superspec1 06.09.23, 14:05 do herbatki?!:) www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-09-05/lewica-chce-darmowego-pradu-dla-polakow-m-biejat-o-walce-z-ubostwem-energetycznym/?ref=wyszukiwarka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Re: Darmowy prąd 06.09.23, 15:03 Gdybym był młodszy chciałbym darmowego sexu. :) superspec1 napisał(a): > Chciałbym darmowej wódy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Darmowy prąd 07.09.23, 05:02 oleg3 napisał: > Gdybym był młodszy chciałbym darmowego sexu. :) Gdy się jest młodym to z darmowym seksem nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Darmowy prąd 06.09.23, 14:22 Rachunek jaki płacisz za energię to nie jest tylko zużycie. Jakieś 60%, albo więcej to są wszelkiego rodzaju podatki, akcyzy, opłata za przesył... Jeżeli wprowadzonoby jedynie taryfę socjalná dla biednych to byłoby bardzo dużo, sprawiedliwie i zapobiegłoby nadużyciom. Taryfa socjalna = jedynie zużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Darmowy prąd 06.09.23, 15:06 Pomysł nie jest mój. Tak robi się w wielu krajach EU i robiono to już dawno przed kryzysem. Polscy politycy zamiast czerpać z gotowców zawsze chcą wyważać otwarte drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Darmowy prąd 06.09.23, 15:07 To samo stosuje się dla wody i gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Darmowy prąd 06.09.23, 20:53 Piękne motto. mazala2 napisał: > Komunizm to idea do której realizacji ludzkość musi dążyć nawet wbrew swojej tymczasowej woli. Komunizm mżna mieć też za darmo :) Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Mieszkanie prawem nie towarem 06.09.23, 16:04 Może ktoś mi objaśni jak kamienicznicy z Lewicy (obszerna lista właścicieli kilkunastu mieszkań) bez kozery mogą głosić program "Mieszkanie prawem nie towarem". Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Mieszkanie prawem nie towarem 06.09.23, 18:48 Jedna osoba o lewicowych poglądach a z drugiej strony zamożna mi to wytlumaczyła tak że nie żyjemy w komunizmie i dlatego się bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Darmowy prąd 06.09.23, 16:28 A co na to poseł z ZSL Kacprzak? Preferuje fotowoltaikę - a ja mam 3200kWh do oddania za darmo i nikt nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Darmowy prąd 06.09.23, 16:36 Znowu PiS wpuścił cię w maliny. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Darmowy prąd 06.09.23, 16:38 Najpierw nacjonalizacja, a dopiero potem elektryfikacja. Na razie PiS idzie w przeciwnym kierunku. O 80% może zdrożeć prąd od nowego roku dla gospodarstw domowych - wynika z najnowszej prognozy cen prądu Forum Energii. Ceny energii w Polsce pozostają najwyższe w regionie - samorządy dostają oferty sprzedaży prądu po cenie wyższej, niż wynoszą stawki zamrożone przez rząd. Odpowiedz Link Zgłoś