Dodaj do ulubionych

Różnica między PiS a PO

04.10.23, 15:44
Znalazłem w sieci taki krótki opis tej różnicy i wydaje mi się on bardzo trafny:

Jedni (PiS) nienawidzą queerów i udają że lubią biednych, drudzy (PO) nienawidzą biednych i udają że lubią queery
Obserwuj wątek
    • stefan4 Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 15:53
      jureek:
      > Jedni (PiS) nienawidzą [...] drudzy (PO) nienawidzą [...]

Jednak mój nowy hejtometr przystawiony do PO z lekka buczy, a przystawiony do PiSu drze się w niebogłosy. Nie mogę Ci powiedzieć, ile wykazuje wtedy kilohejtów, bo to już poza podziałką. Czy myślisz, że jest niepoprawnie wyskalowany?

- Stefan
      • jureek Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 15:57
        stefan4 napisał:

> jureek:
        > > Jedni (PiS) nienawidzą [...] drudzy (PO) nienawidzą [...]
        >
        > Jednak mój nowy hejtometr przystawiony do PO z lekka buczy, a przystawiony do P
        > iSu drze się w niebogłosy. Nie mogę Ci powiedzieć, ile wykazuje wtedy kilohejt
        > ów, bo to już poza podziałką. Czy myślisz, że jest niepoprawnie wyskalowany?

Ja nie neguję różnicy w sile nienawiści, pisałem tylko o jej przedmiocie.
        • wariant_b Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 12:10
          jureek napisał:
          > Ja nie neguję różnicy w sile nienawiści, pisałem tylko o jej przedmiocie.

A może nie chodzi o przedmiot, a podmiot nienawiści?
          Tusk ma swoje wady i zalety, ale jest normalnym facetem.
          Kaczyński jest socjopatą i gdzie się nie pokaże jest wojna.
          • pozytonium Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 16:42
            wariant_b napisał:

> jureek napisał:
            > > Ja nie neguję różnicy w sile nienawiści, pisałem tylko o jej przedmiocie.
            >
            > A może nie chodzi o przedmiot, a podmiot nienawiści?
            > Tusk ma swoje wady i zalety, ale jest normalnym facetem.
            > Kaczyński jest socjopatą i gdzie się nie pokaże jest wojna.

Jedyne co wyszło Donaldowi, to Wielka Brytania z Unii Europejskiej.
            • tapatik Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 21:56
              pozytonium napisał:

> wariant_b napisał:
              > > A może nie chodzi o przedmiot, a podmiot nienawiści?
              > > Tusk ma swoje wady i zalety, ale jest normalnym facetem.
              > > Kaczyński jest socjopatą i gdzie się nie pokaże jest wojna.
              >
              > Jedyne co wyszło Donaldowi, to Wielka Brytania z Unii Europejskiej.

A to Donaldowi? Za Brexitem prawdopodobnie stoi fiutin.
              Coraz częściej się zastanawiam, czy nie stoi też za pisimi.
              • walden2002 Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 22:05
                Gdyby nie fiutin nie byłoby "Sowy i przyjaciół" , z Wschodu.
              • stefan4 Re: Różnica między PiS a PO 06.10.23, 00:22
                tapatik (o Fiutinie):
                > Coraz częściej się zastanawiam, czy nie stoi też za pisimi.

Nie ma wątpliwości, że PiS uparcie i konsekwentnie wykonuje kroki sprzyjające Rosji a szkodzące Zachodowi. Nie możemy wiedzieć na pewno, czy robi to z własnej woli, czy naciskane przez Rosję (np. pod szantażem jakichś haków), czy nieświadomie, z głupoty.

- Stefan
            • oby.watel Re: Różnica między PiS a PO 06.10.23, 10:12
              pozytonium napisał:

> Jedyne co wyszło Donaldowi, to Wielka Brytania z Unii Europejskiej.

Jeśli Tusk trzęsie całą Unią i odpowiada za wszystko, co robi i czego nie robi PiS, to trzeba na głowie stanąć, żeby został premierem. Dość rządzenia z tylnego siedzenia.
              • ireneo Re: Różnica między PiS a PO 06.10.23, 10:29
                oby.watel napisał:

> pozytonium napisał:
                >
                > > Jedyne co wyszło Donaldowi, to Wielka Brytania z Unii Europejskiej.
                >
                ++++++++.
                a niby co miał Tusk zrobić z tym Breksitem jeśli oni już zaczynali wyjście
                w 1975r. Wtedy miał 18 lat. A potem to chyba szkoda mu było na trzynastke, czternastkę dla brytyjskich emerytów. Prawda prawdziwa to taka, że oni mieli dosyć polskich imigrantów nielegalnych, gwałcicieli, morderców i złodziejów chowu już dojnej zmiany z 2006/7 roku. Najwięcej dało nogę za pierwszego pisu.
                • oby.watel Re: Różnica między PiS a PO 06.10.23, 10:34
                  ireneo napisał:

> a niby co miał Tusk zrobić z tym Breksitem jeśli oni już zaczynali wyjście
                  > w 1975r. Wtedy miał 18 lat. A potem to chyba szkoda mu było na trzynastke, czte
                  > rnastkę dla brytyjskich emerytów. Prawda prawdziwa to taka, że oni mieli dosyć
                  > polskich imigrantów nielegalnych, gwałcicieli, morderców i złodziejów chowu już
                  > dojnej zmiany z 2006/7 roku. Najwięcej dało nogę za pierwszego pisu.

I dlatego powinien zostać premierem, ponieważ mocarny był już w wieku 18 lat.
      • hordol Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:14
        a kto wystawiał mu atest?
    • pies.na.czarnych Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:01
      jureek napisał:

> Znalazłem w sieci taki krótki opis tej różnicy i wydaje mi się on bardzo trafny
      > :
      >
      > Jedni (PiS) nienawidzą queerów i udają że lubią biednych, drudzy (PO) nienawidz
      > ą biednych i udają że lubią queery

Idziesz śladem Kulawego, a nawet zaczynasz go prześcigać w tworzeniu nowych polskich słówek.
      • jureek Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:05
        pies.na.czarnych napisała:

> Idziesz śladem Kulawego, a nawet zaczynasz go prześcigać w tworzeniu nowych pol
        > skich słówek.

Domyślam się, że chodzi ci o słowo "queery". Zaproponujesz, jak miałbym to samo znaczenie oddać jakimś starym polskim słówkiem? I to tak, żeby nie powodować u Ciebie skojarzeń z Kaczyńskim.
        • stefan4 Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:10
          jureek:
          > Domyślam się, że chodzi ci o słowo "queery". Zaproponujesz, jak miałbym to samo
          > znaczenie oddać jakimś starym polskim słówkiem?

Niebinarni? Nienormatywni?

Nie jestem pewien, bo nie znam się na tych sprawach.

- Stefan
        • pies.na.czarnych Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:11
          Następnym razem napisz tak "queer'ów", jednak osobiście napisałbym to całym zdaniem. Na przykład tak:
          - Jedni (PiS) nienawidzą osoby, które nie chcą identyfikować się z ustaloną płcią lub orientacją seksualną...
    • no-popis Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:14
      jureek napisał:

> Znalazłem w sieci taki krótki opis tej różnicy i wydaje mi się on bardzo trafny
      > Jedni (PiS) nienawidzą queerów i udają że lubią biednych, drudzy (PO) nienawidz
      Wspólna cecha to taka, że jedni i drudzy nie chcą rzeczywistych reform systemu tylko władzy aby się łatwo bogacić. Tylko tyle.
      • oby.watel Re: Różnica między PiS a PO 04.10.23, 16:29
        no-popis napisała:

> Wspólna cecha to taka, że jedni i drudzy nie chcą rzeczywistych reform systemu
        > tylko władzy aby się łatwo bogacić. Tylko tyle.

W przeciwieństwie do pozostałych, którzy nawet jak wypłacają sobie setki tysięcy premii, to czynią to w szczytnym celu.
    • vivak01 Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 08:13
      A mi się wydaje się nietrafny.

PiS wcale nie udaje, że lubi biednych - gardzi nimi i traktuje jak bezmyślnych idiotów, którzy bez kolejnych transferów socjalnych nigdy sobie z niczym nie poradzą.

• adam.eu Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 09:17
      jureek napisał:

> :
      >

Napisał symetrysta.

W latach 2005 do 2007, kiedy to z różnych względów bardzo pobieżnie interesowałem się polityką, dziwiłem się, że niektórzy nadmiernie narzekają na PIS.

Teraz bardzo dziwię się ludziom orientującym się w polityce i powołujących się na symetryzm.

• adam.eu Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 09:20
        Żeby była jasność, to źle odbieram też skrajności po obydwóch stronach aktualnie głównych sił politycznych.
    • oleg3 Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 11:36
      jureek napisał:

> Jedni (PiS) nienawidzą queerów i udają że lubią biednych, drudzy (PO) nienawidzą biednych i udają że lubią queery

To jest warte rozważenia. Z tym, że - pewnie zaprotestujesz - ta uwaga skierowana do PO, odnosi się też do Lewicy. Poddział PO/Lewica vs. PiS to jednak odwieczna wojna metropolie-prowincja, co - z uwagi na historycznie ukształtowaną sieć miejską - przenosi się na podział W-Z .
      • oby.watel Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 12:13
        oleg3 napisał:

> To jest warte rozważenia. Z tym, że - pewnie zaprotestujesz - ta uwaga skierowa
        > na do PO, odnosi się też do Lewicy. Poddział PO/Lewica vs. PiS to jednak odwiec
        > zna wojna metropolie-prowincja, co - z uwagi na historycznie ukształtowaną sieć
        > miejską - przenosi się na podział W-Z .

Czy to przypadek, że najbardziej zacofany i najbardziej tęskniący do zamordyzmu jest były zabór rosyjski?
        • pozytonium Podkarpacie 05.10.23, 12:16
          oby.watel napisał:

> oleg3 napisał:
          >
          > > To jest warte rozważenia. Z tym, że - pewnie zaprotestujesz - ta uwaga sk
          > ierowa
          > > na do PO, odnosi się też do Lewicy. Poddział PO/Lewica vs. PiS to jednak
          > odwiec
          > > zna wojna metropolie-prowincja, co - z uwagi na historycznie ukształtowan
          > ą sieć
          > > miejską - przenosi się na podział W-Z .
          >
          > Czy to przypadek, że najbardziej zacofany i najbardziej tęskniący do zamordyzmu
          > jest były zabór rosyjski?

A podkarpacie to niby kiedy było w zaborze rosyjskim?!!
          • vivak01 Re: Podkarpacie 05.10.23, 12:36
            " A podkarpacie to niby kiedy było w zaborze rosyjskim?!!"

Chcesz powiedzieć,że Podkarpacie jest zacofane i tęskni do zamordyzmu?
            • pozytonium Re: Podkarpacie 05.10.23, 16:58
              vivak01 napisał(a):

> " A podkarpacie to niby kiedy było w zaborze rosyjskim?!!"
              >
              > Chcesz powiedzieć,że Podkarpacie jest zacofane i tęskni do zamordyzmu?

Dlaczego ma niby być zacofane?
              • sverir Re: Podkarpacie 05.10.23, 19:01
                " Dlaczego ma niby być zacofane?"

Ty mi powiedz. To Ty w komentarzu o najbardziej zacofanym byłym zaborze rosyjskim zapytałeś z przekąsem, kiedy niby Podkarpacie było pod rosyjskim zaborem.
                • pozytonium Re: Podkarpacie 06.10.23, 08:16
                  sverir napisał:

> " Dlaczego ma niby być zacofane?"
                  >
                  > Ty mi powiedz. To Ty w komentarzu o najbardziej zacofanym byłym zaborze rosyjsk
                  > im zapytałeś z przekąsem, kiedy niby Podkarpacie było pod rosyjskim zaborem.

Bo to prawda. Bodajże pierwsze emerytury i renty w Polsce i na świecie (Łukasiewicz). Wici Solarza, myśl wolnościowa.
                  Cały świat teraz hula na ropie naftowej i długo będzie hulał. Dania gdzie wdrożono model Solarza jest jednym z bogatszych państw świata.

Podwątek odnosił się do Polski B.
                  Polska B nie jest zacofana. Żyje trochę inaczej niż Polska A. Polak z Polski A daje zarobić podkarpaciu, jak go radar na drodze namierzy (kontrola strefowa).

Nie rozumiem dlaczego Donald gloryfikuje ciągle zabór niemiecki. A Maria Curie-Skłodowska to niby z Prus pochodziła i dlatego była genialna, za założenia?
                  Warszawa to Polska B według Donalda.
            • ireneo Re: Podkarpacie 06.10.23, 09:25
              vivak01 napisał(a):

> " A podkarpacie to niby kiedy było w zaborze rosyjskim?!!"
              >
              > Chcesz powiedzieć,że Podkarpacie jest zacofane i tęskni do zamordyzmu?
              ++++++++
              on zaakcentował zamordystyczne skłonności kurdupla jako że:
              "Pradziadkowie Braci pochodzili z Odessy i Galicji. Mówili raczej po rosyjsku niż po polsku." To z tęsknoty słał adres do przyjaciół Rosjan.
    • j-k Mam prostsze pojecie, 05.10.23, 22:14
      PiSi maja siedzibe w Starachowicach (matka Jarka) - totalna dziura, ale obok piekne Gory Swietokrzyskie

a PeOviecki maja siedzibe w Berlinie. - kasa marna - ale jest.
      • tapatik Re: Mam prostsze pojecie, 05.10.23, 22:48
        j-k napisał:

> PiSi maja siedzibe w Starachowicach (matka Jarka) - totalna dziura,
        > ale obok piekne Gory Swietokrzyskie
        >
        > a PeOviecki maja siedzibe w Berlinie. - kasa marna - ale jest.

Poproszę o adres siedziby PO w Berline.
        • ireneo Re: Mam prostsze pojecie, 06.10.23, 07:51
          tapatik napisał:

> j-k napisał:
          >
          > > PiSi maja siedzibe w Starachowicach (matka Jarka) - totalna dziura,
          > > ale obok piekne Gory Swietokrzyskie
          > >
          > > a PeOviecki maja siedzibe w Berlinie. - kasa marna - ale jest.
          >
          > Poproszę o adres siedziby PO w Berline.
          >
          ++++++++

Znany tam to jedyny ale kucharki kurdupla
          Taka marność, kochana przez pis
      • sverir Re: Mam prostsze pojecie, 06.10.23, 06:07
        Jasiu, sam masz siedzibę w Niemczech. Ty lepiej pilnuj, żeby Cię AfD nie pogoniło, bo jak Ty sobie biedny poradzisz w Polsce?
    • szminka12345 Re: Różnica między PiS a PO 05.10.23, 23:04
      To się nazywa pryncypialność.
      Razem z PISem.
    • ireneo Re: Różnica między PiS a PO 06.10.23, 07:19
      jureek napisał:

> :
      >
      ++++++
      Jakieś pierdoły bez, sensu. Jak taki gejarek może nienawidzić tych którym przy każdej okazji ślini paluchy i jeszcze pada plackiem. A i widać jak chętnie się na niego otwierają.
      Kolejny bełkot to sugestia że kochaja biednych. Gdyby tak było to nie silili by się z takiej biednej, brudnej pały robić milionera. No kompletny idiotyzm kochają biedaka, a robią z niego milionera aby go znienawidzić. zauważyłeś, ze znienawidzili Sasina, Morawieckiego z Morawiecką, Sadurską, Goss? Bredzisz jak czlonek Partii Intelektualnego Szrotu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka