Dodaj do ulubionych

Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ?

26.01.26, 22:02
Najpierw mów Nawrockiemu co zawetować a co nie. Teraz nakazuje Kaczyńskiemu z kim może wejść w koalicję. ☹️😱Jarosław Kaczyński uderzył w Grzegorza Brauna. Porównał go do Putina wiadomosci.onet.pl/kraj/jaroslaw-kaczynski-uderzyl-w-grzegorza-brauna-porownal-go-do-putina/ljx2w55?utm_source=multi-platform&utm_medium=social&utm_campaign=share-button
Obserwuj wątek
    • adam.eu Re: Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ? 26.01.26, 22:34
      Tu z Kaczyńskim to niezupełnie możesz mieć racje. Mógł też tak powiedzieć od siebie. Może czas wyjaśni?
      Co do Nawrockiego to trudno twierdzić, że nie jest sterowany, jedyna możliwość, to że tylko sam chce się przypodobać.
      • kaminska-j Re: Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ? 26.01.26, 23:50
        Słyszałam opinie że Nawrocki zawetował DSA na prośbę USA by firmy amerykańckie miały zyski
        • mateusz.urbanski Re: Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ? 27.01.26, 09:22
          > .. zawetował DSA na prośbę USA by firmy amerykańckie
          > miały zyski

Batyr z
          pewnością zawetował, by zyskać przychylność Trumpa dla swojej osoby
          Zapodał przecież - " robi to, co jest bliskie jego/ znaczy Batyrowej/osobie"😂
          Batyr jest osobą prezydencką☝️
          I batyrową osobę prezydencką Pomarańczowy publicznie pochwalił
      • no-popis Re: Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ? 27.01.26, 06:39
        adam.eu napisał:

> Co do Nawrockiego to trudno twierdzić, że nie jest sterowany, jedyna możliwość,
        > to że tylko sam chce się przypodobać.
        Słabe.
        Tak zachowuje się człowiek, który chce się przypodobać:
        youtu.be/THQ_8iEkx1c?t=17

PS
        to nie są fejki czy jakieś fotomontaże. To się dzieje naprawdę.
    • bobislaw.borboje USA wtrącało sie do polskich spraw 26.01.26, 22:43
      ingerując (w imieniu Putina) w wybory prezydenckie.
      • kaminska-j Re: USA wtrącało sie do polskich spraw 26.01.26, 23:51
        To też☹️ Czyli rządzi nami Tramp
        • hordol Re: USA wtrącało sie do polskich spraw 27.01.26, 06:04
          kaminska-j napisała:

> To też☹️ Czyli rządzi nami Tramp
          a nie tusk?
      • no-popis Re: USA wtrącało sie do polskich spraw 27.01.26, 07:53
        bobislaw.borboje napisała:

> ingerując (w imieniu Putina) w wybory prezydenckie.
        Przecież Putin stawiał na Tuska.
        Tusk mu się zresztą odwzajemniał twierdząc, cytat: "miałem poczucie, że rozmawiam z politykiem o podobnych standardach co ja”
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: USA wtrącało sie do polskich spraw 27.01.26, 08:47
          Grzegorz Kot
          @gfkot
          ·
          11h
          Idiota, według którego Putin zabił mu brata, ale nie dla zabawy tylko dokręcając śrubę jak to było mu potrzebne, a teraz cieszy się z orkiestry świątecznej pomocy, nie jest taki zły i nie będzie uczestniczył w „radzie pokoju”, więc my będziemy tam obecni, a rząd musi dać miliard. x.com/gfkot/status/2015875870095724764?s=20
          • no-popis Re: USA wtrącało sie do polskich spraw 27.01.26, 10:59
            to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> Grzegorz Kot
            > @gfkot
            > ·
            > 11h
            > Idiota, według którego Putin zabił mu brata, ale nie dla zabawy tylko dokręcając śrubę jak to było mu potrzebne, a teraz cieszy się z orkiestry świątecznej pomocy, nie jest taki zły i nie będzie uczestniczył w „radzie pokoju”, więc my będziemy tam obecni, a rząd musi dać miliard. x.com/gfkot/status/2015875870095724764?s=20
            Widzę, że pracownicy propagandowi ruskich i Tuska rzeżbią już w g...... bo argumentem tego nazwać nie można.
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: USA wtrącało sie do polskich spraw 27.01.26, 11:20
              Ciebie nic nie przekona. Jak cię SB wyrzeźbiła w czasach PRL tak już pozostanie do końca twojego parszywego życia.
              • j-k ejze... 27.01.26, 15:46
                to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> Ciebie nic nie przekona. Jak cię SB wyrzeźbiła w czasach PRL tak już pozostanie
                > do końca twojego parszywego życia.

Parszywe, to ty chyba masz, kurczowo trzymajac sie tego foro - jak rzep opony - byle tylko jechac do przodu.
                • to.ja.pies.na.czarnych Re: ejze... 27.01.26, 17:31
                  Z ciebie biorę przykład.
        • stasi1 Re: USA wtrącało sie do polskich spraw 27.01.26, 16:44
          A skąd wiesz że Putin stawiał na Tuska? Masz dojścia u niego? Jeśli masz te dojścia to nic dziwnego że tutaj tak bronisz tego PiSu
        • bobislaw.borboje Kurszczyzna 28.01.26, 11:13
          dla ciemnego ludu.
    • monalisa2016 Re: Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ? 27.01.26, 11:22
      Co za pytanienaiwne i glupie: "Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ?"
      Przeciez oni sa caly czas w polskiej polityce!!!
      • privus Re: Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ? 27.01.26, 14:42
        Trump swym postępowaniem zmienił spojrzenie na stary porządek świata. Nawet najwierniejsi sojusznicy Stanów Zjednoczonych zmieniają swoje stanowisko wobec USA.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ? 27.01.26, 11:32
      Co może niepokoić szefa BBN? Polskie bezpieczeństwo? Działania Rosji?

Nie, szefa BBN niepokoi że z europejskiej pożyczki SAFE nie możemy kupować sprzętu z USA a to jest niezgodne z amerykańska Narodowa Strategia Obrony i polityką Departamentu Wojny USA.
      x.com/DawidKamizela/status/2016071437874762149?s=20
      https://pbs.twimg.com/media/G_qEsMVW8AAR9Gb?format=jpg&name=900x900
      https://pbs.twimg.com/media/G_nhrpHW0AAHaGv?format=jpg&name=4096x4096
      • monalisa2016 Re: Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ? 27.01.26, 12:26
        No tak w umyslach pewnych ludzi zaciaganie porzyczek z unijnego poczetu, splacanie procentow od kredytu przez europejskiego podatnika, a bogacenie i utrzymywanie przez nich przemyslu zbrojeniowego za wielka woda. Nie dosc ze dolarem przyczyniami sie do utrzymywania bankruta to jeszcze naszymi kieszeniach dodatkowo. Basta, do Stanow po porzyczke a nie do unii albo calkowity wypad z niej!
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ? 27.01.26, 12:48
          Mówisz głosem typowego prawicowego wasala. Europejskie pieniądze należy wydawać w Europie, a nie paść Amerykanów, którzy przy pierwszej lepszej okazji wypną się na Europejczyków.

Europejczycy bardzie powinni mus lec o sobie i przeprowadzać własne projekty. Takie jak ten:

Dziewięć europejskich krajów zainwestuje 1 bilion euro, wraz z innymi firmami, w budowę nowych farm wiatrowych na Morzu Północnym. Celem jest generowanie ośmiokrotnie większej ilości energii wiatrowej do 2050 roku niż obecnie, co zmniejszy zależność od krajów takich jak Rosja czy Stany Zjednoczone.

• monalisa2016 Re: Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ? 27.01.26, 14:04
            to.ja.pies.na.czarnych zmieniesz temat ktory nie ma nic wspolnego z SAFE wymuszonej pozyczce na unii przez Polske i pare polnocnych krajow Europy.

Oprocentowanie pozyczek ma splacac unijny podatnik ku korzysci i zyczen zwasalowanych osobnikow dajac do zrozumienia hegemonowi prosze o wiecej, wiecej wasalstwa by odebrac prawa europejskim krajom do samostanowienia.
            Najlepiej okreslil to brytyjski byly deputowany do parlamentu slynny George Galloway, cytuje jego slow z pamieci poniewaz wideo nie chce mi sie szukac z braku akurat czasu, ano przyblizony cytat: "wpajano nam odwiecznie ze Rosja najedzie na Europe, no coz Rosjanie tym sie nie interesuja, a tu okazuje sie ze Ameryka napada na Europe." Tak czy siak facet ma racje!!!
      • bobislaw.borboje Re: Czy USA wtrąca się do polskiej polityki ? 28.01.26, 11:17
        Ten ubek Cęckiewicz jest niezastąpiony w lizaniu zadu tej republikańskiej małpy "Maga".
        Obok ostra konkurencja w postaci "Przydacza".
      • bobislaw.borboje Na pewno? 28.01.26, 11:18
        Ja tam słyszę "Do-nal-trup! Do-nal-trup!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka