Dodaj do ulubionych

Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta

26.01.25, 10:58
W Siedlcach pijany ranny w głowę pacjent wezwał karetkę, po czym zabił nożem ratownika medycznego:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,31643136,siedlce-ratownik-zmarl-po-ugodzeniu-nozem-zatrzymano-podejrzanego.html
Nie bronię mordercy, ale nierzadko ratownicy są chamscy. Prawdopodobnie sprowokowali tu pijanego debila. Mam przeczucie, że ratownicy byli nieprofesjonalni.
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 12:46
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,178481466,178481466,Co_z_tymi_ratownikami_medycznymi_w_Polsce_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,178560526,178560526,Znowu_ratownicy_medyczni.html
    • hordol Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 13:21
      O to super, że nie bronisz mordercy

"prawdopodobnie sprowokowali
      .. nieprofesjonalni. '
      • ytartu Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 15:07
        hordol napisała:

> O to super, że nie bronisz mordercy
        >
        > "prawdopodobnie sprowokowali
        > .. nieprofesjonalni. '

Byłem niedawno świadkiem chamskiego zachowania ratowników.
        • bobislaw.borboje Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 15:47
          Mam nadzieję, że skóry już dawno przestali łowić.
    • manhu Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 15:06
      ytartu napisał:
      > Prawdopodobnie sprowokowali tu pijanego
      Sprowokowali swoją obecnością. Żula łatwo sprowokować czymkolwiek, a jest bardzo chętny do bitki.

Problem to "niezależne (od rozumu) sądy":
      1. wydają ok. 98% skandalicznych wyroków
      2. PIS to wykorzystywał do propagandy, ale nie robił nic, tylko gonił króliczka i obsadzał stołki swoimi
      3. KO zaś broni niezależności od rozumu w efekcie nikt nic nie robi.

Wyroki są w necie, poszukaj, to są same absurdy. Minimum to powinna być czarna lista czyli za atak na ratownika taki menel i jego rodzina dostaje zero obsługi karetek do końca życia (tu trzeba rozważyć rodzinę, bo może być z nią w konflikcie, ale do niego samego żadna karetka nie powinna już nigdy przyjechać bez względu na stan zagrożenia życia, to takie ludzkie odpady nauczy, a nie rok w zawiasach czyli 0 kary). Kar nie trzeba podnosić, sędzia niezależny od rozumu mając od 2 do 12 lat daje zawiasy czyli 0.
      • hordol Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 15:13
        Twój pomysł nieetyczny. I debilny.
        • negativum Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 22:23
          hordol napisała:

> Twój pomysł nieetyczny. I debilny.

A mi się podoba.
          12 stycznie, a więc niedawno miałem atak epilepsji. Rozwaliłem czerep na ulicy. Krwią bryzgałem na lewo i prawo. Ponoć jedna starowinka stanęła nade mną i krzyczała "to pijak". Jechał facet samochodem, zobaczył mnie, zatrzymał się, zadzwonił po pogotowie, pomimo, że był skaleczony, pomagał mi. Spokojnie wylałem z siebie ponad poł litra krwi. Czapka mokra, plecak mokry, kurtka mokra, polar mokry, podkoszulek mokry.
          We wtorek odbieram 14 testów krwi. Nie dla siebie, ale dla tego człowieka. Ratował mnie, nie zważając na własne bezpieczeństwo. Jeśli mam HIV czy inne świństwo to mu o tym powiem. Bo czuję się odpowiedzialny za jego życie.
          Osoba ratująca nie ma się obawiać, że ta osoba, którą ratuje ją zwyczajnie zadźga.
          Także używki nie stanowią problemu (miałem 0.00 promila), ale nawet jakbym miał promil lub więcej to nie byłbym agresywny. Przez takiego idiotę z nożem ludzie będą się bali udzielać pomocy.
          Polacy jeszcze nie stracili tego instynktu. Nie są obojętni.
        • manhu Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 27.01.25, 01:18
          Dlaczego sądzisz, że następni ratownicy powinni ryzykować życiem ratując go?

Przecież szansa na potrzebę karetki w starszym wieku jest ogromna więc na ok. 99% znowu *taki bandyta będzie potrzebował pomocy.
          *taki nie ten, bo ten pewnie złapie dożywocie lub coś podobnego.
          Ratownik to nie ma być komandos i absurdem jest to, że się uczą chwytów walki itp. Bo po prostu są bardzo słabo chronieni przez sądy.
      • tapatik Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 28.01.25, 14:05
        Manhu, ja poproszę o źródło tych 98% skandalicznych wyroków.
        • manhu Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 29.01.25, 01:02
          Źródło to moje szacowania na podstawie wyroków z mediów.

1. Lepszego nie znajdziesz, bo to jest uznaniowe.
          2. Media lubią sensacje więc pewnie te 98% jest zawyżone, ale nie tak bardzo, bo wiele spraw znamy z mediów a wyrok po latach i też niemal zawsze skandaliczny.

Skoro uważasz inaczej to podaj jakieś przykłady sensownych wyroków np. w sprawie pobić ratowników (bo ja takiego wyroku nie znam).
    • oszo-lom-z-rm Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 15:11
      Jesteśmy w europie!! Tam takie rzeczy to normalka codzienność. Dnia prawie nie ma by ktoś kogoś nożem by nie dźgnął ..
      • bobislaw.borboje Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 15:46
        Jak Prezydenta Adamowicza.
        • oszo-lom-z-rm Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 22:24
          Czy Pawła Chruszcza albo Marka Rosiaka
      • kawa_poranna11 Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 18:01
        oszo-lom-z-rm napisał:

> Jesteśmy w europie!! Tam takie rzeczy to normalka codzienność. Dnia prawie nie
        > ma by ktoś kogoś nożem by nie dźgnął ..
        Tak, masz rację.
        W Europie, w Polsce takie rzeczy załatwia się nożem, siekierą, maczetą.
        Jakoś nie ma głosów sprzeciwu wobec wolnej sprzedaży noży, siekier, młotków.
        W Stanach, gdzie takie rzeczy w zasadzie załatwia się bronią palną, zakup broni jest regulowany.
        • j-k teoretycznie 26.01.25, 18:06
          kawa_poranna11 napisał(a):
          > W Stanach, gdzie takie rzeczy w zasadzie załatwia się bronią palną, zakup broni
          > jest regulowany.

teoretycznie.
          praktycznie kupienie pistoletu (na czarnym rynku) za 50 dolcow - to dziecinne zadanie.
        • oszo-lom-z-rm Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 22:25
          I widać tego efekty masakra średnio raz e miesiącu …
          • tapatik Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 28.01.25, 14:25
            oszo-lom-z-rm napisał:

> I widać tego efekty masakra średnio raz e miesiącu …

W Czechach i na Słowacji również masz dużo broni palnej i jakoś strzelanin nie ma.
            Poza tym nie we wszystkich stanach jest dostęp do broni palnej. Są stany, gdzie możesz kupić bez zezwolenia prawie wszystko, a są stany (bodajże Nowy Jork), gdzie nie kupisz nawet hukowca. Pytanie - gdzie jest więcej strzelanin?

W Polsce jak najbardziej można kupić legalnie broń palną, a strzelanin jakoś nie ma.
      • sverir Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 27.01.25, 06:05
        " Jesteśmy w europie!! Tam takie rzeczy to normalka codzienność. Dnia prawie nie ma by ktoś kogoś nożem by nie dźgnął .. "

W Europie "prawie nie ma", a u nas średnio 1,2 zabójstwa dziennie.
    • xerkses Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 16:34
      ytartu napisał:

> W Siedlcach pijany ranny w głowę pacjent wezwał karetkę, po czym zabił nożem ra
      > townika medycznego:
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,31643136,siedlce-ratownik-zmarl-po-ugodzeniu-nozem-zatrzymano-podejrzanego.html
      > Nie bronię mordercy, ale nierzadko ratownicy są chamscy. Prawdopodobnie sprowok
      > owali tu pijanego debila. Mam przeczucie, że ratownicy byli nieprofesjonalni.

takiego dziadka z 2 promilami (czyli schlany) nawet zwykle dzień dobry moglo wyprowadzic z rownowagi, albo daltonista pomylił mundury myslac ze to policja
    • oszo-lom-z-rm Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 21:06
      Witaj Polsko w Europie! Tam takie rzeczy zdarzają się codziennie
      • ytartu Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 21:31
        oszo-lom-z-rm napisał:

> Witaj Polsko w Europie! Tam takie rzeczy zdarzają się codziennie

Ale u nas to robią chrześcijanie? :(
        • oszo-lom-z-rm Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 26.01.25, 22:26
          Raczej post-chrześcijanie którzy porzucili chrześcijaństwo na rzecz lewackich mrzonek o Europie
          • negativum Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 27.01.25, 00:04
            oszo-lom-z-rm napisał:

> Raczej post-chrześcijanie którzy porzucili chrześcijaństwo na rzecz lewackich m
            > rzonek o Europie

Liczą się wartości, a nie religia. Np. ja zastanawiam się nad byciem gorliwym polsko katolikiem.
            Gdzie klecha może mieć żonę.
    • sverir Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 27.01.25, 06:03
      Podobno wszystko, co przed "ale" traci znaczenie. Jakże inaczej brzmi "Nierzadko ratownicy są chamscy, ale nie bronię mordercy" niż "Nie bronię mordercy, ale nierzadko ratownicy są chamscy"!
    • manhu Kolejny 28.01.25, 00:47
      ytartu napisał:
      >Mam przeczucie, że ratownicy byli nieprofesjonalni.
      A jakie masz tu przeczucie? wydarzenia.interia.pl/mazowieckie/news-obudzil-sie-zaatakowal-ratownika-medycznego-akcja-w-stolicy,nId,7900730

Kolejne sprowokowane biedactwo, sprowokowane przez zamknięte drzwi. Do żuli to chyba tylko z obstawą policji (gdy sądy sobie robią jaja), problem jak wyżej że ktoś upada na ulicy i jest podejrzewany o bycie żulem. Ba jeden nawet zmarł gdy go pipipi omijali przez długi czas gdy leżał na ulicy (przy chodniku) i co? Zero kary dla znieczulicy.
    • ukos Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 28.01.25, 13:49
      To racze4ej PATOCJENT. W czasie covidu i po namnożyło się tego przez płaskoziemnych antyszczepów.
    • m.c.hrabia Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 28.01.25, 14:36
      A pięcioletnia dziewczynka katowana przez ojczyma i co"
      • tapatik Re: Ratownik medyczny zamordowany przez pacjenta 28.01.25, 22:42
        m.c.hrabia napisał:

> A pięcioletnia dziewczynka katowana przez ojczyma i co"

W jakim kontekście to piszesz, bo nie rozumiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka