Dodaj do ulubionych

Orban znowu dał głos

24.06.25, 11:16
Po uderzeniu USA na irańskie obiekty atomowe premier Węgier Viktor Orban zażądał wycofania unijnego planu zakazu importu rosyjskiej energii. Ile czasu jeszcze potrzeba, by ZBiR powiększył się o jeszcze jednego członka?
Obserwuj wątek
    • don.kulawy Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 11:29
      Premier Fico zastanawia się nad neutralnością Słowacji bo ich nie stać na wyższe składki. Hiszpania i Trump nie chcą podwyższenia składki na NATO dla swoich krajów.
      Jeżeli Iran zablokuje Cieśninę Ormuz (Oman), co w tej chwili raczej jest niemożliwe. Powtarzam jeżeli, to wszyscy włącznie z największymi krzykaczami ustawia się w kolejce po ruską ropę. Czy Polska dopcha się do tej kolejki?
      • mateusz572 Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 11:42
        Jak najdalej od kacapskiej ropy.
        Poza tym uważam, że wszystko i tak za wolno idzie z tym odseparowaniem się Europy od chanatu moskiewskiego.
        Natomiast jak Węgry i Słowacja chcą skoligacić się z Moskwą droga wolna.
        Wreszcie niech pokażą, że tam ciążą i zawrą układ z Moskwą. Wtedy kamień z serca i wypiska z UE.
        • don.kulawy Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 11:46
          To wasze odchodzenie od kacapskiej ropy wyglada identycznie jak dochodzenie Kulawego do jego prawdy smoleńskiej.

> Jak najdalej od kacapskiej ropy.

To juz teraz zacznij zbierać chrust.
          • storima Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 20:58
            don.kulawy napisał:

> To wasze odchodzenie od kacapskiej ropy wyglada identycznie jak dochodzenie Kul
            > awego do jego prawdy smoleńskiej.
            >
            > > Jak najdalej od kacapskiej ropy.
            >
            > To juz teraz zacznij zbierać chrust.

Mateusz jasno napisał.
            Ale są tacy jak tutaj privus, którzy wpisują się w narrację putinowskiego Rosjanina, udającego zagorzałego przeciwnika PiS i prowadzącego antypolską, kremlowską propagandę jak swym tutaj wpisem na temat putinowskiej ropy.
            • privus Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 21:05
              storima napisał:

> Ale są tacy jak tutaj privus, którzy wpisują się w narrację putinowskiego Rosja
              > nina, udającego zagorzałego przeciwnika PiS i prowadzącego antypolską, kremlows
              > ką propagandę jak swym tutaj wpisem na temat putinowskiej ropy.
              >
              Nieźle ci się gotuje pod czupryną :)
              • storima Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 21:22
                privus napisał:

> storima napisał:
                >
                > > Ale są tacy jak tutaj privus, którzy wpisują się w narrację putinowskiego
                > Rosja
                > > nina, udającego zagorzałego przeciwnika PiS i prowadzącego antypolską, kr
                > emlows
                > > ką propagandę jak swym tutaj wpisem na temat putinowskiej ropy.
                > >
                > Nieźle ci się gotuje pod czupryną :)

Wspierałeś putinowskiego Rosjanina w jednym z jego ataków na mnie.
                Gdzie wraz z nim kwestionowałeś autentyczność dokumentu IPN na mój temat.
                Pies.na.czarnych oskarżał mnie miedzy innymi o kradzież tożsamości jak i fałszowanie oficjalnych dokumentów rządowych.

Z poważaniem,

encysol.pl/es/encyklopedia/biogramy/17999,Pacholec-Marek.html
                • privus Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 21:36
                  storima napisał:

> Wspierałeś putinowskiego Rosjanina w jednym z jego ataków na mnie.
                  Nie mam pojęcie, kto tu jest Rosjaninem czy też rodzima gnidą. Jeśli kogoś w dyskusji wspierałem, to zapewne miał słuszność w swojej ocenie zjawiska.

> Gdzie wraz z nim kwestionowałeś autentyczność dokumentu IPN na mój temat.
                  Nie pamiętam takiego momentu. Jeśli takowy miał miejsce przypomnij i wklej poniżej ten swój autentyczny dokument IPN

> Pies.na.czarnych oskarżał mnie miedzy innymi o kradzież tożsamości jak i fałszo
                  > wanie oficjalnych dokumentów rządowych.
                  >

> Z poważaniem,
                  Również.
                  • privus Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 21:45
                    P.S. Z inwentarza Archiwalnego wynika, że nie jaki Marek Pacholec w latach 1967-1989 przebywał w Zakładzie Karnym w Łupkowie oraz ponownie tamże w latach 1981 1982 w Ośrodku Odosobnienia.

Jeśli jest coś nie tak, to sprostuj.
                    • storima Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:03
                      privus napisał:

(...)
                      Naucz się Pan, anonimowy Panie Privus klikać w odnośniki.

W "dyskusji" z putinowskim Rosjaninem w której przyłączyłeś się, do jego karalnych oszczerstw kradzieży przeze mnie czyjejś tożsamości, podrabianie stron rządowych jak i privus wypisując brednie na temat moich rzekomych ataków na współtowarzyszy antykomunistycznego podziemia.
                      Wspierając w jednym z licznych ściganym prawnie ataku na mnie putinowskiego Rosjanina pies.na.czarnych. Oszczerczo wypisywałeś:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,175613492,175613492,Powiem_wam_jak_bedzie_.html?p=175730447
                      Z poważaniem,
                      Marek PACHOLEC

• don.kulawy Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:17
                      privus napisał:

> P.S. Z inwentarza Archiwalnego wynika, że nie jaki Marek Pacholec w latach 1967
                      > -1989 przebywał w Zakładzie Karnym w Łupkowie oraz ponownie tamże w latach 1981
                      > 1982 w Ośrodku Odosobnienia.
                      >
                      > Jeśli jest coś nie tak, to sprostuj.

Sortima podawał link Pacholca, który urodził się w 1960 roku, ze niby to jest on: encysol.pl/es/encyklopedia/biogramy/17999,Pacholec-Marek.html
                      Wcześnie zaczął tą swoją antykomunistyczną walkę. 😅

BTW:
                      mateusz572 - to jest drugi nick sortima, Trzeci jego nick to jest stefan4.
                      Często w trójkę rozmawiają ze soba:) i wymieniają się komplementami i wyrażają sobie poparcie 😂
                      • privus Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:33
                        A może jeszcze jako opozycjonista PRL walczyłeś przeciw Rosjanom w Afganistanie niosąc swój sztandar pozytywnego objawienia na oczach całego świata? :)
                        • storima Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:37
                          privus napisał:

(...)

Wyraziłem się jasno, że łgałeś wspierając oszczerstwa wobec mnie putinowskiego Rosjanina pies.na.czarnych:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,175613492,175613492,Powiem_wam_jak_bedzie_.html?p=175623952

Z poważaniem,

• don.kulawy Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:45
                          Podczas Stanu Wojennego storima dorzucał koks do koksowników, ale to mu nie przeszkodziło urodzić się dopiero 10 lat później. :)
                      • storima Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:34
                        don.kulawy napisał:

(...)

To jest człowiek, pies.na.czarnych, który na forach GAZETA.PL, dokonał wydawać by się mogło rzeczy niemożliwej.

Samemu udowodnił, że kłamie, iż nie mieszkał i nie przebywa w Belgii na stałe jak tu wmawiał od dekad na forach.
                        Wyśmiał SWÓJ WŁASNY wpis. Zanegował, własnoręcznie jego prawdziwość. Wykazując absurdalność swego kłamstwa na temat detali życia codziennego w Belgii:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,179014941,179014941,Dlaczego_nie_bylo_Osemki_Trzaskowskiego.html?p=179086414
                      • privus Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:35
                        Zauważyłem tę niedorzeczność jego ambicji dowartościowywania samego siebie chociaż na forum. :)
                        • storima Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:43
                          privus napisał:

> Zauważyłem tę niedorzeczność jego ambicji dowartościowywania samego siebie choc
                          > iaż na forum. :)

Zaczynasz coś rozumieć privus:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,179084849,179084849,Orban_znowu_dal_glos.html?p=179086719
                        • don.kulawy Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:47
                          privus napisał:

> Zauważyłem tę niedorzeczność jego ambicji dowartościowywania samego siebie choc
                          > iaż na forum. :)

To do mnie czy do tego wychowanka Komsomołu?
                    • storima Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:41
                      privus napisał:

w latach 1967
                      > -1989 przebywał w Zakładzie Karnym w Łupkowie oraz ponownie tamże w latach 1981
                      > 1982 w Ośrodku Odosobnienia.

Podrabianie stron rządowych to prymitywna i infantylna manipulacja Panie Privus.

Prowadź dalej narrację putinowskiego Rosjanina.

Z poważaniem,

• privus Re: Orban znowu dał głos 25.06.25, 00:19
                        Jak jeszcze potrafisz czytać, to sięgnij do publikacji IPN dostępnych w necie.
                        Rojenie pszczół przypada zazwyczaj od wiosny do wczesnego lata.
                        Ale one robią to faktycznie a nie roją storimowskich pomysłów :)
                  • storima Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 21:52
                    privus napisał:

(...)

Do anonimowego forumowicza.

privus Re: Powiem wam, jak będzie... 13.04.23, 03:03
                    storima napisał:

> W latach 70. mówiło się o tym otwarcie.

I doświadczyłeś to jako embrion? :)
                    Ilu takich dopisuje sobie jeszcze historię Solidarności rzucając jednocześnie kalumnie na jej autorów i działaczy?
                    Zaznaczam, że nie byłem zwolennikiem Wałęsy z przyczyn dalekich od polityki, ale niszowanie zasług tych ludzi świadczyć może jedynie o pisim kręosłuoie.

Z poważaniem,

• privus Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:48
                      Nie byłem członkiem Solidarności, chociaż dyskutowaliśmy między sobą w sposób zrównoważony na wiele różnych problemów dotyczących tamtego okresu. Nie miało to jednak nic wspólnego z ujadaniem i wyciem szczeniąt zorganizowanej później postsolidarnościowej watahy.
                      Poczytaj sobie trochę wspomnień starych działaczy Solidarności, porozmawiaj z nimi i nie rób z siebie fujary, na której inni wygrywają swoje kabaretowe melodie.
                      :)
                      • don.kulawy Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:55
                        Uważaj bo on ma już na ciebie cale archiwum. Zaraz zacznie pisać paszkwile do redakcji. Lepiej g... nie ruszać bo będzie smrodził gdzie tylko się da.
                        Już nie jeden wątek rozwalił tymi swoimi urojeniami.
                        • privus Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 23:17
                          Jest to taki typ dyskutanta, który w chwil braku jakichkolwiek argumentów na obronę swojej jaźni przechodzi na adresy ad personam. :)
                          • storima Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 23:47
                            privus napisał:

> Zaznaczam, że nie byłem zwolennikiem Wałęsy z przyczyn dalekich od polityki, al
                            > e niszowanie zasług tych ludzi świadczyć może jedynie o pisim kręosłuoie.

Pies.na.czarnych atakował nie tylko mnie.
                            Na przestrzeni lat uwłacza polskości i etosowi Solidarności.

A przypisywanie mnie tych ataków na etos w którym uczestniczyłem i który współtworzyłem to nawet nie jest jakiś niezrozumiały "adres ad personam".
                            To jest po prostu zwykłe chamskie oszczerstwo.
                            Privus, nie tylko wciska mi słowa których nigdy nie wypowiedziałem, ale jak wynika z zapisu ataków pies.na.czarnych i privusa publikacji, wspiera też karalne wobec mnie wpisy pies.na.czarnych typu "sbecka dziwka".

forum.gazeta.pl/forum/w,28,175613492,175613492,Powiem_wam_jak_bedzie_.html?p=175729792
                            • privus Re: Orban znowu dał głos 25.06.25, 00:48
                              Nie wiem, nie twierdzę, ale też nie wykluczam słuszności niektórym poglądom Psa Na Czarnych. Polskie przysłowie mówi "uderz w stół a odezwą się nożyce". A o tych ukrywanych nożycach nie raz już wspominano.

Dużo piszesz przypisując sobie niebotycznie chwalebne zasługi antykomunistycznego podziemia i etosu Solidarności nie dając poza pustymi słowami żadnego dowodu. W oficjalnych zatwierdzonych przez Nawrockiego opublikowanych w internecie nie ma nic innego na twój temat poza wieloletnim więzieniem i jeszcze na długo przed powstaniem Solidarności.
                              Nie mogłeś przecież zostać skazany na wieloletnie więzienie hasając w krótkich spodenkach w piaskownicy.

Jeśli wskazywane linki nie Ciebie dotyczyły, to po kiego grzyba przypisujesz sobie przeszłość kryminalna innych. Jeśli i to nie dotyczy Ciebie, to we wskazywanych linkach zatwierdzonych przecież przez Nawrockiego jako szefa IPN nie ma nic więcej o Tobie poza historią więziennictwa.

Kiedyś przebywając w Wilnie usłyszałem takie tamtejsze porzekadło - Idzi ty w kibinimatry. Jeśli tego nie rozumiesz, poproś jakiegoś Wilniuka o rzeczywistą wykładnę bez żadnych ogródek bohaterze :)
                      • storima Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 23:06
                        privus napisał:

(...)

Na kontynuację prymitywnych manipulacji, chamskich ataków i oszczerstw Pana Privus wspierających narrację putinowskiego Rosjanina pies.na.czarnych nie mam nic więcej do dodania:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,175613492,175613492,Powiem_wam_jak_bedzie_.html#p179086794
                        • privus Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 23:18
                          Życzę więc dobrej i spokojnej nocy :)
            • mateusz572 Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:00
              storima napisał:

> Ale są tacy jak tutaj privus, którzy wpisują się w narrację putinowskiego Rosja
              > nina, udającego zagorzałego przeciwnika PiS i prowadzącego antypolską, kremlows
              > ką propagandę jak swym tutaj wpisem na temat putinowskiej ropy.
              >

No akurat privus Marku to jest wzorcowy antykacap tak, że nie za bardzo rozumiem dlaczego mu przypisujesz narrację putinowskiego Rosjanina?
              Wcześniejszych zaszłości nie znam bo tak jak pisałem, że czasem jestem gościem na tym forum, a duzo wczesniej tutaj nie bywałem.
              • storima Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 22:08
                mateusz572 napisał:

> storima napisał:
                >
                >
                > > Ale są tacy jak tutaj privus, którzy wpisują się w narrację putinowskiego
                > Rosja
                > > nina, udającego zagorzałego przeciwnika PiS i prowadzącego antypolską, kr
                > emlows
                > > ką propagandę jak swym tutaj wpisem na temat putinowskiej ropy.
                > >
                >
                > No akurat privus Marku to jest wzorcowy antykacap tak, że nie za bardzo rozumie
                > m dlaczego mu przypisujesz narrację putinowskiego Rosjanina?
                > Wcześniejszych zaszłości nie znam bo tak jak pisałem, że czasem jestem gościem
                > na tym forum, a duzo wczesniej tutaj nie bywałem.

Tego nie przeczę Mateuszu.

Chodzi mi o to, że wspiera pies.na.czarnych.
                Nie wiem dlaczego tak jest.

Ale wspierał narrację putinowskiego Rosjanina jak to pokazuję w archiwalnych linkach w jego atakach na mnie.

Tutaj też privus nie dostrzega, wyraźnej putinowskiej narracji w odpowiedzi pies.na.czarnych na Twój komentarz.
        • privus Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 11:50
          Jeśli tak koniecznie chcą przeżywać ukraińsko-sowiecki holodomor na swoich barkach na swój koszt, nie grzesznością było by w tym im przeszkadzać.
        • don.kulawy Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 11:51
          > Wreszcie niech pokażą, że tam ciążą i zawrą układ z Moskwą. Wtedy kamień z serca i wypiska z UE.

Trumpa dołącz do nich. Jak wszyscy to wszyscy.

Trump o normie NATO wynoszącej 5 procent: „Nie sądzę, że Stany Zjednoczone powinny to zrobić, ale inne kraje zdecydowanie powinny”.
    • no-popis Jeżeli ZBiR to UE i Rosja to zgoda 24.06.25, 18:37
      Mówmy o faktach- nie mylić z programem WSI 24.

W 2024 roku największym odbiorcą gazu z Rosji była Francja.

energetyka24.com/gaz/analizy-i-komentarze/gazowa-sztuczka-niemiec-kupuja-rosyjski-gaz-ale-tak-zeby-bylo-na-innych. W latach 2023/2024 import wzrósł o ponad 80%. Znakomita część tego gazu trafia przez Francję do Niemiec.
      Drugim największym odbiorcą ruskiego gazu jest Belgia i z tego kraju większość importu idzie do Niemiec.
      WG oficjalnych danych KE do Unii importowanych jest 35 mld metrów sześciennych rosyjskiego gazu.
      To gdzie jest ten ZVBiR i o co Ci chodzi z tym Orbanem.
      PS Ty czytasz coś innego niż SOk Z Buraka?
      • privus Re: Jeżeli ZBiR to UE i Rosja to zgoda 24.06.25, 18:49
        Własny program dla WSI już dawno przegrał Kosiniak :)
      • don.kulawy Re: Jeżeli ZBiR to UE i Rosja to zgoda 24.06.25, 18:56
        Podana strona nie istnieje :)
        • no-popis Re: Jeżeli ZBiR to UE i Rosja to zgoda 26.06.25, 05:37
          don.kulawy napisał:

> Podana strona nie istnieje :)
          Spróbuj jeszcze raz:
          energetyka24.com/gaz/analizy-i-komentarze/gazowa-sztuczka-niemiec-kupuja-rosyjski-gaz-ale-tak-zeby-bylo-na-innych
          • don.kulawy Re: Jeżeli ZBiR to UE i Rosja to zgoda 26.06.25, 10:25
            Gazowa sztuczka Niemiec. Kupują rosyjski gaz, ale tak, żeby było na innych 😅

Nie dziwi mnie, ze rozsiewasz na forum dezinformajcę skoro źródłem twojej wiedzy są tego typu stroniczki. Sam tytuł tego artykułu świadczy o zamierzeniu autora. Nie będę ciągnął tego tematu bo przecież każdy może sobie poczytać w sieci na ten temat i będzie wiedział o co chodzi.
    • bobislaw.borboje Orban zagroził 25.06.25, 10:01
      że uruchomi swoje lotniskowce na Balatonie i powierzy ich dowodzenie Romanescu.
    • storima Re: Orban znowu dał głos 25.06.25, 21:30
      privus napisał:
      > Dużo piszesz przypisując sobie niebotycznie chwalebne zasługi antykomunistycznego
      > podziemia i etosu Solidarności nie dając poza pustymi słowami żadnego dowodu

W związku z powtarzającymi się od 2022 roku po dziś dzień oszczerstwami pies.na.czarnych (obecnie występującego na forach GAZETA.PL pod pseudonimem don.kulawy) przypisującego mi działalność w Służbie Bezpieczeństwa, zamieszczam po dziś dzień udokumentowane wiarygodnie dokumenty potwierdzające, kłamstwa pies.na.czarnych:
      autentyczne materiały prasowe, oraz informacje na mój temat z oficjalnych stron rządowych Instytutu Pamięci Narodowej.

W odpowiedzi na publikowane w obronie własnej potwierdzające moją prawdziwą tożsamość informacje pies.na.czarnych oskarżył mnie o kolejne oszczercze działania między innymi takie jak:

1. Kradzież czyjejś tożsamości.
      2. Oskarżanie mnie o fałszowanie oficjalnych stron rządowych Instytutu Pamięci Narodowej.

privus napisał:
      > W oficjalnych zatwierdzonych przez Nawrockiego opublikowanych w internecie nie ma

> nic innego na twój temat poza wieloletnim więzieniem i jeszcze na długo przed

> powstaniem Solidarności.

> Nie mogłeś przecież zostać skazany na wieloletnie więzienie hasając w krótkich

> spodenkach w piaskownicy.

Sfabrykowane przez Pana "Privus" kłamstwo. Bez podania linku, do oficjalnej strony rządowej IPN, na którym znajduje się sfałszowana przez Pana „Privus” informacja.

privus napisał:
      > Jeśli wskazywane linki nie Ciebie dotyczyły, to po kiego grzyba przypisujesz

> sobie przeszłość kryminalna innych. Jeśli i to nie dotyczy Ciebie, to we wskazywanych

> linkach zatwierdzonych przecież przez Nawrockiego jako szefa IPN nie ma nic

> więcej o Tobie poza historią więziennictwa.

Żądam podania weryfikowalnych linków do tych oszczerczych i sfabrykowanych informacji na temat mojej tożsamości.

Nie zliczę ile razy zamieszczam do dziś na Forum Kraj weryfikowalne linki do autentycznych informacji na temat mojej tożsamości.

I jak można przeczytać, otwierając link na oficjalnej stronie rządowej Instytutu Pamięci Narodowej, poświęconej mojej osobie, jego treść zaprzecza kłamstwom publikowanymi na ten temat przez tego Pana "Privus":

Czyli. Po zapoznaniu się z linkowanym materiałem jest oczywistym, że Pan „Privus” bezczelnie ponownie kłamie pisząc:

> Jeśli wskazywane linki nie Ciebie dotyczyły, to po kiego grzyba przypisujesz

> sobie przeszłość kryminalna innych. Jeśli i to nie dotyczy Ciebie, to we wskazywanych

> linkach zatwierdzonych przecież przez Nawrockiego jako szefa IPN nie ma

> nic więcej o Tobie poza historią więziennictwa.

Oto kolejne w na tym wątku fałszerstwa publikowane publicznie na temat mojej osoby:

privus napisał:

> w latach 1967 - 1989

> przebywał w Zakładzie Karnym w Łupkowie oraz ponownie tamże w latach 1981 1982

> w Ośrodku Odosobnienia.

Odpowiedziałem Panu "Privus":

Podrabianie stron rządowych to prymitywna i infantylna manipulacja Panie Privus.
      I do tego karalna.

I nie jest to pierwszy raz, kiedy Pan "Privus" wpisuje się w powielaną na Forum Kraj od lat oszczerczą na temat mojej osoby narrację pies.na.czarnych, komentując jedna z moich odpowiedzi na oszczerstwa publikowane od 2022 roku do dzisiaj (pod zmienionym nickiem don.kulawy) pod moim adresem przez pies.na.czarnych na Forum Kraj:

privus Re: Powiem wam, jak będzie... 13.04.23, 03:03

storima napisał:

> W latach 70. mówiło się o tym otwarcie.

I doświadczyłeś to jako embrion? :)

Ilu takich dopisuje sobie jeszcze historię Solidarności rzucając jednocześnie kalumnie na jej autorów i działaczy?

Zaznaczam, że nie byłem zwolennikiem Wałęsy z przyczyn dalekich od polityki, ale niszowanie zasług tych ludzi świadczyć może jedynie o pisim kręosłuoie.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,175613492,175613492,Powiem_wam_jak_bedzie_.html?p=175730447
      Istotnym jest fakt, że Pan „Privus” nie podał żadnych odnośników ani do mego rzekomego szkalowania "rzucając jednocześnie kalumnie na jej autorów i działaczy" Solidarności, czyli moich współtowarzyszy walki w PRLowskim reżimem. Za to pies.na.czarnych wypisuje uwłaczające polskim działaczom opozycyjnym PRL komentarze (pomijając mnie), wyszydzając etos niepodległościowy epoki Solidarności. Opinie pies.na.czarnych tu publikowane są zgodne z ówczesną nienawistną wobec nas Polaków, wobec demokratycznych przemian w Polsce z lat 80. propagandą ZSRR, fałszującą prawdziwy przebieg wydarzeń w naszym kraju.
      Oczywiście odnośników na Forum Kraj do „rzucaniem kalumnii” i „niszowania” działalności moich współosadzonych działaczy Pan „Privus” nie podał do kłamliwej i poniżającej mnie informacji. Bo ich takich moich publikacji po prostu nie ma.

Linków do rzekomych oficjalnych stron rządowych Instytutu Pamięci Narodowej do kolejnego oszczerstwa również Pan „Privus” nie podał.
      Bo takiego linku i takiej oficjalnej strony rządowej IPN, jak oszczerczo kłamie Pan „Privus” po prostu nie ma.

privus Re: Orban znowu dał głos 24.06.25, 21:45

P.S. Z inwentarza Archiwalnego wynika, że nie jaki Marek Pacholec w latach 1967-1989 przebywał w Zakładzie Karnym w Łupkowie oraz ponownie tamże w latach 1981 1982 w Ośrodku Odosobnienia.

Jeśli jest coś nie tak, to sprostuj.

Co sprostowałem:

I fałszowanie stron rządowych jest również karalne.

W związku z tym, iż to nie pierwszy raz Pan "Privus" powtarza powielane przez pies.na.czarnych (obecnie jako don.kulawy) oszczerstwa szkalując publicznie moją osobę na Forum Kraj (poprzednio 13 kwietnia 2023, na wątku, na którym nazwany zostałem przez pies.na.czarnych "esbecką dziwką".

I ponownie kilkakrotnie na tym wątku), proszę Pana "Privus" o przeproszenie mnie na Forum Kraj, za to, że tak jak w dniu 13 kwietnia 2023 (mimo wielokrotnego zwrócenia mu uwagi i przedstawienia mu przeze mnie miarodajnych i weryfikowalnych źródeł na temat mojej prawdziwej tożsamości) to w dalszym ciągu dopuszcza się ponownie na tym wątku publikowania fałszywych zmanipulowanych, uwłaczając mojej godności osobistej informacji.

Pan "Privus", nie podaje źródeł (w postaci bibliografii, linków, itp.) do publikowanych tu oszczerstw, bo takie źródła po prostu nie istnieją.

Celowo manipuluje sfałszowanymi przez niego informacjami, umieszcza je tu wielokrotnie i z premedytacją uwłacza mojej godności osobistej.

Z poważaniem,

Marek Pacholec
      PS
      Informacje z linkowanej przeze mnie systematycznie strony rządowej Instytutu Pamięci Narodowej.

Marek Pacholec, ur. 21 XII 1960 w Częstochowie. 1980-1982 student filologii polskiej w Wyższej Szkole Pedagogicznej tamże.
      1979-1981 współtwórca (wraz z Anną Kamińską) Teatru Niespokojnego, aktor, autor tekstów i inscenizacji.
      XI-XII 1981 uczestnik strajku okupacyjnego w WSP, współredaktor pisma strajkowego „Strajkuś”, redaktor i prezenter strajkowego radiowęzła (dźwiękowego serwisu informacyjnego transmitowanego na zewnątrz okupowanego gmachu WSP).
      Od 13 XII 1981 członek NZS. 9 IV 1982 internowany w Ośr. Odosobnienia w Nowym Łupkowie, zwolniony 11 VII 1982.
      Od 1982 na emigracji w USA i Francji.
      W 1982 autor sztuki ''Powracająca fala'' („Silva Rerum”, nr 2).
      W 1980 laureat (wraz z A. Kamińską) wyróżnienia w przeglądzie Start ’80 w Kielcach, w 1981 I nagrody w przeglądzie Start ’81 w Łodzi.
      Wojciech Rotarski
      Częstochowa, Region Częstochowa

<a href="
    • don.kulawy Re: Orban znowu dał głos 25.06.25, 22:14
      No i wszystko jest jasne. To Pan Provus jest psem.na.czarnych😎
      • privus Re: Orban znowu dał głos 26.06.25, 01:55
        Zdecydowania. Boję się ciemności i dlatego palę świeczki w obawie przed komarami :)
        • don.kulawy Re: Orban znowu dał głos 26.06.25, 02:35
          Storimie już nawet świeczek nikt nie zapali.
          • privus Re: Orban znowu dał głos 26.06.25, 10:34
            Używam świeczek nie koniecznie tylko zapachowych stanowiących osiągnięcie nie lada osiągnięcie naukowe praktycznej chemii domowej naszego doctora j-k :)
            • privus Re: Orban znowu dał głos 26.06.25, 10:36
              P.S. Szanownego doctora.
    • ukos Re: Orban znowu dał głos 26.06.25, 10:30
      privus napisał:

> Ile czasu jeszcze potrzeba, by ZBiR
      > powiększył się o jeszcze jednego członka?

Członek już jest, wystarczy tylko dodać ZBiR.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka