Dodaj do ulubionych

moja miłość do rolników

19.02.24, 23:06
w związku z blokowaniem granicy polsko-ukraińskie, blokowaniem miast, dróg, rozlewaniem gnojowicy, paleniem opon rośnie z godziny na godzinę. Nie rozumiem tylko dlaczego skoro są tak niezadowoleni nie zmieniają roboty tylko uparcie,jak sami mówią, dopłacają do swojej produkcji.
Obserwuj wątek
    • hordol Re: moja miłość do rolników 19.02.24, 23:15
      nieudolna waaadza nie potrafi rozwiązać problemów
      • hell-raiser1 Re: moja miłość do rolników 19.02.24, 23:40
        Aktualnie posłowie zajmują się ważniejszymi sprawami:

Interpelacja nr 1400 - czytajcie, zanim ci co dali się nabrać dziennikarzom usuną to z oficjalnej strony sejmu🤣

sejm.gov.pl/Sejm10.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=D2FC3U
        • a.jej.rkoniak Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 00:01
          nie rozumiem twojej troski o Sejm
          chociaż... może wystarczy decyzja ministra?
          nie znam się na psach, sukach, z chorób oczu to tylko jaskra.
          Interpelacja jak wiele innych, kilka tysięcy psów, część może mieć problem. To ile tego leku trzeba? Beczka starczy?
      • adam111115 Re: moja miłość do rolników 19.02.24, 23:57
        hordol napisała:

> nieudolna waaadza nie potrafi rozwiązać problemów

Racja. Miała na to 8 lat. Rolnicy siedzieli cicho bo w 67 proc na pisde zagłosowali. Więc teraz dopiero się buntują. Bo inni rządzą. Na nowogrodzka powinni jechać i podziękować za dziadostwo
        • hordol Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 00:35
          no sam wiesz jak to jest.
          kiedys tez wrzeszczano w obronie dzików a teraz cisza. bo już inni rządzą
          kiedyś mu na granicyr był zły, a teraz jest ok
          • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 05:25
            g . . . prawda.
        • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 01:00
          Na nowogrodzka powinni je
          > chać i podziękować za dziadostwo

I wylać tam gnojownicę, skoro Suski - spiritus movens 🤣 pis - nazywa rolników gnojownikami
      • x2468 Re: moja miłość do rolników 19.02.24, 23:57
        Nieudolna pisia waaadza.
        • hell-raiser1 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 00:14
          x2468 napisał:

> Nieudolna pisia waaadza.
          >
          Naprawdę mógłbyś się postarać lepiej. Serio.
        • hordol Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 00:36
          teraz już platfusia.
          • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 05:28
            nagle, w ciągu 4 miesięcy takie nieszczęście pisich kmiotków spotkało??
            • m.c.hrabia Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 06:58
              2 miesięcy
              • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 10:36
                liczyłem od 15 października. Zapomniałem o 2 tygodniowych konwulsjach Morawieckiego.
                • stefan4 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 11:10
                  99venus:
                  > liczyłem od 15 października. Zapomniałem o 2 tygodniowych konwulsjach Morawieckiego.

To trwało dłużej niż 2 tygodnie: od 15 X do 13 XII. I to nie były konwulsje, tylko czas intensywnej pracy PiSu nad sporządzeniem możliwie wielu pułapek i wilczych dołów, w które miała wpaść Koalicja. I w niektóre istotnie wpadła.

W 2015 wybory do Sejmu odbyły się 25 X; towarzyszka Szydło Beata
                      została (przez Dudę) desygnowana na premiera 13 XI (czyli po 19 dniach od wyborów),
                      a votum zaufania w Sejmie dostała 18 XI (po 5 dniach od desygnowania).
                  W 2023 wybory odbyły się 15 X; Donald Tusk
                      został desygnowany (przez Sejm) 11 XII (czyli po 57 dniach),
                      a votum zaufania Sejmu dostał 12 XII (po 1 dniu od wyborów).

Tam 19 dni, tu 57 — jak widać, PiSowska kukiełka się nie spieszyła.
                  Tam 5 dni, tu 1 — jak widać koalicyjny Sejm się spieszył.

- Stefan
                  • hell-raiser1 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:17
                    stefan4 napisał:

> 99venus:
                    > > liczyłem od 15 października. Zapomniałem o 2 tygodniowych konwulsjach Mor
                    > awieckiego.
                    >
                    > To trwało dłużej niż 2 tygodnie: od 15 X do 13 XII. I to nie były konwulsje, t
                    > ylko czas intensywnej pracy PiSu nad sporządzeniem możliwie wielu pułapek i wil
                    > czych dołów, w które miała wpaść Koalicja. I w niektóre istotnie wpadła.
                    >
                    > W 2015 wybory do Sejmu odbyły się 25 X; towarzyszka Szydło Beata
                    >     została (przez Dudę) desygnowana na premiera 13 XI (czyli po 19 d
                    > niach od wyborów),
                    >     a votum zaufania w Sejmie
                    >
                    > - Stefan
                    >
                    Tu jest rozmowa drodzy hejterzy o rolnictwie i zbożu z Ukrainy, wątpliwej jakości. I o nowym rządzie co nic nie robi, oprócz rozliczeń. Pozdrówka dla Stefka.
                    • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:25
                      W przeciwieństwie do rządu, który przez 8 lat niszczył Polskę.
    • margit49 Re: moja miłość do rolników 19.02.24, 23:34
      99venus napisał:

skoro są tak niezadowoleni nie zmieniają roboty tylko uparcie,jak s
      > ami mówią, dopłacają do swojej produkcji.
      >
      No więc właśnie prawdziwy protest byłby, gdyby zaprzestali orki, siewu i takich tam
      Ale jest zima, więc chłopy się nudzą
      • a.jej.rkoniak Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 00:02
        może chcą mieć jasność w temacie importu produktów rolnych po dumpingowych cenach?
        • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 00:24
          a.jej.rkoniak napisał(a):

> może chcą mieć jasność w temacie importu produktów rolnych po dumpingowych cena
          > ch?
          >

Może, ale tej jasności chyba sami nie mają.
        • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 05:29
          to dziwne, że nikt w tym kraju nie ma pretensji do tych co to zboże kupują. jakiś przymus kupowania maja?
      • oby.watel Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 10:49
        margit49 napisała:

> No więc właśnie prawdziwy protest byłby, gdyby zaprzestali orki, siewu i takich
        > tam
        > Ale jest zima, więc chłopy się nudzą

Zamiast gromadzić wodę spalają dotowane [paliwo jeżdżąc traktorami na blokady, palą słomę i opony. A w lecie będą blokować domagając się rekompensat za mizerne zbiory, bo nawałnice i susze wymłóciły pola.
        • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 11:34
          oby.watel napisał:

> Zamiast gromadzić wodę spalają dotowane [paliwo jeżdżąc traktorami na blokady,
          > palą słomę i opony. A w lecie będą blokować domagając się rekompensat za mizern
          > e zbiory, bo nawałnice i susze wymłóciły pola.
          >

👍
          Interwencja państwa w każdym zakresie
          Postulaty sprowadzają się do "wincyj, wincyj i każdemu po równo"
          www.infor.pl/prawo/nowosci-prawne/6479405,200-blokad-rolnikow-mapa-online-na-20-lutego-strajk-protesty-postulaty.html
          Pkt 18 😂
          Wsparcie sektora produkcji tytoniu- wystosowanie w imieniu polskich producentów tytoniu stanowczego stanowiska do Komisji Europejskiej i WHO w celu odejścia od tworzenia i wdrażania przepisów zmierzających do zakazu uprawy tytoniu w Unii Europejskiej.
          • oby.watel Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 11:53
            margit49 napisała:

> 👍
            > Interwencja państwa w każdym zakresie
            > Postulaty sprowadzają się do "wincyj, wincyj i każdemu po równo"
            > www.infor.pl/prawo/nowosci-prawne/6479405,200-blokad-rolnikow-mapa-online-na-20-lutego-strajk-protesty-postulaty.html
            > Pkt 18 😂
            > Wsparcie sektora produkcji tytoniu- wystosowanie w imieniu polskich producentów
            > tytoniu stanowczego stanowiska do Komisji Europejskiej i WHO w celu odejścia o
            > d tworzenia i wdrażania przepisów zmierzających do zakazu uprawy tytoniu w Unii
            > Europejskiej.

Trzeba podnieś podatki, żeby rolnicy na wolnym rynku nigdy nie ponosili strat. Ceny pójdą w górę same. Rolnicy głosujący na PiS nie domagają się od pisowskich firm, by nie kupowały zboża, tylko żeby państwo zablokowało granicę, a podatnicy zrekompensowali im straty. PiS dymał ich, oszukiwał, robił w konia i wpuszczał w maliny, a oni protestują teraz, bo przed wyborami Tusk będzie kicał wokół nich na dwóch łapkach i pójdzie na każde ustępstwo nawet ze szkodą dla kraju. Szkoda, że PIS nie wygrało, bo teraz zamiast w protestach uczestniczyliby w wiecach poparcia.
            • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 12:44
              oby.watel napisał:

>
              > Trzeba podnieś podatki, żeby rolnicy na wolnym rynku nigdy nie ponosili strat. Cen
              > y pójdą w górę same. Rolnicy głosujący na PiS nie domagają się od pisowskich fi
              > rm, by nie kupowały zboża, tylko żeby państwo zablokowało granicę, a podatnicy
              > zrekompensowali im straty. PiS dymał ich, oszukiwał, robił w konia i wpuszczał
              > w maliny, a oni protestują teraz, bo przed wyborami Tusk będzie kicał wokół nic
              > h na dwóch łapkach i pójdzie na każde ustępstwo nawet ze szkodą dla kraju. Szko
              > da, że PIS nie wygrało, bo teraz zamiast w protestach uczestniczyliby w wiecach
              > poparcia.
              >

Protesty można uznać za wiece poparcia dla pis.
              Rolnikom widocznie taka sytuacja odpowiadała
              A czy marnują paliwo?
              Pkt 14 postulatów
              Rewaloryzacja kwot związanych ze zwrotem akcyzy za paliwo rolnicze z kwoty 1,46 zł do poziomu co najmniej 2,00 zł

www.infor.pl/prawo/nowosci-prawne/6479405,200-blokad-rolnikow-mapa-online-na-20-lutego-strajk-protesty-postulaty.html
              • oby.watel Re: moja miłość do rolników 21.02.24, 11:51
                margit49 napisała:

> Protesty można uznać za wiece poparcia dla pis.
                > Rolnikom widocznie taka sytuacja odpowiadała
                > A czy marnują paliwo?
                > Pkt 14 postulatów
                > Rewaloryzacja kwot związanych ze zwrotem akcyzy za paliwo rolnicze z kwoty 1,4
                > 6 zł do poziomu co najmniej 2,00 zł

> www.infor.pl/prawo/nowosci-prawne/6479405,200-blokad-rolnikow-mapa-online-na-20-lutego-strajk-protesty-postulaty.html

Dziękuję, wykorzystałem podany przez Ciebie link. Miodzio!
          • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:08
            Ze względu na ochronę zdrowia należy skończyć z uprawą tytoniu i sprzedażą papierosów.
            • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:41
              Spadaj 👅
              • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:26
                Polska elegancja?
                • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:41
                  Mogę dosadniej. Chcesz?
                  • m.c.hrabia Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 16:09
                    on tylko martwi się o twoją urodę i twoje zdrowie :)
                    • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 16:27
                      Ty patrz, a nawej złamanej karteczki na walentynki :D
                      • m.c.hrabia Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 16:29
                        walentynki już przeminęły :(
                        • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 16:38
                          W sensie troszczy się z opóźnieniem? Dobre i to 😆
                          • m.c.hrabia Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 16:42
                            lepiej żeby się troszczył niż ..............
                            • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 16:48
                              Jak z tej troski chce mnie pozbawić ulubionej używki, to niech se tę troskę wepchnie bardzo głęboko. Może jeszcze koncertów zabronić, bo w pogo można niechcący łokciem po ryju dostać? 😆
                              • m.c.hrabia Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 17:19
                                znam ból użytkowy ( 45 lat) ale w tydzień mi przeszedł :))
                                • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 17:27
                                  :D :D
                              • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 17:36
                                W pogo pod sejmem Kamiński dostał po ryju😂
                                • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 20:14
                                  Toż mówię 😂
                  • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 20:46
                    Twoja sprawa. Wierzę, że potrafisz.
                    • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 22:35
                      No widzisz, i było zaczynać? 😆
            • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:43
              Uprawy winogron również chcesz zabronić? Buraki też bo cukier zabija więcej osób niż papierosy.
              • a.jej.rkoniak Re: moja miłość do rolników 21.02.24, 07:49
                powiedział nałogowy palacz ;)
    • a.jej.rkoniak Re: moja miłość do rolników 19.02.24, 23:54
      może "chłop" jest przywiązany do swojej ziemi?
      nawet gdy ma 3 ha....
      kiedy pracujesz na swoim, to inaczej tę własność traktujesz, czy to biuro, czy warsztat, chlew lub kawiarnia z soy latte
      • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 00:02
        Na trzech hektarach to im się dobrze żyje z dotacji, a w polu i tak samo rośnie :)
        • a.jej.rkoniak Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 00:04
          czyż UE nie wymaga 4% areału odłogiem jako warunku dopłat?
          jeszcze nie śpisz? :D
          • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 00:31
            Nie wiem. Wiem jedno! Rolnikom zawsze jest zle. Pada zle, susza zle. Im nigdy nie dogodzisz.
            Z nimi to jest tak jak w tym kawale o tym jak bacę ktoś pyta, czy u niego na polu wyrośnie pszenica.
          • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 05:32
            nie, nie wymaga. taka jest propozycja a nie decyzja. to jeszcze się dowiedz z czego ta propozycja wynika i jakie mogą być jej skutki.
            • a.jej.rkoniak Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:09
              trójpolówka to stary patent
    • hordol te dwa ministry 20.02.24, 00:47
      z rządu tuska mówią,że protesty rolników sa sluszne
      kołodziejczak i siekierski
      • pies.na.czarnych Re: te dwa ministry 20.02.24, 01:16
        U was mówią, ze nie bo zakonnice nie mogą się przedrzeć z przemytem części zapasowych do samochodów okrytych za ręcznikami i kocami.
        • hordol Re: te dwa ministry 20.02.24, 06:47
          tusk jest bezradny,a kołodziejczak to jak inspektor w stanie wojennym kontrolujący wszystko i nic.
          była taka ircha dawno temu
          pl.wikipedia.org/wiki/Inspekcja_Robotniczo-Ch%C5%82opska
          • kochamzapachfrezji Re: te dwa ministry 20.02.24, 06:55
            U mnie będzie blokada i ruch wahadłowy na drodze. Ksiądz poinformował o tym w kościele.
            • pies.na.czarnych Re: te dwa ministry 20.02.24, 09:55
              kochamzapachfrezji napisała:

> U mnie będzie blokada i ruch wahadłowy na drodze. Ksiądz poinformował o tym w k
              > ościele.
              >

Wszystkie drogi prowadza do PiS, pachołków Kremla.
            • yoma Re: te dwa ministry 20.02.24, 12:02
              kochamzapachfrezji napisała:

> U mnie będzie blokada i ruch wahadłowy na drodze. Ksiądz poinformował o tym w k
              > ościele.
              >
              A ten przeciw czemu znowu protestuje? 😂😂😂

Jak ty danka całą wiedzę o świecie czerpiesz z ambony, to ja się nie dziwię, że twój świat tak wygląda 😆
              • 99venus Re: te dwa ministry 20.02.24, 14:10
                celnie i słusznie.
                • yoma Re: te dwa ministry 20.02.24, 14:43
                  Jak ten proboszcz z wikarym samowtór zrobią blokadę i ruch wahadłowy?
    • ave.duce Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 07:16
      Jako jedni z pierwszych domagali się wolnego rynku.
      Poczem jako jedni z pierwszych domagali się ingerencji/pomocy Państwa.
      • hordol Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 07:22
        rząd tuska werbalnie popiera protesty rolników
        • oby.watel Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 10:47
          hordol napisała:

> rząd tuska werbalnie popiera protesty rolników

Rząd Tuska popiera wszystko, co pozwoli wygrać wybory samorządowe. Poprze nawet pomysł wyjścia z Unii jeśli to zwiększy szansę w wyborach. Jak teraz zagłosują chłopki-roztropki? Znowu poprą PiS?
    • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 10:17
      Dzisiaj PiS- rolników wspierają PiS- myśliwi.
      • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 10:39
        Może się powystrzelają. Sławetny senator też będzie?
      • hordol Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 12:55
        a ci z platformy-nie?
        • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 17:42
          Nie
    • oby.watel Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 10:45
      Czy jak się zaczną domagać zniesienia embarga na eksport żywności do bratniej Rosji, to rząd też powinien ustąpić?

Z drugiej strony jak to się dzieje, że rząd PiS-u (niemal 70% chłopków roztropków głosowało na PiS) zablokował granicę, a zborze nadal tanieje, choć w sklepach chleb i mąka nadal drogie?
    • m.c.hrabia Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 11:45
      dołączyli do nich psychopaci zz strzelbami.
      • oby.watel Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 12:00
        m.c.hrabia napisał:

> dołączyli do nich psychopaci zz strzelbami.

Rolnicy z kamratami ze strzelbami paraliżują kraj, a władza nie reaguje. Nie można dojechać na czas do lekarza, bo im się należy. Ciekawe, że jedni załamują ręce, bo żywność się marnuje, a gdy ci barbarzyńcy niszczą żywność tonami, nikt nie protestuje.
    • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 12:54
      https://pbs.twimg.com/media/GGxn4sDXMAA-6yK?format=jpg&name=medium
    • hordol Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 12:57
      platfusiarnia z forum wkurwiona bo ktoś śmie protestować za rządów platformy. hahaha
      • oby.watel Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 13:11
        hordol napisała:

> platfusiarnia z forum wkurwiona bo ktoś śmie protestować za rządów platformy. h
        > ahaha

Śmie protestować za rządów platformy, bo za rządów PiS-u klaskał uszami i popierał politykę rolną PIS-u. I głosował na PiS, żeby ją kontynuował. Cha cha cha.
      • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 13:46
        hordol napisała:

> platfusiarnia z forum wkurwiona bo ktoś śmie protestować za rządów platformy. h
        > ahaha

Ale o co ten protest? no przecież jest kontynuacja polityki rolnej pis. Coś się zmieniło w ciągu 2 miesięcy?
        • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:14
          Wszystko się zmieniło. Nie rządzi PiS to trzeba urządzać brewerie na drogach. Pisi elektorat w traktorach za setki tysięcy jeszcze sie doigra.
      • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:31
        Już zapomniałeś jak rząd PiS reagował na protesty kobiet i inne demonstracje? Kobiety też blokowały drogi, paliły opony, rozlewały gnojowicę?
    • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 13:26
      Bardzo mądry glos 👍👍👍

Skoro Unię Europejską stać było na to, żeby znaleźć 50 mld euro na pomoc wojenną Ukrainie, to na litość boską, niech urzędnicy przestaną opowiadać dyrdymały, że nie ma 4 czy 5 mld euro na to, żeby wywieźć z Europy 20 mln ton pszenicy, kukurydzy i rzepaku - mówił w TOK FM Marek Sawicki, wiceprzewodniczący klubu parlamentarnego PSL-Trzecia Droga, były minister rolnictwa.
      www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,30715858,sawicki-wskazuje-winnego-rolniczych-protestow-czas.html#s=BoxMMtCzol2
      • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:16
        Tytan intelektu.
        • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:25
          Dobrze mówi. Dla Unii to jest pryszcz, a rozwiązałoby błyskawicznie problem ukraińskich produktów. Nawet gdyby tą żywność rozdali za darmo potrzebującym krajom to ekonomicznie opłacałoby się wszystkim.
          W skali Europy protesty rolników przyniosły już straty wysokości kilkudziesięciu miliardów euro.
          • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:22
            > Dobrze mówi. Dla Unii to jest pryszcz, a rozwiązałoby błyskawicznie problem ukr
            > aińskich produktów.

Ale żeby faktycznie chodziło o te ukraińskie produkty!
            To raczej pretekst do pisowskiej inby, co ilustrują zamieszczone fotki

• pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:43
              > pretekst do pisowskiej inby

To już jest inna broszka.
    • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 13:32
      Najpierw oddaj traktor!

https://pbs.twimg.com/media/GGw7W8RXIAAMHVM?format=jpg&name=medium
    • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 13:34
      Oddaj chamie traktor!

https://pbs.twimg.com/media/GGxqDRPXYAAaNiK?format=jpg&name=small
      • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 13:36
        Oddaj fartucha!!!!

Co to znaczy Polexit na duch? Pytam, bo nie wiem.
        • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 13:38
          Zagadka :)
        • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:19
          szybko w gwarze wiejskiej niekórych okolic.
          • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:44
            Dzięki. A niech wychodzą, na Białorusi pewnie przydadzą się dobrzy rolnicy.
      • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:18
        A ch... z wami. Chcecie to targajcie.
        Dobór postulatów wyjątkowo precyzyjnie dobrany.
    • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 13:36
      Paskowi z Moskwy nie nadążają z napisami.

https://pbs.twimg.com/media/GGw6A66XsAA3x6Z?format=jpg&name=small
      https://pbs.twimg.com/media/GGw6A67WgAAIwtU?format=jpg&name=900x900
      • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 13:42
        Znaczy protestują przeciw odłączeniu Wołynia od macierzy, czy co? Bo ja już się gubię.
        • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 13:49
          Ja zacznę protestować przeciwko używaniu polskiego tytoniu w Marlboro! Będzie się liczyło, jak myślisz?:)
          • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 13:52
            Pomysł niezły, ale byłbyś bardziej wiarygodny, gdybyś był amerykańskim plantatorem tytoniu :D
            • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:33
              Kiedyś Marlboro w Europie było robione na amerykańskim tytoniu. Od czasu gdy na paczkach nie zaznaczany jest nawet kraj produkcji, tylko pisane jest "wyprodukowano w EU" to nie dość, ze papieros sam gaśnie to często znajdują się w nim kołki, smak również często jest ch.jowy:). Tak jak to kiedyś było w "Sportach". Amerykanie tego nie kontrolują, czy ki diabeł!😈
              • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:36
                Palę winstony. Nie mam kołków.

No cóż, prawo Murphy'ego nr 7594 3/4: jak już ci coś podejdzie, to przestają to produkować albo zmieniają mu skład :D
                • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:44
                  :)
                • ktos_z_kosmosu Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 16:47
                  yoma napisała:

> Palę winstony. Nie mam kołków.

Legend blue?

• 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:21
        Warto zapamiętać tego patriotę - Audi WSI 30040. To WSI znamienne.
        • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:35
          Nie zdziwię się jeżeli znajdą go w Hiszpanii :)
        • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:38
          A cóż ci, Venusie drogi, się w Siedlcach nie podoba?
          • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:35
            Niektórzy obywatele.
            • yoma Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:40
              Jak wszędzie, Siedlce nie są szczególnie szczególne.
    • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:04
      https://pbs.twimg.com/media/GGxlV3fW0AA1Xz6?format=png&name=900x900
    • manhu Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 14:48
      99venus napisał:
      > dlaczego skoro są tak niezadowoleni nie zmieniają roboty
      Choćby dlatego, że stracili ogromne pieniądze na nieuczciwej konkurencji (nie muszącej spełniać norm UE) wpuszczonej przez PIS, kontynuowanej przez Tuska (nic co dane - tu ruina - nie zostanie odebrane).

1. Przypominam, że podczas Wielkiego Głodu taka zmiana roboty niezbyt się udała.
      2. Wiesz co to bezpieczeństwo energetyczne czy żywnościowe? Tu proponujesz holokaust rolników. Owszem poradzimy sobie, można żywność importować. Można też zrezygnować z gotówki.

Wszystko jest fajnie gdy nie ma problemów, a co jeśli zrobi się coś nieoczekiwanego typu wojna czy szybkie dojście Hitlera do władzy? Co jeśli Niemcy pod rządami AFD zaatakują Polskę a Putin z drugiej strony. A co jeśli amerykański Hitler (Trump) zaskoczy? Czy na pewno w 1925 roku było wiadomo, że wygra Hitler i zrobi holokaust? A teraz to mamy raczej odpowiednik 1934-36, zero gwarancji na 1939, rezygnacja z produkcji żywności to szaleństwo (twój pomysł by znaleźli sobie nową robotę).
      • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:39
        Sądząc po sprzęcie to faktycznie to faktycznie stracili ogromne pieniądze.
        W czasie Wielkiego Głodu zmiana roboty była przymusowa.
        Nigdy nigdzie nie pisałem, że należy zaprzestać produkcji żywności ale wzmożone kontrole sanitarne by się przydały.
      • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:42
        manhu napisał:

A teraz to mamy raczej odpowiednik 1934-36, zero gwarancji na 19
        > 39, rezygnacja z produkcji żywności to szaleństwo (twój pomysł by znaleźli sobi
        > e nową robotę).

Aha, i dlatego mamy ich utrzymywać? Protestują rolnicy związani z pisem
        Ich guru Kaczyński stwierdził
        - Jeżeli ktoś we współczesnej Europie, we współczesnej Polsce, nie jest w stanie działać efektywnie, to po prostu powinien zająć się czymś innym
    • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:01
      Pisowski minister rolnictwa pozwala na nieograniczony import 🇺🇦 produktów rolnych – rolnicy potulnie głosują na PiS. Pisowski nominat Wojciechowski wprowadza Zielony Ład - rolnicy dalej głosują na PiS. Władzę przejmują Demokraci – rolnicy nagle rozpoczynają masowe protesty.
      https://pbs.twimg.com/media/GGxZ9xYXAAAMLCB?format=jpg&name=medium
      • 99venus Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:40
        i to wyjaśnia w znacznym stopniu przyczyny protestów.
    • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:05
      Milicja tego nie widzi? Mandatów nie wydaje za to poważne wykroczenie? Wniosków do sądu nie składa?

https://pbs.twimg.com/media/GGx8ceKWgAAh_HN?format=jpg&name=medium
    • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:10
      https://pbs.twimg.com/media/GGwz0haXoAAaMfU?format=jpg&name=900x900
    • superspec1 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:18
      Nie jest tajemnicą że Solidarność RI jest bojówką PiS.;)
    • m.c.hrabia Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 15:41
      cóż, jeśli ktoś preferuje zoofilię to niech kocha to bydełko , nie ma gorszej i bardziej parszywej swołoczy niż gumofilce, no może jeszcze górnicy, ale te dwa zdeprawowane środowiska to swołocz nad swołoczami.
      • hordol Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 17:05
        wkurwiacie się?
        to fajnie :-)
        murem za polskim trakturem
        • adam111115 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 17:17
          i murem za Putinem, oby jego formacja pisowska wróciła!
    • gosc88 Rolnicy niepotrzebni 20.02.24, 16:55
      99venus napisał:

> ....... Nie rozumiem tylko dlaczego skoro są tak niezadowoleni nie zmieniają roboty tylko uparcie,jak s

Masz racje. Skoro w sklepach jest tyle mleka, maki i miesa to rolnicy sa zupelnie niepotrzebni.
      • margit49 Re: Rolnicy niepotrzebni 20.02.24, 17:28
        gosc88 napisał:

> Masz racje. Skoro w sklepach jest tyle mleka, maki i miesa to rolnicy sa zupeln
        > ie niepotrzebni.

Oj tam, zawsze ktoś zostanie
        A może jest ich za dużo?
        Może odnajdą się w innych zawodach, a ich miejsce zajmą ci, którzy sobie poradzą?
      • yoma Re: Rolnicy niepotrzebni 20.02.24, 17:28
        Rozumiem, mają Misję 😆
    • hymenoz Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 17:30
      99venus napisał:

> w związku z blokowaniem granicy polsko-ukraińskie, blokowaniem miast, dróg, roz
      > lewaniem gnojowicy, paleniem opon rośnie z godziny na godzinę. Nie rozumiem tyl
      > ko dlaczego skoro są tak niezadowoleni nie zmieniają roboty tylko uparcie,jak s

A ja nie rozumiem dlaczego, skoro jesteś tak niezadowolony blokowaniem miast, dróg itd, itp w całej UE nie zmieniasz kraju swojego zamieszkania i nie przeprowadzisz się do kraju, gdzie czegoś takiego nie ma, chociażby do Rosji.
      • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 17:56
        Wy robicie robotę za Rosjan i dlatego oni nie muszą robić chlewu u siebie. Oglądają sobie was w TV.
        • hymenoz Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 18:01
          pies.na.czarnych napisała:

> Wy robicie robotę za Rosjan i dlatego oni nie muszą robić chlewu u siebie. Oglą
          > dają sobie was w TV.

Wy, to znaczy kto?
          • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 18:24
            To znaczy pisiory i ich sługusy.
            • hymenoz Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 18:37

> To znaczy pisiory i ich sługusy.

A od kiedy to pisiory i ich sługusy rządzą w UE? Węch cię zawodzi, bo co prawda PIS to socjalizm tak jak UE ale wersje się nie zgadzają. Popisiocz sobie dalej, ale to tylko szczekanie psa na pustyni.
              • pies.na.czarnych Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 19:25
                > A od kiedy to pisiory i ich sługusy rządzą w UE?

Wszystko zaczęło się od wybrania pisiora na komisarza od rolników i wprowadzenie przez niego pisiego zielonego ładu :)
                • hymenoz Re: moja miłość do rolników 21.02.24, 20:29

> > A od kiedy to pisiory i ich sługusy rządzą w UE?
                  >
                  > Wszystko zaczęło się od wybrania pisiora na komisarza od rolników i wprowadzeni
                  > e przez niego pisiego zielonego ładu :)

Taaa, a twoi ulubieńcy z Czarzastym i Leszczyną na czele stanęli na ulicach, żeby nie dopuścić w Polsce do tego pisiego ładu. Lewusów jak widać nie brakuje.
        • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 19:20
          > Wy robicie robotę za Rosjan i dlatego oni nie muszą robić chlewu u siebie. Oglą
          > dają sobie was w TV.
          >

Na jednym z ciągników powieszono flagę ZSSR i transparent z prośbą o "pomoc" skierowany bezpośrednio do Władimira Putina.
          Putin zrób porządek z Ukrainą i Brukselą

www.o2.pl/informacje/skandal-na-protescie-rolnikow-zamiescili-apel-do-wladimira-putina-6997806247476192a
      • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 17:58
        hymenoz napisał:

> A ja nie rozumiem dlaczego, skoro jesteś tak niezadowolony blokowaniem miast, d
        > róg itd, itp w całej UE nie zmieniasz kraju swojego zamieszkania i nie przepro
        > wadzisz się do kraju, gdzie czegoś takiego nie ma, chociażby do Rosji.
        >

Równie dobrze to blokujący mogą zmienić miejsce zamieszkania i przenieść do Rosji zgodnie ze swoimi postulatami - każdemu po równo
        • hymenoz Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 18:02
          margit49 napisała:

> Równie dobrze to blokujący mogą zmienić miejsce zamieszkania i przenieść do Ros
          > ji zgodnie ze swoimi postulatami - każdemu po równo

Mogą, ale nie chcą. I co im zrobisz? Popsioczysz na forum?
          • margit49 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 18:54
            hymenoz napisał:

> Mogą, ale nie chcą. I co im zrobisz?

Zapiszę się do koła myśliwskiego

Popsioczysz na forum?
            >
            Podobnie jak ty, c'nie?
            • hymenoz Re: moja miłość do rolników 21.02.24, 20:30
              margit49 napisała:

> Zapiszę się do koła myśliwskiego

No jak tam, już zaczęłaś strzelać?

>
              > Popsioczysz na forum?
              > >
              > Podobnie jak ty, c'nie?

Nie.
      • 99venus Re: moja miłość do rolników 21.02.24, 05:38
        Z prostego powodu- nie testem tępym pisowcem na usługach Putina.
        • hymenoz Re: moja miłość do rolników 21.02.24, 20:34
          99venus napisał:

> Z prostego powodu- nie testem tępym pisowcem na usługach Putina.
          >

Mentalnie jesteś dziadem piwowskim, który każdego który się z tobą nie zgadza posądza o bycie na usługach Putina. Wypisz, wymaluj nowy Macierewicz.
          • hymenoz Re: moja miłość do rolników 21.02.24, 20:37
            hymenoz napisał:

> Mentalnie jesteś dziadem piwowskim, który każdego który się z tobą nie zgadza p
            > osądza o bycie na usługach Putina. Wypisz, wymaluj nowy Macierewicz.

Dziadem pisowskim oczywiście.
    • tanebo001 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 20:49
      natemat.pl/542963,oburzajace-haslo-na-protescie-rolnikow-zdjecie-blyskawicznie-obieglo-siec czas pogonić wsioków!
      • stefan4 Re: moja miłość do rolników 20.02.24, 21:04
        tanebo001:
        > czas pogonić wsioków!

Najpierw trzeba ustalić, kto był w tej sprawie mózgiem (może rolnik, a może nie...). I jaki jest jego związek ze szczekaczkami Partii, która przez 8 lat panowała w Polsce.

- Stefan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka