Dodaj do ulubionych

Zastanówmy się.

29.05.25, 19:45
Na kogo i dlaczego zagłosowali by Rosjanie, gdyby mieli prawo głosu?
Putin to pewnie na Nawrockiego, bo uprawiał sztuki walki? Można i tak rozumować.
Ale czy to miałby być główny powód?
Pewnie miałby inne kryteria podjęcia decyzji.
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Zastanówmy się. 29.05.25, 19:48
      Są wybory prezydenta Polski, a nie Rosji…
      • adam.eu Re: Zastanówmy się. 29.05.25, 19:53
        negativum napisał:

> Są wybory prezydenta Polski, a nie Rosji…

Tak, i dla Polski byłoby dobrze, aby to wyborcy w Polsce myśleli i podejmowali decyzję świadomie.
    • don.kulawy Re: Zastanówmy się. 29.05.25, 19:56
      Wielonikowiec werbuje do Komsomołu tu i w innych watkach. Bada kto pozytywnie zareaguje na jego "niewinne" prowokacje.
    • adam.eu Re: Zastanówmy się. 30.05.25, 20:27
      Jedno jest pewne, że im najbardziej zależy, aby społeczeństwo polskie było jak najbardziej niestabilne i podzielone.
      Tego nikt zapewne nie odważy się kwestionować.
      Nawet Ci, co straszą UE i Niemcami.

• wariant_b Re: Zastanówmy się. 30.05.25, 23:11
        adam.eu napisał:

> Nawet Ci, co straszą UE i Niemcami.

Ci co straszą UE i Niemcami jakoś dziwnie nie straszą Rosją.
        Może nie chcą urazić Donalda Trumpa, wielkiego przyjaciela Putina,
        zwłaszcza gdy ten zapewnił im pomoc przysyłając swoich przedstawicieli
        do, jak mu się wydaje, autonomicznej enklawy USA w Jasionce.

• sverir Re: Zastanówmy się. 30.05.25, 21:30
      Putinowi najbardziej zależy na tym, żebyśmy się kłócili między sobą. Były już przypadki w innych krajach, gdy wykryto propagandę kremlowską zarówno po stronie zwolenników, jak i przeciwników Rosji.

Natomiast niewątpliwie wyjątkowo korzystne dla Putina jest szczucie na naszych współpracowników i przedstawianie ich w jak najgorszym świetle. Unia zła, Niemcy złe, Francja i Włochy również - chyba że aktualnie byłyby pod rządami partii konserwatywnych, eurosceptycznych, niechętnych współpracy na szerszą skalę.

Myślę, że o ile kremlowską politykę propagandy uprawiać mogą wszystkie strony sporu, to jedna z nich jest wyjątkowo dla nich korzystna. Tym bardziej, że nawet nie trzeba jej opłacać - sama to robi.
      • adam.eu Re: Zastanówmy się. 30.05.25, 22:59
        Putinowi najbardziej zależy na tym, żebyśmy się kłócili między sobą. Były już przypadki w innych krajach, gdy wykryto propagandę kremlowską zarówno po stronie zwolenników, jak i przeciwników Rosji.

Nie wiem, czy takie kraje były, ale mam wrażenie, że w Polsce, a nawet tu na forum "Kraj", "Świat" jest to prawdopodobne. To moje odczucia, a one dość mnie mylą.
        Tak na marginesie, stawiałem, że w 2015 roku PISowi uda się sprowadzić wrak do Polski.

"Natomiast niewątpliwie wyjątkowo korzystne dla Putina jest szczucie na naszych współpracowników i przedstawianie ich w jak najgorszym świetle. Unia zła, Niemcy złe, Francja i Włochy również - chyba że aktualnie byłyby pod rządami partii konserwatywnych, eurosceptycznych, niechętnych współpracy na szerszą skalę.
        Myślę, że o ile kremlowską politykę propagandy uprawiać mogą wszystkie strony sporu, to jedna z nich jest wyjątkowo dla nich korzystna. Tym bardziej, że nawet nie trzeba jej opłacać - sama to robi."

Cytuję, nie komentuję, tylko pogrubiłem bo praktycznie to się zgadzam z Twoim zdaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka