Gość: Vaness IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:53 super, extra, wkoncu jakis fajny sklep bedzie, juz mi sie znudzxily te wszytskie pseudo-galerie mokotow i inne ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:02 A tam niewątpliwie inaczej będzie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanessa Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:10 beda nowe nie wystempujace wczesniej brandy- riplay i inne z 'wyzszej polki' ... w ogole bedzie mnostwo sklepow, sklepikow, kafejek i barow- jak w paryzu na perlachaisse, to podobno najwieksze cen. hand. w europie! polacy moga byc wkoncu z czegos dumni! Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:19 Taa Odpowiedz Link Zgłoś
laurka-1 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:20 ale wam zazdroszcze ja mieszkam w mieście chyba milion razy mniejszym od w-wy :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanessa Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:28 pociesze cie tym, ze pewnie szybko sie znudzi, np mi sie blucity znudzilo po tygodniu i juz tam raczej nie chodze ... Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:31 ja byłem tylko raz w blue city - obejrzałem sobie ceny, wk..em się i wyszedłem:) teraz odwiedzam tylko gm, wileński i wola park, które nie są złe. heheh, a może ta arkadia mnie powali:)? szczególnie jakby zrobili jakieś spore promocje na wejście.. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:42 Ja bym umarła jakbym w Wawie mieszkała - na szczęście mieszkam pod... Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:52 e tam umarła. ja mieszkam na powiślu - 2 przystanki 171 do centrum, a spokojniej tu jest niż w cichym, podwarszawkim domku:) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:55 Pewnie prawda - mieszkam pod korytarzem powietrznym. Ale mam 7 minut spacerkiem do lasu i na łąki :) Cicho, powietrze świeże. Cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Do Blinskiego IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 21.10.04, 20:58 Wątek o Arkadii mnie nie interesuje,ale łza mi się w oku zakręciła, jak napisałeś,że mieszkasz na Powiślu...To moje ukochane strony.Do 20 roku życia mieszkałam z rodzicami na ulicy św.Franciszka Salezego...Teraz mieszkam na Ursynowie,ale klimatu Powiśla mi brak..POzdrawiam.Ida Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Do Blinskiego 21.10.04, 22:57 Gość portalu: Ida napisał(a): > Wątek o Arkadii mnie nie interesuje,ale łza mi się w oku zakręciła, jak > napisałeś,że mieszkasz na Powiślu...To moje ukochane strony.Do 20 roku życia > mieszkałam z rodzicami na ulicy św.Franciszka Salezego...Teraz mieszkam na > Ursynowie,ale klimatu Powiśla mi brak..POzdrawiam.Ida a gdzie?bo ja na Powiślu korki biorę Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Do Blinskiego 21.10.04, 23:29 kurcze, w życiu nie słyszałem o takiej ulicy a mieszkam na powiślu od zawsze:) aż musiałem na planie znaleźć:) i jest - dojazdowa do parkingu pod albertem:) jedyna ulica w mojej kochanej dzielnicy, która nigdy mnie nie obchodziła i nie miałem z nią wspólnego żadnego interesu:) ja mieszkam na rogu czerniakowskiej i śniegockiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adyn Największe w Europie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:45 Jeśli już to wschodniej. Wystarczy wymienić Wiedeński SCS (Shopping Center Sud) - ok 450 sklepów, restauracji etc, parking na 10tys samochodów (SIC!) Budynek galerii ma tylko 1,6km długości - Arkadia jest jednak sporo mniejsza... Pozdrawiam Adyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 13:10 a byłaś na Pere La Chaise? lachaise.gargl.net/ zamiast po sklepach chodzic to radzę trochę poczytać Gość portalu: Vanessa napisał(a): > beda nowe nie wystempujace wczesniej brandy- riplay i inne z 'wyzszej > polki' ... w ogole bedzie mnostwo sklepow, sklepikow, kafejek i barow- jak w > paryzu na perlachaisse, to podobno najwieksze cen. hand. w europie! polacy moga > > byc wkoncu z czegos dumni! Odpowiedz Link Zgłoś
she500 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.04, 13:12 byłaś kiedyś na Pere La Chaise??? lachaise.gargl.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanessa Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:31 a morze zrobimy jutro spotkanie 'foruma moda'? mozemy sie umuwic na stacji metro-dorzec gdanski? co o tym myslicie? to chyba rewelacyjny pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:43 Niestety są tacy, co pracują :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
laurka-1 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 10:49 albo mieszkają o 300 km od w-wy Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 19:16 ... albo nie chcą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka kleo Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.130.* 19.10.04, 11:52 Gdzie jest to centrum? Tylko nie odpowiadajcie , że w Warszawie. Dokładne namiary proszę Odpowiedz Link Zgłoś
regata7 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 11:53 przy rondzie Radosława - czyli po naszemu: przy rondzie Babka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka kleo Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.130.* 19.10.04, 12:01 suuuuuuuuuuuper dzięki bardzo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 12:02 Życzysz sobie trasę dojazdową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksiak Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 19.10.04, 12:24 a szykują się jakieś promocje czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 12:31 Bede w Wawie pod koniec tygodnia i chcialam sie wybrac do tego nowego centrum handlowego. Czy to jest gdzies w centrum,a jesli nie,to jak tam dojechac z centrum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanessa Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 12:33 wez taryfe, bendzie szybciej i przyjemnej /moze padac!/ Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 12:36 Najlepiej tramwajem z przystanku przy Centralnym - o ile dobrze pamiętam wszystkie, poza 10. Odpowiedz Link Zgłoś
regata7 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 14:14 oczywiście chodzi o przystanek na Jana Pawła II, w stronę Żoliborza :-) żebyś nie pojechała w przeciwnym kierunku. Także z Centralnego, tylko od strony Emilii Plater mogą być autobusy 500 i 510. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.10.04, 12:35 Podejrzewam że na otwarcie napewno coś przyszykowali wyjątkowego. Pytanie tylko czy warto tam jechać w dzień otwarcia?Jak ktoś ma stalowe nerwy,dużo siły to może tak. Znając życie będzie mnóstwo ludu,tłok,przepychanki i niemożność obejrzenia czy przymierzenia czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
regata7 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 14:15 to może już trzeba tam pójść? zająć kolejkę, wpisać się na listę społeczną i pilnować, pilnować... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
regata7 roztwarcie CH Arkadia !! a o której to roztwarcie? 19.10.04, 14:33 jeżdżę codziennie do pracy przez to rondo - może będzie na co popatrzeć jak się tłum kłębi i o miejsce w kolejce walczy? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
almerka1 Re: roztwarcie CH Arkadia !! a o której to roztwa 19.10.04, 14:44 o 7 rano:) no, ciekawe jakie będą tłumy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 21.10.04, 15:26 Gdzie jest Arkadia? Ależ proszę bardzo: Z Dworca Centralnego jedziesz Jana Pawła II, potem Wadowicką aż do skrzyżowania Męczenników Na Wschodzie z ul. Powstańców Śląskich, dalej Obrońców Westerplatte, mijasz Popiełuszki i skręcasz w prawo na światłach w ulicę Zesłańcow Syberyjskich. Potem juz tylko dojeżdżasz do Poległych za Ojczyznę, prosto ulicą Papieską do ronda zgrupowania AK "Radosław" - niegdyś ronda Babka. I już! Odpowiedz Link Zgłoś
regata7 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 22.10.04, 14:51 fajna trasa :-DD ale zapomniałeś/łaś o placu Bojowników o Wolność i Demokrację i wiadukcie Pogromców Komunizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasna Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 15:37 Ja myślę, że powolna transformacja społeczeństwa w bezmyślnych konsumentów nie jest dokładnie tym, z czego Polacy powinni być dumni. Ja mieszkam tuż za Klifem, Arkadia jest o dwa rzuty kamieniem za mną. Cieszę się, bo będzie tam Cinema City. Natomiast nie rozumiem, dlaczego ma być dwa razy H&M i C&A i jeszcze parę sklepów podwójnie? Czyżbyśmy z założenia mieli się tam pogubić? Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 15:48 to nie jest żadna bezcelowa multiplikacja sklepów:) po prostu te większe mają dwa poziomy i w ten sposób na planie widać ten sam sklep na 1. i 2. poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 23:31 Gość portalu: Jasna napisał(a): > Ja myślę, że powolna transformacja społeczeństwa w bezmyślnych konsumentów nie > jest dokładnie tym, z czego Polacy powinni być dumni. I nie tylko Polacy...A mamy obecnie inny wzorzec do wyboru?:-((((((( > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasna Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:52 Wzorzec? Chyba nie, bo jako naród generalnie potrafimy jeszcze myśleć i każdy kształtuje swoje życie wg swojego widzimisię. Wybór? Być może, ale w ograniczonym zakresie. Moją dewizą jest zachować harmonię między duszą/rozumem i ciałem, ale trudno uciec od komercji. Właściwie się nie da, a kto twierdzi inaczej jest hipokrytą. Duma narodowa? Moim zdaniem możemy być dumni z naszej wytrzymałości psychicznej i fizycznej, której istnienia dowiedliśmy przez wieki i którą widać też i dzisiaj. Mamy najgłupszą i najbardziej pazerną kastę polityków na świecie, którzy tworzą prawo na odwal i dla żartu, a my potrafimy z nadzieją patrzeć w przyszłość i codziennie pracować z wiarą w sens tej pracy. Nasi emeryci i renciści jedzą suchy chleb (przeceniony) z pokrzywami i miesiącami czekają na wizytę u lekarza, a gdy zachorują na coś poważniejszego to umierają, bo z braku funduszy raka u starszych się nie leczy drogimi lekami, a my ciągle wierzymy że będzie lepiej i taka sytuacja naszych rodziców/nas nie dosięgnie. W takiej sytuacji otwarcie Centrum Arkadia to kolejne coś w rodzaju igrzysk zamiast chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.04, 08:19 inna mozwliwosc: osobno damski i meski (niektore firmy czasami tak robia w duzych centrach handlowych), oddzielaja tez czasami dzial dzieciecy (jesli maja oferte dla dzieci) i dzial dla doroslych Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: coś Ty! Za duże!! n/t 19.10.04, 15:56 ale ja już pisałam,że mam dużą dupę...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
regata7 Re: coś Ty! Za duże!! n/t 19.10.04, 15:58 ale nie aż tak :-))) i nawet to "roztwarcie" by nie pomogło :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.10.04, 19:09 Wy tu sobie gagu gadu a ja przez całe to zamieszanie pracuje jutro od 7:30. Nawet nie chcę myslec o której bede musiała wstać zeby dojechać do Arkadii na tą barbarzyńską godzinę. Wy bedziecie robić zakupy a ja bede pracowala. Tak czy inaczej miłych zakupów. Zazdroszcze Wam Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.04, 19:18 hm... chyba mam lepsze zajęcia niż oglądanie sklepów z ciuchami na które mnie nie stać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.10.04, 22:32 Vanessa jest fantastyczna!!!;) Jestem zauroczona ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
laurka-1 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.04, 08:07 własnie mówią o tym waszym centrum w radio ale wam fajarsko Odpowiedz Link Zgłoś
regata7 Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.04, 11:04 nie zazdrość. Wiesz co się działo dziś rano? Przed ósmą rondo, przy którym jest Arkadia (a przez które codziennie przejeżdża do centrum tysiące ludzi z północnych dzielnic W-wy) było kompletnie zakorkowane. Za sprawą tych samochodów, które czekały w kolejce na wjazd do parkingów Arkadii, rondo po prostu stało. Ani wjechać, ani zjechać. A co działo się na ulicach dojazdowych do ronda...? Właściwie można było wyłączyć silnik. Tramwaje też stały w sznurku, bo auta blokowały tory. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 11:11 mam ogromna prosbe Dziewczyny, jak ktoras z Was byla, niech opisze wrazenia- jakie sklepy, czy sa jakies specjalne promocje itd, ogolne wrazenia. Wybieram sie tam, ale za jakis czas, kiedy minie ta fala, bo jestem w 8 mc ciazy i nie wyobrazam sobie siebie w tlumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.04, 11:56 obawiam się,że póżniej może być po promocjach,które są zazwyczaj przygotowywane na czas otwarcia, a po otwarciu cóż te same sklepy ta sama oferta i ta sama cena /a może i drożej,bo nowe/jak w innych centach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? IP: 62.233.181.* 20.10.04, 13:29 Ciekawe, czy jakby otwierali nowy teatr ze świetnym zapleczem technicznym i mega zespołem to też by się tak wszyscy do niego na tym rondzie zabijali:) Odpowiedz Link Zgłoś
regata7 Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 15:18 taaaa... z pewnoscią... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanessa Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 17:32 jest bosko, sklepow wiecej niz gdzie indziej, super jedzonko, super widok na warszawe przez wielkie okno ... normalnie lux-malina Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 19:42 zaraz się zżygam Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 19:43 ... a nawet zrzygam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 21:49 Tiaaa, jakie biedne to nasze społeczeństwo. Tak skandalicznie niskie wynagrodzenia i wysoki poziom bezrobocia, a oni co, włóczą się po centrach handlowych i na dodatek w godzinach pracy! W naszej pięknej stolicy aż roi się od nowych malli, CH i innych konsumenckich "promised lands". Przykro mi, ale nie wierzę absolutnie aby wszystkie sklepy i knajpy znajdujące się w centrach handlowych były pralniami pieniędzy. W końcu widzę wiele osób wychodzących z pełnymi torbami oraz wpychających do gardzieli tony trendowego żarcia i drogich trunków. Polska biednym krajem? Ależ wypraszam sobie! No chyba że wyszyscy mamy w domu czarodziejską mennicę;-P Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 21:53 A tak na marginesie solidaryzuję się z Kochanicą Francuza, ergo mam to w dupie!:-D Wolę poczciwą galerię Mokotów, Kliff i Wola Park:-) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 22:48 ja tez mam w dupie domy towarowe, handlowe i inne badziewia Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 23:08 sigrun napisała: > A tak na marginesie solidaryzuję się z Kochanicą Francuza, ergo mam to w > dupie!:-D > ostatni mój zakup pochodzi z blue city,ale tylko dlatego,że mi monnari gdzie indziej zamknęli:-((((,a się uparłam... nic nie trafiłam,bo była końcówka sezonu,więc uparłam się powtórnie,że jak już jestem,to te letnie spodnie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 23:10 kochanica.francuza napisała: > sigrun napisała: > > > A tak na marginesie solidaryzuję się z Kochanicą Francuza, ergo mam to w > > dupie!:-D >a w ogóle to miałam na myśli,ze starczy już tych centrów handlowych:co,mało ich mamy?Nie mają się gdzie ubrać biedni obywatele i obywatelki? W ruskich szarikach (pseudodżinsy z zeszłego ustroju)chodzić muszą? A że przy naszej biedzie straszliwej to wszystko nie upada,faktycznie,cud ekonomiczny... Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: Kto byl?Napiszcie jak tam jest? 20.10.04, 22:12 To taka nowa świecka tradycja: ludzie spędzają czas wolny w centrach handlowych. Zakupią mnóstwo niepotrzebnych rzeczy, wypiją kawkę, pochodzą sobie, pooglądają, może spotkają kogoś znajomego... Przy okazji popatrzą sobie na innych szczęśliwych ludzi, którzy nie mają co robić z czasem, więc walą jak w dym do centrum handlowego. Kino, teatr, literatura: nudy. Niech żyją Arkadie i im podobne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptyś Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kosson.com 20.10.04, 22:20 Wróciłam przed chwilą z arkadii i .... wcale nie jestem tak bardzo zachwycona, duze to fakt, ale myślałam , że jest jeszcze wieksze. Duzo sklepłów jeszcze nie jest otwartych, dopiero sie robią. Mam wykaz sklepów jakie tam są z gazetki, ale jest ich tyle, że ich nie przepiszę, zajełoby to baardzo duuuzo miejsca. Np w Carry jest wszystko 50% taniej, w C&A 20 % na otwarcie i tak w wielu innych sklepach... Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.41.113.* 21.10.04, 13:01 wczoraj bylam, strasznie zmeczona do domu wrocilam i do tego nic nie kupilam! no, nie do konca nic - czapke w cropp town... super zakup w najwiekszym CH! szczerze mowiac, jakos nic nie zrobilo na mnie jakiegos super wrazenia, sklepy te same co wszedzie, a jesli jakies inne to nie na moja kieszen... jak juz ludzie pozwiedzaja, zrobi sie troche badziej pusto, otwarte zostana wszytskie sklepy to sie wybiore i na spokojnie pochodze- wczoraj to bylo niemzoliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 22.10.04, 12:58 a gdzie ta arkadia jest- adres moze mi ktos podac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.17.37.* 26.10.04, 15:14 Arkadia jest na Rondzie Babka... teraz ono sie chyba jakos inaczej nazywa... ale na przeciw Babka Tower na koncu al. Jana Pawla II w kierunku Zoliborza, u zbiegu z Towarowa chyba... (przy powazkach) Trafisz na pewno. Bylam w niedziele, i uwazam ze to ogromny sklep... najwiekszy zdecydowanie w europie srodkowo-wschodniej! Sa tam wszystkie sklepy jakie mozna sobie wyobrazic... takiego wyboru nie ma nawet w galerii mokotow. Towary, jak narazie, bardzo luksusowe!(+). Jest nawet pijalnia czekolady Wedla, w duzo lepszym stylu jak oryginalna na szpitalnej. Chociaz mialabym zastrzezenia co do sprzedawcow! Na mizernym poziomie, w restauracji dostalam oba dania zimne (w 2 roznych bufetach), we wszystkich sklepach z bielizna (a jest ich chyba >15, nawet pytalam w calzed/intimmissi) expedientki nie mialy pojecia co to halka (do spodnicy) i twierdzily ze nie maja czegos takiego. Dzien pozniej kupilam halke w calzedoni/intimmissi na dworcu wilenskim i pani twierdzila, ze w kazdym butiku maja w stalej sprzedazy halki. Wiec niekompetentna osluga w tych sklepach! Ale towar jak najlepszej jakosci.. i ma jeszcze takie towary, ktore w innych sklepach juz dawno zostaly wyczesane! Pozdrawiam, Milych zakupow! Sonia P.s OGromne korki! Przy dojezdzie... i przy parkowaniu w centrum... uwazajcie... przy parkowaniu... sa tam czujniki, ktore licza ile jest wolnych miejsc... ale nie licza chyba maluchow, matizow itp bo jak sie wjezdza w aleke to wszystkie miejsca okazuja sie zajete... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 16:09 Ja osobiscie lubie centra handlowe. W tym znaczeniu, ze wszystko jest pod jednym dachem, nie musze latac po calym centrum by cos dostac, szukac miejsca, placic za parking, rozbierac, sie, ubierac, schladzac, przegrzewac, itp. Ma kilka swoich sklepow, wpadam jak burza, jak cos kupuje to hurtowo i wypadam. Wiem, co mi sie podoba a co nie, kupuje okazje, mam dosc dobrze skomponowana szafe wiec nie musze chodzic i szukac konkretnej rzeczy, ktora musi byc uniwersalna. A dla samego spedzania czasu w centrach to bym w zyciu sie tam nie wybrala bo mnie mecza. Ale co kto lubi. Pozdrawiam Kaska. Odpowiedz Link Zgłoś
luka_ Re: jutro roztwarcie CH Arkadia !!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.04, 12:06 A ja byłam w zeszły wtorek w Arkadii na otwarciu dla VIP-ów. Niestety nie widziałam żadnego VIP-a, może poza prowadząca galę Grażyną Torbicką ;-) Centrum jak centrum, wcale nie wyglada na takie wielkie, była kupa ludzi, którzy wymietli wszystko ze szwedzkiego bufetu, poza tym jakieś mierne "występy artystyczne" i tyle. Co do sklepów, to chyba wszędzie są takie same... :-) Zaś co do tych, pożal się Boże kafejek, to widziałam kilka sterylnych pudełek ze skórzanymi kanapami, zupełnie bez klimatu i charakteru. Nawet nie wiadomo, gdzie się kończy jedna, a zaczyna druga. Pod tym względem Warszawa ma lata świetlne do nadrobienia... Pozdrowienia też poniekąd z Powiśla :-) warszawska krakuska Odpowiedz Link Zgłoś