Dodaj do ulubionych

Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro i nie

16.11.25, 08:53
nie PIS. A teraz to niestety i taki Żurek jest niezwykle pożyteczny, jest na ustach wszystkich.
To wynika również z wątków na FK.
Bo po co by nam był potrzebny Żurek, gdyby nie zawłaszczanie przez PIS TK, i tzw, reformy Ziobrowe?
Obserwuj wątek
    • perla.roztocza Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 09:12
      adam.eu napisał:

> A teraz to niestety i taki Żurek jest niezwykle pożyteczny,

w jakim sensie jest pożyteczny?
      Chodzi mi o to jak Żurek wpływa na twoje życie i problemy społeczności w której się obracasz właśnie?
      • adam.eu Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 10:14
        Mam Ci tłumaczyć że zależy mi na życiu w społeczeństwie, w którym powinno się dążyć do rozdziału władzy ustawodawczej, wykonawczej i sądowniczej?
        Chyba nie.
        • perla.roztocza Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 11:35
          adam.eu napisał:

> Mam Ci tłumaczyć że zależy mi na życiu w społeczeństwie, w którym powinno się d
          > ążyć do rozdziału władzy ustawodawczej, wykonawczej i sądowniczej?

tak, wytłumacz mi jak możesz popierać obecny ustrój, który łamie ten rozdział.
          Obecnym łamaczem jest Tusk i większość ministrów, którzy wykonają jednocześnie władzę ustawodawczą jako głosujący posłowie i wykonawczą jako rządzący.
          A Tusk na tik toku zastępuje również władzę sądowniczą właśnie.
          • adam.eu Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 13:14
            "tak, wytłumacz mi jak możesz popierać obecny ustrój, który łamie ten rozdział.
            Obecnym łamaczem jest Tusk i większość ministrów, którzy wykonają jednocześnie władzę ustawodawczą jako głosujący posłowie i wykonawczą jako rządzący.
            A Tusk na tik toku zastępuje również władzę sądowniczą właśnie.
            "

Daleko, bardzo daleko im od ideału, W aktualnej sytuacji politycznej popieram zdecydowanie jako mniejsze zło. Nie będę się odnosił dosłownie do Twojej wypowiedzi, odnieść się sam zastępując Tuska jakimś innym wybranym przez Ciebie nazwiskiem, które Cię satysfakcjonuje.
            Masz da mnie jakieś inne konkretne propozycje? Zapewne NIE.
    • niegracz Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 11:06
      Żurek już się przejadł-
      zbiera się na wymioty
      • negativum Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 15:44
        niegracz napisał:

> Żurek już się przejadł-
        > zbiera się na wymioty

Masz coś na owsiankę. Ponoć powodzianie nie dostali do dziś pomocy.
        Ponoć Żurek ściga jakiegoś inwestora, za to, że swoje środki odbudował (postawił na nowo) most powodzianom. Tak bez wsparcia Herr Donalda i Owsiaka. Ot, z dobroci serca.
        • bobislaw.borboje Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 21:40
          To, co on ma, to sraczka, nie owsianka.
      • tapatik Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 22:02
        niegracz napisał:

> Żurek już się przejadł-
        > zbiera się na wymioty

To nie przejedzenie, to strach. Strach przed poniesieniem odpowiedzialności.
    • boggi_dan Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 12:58
      Małe mściwe potworki kierowane przez jeszcze bardziej mściwego rudego demona.
      I w ten sposób chcą wypracować dobrobyt w kraju i pokryć dziurę w służbie zdrowia ??
      Sami już na Węgrzech nie znajdą azylu dla siebie i nawet Niemcy nie pomogą kiedy przyjdzie czas na rozliczenie ale ich.
      Żurek nie powstawia swoich sędziów w sądach, czyli nie wymieni na swoich trzymając się doktryny Neumanna.
      • adam.eu Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 13:21
        "Małe mściwe potworki kierowane przez jeszcze bardziej mściwego rudego demona.
        ..................."

Napisał miłościwy katolik popierający prawicowe katolickie partie.
        Widzisz tacy powiedzmy, "Katolicy" skutecznie skłonili mnie do zastanowienia się, czy jedynie wiara katolicka jest słuszna.
        • don.kichote Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 13:57
          Żadna wiara nie jest jedynie słuszna, jednocześnie każda wiara, umiejętnie użyta przez jej "szamanów", może doprowadzić ludzi - zdawałoby się rozsądnych - do szaleństwa...
      • tapatik Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 16.11.25, 22:06
        boggi_dan napisał:

> Małe mściwe potworki kierowane przez jeszcze bardziej mściwego rudego demona.

Kaczyński jest siwy, a nie rudy.

> I w ten sposób chcą wypracować dobrobyt w kraju i pokryć dziurę w służbie zdrowia ??

Nie, chcą zniszczyć wszelkich przeciwników każdą możliwą metodą niekoniecznie zgodną z prawem (patrz Pegasus) i zdobyć władzę absolutną.

> Sami już na Węgrzech nie znajdą azylu dla siebie

Na razie znajdują, ale zaczekajmy na najbliższe wybory na Węgrzech.

> i nawet Niemcy nie pomogą kiedy przyjdzie czas na rozliczenie ale ich.

Rozliczenia są właśnie teraz.

> Żurek nie powstawia swoich sędziów w sądach, czyli nie wymieni na swoich
        > trzymając się doktryny Neumanna.

Szczęście w nieszczęściu, że przestępcy i szubrawcy nie dali rady opanować całkowicie sądów.
        • bobislaw.borboje Re: Żurek nie byłby taki dobry, gdyby nie Ziobro 17.11.25, 15:48
          + + + !
          ***** ***!
    • obrotowy Zgaduje: 16.11.25, 17:43
      adam.eu napisał:
      > Bo po co by nam był potrzebny Żurek ?

zgaduje:

dla ukrycia bezwladu Rzadow Tuska ?
      • boggi_dan Re: Zgaduje: 16.11.25, 18:53
        Prokuratura jest już tak skompromitowaną instytucją, że podnoszone przez nią oskarżenia, nobilitują oskarżanych.
        Cały ten syf w organach ścigania i wymiarze sprawiedliwości, śmierdzi nawet przez łącza internetowe w najbardziej odległych zakątkach kuli ziemskiej.
        Nie wiem czy i co, uda się prezydentowi przewalczyć - ale każda, najmniejsza nawet poprawa, wprowadzi go do annałów jako Karola-Odnowiciela.
        • obrotowy NieRzad Tuska zapewne sei u3mie - do wyborow. 16.11.25, 19:12
          Ale Prezydent Nawrocki bedzi go stawial co chwila pod Sciana.

i DOBRZE.
          • bobislaw.borboje Re: NieRzad Tuska zapewne sei u3mie - do wyborow. 16.11.25, 21:42
            Batyr nie "bedzi" tylko "bredzi".
        • tapatik Re: Zgaduje: 17.11.25, 16:07
          I właśnie dlatego potrzebny jest nam ktoś taki jak Żurek, aby tę stajnię Augiasza oczyścić.
          Prokurator jest urzędnikiem, ma działać na rzecz Polski, a nie interesu partyjnego.

Nawrocki nic nie robi, aby tę sytuację zmienić.
      • adam.eu Re: Zgaduje: 16.11.25, 20:12
        obrotowy napisał:

> zgaduje:
        >
        > dla ukrycia bezwladu Rzadow Tuska ?

Nie zgaduję, tylko stwierdzam, że w gruncie rzeczy to piszesz co innego niż uważasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka