snajper55 14.01.24, 15:40 Prezydent Duda oskarża rządzących o wprowadzanie "terroru praworządności". Czy komuś oprócz przestępców może się nie podobać praworządności??? S. -- Lost For Words Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k mnie sie taka praworządnośc - nie podoba. 14.01.24, 15:49 bo to nie jest zadna praworządnośc - tylko zagrywka polityczna. te przestepstwa mialy miejsce w latach 2006/2007 - czyli kilkanascie lat temu. mozna bylo zatem kilka miesiecy z ta sprawa poczekac i wykazac sie wpierw sukcesami w rzadzeniu krajem. tymczasem zabrano sie za to od razu - by pokazac jaka to nowa koalicja jest sprawna i ZDETERMINOWANA Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: mnie sie taka praworządnośc - nie podoba. 14.01.24, 15:57 j-k napisał: > > tymczasem zabrano sie za to od razu - by pokazac jaka to nowa koalicja jest sprawna i ZDETERMINOWANA Bo tego wyborcy Koalicji 15 Października oczekują. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: mnie sie taka praworządnośc - nie podoba. 14.01.24, 16:01 asia-loi napisała: > Bo tego wyborcy Koalicji 15 Października oczekują. zapewne. ale O WIELE BARDZIEJ oczekuja nowelizacji ustawy antyaborcyjnej i dostepu kobiet do mozliwosci aborcji - jak wszedzie w Europie. - tylko to jest trudniejsze. bo nie ma zgody n/t wewnatrz koalicji - co ? J.K. zwolennik Lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
hell-raiser1 Re: mnie sie taka praworządnośc - nie podoba. 14.01.24, 16:06 asia-loi napisała: > j-k napisał: > > > > tymczasem zabrano sie za to od razu - by pokazac jaka to nowa koalicja j > est sprawna i ZDETERMINOWANA > > Bo tego wyborcy Koalicji 15 Października oczekują. Tak oczekują protestów, zadym i zamieszek. Byłem wczoraj na spotkaniu po noworocznym w muzeum JPII. Był występ dzieci i przestawienie narodziny Jezusa, później poczęstunek. Wieruszka Pisu była poseł Szymon Giżyński, były wojewoda, radni PIS i reszta. Osobiście to Szymona uważam za ciapka. Teraz pora by Kaczor i odszedł na emeryturę i doszli do władzy młodzi, bardziej radykalni. Na te czasy co prezentuje Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: mnie sie taka praworządnośc - nie podoba. 14.01.24, 16:41 > Był występ dzieci Tych zgwałconych przez księży chornionych przez JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 narodziny 14.01.24, 17:57 hell-raiser1: > Był występ dzieci i przestawienie narodziny Jezusa Dzieci pokazywały narodziny? Łącznie z przecinaniem pępowiny i oczekiwaniem na łożysko? Czy tylko jakoś tak ,,symbolicznie'', że gaśnie gwiazda betlejemska i robi się ciemno, a potem znowu się zapala i dzidziuś już jest na scenie? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: mnie sie taka praworządnośc - nie podoba. 14.01.24, 18:50 hell-raiser1 napisała: Wieruszka Pisu była poseł Szymon Giżyński, były wojewoda, radni PIS i reszta. Osobiście to Szymona uważam za ciapka. Czyli były same pisięta - sami swoi. 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
hell-raiser1 Re: mnie sie taka praworządnośc - nie podoba. 14.01.24, 19:19 asia-loi napisała: > hell-raiser1 napisała: > > Wieruszka Pisu była poseł Szymon Giżyński, były wojewoda, radni PIS i reszta > . Osobiście to Szymona uważam za ciapka. > > Czyli były same pisięta - sami swoi. 😄 > > Niekoniecznie. Trzeba ruszyć tyłek. A nie siedzieć w domu. Wiesz gdzie jest to muzeum. Dwa razy tam byłem. Raz jak przyjechał teatr z Łodzi i teraz. W specyficznej sztuce Słowackiego. Muzeum jak muzeum, trochę monet i obrazów. Ale sala widowiskowa i fajne nagłośnienie. Może się kiedyś zapiszę😀 > > Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: mnie sie taka praworządnośc - nie podoba. 15.01.24, 01:15 Do teatru to wyraźnie szykuje się twój prezydent, tańka 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k mylisz sie. 14.01.24, 20:40 asia-loi napisała: > . Osobiście to Szymona uważam za ciapka. ma korzenie chrzescijanskie a bycie "soft-PiSem" to zadna ujma na zyciorysie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: mnie sie taka praworządnośc - nie podoba. 14.01.24, 15:59 A borygo jak zwykle naj3bane inie wie w jakim Temacie swój naj3bany głos zabieraj Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: mnie sie taka praworządnośc - nie podoba. 14.01.24, 16:07 j-k napisał: > bo to nie jest zadna praworządnośc - tylko zagrywka polityczna. Nie zrozumiałeś. Prezydent Duda żalił się na praworządność rządzących. W końcu to nic dziwnego, skoro idolamj dla niego są przestępcy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bzdury 14.01.24, 16:12 snajper55 napisał: > Nie zrozumiałeś. Prezydent Duda żalił się na praworządność rządzących. nie ma tu co rozumiec, hloopcze, - zatem nie bij piany. pospiech zwiazany z rozliczeniem przestepstwa dokonanego 17 lat temu - swiadczy dobitnie o tym, ze jest to zagrywka polityczna. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K ponad 40 lat w polityce Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: bzdury 14.01.24, 17:06 j-k napisał: > pospiech zwiazany z rozliczeniem przestepstwa dokonanego 17 lat temu Ty wolisz aby przestępcy chodzili na wolności. Ja wolę aby przestępcy siedzieli w więzieniu. Taka jest między nami różnica. S. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k i nadal bzdury 14.01.24, 20:44 snajper55 napisał: > Ty wolisz aby przestępcy chodzili na wolności. Ja wolę aby przestępcy siedzieliw więzieniu. Taka jest między nami różnica. nie. - ja jako wierzacy Chrzescijanin (ale nie katolik) uwazam ze po kilkunastu latach nie prowokuje sie zadymy o zaszlosci - to zrobily Platfusy. gdy tymczasem tych dwoch PiSich mogli napietnowac - ale tylko politycznie. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. w 1981 dzialacz "S" w warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: i nadal bzdury 14.01.24, 21:27 Te przestępstwa, które popełnili nie uległy przedawnieniu. Dodatkowo są dowody na to, ze pierwszy wyrok niczego ich nie nauczył i będąc ministrami do teraz fałszowali i fabrykowali dowody przeciwko niewygodnym dla partii rządzącej ludzi. Następny wyrok to może być nawet 25 lat bezwarunkowej odsiadki. Tyle na temat kryształów Dudy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: mnie sie taka praworządnośc - nie podoba. 14.01.24, 16:39 > z ta sprawa poczekac aby mogli nadal łamać prawo będąc pod ochroną immunitetu, właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bzdety 14.01.24, 16:41 pies.na.czarnych napisała: > > z ta sprawa poczekac > > aby mogli nadal łamać prawo będąc pod ochroną immunitetu, właśnie. bzdety. jak ? nawet jako poslowie - byli juz w opozycji - nie majac zadnej REALNEJ wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: bzdety 14.01.24, 16:50 Tak myślisz? Oni tak samo jak to kiedyś zrobil Macierewicz maja swoje archiwa. Po drugie ich kontakty z mafijnym środowiskiem nadal są czynne. Po trzecie, nadal maja swoich ludzi w służbach, którzy będą szkodzić państwu na ich polecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k no i ? 14.01.24, 16:52 pies.na.czarnych napisała: > Tak myślisz? > > Oni tak samo jak to kiedyś zrobil Macierewicz maja swoje archiwa. Po drugie ich > kontakty z mafijnym środowiskiem nadal są czynne. Po trzecie, nadal maja swoic > h ludzi w służbach, którzy będą szkodzić państwu na ich polecenie. nawet gdybys mial racje - to zamkniecie dwoch z nich TERAZ jest przedwczesne - i NIC NIE DA a czyni tylko zadyme i chaos w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: bzdety 14.01.24, 16:52 Jak widać złodzieje z PiS obawiają się że pozostało im za mało czasu na zacieranie śladów przestępstw. Zapewniam ciebie j-k, że nie zdążą nie zatrą swojego sqrw****stawa, nie mają szans. Tak to jest, że każdy z mentalnością przestępcy będzie bronił przestępców. Normalka. Prawda panie Duda? Odpowiedz Link Zgłoś
hell-raiser1 Re: Terror praworządności 14.01.24, 15:58 Jak w samej koalicji rządzącej nie ma zgody co do zatrzymania Mariusza Kamińskiego i Macieja Wąsika w Pałacu Prezydenckim. Wicemarszałek Senatu Magdalena Biejat powiedziała na antenie Radia Zet, że akcja policja w tym miejscu była niefortunna. Nie wklejam linka. Można samemu posłuchać. Wiec o co biega w niedzielne popołudnie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Terror praworządności 14.01.24, 16:04 hell-raiser1 napisała: > Jak w samej koalicji rządzącej nie ma zgody co do zatrzymania Mariusza Kamińs > kiego i Macieja Wąsika w Pałacu Prezydenckim. Wicemarszałek Senatu Magdalena Bi > ejat powiedziała na antenie Radia Zet, że akcja policja w tym miejscu była nief > ortunna. Nie wklejam linka. Można samemu posłuchać. Wiec o co biega w niedzieln > e popołudnie? Przestępców policja powinna zatrzymywać w dowolnym miejscu. Pałac prezydencki nie jest eksterytorialny. Wbrew oczekiwaniom Dudy nie jest ambasadą Pislandii. S. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Terror praworządności 14.01.24, 16:54 Nie kombinuj. Pałac Prezydencki nie ma immunitetu nietykalności, a Duda niedługo też nie będzie miał takiego immunitetu. Pozostało mu tylko 15 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Terror praworządności 14.01.24, 16:42 Myslalemze peknie ze zlosci,hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Terror praworządności 14.01.24, 16:46 Gdy myślisz, że Duda już osiągnął szczyt głupoty on zawsze wyprowadzi cie z błędu. Te słowa, te ruchy, wygrażanie paluszkiem, te miny. Wypisz wymaluj ... . Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Terror praworządności 14.01.24, 17:06 Co tu się dzieje? Wprowadzono wyższy stopień cenzury? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Terror praworządności 14.01.24, 17:08 "Co by dzisiaj powiedział Wincenty Witos?" Pytanie z gatunku retorycznych... '"***** PiS" by powiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Terror praworządności 15.01.24, 05:57 > "Co by dzisiaj powiedział Wincenty Witos?" Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Terror praworządności 14.01.24, 18:15 - A może zostanę "więźniem politycznym"? - Sława, ordery, pałac prezydencki... audiencja u ojca dyrektora... Odpowiedz Link Zgłoś
87monomono Re: Terror praworządności 14.01.24, 19:28 pies.na.czarnych napisała: > - A może zostanę "więźniem politycznym"? > - Sława, ordery, pałac prezydencki... audiencja u ojca dyrektora... > > > entelektółalista niczym Suski , z nim mamy i będziemy mieli ubaw po pachy , z partii Ziobry marszałek Hołownia powiedział o nim że "ma krótki lont" :))) - bialystok.wyborcza.pl/bialystok/7,35241,30593450,ksiadz-a-zarazem-komendant-hufca-zhp-skazany-za-wykorzystywanie.html?_gl=1*1b8ifv2*_gcl_au*MTU3MTk1Mzg5MS4xNzA1MjU1MTky*_ga*MTk0ODc3ODM1OS4xNzA1MjU1MTky*_ga_6R71ZMJ3KN*MTcwNTI1NTE5MS4xLjEuMTcwNTI1NTQyMC4wLjAuMA..&_ga=2.175762274.1561712507.1705255192-1948778359.1705255192#S.TD-K.C-B.11-L.1.duzy Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Terror praworządności 14.01.24, 23:57 87monomono napisała: > pies.na.czarnych napisała: > > > [img]https://pbs.twimg.com/media/GD0Ln1MWEAAiF7Q?format=jpg&name=medium[ > /img] Widać jaką ciężką pracą jest dla tego pana mydlenie. Patrząc na niego można się spocić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Terror praworządności 14.01.24, 18:20 Raptem przypomniało mu się , że istnieje coś takiego jak konstytucja? : Wcześniej jakoś tego nie dostrzegał :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Terror praworządności 14.01.24, 18:54 Oni wszyscy nagle zrobili się praworządni aż do bólu :) Czy dobrze rozumiem, że du*a ukradł dzisiaj show zaszczalnikowi? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Terror praworządności 14.01.24, 19:09 Na tej akademii w sali gimnastycznej tokowal ze na drabinkach szczeble sie ruszaly, boski popis pajaca Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Terror praworządności 14.01.24, 20:07 Na czym polega ten terror praworządności? Na tym, że skazanych przez sąd przestępców wsadza się do więzienia. Prawda że to straszne? Za łamanie prawa grozi wyrok i więzienie. No to jest terror! Jak oni tak mogą??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Terror praworządności 14.01.24, 21:12 Brejza mówi jak wyglada terror praworządności według PiS-u tvn24.pl/polska/krzysztof-brejza-w-tvn24-pis-stworzyl-system-niszczenia-uczciwych-ludzi-wierze-ze-niedlugo-poznamy-jego-skale-7722513 Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Terror praworządności 14.01.24, 21:28 Mam nadzieję, że pilnują -zdrowia- kolegów panów krystalicznych, a nie amnestionowanych. Bo im się może dużo przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Terror praworządności 14.01.24, 22:15 Widziałam w Szkle. Ja pergolę 😆 To z tym egzaminem to prawda? ;) Odpowiedz Link Zgłoś