negativum 12.02.25, 08:25 Dzięki X takie poważne zachowania idą w świat. Tylko nie mówicie, że to wyrwane z kontekstu. x.com/szef_dywizji/status/1889346442159944036 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Y 12.02.25, 10:18 negativum napisał: > Dzięki X takie poważne zachowania idą w świat. Tylko nie mówicie, że to wyrwane > z kontekstu. > > x.com/szef_dywizji/status/1889346442159944036 > Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: X 12.02.25, 10:25 negativum: > Dzięki X takie poważne zachowania [...] Jakaś niepoważna nazwa jak na portal ,,opiniotwórczy''. Czy pisze tam ktokolwiek poważny? Czy zagląda tam ktokolwiek poważny? Możesz odpowiedzieć dowolną fantazją, ja i tak Cie nie sprawdzę, bo nie zaglądam. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: X 12.02.25, 10:49 stefan4 napisał: > negativum: > > Dzięki X takie poważne zachowania [...] > > Jakaś niepoważna nazwa jak na portal ,,opiniotwórczy''. Czy pisze tam ktokolwi > ek poważny? Czy zagląda tam ktokolwiek poważny? Możesz odpowiedzieć dowolną f > antazją, ja i tak Cie nie sprawdzę, bo nie zaglądam. > > - Stefan > Przecież premier często tam newsy wkleja. "Ważne żebyśmy się przy władzy utrzymali" "Główną motywacją mojej aktywności publicznej była potrzeba władzy i żądza popularności" Rafał Kalukin, Donald Tusk: Kariera brata łaty, Gazeta Wyborcza, 15–16 października 2005 pl.wikiquote.org/wiki/Donald_Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: X 12.02.25, 11:21 hrasier_2: > Przecież premier często tam newsy wkleja. ,,Przecież premier''? I to ma być rekomendacja? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: X 12.02.25, 12:06 stefan4 napisał: > hrasier_2: > > Przecież premier często tam newsy wkleja. > > ,,Przecież premier''? > I to ma być rekomendacja? > > - Stefan Ponoć obecnie phremier ściga Jakiego. Aż do Muska to dodarło. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: X 12.02.25, 12:51 negativum: > Ponoć obecnie phremier ściga Jakiego. Na iksie? negativum: > Aż do Muska to dodarło. Tak się darło, że przedarło się za ocean... A to ścigany Jakiś tak się darł? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: X 12.02.25, 12:28 Zachowania kilkusekundowe wyrwane z kontekstu. Każdy z nas ma czasami zwiechę i nie wie co powiedzieć albo wykonuje dziwną gestykulację. Jeżeli przedstawiony film ma świadczyć, że Tusk i Hołownia są wariatami, to ja stwierdzam, że autor (autorka?) filmu jest manipulantem. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: X 12.02.25, 12:55 tapatik: > autor (autorka?) filmu jest manipulantem. Problemem nie jest manipulant(-ka), tylko oglądacze, których takie fejki kręcą. Bo ogląda się to bez wysiłku i bezmyślnie, szybko wpada się w nałóg bezmyślności; a w dodatku takich oglądaczy jest tyle, że mają już znaczenie wyborcze. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: X 12.02.25, 16:37 Ale gdyby manipulanci nie wrzucali to oglądacze oglądali by coś innego, może bardziej sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: X 12.02.25, 17:42 tapatik: > gdyby manipulanci nie wrzucali to oglądacze oglądali by coś innego Założenie nie do spełnienia: dopóki istnieje walka o wyborców, to będzie istniał popyt na zręcznych manipulantów i jakaś podaż będzie starała się ten popyt zaspokoić. Natomiast dzieci trzeba od małego uczyć krytycyzmu w stosunku do nieprawdopodobnych wieści budzących emocje. W szczególności: ostrożnego podejścia do wieści z internetu. Szkoła tego nie uczy, a powinna. Zresztą wiem o trochę partyzanckich eksperymentach w tej dziedzinie prowadzonych przez znajomą nauczycielkę polskiego w szkole podstawowej. Zadawała jakiś temat związany z aktualnie przerabianą lekturą i należało znaleźć w internecie bzdurę na ten temat. Czym bardziej piramidalna bzdura, tym lepsza ocena. Dzieciom bardzo się podobało to poszukiwanie bzdur napisanych przez osoby (najprawdopodobniej) dorosłe. A ja sądzę, że takie ćwiczenia powinny być prowadzone regularnie a nie partyzancko, i że powinny dotyczyć również innych przedmiotów. Nie mam nic przeciwko temu, żeby moi studenci w reakcji na zadane pytanie przeszukiwali internet, ale pod warunkiem, że będą wiedzieli, że mogą natrafić na brednię i będą umieli odróżnić ją od odpowiedzi sensownych. Jednak studia to już za późno na rozpoczynanie nauki krytycyzmu. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: X 12.02.25, 20:30 tapatik napisał: > Zachowania kilkusekundowe wyrwane z kontekstu. Każdy z nas ma czasami zwiechę i > nie wie co powiedzieć albo wykonuje dziwną gestykulację. Jeżeli przedstawiony > film ma świadczyć, że Tusk i Hołownia są wariatami, to ja stwierdzam, że autor > (autorka?) filmu jest manipulantem. Czy zachowanie marszałka sejmu jest odpowiednie? Co mu się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: X 12.02.25, 22:23 negativum napisał: > Czy zachowanie marszałka sejmu jest odpowiednie? Co mu się stało? Nic mu się nie stało. Podczas normalnej rozmowy każdy tak mówi, a on nie przemawiał tylko rozmawiał sobie z kolegami. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: X 12.02.25, 20:41 Dobrze że jest taki portal X, bo by premiera nie zobaczył. I taką telewizję Republika, gdzie policja niemiecka podrzuca nam emigrantów. Szanujcie telewizję Republika- rośnie w siłę. Dawajcie datki na nią. Tego nie zobaczycie w TVN i TYP Info😛 Odpowiedz Link Zgłoś
xerkses Re: X 12.02.25, 21:20 hrasier_2 napisał: > Dobrze że jest taki portal X, bo by premiera nie zobaczył. I taką telewizję Re > publika, gdzie policja niemiecka podrzuca nam emigrantów. Szanujcie telewizję R > epublika- rośnie w siłę. Dawajcie datki na nią. Tego nie zobaczycie w TVN i TYP > Info😛 sorry ale wolałbym zgubic lub przepeird..ć na dziwki Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: X 12.02.25, 21:56 xerkses napisał(a): > sorry ale wolałbym zgubic lub przepeird..ć na dziwki Jak większość wyborców PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: X 12.02.25, 22:04 X to ściek, jaki zrobił z Twittera Melon Mózg. Bardzo się dziwię, że ludzie poważni (jeszcze) chcą tam pisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: X 12.02.25, 22:06 bobislaw.borboje napisała: > X to ściek, jaki zrobił z Twittera Melon Mózg. Bardzo się dziwię, że ludzie pow > ażni (jeszcze) chcą tam pisywać. Widać Donald Franciszek nie jest poważny… Odpowiedz Link Zgłoś