Dodaj do ulubionych

Skuteczność Pegasusa

24.04.24, 19:50
Wiemy ile osób było podsłuchiwane przez ten system. Ciekawe ile osób z tego zostało oskarżone?
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Skuteczność Pegasusa 24.04.24, 20:09
      Wiemy również, że Pegasus był jest w stanie podsłuchiwać ruskich telefonów 😅
      • asia-loi Re: Skuteczność Pegasusa 24.04.24, 22:12
        pies.na.czarnych napisała:

> Wiemy również, że Pegasus był jest w stanie podsłuchiwać ruskich telefonów 😅
        >

Nie był w stanie podsłuchiwać ani ruskich, ani białoruskich.
        • pies.na.czarnych Re: Skuteczność Pegasusa 25.04.24, 01:05
          asia-loi napisała:

> pies.na.czarnych napisała:
          >
          > > Wiemy również, że Pegasus był jest w stanie podsłuchiwać ruskich telefonó
          > w 😅
          > >
          >
          > Nie był w stanie podsłuchiwać ani ruskich, ani białoruskich.
          >
          >

Tak miałem napisać, ale jak sama widzisz zaplątałem się w zeznaniach:)
        • stasi1 Re: Skuteczność Pegasusa 12.05.24, 14:13
          Czemu nie miałby? Jeśli były by na terenie Polski?
    • yoma Re: Skuteczność Pegasusa 24.04.24, 20:36
      Ty no, a o co chcesz mnie oskarżyć? 😆
    • l.george.l Re: Skuteczność Pegasusa 24.04.24, 22:59
      stasi1 napisał:

> Ciekawe ile osób z tego zostało oskarżone?

Wydaje mi się, że Pegasus nie był narzędziem do podsłuchiwania przestępców, a do namierzania sygnalistów wśród pisowskiej czeredy. Jeśli polityk KO czy dziennikarz nagłaśniali łajdactwa kaczystów czy ziobrystów, musieli mieć źródła informacji.
      • yoma Re: Skuteczność Pegasusa 24.04.24, 23:05
        Ale że w sensie to dziennikarze kupili tego Pegasusa od Mossadu, zrzutkę zrobili? Fajnie by było 😂
        • l.george.l Re: Skuteczność Pegasusa 24.04.24, 23:23
          Nie, nie w tym sensie. Kaczor tropił sygnalistów wśród swoich przydupasów.
          • pies.na.czarnych Re: Skuteczność Pegasusa 25.04.24, 01:08
            Wszędzie tropił sygnalistów. Przeświadczenie, ze jest się otoczony zdrajcami to jest typowa paranoja wszystkich dyktatorów dużych i karłowatych.
      • stasi1 Re: Skuteczność Pegasusa 28.04.24, 13:48
        Myślisz że suskiego podejrzewali że klepie językiem gdzie popadnie?
    • no-popis Re: Skuteczność Pegasusa 25.04.24, 06:00
      stasi1 napisał:

> Wiemy ile osób było podsłuchiwane przez ten system. Ciekawe ile osób z tego zos
      > tało oskarżone?
      Liczba ta jest taka jaką wcześniej podał Kamiński i nie są to Wielkie Liczby jak podawała PrOpaganda.
      Wiemy też, że w projekcie ustawy PO jest zapis o prawie do podsłuchiwania bez zgody sądu do 5 dni ....czy ten temat przeoczyłeś?
      Dla samego Karpińskiego i zawyżonych cen na wywóz odpadów z Warszawy Trzaskowskiego warto było.
      • stasi1 Re: Skuteczność Pegasusa 25.04.24, 19:56
        Znaczy na 600 osób inwigilowanych jednej przedstawiono zarzut? Znaczy za 30milionow nie licząc wydatków służb znaleziono przekręt za milion złotych i to dlatego że jakiś przestępca sypał? Rzeczywiście duża skuteczność. Dziennikarze bez systemu znaleźli przekręt bielana na 180 milionów. Znacznie większą skuteczność
        • no-popis Re: Skuteczność Pegasusa 07.05.24, 11:12
          stasi1 napisał:

> Znaczy na 600 osób inwigilowanych jednej przedstawiono zarzut?
          To nie ma znaczenia. Sąd wyraził zgodę. to jest sztuczne kręcenie afery tam gdzie jej nie ma.
          Znaczy za 30mili
          > onow nie licząc wydatków służb znaleziono przekręt za milion złotych i to dlate
          > go że jakiś przestępca sypał? Rzeczywiście duża skuteczność.
          To inne zagadnienie.

Dziennikarze bez s
          > ystemu znaleźli przekręt bielana na 180 milionów. Znacznie większą skuteczność

A kelnerzy w Sowa i Przyjaciele też :)

Nie ustosunkowałeś się w ogóle to totalitarnych zapędów znacznie większych niż pisiowskie w projekcie ustawy PO gdzie można by podsłuchiwać bez kontroli sądu do 5 dni.
          • stasi1 Re: Skuteczność Pegasusa 11.05.24, 16:05
            Wiesz większość sądów zakłada że służby działają zgodnie z prawem, przylepiają bez patrzenia czy coś jest zasadne czy nie. I to może trzeba zmienić? Aby sędzia odpowiadał za to co przyklepuje, jak też ten który zgłasza na inwigilację niewinnego człowieka
            A dokładnie jaki przekręt ci kelnerzy wykryli? Już po tej aferze Macierewicz co zrobił pierwsze to zwiększył budżet reprezentacyjny, swój.
            Szczegółów tych działań Tuska nie znam to trudno o nich mówić
    • supem Re: Skuteczność Pegasusa 26.04.24, 19:47
      Podsłuchiwany Suski nie został jeszcze oskarżony, ale jest to tylko kwestia czasu.
      • kawa_poranna11 Re: Skuteczność Pegasusa 26.04.24, 22:23
        supem napisał:

> Podsłuchiwany Suski nie został jeszcze oskarżony, ale jest to tylko kwestia cza
        > su.
        Gdy podsłuchiwali Suskiego to nie tylko jego podsłuchiwali.
        A w sypialni to sam bywał?
        A w konfesjonale, gdzie wywiad watykańskiej korporacji finansowej zbiera informacje a tam jeszcze i wywiad izraelski i sam Wąsik?
        A gdy był u adwokata i pytał czy za te (konkretnie!) przestępstwa będzie siedział?
        A gdy naradzał się z innymi mafiosami jak wyeliminować Kaczyńskiego?
      • stasi1 Re: Skuteczność Pegasusa 06.05.24, 20:41
        Ale on chyba jest za głupi żeby jakiś szwindel zrobić
    • pies.na.czarnych Re: Skuteczność Pegasusa 26.04.24, 23:46
      Kamiński
      @Kaminski_M_
      i Wąsik
      @WasikMaciej
      nie pójdą siedzieć za podsłuchiwanie pegasusem a za szpiegostwo. Podsłuchiwali przewodniczącego Rady Europejskiej
      @donaldtusk
      w prywatnych rozmowach z jego adwokatem Giertych
      @GiertychRoman
      . Te rozmowy ma Izrael. Za to grozi od 8 lat. x.com/HerhorS/status/1783936608330199101
    • ktos_z_kosmosu Re: Skuteczność Pegasusa 27.04.24, 00:53
      Ciekawe czy ci Apple już poradzili sobie z tym pegasusem.
      Nie liczę, ale często ta firma, jako jedyna na runku, w iphonach przeprowadza aktualizacje. Czytajcie, że dziury łata. To samo dotyczy komputerów. W znanej mi firmie śmieją się, że Apple to najnudniejsze komputery. Zero wirusów i innych psikusów.
      No, ale też istnieć może inna opcja. Może firma nie chcieć wszystkich dziur łatać.
      W kwestii poufności kontaktów już na tym forum kilka razy się wypowiadałem.
      Czyli.
      Jeśli chcesz zachować tajemnicę, to z rozmówcą/rozmówcami jedziecie do lasu, na jakiejś polanie rozstawiacie parasol, włączacie radio, rozbieracie się do naga i rozpoczynacie rozmowę. Mówkom i reszcie drobnicy żywej darujcie, to Wy do nich przyjechaliście, a nie oni do Was.
      • pies.na.czarnych Re: Skuteczność Pegasusa 27.04.24, 02:12
        > No, ale też istnieć może inna opcja. Może firma nie chcieć wszystkich dziur łatać.

Fajna teria spiskowa.

Apple nie chce nawet łamać własnych zabezpieczeń. Przypomnij sobie zamach terrorystyczny wykonany przez obecnych braci w USA i błagania FBI o złamanie kodów dostępu do ich telefonów.
        Obecnie co kilka tygodni faktycznie przychodzą updates zabezpieczające produkty Apple. Jest to głównie związane z nasileniem działalności hakerów, którzy są na usługach wiadomych rządów;). Systemy Microsoft dostają updates o wiele więcej. Pamietam jak jeszcze kilka lat temu kiedy używałem Windows często przychodziło po kilka, a nawet kilkanaście latek w ciagu kilku dni.

> W znanej mi firmie śmieją się, że Apple to najnudniejsze komputery.

Tu zgadzam się całkowicie. Po zakupie pierwszego komputera Apple brakowało mi tej codziennej walki z kompem jaką musiałem wcześniej toczyć z PC. Szukanie driverów, i inne codzienne "przyjemności" spowodowane różnymi niespodziankami Windowsa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka