Gość: ghość Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 09:28 No przecież biskup Gocłowski go odwołał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: 156.17.79.* 23.11.04, 09:30 To niech Bog wrescie da!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko Skad emeryci maja tyle kasy? IP: 62.102.33.* 23.11.04, 09:33 Od nas, pracujacych zawodowo!!!! I sorry..ale ja nie zycze sobie, zeby Rdzyk wypchal sobie kieszenie moimi pieniedzmi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 09:45 nie mógłbym dać ani złotówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatan Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.pl 23.11.04, 10:05 Ojciec Rydzyk to Szatan!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranek Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 10:13 Panie prosze Cie o poreczenie kredytu na sume 1000000 w banku PKOBP /mam do niego zaufanie/. Ufam w Ciebie tak samo albo jeszcze bardziej jak Ojciec Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.dwi.uw.edu.pl 23.11.04, 10:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin bis Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.dwi.uw.edu.pl 23.11.04, 10:22 Ojciec jest najbardziej kreatywnym Polakiem jakiego znam (od dziecka przebywam w zakładzie ) Jego osiągniecia mnie powalają. Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.cvdnet.eu.org / *.cvdnet.eu.org 23.11.04, 10:48 Jankowski załatwiony , czas na Rydzyka . Który następny chyba Papież . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Tylko biednych ludzi żal... IP: 213.199.219.* 23.11.04, 10:59 O. Rydzyk, to niech sobie buduje co chce i za ile chce! Ja mu ani grosza nie dam! A co robią z pieniędzmi jego wyznawcy, to ich sprawa. Żal mi tylko tych najbiedniejszych i zarazem najgłupszych! Ale to zawsze szło w parze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l'opservatore polo SILNA WIA(g)RA OJCA RYDZYKA - BUDUJEMY KOŚCIÓŁ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 11:01 Ojciec Rydzyk liczy na dary z nieba. Co będzie jak ojcu Rydzykowi przypierd... w głowę cegła spadająca z nieba wysłana przez pana boga, albo innego świętego budowniczego? Takie posunięcie jest bardzo rydzykowne. Cegły mogą lecieć jak biblijna manna z nieba, aż wszyscy najedzą się do sytości, czyli oprócz kościołów nic w Polsce nie będzie. W perspektywie stanie się raj na ziemi - klimat gorący, BEZROBOCIE jak cholera i trzeba czekać, jak wszyscy zaczną chodzic na golasa, tylko co w zimie, skoro futerka brak? A w zimie liczyć mozna na ogrzanie się ciepłem bożej miłości w swej pomroczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.04, 11:13 Szkoda, że nie w Warszawie.... Nie wiem, czy sens ma taka świetna inwestycja w małym mieście wojewódzkim. a w Warszawie potrzeba instytucji duchowych, na tej pustyni z betonu zamieszkałej w dużej części przez karierowiczy z całej Polski. Tych ludzi trzeba przemieniać, a tak zakony się lokują na kupie w Krakowie, w Warszawie same banki, firmy, to jest wykastrowane życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smolka Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: 212.160.172.* 23.11.04, 11:35 Mylisz się. W Warszawie jest cała masa kościołów i budują się nowe, wielkie molochy. I nie uważam swojego życia za wykastrowane, kolejny miłujący bliźnich nawiedzony wielbicielu o. Rydzyka. Swoją wypowiedzią obrażasz ludzi mieszkających w Warszawie. Skoro nawet wybudujesz, za pieniądze babć, kolejne kościoły, nie zmusisz nikogo do uczęszczania do nich. W szczególności metodą traktowania ludzi o odmiennym zdaniu za gorszy gatunek – podludzi lub upośledzonych umysłowo błądzących. Taki postępowanie ma wręcz przeciwny skutek. Zapewniam cię. Poczułam to na własnej skórze. Moja bogobojna teściowa skutecznie zniechęciła mnie do kościoła i nie mogę się przemóc żeby pomimo to znowu pójść tam czasem z dziećmi, aby kiedyś sami mogli wybrać. Swoim postępowaniem ukształtowała fatalny wizerunek głęboko wierzącego katolika: z jednej strony leżącego plackiem przed ołtarzem i modlącego się zażarcie a z drugiej strony cechującego się zawiścią, zaciekłością i nienawiścią do ludzi nie należących do wielbicieli RM. Ta nienawiść do żydów, masonów, rządu i polityków (poza LPR) itd. Jest przerażającym zjawiskiem. Z moją teściową nie da się normalnie porozmawiać bo zaraz opowiada co przeczytała w "Naszym Dzienniku" i że tylko w tej gazecie piszą prawdę, innego zdania nie toleruje. Jeszcze do tego szyderczo wyśmiewa się z wypowiedzi innych, które nie pokrywają się z jej światopoglądem. Poza tym obgaduje jednych przed drugimi i w ten sposób tworzy fermenty w rodzinie i najbliższym otoczeniu. Okropność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** I BARDZO, BARDZO DOBRZE IP: *.bewag.at / 195.230.170.* 23.11.04, 11:25 Kto mi powie, ile jest warta Agora SA. A w czym o. Rydzyk jest gorszy od Michnika? Skoro ma pieniadze na ten cel, to moze sobie budowac, co mu sie podoba. RP na pewno pieniedzy mu nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iq192 Trwa dalsza budowa sekty Rydzyka... IP: *.82-134-63.bkkb.no 23.11.04, 11:29 bo z prawdziwym chrzescijanstwem to nie ma nic wspolnego.Pocieszam sie tym,ze ta ideologia Rydzyka tak jak i komunizm kiedys upadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Win Re: Trwa dalsza budowa sekty Rydzyka... IP: *.proxy.aol.com 24.11.04, 07:36 iq192, O. Rydzyk przejdzie do historii a o tobie nawet pies z kulawa noga nie wspomni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) akt erekcyjny do ziemi? IP: *.zse.bydgoszcz.pl 23.11.04, 11:34 to rozrzutnosc nasienia takiego geniusza :). no i ni dziwie siew ze w tajemnicy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rbbb Re:GW zamiast dawać łapówe Rywinowi powinna IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 23.11.04, 11:36 cos wybudować... np publiczne wychodki....miejsce w sam raz na lekturę tej gadzinówki....szkoda tylko,że tak kłuje w d...ę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 11:37 Nie wiem jak to możliwe, że miasto sprzedało tak atrakcyjne grunty świetojebliwemu rydzykowi. Jak to powiedzial jeden z posłow SLD radio ma ryja:))) Powino się zamknąć to katolicka rozgłośnie bo sieje tylko zament w ludzkich głowach a zwłaszcza naszych dziadków:((( I nic dziwnego, że oddają im całe renty a on się robizja najlepszymi wozami a dziadkowie nie mają za co kupić leków:( Mam nadzieje, że rydzyk będzie smarzył się w Piekle rzyczę mu szczerze tego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.bewag.at / 195.230.170.* 23.11.04, 11:41 Gość portalu: lucas napisał(a): > Nie wiem jak to możliwe, że miasto sprzedało tak atrakcyjne grunty > świetojebliwemu rydzykowi. Jak to powiedzial jeden z posłow SLD radio ma > ryja:))) Powino się zamknąć to katolicka rozgłośnie bo sieje tylko zament w > ludzkich głowach a zwłaszcza naszych dziadków:((( I nic dziwnego, że oddają im > całe renty a on się robizja najlepszymi wozami a dziadkowie nie mają za co > kupić leków:( Mam nadzieje, że rydzyk będzie smarzył się w Piekle rzyczę mu > szczerze tego!!! Najpierw naucz się ćwoku j. polskiego, potem pisz na forum, bo wstyd to czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryzyk-fizyk Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 23.11.04, 11:40 buduj ojcze dyrektorze! na chwałę pana boga swego, Mammona! Odpowiedz Link Zgłoś
sioban Posłowie z PiSu 23.11.04, 11:49 O to gdzie jest wasze brakujące 20 melonów na budowe świątyni opatrzności więc łapy precz od kasy z budżetu.Swoją drogą gdzie jest urząd skarbowy, dlaczego nie interesuje się skąd ten antysemita ma pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guruma Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.promax.media.pl 23.11.04, 11:52 Walniety koscielny Saddamista!!!! Ksiadz powinien byc asceta a nie milionerem!!!!!! Stac go na sfinansowanie tego sam po ch** mu datki jeszcze!!!! Szatan wcielony! Boze nie miluj sie nad nim tylko gdy czas nadejdzie prosto do piekla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u king-size showman IP: 193.151.36.* 23.11.04, 12:06 jeśli znacie historię życia i kariery "ojca" Rydzyka to tylko podziw powinniście prezentować - gość zrobił tak maksymalną wkrętkę ze sam sie zdziwił n jaką skalę się udało i widać że nie zasypuje gruszek w popiele i stara się zrobic co sie da zanim jego elektorat wymrze w naturalny sposób. Za 20 lat w Polsce będzie 15% zdeklarowanych katolików a tace puste chyba ze kościół da rade przewalić podatek do tego czasu. To mnie tylko uspokaja ze ta RM-histeria skończy sie i zniknie jak się pojawiła bo ortodoksów-radykałów katolickich w młodym pokoleniu coraz mniej z roku na rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.telia.com 23.11.04, 12:08 Trzeba brac przyklad z Rydzyka! Patrzcie ten to potafi!!! Zasrtaszajace jak on rosnie w sile i wladze mu w tym pomagaja! I ktos mi powie ze Polska to nie panstwo wyznaniowe! Politycy! wy wszyscy obowiazkowo na praktyke do Rydzyka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojoj ZAJMIJ SIĘ BIEDNYMI MENDO (drugi Jabkowski) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.11.04, 12:11 Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Za te pieniądze wykarmiłby głodnych w RP. 23.11.04, 12:52 Ale co tam, "Panu Bogu się nie liczy". I tak powstają centra pychy czarnego luda."Studenci mieszkać będą w trzyosobowych pokojach" - dwóch studentów i jeden klecha dla kontroli. Ojciec Rydzyk następny do odstrzału po księdzu (księciu)Henryku z Gdańska. Życzę mu skutecznej i wnikliwej kontroli skarbowej. Notabene, ciekawe ile dorzuci ciepłą rączką rząd naszego ciemnogrodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrr Re: Za te pieniądze wykarmiłby....szkoda ich na IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 23.11.04, 13:30 takich kiepów jak ty. A GW powinna coś też wybudować bo zaoszczędzili trocha na Rywinie... np publiczne wychodki....miejsce w sam raz na lekturę tej gadzinówki....szkoda tylko,że tak kłuje w d...ę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omasz Re: Dyrektor Radia Maryja buduje megacentrum za 5 IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 13:51 Ktoś mu dał te pieniądze dobrowolnie. Jak głupi, to nie ch daje. Jego sprawa. A może ma rację... Jak się nie spodoba, to nie da więcej. Natomiast budowę ZUSów (znacznie droższych) czy płacenie okupów za polskojęzycznych szpiegów hussajna opłacamy pod przymusem Odpowiedz Link Zgłoś