Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:53
    super, extra, wkoncu jakis fajny sklep bedzie, juz mi sie znudzxily te
    wszytskie pseudo-galerie mokotow i inne ...
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:02
        A tam niewątpliwie inaczej będzie :))))))
        • Gość: Vanessa Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:10
          beda nowe nie wystempujace wczesniej brandy- riplay i inne z 'wyzszej
          polki' ... w ogole bedzie mnostwo sklepow, sklepikow, kafejek i barow- jak w
          paryzu na perlachaisse, to podobno najwieksze cen. hand. w europie! polacy moga
          byc wkoncu z czegos dumni!
          • papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:19
            Taa
          • laurka-1 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:20
            ale wam zazdroszcze ja mieszkam w mieście chyba milion razy mniejszym od w-wy
            :(((
            • Gość: Vanessa Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:28
              pociesze cie tym, ze pewnie szybko sie znudzi, np mi sie blucity znudzilo po
              tygodniu i juz tam raczej nie chodze ...
              • blinski Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:31
                ja byłem tylko raz w blue city - obejrzałem sobie ceny, wk..em się i wyszedłem:)
                teraz odwiedzam tylko gm, wileński i wola park, które nie są złe. heheh, a może
                ta arkadia mnie powali:)? szczególnie jakby zrobili jakieś spore promocje na
                wejście..
            • papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:42
              Ja bym umarła jakbym w Wawie mieszkała - na szczęście mieszkam pod...
              • blinski Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:52
                e tam umarła. ja mieszkam na powiślu - 2 przystanki 171 do centrum, a
                spokojniej tu jest niż w cichym, podwarszawkim domku:)
                • papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:55
                  Pewnie prawda - mieszkam pod korytarzem powietrznym.
                  Ale mam 7 minut spacerkiem do lasu i na łąki :) Cicho, powietrze świeże. Cudo.
                • Gość: Ida Do Blinskiego IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 21.10.04, 20:58
                  Wątek o Arkadii mnie nie interesuje,ale łza mi się w oku zakręciła, jak
                  napisałeś,że mieszkasz na Powiślu...To moje ukochane strony.Do 20 roku życia
                  mieszkałam z rodzicami na ulicy św.Franciszka Salezego...Teraz mieszkam na
                  Ursynowie,ale klimatu Powiśla mi brak..POzdrawiam.Ida
                  • kochanica.francuza Re: Do Blinskiego 21.10.04, 22:57
                    Gość portalu: Ida napisał(a):

> Wątek o Arkadii mnie nie interesuje,ale łza mi się w oku zakręciła, jak
                    > napisałeś,że mieszkasz na Powiślu...To moje ukochane strony.Do 20 roku życia
                    > mieszkałam z rodzicami na ulicy św.Franciszka Salezego...Teraz mieszkam na
                    > Ursynowie,ale klimatu Powiśla mi brak..POzdrawiam.Ida

a gdzie?bo ja na Powiślu korki biorę
                  • blinski Re: Do Blinskiego 21.10.04, 23:29
                    kurcze, w życiu nie słyszałem o takiej ulicy a mieszkam na powiślu od zawsze:)
                    aż musiałem na planie znaleźć:) i jest - dojazdowa do parkingu pod albertem:)
                    jedyna ulica w mojej kochanej dzielnicy, która nigdy mnie nie obchodziła i nie
                    miałem z nią wspólnego żadnego interesu:)
                    ja mieszkam na rogu czerniakowskiej i śniegockiej.
          • Gość: adyn Największe w Europie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:45
            Jeśli już to wschodniej. Wystarczy wymienić Wiedeński SCS (Shopping Center
            Sud) - ok 450 sklepów, restauracji etc, parking na 10tys samochodów (SIC!)
            Budynek galerii ma tylko 1,6km długości - Arkadia jest jednak sporo mniejsza...

Pozdrawiam
            Adyn
          • Gość: kiki Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 13:10

a byłaś na Pere La Chaise?
            lachaise.gargl.net/
            zamiast po sklepach chodzic to radzę trochę poczytać

Gość portalu: Vanessa napisał(a):

> beda nowe nie wystempujace wczesniej brandy- riplay i inne z 'wyzszej
            > polki' ... w ogole bedzie mnostwo sklepow, sklepikow, kafejek i barow- jak w
            > paryzu na perlachaisse, to podobno najwieksze cen. hand. w europie! polacy
            moga
            >
            > byc wkoncu z czegos dumni!
          • she500 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.04, 13:12
            byłaś kiedyś na Pere La Chaise???

lachaise.gargl.net/
      • Gość: Vanessa Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:31
        a morze zrobimy jutro spotkanie 'foruma moda'? mozemy sie umuwic na stacji
        metro-dorzec gdanski? co o tym myslicie? to chyba rewelacyjny pomysl?
        • papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:43
          Niestety są tacy, co pracują :((((
          • laurka-1 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:49
            albo mieszkają o 300 km od w-wy
            • miska_malcova Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 19:16
              ... albo nie chcą...
      • Gość: kotka kleo Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.130.* 19.10.04, 11:52
        Gdzie jest to centrum?
        Tylko nie odpowiadajcie , że w Warszawie.
        Dokładne namiary proszę
        • regata7 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 11:53
          przy rondzie Radosława - czyli po naszemu: przy rondzie Babka
          • Gość: kotka kleo Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.130.* 19.10.04, 12:01
            suuuuuuuuuuuper dzięki bardzo :))
            • papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 12:02
              Życzysz sobie trasę dojazdową?
              • Gość: aksiak Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 19.10.04, 12:24
                a szykują się jakieś promocje czy ktoś coś wie?
                • Gość: gabi Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 12:31
                  Bede w Wawie pod koniec tygodnia i chcialam sie wybrac do tego nowego centrum
                  handlowego. Czy to jest gdzies w centrum,a jesli nie,to jak tam dojechac z
                  centrum ?
                  • Gość: Vanessa Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 12:33
                    wez taryfe, bendzie szybciej i przyjemnej /moze padac!/
                  • papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 12:36
                    Najlepiej tramwajem z przystanku przy Centralnym - o ile dobrze pamiętam
                    wszystkie, poza 10.
                    • regata7 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 14:14
                      oczywiście chodzi o przystanek na Jana Pawła II, w stronę Żoliborza :-) żebyś
                      nie pojechała w przeciwnym kierunku.
                      Także z Centralnego, tylko od strony Emilii Plater mogą być autobusy 500 i 510.
                • Gość: Lenka Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.10.04, 12:35
                  Podejrzewam że na otwarcie napewno coś przyszykowali wyjątkowego.
                  Pytanie tylko czy warto tam jechać w dzień otwarcia?Jak ktoś ma stalowe
                  nerwy,dużo siły to może tak. Znając życie będzie mnóstwo ludu,tłok,przepychanki
                  i niemożność obejrzenia czy przymierzenia czegokolwiek.
                  • regata7 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 14:15
                    to może już trzeba tam pójść? zająć kolejkę, wpisać się na listę społeczną i
                    pilnować, pilnować... ;-)
                  • regata7 roztwarcie CH Arkadia !! a o której to roztwarcie? 19.10.04, 14:33
                    jeżdżę codziennie do pracy przez to rondo - może będzie na co popatrzeć
                    jak się tłum kłębi i o miejsce w kolejce walczy? ;-)
                    • almerka1 Re: roztwarcie CH Arkadia !! a o której to roztwa 19.10.04, 14:44
                      o 7 rano:)
                      no, ciekawe jakie będą tłumy...
          • Gość: terry Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 21.10.04, 15:26
            Gdzie jest Arkadia? Ależ proszę bardzo: Z Dworca Centralnego jedziesz Jana
            Pawła II, potem Wadowicką aż do skrzyżowania Męczenników Na Wschodzie z ul.
            Powstańców Śląskich, dalej Obrońców Westerplatte, mijasz Popiełuszki i skręcasz
            w prawo na światłach w ulicę Zesłańcow Syberyjskich. Potem juz tylko dojeżdżasz
            do Poległych za Ojczyznę, prosto ulicą Papieską do ronda zgrupowania
            AK "Radosław" - niegdyś ronda Babka. I już!
            • regata7 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 22.10.04, 14:51
              fajna trasa :-DD

ale zapomniałeś/łaś o placu Bojowników o Wolność i Demokrację
              i wiadukcie Pogromców Komunizmu...
      • Gość: Jasna Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 15:37
        Ja myślę, że powolna transformacja społeczeństwa w bezmyślnych konsumentów nie
        jest dokładnie tym, z czego Polacy powinni być dumni.

Ja mieszkam tuż za Klifem, Arkadia jest o dwa rzuty kamieniem za mną. Cieszę
        się, bo będzie tam Cinema City.
        Natomiast nie rozumiem, dlaczego ma być dwa razy H&M i C&A i jeszcze parę
        sklepów podwójnie? Czyżbyśmy z założenia mieli się tam pogubić?
        • blinski Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 15:48
          to nie jest żadna bezcelowa multiplikacja sklepów:)
          po prostu te większe mają dwa poziomy i w ten sposób na planie widać ten sam
          sklep na 1. i 2. poziomie.
        • kochanica.francuza Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 23:31
          Gość portalu: Jasna napisał(a):

> Ja myślę, że powolna transformacja społeczeństwa w bezmyślnych konsumentów nie
          > jest dokładnie tym, z czego Polacy powinni być dumni.

I nie tylko Polacy...A mamy obecnie inny wzorzec do wyboru?:-(((((((
          >
          >
          • Gość: Jasna Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:52
            Wzorzec? Chyba nie, bo jako naród generalnie potrafimy jeszcze myśleć i każdy
            kształtuje swoje życie wg swojego widzimisię.

Wybór? Być może, ale w ograniczonym zakresie. Moją dewizą jest zachować
            harmonię między duszą/rozumem i ciałem, ale trudno uciec od komercji. Właściwie
            się nie da, a kto twierdzi inaczej jest hipokrytą.

Duma narodowa? Moim zdaniem możemy być dumni z naszej wytrzymałości psychicznej
            i fizycznej, której istnienia dowiedliśmy przez wieki i którą widać też i
            dzisiaj. Mamy najgłupszą i najbardziej pazerną kastę polityków na świecie,
            którzy tworzą prawo na odwal i dla żartu, a my potrafimy z nadzieją patrzeć w
            przyszłość i codziennie pracować z wiarą w sens tej pracy. Nasi emeryci i
            renciści jedzą suchy chleb (przeceniony) z pokrzywami i miesiącami czekają na
            wizytę u lekarza, a gdy zachorują na coś poważniejszego to umierają, bo z braku
            funduszy raka u starszych się nie leczy drogimi lekami, a my ciągle wierzymy że
            będzie lepiej i taka sytuacja naszych rodziców/nas nie dosięgnie.

W takiej sytuacji otwarcie Centrum Arkadia to kolejne coś w rodzaju igrzysk
            zamiast chleba.
        • ludzka_budowla Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.04, 08:19
          inna mozwliwosc: osobno damski i meski (niektore firmy czasami tak robia w
          duzych centrach handlowych), oddzielaja tez czasami dzial dzieciecy (jesli maja
          oferte dla dzieci) i dzial dla doroslych
      • kochanica.francuza MAM TO W DUPIE! n/t 19.10.04, 15:48
        • regata7 coś Ty! Za duże!! n/t 19.10.04, 15:53
          • kochanica.francuza Re: coś Ty! Za duże!! n/t 19.10.04, 15:56
            ale ja już pisałam,że mam dużą dupę...;-)
            • regata7 Re: coś Ty! Za duże!! n/t 19.10.04, 15:58
              ale nie aż tak :-))) i nawet to "roztwarcie" by nie pomogło :-))
      • Gość: m Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.10.04, 19:09
        Wy tu sobie gagu gadu a ja przez całe to zamieszanie pracuje jutro od 7:30.
        Nawet nie chcę myslec o której bede musiała wstać zeby dojechać do Arkadii na
        tą barbarzyńską godzinę.
        Wy bedziecie robić zakupy a ja bede pracowala.
        Tak czy inaczej miłych zakupów. Zazdroszcze Wam
        Pozdr
        • miska_malcova Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 19:18
          hm... chyba mam lepsze zajęcia niż oglądanie sklepów z ciuchami na które mnie
          nie stać...
          • Gość: nutka Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.10.04, 22:32
            Vanessa jest fantastyczna!!!;) Jestem zauroczona ;))))
      • laurka-1 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.04, 08:07
        własnie mówią o tym waszym centrum w radio ale wam fajarsko
        • regata7 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.04, 11:04
          nie zazdrość.
          Wiesz co się działo dziś rano?
          Przed ósmą rondo, przy którym jest Arkadia (a przez które codziennie przejeżdża
          do centrum tysiące ludzi z północnych dzielnic W-wy) było kompletnie
          zakorkowane.
          Za sprawą tych samochodów, które czekały w kolejce na wjazd do parkingów
          Arkadii, rondo po prostu stało. Ani wjechać, ani zjechać. A co działo się na
          ulicach dojazdowych do ronda...? Właściwie można było wyłączyć silnik.
          Tramwaje też stały w sznurku, bo auta blokowały tory.
      • dominika8 Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 11:11
        mam ogromna prosbe Dziewczyny, jak ktoras z Was byla, niech opisze wrazenia-
        jakie sklepy, czy sa jakies specjalne promocje itd, ogolne wrazenia.
        Wybieram sie tam, ale za jakis czas, kiedy minie ta fala, bo jestem w 8 mc
        ciazy i nie wyobrazam sobie siebie w tlumie.
        • Gość: magia Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.04, 11:56
          obawiam się,że póżniej może być po promocjach,które są zazwyczaj przygotowywane
          na czas otwarcia, a po otwarciu cóż te same sklepy ta sama oferta i ta sama
          cena /a może i drożej,bo nowe/jak w innych centach handlowych.
          • Gość: Klara Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? IP: 62.233.181.* 20.10.04, 13:29
            Ciekawe, czy jakby otwierali nowy teatr ze świetnym zapleczem technicznym i
            mega zespołem to też by się tak wszyscy do niego na tym rondzie zabijali:)
            • regata7 Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 15:18
              taaaa... z pewnoscią... ;-)))
              • Gość: Vanessa Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 17:32
                jest bosko, sklepow wiecej niz gdzie indziej, super jedzonko, super widok na
                warszawe przez wielkie okno ... normalnie lux-malina
                • miska_malcova Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 19:42
                  zaraz się zżygam
                  • miska_malcova Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 19:43
                    ... a nawet zrzygam :-)
                    • sigrun Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 21:49
                      Tiaaa, jakie biedne to nasze społeczeństwo. Tak skandalicznie niskie
                      wynagrodzenia i wysoki poziom bezrobocia, a oni co, włóczą się po centrach
                      handlowych i na dodatek w godzinach pracy! W naszej pięknej stolicy aż roi się
                      od nowych malli, CH i innych konsumenckich "promised lands". Przykro mi, ale
                      nie wierzę absolutnie aby wszystkie sklepy i knajpy znajdujące się w centrach
                      handlowych były pralniami pieniędzy. W końcu widzę wiele osób wychodzących z
                      pełnymi torbami oraz wpychających do gardzieli tony trendowego żarcia i drogich
                      trunków. Polska biednym krajem? Ależ wypraszam sobie! No chyba że wyszyscy mamy
                      w domu czarodziejską mennicę;-P
                      • sigrun Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 21:53
                        A tak na marginesie solidaryzuję się z Kochanicą Francuza, ergo mam to w
                        dupie!:-D
                        Wolę poczciwą galerię Mokotów, Kliff i Wola Park:-)
                        • miska_malcova Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 22:48
                          ja tez mam w dupie domy towarowe, handlowe i inne badziewia
                        • kochanica.francuza Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 23:08
                          sigrun napisała:

> A tak na marginesie solidaryzuję się z Kochanicą Francuza, ergo mam to w
                          > dupie!:-D
                          > ostatni mój zakup pochodzi z blue city,ale tylko dlatego,że mi monnari gdzie
                          indziej zamknęli:-((((,a się uparłam...
                          nic nie trafiłam,bo była końcówka sezonu,więc uparłam się powtórnie,że jak już
                          jestem,to te letnie spodnie kupię.
                          • kochanica.francuza Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 23:10
                            kochanica.francuza napisała:

> sigrun napisała:
                            >
                            > > A tak na marginesie solidaryzuję się z Kochanicą Francuza, ergo mam to w
                            > > dupie!:-D
                            >a w ogóle to miałam na myśli,ze starczy już tych centrów handlowych:co,mało ich
                            mamy?Nie mają się gdzie ubrać biedni obywatele i obywatelki? W ruskich szarikach
                            (pseudodżinsy z zeszłego ustroju)chodzić muszą?

A że przy naszej biedzie straszliwej to wszystko nie upada,faktycznie,cud
                            ekonomiczny...
                      • b_bb Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 22:12
                        To taka nowa świecka tradycja: ludzie spędzają czas wolny w centrach handlowych.
                        Zakupią mnóstwo niepotrzebnych rzeczy, wypiją kawkę, pochodzą sobie, pooglądają,
                        może spotkają kogoś znajomego... Przy okazji popatrzą sobie na innych
                        szczęśliwych ludzi, którzy nie mają co robić z czasem, więc walą jak w dym do
                        centrum handlowego. Kino, teatr, literatura: nudy. Niech żyją Arkadie i im podobne!
      • Gość: Ptyś Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kosson.com 20.10.04, 22:20
        Wróciłam przed chwilą z arkadii i .... wcale nie jestem tak bardzo zachwycona,
        duze to fakt, ale myślałam , że jest jeszcze wieksze. Duzo sklepłów jeszcze nie
        jest otwartych, dopiero sie robią.
        Mam wykaz sklepów jakie tam są z gazetki, ale jest ich tyle, że ich nie
        przepiszę, zajełoby to baardzo duuuzo miejsca.
        Np w Carry jest wszystko 50% taniej, w C&A 20 % na otwarcie i tak w wielu
        innych sklepach...
        Buziaczki
        • Gość: Karla Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.41.113.* 21.10.04, 13:01
          wczoraj bylam, strasznie zmeczona do domu wrocilam i do tego nic nie kupilam!
          no, nie do konca nic - czapke w cropp town... super zakup w najwiekszym CH!
          szczerze mowiac, jakos nic nie zrobilo na mnie jakiegos super wrazenia, sklepy
          te same co wszedzie, a jesli jakies inne to nie na moja kieszen...
          jak juz ludzie pozwiedzaja, zrobi sie troche badziej pusto, otwarte zostana
          wszytskie sklepy to sie wybiore i na spokojnie pochodze- wczoraj to bylo
          niemzoliwe
        • Gość: ANNA Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 22.10.04, 12:58
          a gdzie ta arkadia jest- adres moze mi ktos podac?
          • Gość: Sonia Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.17.37.* 26.10.04, 15:14
            Arkadia jest na Rondzie Babka... teraz ono sie chyba jakos inaczej nazywa...
            ale na przeciw Babka Tower na koncu al. Jana Pawla II w kierunku Zoliborza, u
            zbiegu z Towarowa chyba... (przy powazkach) Trafisz na pewno.

Bylam w niedziele, i uwazam ze to ogromny sklep... najwiekszy zdecydowanie w
            europie srodkowo-wschodniej! Sa tam wszystkie sklepy jakie mozna sobie
            wyobrazic... takiego wyboru nie ma nawet w galerii mokotow. Towary, jak
            narazie, bardzo luksusowe!(+). Jest nawet pijalnia czekolady Wedla, w duzo
            lepszym stylu jak oryginalna na szpitalnej.

Chociaz mialabym zastrzezenia co do sprzedawcow! Na mizernym poziomie, w
            restauracji dostalam oba dania zimne (w 2 roznych bufetach), we wszystkich
            sklepach z bielizna (a jest ich chyba >15, nawet pytalam w calzed/intimmissi)
            expedientki nie mialy pojecia co to halka (do spodnicy) i twierdzily ze nie
            maja czegos takiego. Dzien pozniej kupilam halke w calzedoni/intimmissi na
            dworcu wilenskim i pani twierdzila, ze w kazdym butiku maja w stalej sprzedazy
            halki. Wiec niekompetentna osluga w tych sklepach!

Ale towar jak najlepszej jakosci.. i ma jeszcze takie towary, ktore w innych
            sklepach juz dawno zostaly wyczesane!

Pozdrawiam, Milych zakupow!
            Sonia

P.s
            OGromne korki! Przy dojezdzie... i przy parkowaniu w centrum... uwazajcie...
            przy parkowaniu... sa tam czujniki, ktore licza ile jest wolnych miejsc... ale
            nie licza chyba maluchow, matizow itp bo jak sie wjezdza w aleke to wszystkie
            miejsca okazuja sie zajete...
      • Gość: Kaska Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 16:09
        Ja osobiscie lubie centra handlowe. W tym znaczeniu, ze wszystko jest pod
        jednym dachem, nie musze latac po calym centrum by cos dostac, szukac miejsca,
        placic za parking, rozbierac, sie, ubierac, schladzac, przegrzewac, itp. Ma
        kilka swoich sklepow, wpadam jak burza, jak cos kupuje to hurtowo i wypadam.
        Wiem, co mi sie podoba a co nie, kupuje okazje, mam dosc dobrze skomponowana
        szafe wiec nie musze chodzic i szukac konkretnej rzeczy, ktora musi byc
        uniwersalna. A dla samego spedzania czasu w centrach to bym w zyciu sie tam nie
        wybrala bo mnie mecza. Ale co kto lubi.
        Pozdrawiam
        Kaska.
      • luka_ Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.04, 12:06
        A ja byłam w zeszły wtorek w Arkadii na otwarciu dla VIP-ów. Niestety nie
        widziałam żadnego VIP-a, może poza prowadząca galę Grażyną Torbicką ;-)
        Centrum jak centrum, wcale nie wyglada na takie wielkie, była kupa ludzi,
        którzy wymietli wszystko ze szwedzkiego bufetu, poza tym jakieś mierne "występy
        artystyczne" i tyle.
        Co do sklepów, to chyba wszędzie są takie same... :-)
        Zaś co do tych, pożal się Boże kafejek, to widziałam kilka sterylnych pudełek
        ze skórzanymi kanapami, zupełnie bez klimatu i charakteru. Nawet nie wiadomo,
        gdzie się kończy jedna, a zaczyna druga. Pod tym względem Warszawa ma lata
        świetlne do nadrobienia...

Pozdrowienia też poniekąd z Powiśla :-)

warszawska krakuska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka