negativum 21.10.23, 11:38 twitter.com/i/status/1715278959435305018 Okazuje się, że nie będzie już mieszkań. Niczego nie będzie cytując klasyka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam.eu Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 11:45 I Twoi rodzice nie dostaną trzynastej i czternastej emerytury. Bo Pis zostawił budżet w 2023 rok niż przejął w 2015 roku. Nie będzie nawet na studnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 11:49 adam.eu napisał: > I Twoi rodzice nie dostaną trzynastej i czternastej emerytury. > Bo Pis zostawił budżet w 2023 rok niż przejął w 2015 roku. > Nie będzie nawet na studnie!!! Niczego nie będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 12:00 Kononowicz proponuje Tuskowi. Takie stare nagranie mi się przypomniało w związku z tym niczego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 12:09 prze.nick napisał: > > > Takie stare nagranie mi się przypomniało w związku z tym niczego nie będzie. Żeby to nie było tragiczne to nawet z tego bym się umiał. Ale to nie tragedia, to tragedia w wykonaniu totalnych. Prezydent z końcem roku może zarządzić nowe wybory, z czystym sumieniem. Nie będzie budżetu, skoro przez miesiąc nawet nie zapoznali się z projektem. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 13:57 Cyngla żal po rozlanym mleku, a już tak dobrze zarlo niestety, koń zdechł ... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 14:05 > Prezydent z końcem roku może zarządzić nowe wybory, z czystym sumieniem. W Stanach prezydent może rządzić "rezydując" w wiezieniu. Wiesz jak to jest w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 16:35 pies.na.czarnych napisała: > > Prezydent z końcem roku może zarządzić nowe wybory, z czystym sumieniem. > > W Stanach prezydent może rządzić "rezydując" w wiezieniu. Wiesz jak to jest w P > olsce? Nigdy nie byłem Prezydentem :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 16:44 To ty nie masz doktoratu/pisiej profesury z Konstytucji? Sorry pomyłka, nie ten adres:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 22.10.23, 01:12 pies.na.czarnych napisała: > To ty nie masz doktoratu/pisiej profesury z Konstytucji? Sorry pomyłka, nie ten > adres:) Ano nie mam. Na wszystko co mam zapracowałem. Kiedyś nawet pisałem, że dożywotni tytuł profesora jest przegięciem. Szkoda, że niedziedziczonym :) Jestem z pokolenia transformacji. Nie sługiwałem się współpracą z SB, i nie jednocześnie nie odziedziczyłem niewolniczym systemem wyzysku młodych. Gdy szef zakładu nawet nie czyta prac. Swego czasu wpadł do mnie rozgoryczony promotor. Widzę, że coś się stało to pytam, o co chodzi. On mi odpowiada, że jego syna chcą wylać z uczelni. Pytam się co zrobi. A ten. Przecież jest dorosły. Jego syn nie ukończył studiów. A wystarczyłby jeden jego telefon. Poświęcił własnego syna, bo się nie uczył. Nie mógł złamać własnych reguł. Z jednej strony miłość ojcowska, z drogiej wierność zasadom. I przysiędze, którą kiedyś składał na innej zresztą uczelni. Doctorandi Clarissimi! Dissertationibus conscriptis et publice defensis atque examinibus summa cum laude superatis, quae lege constituta sunt ad explorandam doctrinam eorum, qui doctoris nomen ac honores consequi student - adiistis nos, ut vos eo honore, quem appetivistis, in hoc sollemni consessu ornaremus. Sed prius fides est danda vos tales semper futuros, quales vos esse iubebit dignitas, quam obtinebitis, et nos vos fore speramus. Spondebitis igitur: primum - vos huius Universitatis, in qua summum in scientiis vel litteris gradum ascenderitis, píam perpetuo memoriam habituros eiusque negotia, opera, rationes, quoad possitis, semper adiuturos; deinde - eum honorem, quem in vos collaturus sum, integrum, incolumemque servaturos, ut nunquam ab eo seiungatur perfecta morum vitaeque honestas; postremo - studia vestra impigro labore culturos ac provecturos non sordidi lucri causa, nec ad vanam captandam gloriam, sed quo magis veritas propagetur et lux eius, qua salus humani generis continetur, clarius effulgeat; haec vos ex animi vestri sententia SPONDEBITIS AC POLLICEBIMINI? Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 22.10.23, 03:41 negativum napisał: > pies.na.czarnych napisał: > > > > Prezydent z końcem roku może zarządzić nowe wybory, z czystym sumie > niem. > > > > W Stanach prezydent może rządzić "rezydując" w wiezieniu. Wiesz jak to je > st w P > > olsce? > > Nigdy nie byłem Prezydentem :) ++++++++++. Masz bardzo oboecujące zadatki na prezydenta. To nieznajomość logicznego myślenia i brak umiejętności wnioskowania, co z tego wynika. Staraj się, przystąp do wyborów, nawet gdy nigdy nie byłeś wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 12:02 Najwazniejsze: pisbolszewni nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 14:45 będzie PO-bolszewia - ze wspólnej listy platfusów z lewicą euro-paplamentarzystami są Miller, Belka i pirat drogowy z cudownie cofniętym rakiem - Cimoszewicz Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 22.10.23, 03:58 prze.nick napisał: > będzie PO-bolszewia - ze wspólnej listy platfusów z lewicą euro-paplamentarzyst > ami są Miller, Belka i pirat drogowy z cudownie cofniętym rakiem - Cimoszewicz ++++++++++ I co to za sprawiedliwość. Jednemu cofa się rak, cudownie, drugiemu nie ustępuje głupota, niekoniecznie cudownie. A co do zasłulużonych, to jak widzicue towarzyszu towarzysza Piotrowicza strażnika spokoju sumienia w słusznych latach tow. sałatkowej, gdy darła mordę na kułaków, jako pezetpeerowska młodzieżówka? Takimi strażnikami socjalisyycznego ładu dałoby się obsadzić Unię przy beczce spirytusu skradzionego ładowi przez towarzysza Kradulskiego łupieżowego towarzysza kurdupla, absolwenta podstawówki wieczorowej skutkiem czego przesrał byćie zupakiem LWP. Ciekawe, czy te beczki są nadal w jego zainteresowaniu. Kurdupel narzeka że mu mandaty poginęły. Może być on... Sprawdź co z piratem Zawiszą i połamaną przezeń. I tak ci dopomósz buk. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 22.10.23, 16:35 jak najbardziej wolałbym żeby raka wcale nie było, a jeśli by był to zawsze się cofał ale nie o to chodziło z Cimoszewiczem gdy pirat potrącił kobietę to próbował wymigać się od odpowiedzialności i zaczął szukać współczucia mówiąc o swoim raku jak widać rak cudownie się rakiem wycofał i Cimoszko przeciw Polsce dalej w Brukseli knuje Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 12:03 > Okazuje się, że nie będzie już mieszkań. Na cale szczęście Ziobru pobudował wiezienia. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 14:01 ale w willi przy Mickiewicza 49 zmieści się ze czterdziestu bojowników isiw Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 17:51 m.c.hrabia napisał: > ale w willi przy Mickiewicza 49 zmieści się ze czterdziestu bojowników isiw Myślę, że 49 co najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Prawicowy AWS zostawił potężną dziurę. 21.10.23, 18:14 Czy teraz będzie podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prawicowy AWS zostawił potężną dziurę. 21.10.23, 18:21 adam.eu napisał: > Czy teraz będzie podobnie? Jeszcze tego nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Prawicowy AWS zostawił potężną dziurę. 21.10.23, 18:37 negativum napisał: > Jeszcze tego nie znasz? Ty też tego nie wiesz. Ty tylko wiesz, co i dlaczego masz pisać. Chyba, że znasz i potrafisz podać stan budżetu państwa? Gdzie wiele wydatków zostało powyprowadzane poza budżet. A ja powtórzę, to co wiem. Po tzw. prawicowej Akcji Wyborczej Solidarność SLD odziedziczyło potężną dziurę budżetową. W 2015 roku Koalicja PSL PO zostawiła finanse państwa w dobrym, a być może nawet w bardzo dobrym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prawicowy AWS zostawił potężną dziurę. 21.10.23, 22:27 adam.eu napisał: > negativum napisał: > > > > Jeszcze tego nie znasz? > > > Ty też tego nie wiesz. Ty tylko wiesz, co i dlaczego masz pisać. Chyba, że zna > sz i potrafisz podać stan budżetu państwa? Gdzie wiele wydatków zostało powypro > wadzane poza budżet. > > A ja powtórzę, to co wiem. Po tzw. prawicowej Akcji Wyborczej Solidarność SLD o > dziedziczyło potężną dziurę budżetową. > W 2015 roku Koalicja PSL PO zostawiła finanse państwa w dobrym, a być może nawe > t w bardzo dobrym stanie. Tylko z "małym" długiem :) Tu w pytaniu Mazurka nie nie chodziło nawet o budżet, tylko kiedy totalni zagwarantują 23 mld zł na "300 mieszkań". Projekt budżetu nie jest tajemnicą. Jak i sam budżet też. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 21.10.23, 19:52 negativum napisał: > twitter.com/i/status/1715278959435305018 > Okazuje się, że nie będzie już mieszkań. > Niczego nie będzie cytując klasyka. ++++++++ Jak nie będzie jak już są. Za Tuska już tak dobrze nie będzie. Ważna obietnica, że co zostało dane nie będzie odbierane: "Fundacja "Dumni z Elbląga" za ponad 2 miliony złotych od ministra edukacji kupiła posiadłość w Karczowiskach Górnych. Z dwoma domami, wiatą na trzy auta, garażem, domkiem pszczelarza, stawami i lasem. Prezes fundacji Kamil Nowak, zdaniem posłanki Moniki Falej, zamieszkał tam z rodziną". Chyba mu nowa władza tego nie zrobi. A takich to jest że ho, ho, a nawet o setki kumpli Przemysława S. więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis budżetówka czeka 22.10.23, 06:42 ...na obiecane 20 proc. podwyżki wynagrodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: budżetówka czeka 22.10.23, 06:57 no-popis napisała: > ...na obiecane 20 proc. podwyżki wynagrodzeń. ++++++++++ To jakaś zmowa że ryżemu pozwolili przy budżecie majstrować. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: budżetówka czeka 22.10.23, 07:55 no-popis napisała: > ...na obiecane 20 proc. podwyżki wynagrodzeń. To jeszcze poczeka - Dudzie się nie spieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: budżetówka czeka 22.10.23, 14:31 "...na obiecane 20 proc. podwyżki wynagrodzeń" Mhm, budżetówka na razie widzi, ze wciąż rządzi PiS, że Duda chce desygnować premiera z PiS, że budżet będzie kroił PiS. Może nie cała budżetówka, bo leśnicy i im podobni już żyją w przekonaniu, że od niedzieli rządzi opozycja i co złego, to ona. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 22.10.23, 14:30 Typowy Mazurek-manipulant. "Czy już w tym budżecie zapiszecie 23 mld?" "Nie wiemy, jaki jest budżet" "Ale nie przeszkadzało wam to składać obietnice". A sam Mazurek mówi, że chodzi o całą kadencję, a nie "już ten budżet". Mazurek nieźle kombinuje, ale w gruncie rzeczy bawi się w zwyczajną erystykę stosowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 22.10.23, 16:25 sverir napisał: > Typowy Mazurek-manipulant. > > "Czy już w tym budżecie zapiszecie 23 mld?" > "Nie wiemy, jaki jest budżet" > "Ale nie przeszkadzało wam to składać obietnice". > > A sam Mazurek mówi, że chodzi o całą kadencję, a nie "już ten budżet". Mazurek > nieźle kombinuje, ale w gruncie rzeczy bawi się w zwyczajną erystykę stosowaną. To nie jest erystyka. Donalda od tygodnia nie widzieli w Brukseli, a miał dać KPO. Miał obiecać program PO w poniedziałek 16 października 2023r. Też go nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 23.10.23, 19:40 " To nie jest erystyka." Oczywiście, że jest. Skoro sam Mazurek wskazuje na uwarunkowanie - plan na czteroletnią kadencję - to na jakiej zasadzie zarzuca Lewicy, że obiecywała rozwiązania na cztery lata, a nie ma wiedzy o jednym tylko roku? To tak jakbym ja Ci dziś obiecał, że do końca tygodnia napiszę maila, a Ty dziś minutę przed północą zarzucał mi niedotrzymanie obietnicy, bo jeszcze niczego nie napisałem. " Miał obiecać program PO w poniedziałek 16 października 2023r. Też go nie widać" Musicie się zdecydować: albo nie widać programu, ale w takim razie nie ma obietnic; albo program był i były obietnice. W każdym razie ja się oszukany przez PO nie czuję - jak zwykle na nich nie głosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 23.10.23, 21:33 sverir napisał: > " To nie jest erystyka." > > Oczywiście, że jest. Skoro sam Mazurek wskazuje na uwarunkowanie - plan na czte > roletnią kadencję - to na jakiej zasadzie zarzuca Lewicy, że obiecywała rozwiąz > ania na cztery lata, a nie ma wiedzy o jednym tylko roku? Od kiedy to Donald jest prezesem lewicy? Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 23.10.23, 19:53 negativum napisała: ". > Donalda od tygodnia nie widzieli w Brukseli, a miał dać KPO. > Miał obiecać program PO w poniedziałek 16 października 2023r. Też go nie widać. ++++++++ A tobie zdarzyło się obserwować powołanie rządu zaraz na drugi dzień po wyborach. Gdyby on werdział, że go słuchasz, to pewnie zrobiłby ci wyklad na temat literackich zwrotów stylistycznych. To co ty robisz to właśnie prymitywna, taka niemal podwórkowa erystyka. Charakterystyczne dla prymitywów wyrywanie słówek.i koncentrowsnie na nich uwagi, unikając konfrontowania ich z kontekstem. Żenada. Może zajrzałbyś do terminu metafora? A najlepiej, biorąc pod uwagę akcent tego jutro, to do terninu hiperbola. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 22.10.23, 16:32 Chodzi o ten oficjalny, czy o ten ukryty budżet? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 22.10.23, 16:59 pies.na.czarnych napisała: > Chodzi o ten oficjalny, czy o ten ukryty budżet? > Np na teatr Jandy twitter.com/i/status/1715718383671357525 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: My nie wiemy jaki jest budżet :) 22.10.23, 17:18 200 miliardów na teatrzyk Kulawego. Odpowiedz Link Zgłoś