oby.watel 24.12.22, 17:25 Wszystkiego najlepszego, wiele radości i smakowitości oraz szczęścia i zdrowia. Głównie szczęścia, bo jak się szczęścia nie ma to i zdrowie można postradać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k Ale z jakiej okazji ? 24.12.22, 17:41 bo Nowy Rok - to dopiero za tydzien. a dzis - to zwykla (dla niewierzacych) sobota. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Ale z jakiej okazji ? 24.12.22, 17:52 j-k napisał: > bo Nowy Rok - to dopiero za tydzien. > > a dzis - to zwykla (dla niewierzacych) sobota. Spotkanie przy niemieckiej choince zdobionej niemieckim zwyczajem przeniesionym do Polski. Smakowite jedzenie, wspominki, radość ze spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Z jakiej okazji? Dowolnej. 24.12.22, 17:53 Wierzący potrzebują okazji, niewierzący nie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Tez poniekad niewierzacy jestem... 24.12.22, 17:59 w pieniadz papierowy. przyjmuje tylko zloto, precjoza, a szczegolnie grunty (moga byc rolnicze, lub pod zabudowe) Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Tez poniekad niewierzacy jestem... 24.12.22, 18:59 j-k napisał: > w pieniadz papierowy. > > przyjmuje tylko zloto, precjoza, a szczegolnie grunty > > (moga byc rolnicze, lub pod zabudowe) W takim razie życzę Ci dużo złota, złotych precjozów oraz gruntów rolnych i działek budowlanych, a także stawów rybnych gdyby Cie naszła ochota na pstrąga w galarecie. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Tez poniekad niewierzacy jestem... 25.12.22, 08:27 vanitas vanitatum et omnia vanitas Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Tez poniekad niewierzacy jestem... 25.12.22, 14:46 A pecunia non olet in nomine Domini :D Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Ale z jakiej okazji ? 24.12.22, 18:26 Zgadzam się jako ateista. To zwykła sobota dla mnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Ale z jakiej okazji ? 24.12.22, 18:58 superspec1 napisał(a): > Zgadzam się jako ateista. To zwykła sobota dla mnie jest. Wszystkiego najlepszego, wiele radości i smakowitości oraz szczęścia i zdrowia z okazji zwykłej soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Niewierzącym 24.12.22, 17:48 Dzięki serdeczne :D i wzajemnie, wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Niewierzącym 24.12.22, 18:39 Chyba to życzenia dla konsumpcjonistow.:) pl.m.wikipedia.org/wiki/Konsumpcjonizm Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Niewierzącym 24.12.22, 18:57 superspec1 napisał(a): > Chyba to życzenia dla konsumpcjonistow.:) Dla nich też. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Niewierzącym 25.12.22, 13:01 Dlatego Piłsudski uważał, że religia jest dla ludzi bez rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Niewierzącym 25.12.22, 13:33 ireneo napisał(a): > Dlatego Piłsudski uważał, że religia jest dla ludzi bez rozumu. Ponieważ religia jest dla ludzi bez rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k i zmienil wyznanie z katolicyzmu na ewangelicyzm ? 25.12.22, 14:03 oby.watel napisał: > ireneo napisał(a): > > > Dlatego Piłsudski uważał, że religia jest dla ludzi bez rozumu. > > Ponieważ religia jest dla ludzi bez rozumu. > i zmienil wyznanie z katolicyzmu na ewangelicyzm ? - a przeciez mogl oglosic sie ateista (gdyby tak uwazal) Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: i zmienil wyznanie z katolicyzmu na ewangelic 25.12.22, 14:28 Gdyby takie otwarcie dalo mu pożytki tak by zrobił. Zmienił głupotę na inną aby wziąć slub, kolejny, jeśli nie wiesz. Narutowicz deklarował się jako ateista. Słyszałeś o nim? Odpowiedz Link Zgłoś