Gość: as IP: *.client.mchsi.com 09.11.04, 09:17 Komisja moze naskoczyc Panu doktorowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rutek Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:25 skad ja wiedzialem ze tak bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.gov.pl 09.11.04, 09:27 Bo ty jasnowidz pewno jestes, swoja droga mu sie nie dziwie, jak sobie pomysle zebym sie mial stawic przed ta banda baranow i sluchac ich kretynskich wypowiedzi to by mi sie odechcialo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.crowley.pl 09.11.04, 09:33 Gość portalu: ?? napisał(a): > Bo ty jasnowidz pewno jestes, swoja droga mu sie nie dziwie, jak sobie pomysle > zebym sie mial stawic przed ta banda baranow i sluchac ich kretynskich > wypowiedzi to by mi sie odechcialo. Tylko ,że jak to pięknie określiłeś , ta "banda baranów" , została powołana do władzy w demokratycznych procedurach i reprezentuje wolny naród. I nie ważne czy się to Tobie , czy Kulczykowi podoba , czy nie. Takie jest po prostu prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 09:39 powiedziałbym,że ta banda baranów reprezentuje nie wolny naród ale swoich ciemnych wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NA TRASIE USA-PL MA SAMOLOT, KTORY NIE POTRZEBUJE MIEDZYLADOWANIA!! IP: 5.5R2D* / *.pg.com 09.11.04, 10:06 ALE BAJKA, WCZORAJ CALY DIEN WYBIORCZA NADAWALA, ZE JEST W POLSCE, PRZYLECIAL, HAHAHAHA ZMIENCIE INFORMATOROW NA TVN 24!!! HAHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Londoner Re: MA SAMOLOT, KTORY NIE POTRZEBUJE MIEDZYLADOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:16 Komisję wysłać WizzAirem do LOndynu i niech dają występy. Cała Polonia Londyńska będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryzol A co na to jego chłopak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:19 Czy podziela poglądy dobrego doktora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwaby?Mosad?KGB? Wywiad niemiecki chce sie pozbyc sowietow IP: *.mad.wi.charter.com 09.11.04, 23:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Jan Miodek Ojczyna Polszczynza IP: *.ifd.uni.wroc.pl 09.11.04, 12:57 Zapraszam na program we wtorki o 18.05 w TVP3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan z ciemnogro Re: Ojczyna Polszczynza,chyba cyganisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:46 .....chyba cyganisz?Jestes Mniodek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Bajka o rybaku i zlotej rybce IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 09.11.04, 10:26 Skoro Kulczyk opowiada bajki o swoim zdrowiu - to ja proponuje lepsze wytlumaczenie dla Komisji Sledczej w imieniu Kulczyka. "Lecialem wlasnie z Ameryki do Polski i nad Londynem pilot zobaczyl napis "Masz przechlapane!". Wyladowal wiec, bo myslal, ze chodzi tu o samolot i dlatego nie moglem zdazyc na przesluchanie. Teraz juz wiem, ze w tym napisie nie chodzilo o Komisje Sledcza, bo po wyladowaniu moglem przeczytac: "Teraz juz NA PEWNO masz przechlapane"... Dlatego droga Komisjo nie stawie sie na wezwanie, bo i tak mam przechlapane. Dr. dr. inz. mag. Jan Kulczyk." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raya komisyja& kulczy IP: *.chello.pl 09.11.04, 13:48 Całe te przedstawienie do walka łachudr o utrzymanie się przy korycie[SLD], bądź dorwanie się do koryta[LPR i PIS,PO] a kulczyk znając od 1980r. [rozpoczął interesy w PRL-,a z kim?] zasady "wolnego" rynku w polsce chciał wyłącznie czerpać profity. Gdy komisja i media zadają pytania obraża się. Nasza elita zachwycona była i jest gdy kulczyk nie tyle juz zaprosi ją na swoje salony ale zaszczyci kiwnięciem ręki- w PRL-u, AWS i krzak, SLD. Zauważcie,że nawet media świetnie znające źródło dochodów kulczyka tzw, świetnych interesów nie nazywa go polskim oligarchą. A kulczykowy bizness= państwowy kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SprytnyPierwszy PLAN KWACHA CZYLI ZARZADZONA BANICJA ????!!!!!! IP: *.internal / 167.206.198.* 09.11.04, 22:43 Cytat: ..... Pozostanie Kulczyka za granicą jest zapewne częścią planu politycznego obozu Aleksandra Kwaśniewskiego. Plan ten zakłada powszechne zawieszenie broni. Przypomnijmy: Kwaśniewski wystawił zaświadczenie o cnocie Wiesławowi Kaczmarkowi, byłemu ministrowi skarbu pomawianemu o przyjmowanie łapówek. Kaczmarek od razu zrewanżował się Kwaśniewskiemu twierdząc, że prezydent na pewno nie udzielił Janowi Kulczykowi żadnych pełnomocnictw odnośnie prywatyzacji w Polsce. Lewica zwarła szyki i trudno się temu dziwić, chociaż najwięcej do stracenia ma właśnie prezydent. To on tworzył w Polsce kapitalizm polityczny, to w cieple jego majestatu grzało się wielu biznesmenów. Kulczyk doskonale wie jak się w naszym kraju robi interesy i co z tego mają politycy. Gdyby chciał odpowiadać przed komisją śledczą mielibyśmy prawdziwe trzęsienie ziemi. Dobrowolne skazanie się na banicję przez Kulczyka daje nadzieję naszym politykom, że wszystko się ułoży i III RP, i podtrzymujące jej układy przetrwają. To złudna nadzieja, bo lawina już ruszyła i nie można jej zatrzymać. Oczyszczenia polskiej sceny politycznej jest tylko kwestią czasu. Jan Piński Rzeczpospolita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: PLAN KWACHA CZYLI ZARZADZONA BANICJA ????! IP: *.internal / 167.206.198.* 09.11.04, 22:47 Gość portalu: SprytnyPierwszy napisał(a): > Cytat: > ..... > Pozostanie Kulczyka za granicą jest zapewne częścią planu politycznego obozu Al > eksandra Kwaśniewskiego. > ciekawe kto nastepny do emigracji londynskiej ! no fala ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hebe Re: Bajka o rybaku i zlotej rybce IP: 62.233.185.* 11.11.04, 00:49 Gość portalu: Ja, Polak napisał(a): .......... Dobre:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.proxy.aol.com 09.11.04, 10:25 to znaczy przed jakimi baranami mialby sie stawic? przed episkopatem? Komisja sejmowa jest komisja z odpowiednimi uprawnieniami dla asa Kulczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.nys.biz.rr.com 09.11.04, 18:45 Ciekawe kogo boi sie Kulczyk - przeciez nie polskich wladz. Boi sie mafii rosyjskiej - oni nie zartuja i sa paranoiczni. moze chca zatrzec slady. Usunac mozliwosc przecieku. Lepszy niewinny trup niz ryzyko wsypy przez pozostawienie zywego Kulczyka. Trockiego nawet w Meksyku dopadli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.nys.biz.rr.com 09.11.04, 18:50 Kulczyk wie duzo o rosyjskich sprawach - to wystarcza na wyrok smierci Stad paniczna ucieczka za ocean Ale tam tez go dopadna Juz po Kulczyku Lepiej bylo byc biednym , ale zywym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.proxy.aol.com 09.11.04, 10:27 to znaczy przed jakimi nie baranami mialby sie stawic? przed episkopatem? Komisja sejmowa jest komisja z odpowiednimi uprawnieniami dla "asa" Kulczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogier Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.4en.com.pl 09.11.04, 11:02 oGIER TYCH baranow i cala komisja razem wzieta to buracki. i jakos dziwnie sadze ze ROMAN ZWANY PIEKNYM zlozyl taka propozycje dr Kulczykowi. druga komisja ktora jest lepsza od najlepszych kabaretow. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap jedno male pytanie 09.11.04, 10:43 Dlaczego bronisz biznesmena zwiazanego z SLD-owska kasta i rosyjskim agentem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: jedno male pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:10 Widze ze ty naprawde nalezysz do ciemnej masy ludzi ktorzy nie rozumieja o co cchodzi. Jesli bys mial troche kasy lub byl np radnym w miescie i np niezrobiles czegos co ktos chcil od ciebie to co ci ta osoba zrobi jak niedostala tego od ciebie da pomowienia ze jestes zlodziejem agentem i tak dalej. Zobacz w stecz tak samo zagrali do oleksego ze jest niewiadomo kim jakis agentem i tak dalej i co media co chwile oskarzaly jego osobe ze jest jak sie okazalo ze to sa tylko pomowienia tonagle gazety ani telewizja nic niepisaly a osoba ktora zycila te pomuwienia nie dostala zadnej kary za to wiec sory prawo w Polsce broni zlodzieji a nie pozadnych obywateli. I dziwi mnie jedna zecz jesli chodzi o ciebie czy komisje co wy jestescie za Polacy niema w was patrityzmu zadnego kazdy moze z zagranicy powiedziec ze ja bylem szpiegiem i on sie zemna spotkal a szpieg to hyba jest jane ze ma kilkadziesiat twarzy i jeszcze jemy sie wierzy. Osobie ktora sama sie przyznaje ze jest szpiegiem sory bardzo ale widze ze dzieki taki ludzim jak ty i w komisji sledczej nigdy w polsce nie bedzie zle!!!!! Na koniej powiem tylko jescze dlaczego utajnili notatke ktora Kulczyk przedstawil odnosnie odwolania pewnych czlonkow???? Proste bo niemozna pokazac narodowi ze Kulczyk mial dowody czy racje. komisja powinna wszystko robic jawnie a nie wybierac sobie co powie a co nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfdghjdkfgh Darmowa Porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:32 1. Przeczytaj swój tekst. Bełkot prawda? 2. Nie załamuj się. 3. Bierz lekarstwa, regularnie, tak jak przepisane. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: jedno male pytanie 09.11.04, 23:39 Jakiego pomowienia? Przeciez Alganow to szpieg,a Kulczyk sie z nim spotkal. Kulczyk ma tez swietne znajomosci z SLD-owska 'elita',pierwszymi osobami w panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Óps Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: 80.51.229.* 09.11.04, 10:44 Święte słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.kutno.mediaclub.pl 09.11.04, 10:53 dobrześ Waść to ujął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: javal Re: czemu bronisz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:56 Niestety, Waść to ujął do dupy. Czyżby obrona zdrowego rozsądku była słuszna tylko w sytuacjach, gdy chodzi o biznesmenów związanych z prawicą? Bo przecież tacy też są i można by się było do nich przyczepić (polecam listę 100 tygodnika Wprost do poczytania). Nie chodzi o obronę doktora, tylko o to, że w tej komisji zasiada ekipa ludków szukających swoich pięciu politycznych minut. Przemawiających "w imieniu bezrobotnych" - jak Wassermann, czy "nędzarzy" jak Antek Macierewicz; rozpaczliwie poszukujących intelektu - jak przewodniczący Gruszka; wreszcie takich, którzy nie odzywają się nawet wtedy, gdy stopień kretynizmu wypowiedzi ruszyłby nawet umarlaka. Nie wydaje mi się, żeby te igrzyska przyniosły jakiś efekt, z wyjątkiem takiego, że następne wybory wygra prawica. Ale to nie zmieni nastawienia ludzi do polityków. Za jakiś czas będziemy tak samo mówić o Rokicie, jak o Millerze a o Giertychu jak o Oleksym. Tylko przymiotniki będą się nieco różnić. Praca kabaretu zwanego komisją będzie miała jeszcze kilka negatywnych skutków ubocznych - usankcjonuje "przeciąg" w służbach specjalnych po wyborach, osłabi pozycję Orlenu w regionie oraz wywali Kulczyka z interesu w Polsce. Doktor być może przełknie to, że nie jest już pierwszy na liście najbogatszych. Pewnie wystarczy mu miejsce w pierwszej dziesiątce w innym kraju. A nasz naród będzie się cieszył, bo i "czerwonych upie..li" i "bogacza wygnali". javal p.s. założę się, że Ałganow ma niezły ubaw oglądając wyczyny "reprezentantów narodu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: javalowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:08 Całkowicie popieram Pana stanowisko. Przeczytałem wypowiedzi wszystkich pozostałych uczestników forum. To smutne, że tak niewielu widzi pyche i kabotynizm pp. Giertychów, Maciarewiczów, Wassermannów i Miodowiczów. Ale to Polska właśnie i niestety, nie wiem jak Pan, ja muszę żyć w tym kraju, bo to jest mój kraj. Ale tą hołotom jestem bardzo już zmęczony. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: javalowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:25 popieram kolege!!!!!! i chcialbym dolozyc ze gdyby wsyscy politycy byli zwyklymi obywatelami be unmunitetu i tak dalej nie bede sie przyczepial ich zarobkow niech im to pozostanie ale brak nawet tylko inmunitetu spowodowal by ze za pomowienia, ktore bardzo czesto pojawiaja sie przed wyborami do danych politykow bbyli by ukarani i wyzuceni s parlamentu kazdy jedem by sie zastanowil czy warto zrobic sobie tak brzydka kampanie za ktora nie beda mieli zadnych konsekwencji a duze grono ludzi jest ciemnych i pojdzie zaglosowac na jeszcze wiekszych baranow az strach poyslec co moze sie stac w Polsce. Bo kretacze i złodzije nie zrobia prawa takiego zeby ich ukarac proste.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: javalowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:02 musiałem pilnie wyjść i nie mogłem dokończyć poprzedniego listu. W pośpiechu popełniłem błąd powinno być "hołotą"(lapsus hodie). Kontynuując: zdumiewa mnie fakt, że wypowiedzi wielu kolegów pozbawione sa elemntarnej wiedzy o zasadach funkcjonowania demokracji, gospodarki rynkowej, swobód obywatelskich, a co najważniejsze nie dopuszczających myśli, że mogą być manipulowani przez cynicznych polityków rozgrywających przedwyborczą farsę. Poza tym przeraża mnie świadomość jak głęboko nasze państwo porażone jest korupcją, niekompetencją i samowolą tych, co powinni stać....na straży prawidłowego funkcjonowania jego (państwa) struktur i aparatu. Tak było w XVII w. kiedy Polska upadała. A upadała, dlatego, że Katarzyna II czy Fryderyk II manipulował polską hołotą. Tak jest i dziś. Boli mnie, że mogę z dystansu patrzeć, na ten proces i mieć świadomość, że Ci Polacy, co zginęli w łagrach i Katyniu, w okopach i na barykadach nie sądzili,że ich ofiarę, zmarnuje - z prawa i lewa - sfołocz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: javalowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:45 nie lubię "pseudo"-inteligentnych absolwentów prawa, po w.z. wypowiedzi wiem już dlaczego, a swołocz piszę się właśnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.24.119-80.rev.gaoland.net 09.11.04, 20:33 SLUSZNIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.gov.pl 09.11.04, 09:41 Zostala powolana czy nie, jest banda baranow i to populistycznych i nie chodzi bynajmniej o sprawe Orlenu, nie darze sympatia naszej "klasy" politycznej, nie zajmujacej sie bynajmniej najwazniejszymi sprawami w kraju tylko przywracajaca kare smierci (bo to teraz popularne), zasanawiajaca sie nad eutanazja etc. Choc uwazam ze ten smrod wokol komisji napewno naszej demokracji pomoze, moze ludzie przejrza na oczy, zapamietaja ze politykom nie nalezy wierzyc i trzeba ich rozliczac przy nadazajcej sie okazji, a nie tylko oczekiwac ze ktos naleje z pustego w prozne i obieca gruszki na wierzbie. Eh chyba optymista ze mnie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zen16 może wogóle zlikiwidowac polityków i biznesmenów 09.11.04, 09:53 wtedy my będziem rządzić i dielic g... po równo. Tylko czarnym damy troszka więcej żeby nas nie czepiali ------------------------------------------------------ Gość portalu: ?? napisał(a): >moze ludzie przejrza na oczy, zapamietaja ze politykom nie nalezy wierzyc i >trzeba ich rozliczac przy nadazajcej sie okazji, Odpowiedz Link Zgłoś
dawn hehe odważniak jakiś nie dość że z rządowej domeny 10.11.04, 00:48 to jeszcze w godzinach pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intoeyes2001@yahoo Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.atl.client2.attbi.com 10.11.04, 05:41 Kulczyk niestety jes w cholernych klopotach z ktorych nie ma praktycznie zadnego wyjscia. Musi biedaczyna jednak zeznawac i wpie..c sie na maxa przez to co powie (jezeli powie cala prawde o ukladach w jakich od jakiegos czasu sie znajdowal) albo wziazc jak najwieksza wine na swoje barki za wyprzedawanie polskiego majatku lepiej rozwinietej piramidzie kapitalistycznej w krajach zachodu. Ten czlowiek wie nawet wiecej co sie dzieje w naszym kraju niz Prezydent i cala elita polityczna. Wszyscy Polacy maja wiec okazje przyjzec sie medialnej nagonki na pana K. ktora jest nawet lepsza i ciekawsza niz to co sie dzieje np. w Sudanie- rzez bezbronnych ludzi przez islamistow ,Czeczeni oraz cala prawda o tym co sie naprawde dzieje w USA (bezprawna agresja na irak i jego okupacja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.11.04, 09:45 Gość portalu: klik napisał(a): > władzy w demokratycznych procedurach i reprezentuje wolny naród. I nie ważne > czy się to Tobie , czy Kulczykowi podoba , czy nie. Takie jest po prostu >prawo. "Wolny naród"... Buahaha... Człowieku, nie ośmieszaj się. Chcesz powiedzieć, że poczynania tego sejmu ciebie reprezentują? To że sobie posłowie urządzają igrzyska pod publiczkę, nie znaczy, że wolny człowiek w wolnym państwie ma im się kłaniać w pas. Niech sobie rozliczają urzędasów, jeżeli potrafią, ale to nie jest jakaś wszechwładna Inkwizycja, która wszystko może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek rozne sa poczynania sejmu - komisja to jeden IP: *.u.mcnet.pl 09.11.04, 09:47 z niewielu pozytywanych poczynan (oczywiscie nie ten debil celinski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas Miauczynski Re: rozne sa poczynania sejmu - komisja to jeden IP: *.crowley.pl 09.11.04, 11:19 Czlowieku!! Jesli to nazywasz pozytywnym postepowaniem, to wpisujesz sie idealnie w polska tradycje warcholstwa i pieniactwa, przedkladania prywaty nad dobro panstwa. Przeciez to co robia pp. Giertych czy Wasserman to jest najobrzydliwszy rodzaj gry przedwyborczej, jaki do tej pory widzialem. To z dociekaniem prawdy nie ma nic wspolnego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Kanady Re: rozne sa poczynania sejmu - komisja to jeden IP: *.bchsia.telus.net 10.11.04, 06:14 Niestety, tak to rzeczywiście wygląda, że Komisja robi nie to, co powinna i nie tak jak powinna. Już nie mówiąc o tym, że członkowie Komisji niektórymi swoimi wypowiedziami dali świetne argumenty Kulczykowi, żeby się przed Komisją nie stawił. Zdumienie ogarnia, że tak się stało. A i Jan Rokita, też niestety w tym wypadku nie pomógł. Za dużo politykierstwa, panowie, za mało odpowiedzialności publicznej i szacunku dla meritum sprawy. A w końcu chodzi nie o interes partyjny, lecz o interes ogółu obywateli polskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.crowley.pl 09.11.04, 09:50 Gość portalu: Jerry napisał(a): > "Wolny naród"... Buahaha... Człowieku, nie ośmieszaj się. > Chcesz powiedzieć, że poczynania tego sejmu ciebie reprezentują? Nie chce być złośliwy,ale ( sorry ) odnoszę wrażenie , że Ty po prostu nie rozumiesz słowa "demokracja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.11.04, 10:09 Gość portalu: klik napisał(a): > Nie chce być złośliwy,ale ( sorry ) odnoszę wrażenie , że Ty po prostu nie > rozumiesz słowa "demokracja". Demokracja pozwala w tym przypadku na reprezentację przez pełnomocnika. Natomiast patriotycznym obowiązkiem jest przywołanie tej bandy do porządku - własnie w taki sposób, by nie poddawać sie psychicznemu terrorowi. A swoja drogą - immunitety oraz Ustawa o Komisji to dwie rzeczy, które w polskiej, niedojrzałej demokracji zupełnie sie nie sprawdzają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.crowley.pl 09.11.04, 10:25 Gość portalu: Jerry napisał(a): > A swoja drogą - immunitety oraz Ustawa o Komisji to dwie rzeczy, które w polski > ej, niedojrzałej demokracji zupełnie sie nie sprawdzają... Żeby tylko te dwie rzeczy w naszej młodej demokracji sie nie sprawdzały , to byłoby cudownie. Jest znacznie więcej takich "kwieatków". Ale niestety prawo jest prawem . To co złe , co się nie sprawdza trzeba zmieniać i porawiać . I do tego potrzebni są kompetentni i uczciwi "wybrańcy narodu". Ja tylko usiłuję powiedzieć ,że to nie zasady demokracji są złe , tylko my wyjątkowo głupio wybieramy. Czyli tak naprawdę ten stan rzeczy sami sobie zgotowaliśmy. Trzeba wyciągnąć wnioski na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Kanady Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.bchsia.telus.net 10.11.04, 06:17 Dokładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 11:14 Gość portalu: Jerry napisał(a): > > Demokracja pozwala w tym przypadku na reprezentację przez pełnomocnika. Natomia > st patriotycznym obowiązkiem jest przywołanie tej bandy do porządku - własnie w > taki sposób, by nie poddawać sie psychicznemu terrorowi. > A swoja drogą - immunitety oraz Ustawa o Komisji to dwie rzeczy, które w polski > ej, niedojrzałej demokracji zupełnie sie nie sprawdzają... A co, psie pasozyta i złodzieja dr kulczyka. boisz sieę, że mu sie do dupy dobiorą? złodziej juz siedzi za granica, bo sie boi. jakby nie mial nic na sumieniu, to by się stawił. Chyba ze mysli, że go kumple z SLD mafii wykończą jak Sekułę i Papałę, bo za dużo wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SASZA Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:39 Znowu prawda objawiona-Kulczyk to złodziej. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrybala Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 00:39 Gość portalu: SASZA napisał(a): > Znowu prawda objawiona-Kulczyk to złodziej. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Jak to na jakiej? Sa kolesie, dla których każdy, kto zarabia więcej niż oni (czyli jakieś 1500 zł na miesiąc) musi byc złodziejem. Bo skąd by miał tyle kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:36 Wiesz co jesli mowisz o papale to wroc troszke do histori i przeczytaj ze jak Papala zginol to zadzili Ludzie z tak ladnie zwanej Platwormy obywatelskiej bo naprawde duzo wiedzial i chcial ukrecic prawicy leb ale niestety nieudalo mu sie bo go wykonczyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SASZA Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:32 To nie demokracja pozwala tylko ustawa o komisji śledczej i kodeks postępowania karnego.Jednak nie wiesz co to demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś uszatek Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:32 Jakie prawo?Prawo w tym kraju poza paroma wyjątkami ustananawia banda nieuków i nierobów.W sejmie są ludzie ,o zgrozo,z wykształceniem nawet podstawowym(patrz samoobrona),dobrze, że chociaż podpisać się potrafią. Oni nie rozumieją co się do nich mówi i nie znają znaczenia słów ,których używają. Więc prawo w tym kraju to po prostu kpina.Mieliśmy w ostatnich latach już wiele rewelacyjnych ustaw, chociażby zdrowotnych.A propos Giertycha wielkiego przeciwnika Unii,jakoś jego ojcu (który pchał się rękami i nogami do Parlamentu Europejskiego)i jego rodzinie pieniądze Unijne nie śmierdzą.Po prostu rzygać się chcę.Kariera za wszelką cenę.Giertych rzuca się na wszystko co przynosi rozgłos,to jest cel, a nie prawda i egzekwowanie "prawa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SASZA Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:44 Prymitywne uogólnienie-niektóre ustawy są złe i należy je zmienić ale są i dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Wrobel Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.centertel.pl 09.11.04, 15:17 A ja sadze ze Dr Kulczyk nie powinien stawiac sie przed komisja. Chocby dlatego iz komisja jest pozbawiona demokratycznych zasad zgraja nieukow i krzykaczy. W zasadzie kazdy potrafi zorganizowac kilka blokad zbierajac zdesperowanych ludzi lub zorganizowac protesty i demonstracje. Zastanawiam sie ilu czlonkow komisji przyczynia sie do zapewnienia pracy kilku tysiacom ludzi, napedza gospodarke i jest taka wizytowka Kraju jak Dr Kulczyk. Najlepiej byloby aby wiekszosc komisji z panem giertychem na czele poczula sie do obowiazku nie pokazywac sie spoleczenstwu na oczy i nie hanbic naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk nie na temat IP: *.24.119-80.rev.gaoland.net 09.11.04, 20:31 I to jest w tym wszystkim najsmutniejsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magg Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.range217-42.btcentralplus.com 10.11.04, 22:02 Racja! Takie jest prawo - BARANIE! Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 10:55 Ty pracuj lepiej,(godziny pracy są) w rządowej instytucji,a nie wpsisuj komentarzy do FK/GW. Ustawa zobowiązuje każdego do stawiennictwa i nie ma znaczenia co myśli o osobach,które są w komisji. Jak widac osoby z rządowych instytucji otwarcie już przyznają,ze są dwa prawa w Polsce. Jedno dla tzw"szarego obywatela" i drugie dla "zanjomych i krewnych Królika" Do roboty,nie przegladać strony WWW!! No chyba ,ze na tym Twoja "praca" polega i na pisaniu "odpowiednich" komentarzy. Taka rządowa wersja NOZRM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:37 Czy kolega z domeny gov.pl chroniony przed ujawnieniem przez giwi prezentuje oficjalne stanowisko UW i SLD? Czy tylko samego Millera albo Jaskiernii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sld+UW=LOVE Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:08 To oficjalne stanowisko Profesora Widackiego czyli Unii Wolności oraz Dr Kulczyka czyli skarbnika SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:14 Taaa, a w UKIE same orły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex i miał racj ęe IP: *.chello.pl 09.11.04, 14:44 czy ty jak popatrzysz na fizjonomię Giertycha to też byś się stawił? Odpowiedz Link Zgłoś
henrykbrodatyubu1 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 14:53 ja też bym si ę nie stawił przed tą sławetną komisją jak bym widział inkwizytora. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jed Szantarzysta Giertych IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 21:19 czy to normalne????????????????????? Giertych uznaje sie za jedynego sprawiedliwego sedziego, a sam szantazuje Kulczyka. wyobrazcie sobie sedziego ktory spotyka sie ze swiadkiem i mowi mu co ma mowic!!!!!!!!!!!! przeciez to przestepstwo!!! wymuszanie zeznan pod grozba!!! zostawmy sądzenie sądom...a nie szantarzystom z wladzy ustawodawczej...dlatego mamy w Polsce trojpodzial wladzy zeby nie bylo takich sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: TO PRÓBKA RZADÓW LPR IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.04, 08:23 Państwo bezprawia, szantarze, donosy, dorabianie kwitów na przeciwników politycznych - oto republika bananowa Giertychów. Słowem powrót do ponurych metod SB, UB, instytucji których tak Giertychowie nie lubią i potępiają. Ludzie zastanówcie się, czy oddawać głos na takich zakłamanych typów. Tu gra przed publiką rolę trybuna ludowego, jako jedynego w tym kraju sprawiedliwego a z drugiej strony usiłuje instruować Kulczyka ( być może za łapówkę) i jeszcze dorobić fałszywe oskarżenia na Prezydenta RP. To podłe i obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ct Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.proxy.aol.com 11.11.04, 01:58 posluchaj kretynie! ta "banda baranow" czy ci sie podoba czy nie reprezentuje legalnie wybrana przez Narod wladze i lekcewazenie komisji to lekcewazenie kazdego Polaka z osobna. No tak ale ty przeciez jestes "z innej gliny" towarzyszu. wasz koniec jest bliski Odpowiedz Link Zgłoś
scandic Re: ORLENGATE, O CO CHODZI, U DIASKA? 09.11.04, 12:10 Rozumiem to tak: Modrzejewski chciał podpisać umowę na dostawy z Rosji, co miało podtrzymać uzależnienie Polski od rosyjskiej ropy. Sugeruje się, że UOP inspirowany spółką Miller/Kwaśniewski aresztował go, by do tego nie dopuścić. Pytania: 1. Jak to możliwe, że prezes Orlenu chciał postąpić wbrew woli większościowego udziałowca? 2. Dlaczego M/K mieliby nie chcieli dopuścić do tego kontraktu, wg mnie powinni za tym właśnie optować? 3. Dlaczego Siemiątkowski i Kulczyk obawiają się o swoje bezpieczeństwo, skoro na korzystanie z pośredników typu Auganow/J&S nie mają wpływu, muszą się z nimi kontaktować, gdyż nasz sąsiad udziala im wyłączności na pośrednictwo w handlu paliwami? 4. Czy oferowanie sprzedaży Rafinerii Gdańskiej to wielkie przestępstwo? Kulczyk pośredniczył wcześniej w tego typu transakcjach (np. PZU)? Bardzo proszę, może mnie ktoś oświeci, chętnie emalią scandic@gazeta.pl ? Andy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwny.... Re: ORLENGATE, O CO CHODZI, U DIASKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:23 Chodzilo o to kto dostanie te 5 mln dol. lapowki..... platnik/kupiec byl ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
scandic ORLENGATE, O CO CHODZI, U DIASKA? 09.11.04, 12:12 Orlengate, o co chodzi? Rozumiem to tak: Modrzejewski chciał podpisać umowę na dostawy z Rosji, co miało podtrzymać uzależnienie Polski od rosyjskiej ropy. Sugeruje się, że UOP inspirowany spółką Miller/Kwaśniewski aresztował go, by do tego nie dopuścić. Pytania: 1. Jak to możliwe, że prezes Orlenu chciał postąpić wbrew woli większościowego udziałowca? 2. Dlaczego M/K mieliby nie chcieli dopuścić do tego kontraktu, wg mnie powinni za tym właśnie optować? 3. Dlaczego Siemiątkowski i Kulczyk obawiają się o swoje bezpieczeństwo, skoro na korzystanie z pośredników typu Auganow/J&S nie mają wpływy, muszą się z nimi kontaktować, gdyż nasz sąsiad udziala im wyłączności na pośrednictwo w handlu paliwami? 4. Czy oferowanie sprzedaży Rafinerii Gdańskiej to wielkie przestępstwo? Kulczyk pośredniczył wcześniej w tego typu transakcjach (np. PZU)? Bardzo proszę, może mnie ktoś oświeci, chętnie na email scandic@gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PACAN TAK ROZUMIEM ORLENGATE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 13:34 "Orlengate" tak się nazywa lawina, którą uruchomił Kaczmarek. W skrócie można powiedzieć, że jest to rozgrywka między osobami powiązanymi z władzą pod rządami Millera. Teraz, kiedy lewica i SLD poszlo na dno i oczywistym jest, że już nie porządzą i odejdą od koryta, panowie wyrównują między sobą rachunki. A (wdl. mnie) bylo mniej wiecej tak: 1) Modrzejewski zostal w spektakularny sposob zatrzymany, aby uniemożliwić mu na odchodnym podpisanie kontraktu z J&S i zgarnecia giganycznej 'prowizji' od ruskich. Powolywano sie na dosc rozmyte pojęcie 'bezpieczenstwa energetycznego panstwa'. 2) W tym miejscu zostala wykorzystana naiwnosc Siematkowskiego, ktory jako szef UOP do tej tezy sie sklanial i nadzorowal zatrzymanie Modrzejewskiego od strony technicznej. Podwazam teze o szczera troske o bezpieczenstwo energetyczne , poniewaz Wrobel podpisal dokladnie ten sam kontrakt z J&S!!!! tylko prowizja poszla juz do Kulczyka, Millera, moze Kwasa...i moze innych, korzy nie sa na swiecznikach. 3) Siematkowski zostal z problemem, bo to on w tej calej sprawie ma najtrudniejsza sytuacje i najtrudniej mu sie jest wytlumaczyc. Dla tego Siematkowski ruszyl do ataku i bedzie smarowal innych aby sie wybornic. Jesli dozyje oczywiscie. Komisja sledcza to dokladnie rozumie, nie bez powodu byl juz przesluchiwany az 3 razy. 4) Kaczmarek z kolei, reprezentuje stronnictwo tych osob, z ktorymi sie nie podzielili prowizja. Byc moze Kaczmarek mial dostac kaske od Modrzejewskiego, wkurzyl sie, ze mu swojego czlowieka 'sciagneli' i rzucil kamyczek: Runela lawina 'orlengate'. 5) Sprawa Kulczyk-Auganow, ma w sprawie orlengate marginalne znaczenie, notatka ze spotkania to jest po prostu 'kwitem' , 'hakiem' at work. Tzn , UOP, Siematkowski od dawna wiedzieli o tym spotkaniu, z reszta ponoc sam Kulczyk o tym spotkaniu wlasnie doniosl do UOP (!!). To spotkanie teraz jest po prostu wykorzystywane, jako cios wymierzony w Miller/Kulczyk/Kwas ('pierwszy'!) przez Siematkowskiego i jego strone. Odpowiedz Link Zgłoś
scandic Re: TAK ROZUMIEM ORLENGATE... 09.11.04, 14:44 Dzięki, element PROWIZJI jest ciekawym kluczem w tej zagadce, wiele wyjaśnia. Więc o to była cała walka. Prawdopodobnie Modrzejewski miał podzielić się tylko z Kaczmarkiem, nie zaś z Mil/Kwa/Kul. Dlatego trójca zablokowała MOD, a KAC się wściekł. SIE był marionetką w rękach trójcy, no chyba że też miał coś obiecane... To już coś!! Pozdrawiam scandic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Może dziennikarze w końcu się wezmą za robotę ? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:31 Nawet Kulczyka nie potrafili wyśledzić. Wczoraj podawali, że już jest w kraju :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AIRWALK [...] IP: 62.167.221.* 09.11.04, 09:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smieszek [...] IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 09.11.04, 17:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Pan Doktor jest niewinny! IP: *.server.ntli.net 09.11.04, 09:26 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Pan Doktor jest niewinny! 09.11.04, 10:30 Gdyby tak było to w swoim własnym interesie stawiłby się tam gdzie Go oczekują i wyjaśnił wszystko. Tak robią Ci,którzy nie mają nic do ukrycia. Najpierw USA,teraz GB,co za zbiegi okoliczności,prawda? W drodze na komisję stają losowe przypadki uwierzytelniane papierami,które są "funta kłaków" nie warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otb Re: Pan Doktor jest niewinny! IP: *.4en.com.pl 09.11.04, 11:32 ty bys sie stawil, gdyby cie mieli aresztowac, i gdyby ci mieli zarekwirowac majatek. jasne, kraj paradoksow. winny/niewinny whatever, ktory z tej komisji jest czysty jak lza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do otb Re: Pan Doktor jest niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:52 na czym opierasz swoje wątpliwości co do czystości "komisjantów"? Z równym powodzeniem mogę powiedzieć, że jesteś terrorystą (argumenty= bo tak to tylko słowotok) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otb Re: Pan Doktor jest niewinny! IP: *.4en.com.pl 09.11.04, 12:01 przeczytalem kilka artykulow na temat banku ktoremu przewodzil kiedys pan nRG. nie pamietam gdzie bo bylo to dosyc dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur NIE MOW MI, ZE DOKTOR JEST NIEWINNY !!!! IP: 203.220.52.* 09.11.04, 11:18 Ten amerykanski lekarz to jakis popapraniec,jak mogl nie miec polskich drukow do wystawiania zwolnien lekarskich ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: NIE MOW MI, ZE DOKTOR JEST NIEWINNY !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:48 hahahahahaha ta wypowiedz to mnie rozbawila to idz do polskiego lekaza i niech ciwystawi amerykanskie zwolnienie wysmieje Ciebie bo jestes w polsce i obowiazuja polskie zwolnienia lekarskie. hahahahahahah ale mamy tepy narod. Widze ze parwda jest ze ja Bog chce komus zrobic psikusa to odbiera najpierw czlowiekowi rozum. hhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOKfm Widzę, że Pan Szanowny nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 21:21 ... rozpoznaje dowcipu, choćby się o niego potknął... Po co to zacietrzewienie, winny, nie winny, kogo to obchodzi? I tak w następnych wyborach weźmie udział ze 40% obywateli... "Rządy większości" - to rządy ludzi wybranych raczej przez otumanioną kiełbasą wyborczą mniejszość, jakoś ci bardziej myślący do urn się nie pchają, bo po prostu NIE WIERZĄ panom politykom. Jak mawiał Pietrzak - "...wszyscy chodu i ostatni gasi światło!", jak nikogo tu już nie będzie, to niech się Giertychy, Millery, Rokity, i wszyscy inni wodzą za łby, ale nie za nasze podatki i nie kosztem nerwów Kowalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 09:27 bardzo dobrze.mam nadzieję,że zrobi z tych palantów wała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.crowley.pl 09.11.04, 09:34 venus99 napisał: > bardzo dobrze.mam nadzieję,że zrobi z tych palantów wała. To znaczy z nas wszystkich , bo to my dobrowolnie powołaliśmy ich do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 09:40 o nie, ja na tych baranów nie głosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.crowley.pl 09.11.04, 09:46 venus99 napisał: > o nie, ja na tych baranów nie głosowałem. Jeśli jesteś obywatelem Polski , to oni jednak Cię reprezentują . Takie są po prostu reguły demokracji . "Wybrany" reprezentuje nie tylko większość , która na niego głosowała , ale również mniejszość ( w tym swoich przeciwników). Ja też na nich nie głosowałem i diabli mnie biorą , gdy widzę ich gęby, ale niestety poszanowanie zasad demokracji jest ważniejsze . Nie można "psuć " prawa , tylko dlatego ,że nie zgadzam się z wolą większości. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 09:53 ten sejm zdyskwalifikował się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:00 venus99 napisał: > > > o nie, ja na tych baranów nie głosowałem. > > Jeśli jesteś obywatelem Polski , to oni jednak Cię reprezentują . Takie są po > prostu reguły demokracji . "Wybrany" reprezentuje nie tylko większość , która > na niego głosowała , ale również mniejszość ( w tym swoich przeciwników). Ja > też na nich nie głosowałem i diabli mnie biorą , gdy widzę ich gęby, ale > niestety poszanowanie zasad demokracji jest ważniejsze . Nie można "psuć " > prawa , tylko dlatego ,że nie zgadzam się z wolą większości. chcialem dodac iz jesli koleka nie glosowal czyli nie poszedl do uny to niestety ale oddaliscie glos oddaliscie walkowerem jest smieszne ze sa poslowie ktorzy dostali po 1000 glosow i sa naszymi repezentantami naszego narodu. Jesli kazdy znas zechcial is zaglosowac to niebylo by przypadkowych poslow w parlamencie , ktorzy nic niewiedza o rzadzeniu przekladem jest np samoobrobna, w ktorej sa ludzie po szkole podstawowej sory ale ci, ktorzy nie ida glosowac pozwalaja na to ze sa tacy a nie inni w naszym rzadzie i niech teraz nie maja pretensji ze sa tacy czy inni pretensje moga miec ci, ktorzy oddali swoj glos na kogos a nieprzeszedl bo inni nie glosowali i wszedl jakis osiol co na niczym sie nie zna. Bo ja mam pretensje o to do wszystkich tych ktorzy alewaja wybory. Podam przyklad Niemiec jest tam demokracja, lae jest przymusowe pojscie do urnu jesli ktosnie pojdzie i nieodda glosu a nieusprawiedliwi sie to dostaje kare w wysokosci 300 euro wiec nikt soebie na to nie pozwoli. Jesli w polsce bylo by cos takiego to byli by inni ludzie w parlamencie a nie osly i matoly, ktorym sie udalo wejsc przez przypadek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.11.04, 17:44 To by chyba nic by nie dalo. Barany wchodza z listy krajowej i wystarczy ze partaia przekroczy wymagany próg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:47 Gość portalu: Marek napisał(a): > To by chyba nic by nie dalo. Barany wchodza z listy krajowej i wystarczy ze > partaia przekroczy wymagany próg. "Listy krajowej" nie ma już od niepamiętnych czasów w naszej ordynacji!!! Owszem, w danym okręgu, może wejść do Sejmu osoba ze stosunkowo niewielką liczbą oddanych na NIĄ konkretnie głosów, jeśli dana partia ma wyborczą "lokomotywę" w danym okręgu. To jednak oznacza że jakaś duża grupa wyborców obdarza daną partię zaufaniem. Nie ma tak, by ktoś wszedł z kilkuset głosami, jeśli RÓWNOCZEŚNIE, w danym okręgu, nie uzyska OGROMNEGO poparcia jakiś jego kolega. Problem jest nie tyle ludzi, co partii. Cierpię z tego powodu, że racjonalna i w miarę uczciwa UW, a także podobne SLD zostały tak skutecznie, a niesprawiedliwie zohydzone społeczeństwu. Cierpiałem też z powodu odmowy ze strony UW współpracy z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi103 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 22:50 Dlatego mimo wszystko powinny być okręgi jednomandatowe.Nie wszystkim to się podoba bo partie mają różne poparcie w różnych regionach i miastach w POlsce. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 11:11 venus99 napisał: > o nie, ja na tych baranów nie głosowałem. Tak, tak. ty tylko głosowałeś na oszusta, kłamcę i pijanicę magistra bełkocącego nad grobami katyńskimi i mendę millera, na ubeckiego kapusia i szpicla "profesora" jaskiernię, na tow oleksego, który jak sam mówi "biesiadował" z rosyjskim agentem ałganowem, co łaskawie przyznał nyło "nieroztropne". Urzędujący premier biesiadujący wielokrotnie z wysokopostawionym szpiegiem obcego mocarstwa, żywiacego wroguie zamiary do Polski.. itd.. itd.. więc kundlu przestań ujadac na komisję, która tę czerwoną hołote chce trochę przykrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 09.11.04, 23:48 antykagan, za takie gadanie dalabym Ci w pysk choc z natury jestem lagodna jak baranek. Zaraz widac z jakiego wora wyskoczyles plugawy oszczerco i najprawdopodobniej prawy katoliku, pijany z nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
wagant Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 09:27 Pan Kulczyk chyba nie zdaje sobie sprawy jak psuje tym swój wizerunek biznesowy. To posunięcie jest dowodem arogancji a także "ciemnych"stron jego poczynań. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 09:28 w stosunku do tej komisji nigdy nie za dużo arogancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.crowley.pl 09.11.04, 09:36 venus99 napisał: > w stosunku do tej komisji nigdy nie za dużo arogancji. Nie do komisji , tylko do Sejmu , a więc pośrednio , do całego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 09:44 moja ocena sejmu jest negatywna. i oczywiście tej części społeczeństwa która na tych meneli głosowała tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ----- sprawdza sie jako fundusz emerytalny sld !!! IP: *.u.mcnet.pl 09.11.04, 09:44 ma trzymac kase i cicho siedziec to byl swietny pomysl - teraz janik, dyduch , miller moga sie wykazac zerowym majatkiem - i smiac sie w oczy dziennikarzom bo kazdemu wedlug potrzeb wyplaci doktor jan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -. Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.gov.pl 09.11.04, 09:29 Niewatpliwie i tak przyjda do niego po kase jak sie zbliza wybory i z lewa i z prawa i zaras sie klimat biznesowy poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
mimon1 Inkwizytor Giertych... 09.11.04, 10:56 W tej chwili nie ma znaczenia czy Kulczyk jest winny czy nie...w tej chwili ma znaczenie tylko to, ze ta komisja jest totalną beznadzieją naszego sejmu (sejm zresztą też). Najgorsze jest to, że ta komisja kojarzy mi się tylko i wyłacznie z wielką inkwizycją na czele z wielkim inkwizytorem posłem Giertychem...on jest skończony po tym co powiedział Kulczyk(Giertych chcial od Kulczyka materiały kompromitujące prezydenta)Ja w kazdym razie myślę, ze to jest prawdopodobne, Giertych w tej swojej bucie zdolny jest do wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otb Re: Inkwizytor Giertych... IP: *.4en.com.pl 09.11.04, 12:08 popieram. oGIER TYCH burakow to jeden wielki krzykacz, chyba mu powoli odwala. mam wrazenie ze misiaczek mysli ze stworzyl wszechswiat, przy czym to tautus wprowadzil go w szeregi polityczne. a ten nasladuja el LEP PERRA, chce zasidlic rzad na nastepna kadencje. przykre jest to ze niektorzy mu wierza, ze wierza komukolwiek ... wszystcy to jedne wielkie sciemniacze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:28 jak wskazuje przyklad Kluski i JTT oraz setek a moze tysiecy bezimiennych przedsiebiorcow zgnojonych przez polska biurokracje ma racje obawiajac sie wrocic do kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.gov.pl 09.11.04, 09:32 Cos w tym jest ze czlowiek ma wrazenie ze zyje we wrogim organizmie, kierowanym przez jakas banda zyjaca z jego podatkow i starajaca mu sie jak najbardziej przysrac w imie swietnie pojetej sprawiedliwosci spolecznej. Niech zyje biurokracja, niech zyja politycy byle nie za nasze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.crowley.pl 09.11.04, 09:37 Przecież sami tych polityków wybieramy i kreujemy , więc w czym problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.gov.pl 09.11.04, 09:44 To prawda ale jakos nie widac aby nam spoleczenstwo zmadrzalo, wciaz mysli o pie..ch i wierzy w gruszki na wierzbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyziu Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.gadow.wroc.net 09.11.04, 11:06 Nie zgadzam sie z porownywaniem Kulczyka do Kluski. Po pierwsze dla tego, ze Kluska zbudowal swoj biznes od podstaw swoja praca i za swoje pieniadze dzialajac w jednej z najbardziej konkurencyjnych branz. Po drugie kiedy urzedy zaczely nekac Kluske, ten stosowal sie do wszystkich wymogow prawa nawet tych, ktore ocieraly sie o represjonowanie (areszt i ustanowienie wielomilionowej kaucji wiekszej niz w przypadku najgrozniejszych bandytow) i przed sadami dowodzil swojej niewinnosci. Panu Klusce nalezy sie szacunek za jego postawe. Co do Pana Kulczyka, to juz chyba wiadomo co to za czlowiek... Jak Panu nie wstyd Panie Kulczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafar Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.chello.pl 09.11.04, 16:26 Pan Kluska nie jest taki nieskazitelny jak myślisz. Pracowałem w Jego firmie i wiem jak wszystkich zrobił w jajo. ps. w stosunku do pracowników zachował się ok, ale Polskę okradł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIOCIA ZUZIA Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.telia.com 09.11.04, 09:31 Kulczyk nie wstawiajac sie na komisje, wyraznie podkresla swoja wine.W drodze powrotnej do Polski udzielil wywiadu dziennikarzom brytyjskim "Financial Times" krytykuje podstawe tak zwanych populistycznych polskich politykow, ktorych ataki wymierzone w swiat biznesu, napawaja niepokojem polskich przedsiebiorcow i odstraszaja zagranicznych inwestorow.Natomiast nic nie wspomnial, ze od zysku nie placi podatku do panstwa polskiego. Niestety Kulczyk szkodzi panstwu polskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aua Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.gov.pl 09.11.04, 09:34 A ty bys placila/placil wiedzac ze nic w zamian nie dostajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.crowley.pl 09.11.04, 09:40 Podatki płaci się w całym cywilizowanym świecie. Alternatywą jest anarchia , lub "komuna". To ostatnie już przerabialiśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aua Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.gov.pl 09.11.04, 09:48 Tyle ze w cywilizowanym swiecie za podatki cos otrzymujesz u nas wszystko lezy odlogiem zabieraja ci kupe pieniedzy niby na skladki emerytalne niby na zdrowie etc. A jak przychodzi co do czego to gowno z tego masz. Ale zalozmy ze to zbyt skomplikowane wiec moze podatki i parapodatki w benzynie na drogi i zobacz po czym jezdzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 09:52 Szkoda - liczyłem na to, że się stawi i pogrązy co poniektórych... I tych czerwonych, którzy jeżdżą teraz po nim jak po łysej kobyle (niegdysiejsi przyjaciele) i tych czarnych bolszewików jak Giertych czy Wasserman... Oczywiście na razie mogą się cieszyć czerwoni, na razie nic jeszcze nie wypłycnie - ale do czasu. W międzyczasie komisja może poprosić o parę słów wyjaśnienia panią Marię Oleksy... Z pewnością mogłaby niejedno opowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix GIERTYCHOWI PRZYWALIL, OCZYWISCIE KLAMAL... IP: *.chello.pl 09.11.04, 10:36 Nie ma to jak poszczuc zwierzyne... Jesli kogos sie Kulczyk boi, to Giertycha. Nieprzyjaciól masakruje rekami ich wrogów. Juz slysze lewice naskakujaca na Giertycha... Nie ma takiego g...wna po obrzuceniu którym nic sie nie przykleja... Ha ha ha... A Macierewicz powinien byc leczony przymusowo, bo wlasnych swiadków udupia. Howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak to nic nie mam - a najbogatszy Polak to pies ? IP: *.u.mcnet.pl 09.11.04, 09:52 ja utrzymuje najbogatszego Polaka - a nie jakiegos psa !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.crowley.pl 09.11.04, 09:55 Gość portalu: Aua napisał(a): > Tyle ze w cywilizowanym swiecie za podatki cos otrzymujesz u nas wszystko lezy > odlogiem zabieraja ci kupe pieniedzy niby na skladki emerytalne niby na zdrowie > > etc. A jak przychodzi co do czego to gowno z tego masz. Ale zalozmy ze to zbyt > skomplikowane wiec moze podatki i parapodatki w benzynie na drogi i zobacz po > czym jezdzisz. Oczywiście ,że masz rację . Wreszcie dotarło . Trzeba wybierać do parlamentu ludzi kompetentnych , mądrych i uczciwych . Wtedy jest szansa ,że nasze podatki nie będą zmarnowane. A my wybieramy łajdaków i później ,jak dzieci, dziwimy się ,że dalej kradną zamiast ciężko dla nas harować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix PODATKI SA ZLODZIEJSTWEM i TYRANIA IP: *.chello.pl 09.11.04, 10:47 Ja chce je z powrotem, a jak nie to sobie sam zwróce... z budzetu. Chybas na glowe upadl Aua, ze gdziekolwiek cos za to dostajesz... Ty akurat piszac z serwera .gov.pl faktycznie chyba cos dostajesz... Podatki to nie oplaty, nie ma ekwiwalentnosci swiadczen.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Kanady Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.bchsia.telus.net 10.11.04, 06:49 Nic dodać, nic ująć. Niechby wreszcie prasa, radio, tv, szkolnictwo zabrały się za kulturę polityczną Polaków. Bo w końcu za komuny normalnego życia politycznego w Polsce nie było, a Solidarność, chociaż była, przynajmniej na początku, wspaniałym ruchem, kultury politycznej, rozeznania wyborczego, też nie uczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi102 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.04, 07:00 Niky nikogo i niczego nie uczył...tylko skąd tylu wibitnych pracuje tu itam. Niestety wiadomo nie od dzisiaj ze tylko 5 % społeczeństwa stanowi tzw elitę kulturalną. Mamy niestety jedną podstawową wadę : ulegamy modzie.Na wszystko od muzyki,ubrań a skończywszy na politykach.Żałosne acz prawdziwe, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.crowley.pl 10.11.04, 08:40 Gość portalu: zibi102 napisał(a): Mamy niestety jedną podstawową wadę : ulegamy modzie.Na wszystko od > muzyki,ubrań a skończywszy na politykach.Żałosne acz prawdziwe, To jest nie tylko kwestia mody , ale przede wszystkim braku edukacji w dziedzinie nauk "społeczno - prawnych". Zdecydowana większość społeczeństwa nie widzi związku pomiędzy tym na kogo głosuje , a tym jak się nam żyje. Ludzi starszych pewnie już niewiele da się nauczyć . Ale trzeba za wszelką cenę edukować młodzież . Jest taki przedmiot w szkołach "wiedza o społeczeństwie" . Powinien być traktowany piekielnie poważnie , tak jak np matematyka. Tymczasem w praktyce jest "odpuszczany " , traktowany jak zło konieczne . I później się dziwimy ,że ludzie głosują na "lepperopodobnych " tylko dlatego że obiecują kazdemu gruszki na wierzbie, willę z basenem , jacht , mercedesa i zero podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyziu Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.gadow.wroc.net 09.11.04, 11:21 Twoje komentarze Aua wywoluja moje rozbawienie. Wynika z nich mniej wiecej tyle, ze Dr Kulczyk zachorowal bo nie mogl liczyc na opieke zdrowotna w kraju i dlatego wybral opieke w USA i Wielkiej Brytanii. Z tego samego powodu (podatkow) robil walki na beznynie (Orlen) zeby moc poprawic stan drog w Polsce (Autostrada Wielkopolska). Po chwili namyslu dochodze do wniosku, ze ta argumentacja miala by pewne szanse, w Polsce, chyba nawet wieksze niz obecnie przyjeta linia jego obrony. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:44 Ciekawe co mówisz o komunie, przecież pierwszą komunę założych Chrystus.Doucz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.crowley.pl 09.11.04, 11:07 Gość portalu: wiki napisał(a): > Ciekawe co mówisz o komunie, przecież pierwszą komunę założych Chrystus.Doucz > się. Napisałem "komuna". Cudzysłów ma swoje znaczenie jak wiesz. Oznacza "najlepszy" z możliwych ustojów społecznych, który przerabialiśmy od 1945 do 1989 r. Komuna jako wspólnota ludzi "podobnie czujących " , o której piszesz , nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyziu Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.gadow.wroc.net 09.11.04, 11:12 Hej! Aua! Ocipialas? Uwazasz ze Kulczyk malo dostal? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokosz Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:33 GIERTYCH = ROBESPIERRE KOMISJA = LUDOWE KOMITETY TV = SZAFOT LISTOPAD = REWOLUCJA BUUUUHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poinformowany Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:31 KOMISJA NIE KULCZYKOWI,A KWAŚNIEWSKIEMU MA ZASZKODZIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ORAZ WYPROMOWAĆ GERTYCHA I ZIOBRO!!!!!!!!! TAK JEJ DOPOMÓŻ BÓG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamaasa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zabuganin Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 10:11 Gra idzie o ujawnienie, jak SLD-owskie VIP-y, na najwyższych stołkach w Państwie s p i s k u j ą c miały nas uzależnić paliwowo od wschodniego jednego tylko rosyjskiego dostawcy i kontrolera - kurków( tych co to je można w każdej chwili niegrzecznej Polsce - zakręcić ).Wówczas nic by nie stało na przeszkodzie, byśmy my wszyscy stali się drugą Białorusią a spiskujący zdrajcy megaKulczykami. No i jak tu nie być - nacjonalistą ? Kulczyk - czując pismo nosem - się miga bo kryje najważniejsze osoby w państwie ? Zakończenie tego bardzo potrzebnego i demokratycznie prowadzonego śledztwa sejmowej komisji, może być zaskakujące i dramatyczne. SLD już szantażuje społeczeństwo - wycofaniem swoich członków z komisji i zniweczeniem jej dotychczasowych osiągnięć. Ciekawe jak daleko się posuną dla ratowania Kwacha i innych. A tak na marginesie, to w jaki to u c z c i w y sposób - towarzysze mogli dojść do tak olbrzymich majątków ? ( Kulczyk, Guzowaty i inni ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu22 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:21 Do 'zabuganina" Masz 100% racji ,ale na tym forum ma dzisiaj dyżur chyba grupa zwolenników SLD.A dla nich żaden rozsądny argument nie dociera po prostu te typy tak mają więc daj sobie spokój szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:17 venus99 napisał: > > > o nie, ja na tych baranów nie głosowałem. > > Jeśli jesteś obywatelem Polski , to oni jednak Cię reprezentują . Takie są po > prostu reguły demokracji . "Wybrany" reprezentuje nie tylko większość , która > na niego głosowała , ale również mniejszość ( w tym swoich przeciwników). Ja > też na nich nie głosowałem i diabli mnie biorą , gdy widzę ich gęby, ale > niestety poszanowanie zasad demokracji jest ważniejsze . Nie można "psuć " > prawa , tylko dlatego ,że nie zgadzam się z wolą większości. Hcilem panu uprzytomniec ze to prawica jest za bogactwami i wykorzystywaniu ludzi w pracy jesli pan ni slucha co juz Platworma powiedziala to wielka szkoda. Bedzie jeszcze wiecej cwaniakow i jeszcze bardziej bogatych ludzi. Bo PO juz zapowiedzialo ze jak wejda do rzadu to zrobia tak ze mu jako Polacy bedziemy pracowac wiecej za te same pieniadze a co to aoznacza??, ze jesli to zrobia to kupe ludzi straci prace bo poco ktos ma przyjmowac np 5 ludzi, ktorzy pracuja po 8 godzin jak moze przyjac 2-ch , ktorzy beda pracowali po 16 czy wiecej godzin za te same pieniadza i jaki zysk przy 2-ch zatrudnionych zyskuje wyplate i zus tych trzech , ktorych zwolnil wiec ma wiecej kasy a paraca jest ta sama wykonana. Gratuluje takiego myslenia widac z rosna mlodz, ktorzy nic nie przemyslaja tylko ida tam gdzie fala idzie moze jeszcze sie okaz ze bediesz w parlamencie bo wygladasz na karierowicza oby bie bo jak beda tacy jak ty to bedzie jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:19 Hcilem panu uprzytomniec ze to prawica jest za bogactwami i wykorzystywaniu ludzi w pracy jesli pan ni slucha co juz Platworma powiedziala to wielka szkoda. Bedzie jeszcze wiecej cwaniakow i jeszcze bardziej bogatych ludzi. Bo PO juz zapowiedzialo ze jak wejda do rzadu to zrobia tak ze mu jako Polacy bedziemy pracowac wiecej za te same pieniadze a co to aoznacza??, ze jesli to zrobia to kupe ludzi straci prace bo poco ktos ma przyjmowac np 5 ludzi, ktorzy pracuja po 8 godzin jak moze przyjac 2-ch , ktorzy beda pracowali po 16 czy wiecej godzin za te same pieniadza i jaki zysk przy 2-ch zatrudnionych zyskuje wyplate i zus tych trzech , ktorych zwolnil wiec ma wiecej kasy a paraca jest ta sama wykonana. Gratuluje takiego myslenia widac z rosna mlodz, ktorzy nic nie przemyslaja tylko ida tam gdzie fala idzie moze jeszcze sie okaz ze bediesz w parlamencie bo wygladasz na karierowicza oby bie bo jak beda tacy jak ty to bedzie jeszcze gorzej Hcialem panu uprzytomniec ze to prawica jest za bogactwami i wykorzystywaniu ludzi w pracy jesli pan ni slucha co juz Platworma powiedziala to wielka szkoda. Bedzie jeszcze wiecej cwaniakow i jeszcze bardziej bogatych ludzi. Bo PO juz zapowiedzialo ze jak wejda do rzadu to zrobia tak ze mu jako Polacy bedziemy pracowac wiecej za te same pieniadze a co to aoznacza??, ze jesli to zrobia to kupe ludzi straci prace bo poco ktos ma przyjmowac np 5 ludzi, ktorzy pracuja po 8 godzin jak moze przyjac 2-ch , ktorzy beda pracowali po 16 czy wiecej godzin za te same pieniadza i jaki zysk przy 2-ch zatrudnionych zyskuje wyplate i zus tych trzech , ktorych zwolnil wiec ma wiecej kasy a paraca jest ta sama wykonana. Gratuluje takiego myslenia widac z rosna mlodz, ktorzy nic nie przemyslaja tylko ida tam gdzie fala idzie moze jeszcze sie okaz ze bediesz w parlamencie bo wygladasz na karierowicza oby bie bo jak beda tacy jak ty to bedzie jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:03 giertych to faszysta, lpr to nazisci, robi sie polowanie na czarownice, jak w 30tych w niemczech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Równi i równiejsi IP: 212.160.172.* 09.11.04, 09:35 Olewam cały czas prawo i rządy, robił kasę na kontaktach z politykami, to nie musi się nigdzie stawiać. Po co? Żeby wyciągneli przypadkiem jak w Polsce robi się taki majątek w 15 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop oj durne palanty a zastanowcie sie skad w pare lat IP: *.chello.pl 09.11.04, 09:37 taki majatek zgromadził zapier....lił a teraz mu się zabierze i następny będzie mógł zapier..lić może to będzieśz Ty lub TY palancie, a potem od nowa jak u Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZEJAN Ilu z was zabierających głos opłacił KULCZYK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:42 KOGO WY BARANY BRONICIE.PIERWSZEGO AFERZYSTE RP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ----to nie aferzysta tylko fundusz emerytalny sld IP: *.u.mcnet.pl 09.11.04, 09:45 takie dostal zadanie - i wywiazuje sie znakomicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Ilu z was zabierających głos opłacił KULCZYK IP: *.gov.pl 09.11.04, 09:55 Beeeee, nie musi oplacac ja nie znosze pomowien, stawiania wyrokow bez dowodow, pie..nia bez sensu i ogolnej zawisci, a w szczegolnosci mam dosyc stwierdzen jak on do cholery zrobil ten majatek bo przeciez nie legalnie,bo mi sie nie udalo, to on musi byc zlodziej. Poza tym ten Pan nie dzialal w prozni tylko w ukladach ktore mu umozliwiali nasi ukochani politycy i z lewa i z prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Kanady Re: Ilu z was zabierających głos opłacił KULCZYK IP: *.bchsia.telus.net 10.11.04, 07:02 Zadziwia mnie łatwość z jaką niektórzy na tym forum oskarżają ludzi o złodziejstwo, afery, nieuczciwość itd. Ciekawe, że tylu przyjmuje to za jakąś oczywistość, a przecież jak narazie np. Dr. Kulczykowi nikt niczego nie udowodnił. Zgoda, że tych afer w Polsce się namnożyło, ale od spraw kryminalnych są sądy. Są ludzie, którzy potrafią robić pieniądze, a inni nie. Jeżeli w Polsce ma być gospodarka wolnorynkowa, a chyba nikt nie chce powrotu do systemu gospodarki tzw. socjalistycznej, to ludzi sukcesu, jeżeli uzyskali go uczciwie, winno się cenić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:42 Prof. Widackiemu (i Kulczykowi solidarnie) należy się teraz grzywna za wykroczenie karno-skarbowe - bo takowym jest brak opłaty skarbowej na pełnomocnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:46 Bardzo dobrze panie Kulczyk! W ten sposób pokazał pan, co pan myśli o tej hołocie zwanej komisja sejmową. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killislam B& B& B = bogaty, bezczelny i bezkarny IP: *.crowley.pl 09.11.04, 09:56 Nie on jeden spośród lewych właścicieli RP Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: B& B& B = bogaty, bezczelny i bezkarn 09.11.04, 09:58 nie podobają ci się urzędnicy kościelni? bogaci,bezczelni i bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek nikimu sie nie podobaja - tylko ze oni wszyscy IP: *.u.mcnet.pl 09.11.04, 10:31 razem nie ukradli 10 pct tego co doktor jan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: B& B& B = bogaty, bezczelny i bezkarn IP: 213.241.75.* 09.11.04, 09:58 Zaraz o czym Wy piszecie ?? Pzreciez to oni jako komisja musza mu udowodnic ewentualna wine a nie on pokazac ze jest niewienny. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: B& B& B = bogaty, bezczelny i bezka 09.11.04, 10:11 podobno przed tą komisją stawają ŚWIADKOWIE a nie OSKARŻENI. tym głupkom sejmowym kolejny raz coś się popieprzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek to slusznie sie nie pojawil IP: *.u.mcnet.pl 09.11.04, 10:32 na swiadka to on sie nie nadaje najwyzej lewa reka moze zeznawac przeciwko prawej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As bez emocji -licza sie fakty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 10:38 tylko kopia madrego postu: . Panie choraży, jak to co pan uprawiasz to jest biznes, to seks ze szczurem jest szczytem romantycznych osiagnięć kamasutry.Fajnie stroić sie w piórka lidera, zbawcy ludu itp. ale biznes nie polega na załatwianiu korzystnych państwowych kontraktów czy uzyskiwaniu korzyści z niejasnych relacji własnościowych firm czesciowo państwowych a częściowo sprywatyzowanych. Biznes nie polega tez na tym, że ktoś daje nazwisko (i obywatelstwo polskie) żeby francuska firma miała szybkie udziały w prywatyzowanej firmie telekomunikacyjnej. Biznes równiez nie polega na uzgadnianiu działań gospodarczych z sowieckimi szpiegami. Biznes to nie zawieranie monopolistycznych kontraktów z urobionymi urzednikami, tak by dostac kase od panstwa gdyby inwestycja prywatna w autostrade nie wypaliła. Ciekaw jestem jak byś pan panie choraży od biznesu wyglądał gdyby tak wszystko sprywatyzować a pan musiałbyś uczciwie konkurować na normalnym rynku jak normalny biznesmen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: bez emocji -licza sie fakty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 10:40 Ps prosi sie pracowników KULCZYK HOLDING o powstrzymanie sie z wyglaszaniem "obiektywnych"opini na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ZAMKNIETY FUNDUSZ EMERYTALNY SLD - KH SA IP: *.u.mcnet.pl 09.11.04, 11:03 to nie sa pieniadze kulczyka - on nimi tylko zarzadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: ZAMKNIETY FUNDUSZ EMERYTALNY SLD - KH SA IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 11:05 Teraz wazne jest to ze obywatel Kulczyk nie wstawil sie przed komisja nie przedstawiajac prawnego usprwiedliwienia Pomijajac to ze takie zachowanie podwaza jego wiarygodnosc trzeba podkreslic ze jest to po prostu wykroczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SASZA Re: ZAMKNIETY FUNDUSZ EMERYTALNY SLD - KH SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:09 On się tylko nie s t a w i ł chociaż może rzeczywiście jest wstawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: bez emocji -licza sie fakty IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.11.04, 14:24 jak w tym biednym kraju moze byc dobrze jak kazdy reprezentuje inne zdanie w tak oczywistej i brudnej aferze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SASZA Re: B& B& B = bogaty, bezczelny i bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:06 To nie głupkom sejmowym tylko wam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Kanady Re: B& B& B = bogaty, bezczelny i bezka IP: *.bchsia.telus.net 10.11.04, 07:06 No nareszcie ktoś to powiedział, że zakłada się niewinność dopóki wina nie zostanie UDOWODNIONA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: B& B& B = bogaty, bezczelny i bezkarn IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.04, 10:00 Pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.cti.us.edu.pl 09.11.04, 09:59 napisaliscie: "Najbogatszy Polak nie stawił się przed komisją, mimo że wczoraj wieczorem przyleciał do kraju ze Stanów Zjednoczonych." wkrótce okazało się, że wcale nie przyleciał, tylko jest w Londynie. i po co było podawać nieprawdziwe, niesprawdzone wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Prezydent nie stawił się przed komisją ? IP: *.iod.krakow.pl / 149.156.29.* 09.11.04, 10:00 wygląda ze następny w kolejce do nie stawienia sie to prezydent ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek okrutna komisja... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 10:01 czepia się biednego schorowanego człowieka...a tak poważnie to żal mi ich, facet sobie z nich jaja zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 10:11 musimy umieć sami wyciągać z tego wnioski, nie ważne czy ktoś chce wypromować kogoś z komisji czy ktoś ma jakiś inny prywatny cel najważniejsze że wyciąga się na światło dzienne łajdaków. Pewnie że jest ich jeszcze bardzo wielu nie ujawnionych i obojętnie z jakiej opcji politycznej, trzeba dążyć za wszelką cenę do zmniejszenia korupcji w Polsce. Jest mi to obojętne czy zrobi to komisja czy prokuratura, ja biję brawo tym którzy pokazują nam drani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radziwiłł oj Lubomirski, Lubomirski... a mówiłem: IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 10:12 nie zadawać się z kupczykami. No i mówiąc gminnie: wdepło się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek oj Lubomirski, Lubomirski... a mówiłem: IP: *.u.mcnet.pl 09.11.04, 14:00 jak o bylo - ale ja pytam z kim polowales - a nie o nagonke !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek No prosze, nei stawil sie i juz IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.04, 10:15 normalnego obywatela, doprowadzilaby policja, ale dla K. pralni brudnych pieniedzy dla rzadowych poliytkow zadza inne prawa. W kazdym normalnym kraju, zablokowanoby wszystki konta i zabezpeczano majatek na potrzebe pokrycia strat, a w Polsce pozwalasie na spokojny transfer 50% majatku podejrzanego za granice i dowolny handel swymi akcjami. K. jest w Polsce spalnoy, zaden powazyn biznes nie podejmi z nim juz rozmow, zzagrancia nawet ze swoim kapitalem jest nieznanym biednym z Polski. Teraz bedzie mial okazje pokazac swoja wielkosc na spekulacjach zagranicznych, gdzie do akcji i zlecen rzadowych maja dostep tylko uprzywilejowani. Good Luck panie K. w interesach w wielkim swiecie, w Polsce doprowadzil pan juz do ruiny wszystkoo co weszlo w rece, za sprawa rzadowych skorupowanych, ti juz nie ma nic do sporzedania. Rzad Polski powinien przejac caaly sektor paliwowo-energetyczny, wszystkie sieci komunikacyjne, odzyskac kontrole na srodkami komunikacji, obecna kasa Kulczyka, powinna dawno lezec w Skarbie Panstwa, a tak Skarb Panstwa umozliwil przecietnemu spekulantowi przesuniecie srodkow do swojej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aua Re: No prosze, nei stawil sie i juz IP: *.gov.pl 09.11.04, 10:23 Spekulant, jakbym to juz kiedys slyszal, wszystkiemu winni spekulanci etc. Mieso inne dobra a biedna klasa robotnicza gloduje. Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 10:17 Dla mnie jest oczywiste, ze facet gra na zwlokę i mości sie za granicą. I wcale nie zamierzal stawiac sie przed komisją. Najpierw Widacki mówi, że Kulczyk leciał z aby z ochotą stawic sie przed komisją tylko nagle stan zdrowia mu sie pogorszył i musial wylądowac w Londynie. A nastepnie odczytuje sążniste oświadczenie Kluczyka, w którym on krytykuje komisję, stwierdza, że boi sie o własne zycie i najlepiej gdyby przesluchali go w Londynie. No i te naciągane zaświadczenie lekarskie, z których nic nie wynika. Wichłacz i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Jak "zaprosic" Kulczyka do skladania zeznan? IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 09.11.04, 10:17 Po prostu nalezy mu zamrozic wszystkie konta w Banku w Polsce i za granica, to od razu "wyzdrowieje" i stawi sie przed Komisja Sledcza. Co to za zwyczaje, ze w czasie tak waznego dla Polski procesu swiadek nie korzysta z polskiej sluzby zdrowia? Przeciez mamy dobra kadre lekarska i miejsca, gdzie za pieniadze mozna byc leczonym wg. najlepszych swiatowych standardów. Nie przekonuje mnie "wyznanie na temat obywatelskiego obowiazku", gdyz jest to bardziej "mydlenie oczu" niz powazne podejscie do problemu stawienia sie przed Komisja. Ciekawe, ze nie byl chory jak trzeba bylo pojechac na spotkanie z Auganowem... Moze zamiast do Londynu mozna by takie przesluchanie zrobic Kulczykowi najpierw przez niezaleznych polskich lekarzy w Polsce? Wtedy byloby wiadomo, czy przypadkiem Kulczyk nie "choruje na Komisje Sledcza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Jak "zaprosic" Kulczyka do skladania zeznan? IP: *.gov.pl 09.11.04, 10:24 Na jakiej podstawie chcesz mu zamrozic wszyskie konta w polsce (a ciekawe jak zamrozic te za granica)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Re: Jak "zaprosic" Kulczyka do skladania zeznan? IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 09.11.04, 10:40 Na podstawie "ciemnych interesów" z rosyjskimi sluzbami specjalnymi. Tu nie chodzi o "zabranie Kulczykowi pieniedzy" lecz wstrzymanie wyplat do czasu wyjasnienia, czy pieniadze bedace w posiadaniu Kulczyka pochodza z legalnych zródel i czy nie otrzymal on "dodatkowych dochodów" z uwagi na przygotowana nielegalna sprzedaz polskich firm Rosji. Sadze, ze Kulczyk móglby wiele wyjasnic przed Komisja i dlatego nie mozna ryzykowac, ze móglby wykorzystac sytuacje i przeniesc pieniadze do "republik bananowych" i nie stawic sie przed Komisja. Nie mozna do tego dopuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ja Polak Re: Jak "zaprosic" Kulczyka do skladania zeznan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:37 Jesteś kompletnym ignorantem prawnym-szkoda czasu na dyskusję z Tobą ( o0 ile jest to w ogóle dyskusja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miluszka Re: Jak "zaprosic" Kulczyka do skladania zeznan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:40 A ty chłopie ( babo) dostajesz kase z budzetu ( serwer gov) i zamiast pracować na pensję, którą dostajesz z naszych podatków to sobie listy w czasie pracy piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Jak "zaprosic" Kulczyka do skladania zeznan? IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 10:45 > A ty chłopie ( babo) dostajesz kase z budzetu ( serwer gov) i zamiast pracować > na pensję, którą dostajesz z naszych podatków to sobie listy w czasie pracy > piszesz? . Co sie czepiasz miluszka on dostał na dzisiaj takie zadanie do wykonania Posada niepewna a jak zwolnia to doktor zatrudni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Po co Kulczyk polecial do USA? IP: *.icpnet.pl 09.11.04, 10:17 Zeby sie dowiedziec, ze nie moze latac :) Odpowiedz Link Zgłoś