jureek 04.10.23, 15:44 Znalazłem w sieci taki krótki opis tej różnicy i wydaje mi się on bardzo trafny: Jedni (PiS) nienawidzą queerów i udają że lubią biednych, drudzy (PO) nienawidzą biednych i udają że lubią queery Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 15:53 jureek: > Jedni (PiS) nienawidzą [...] drudzy (PO) nienawidzą [...] Jednak mój nowy hejtometr przystawiony do PO z lekka buczy, a przystawiony do PiSu drze się w niebogłosy. Nie mogę Ci powiedzieć, ile wykazuje wtedy kilohejtów, bo to już poza podziałką. Czy myślisz, że jest niepoprawnie wyskalowany? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 15:57 stefan4 napisał: > jureek: > > Jedni (PiS) nienawidzą [...] drudzy (PO) nienawidzą [...] > > Jednak mój nowy hejtometr przystawiony do PO z lekka buczy, a przystawiony do P > iSu drze się w niebogłosy. Nie mogę Ci powiedzieć, ile wykazuje wtedy kilohejt > ów, bo to już poza podziałką. Czy myślisz, że jest niepoprawnie wyskalowany? Ja nie neguję różnicy w sile nienawiści, pisałem tylko o jej przedmiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 12:10 jureek napisał: > Ja nie neguję różnicy w sile nienawiści, pisałem tylko o jej przedmiocie. A może nie chodzi o przedmiot, a podmiot nienawiści? Tusk ma swoje wady i zalety, ale jest normalnym facetem. Kaczyński jest socjopatą i gdzie się nie pokaże jest wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 16:42 wariant_b napisał: > jureek napisał: > > Ja nie neguję różnicy w sile nienawiści, pisałem tylko o jej przedmiocie. > > A może nie chodzi o przedmiot, a podmiot nienawiści? > Tusk ma swoje wady i zalety, ale jest normalnym facetem. > Kaczyński jest socjopatą i gdzie się nie pokaże jest wojna. Jedyne co wyszło Donaldowi, to Wielka Brytania z Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 21:56 pozytonium napisał: > wariant_b napisał: > > A może nie chodzi o przedmiot, a podmiot nienawiści? > > Tusk ma swoje wady i zalety, ale jest normalnym facetem. > > Kaczyński jest socjopatą i gdzie się nie pokaże jest wojna. > > Jedyne co wyszło Donaldowi, to Wielka Brytania z Unii Europejskiej. A to Donaldowi? Za Brexitem prawdopodobnie stoi fiutin. Coraz częściej się zastanawiam, czy nie stoi też za pisimi. Odpowiedz Link Zgłoś
walden2002 Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 22:05 Gdyby nie fiutin nie byłoby "Sowy i przyjaciół" , z Wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Różnica między PiS a PO 06.10.23, 00:22 tapatik (o Fiutinie): > Coraz częściej się zastanawiam, czy nie stoi też za pisimi. Nie ma wątpliwości, że PiS uparcie i konsekwentnie wykonuje kroki sprzyjające Rosji a szkodzące Zachodowi. Nie możemy wiedzieć na pewno, czy robi to z własnej woli, czy naciskane przez Rosję (np. pod szantażem jakichś haków), czy nieświadomie, z głupoty. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Różnica między PiS a PO 06.10.23, 10:12 pozytonium napisał: > Jedyne co wyszło Donaldowi, to Wielka Brytania z Unii Europejskiej. Jeśli Tusk trzęsie całą Unią i odpowiada za wszystko, co robi i czego nie robi PiS, to trzeba na głowie stanąć, żeby został premierem. Dość rządzenia z tylnego siedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Różnica między PiS a PO 06.10.23, 10:29 oby.watel napisał: > pozytonium napisał: > > > Jedyne co wyszło Donaldowi, to Wielka Brytania z Unii Europejskiej. > ++++++++. a niby co miał Tusk zrobić z tym Breksitem jeśli oni już zaczynali wyjście w 1975r. Wtedy miał 18 lat. A potem to chyba szkoda mu było na trzynastke, czternastkę dla brytyjskich emerytów. Prawda prawdziwa to taka, że oni mieli dosyć polskich imigrantów nielegalnych, gwałcicieli, morderców i złodziejów chowu już dojnej zmiany z 2006/7 roku. Najwięcej dało nogę za pierwszego pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Różnica między PiS a PO 06.10.23, 10:34 ireneo napisał: > a niby co miał Tusk zrobić z tym Breksitem jeśli oni już zaczynali wyjście > w 1975r. Wtedy miał 18 lat. A potem to chyba szkoda mu było na trzynastke, czte > rnastkę dla brytyjskich emerytów. Prawda prawdziwa to taka, że oni mieli dosyć > polskich imigrantów nielegalnych, gwałcicieli, morderców i złodziejów chowu już > dojnej zmiany z 2006/7 roku. Najwięcej dało nogę za pierwszego pisu. I dlatego powinien zostać premierem, ponieważ mocarny był już w wieku 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:01 jureek napisał: > Znalazłem w sieci taki krótki opis tej różnicy i wydaje mi się on bardzo trafny > : > > Jedni (PiS) nienawidzą queerów i udają że lubią biednych, drudzy (PO) nienawidz > ą biednych i udają że lubią queery Idziesz śladem Kulawego, a nawet zaczynasz go prześcigać w tworzeniu nowych polskich słówek. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:05 pies.na.czarnych napisała: > Idziesz śladem Kulawego, a nawet zaczynasz go prześcigać w tworzeniu nowych pol > skich słówek. Domyślam się, że chodzi ci o słowo "queery". Zaproponujesz, jak miałbym to samo znaczenie oddać jakimś starym polskim słówkiem? I to tak, żeby nie powodować u Ciebie skojarzeń z Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:10 jureek: > Domyślam się, że chodzi ci o słowo "queery". Zaproponujesz, jak miałbym to samo > znaczenie oddać jakimś starym polskim słówkiem? Niebinarni? Nienormatywni? Nie jestem pewien, bo nie znam się na tych sprawach. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:11 Następnym razem napisz tak "queer'ów", jednak osobiście napisałbym to całym zdaniem. Na przykład tak: - Jedni (PiS) nienawidzą osoby, które nie chcą identyfikować się z ustaloną płcią lub orientacją seksualną... Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:14 jureek napisał: > Znalazłem w sieci taki krótki opis tej różnicy i wydaje mi się on bardzo trafny > Jedni (PiS) nienawidzą queerów i udają że lubią biednych, drudzy (PO) nienawidz > ą biednych i udają że lubią queery Wspólna cecha to taka, że jedni i drudzy nie chcą rzeczywistych reform systemu tylko władzy aby się łatwo bogacić. Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:29 no-popis napisała: > Wspólna cecha to taka, że jedni i drudzy nie chcą rzeczywistych reform systemu > tylko władzy aby się łatwo bogacić. Tylko tyle. W przeciwieństwie do pozostałych, którzy nawet jak wypłacają sobie setki tysięcy premii, to czynią to w szczytnym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
vivak01 Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 08:13 A mi się wydaje się nietrafny. PiS wcale nie udaje, że lubi biednych - gardzi nimi i traktuje jak bezmyślnych idiotów, którzy bez kolejnych transferów socjalnych nigdy sobie z niczym nie poradzą. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 09:17 jureek napisał: > Znalazłem w sieci taki krótki opis tej różnicy i wydaje mi się on bardzo trafny > : > > Jedni (PiS) nienawidzą queerów i udają że lubią biednych, drudzy (PO) nienawidz > ą biednych i udają że lubią queery Napisał symetrysta. W latach 2005 do 2007, kiedy to z różnych względów bardzo pobieżnie interesowałem się polityką, dziwiłem się, że niektórzy nadmiernie narzekają na PIS. Teraz bardzo dziwię się ludziom orientującym się w polityce i powołujących się na symetryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 09:20 Żeby była jasność, to źle odbieram też skrajności po obydwóch stronach aktualnie głównych sił politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 11:36 jureek napisał: > Jedni (PiS) nienawidzą queerów i udają że lubią biednych, drudzy (PO) nienawidzą biednych i udają że lubią queery To jest warte rozważenia. Z tym, że - pewnie zaprotestujesz - ta uwaga skierowana do PO, odnosi się też do Lewicy. Poddział PO/Lewica vs. PiS to jednak odwieczna wojna metropolie-prowincja, co - z uwagi na historycznie ukształtowaną sieć miejską - przenosi się na podział W-Z . Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 12:13 oleg3 napisał: > To jest warte rozważenia. Z tym, że - pewnie zaprotestujesz - ta uwaga skierowa > na do PO, odnosi się też do Lewicy. Poddział PO/Lewica vs. PiS to jednak odwiec > zna wojna metropolie-prowincja, co - z uwagi na historycznie ukształtowaną sieć > miejską - przenosi się na podział W-Z . Czy to przypadek, że najbardziej zacofany i najbardziej tęskniący do zamordyzmu jest były zabór rosyjski? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Podkarpacie 05.10.23, 12:16 oby.watel napisał: > oleg3 napisał: > > > To jest warte rozważenia. Z tym, że - pewnie zaprotestujesz - ta uwaga sk > ierowa > > na do PO, odnosi się też do Lewicy. Poddział PO/Lewica vs. PiS to jednak > odwiec > > zna wojna metropolie-prowincja, co - z uwagi na historycznie ukształtowan > ą sieć > > miejską - przenosi się na podział W-Z . > > Czy to przypadek, że najbardziej zacofany i najbardziej tęskniący do zamordyzmu > jest były zabór rosyjski? A podkarpacie to niby kiedy było w zaborze rosyjskim?!! Odpowiedz Link Zgłoś
vivak01 Re: Podkarpacie 05.10.23, 12:36 " A podkarpacie to niby kiedy było w zaborze rosyjskim?!!" Chcesz powiedzieć,że Podkarpacie jest zacofane i tęskni do zamordyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Podkarpacie 05.10.23, 16:58 vivak01 napisał(a): > " A podkarpacie to niby kiedy było w zaborze rosyjskim?!!" > > Chcesz powiedzieć,że Podkarpacie jest zacofane i tęskni do zamordyzmu? Dlaczego ma niby być zacofane? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Podkarpacie 05.10.23, 19:01 " Dlaczego ma niby być zacofane?" Ty mi powiedz. To Ty w komentarzu o najbardziej zacofanym byłym zaborze rosyjskim zapytałeś z przekąsem, kiedy niby Podkarpacie było pod rosyjskim zaborem. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Podkarpacie 06.10.23, 08:16 sverir napisał: > " Dlaczego ma niby być zacofane?" > > Ty mi powiedz. To Ty w komentarzu o najbardziej zacofanym byłym zaborze rosyjsk > im zapytałeś z przekąsem, kiedy niby Podkarpacie było pod rosyjskim zaborem. Bo to prawda. Bodajże pierwsze emerytury i renty w Polsce i na świecie (Łukasiewicz). Wici Solarza, myśl wolnościowa. Cały świat teraz hula na ropie naftowej i długo będzie hulał. Dania gdzie wdrożono model Solarza jest jednym z bogatszych państw świata. Podwątek odnosił się do Polski B. Polska B nie jest zacofana. Żyje trochę inaczej niż Polska A. Polak z Polski A daje zarobić podkarpaciu, jak go radar na drodze namierzy (kontrola strefowa). Nie rozumiem dlaczego Donald gloryfikuje ciągle zabór niemiecki. A Maria Curie-Skłodowska to niby z Prus pochodziła i dlatego była genialna, za założenia? Warszawa to Polska B według Donalda. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Podkarpacie 06.10.23, 09:25 vivak01 napisał(a): > " A podkarpacie to niby kiedy było w zaborze rosyjskim?!!" > > Chcesz powiedzieć,że Podkarpacie jest zacofane i tęskni do zamordyzmu? ++++++++ on zaakcentował zamordystyczne skłonności kurdupla jako że: "Pradziadkowie Braci pochodzili z Odessy i Galicji. Mówili raczej po rosyjsku niż po polsku." To z tęsknoty słał adres do przyjaciół Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 16:17 Tusk do starszej pani: "pani widzi diabła na tej scenie? Albo słyszy język niemiecki?" Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Mam prostsze pojecie, 05.10.23, 22:14 PiSi maja siedzibe w Starachowicach (matka Jarka) - totalna dziura, ale obok piekne Gory Swietokrzyskie a PeOviecki maja siedzibe w Berlinie. - kasa marna - ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Mam prostsze pojecie, 05.10.23, 22:48 j-k napisał: > PiSi maja siedzibe w Starachowicach (matka Jarka) - totalna dziura, > ale obok piekne Gory Swietokrzyskie > > a PeOviecki maja siedzibe w Berlinie. - kasa marna - ale jest. Poproszę o adres siedziby PO w Berline. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Mam prostsze pojecie, 06.10.23, 07:51 tapatik napisał: > j-k napisał: > > > PiSi maja siedzibe w Starachowicach (matka Jarka) - totalna dziura, > > ale obok piekne Gory Swietokrzyskie > > > > a PeOviecki maja siedzibe w Berlinie. - kasa marna - ale jest. > > Poproszę o adres siedziby PO w Berline. > ++++++++ Znany tam to jedyny ale kucharki kurdupla Taka marność, kochana przez pis Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Mam prostsze pojecie, 06.10.23, 06:07 Jasiu, sam masz siedzibę w Niemczech. Ty lepiej pilnuj, żeby Cię AfD nie pogoniło, bo jak Ty sobie biedny poradzisz w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
szminka12345 Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 23:04 To się nazywa pryncypialność. Razem z PISem. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Różnica między PiS a PO 06.10.23, 07:19 jureek napisał: > Znalazłem w sieci taki krótki opis tej różnicy i wydaje mi się on bardzo trafny > : > > Jedni (PiS) nienawidzą queerów i udają że lubią biednych, drudzy (PO) nienawidz > ą biednych i udają że lubią queery ++++++ Jakieś pierdoły bez, sensu. Jak taki gejarek może nienawidzić tych którym przy każdej okazji ślini paluchy i jeszcze pada plackiem. A i widać jak chętnie się na niego otwierają. Kolejny bełkot to sugestia że kochaja biednych. Gdyby tak było to nie silili by się z takiej biednej, brudnej pały robić milionera. No kompletny idiotyzm kochają biedaka, a robią z niego milionera aby go znienawidzić. zauważyłeś, ze znienawidzili Sasina, Morawieckiego z Morawiecką, Sadurską, Goss? Bredzisz jak czlonek Partii Intelektualnego Szrotu. Odpowiedz Link Zgłoś