kieruja sie w zajmowaniu stanowiska. Podszywanie sie pod polskosc wywoluje brak zaufani bo skoro klamliwie podaje polskie nazwisko, klamliwy jest w swoich intencjach.Polske nie stac na takie eksperymenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Kanady Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.bchsia.telus.net 09.11.04, 05:51 Oto do jakich idiotycznych wniosków prowadzi ten rodzaj rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.223-200-24.mc.videotron.ca 09.11.04, 05:59 A ufoludkami też się zajmujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oLewAcz Blond wlosy i nebieskie oczy - to juz bylo !!! IP: *.motorola.com 09.11.04, 06:23 Typ nordycki, jedyny sluszny. Reszta do pieca. oLewAcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przewrotny Re: LPR tylko dla Polaków IP: 62.111.139.* 09.11.04, 06:33 Słabiutkie hasło panie R. Giertych. Powinno być odwrotnie Polacy tylko dla LPR, byłoby wtedy ofiarowanie i zawierzenie w jednym. Zlikwidować wszystkie partie i pozostawić tylko LPR i pozwolić wstępować do niej tylko Polakom. A kto to jest polak? o tym decyduje LPR. Jakie to proste!. Dla reszty można stworzyć swoiste gułagi, lub inne kacety, albo uznać za tzw."polskojęzyczną mniejszość" i odebrać większość praw. To już było, a nazywało się nazizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Przewrotnego Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.dynamic.mts.net 09.11.04, 06:44 My wszyscy to rozumiemy , ale tu jest na forum jeden glupi nazywa sie kajetan i on niczego nie rozumie, postaraj sie jemu to jakos wytlumaczyc. zachowajmy czyste serca i pamietajmy z dala od g..na bo g..no smierdzi!!! tak trzymac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Josef46 Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 09.11.04, 06:40 Każdy z nas ma dolewkę Zyda,a najwięcej ci co najbardziej krzyczą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hefajstos Re: LPR tylko dla Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 06:45 LPR to takie czystej niby rasy ratlerki. Z polskością mają tylko tyle wspólnego, co pies pekińczyk z naszym polskim azorkiem. Nazwisko Giertych nie ma nic wspólnego z polskimi na - zwis (!) - kami. Sylaba "gier" pochodzi z języka hebrajskiego, zniekształcona tylko dialektalnie w języku polskim (w polskiej gwarze mówiło się "gil" albo "giel") i te przekształcenia są odnotowane przez slawistów. A zatem "gier" to tak naprawdę "ger", czyli przybysz z obcego kraju i narodu. Mamy zatem do czynienia z żydowskim pochodzeniem Giertycha. Jeśli tak, to po co wtrąca się on do spraw rdzennych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytalski UWAGA! NAZIZM POLSKI!!!!!!!! IP: *.liwest.at 09.11.04, 06:55 To nie wszyscy obywatele RP są równi wobec prawa????????? Może będą wprowadzone dla Żydów polskich czy osób innego pochodzenia specjalnie oznakowane paszporty jak w III Rzeszy? Może osobne miejsca w tramwajach i osobne ławki w parku? A co na to Konstytucja RP? Kodeks karny? Co by było gdyby takim zasadom hołdowano w innych krajach? Wobec osób polskiego pochodzenia? Czy znowu będziemy czekać, aż sprawą zajmie się Unia? ONZ? Jakie byłyby protesty polskiej dyplomacji gdyby podobne zasady dyskryminacyjne stosowano w innych krajach wobec etnicznych Polaków? Czy dziełalność LPR jest w ogóle zgodna z Konstytucją RP? Z Kartą Praw Człowieka Narodów Zjednoczonych? Publiczne wyśmiewanie poprawności politycznej i państwa prawa musi w końcu zaowocować błędnością i bezprawiem. Co się tam dzieje? Kiedy powiemy głośno: NIE DLA NAZIZMU? Nie tylko niemieckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maurycy Bronisław Wildstein został usunięty z LPR ! IP: *.chello.pl 09.11.04, 07:13 Schande !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytalski No tak, ale pod jakim zarzutem? IP: *.liwest.at 09.11.04, 07:19 Każda partia ma prawo usuwać kogo chce. Wszystko zależy od zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale jaja Re: No tak, ale pod jakim zarzutem? IP: *.arcor-ip.net 09.11.04, 07:47 W takiej Polsce gdzie przewalilo sie pare armi ze wschodu na zach wte i wewte to sa - jestesmy rasowe czyste ludziska , oj- wszystkie oj jak jedem maz. Ja bym proponowala nie tylko nazwiska dziadow po kondzieli i mieczu do trzeciego pokolenia ale jeszcze obowiazek wskazania grobow i genetycznego badnia resztek zwlok . Bo moze byc tak ze jakas zgwalcona babka, albo nie przez rosjanina , ukrainca , niemca ukryla fakt o nieprawej ciazy.I co ? Jak ma byc czysto to czysto. A niech sie oczyszczaja z obcych w koncu wyczyszcza sie sami z siebie lperowcy , nasze poklady polskosci 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: UWAGA! NAZIZM POLSKI!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 08:54 NIE dla nazizmu ! Ta zaraza lubi sie szybko rozpleniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX NAZIZM-NIE ZGODA ALE RÓWNIEŻ TEN Z IZRAELA IP: *.gazownia.szczecin.pl 09.11.04, 10:34 Największy istniejący i mający swój największy wzlot faszyzujący jest aktualnie w Izraelu... A co z początkiem przesladowania Chrześcijan , juz powiedzenie że gej lub lesbijka to grzech może nas wyrzucić na margines .... hahahahaha Unii Europejskiej (wybaczcie śmiech) a przecież każdy ma prawo do swojego poglądu,więc gdzie ta "wolnośc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GWB NIE PANIKUJ I BADZ OBIEKTYWNY! IP: *.crowley.pl 09.11.04, 14:55 ...a czy partie mnijszosci narodowych dzialajace w Polsce (niemiecka, ukrainska, litewska) nie sprawdzja narodowosci. Badz obiektywny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka Urodzeni NIE-żydzi w Izralu NIE otrzymują obywatel IP: *.twmi.rr.com 09.11.04, 07:40 Izraela. Izrael JEST TYLKO dla żydów ! NIE ŻYDZI w Izraelu wg prawa Izraelskiego, moga otrzymać coś w rodzaju statusu "tymczasowego rezydenta" Izraela i NIE MAJĄ PRAWA brania udziału w wyborach do władz Izraela oraz NIE MAJĄ PRAWA wyborczego. Izrael nie żydów urodzonych w Izraelu tzn. tych "tymczasowych rezydentów", tylko URZYWA jako paieru toaletowego do wykonywania mało płatnych i nie atrakcyjnych prac. Żydzi w Izraelu w sposób RASISTOWSKI daża do stworzenia Izraela, gdzie bedzie tylko 100% żydów, a ludzie INNEJ narodowosci niż zydowska są w Izraelu POPYCHADŁAMI. Żydzi w Izraelu budują właśnie MUR HANBY wokół Izraela, tylko po to aby, ZABLOKOWAĆ napływ NIE-żydów do Izraela, aby ci NIE-żydzi przypadkiem w sposób DEMOKRTYCZNY czasem NIE PRZEJELI władzy w Izraelu i zaczeli stanowić jakąś siłę polityczną zagrażąjacą utratę jakiejkolwek kontroli nad życiem politycznym w Izraelu. Żydzi z Izraela PANICZNIE się obawiają napływu NIEżydowskich emigratów do Izraela, dlatego stwożyli BLOKUJACY system NIE nadawania obywatelstwa Izraelskiego NIE-żydom. O PRZYZNAIU OBYWATELSTWA Izraela DECYDYJĄCe ZDANIE ma KLER jedynej LEGALNEJ religi w Izraelu mają rabini judaistyczni i żyd KATOLIK w Izraelu NIGDY NIE DOSTANIE OBYWATELSTWA Izraela, czyli „prawo" w Izraelu jest tak skonstruwane że NIE MA TOLERANCJI religijnej. Rozmawiałam z żydem w Australi, który opowiadł mi jak NIEdawali jemu spokojnie żyć w Izraelu inni żydzi, SYSTEMATYCZNIE ZWALNIANO z pracy i ODMÓWINO latami jemu w nadaniu OBYWATELSTWA Izraela, tylko dlatego, że jest KATOLIKIEM wiec wyjechał do Australi. Jeśli jakiś żyd był wcześniej innego wyznania niż judistycznego, ale potem już w Izraelu zmienił wyznaie POD PRZYMUSEM na judaizm, TEŻ TAKI ŻYD w Izraelu NIGDY NIE OTRZYMA OBYWATELSTWA Izraelskiego i bedzie żydem, ale 2-ej KATEGORI pod każdym wzgledem. W Izraelu jest normalny RASZIZMI i obywatelstwo Izraela otrzymują TYLKO ci co UDOWODNIĄ że zawsze byli wyznania judistycznego i urodzili się z matki żydówki i ojca żyda. TAKIE JEST "PRAWO" w Izraelu !!! Jeśli ktoś urodził się z małżenstwa mieszanego, w Izraelu czy poza Izraelem też NIGDY NIE OTRZYMA obywatelstwa Izraela. Izrael dalej NIE POSIADA konstytucji i w Izraelu obowiazuje tzw. "prawo obyczajowe" gdzie OSTATECZNĄ decyzje komu Izrael nada obywatelstwo Izraela PODEJMUJA RABINI, a nie urząd państwowy Izraela. Tymczasem żydzi żyjacy np. w Polsce opowiadają sie CAŁKOWITYM otwarciem granic Polski i NAPŁYWEM obcych do Polski oraz żydzi jeszcze starają się O SPECJALNE PRZYWILEJE tylko dla żydów ZAGWARANTOWANE PRAWEM polskim. Obecna władza w Polsce ZDOMINOWANA przez obywateli polskich ale zydowskiego pochodzenia, usiłuje narodowo ROZWODNIĆ Polskę i domaga się przyspieszonych decyzji o nadawniu obywatelstwa polskiego MNURZYNOM co nawet 3 lata temu przyjechali do Polski. To samo się dzieje na całym świecie. Zydzi w USA, majac WŁADZĘ w USA i wiekszość w gremiachm decyzyjnych "pregłosowali demokratyczne" cały szereg ustaw DAJACE własnie zydow w USA specjalne przywileje co doprowadza do ABSURDÓW i tego że żydzi stali się nawet NIETYKALNI, NAWETET gdy żydzi POGWAŁCĄ zasady prawa amerykanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP a co z milionem obywateli arabow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 08:05 wypis z encyklopedii PWN: Obywatelstwo państwa Izrael przysługuje: 1) osobom, które uzyskały prawo powrotu zgodnie z ustawą o powrocie z 1950; 2) osobom zamieszkałym w Palestynie przed powstaniem Izraela; 3) dzieciom obywateli Izraela; 4) osobom, które uzyskały naturalizację. Przeciez jesli Arabowie nie maja prawa wyborczego, to skad strachy Szarona, ze arabscy izraelczycy przeglosuja za kilka lat zydowskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: Urodzeni NIE-żydzi w Izralu NIE otrzymują oby IP: *.gazownia.szczecin.pl 09.11.04, 10:15 W 100% popieram. Tu żydzi mogą wszystko a nawet więcej... kto wie ten wie o co chodzi, ale Izrael to bastylion dowodzony przez Szarona. Ciekawe czy Ci co nie żyją w Izraelu i dopchali się do władzy w krajach Europy nie spiskują z władzami w Izraelu... ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila A co Cię to obchodzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek i Polak Re: LPR tylko dla Polaków - pokłosie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 07:47 Dzxiesiątki lat przaśnego ludowego katolicyzmu realizowanego przez Wyszńskiego daje owoce! A przecież założyciel tego wyznania był Żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
zabuganin Re: LPR tylko dla Polaków - pokłosie? 09.11.04, 10:37 ..tak, był takim samym żydem, jak ja - chińczykiem , a ty głąbie janku polaku - murzynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt Re: LPR tylko dla Polaków? IP: *.botany.gu.se 09.11.04, 10:46 A kim jak nie Zydem? I cytujaz Zoltko: "Skad w kraju, ktory twierdzi, ze Zydowka jest jego krolowa, tyle nienawisci do Zydow? Chej katolicy, jak modlac sie do Mari, ktora byla Zydowka (i nie ma co do tego watpliwosci) mozecie opluwac jej wspoplemiencow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: LPR tylko dla Polaków? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 09.11.04, 13:31 > A kim jak nie Zydem? Jak to kim? Prawdziwym Polakiem-Katolikiem!!! I na pewno należał do LPRu i słuchał radia z ryjem! Odpowiedz Link Zgłoś