05.02.26, 15:13
Ambasador USA w Polsce poinformował o zerwaniu kontaktów z Marszałkiem Sejmu Włodzimierzem Czarzastym. "Nie będziemy już utrzymywać kontaktów, ani komunikować się z Włodzimierzem Czarzastym, którego oburzające i nieuzasadnione obelgi pod adresem prezydenta Trumpa stały się poważną przeszkodą dla naszych doskonałych relacji z premierem Tuskiem i jego rządem" - wyjaśnił Tom Rose. I komuszek się doigrał.
Obserwuj wątek
    • j-k Ten Ambasador to USA - czy Izraela ? 05.02.26, 15:18
      ...
      www.tokfm.pl/thomas-rose-ambasadorem-usa-w-polsce-kim-jest-zawsze-chwalil-polakow
      • privus Re: Ten Ambasador to USA - czy Izraela ? 05.02.26, 15:41
        Wie, gdzie leży jego osobisty interes i tyle.
        • j-k Przypominam dlaczego Wedel nie mial dzieci: 05.02.26, 15:51
          privus napisał:
          > Wie, gdzie leży jego osobisty interes i tyle.

Przypominam - dlaczego Wedel nie mial dzieci:

- bo mial INTERES w czekoladzie.
          • privus Re: Przypominam dlaczego Wedel nie mial dzieci: 05.02.26, 15:54
            Widocznie miał tak interesowne potrzeby :)
    • mateusz572 Re: Czarzasty 05.02.26, 15:19
      Bądź uprzejmy i przytocz te obelgi.
      • j-k pewnie powiedzial... 05.02.26, 15:25
        mateusz572 napisał:
        > Bądź uprzejmy i przytocz te obelgi.

pewnie powiedzial, ze: - lubi Yad Vashem...
        • negativum Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 15:32
          j-k napisał:

> mateusz572 napisał:
          > > Bądź uprzejmy i przytocz te obelgi.
          >
          >
          > pewnie powiedzial, ze: - lubi Yad Vashem...

Prosto z pieca na śniadanie…?
          • boggi_dan Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 15:40
            negativum napisał:

> j-k napisał:
            >
            > > mateusz572 napisał:
            > > > Bądź uprzejmy i przytocz te obelgi.
            > >
            > >
            > > pewnie powiedzial, ze: - lubi Yad Vashem...
            >
            > Prosto z pieca na śniadanie…?
            >
            > To komuniści, mają coś do powiedzenia w tej sprawie? Co innego, gdyby chodziło o kartki na mięso, czy cukier.
            • negativum Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 15:51
              boggi_dan napisał:

> negativum napisał:
              >
              > > j-k napisał:
              > >
              > > > mateusz572 napisał:
              > > > > Bądź uprzejmy i przytocz te obelgi.
              > > >
              > > >
              > > > pewnie powiedzial, ze: - lubi Yad Vashem...
              > >
              > > Prosto z pieca na śniadanie…?
              > >
              > > To komuniści, mają coś do powiedzenia w tej sprawie? Co innego, gdyby ch
              > odziło o kartki na mięso, czy cukier.

Jestem komunistą, ale nie radzieckim. Bliżej mi do Witosa.
              • privus Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 15:59
                negativum napisał:

> Jestem komunistą, ale nie radzieckim. Bliżej mi do Witosa.
                >
                Wyjątkowo i bezmyślniw bredzisz. Witos był przeciwny ideologii komunistycznej. Był patriotą i orędownikiem demokracji parlamentarnej, co czyni go całkowicie odmiennym od prezentowanej przez ciebie na forum ideologii komunistów.
                • negativum Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 16:11
                  privus napisał:

> negativum napisał:
                  >
                  > > Jestem komunistą, ale nie radzieckim. Bliżej mi do Witosa.
                  > >
                  > Wyjątkowo i bezmyślniw bredzisz. Witos był przeciwny ideologii komunistycznej.
                  > Był patriotą i orędownikiem demokracji parlamentarnej, co czyni go całkowicie o
                  > dmiennym od prezentowanej przez ciebie na forum ideologii komunistów.

Przecież napisałem, że niekacapckiej.
                  Komunistą też był Adolf Hitler. Tylko znów z zmutowanym formacie. Był też Jezus Chrystus. I pewnie Jest i św. Jerzy Bolejący nad panią Izą, której zrobił krzywdę.

https://pbs.twimg.com/media/HAFhqDHWYAAbbWZ?format=png&name=small
                  • privus Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 16:16
                    Pojęcie komunizm wywodzi się z łacińskiego słowa communis, oznaczającego „wspólny” i w tym rozumieniu ma rodowód znacznie starszy sięgający przynajmniej 2 tys. lat
                    • negativum Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 16:26
                      privus napisał:

> Pojęcie komunizm wywodzi się z łacińskiego słowa communis, oznaczającego „wspól
                      > ny” i w tym rozumieniu ma rodowód znacznie starszy sięgający przynajmniej 2 tys
                      > . lat

Wiem o tym. Ale dla niektórych do pojęcie narodziło się wraz z Rewolucją Październikową.
                      Nie potrafią go odszukać już wśród plemion pierwotnych sprzed 20 000 lat. Komunizm, taki prawdziwy, istnieje wśród ludzi od początku.
                      • privus Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 16:52
                        Dla niektórych historia zaczyna się od roku 1989 ze wszystkimi tego skutkami.
                        • negativum Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 16:58
                          privus napisał:

> Dla niektórych historia zaczyna się od roku 1989 ze wszystkimi tego skutkami.

To były piękne lata, miałem wtedy 17 lat :)
                          • privus Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 17:26
                            W takich latach można było spoglądać na to jak na ciekawą rozrywkę, ktra w rzeczy samej nią nie była.
                            • negativum Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 17:40
                              privus napisał:

> W takich latach można było spoglądać na to jak na ciekawą rozrywkę, ktra w rzec
                              > zy samej nią nie była.

Z WOS zadawalałem egzamin poprawkowy. Zdenerwował mnie wykładowca. Na jednych zajęciach był pro PZPR, za tydzień już za Solidarnością. I na tych dwóch zajęciach skończyły się u mnie zainteresowanie WOS. Już dalej nie chodziłem. To i bania na koniec roku. Szkole było głupio mnie odrzucić, bo miałem już wolny wstęp na PWr. Na dowolny wydział.

Z tamtych lat zostali mi znajomi i znajome. Dalej z nimi żyję. Wszystko przez to, że nie robiłem z gęby cholewy. Jak coś komuś obiecam, to jest to święte. Byłem krnąbrny, ale można na mnie było polegać.
                              • privus Re: pewnie powiedzial... 05.02.26, 18:05
                                Nie była to wcale sytuacja zero-jedynkowa, jak wielu chce ją przedstawiać. Wystarczy sięgnąć do publikacji zarówno tych oficjalnych jai i nieoficjalnych z tamtego okresu.
      • taziuta Re: Czarzasty 05.02.26, 15:26
        mateusz572 napisał:

Dla debila ambasadora obelgą jest brak wazeliny.
        • no-popis Re: Czarzasty 05.02.26, 19:41
          taziuta napisał:

> mateusz572 napisał:
          >
          >
          > Dla debila ambasadora obelgą jest brak wazeliny.
          Słownictwo godne Murańskiego i Czarzastego oraz całej lewackiej ekipy.
          • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 20:33
            no-popis napisała:

> taziuta napisał:

> > Dla debila ambasadora obelgą jest brak wazeliny.
            > Słownictwo godne Murańskiego i Czarzastego oraz całej lewackiej ekipy.

To jest taziuta w czystej odsłonie. Wyszedł z niego emeryt.
      • boggi_dan Re: Czarzasty 05.02.26, 15:28
        mateusz572 napisał:

Włodzimierz Czarzasty nie poparł inicjatywy przyznania Donaldowi Trumpowi Pokojowej Nagrody Nobla. - Nie zasługuje na nią - podkreślił." ============= Ten niezwykle inteligentny i skromny człowiek, co rzadko idzie u nas w kraju w parze, z pewnością dodał: "moim zdaniem!" . To tylko niewątpliwie chochlik drukarski sprawił, że wypowiedź Drugiej Osoby w kraju została tak zniekształcona. To jest sarkazm człowieku.
        • mateusz572 Re: Czarzasty 05.02.26, 15:42
          boggi_dan napisał:

> mateusz572 napisał:
          >
          > Włodzimierz Czarzasty nie poparł inicjatywy przyznania Donaldowi Trumpowi Pokoj
          > owej Nagrody Nobla. - Nie zasługuje na nią - podkreślił." ============= Ten nie
          > zwykle inteligentny i skromny człowiek, co rzadko idzie u nas w kraju w parze,
          > z pewnością dodał: "moim zdaniem!" . To tylko niewątpliwie chochlik drukarski
          > sprawił, że wypowiedź Drugiej Osoby w kraju została tak zniekształcona. To jest
          > sarkazm człowieku.

Wyluzuj bunga bunga. Ma prawo nie poprzeć tym bardziej jak ta osoba nie zasługuje na takową nagrodę.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czarzasty 05.02.26, 15:45
          boggi_dan napisał:

> mateusz572 napisał:
          >
          > Włodzimierz Czarzasty nie poparł inicjatywy przyznania Donaldowi Trumpowi Pokoj
          > owej Nagrody Nobla. - Nie zasługuje na nią - podkreślił." ============= Ten nie
          > zwykle inteligentny i skromny człowiek, co rzadko idzie u nas w kraju w parze,
          > z pewnością dodał: "moim zdaniem!" . To tylko niewątpliwie chochlik drukarski
          > sprawił, że wypowiedź Drugiej Osoby w kraju została tak zniekształcona. To jest
          > sarkazm człowieku.

Gdzie są te obelgi? Wyparowały?
          • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 16:50
            Jak w to tańcu ugi-bugi. A wszystko zależy od panującej temperatury! :)

https://img23.demotywatoryfb.pl//uploads/201109/1315228203_by_daruso_600.jpg
          • no-popis Re: Czarzasty 05.02.26, 19:42
            to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> boggi_dan napisał:
            >
            > > mateusz572 napisał:
            > >
            > > > Bądź uprzejmy i przytocz te obelgi.
            > > Włodzimierz Czarzasty nie poparł inicjatywy przyznania Donaldowi Trumpowi
            > Pokoj
            > > owej Nagrody Nobla. - Nie zasługuje na nią - podkreślił." ============= T
            > en nie
            > > zwykle inteligentny i skromny człowiek, co rzadko idzie u nas w kraju w
            > parze,
            > > z pewnością dodał: "moim zdaniem!" . To tylko niewątpliwie chochlik druk
            > arski
            > > sprawił, że wypowiedź Drugiej Osoby w kraju została tak zniekształcona. T
            > o jest
            > > sarkazm człowieku.
            >
            > Gdzie są te obelgi? Wyparowały?

W Twoim i lewackim środowiska to nie są obelgi jednak w środowiska niepatologicznych to są obelgi.
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czarzasty 05.02.26, 21:01
              > W Twoim i lewackim środowiska to nie są obelgi jednak w środowiska niepatologicznych to są obelgi.

Wymień je i będzie wszystko jasne.
              • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czarzasty 06.02.26, 10:35

> > W Twoim i lewackim środowiska to nie są obelgi jednak w środowiska niepat
                > ologicznych to są obelgi.
                >
                > Wymień je i będzie wszystko jasne.

Doczekam się odpowiedzi?
            • bobislaw.borboje Re: Czarzasty 07.02.26, 09:59
              To, że powiedział, że ten syn suki nie zasługuje na nagrodę, to nie jest obelgą. W twoim patologicznym środowisku może i jest, tylko że nikt z waszej patologii nie jest w stanie wytłumaczyć dlaczego.
        • asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 16:48
          boggi_dan napisał:

> owej Nagrody Nobla. - Nie zasługuje na nią - podkreślił."

Brawo Czarzasty 👏👏👏
          Najwyższa pora aby najważniejsi politycy w Polsce przestali włazić w doopę pomarańczowemu błaznowi.
          Oczywiście Batyr i pisięta będą pomarańczowemu włazić w doopę. Głupota i wazeliniarstwo to ich "wartości".
          • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 16:58
            Nie mniej ważne jest to, by przestali sobie drwić z własnych wyborców. Ale skoro jeszcze mogą to ujeżdżają wszystko, co się tylko da. Sprawdza się stare przysłowie - "czemuś biedny, boś...". Ale czego można się spodziewać po tych, którzy preferują jedynie własne miraże?
            • boggi_dan Re: Czarzasty 05.02.26, 17:03
              privus napisał:

> Nie mniej ważne jest to, by przestali sobie drwić z własnych wyborców. Ale skor
              > o jeszcze mogą to ujeżdżają wszystko, co się tylko da. Sprawdza się stare przys
              > łowie - "czemuś biedny, boś...". Ale czego można się spodziewać po tych, którzy
              > preferują jedynie własne miraże?
              Bożech ilu tu jest lewicowych. Mozna pogadać z prezydentem Wałęsą.
              Niech Lech Wałęsa odda Trumpowi swojego pokojowego Nobla.
              Żeby Amerykanie przestali sie gniewać na Polskie.
              • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 17:27
                Czy dobrze się czujesz?
    • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 15:27
      Jedyna nadzieja w Prezydencie…
      Herr Donald i Towarzysz Czarzasty wyjęci spod prawa.
      • boggi_dan Re: Czarzasty 05.02.26, 15:29
        negativum napisał:

> Jedyna nadzieja w Prezydencie…
        > Herr Donald i Towarzysz Czarzasty wyjęci spod prawa.
        > Czy Czarzasty już złożył kwity do weryfikacji?
      • bobislaw.borboje Re: Czarzasty 07.02.26, 15:39
        Już zad Batyra wylizany.
        • negativum Re: Czarzasty 08.02.26, 11:46
          bobislaw.borboje napisała:

> Już zad Batyra wylizany.

Pies ci mordę lizał…
        • no-popis Re: Czarzasty 08.02.26, 13:59
          bobislaw.borboje napisała:

> Już zad Batyra wylizany.
          PrOstak.
    • taziuta Re: Czarzasty 05.02.26, 15:29
      boggi_dan napisał:

> Ambasador USA w Polsce poinformował o zerwaniu kontaktów z Marszałkiem Sejmu Wł
      > odzimierzem Czarzastym. "Nie będziemy już utrzymywać kontaktów, ani komunikować
      > się z Włodzimierzem Czarzastym, którego oburzające i nieuzasadnione obelgi pod
      > adresem prezydenta Trumpa stały się poważną przeszkodą dla naszych doskonałych
      > relacji z premierem Tuskiem i jego rządem" - wyjaśnił Tom Rose. I komuszek się
      > doigrał.

To raczej Rose sobie grabi. Jeszcze parę takich głupot i doigra się persony non grata.
      • boggi_dan Re: Czarzasty 05.02.26, 15:35
        taziuta napisał:

> boggi_dan napisał:
        >
        > > Ambasador USA w Polsce poinformował o zerwaniu kontaktów z Marszałkiem Se
        > jmu Wł
        > > odzimierzem Czarzastym. "Nie będziemy już utrzymywać kontaktów, ani komun
        > ikować
        > > się z Włodzimierzem Czarzastym, którego oburzające i nieuzasadnione obel
        > gi pod
        > > adresem prezydenta Trumpa stały się poważną przeszkodą dla naszych dosko
        > nałych
        > > relacji z premierem Tuskiem i jego rządem" - wyjaśnił Tom Rose. I komusz
        > ek się
        > > doigrał.
        >
        > To raczej Rose sobie grabi. Jeszcze parę takich głupot i doigra się persony non
        > grata.
        Ty wiesz o czym piszesz człowieku? Niedaleko nas toczy się wojna, a ten komuszek chce nas poróżnić Amerykanami. Z potęgą światową. Może się dogadał z Putinem Czarzasty. Był spokój i następny się dorwał do władzy.
        • taziuta Re: Czarzasty 05.02.26, 15:41

> Ty wiesz o czym piszesz człowieku? Niedaleko nas toczy się wojna, a ten komusze
          > k chce nas poróżnić Amerykanami. Z potęgą światową. Może się dogadał z Putinem
          > Czarzasty. Był spokój i następny się dorwał do władzy.

Lubisz debili, jak widzę. Masz prawo. Miłego dnia.
          • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 15:48
            taziuta napisał:

> Lubisz debili, jak widzę. Masz prawo. Miłego dnia.

Dlaczego obrażasz innych? Był czas, że próbowałeś wrócić na morze. Miałeś z tym kłopoty, zbyt długa przerwa. Wstawiłem się za tobą u kapitana Roberta. Nie przekreśliłem ciebie. Nie olałem. Kto jest większym komunistą? Ty czy ja :)
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czarzasty 05.02.26, 15:50
              Negatyw! To są twoje największe działa?
              • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 15:53

> Negatyw! To są twoje największe działa?

Nie będziemy się tu sprzeczać w sprawach osobistych. Nie czas i nie miejsce po temu.
                • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czarzasty 05.02.26, 15:59
                  To po ki pisior wywlekasz znowu swoje osobiste sprawy?
                  • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 16:19

> To po ki pisior wywlekasz znowu swoje osobiste sprawy?

Gdyż niepokoją mnie święte dziewice…
                    Pomagam wszystkim, bez znaczenia, czy to aby nie komunista radziecki.
            • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 16:02
              negativum napisał:

> Dlaczego obrażasz innych?

Z braku argumentów w dyskusji :)
              • taziuta Re: Czarzasty 05.02.26, 16:25
                privus napisał:

> negativum napisał:
                >
                > > Dlaczego obrażasz innych?
                >
                > Z braku argumentów w dyskusji :)

W jakiej dyskusji? Rose postąpił debilnie, tak jakby uważał nas za podwładnych USA. A podwładny ma wykonywać polecenia swojego pana i basta! Nie chcesz? No to masz! Wyszarzam cię!

Założyciel wątku najwyraźniej nie ma nic przeciwko zamianie jednego Wielkiego Brata na drugiego. A ja mam.
                I mam prawo uważać Rose'a za debila. W sumie nie jego wina, takim go jego pan bóg stworzył. Krzywdę mu zrobił Trump wysyłając na stanowisko, które wymaga choć odrobiny wyczucie, gdzie trafia.
                • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 16:31
                  taziuta napisał:

> A podwładny ma wykonywać polecenia swojego pana i basta! Nie chcesz? No to
                  > masz! Wyszarzam cię!

Jakbym czytał DUCE :) Ogólnie macie coś nie tak z deklem. Wejść narobić i zniknąć.
                • mateusz572 Re: Czarzasty 05.02.26, 16:38
                  taziuta napisał:

> W jakiej dyskusji? Rose postąpił debilnie, tak jakby uważał nas za podwładnych
                  > USA. A podwładny ma wykonywać polecenia swojego pana i basta! Nie chcesz? No to
                  > masz! Wyszarzam cię!
                  >
                  > Założyciel wątku najwyraźniej nie ma nic przeciwko zamianie jednego Wielkiego B
                  > rata na drugiego. A ja mam.
                  > I mam prawo uważać Rose'a za debila. W sumie nie jego wina, takim go jego pan b
                  > óg stworzył. Krzywdę mu zrobił Trump wysyłając na stanowisko, które wymaga choć
                  > odrobiny wyczucie, gdzie trafia.

I pomyśleć, że przed nim mieliśmy Marka Brzezińskiego człowieka dużego formatu.
                  Potrafił współpracować w Polsce i z jedną i drugą opcją polskich polityków. Zaczynał za rządów pisuarów kończył za Tuskowych.
                • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 17:16
                  taziuta napisał:

> W jakiej dyskusji? Rose postąpił debilnie, tak jakby uważał nas za podwładnych
                  > USA.
                  Czy nas? W to raczej wątpię. W moim przekonaniu odnosiło się to do politycznych brylantów zadufanych tylko w sobie.

> A podwładny ma wykonywać polecenia swojego pana i basta! Nie chcesz?
                  > No to masz! Wyszarzam cię!
                  Nie przypomina to Ci powtórki ze scenariusza z dawno minionych czasów?

> Założyciel wątku najwyraźniej nie ma nic przeciwko zamianie jednego Wielkiego B
                  > rata na drugiego. A ja mam.
                  > I mam prawo uważać Rose'a za debila. W sumie nie jego wina, takim go jego pan b
                  > óg stworzył. Krzywdę mu zrobił Trump wysyłając na stanowisko, które wymaga choć
                  > odrobiny wyczucie, gdzie trafia.
                  Myślę, że nie jesteś odosobniony w tym poglądzie.
        • asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 17:08
          boggi_dan napisał:
          >
          Może się dogadał z Putinem
          > Czarzasty.

Z Putinem to dogadał się Trump. Trump witał Putina na czerwonym dywanie i zaprosił do swojego auta. I to po tym, jak Putin był/jest oficjalnie ścigany za zbrodnie na Ukrainie.
        • x2468 Re: Czarzasty 05.02.26, 19:35
          Niedaleko nas toczy się wojna a pewien powszechnie znany (po za ciemnogrodem) idiota chce pilnie zmieniać Konstytucję.
        • bobislaw.borboje Może się dogadał z Putinem 07.02.26, 15:43
          Na razie to się dogadał z Putinem ten pomarańczowy xuj.
      • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 15:43
        taziuta napisał:

> To raczej Rose sobie grabi. Jeszcze parę takich głupot i doigra się persony non
        > grata.

Grabią sobie obaj. Ale zadziwiło mnie, że na hasło towarzysz Czarzasty wyszedłeś z ukrycia.
        Znamy się i jedno nas różni. Nigdy nie należałem do żadnej partii ani ich bojówek.

Jak wprowadzono religię do szkół, przestałem na na nią chodzić.
        • taziuta Re: Czarzasty 05.02.26, 16:44
          negativum napisał:

> taziuta napisał:
          >
          >
          > > To raczej Rose sobie grabi. Jeszcze parę takich głupot i doigra się perso
          > ny non
          > > grata.
          >
          > Grabią sobie obaj. Ale zadziwiło mnie, że na hasło towarzysz Czarzasty wyszedłe
          > ś z ukrycia.

Osobiste uwagi możesz sobie darować. Na morze wróciłem niezależnie od twoich ewentualnych kontaktów i przepracowałem wiele lat aż do emerytury. I więcej proszę do tego nie wracaj.

A co do tematu wątku, to w tym przypadku Czarzasty postąpił prawidłowo. Powiedział, że król jest nagi, a królewski sługus go za to zganił. I tyle.
          • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 16:55
            taziuta napisał:

> negativum napisał:
            >
            > > taziuta napisał:
            > >
            > >
            > > > To raczej Rose sobie grabi. Jeszcze parę takich głupot i doigra się
            > perso
            > > ny non
            > > > grata.
            > >
            > > Grabią sobie obaj. Ale zadziwiło mnie, że na hasło towarzysz Czarzasty wy
            > szedłe
            > > ś z ukrycia.
            >
            > Osobiste uwagi możesz sobie darować. Na morze wróciłem niezależnie od twoich ew
            > entualnych kontaktów i przepracowałem wiele lat aż do emerytury. I więcej prosz
            > ę do tego nie wracaj.
            >
            > A co do tematu wątku, to w tym przypadku Czarzasty postąpił prawidłowo. Powiedz
            > iał, że król jest nagi, a królewski sługus go za to zganił. I tyle.

Widzisz, Czarzasty powiedział, a DUCE zareagowała, jak to ma w zwyczaju.

Ciach i towarzysza nie ma. Dużo zdrówka ci życzę na emeryturze. Sam wiesz, jak niewiele trzeba, by nie wstać z kanapy. Trzymaj się.
      • 7natemat11 Re: Czarzasty 05.02.26, 16:22
        taziuta napisał:

> boggi_dan napisał:
        >
        > > Ambasador USA w Polsce poinformował o zerwaniu kontaktów z Marszałkiem Se
        > jmu Wł
        > > odzimierzem Czarzastym. "Nie będziemy już utrzymywać kontaktów, ani komun
        > ikować
        > > się z Włodzimierzem Czarzastym, którego oburzające i nieuzasadnione obel
        > gi pod
        > > adresem prezydenta Trumpa stały się poważną przeszkodą dla naszych dosko
        > nałych
        > > relacji z premierem Tuskiem i jego rządem" - wyjaśnił Tom Rose. I komusz
        > ek się
        > > doigrał.
        >
        > grata.

Otóż 😊

sutenerzytrojmiasta.pl/
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czarzasty 05.02.26, 15:49
      Herr Karol jako wycieraczka dla amerykańskich buciorów dzielnie próbuje zdyskredytować Czarzastego. Trafiła jednak kosa na kamień. Czarzasty to nie jest liga dla kibola, który pod wpływem dragów nie wie co czyni i kopie sobie polityczny grób.
    • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 16:02
      boggi_dan napisał:

> I komuszek się doigrał.

to raczej my się doigraliśmy mając takiego ciula za marszałka tylko dlatego aby Tusk mógł posadzić swój starczy tyłek na stołku premiera właśnie.
      • 7natemat11 Re: Czarzasty 05.02.26, 16:24
        perla.roztocza napisał(a):

> boggi_dan napisał:
        >
        > > I komuszek się doigrał.
        >
        > to raczej my się doigraliśmy mając takiego ciula za marszałka tylko dlatego aby
        > Tusk mógł posadzić swój starczy tyłek na stołku premiera właśnie.

Ambasador mógłby pomilczeć oczywiście ale widać że szybciej mówi niż myśli.

sutenerzytrojmiasta.pl/
        • x2468 Re: Czarzasty 05.02.26, 19:39
          Ambasador czuje się gubernatorem.
          • negativum Re: Czarzasty 06.02.26, 12:44
            x2468 napisał:

> Ambasador czuje się gubernatorem.

Prawdopodobnie ów tajemniczy list dostali także i Prezydent i Premier. Ale tylko Towarzysz Czarzasty się wychylił.
            • stefan4 Re: Czarzasty 06.02.26, 13:02
              negativum:
              > Prawdopodobnie ów tajemniczy list dostali także i Prezydent i Premier.

Tak Ci sugerowano na odprawie?

Bo mnie mówili, że list napisał przewodniczący parlamentu Izraela (Knesethu) oraz podległy mu przewodniczący parlamentu USA (Kongresu) do swoich kumpli po fachu — przewodniczących różnych parlamentów. Być może istniał jakiś inny list prezydenta Izraela oraz podległego mu prezydenta USA do różnych prezydentów, ale o tym wiesz tylko Ty.

- Stefan
      • mateusz572 Re: Czarzasty 05.02.26, 16:45

> to raczej my się doigraliśmy mając takiego ciula za marszałka tylko dlatego aby
        > Tusk mógł posadzić swój starczy tyłek na stołku premiera właśnie.

Szykuj perełka obrzyna tam na Roztoczu. Przywitasz sąsiadów ze wschodu, tych z dalszego niż Kijów wschodu.
        Tych z Kijowa nie lubisz przecie, a tych bardziej wschodnich?
        Obrzyna przecie umiesz obsługiwać boś w wojsku był czym się nam tutaj chwaliłeś.
        Tak więc czerep pod hełm pakuj i naprzód po moskiewsku to brzmi: wpieriod.
        • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 16:57
          mateusz572 napisał:

> Szykuj perełka obrzyna tam na Roztoczu. Przywitasz sąsiadów ze wschodu, tych z
          > dalszego niż Kijów wschodu.
          > Tych z Kijowa nie lubisz przecie, a tych bardziej wschodnich?
          > Obrzyna przecie umiesz obsługiwać boś w wojsku był czym się nam tutaj chwaliłeś
          > .
          > Tak więc czerep pod hełm pakuj i naprzód po moskiewsku to brzmi: wpieriod.

to Czarzasty jełopie był zaangażowanym członkiem partii komunistycznej pod butem moskiewskim.
          Skoro popierasz takiego gnoja to sam taki jesteś właśnie.
          • boggi_dan Re: Czarzasty 05.02.26, 17:06

> mateusz572 napisał:
            >
            > > Szykuj perełka obrzyna tam na Roztoczu. Przywitasz sąsiadów ze wschodu, t
            > ych z
            > > dalszego niż Kijów wschodu.
            > > Tych z Kijowa nie lubisz przecie, a tych bardziej wschodnich?
            > > Obrzyna przecie umiesz obsługiwać boś w wojsku był czym się nam tutaj chw
            > aliłeś
            > > .
            > > Tak więc czerep pod hełm pakuj i naprzód po moskiewsku to brzmi: wpieriod
            > .
            >
            > to Czarzasty jełopie był zaangażowanym członkiem partii komunistycznej pod bute
            > m moskiewskim.
            > Skoro popierasz takiego gnoja to sam taki jesteś właśnie.
            Gdybym w 1989 roku usłyszał, że za 37 lat Polacy pozwolą rządzić stary towarzyszom z PZPR uznałbym to za sen wariata. Ale jest jeszcze gorzej.
            Pani aktorka, ta co ogłosiła, że dziś komuna się skończyła po 37 latach od tamtego kłamstwa specjalizuje się w obrażaniu prawicowego Prezydenta RP.
            Czyż to nie dopełnia smutnego obrazu polskiej sceny politycznej 2026?
            • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 17:31
              boggi_dan napisał:

> Gdybym w 1989 roku usłyszał, że za 37 lat Polacy pozwolą rządzić stary towarzys
              > zom z PZPR uznałbym to za sen wariata. Ale jest jeszcze gorzej.
              > Pani aktorka, ta co ogłosiła, że dziś komuna się skończyła po 37 latach od tamt
              > ego kłamstwa specjalizuje się w obrażaniu prawicowego Prezydenta RP.
              > Czyż to nie dopełnia smutnego obrazu polskiej sceny politycznej 2026?

Chłopcze, nie wiele wiesz o tamtym okresie a propagandowe bajki wiedzy nie zastąpią.
            • x2468 Re: Czarzasty 05.02.26, 19:42
              Batyr jest tak prawicowy jak ty chińskim cesarzem.
          • mateusz572 Re: Czarzasty 05.02.26, 17:06

> to Czarzasty jełopie był zaangażowanym członkiem partii komunistycznej pod bute
            > m moskiewskim.
            > Skoro popierasz takiego gnoja to sam taki jesteś właśnie.

No był.
            A teraz nie jest i ma odwagę powiedzieć prawdę w odróżnieniu od pisuarowych fałszywców.
            A ty głębio intelektualna z Roztocza za czym jesteś ? Za prawdą czy za lizodupstwem w drugą stronę?
            • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 17:22
              mateusz572 napisał:

> No był.
              > A teraz nie jest i ma odwagę powiedzieć prawdę

no tak jełopie, powiedział prawdę i to do kamery, że jest starym komuchem właśnie.
              • asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 17:41
                >
                > no tak jełopie, powiedział prawdę i to do kamery, że jest starym komuchem właśnie.

Widać, że różne telewizje oglądamy. Ja widziałam to na żywo w kilku telewizjach i nic takiego nie widziałam, o czym piszesz. Fakt nie ogladam Republiki, Rydzyka, Karnowskich, Stanowskiego i innych tegi typu tv. Może zmień telewizje to wreszcie zobaczysz prawdziwą rzeczywistość, a nie pisowsko-kościelne info, które nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
                • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 17:48
                  asia-loi napisała:

> Widać, że różne telewizje oglądamy.

ja nie oglądam żadnej bo nie mam odbiornika.
                  Kiedyś miałem ale kot tam nasikał i telewizor spalił się właśnie.
                  • asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 17:57

> ja nie oglądam żadnej bo nie mam odbiornika.
                    > Kiedyś miałem ale kot tam nasikał i telewizor spalił się właśnie.

😱
                    Fajny ten kot 😹
                    • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 18:09
                      asia-loi napisała:

> Fajny ten kot 😹

tak ale niestety już przeniósł się do krainy wiecznych łowów na myszy właśnie.
                  • j-k przy Twojej liczbie dzieci 05.02.26, 18:00
                    ja nie oglądam żadnej bo nie mam odbiornika.

przy Twojej liczbie dzieci - to i tak masz zawsze informacje "z pierwszej reki" :)
                    • perla.roztocza Re: przy Twojej liczbie dzieci 05.02.26, 18:11
                      j-k napisał:

> przy Twojej liczbie dzieci - to i tak masz zawsze informacje "z pierwszej reki
                      > " :)

przede wszystkim to mam wydatki.
                      Chłopaki są jednak tańsi a dziewczynki mają większe potrzeby finansowe właśnie.
                • boggi_dan Re: Czarzasty 06.02.26, 15:21
                  asia-loi napisała:

> perla.roztocza napisał(a):
                  > >
                  > > no tak jełopie, powiedział prawdę i to do kamery, że jest starym komuchem
                  > właśnie.
                  >
                  > Widać, że różne telewizje oglądamy. Ja widziałam to na żywo w kilku telewizjach
                  > i nic takiego nie widziałam, o czym piszesz. Fakt nie ogladam Republiki, Rydzy
                  > ka, Karnowskich, Stanowskiego i innych tegi typu tv. Może zmień telewizje to wr
                  > eszcie zobaczysz prawdziwą rzeczywistość, a nie pisowsko-kościelne info, które
                  > nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
                  >
                  > Spróbuj ty Aśka. Bo jesteś trochę zacofana. Ja oglądam wszystkie.

• asia-loi Re: Czarzasty 06.02.26, 16:21
                    boggi_dan napisał:
                    > >
                    > > Spróbuj ty Aśka. Bo jesteś trochę zacofana. Ja oglądam wszystkie.
                    >
                    Skoro oglądasz wszystkie, to jak ci się spina przekaz z pisowskich szczujni z tym co jest w innych telewizjach, necie, prasie?
                    Nie przeszkadza ci, że o pisowskich aferach w Republice czy u Rydzyka nie ma nic lub jest tylko ledwo wspomniane?
                    Natomiast afery, wypowiedzi Koalicji 15 X są wyrwane z kontekstu, przekłamane. Ważne wydarzenia nie są pokazywane w całości lub w ogóle.
                    Podobają ci się kłamliwe paski w Republice?
                    A tak przy okazji, wsparłeś Republikę kasą?, bo nie mają kasy na koncesję i mogą im wyłączyć nadawanie. Może Sakiewicz w Monaco przebimbał 🤔😂
                    • negativum Re: Czarzasty 06.02.26, 18:39
                      asia-loi napisała:

> Natomiast afery, wypowiedzi Koalicji 15 X są wyrwane z kontekstu, przekłamane.

15 X 2023 nie powstała żadna koalicja. Herr Donald jak zwykle łgał.
                      Koalicja powstała 10 XI 2023. Prawie miesiąc po wyborach.
                  • privus Nomi wszystko jest jasne 07.02.26, 16:58
                    boggi_dan napisał:

> > Spróbuj ty Aśka. Bo jesteś trochę zacofana. Ja oglądam wszystkie.
                    >
                    Te wszystkie oglądane wmówiły Ci, że to Czarzasty nominalnie wręcza nagrody pokojowe Nobla :)
            • boggi_dan Re: Czarzasty 05.02.26, 17:30
              mateusz572 napisał:

>
              >
              > > to Czarzasty jełopie był zaangażowanym członkiem partii komunistycznej po
              > d bute
              > > m moskiewskim.
              > > Skoro popierasz takiego gnoja to sam taki jesteś właśnie.
              >
              > No był.
              > A teraz nie jest i ma odwagę powiedzieć prawdę w odróżnieniu od pisuarowych fał
              > szywców.
              > A ty głębio intelektualna z Roztocza za czym jesteś ? Za prawdą czy za lizodu
              > pstwem w drugą stronę?
              To nie sen wariata to polska rzeczywistość. Nie dość, że atakuje prezydenta Nawrockiego to i Trumpa. Całkiem mu się w głowie przewróciło. Jak on ma dalej funkcjonować w sejmie?
              • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 18:38
                A nie chcesz czasem zauważyć, że Kaczyński tracąc kontrolę nad Nawrockim wpuszcza go w maliny dążąc tym samym do jakiegoś ustabilizowania sytuacji w rozpadającym PiS?
                Przecież Batyr na tej samej bazie PiS buduje kolejna opcję o znacznie większej możliwości praktycznego przełożenia swoich pomysłów nad pozostałymi frakcjami. Wyeliminowanie go z gry otwiera pewne szanse opanowania sytuacji w samym PiS. Chociaż i w to należy wątpić, ponieważ wewnętrzne rozbieżności za daleko to już zaszły.

W moim przekonaniu postępująca kompromitacja Batyra może stworzyć mu takie szanse.
                • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 18:50
                  privus napisał:

> A nie chcesz czasem zauważyć, że Kaczyński tracąc kontrolę nad Nawrockim wpuszc
                  > za go w maliny dążąc tym samym do jakiegoś ustabilizowania sytuacji w rozpadają
                  > cym PiS?
                  > Przecież Batyr na tej samej bazie PiS buduje kolejna opcję o znacznie większej
                  > możliwości praktycznego przełożenia swoich pomysłów nad pozostałymi frakcjami.
                  > Wyeliminowanie go z gry otwiera pewne szanse opanowania sytuacji w samym PiS. C
                  > hociaż i w to należy wątpić, ponieważ wewnętrzne rozbieżności za daleko to już
                  > zaszły.
                  >
                  > W moim przekonaniu postępująca kompromitacja Batyra może stworzyć mu takie szan
                  > se.

Tylko, że Prezydenta popiera więcej ludzi niż go wybrało. A Kaczor cwany jest, nie będzie siedział na stolcu jak Stalin, czy Herr Donald do naturalnej śmierci.
                  • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 19:28
                    Jak na razie można to wyczytać jedynie z wyników badań CBOS. W innych pracowniach ranking zaufania wygląda nieco inaczej.
                    • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 20:02
                      privus napisał:

> Jak na razie można to wyczytać jedynie z wyników badań CBOS. W innych pracownia
                      > ch ranking zaufania wygląda nieco inaczej.

To już przeziębiała Doda
                      x.com/i/status/2018935863447605546
              • mateusz572 Re: Czarzasty 05.02.26, 18:42
                boggi_dan napisał:

> mateusz572 napisał:
                >
                > > perla.roztocza napisał(a):
                > >
                > >
                > > > to Czarzasty jełopie był zaangażowanym członkiem partii komunistycz
                > nej po
                > > d bute
                > > > m moskiewskim.
                > > > Skoro popierasz takiego gnoja to sam taki jesteś właśnie.
                > >
                > > No był.
                > > A teraz nie jest i ma odwagę powiedzieć prawdę w odróżnieniu od pisuarowy
                > ch fał
                > > szywców.
                > > A ty głębio intelektualna z Roztocza za czym jesteś ? Za prawdą czy za
                > lizodu
                > > pstwem w drugą stronę?
                > To nie sen wariata to polska rzeczywistość. Nie dość, że atakuje prezydenta Naw
                > rockiego to i Trumpa. Całkiem mu się w głowie przewróciło. Jak on ma dalej funk
                > cjonować w sejmie?

To nie sen wariata drogi bunga bunga.
                Trumpa nie zaatakował tylko powiedział, że nie należy mu się Nobel i podał powody.
                A ty natomiast czas najwyższy abyś do woja poszedł pod rozkazy twojego ulubionego prezydenta i sam osobiście mu krzyknął "czołem panie prezydencie" a następnie pomaszerował na wschodnią granicę na przykład na Roztocze. Z perełką ramię w ramię będziesz tam wspierał swojego prezydenta filując za wschodnią granicę.
          • asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 17:18
            perla.roztocza napisał
            >
            > to Czarzasty jełopie był zaangażowanym członkiem partii komunistycznej pod butem moskiewskim.

A ty perła kogo popierasz?
            Kto z dzisiejszych liczących się polityków z PiS-u czy obu Konf walczył wtedy z komunistami. Co wtedy robił i jak walczył Jarosław Polskę Zbaw i inni?
            • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 17:23
              asia-loi napisała:

> A ty perła kogo popierasz?

zasadniczo to popieram siebie, i moich sześć córek właśnie.
              • asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 17:31
                >
                > zasadniczo to popieram siebie, i moich sześć córek właśnie.

Zero zdziwienia, jeżeli chodzi o twoją odpowiedź.
                Nie możesz nikogo wskazać, bo nikt z tych których popierasz nie walczył z komuną. Mocni są tylko w gębie, sami nic nie zrobili i nie zrobią, a fajnie się krytykuje innych siedząc w fotelu. W razie W, pierwsi będą zwiewać z Polski.
                • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 17:36
                  asia-loi napisała:

> Nie możesz nikogo wskazać, bo nikt z tych których popierasz nie walczył z komuną.

no przeciez wskazałem kogo popieram i faktycznie z komuną nie walczyłem.

> W razie W, pierwsi będą zwiewać z Polski.

ja mam legalną broń więc może sobie postrzelam właśnie.

• asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 17:46
                    >
                    > no przeciez wskazałem kogo popieram i faktycznie z komuną nie walczyłem.

Gdzie wskazałeś? Przypomnij jeszcze raz.
                    >
                    > ja mam legalną broń więc może sobie postrzelam właśnie.
                    >
                    Do takich jak ja?
                    • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 17:50
                      asia-loi napisała:

> Gdzie wskazałeś? Przypomnij jeszcze raz.

dobrze, napiszę to jeszcze raz - popieram siebie i moje córki.

> Do takich jak ja?

do ciebie strzelać? a czemu?
                      Masz zamiar napaść na Polskę czy jak właśnie?
                      • asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 18:04
                        >
                        > dobrze, napiszę to jeszcze raz - popieram siebie i moje córki.
                        >
                        A to git 👍
                        >
                        > do ciebie strzelać? a czemu?
                        > Masz zamiar napaść na Polskę czy jak właśnie?

No to mi ulżyło, że do mnie nie będziesz strzelał 👵
                        Cieszę się, że będziesz strzelal do tych co nas napadną czyli do ruskich. Tylko wiesz, ci obecnie "prawdziwi i jedyni" patrioci - popierają ruskich. 🥺
                        • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 18:08
                          asia-loi napisała:

> Tylko
                          > wiesz, ci obecnie "prawdziwi i jedyni" patrioci - popierają ruskich. 🥺

tak wiem, Tusk mówił, że razem z Putinem będą pilnować aby nikt nie sypał piasku w tryby.
                          A Putin dodawał, że Tusk to jego człowiek w Warszawie właśnie.
                          • asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 19:17

> asia-loi napisała:
                            > Tylko
                            > > wiesz, ci obecnie "prawdziwi i jedyni" patrioci - popierają ruskich. 🥺
                            >
                            > tak wiem, Tusk mówił, że razem z Putinem będą pilnować aby nikt nie sypał piasku w tryby.
                            > A Putin dodawał, że Tusk to jego człowiek w Warszawie właśnie.

Tusk to patriota, a ja pisałam o "prawdziwych patriotach".
                            Poza tym już kiedyś w innym wątku obnażałam twoją manipulację dotyczącą tego co Tusk o Putinie powiedział. Drugi raz pisać tego nie będę.
                            Przypomnę tylko, że to co wtedy o sobie powiedzieli było w innych realiach i innej rzeczywistości. Nikt się nie spodziewał, że z Putina jest taki łgarz i zbrodniarz.
            • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 17:33
              asia-loi napisała:

> Kto z dzisiejszych liczących się polityków z PiS-u czy obu Konf walczył wtedy z
              > komunistami. Co wtedy robił i jak walczył Jarosław Polskę Zbaw i inni?
              >
              Wiedza na ten temat niestety nie jest budująca.
              • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 17:41
                privus napisał:

> Wiedza na ten temat niestety nie jest budująca.

otóż to, brak jest wiedzy czy dali komuniście Czarzastemu po ryju w czasach gdy wysługiwał się Moskalom właśnie.
                • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 18:13
                  Przykro mi, ale taka powaga zaprezentowana w tym wpisie nosi charakter puklerza głupców.
                  Dla otrzeźwienia sięgnij sobie do rozprawy doktorskiej Lecha Kaczyńskiego. Rozprawa jego brata też nie budzi zachwytu.
                  • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 18:17
                    privus napisał:

> Dla otrzeźwienia sięgnij sobie do rozprawy doktorskiej Lecha Kaczyńskiego. Rozp
                    > rawa jego brata też nie budzi zachwytu.

a przeczytałeś te prace czy tylko wiesz to co ci w tefałenie powiedzieli właśnie?
                    • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 18:40
                      A potrafisz zrozumieć sens wpisu powyżej?
                      • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 18:42
                        privus napisał:

> A potrafisz zrozumieć sens wpisu powyżej?

a jest ktoś kto potrafi zrozumieć ciebie właśnie?
                        • privus Re: Czarzasty 05.02.26, 20:04
                          Z problemami w czytaniu ze zrozumieniem zwróć się do swej ławy szkolnej.
    • taziuta Re: Czarzasty 05.02.26, 16:53
      Komentarz lewicy:

— Trochę mi to przypomina czasy dawno minione, gdy za obrazę portretu Stalina można było wylądować na Syberii — mówi w rozmowie z Onetem wiceszefowa klubu Lewicy Anita Kucharska-Dziedzic. Tak posłanka komentuje decyzję ambasadora Stanów Zjednoczonych Thomasa Rosea, który ogłosił zerwanie kontaktów z marszałkiem Sejmu Włodzimierzem Czarzastym. — (...) Utwierdzam się w przekonaniu, że działania prezydenta Nawrockiego są sterowane z USA — dodaje z kolei Anna Maria Żukowska, szefowa klubu Lewicy.
    • taziuta Re: Czarzasty 05.02.26, 17:01
      A tak napisał Tusk:

"Panie Ambasadorze Rose, sojusznicy powinni się szanować, a nie pouczać. Przynajmniej tak w Polsce rozumiemy partnerstwo" — napisał na portalu X premier Donald Tusk, zwracając się do ambasadora USA w Polsce.
      • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 17:06
        taziuta napisał:

> A tak napisał Tusk:
        >
        > "Panie Ambasadorze Rose, sojusznicy powinni się szanować, a nie pouczać. Przyna
        > jmniej tak w Polsce rozumiemy partnerstwo" — napisał na portalu X premier Donal
        > d Tusk, zwracając się do ambasadora USA w Polsce.

Ale Radzio nie mam jaj?
        To on wydala ambasadora. Oczywiście przy akceptacji Herr Donalda. Prezydent w tym wypadku nie ma nic do gadania.
      • boggi_dan Re: Czarzasty 05.02.26, 17:10
        taziuta napisał:

> A tak napisał Tusk:
        >
        > "Panie Ambasadorze Rose, sojusznicy powinni się szanować, a nie pouczać. Przyna
        > jmniej tak w Polsce rozumiemy partnerstwo" — napisał na portalu X premier Donal
        > d Tusk, zwracając się do ambasadora USA w Polsce.
        Daj spokój taziuta. Przypominam, dla Czarzastego Armia Czerwona wyzwoliła Polskę w 1945 roku, towarzysz generał Jaruzelski to bohater, a generał Kukliński to zdrajca.
        • negativum Re: Czarzasty 05.02.26, 17:15
          boggi_dan napisał:

> taziuta napisał:
          >
          > > A tak napisał Tusk:
          > >
          > > "Panie Ambasadorze Rose, sojusznicy powinni się szanować, a nie pouczać.
          > Przyna
          > > jmniej tak w Polsce rozumiemy partnerstwo" — napisał na portalu X premier
          > Donal
          > > d Tusk, zwracając się do ambasadora USA w Polsce.
          > Daj spokój taziuta. Przypominam, dla Czarzastego Armia Czerwona wyzwoliła Polsk
          > ę w 1945 roku, towarzysz generał Jaruzelski to bohater, a generał Kukliński to
          > zdrajca.

Podobnie jak gen. Maczek :(

• taziuta Re: Czarzasty 05.02.26, 17:40
          boggi_dan napisał:

> Daj spokój taziuta. Przypominam, dla Czarzastego Armia Czerwona wyzwoliła Polskę w 1945 roku,
          > towarzysz generał Jaruzelski to bohater, a generał Kukliński to zdrajca.

W związku z powyższym ambasador USA może nas pouczać? Ćwiczyć w posłuszeństwie? Daj spokój.
          • boggi_dan Re: Czarzasty 05.02.26, 17:58
            taziuta napisał:

> boggi_dan napisał:
            >
            > > Daj spokój taziuta. Przypominam, dla Czarzastego Armia Czerwona wyzwoliła
            > Polskę w 1945 roku,
            > > towarzysz generał Jaruzelski to bohater, a generał Kukliński to zdrajca.
            >
            > W związku z powyższym ambasador USA może nas pouczać? Ćwiczyć w posłuszeństwie
            > ? Daj spokój.
            W Polsce stacjonuje 10 tysięcy żołnierzy amerykańskich. Gwarantującym nam spokój. Mnie, tobie innym i dzieciom. Jeśli Czarzasty tego nie rozumie to niech poda się do dymisji. Jeszcze nie porządził, a już skonfliktował wszystko. Kto ma się konsultować z Amerykanami w razie czego. Tusk, Sikorski i Czarzasty mają bana. Został jedynie Nawrocki. Wiesz o czym piszesz?
    • sverir Re: Czarzasty 05.02.26, 18:24
      Ambasador ogłosił też, że rząd amerykański ma doskonałe relacje z rządem Donalda Tuska. To już tłumaczy, skąd mu się wzięły obelgi:)
      • boggi_dan Re: Czarzasty 05.02.26, 18:28
        sverir napisał:

> Ambasador ogłosił też, że rząd amerykański ma doskonałe relacje z rządem Donald
        > a Tuska. To już tłumaczy, skąd mu się wzięły obelgi:)
        >
        Gdybyś śledził wypowiedzi Czarzastego to nie chodzi jedynie o tego Nobla. Ta Umiłowany i Krzaczasty za burtą, Zdradka pogoniono z trawnika Białego Domu bo deptał trawę czyli jeden wielki obciach.
        • perla.roztocza Re: Czarzasty 05.02.26, 18:41
          boggi_dan napisał:

> Gdybyś śledził wypowiedzi Czarzastego to nie chodzi jedynie o tego Nobla.

tu chodzi o to, że amerykańskie wojsko stacjonuje w Polsce.
          Jak Trump ich odwoła do domu to zostaniemy sami i wtedy bronić nas będzie ciul Czarzasty właśnie.
          • negativum Towarzysz Czarzasty własną piersią na Putina? 05.02.26, 18:46

> Jak Trump ich odwoła do domu to zostaniemy sami i wtedy bronić nas będzie ciul
            > Czarzasty właśnie.

Nie żartuj.

https://niezlasztuka.net/wp-content/uploads/2019/11/eugene-delacroix-wolnosc-wiodaca-na-barykady-marianna.jpg?v=1575462056
          • asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 19:21
            >
            > tu chodzi o to, że amerykańskie wojsko stacjonuje w Polsce.
            > Jak Trump ich odwoła do domu to zostaniemy sami i wtedy bronić nas będzie ciul
            > Czarzasty właśnie.

Trump ich nie odwoła, bo kto będzie bronił bazy w Radzikowie. Ta baza broni Amerykanów przed Iranem, a nie Polski przed ruskimi. A poza tym to Polska utrzymuje amerykańskich żołnierzy stacjonujacych w Polsce.
            • no-popis Re: Czarzasty 05.02.26, 19:47
              asia-loi napisała:

>
              > Trump ich nie odwoła, bo kto będzie bronił bazy w Radzikowie. Ta baza broni Ame
              > rykanów przed Iranem, a nie Polski przed ruskimi.
              Joński Ci powiedział czy Naleśnik Zembaczyński?

A poza tym to Polska utrzymuj
              > e amerykańskich żołnierzy stacjonujacych w Polsce.
              To nie są wszystkie koszty i bardzo dobrze, że utrzymuje bo Putin ma tu hamulec ale Tobie to nie odpowiada i Putinowi też.
              • asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 20:07
                no-popis napisała:

> Joński Ci powiedział czy Naleśnik Zembaczyński?

Powiedzieli to cywilni i wojskowi eksperci, których Republika nie zaprasza. Ja ekspertem nie jestem.

> To nie są wszystkie koszty i bardzo dobrze, że utrzymuje bo Putin ma tu hamulec ale Tobie to nie odpowiada i Putinowi też.

A jakiż to hamulec ma Putin? Brak kasy? Putin źle skalkulował wojnę z Ukrainą. Nie tak miała wyglądać, nie miała tak długo trwać i nie miała ruskich tyle kosztować.
                • boggi_dan Re: Czarzasty 05.02.26, 20:14
                  asia-loi napisała:

> no-popis napisała:
                  >
                  > > Joński Ci powiedział czy Naleśnik Zembaczyński?
                  >
                  > Powiedzieli to cywilni i wojskowi eksperci, których Republika nie zaprasza. Ja
                  > ekspertem nie jestem.
                  >
                  > > To nie są wszystkie koszty i bardzo dobrze, że utrzymuje bo Putin ma tu h
                  > amulec ale Tobie to nie odpowiada i Putinowi też.
                  >
                  > A jakiż to hamulec ma Putin? Brak kasy? Putin źle skalkulował wojnę z Ukrainą.
                  > Nie tak miała wyglądać, nie miała tak długo trwać i nie miała ruskich tyle kosz
                  > tować.
                  >
                  Nie ma co się kłócić jak wszystko jest jasne. Tyle, że w razie agresji Ruskich, to my możemy liczyć na Amerykanów, a Czarzasty pierwszy wróci do współpracy z wyzwolicielami zza Buga.
                  • asia-loi Re: Czarzasty 05.02.26, 20:20
                    boggi_dan napisał:

>Tyle, że w razie agresji Ruskich,
                    > to my możemy liczyć na Amerykanów,

W razie ataku ruskich na nas, to my zostaniemy sami. Jeżeli ktoś nam pomoże to tylko kraje europejskie. Trump przecież już powiedział, że mamy liczyć na siebie.
                    • perla.roztocza Re: Czarzasty 06.02.26, 10:37
                      asia-loi napisała:

> Jeżeli ktoś nam pomoże to
                      > tylko kraje europejskie.

z pewnością wspomogą nas dobrym słowem bo armii oni nie mają właśnie.
                      • asia-loi Re: Czarzasty 06.02.26, 12:40
                        >
                        > z pewnością wspomogą nas dobrym słowem bo armii oni nie mają właśnie.

Ale kasę mają. A żeby prowadzić wojnę to trzeba mieć kasę.
                        A Amerykanie za friko też nam nie pomogą, co właściwie Trump mówi otwarcie. Dla USA wojna, to zawsze był biznes. Oni nikomu nie pomogli za friko, i nie pomogą. Choć wiele wojen sami wywołali pod różnymi pretekstami, a zawsze w nich chodzło o zyski dla USA.
                        • sverir Re: Czarzasty 06.02.26, 15:18
                          "Choć wiele wojen sami wywołali pod różnymi pretekstami, a zawsze w nich chodzło o zyski dla USA."

Nikt nie prowadzi wojen nie mając do wyboru jakichś zysków dla kraju. Tylko że niektórzy patrzą na to szeroko i długofalowo, a Trump patrzy na zysk przez pryzmat po prostu kasy.
                        • boggi_dan Re: Czarzasty 06.02.26, 15:29
                          asia-loi napisała:

> >
                          > > z pewnością wspomogą nas dobrym słowem bo armii oni nie mają właśnie.
                          >
                          > Ale kasę mają. A żeby prowadzić wojnę to trzeba mieć kasę.
                          > A Amerykanie za friko też nam nie pomogą, co właściwie Trump mówi otwarcie. Dla
                          > USA wojna, to zawsze był biznes. Oni nikomu nie pomogli za friko, i nie pomogą
                          > . Choć wiele wojen sami wywołali pod różnymi pretekstami, a zawsze w nich chodz
                          > ło o zyski dla USA.
                          > Gdyby nie prezydent Nawrocki, na którego tak napylasz aż się ślinisz. To ciężko by było. Ciesz się bo Ruscy ciągle niedaleko. A jakby przyszli do nas to kaplica. Gdzie ty uciekniesz i się schowasz. Tak dla Ciebie. Dobre schrony w Czewie to tylko w kościołach. Gdyby latały rakiety to do gnaj do mojej parafii na Trzech Wieszczy. Tam są duże i mocne piwnice. Lub na Jasną Górę.

>
                          • asia-loi Re: Czarzasty 06.02.26, 16:45
                            boggi_dan napisał:

Gdzie ty uciekniesz i się schowasz.

Nie zamierzam nigdzie uciekać.

Tak dla Ciebie. Dobre schrony w Czewie to tylko w kościołach.

A czym się różni kościół robiący za schron od bloku czy piwnicy w bloku?

Gdyby latały rakiety to do gnaj do mojej parafii na Trzech Wieszczy. Tam są duże i mocne piwnice. Lub na Jasną Górę.
                            >
                            Nie ma takiej opcji.
                            Ciekawe czy w razie W, paulini będą się układać z ruskimi (jak kiedyś ze Szwedami), a może będą Ławrowa lub Pieskowa przyjmować z honorami na JG (tak jak Himmlera) podczas II wojny świarowej. 🤔
                            • boggi_dan Re: Czarzasty 06.02.26, 19:25
                              asia-loi napisała:

> boggi_dan napisał:
                              >
                              > Gdzie ty uciekniesz i się schowasz.
                              >
                              > Nie zamierzam nigdzie uciekać.
                              >
                              > Tak dla Ciebie. Dobre schrony w Czewie to tylko w kościołach.
                              >
                              > >
                              > Nie ma takiej opcji.
                              > Ciekawe czy w razie W, paulini będą się układać z ruskimi (jak kiedyś ze Szweda
                              > mi), a może będą Ławrowa lub Pieskowa przyjmować z honorami na JG (tak jak Himm
                              > lera) podczas II wojny świarowej. 🤔
                              >
                              > Ja też nie mam zamiaru. Ale u mnie były dwa schrony i przerobione zostały na piwnice. Serio ci mówię jak będą latać drony to tylko do mnie lub na Jasną. Już dawno mówił o tym mój proboszcz. Mocne fundamenty i piwnice. A na Jasnej to lochy głęboko i wyjście na Olsztyn.
                              • negativum Re: Czarzasty 06.02.26, 19:29
                                boggi_dan napisał:

> Mocne fundamenty i piwnice. A na Jasnej t
                                > o lochy głęboko i wyjście na Olsztyn.

A metra tam nie macie do Olsztyna? :)
                                • asia-loi Re: Czarzasty 06.02.26, 19:42
                                  negativum napisał:
                                  >
                                  > A metra tam nie macie do Olsztyna? :)
                                  >
                                  🙂 Metra nie mamy, i chodzi o Olsztyn na Jurze koło Częstochowy, a nie ten na Warmii i Mazurach 😉
                        • perla.roztocza Re: Czarzasty 06.02.26, 15:33
                          asia-loi napisała:

> Ale kasę mają.

Asiu, oni długi mają.
                          Są zadłużeniu po uszy a nawet więcej.
                          Niektórzy z tych sojuszników mają dług 130% PKB czyli nie do spłacenia.
                          Wiem, że to dla ciebie trudne ale musisz się pogodzić z tym, że jeżeli ktoś ma możliwości militarne nam pomóc to Amerykanie.
                          Reszta to nawet nie są papierowe tygrysy.
                          Zrozum, Europa się rozbroiła i nie jest zdolna do niczego.
                          No chyba, że te tabuny migrantów będą chcieli walczyć w obronie Polski mimo, iż pewnie nie wiedzą, że taki kraj jest właśnie.
                          • mateusz572 Re: Czarzasty 06.02.26, 16:05
                            USA jest dopiero zadłużone po uszy droga roztoczańska perło:

www.usdebtclock.org/

Ponad 120%PKB. T
                            W Europie to Włochy, Grecja i Francja mają taki problem jak USA.
                            • perla.roztocza Re: Czarzasty 06.02.26, 16:51
                              mateusz572 napisał:

> USA jest dopiero zadłużone po uszy droga roztoczańska perło:

no tak, USA jest zadłużone ale maja armię a Europa ma tylko długi właśnie.
                              • sverir Re: Czarzasty 06.02.26, 18:40
                                "no tak, USA jest zadłużone ale maja armię a Europa ma tylko długi właśnie"

Mają. Rosja też miała armię. Znaczy Amerykanie na pewno mają lepszą armię niż Rosja, ale zawsze. A rozbrojenie Europy jest istotnym problemem, ale to nie tak, że Europa nie ma żadnych wojsk.
                            • j-k Tylko ze USA moze drukowac papiery. 06.02.26, 19:55
                              mateusz572 napisał:

> USA jest dopiero zadłużone po uszy droga roztoczańska perło:
                              >
                              > www.usdebtclock.org/
                              >
                              > Ponad 120%PKB. T
                              > W Europie to Włochy, Grecja i Francja mają taki problem jak USA.

Tylko ze USA moze drukowac papiery.

- ci ze Europy - nie.
                              • asia-loi Re: Tylko ze USA moze drukowac papiery. 06.02.26, 19:58
                                j-k napisał:
                                > Tylko ze USA moze drukowac papiery.
                                >
                                > - ci ze Europy - nie.

Polska też może i to za rządów PiS robiła.
                                • j-k bajkopisarstwo. 06.02.26, 20:13
                                  asia-loi napisała:
                                  > Polska też może i to za rządów PiS robiła.

bajkopisarstwo.
                                  drukowanie zlotego bez pokrycia natychmiast - owocuje spadkiem jego kursu.

drukowanie Euro - tez, chociaz w mniejszym stopniu.

drukowanie dollara - nie powoduje spadku (jego) kursu - bo nie ma wobec czego spadac :)

PS. Chinczycy nie spiesza sie - by ich waluta - Yuan - stala sie waluta swiatowa...

J.K.
                                  ekonomista
                                  • asia-loi Re: bajkopisarstwo. 06.02.26, 20:52
                                    j-k napisał:
                                    >
                                    > bajkopisarstwo.
                                    > drukowanie zlotego bez pokrycia natychmiast - owocuje spadkiem jego kursu.

Dlatego mieliśmy dużą inflację. Gdybyśmy mieli euro, PiS nie mógłby drukować kasy.
                                    >
                                    > drukowanie dollara - nie powoduje spadku (jego) kursu - bo nie ma wobec czego spadac :)

Fakty są takie, że w Polsce dolar amerykański jest wart coraz mniej i inne dolary też.
                                    • negativum Re: bajkopisarstwo. 06.02.26, 20:56
                                      asia-loi napisała:

> j-k napisał:
                                      > >
                                      > > bajkopisarstwo.
                                      > > drukowanie zlotego bez pokrycia natychmiast - owocuje spadkiem jego kursu
                                      > .
                                      >
                                      > Dlatego mieliśmy dużą inflację. Gdybyśmy mieli euro, PiS nie mógłby drukować ka
                                      > sy.

Tak jak Włosi czy Grecy :) Papiery mogą drukować tylko Niemcy.

> > drukowanie dollara - nie powoduje spadku (jego) kursu - bo nie ma wobec c
                                      > zego spadac :)
                                      >
                                      > Fakty są takie, że w Polsce dolar amerykański jest wart coraz mniej i inne dola
                                      > ry też.

Patrz, a nie mamy € :)
                                      • asia-loi Re: bajkopisarstwo. 06.02.26, 21:37
                                        negativum napisał:
                                        >
                                        > Patrz, a nie mamy € :)
                                        >
                                        Bo już nie mamy takiej dużej inflacji jak za PiS-u. Jest kasa z UE, są inwestycje, gospodarka lepiej stoi i złoty jest silniejszy.
                                        Za PiS-u by tak nie było.
                                        • negativum Re: bajkopisarstwo. 06.02.26, 21:46
                                          asia-loi napisała:

> negativum napisał:
                                          > >
                                          > > Patrz, a nie mamy € :)
                                          > >
                                          > Bo już nie mamy takiej dużej inflacji jak za PiS-u. Jest kasa z UE, są inwestyc
                                          > je, gospodarka lepiej stoi i złoty jest silniejszy.
                                          > Za PiS-u by tak nie było.

Za PiS był covid.
                                          • asia-loi Re: bajkopisarstwo. 06.02.26, 21:52
                                            negativum napisał:
                                            >
                                            > Za PiS był covid.
                                            >
                                            Covid spadł im jak manna z nieba. Kręcili takie wały, że szok.
                                            Jeszcze za nich wojna się zaczęła na Ukrainie i była kolejna okazja do wałów.
                                            I niespodziewanie kręcenie wałów im się urwało, bo przegrali wybory.
                                            • negativum Re: bajkopisarstwo. 06.02.26, 22:06
                                              asia-loi napisała:

> negativum napisał:
                                              > >
                                              > > Za PiS był covid.
                                              > >
                                              > Covid spadł im jak manna z nieba. Kręcili takie wały, że szok.
                                              > Jeszcze za nich wojna się zaczęła na Ukrainie i była kolejna okazja do wałów.
                                              > I niespodziewanie kręcenie wałów im się urwało, bo przegrali wybory.

Wybory wygrali. Poducz się dziecino.
                                              Obecnie Kaczor trwa wykrwawiając kaowców.
                                              • asia-loi Re: bajkopisarstwo. 06.02.26, 22:19
                                                negativum napisał:
                                                >
                                                > Wybory wygrali.

Tak wygrali, że nie rządzą. Na szczęście dla Polski.🤗

Poducz się dziecino.

Ja jestem stara baba, a nie dziecina 🤨

> Obecnie Kaczor trwa wykrwawiając kaowców.
                                                >
                                                A kogo wykrwawił 🤔
                                                Kaczor to ledwo zipie. Jego przydupasy niedługo skoczą sobie do gardeł. Tak się tam lubią. 😀
                          • asia-loi Re: Czarzasty 06.02.26, 16:52
                            perla.roztocza napisał
                            >
                            > Asiu, oni długi mają.

Stany też. Dolar coraz słabszy.

> Wiem, że to dla ciebie trudne ale musisz się pogodzić z tym, że jeżeli ktoś ma możliwości militarne nam pomóc to Amerykanie.

Tak, możliwości militarne mają, ale za friko nam nie pomogą, jeżeli w ogóle nam pomogą. Mogą nas przehandlować za ważniejsze dla nich sprawy np. Tajwan. W końcu Trump to przyjaciel Putina, a nie Batyra.

> Zrozum, Europa się rozbroiła i nie jest zdolna do niczego.

Niestety. Ale póki co to Europa wydała więcej kasy na pomoc Ukrainie niż USA.
                          • sverir Re: Czarzasty 06.02.26, 18:41
                            "Wiem, że to dla ciebie trudne ale musisz się pogodzić z tym, że jeżeli ktoś ma możliwości militarne nam pomóc to Amerykanie. "

Ach, i jeszcze jedno. Nie żebym kwestionował możliwości USA - raczej chodzi o chęci. Skoro tak niewielkie wydarzenia, jak odmowa poparcia dla nagrody Nobla, ma zepsuć relacje, to jak sądzisz, jaka to będzie pomoc USA w razie konfliktu? Dziś walczą, a jutro się wycofają, bo kolejny Czarzasty nie chciał poprzeć innej nagrody?
                            • negativum Re: Czarzasty 06.02.26, 18:46
                              sverir napisał:

> "Wiem, że to dla ciebie trudne ale musisz się pogodzić z tym, że jeżeli ktoś ma
                              > możliwości militarne nam pomóc to Amerykanie. "
                              >
                              > Ach, i jeszcze jedno. Nie żebym kwestionował możliwości USA - raczej chodzi o c
                              > hęci. Skoro tak niewielkie wydarzenia, jak odmowa poparcia dla nagrody Nobla, m
                              > a zepsuć relacje, to jak sądzisz, jaka to będzie pomoc USA w razie konfliktu? D
                              > ziś walczą, a jutro się wycofają, bo kolejny Czarzasty nie chciał poprzeć innej
                              > nagrody?

I i II wojnę światową wywołali Niemcy.
                              Weźmy II wojnę światową. Niemcy myli wszędzie w Europie poza WB. Gdyby nie SZA to gadał byś po Niemiecku. O ile miałbyś szansę się urodzić.
                              • asia-loi Re: Czarzasty 06.02.26, 19:19
                                negativum napisał:
                                >
                                Gdyby nie SZA to gadał byś po Niemiecku. O ile miałbyś szansę się urodzić.
                                >
                                Może dla Polaków byłoby lepiej, bo tak to trafiliśmy pod ruski but, co miało dla nas fatalne konsekwencje. I jakoś tak się dziwnie składa, że ci co nienawidzą Niemiec, jeżdżą do pracy do tych "wstrętnych Niemiec", a nie do "wspaniałej rasiji" (celowo z małej litery). Dlaczego?
                                Ja osobiście wolę być w niemieckim landzie niż w rosyjskiej gubernii.
                                • perla.roztocza Re: Czarzasty 06.02.26, 21:58
                                  asia-loi napisała:

> Może dla Polaków byłoby lepiej, bo tak to trafiliśmy pod ruski but, co miało dl
                                  > a nas fatalne konsekwencje. I jakoś tak się dziwnie składa, że ci co nienawidzą
                                  > Niemiec, jeżdżą do pracy do tych "wstrętnych Niemiec", a nie do "wspaniałej r
                                  > asiji" (celowo z małej litery). Dlaczego?
                                  > Ja osobiście wolę być w niemieckim landzie niż w rosyjskiej gubernii.

ale to zależy o którym niemieckim bucie ci się marzyło.
                                  Bo jeżeli tym enerdowskim to tam nie dość, że maksymalny zamordyzm to na dodatek wściekła rasa szkopsko-ruska właśnie.
                                  • asia-loi Re: Czarzasty 06.02.26, 22:08

> ale to zależy o którym niemieckim bucie ci się marzyło.
                                    > Bo jeżeli tym enerdowskim to tam nie dość, że maksymalny zamordyzm to na dodatek wściekła rasa szkopsko-ruska właśnie.

Mnie się o żadnym bucie nie marzyło. Ale gdybym teraz miała wybierać jakiś but, to zdecydowanie niemiecki lub inny z Zachodu, a nigdy ruski.
                                    Ja należę do tych, którzy mówią tym nienawidzącym UE: podzielmy Polskę na pół. Ci za UE, zostają po zachodniej stronie Polski, ci nienawidzący UE - zostają po wschodniej stronie Polski. Granice Polski zostają bez zmian. Zobaczymy komu będzie lepiej. Oczywiście na wschód Polski zero kasy z UE i zakaz pracy w UE. Ci z zachodniej Polski - zakaz pracy i wjazdu do rasiji.
                                    • perla.roztocza Re: Czarzasty 06.02.26, 22:15
                                      asia-loi napisała:

> Mnie się o żadnym bucie nie marzyło. Ale gdybym teraz miała wybierać jakiś but,
                                      > to zdecydowanie niemiecki lub inny z Zachodu, a nigdy ruski.
                                      > Ja należę do tych, którzy mówią tym nienawidzącym UE: podzielmy Polskę na pół.
                                      > Ci za UE, zostają po zachodniej stronie Polski, ci nienawidzący UE - zostają po
                                      > wschodniej stronie Polski. Granice Polski zostają bez zmian. Zobaczymy komu bę
                                      > dzie lepiej. Oczywiście na wschód Polski zero kasy z UE i zakaz pracy w UE. Ci
                                      > z zachodniej Polski - zakaz pracy i wjazdu do rasiji.

nie wiedziałem, ze jesteś taka bojowa.
                                      Istna rewolucjonistka z ciebie.
                                      Niemniej jeżeli chcesz robić rewolucję to musisz mieć jakiekolwiek idee.
                                      Sama nienawiść to za mało właśnie.
                                      • asia-loi Re: Czarzasty 06.02.26, 22:26
                                        >
                                        > nie wiedziałem, ze jesteś taka bojowa.
                                        > Istna rewolucjonistka z ciebie.

E tam. Ja chcę tylko normalności. Nie chcę biedy z nędzą, ciemnoty, zacofania, zamordyzmu - jak to było pod ruskim butem.

> Niemniej jeżeli chcesz robić rewolucję to musisz mieć jakiekolwiek idee.

Nie zamierzam robić żadnej rewolucji. Mnie w Polsce pod rządami Koalicji - dobrze.

> Sama nienawiść to za mało właśnie.

No nie kochałam ruskiego buta i już. Nie potrafiłam i nie chcę go więcej. 😬
                                        W referendum głosowałam za UE.
                              • sverir Re: Czarzasty 06.02.26, 22:28
                                "Weźmy II wojnę światową. Niemcy myli wszędzie w Europie poza WB. Gdyby nie SZA to gadał byś po Niemiecku. O ile miałbyś szansę się urodzić."

Pozostań lepiej przy chemii, jeśli masz zamiar tak upraszczać historię II WŚ. Nawet nacjonalista Bradley nie przypisywał Amerykanom wyłączności na zwycięstwo w tej wojnie, nie ma powodów, by robili to Polacy.
                                • adam.eu Re: Czarzasty 06.02.26, 22:34
                                  Herr Negativum po Batyrze przestał zachwalać np. wyzwolenie Wrocławia przez Armię Ukraińską
                                • negativum Re: Czarzasty 06.02.26, 23:03
                                  sverir napisał:

> "Weźmy II wojnę światową. Niemcy myli wszędzie w Europie poza WB. Gdyby nie SZA
                                  > to gadał byś po Niemiecku. O ile miałbyś szansę się urodzić."
                                  >
                                  > Pozostań lepiej przy chemii, jeśli masz zamiar tak upraszczać historię II WŚ. N
                                  > awet nacjonalista Bradley nie przypisywał Amerykanom wyłączności na zwycięstwo
                                  > w tej wojnie, nie ma powodów, by robili to Polacy.

Trochę się rzucali Serbowie i Polacy. Ale Francja padła, Hiszpania też, nie wiem jak było z Portugalią. Włochy też. Kto miał robić broń dla Europy przeciw Niemcom? Bez pomocy SZA gadałbyś, albo po niemiecku, albo po rosyjsku.
                                  • asia-loi Re: Czarzasty 06.02.26, 23:13
                                    negativum napisał:

>Bez pomocy SZA ...

Co to SZA?
                                    • negativum Re: Czarzasty 06.02.26, 23:30
                                      asia-loi napisała:

> negativum napisał:
                                      >
                                      > >Bez pomocy SZA ...
                                      >
                                      > Co to SZA?
                                      Stany Zjednoczone Ameryki.
                                  • sverir Re: Czarzasty 07.02.26, 07:21
                                    "Trochę się rzucali Serbowie i Polacy. Ale Francja padła, Hiszpania też, nie wiem jak było z Portugalią. Włochy też. Kto miał robić broń dla Europy przeciw Niemcom? Bez pomocy SZA gadałbyś, albo po niemiecku, albo po rosyjsku."

Kurde, kolego, bez walki Imperium Brytyjskiego, to Amerykanie by nawet nie weszli do wojny i co najwyżej skończyli na Pacyfiku. Bez sowietów, to nawet z Imperium Brytyjskim wojna mogłaby wyglądać inaczej. Bez Chińczyków i Imperium Brytyjskiego nawet na Pacyfiku Amerykanie mogliby dostać wystarczającego kopa w ryj, żeby ugrzęznąć tam na dłużej - prawdopodobnie i tak w zwycięskiej wojnie, ale znacznie bardziej wyniszczającej. Sprowadzanie roli całej międzynarodowej koalicji do "trochę się rzucali" jest jeszcze głupsze niż obniżanie przez Trumpa roli sojuszników w Afganistanie.
                                    • negativum Re: Czarzasty 07.02.26, 07:44
                                      sverir napisał:

> "Trochę się rzucali Serbowie i Polacy. Ale Francja padła, Hiszpania też, nie wi
                                      > em jak było z Portugalią. Włochy też. Kto miał robić broń dla Europy przeciw Ni
                                      > emcom? Bez pomocy SZA gadałbyś, albo po niemiecku, albo po rosyjsku."
                                      >
                                      > Kurde, kolego, bez walki Imperium Brytyjskiego, to Amerykanie by nawet nie wesz
                                      > li do wojny i co najwyżej skończyli na Pacyfiku. Bez sowietów, to nawet z Imper
                                      > ium Brytyjskim wojna mogłaby wyglądać inaczej…

Czarzasty ma inny punkt widzenia.
                                      • sverir Re: Czarzasty 07.02.26, 09:58
                                        " Czarzasty ma inny punkt widzenia"

Trump też. W sumie mamy odrobinę powtórki z tamtych czasów. Wtedy USA dążyły do izolacji, choć swoim niedawnym sojusznikom pozwalały na zakupy uzbrojenia u siebie - przy pewnym sprzeciwie Republikanów. USA "kupiły" Nową Fundlandię i Karaiby w zamian za pomoc dla Wielkiej Brytanii, ale odmawiały szerszego zaangażowania. Drobna różnica taka, że teraz chcą Grenlandii i nie ma Japonii, która mogłaby ich zaatakować (chyba że Chiny coś zrobią, ale one formalnie są neutralne w konflikcie). A, i wtedy prezydentem był Demokrata, który "wierzył" w demokrację, a nie tylko w interesy amerykańskie.
        • adam.eu Re: Czarzasty 05.02.26, 19:40
          "Gdybyś śledził wypowiedzi Czarzastego to nie chodzi jedynie o tego Nobla."

Jeżeli znasz taką wypowiedź, to dlaczego inni jej nie zauważyli ani jak mi się wydaje Ty o niej nie piszesz?
          A sam ambasador coś o tym rzekomo konkretnym wspomniał?
          Czyż za swoją wypowiedź nie powinien być odwołany z Polski?
        • sverir Re: Czarzasty 05.02.26, 19:52
          "Gdybyś śledził wypowiedzi Czarzastego to nie chodzi jedynie o tego Nobla. "

Gdybyś przeczytał wypowiedź ambasadora, to bys zauważył, że USA mają doskonałe relacje z rządem Tuska.
    • x2468 Re: Czarzasty 05.02.26, 19:27
      A wasale Trampa popadli z tego powodu w stupor.
    • no-popis Re: Czarzasty nie ma uprawnień 05.02.26, 19:44
      Czarzasty , jako marszałek, nie ma uprawnień do oświadczania się w sferze polityki zagranicznej. Jako poseł i szef partii mógł ale jako marszałek nie ma takiego uprawnienia. Ma takie premier i Sikorski, ma prezydent ale nie Marszałek.
      • asia-loi Re: Czarzasty nie ma uprawnień 05.02.26, 19:49
        no-popis napisała:

> Czarzasty , jako marszałek, nie ma uprawnień do oświadczania się w sferze polityki zagranicznej. Jako poseł i szef partii mógł ale jako marszałek nie ma takiego uprawnienia. Ma takie premier i Sikorski, ma prezydent ale nie Marszałek.

W tym przypadku mógł się wypowiedzieć, bo prośba o poparcie dla Trumpa, była skierowana do marszałka.
      • adam.eu Re: Czarzasty nie ma uprawnień 05.02.26, 19:51
        "Czarzasty , jako marszałek, nie ma uprawnień do oświadczania się w sferze polityki zagranicznej. Jako poseł i szef partii mógł ale jako marszałek nie ma takiego uprawnienia. Ma takie premier i Sikorski, ma prezydent ale nie Marszałek."

Możesz rozwinąć i wytłumaczyć zdanie:

"oburzające i nieuzasadnione obelgi pod adresem prezydenta USA Donalda Trumpa".

Co faktycznie niejaki Tom Rose miał na myśli?
        • taziuta Re: Czarzasty nie ma uprawnień 07.02.26, 08:29
          adam.eu napisał:

> "oburzające i nieuzasadnione obelgi pod adresem prezydenta USA Donalda Trumpa".
          >
          > Co faktycznie niejaki Tom Rose miał na myśli?

Na myśliciela to on mi nie wygląda.
    • no-popis wyPOwiedział się załgany Tusk o standardach 05.02.26, 19:50
      Tusk :"Szef polskiego rządu odpowiedział amerykańskiemu ambasadorowi. Donald Tusk poinformował Toma Rose'a, że w Polsce pojęcie partnerstwa nie jest rozumiane jako prawo do pouczania drugiej strony. "
      A co sądzi Tusk o zwyczaju polskim posądzania polityków USA o współpracę z Putinem czy strzelanie na oczach kamer w plecy Prezydentowi USA z palca?
      Co tu się dziwić jak Tusk ma takie same standardy co Putin i sam to publicznie stwierdził po spotkaniu z Putinem.
      • asia-loi Re: wyPOwiedział się załgany Tusk o standardach 05.02.26, 20:15
        no-popis napisała:

> Tusk :"Szef polskiego rządu odpowiedział amerykańskiemu ambasadorowi. Donald Tusk poinformował Toma Rose'a, że w Polsce pojęcie partnerstwa nie jest rozumiane jako prawo do pouczania drugiej strony. "

Tusk bardzo dobrze odpowiedział.
        Partnerstwo a poddaństwo - to nie jest to samo. Widzę, że ty i obecny ambasador USA tego nie rozróżniacie.

> Co tu się dziwić jak Tusk ma takie same standardy co Putin i sam to publicznie stwierdził po spotkaniu z Putinem.

Manipulujesz tak samo jak perła.
      • privus Re: wyPOwiedział się załgany Tusk o standardach 05.02.26, 20:34
        no-popis napisała:

> A co sądzi Tusk o zwyczaju polskim posądzania polityków USA o współpracę z Put
        > inem czy strzelanie na oczach kamer w plecy Prezydentowi USA z palca?
        > Co tu się dziwić jak Tusk ma takie same standardy co Putin i sam to publicznie
        > stwierdził po spotkaniu z Putinem.

Rozstrój "jelit" zaczyna się najczęściej od nieodpowiedniej diety, chociaż trudno jest też wykluczyć jakąś infekcję. Później następują wzdęcia, bulgotanie w żołądku i bieganie z galotami w garści :)

A z pytaniem co sądzi Tusk o tym czy o tamtym, to skieruj zapytanie do jego kancelarii jako najbardziej właściwego źródła informacji.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czarzasty 05.02.26, 21:18
      On reprezentuje w Polsce USA, czy Izrael, a może oba kraje naraz.

https://api.pr24.pl/thumbnails?url=https%3A%2F%2Fstatic.prsa.pl%2Fimages%2Fde23af61-6433-44d4-b552-3523ab9c148e.file&bucket=pr2&w=1920&q=75&fit=contain
      • j-k Nosz wez - nie rob jaj :) 05.02.26, 21:37
        > On reprezentuje w Polsce USA, czy Izrael, a może oba kraje naraz.

Nosz wez - nie rob sobie jaj :)

- on jest "multi-kulti"

podobnie jak moja ulubienica - Frau Angela Merkel...
    • no-popis Putin otwiera szampana! 06.02.26, 13:55
      ...a Czarzasty właśnie wysłał szyfrogram " daragoj Władimir melduję, że zadanie wykonałem"
    • hana2 Re: Czarzasty 06.02.26, 15:04
      Nie wyobrażam sobie, aby ktoś z otoczenie demokratów, prezydenta Biedna okazywał taką arogancję i despotyzm PISowi i Dudzie, a mieli powody.
      • negativum Re: Czarzasty 06.02.26, 20:21
        hana2 napisała:

> Nie wyobrażam sobie, aby ktoś z otoczenie demokratów, prezydenta Biedna okazywa
        > ł taką arogancję i despotyzm PISowi i Dudzie, a mieli powody.

Jakie powody?
        • hana2 Re: Czarzasty 07.02.26, 16:32
          A jak traktował PIS i Duda Biedna? Biden jednak był wolny od niskich pobudek, więc pisowcy nie musieli obawiac się mściwości Ameryki.

Przeczekamy kadencję obecnego prezydenta i znów Unia i USA będą mówić jedynym głosem...
        • privus Re: Czarzasty 07.02.26, 17:17
          Jeszcze nie tak dawno politycy i media PiS twierdzili, że w USA rządzi neomarksizm stojący nad grobem. Trudno się dziwić, że później ich amerykańska polityka i nie potrafiła znaleźć wspólnego języka z administracją Joe Bidena.

Duda pogratulował Bidenowi wygranej dopiero 15 grudnia, czyli ponad miesiąc po wyborach. Cztery lata wcześniej, kiedy wygrywał Trump, Duda wysłał swój tweet i list z gratulacjami już dzień po wyborach.
          Wraz z politykami PiS-u z wygraną Bidena nie mogła pogodzić się też TVP. Prezes Telewizji Polskiej, Jacek Kurski, już w noc wyborczą, znając tylko pierwsze wyniki zliczające głównie głosy oddane w lokalach (głosy korespondencyjne, oddane głównie na Demokratów, podliczono później) cieszył się z reelekcji Trumpa i „powstrzymania pochodu lewicowej rewolty” i „wycia CNN”.

Prawostronna głupoto-ślepota jest aż nadto widoczna.
    • moingeal Re: Czarzasty 07.02.26, 17:28
      Szpieg Czarzasty nie przeszedł procedury weryfikacji dostępu do tajnych akt bo ma kontakty z Swietłaną Czestnych.
    • no-popis Czarzasty neguje Trumpa ale broni Armii Czerwonej 08.02.26, 11:44
      U władzy jest po prostu ideologiczna, ruska onuca.
      youtu.be/Y-0iwF66U0E?t=603
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czarzasty neguje Trumpa ale broni Armii Czerw 08.02.26, 14:09
        > U władzy jest po prostu ideologiczna, ruska onuca

Batyra Batyrowicza masz na myśli, oczywista oczywistość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka