Dodaj do ulubionych

Sejmowi hipokryci

28.02.26, 08:59
Czy ukrofile w polskim sejmie uchwalą rezolucję potępiającą Izrael i USA za bezprzykładną napaść na suwerenny Iran, który agresorom nie wyrządził nic złego? Świat wykluczy ich z zawodów sportowych? Nałoży sankcje? Pokażcie demokraci swe prawdziwe oblicza. Nic? Cisza?
Obserwuj wątek
    • hordol Re: Sejmowi hipokryci 28.02.26, 09:40
      "będzie taka walka o pokój,że kamień na kamieniu nie pozostanie"
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 28.02.26, 09:47
      Mamy następny przykład dobrej wojny prowadzonej w celu wprowadzania demokracji. 😎
      • hordol Re: Sejmowi hipokryci 28.02.26, 10:05
        demokracje juz wprowadzono przy pomocy usa w iraku i libii

• hordol p.s. 28.02.26, 10:07
          zapomnialem o próbie demokratyzacji afganistanu
          • x2468 Re: p.s. 01.03.26, 10:52
            Nie zapomnij o broni chemicznej i bakteriologicznej którą Bush widział w Iraku.
      • j-k nie bredz o demokracji 01.03.26, 15:25
        to.ja.pies.na.czarnych napisała:
        > Mamy następny przykład dobrej wojny prowadzonej w celu wprowadzania demokracji. 😎

celem Trumpa w Iranie nie jest zadna demokracja - lecz podobnie jak w Iraku i gdzie indziej

- usuniecie wrogiego Ameryce Rzadu.
        • superspec2 Re: nie bredz o demokracji 02.03.26, 11:55
          Bingo!
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: nie bredz o demokracji 03.03.26, 09:17
            superspec2 napisał:

> Bingo!

Już mu się odwróciło. Jeszcze dzień, dwa i dowiemy się, że on sam nie wie po ki pisior zaatakował Iran.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: nie bredz o demokracji 02.03.26, 11:59
          Dottore sypia z Trupem i dlatego wie najlepiej 🤡
          • j-k nie bredz o niczym. 11.03.26, 00:06
            to.ja.suka.na.czarno napisała:

> Dottore sypia z Trupem i dlatego wie najlepiej 🤡

jestem hetero.

przyznaje , ze sypiam z jego piekna Melania.

a Donek nie ma nic przeciw.

• kawa_poranna11 Re: nie bredz o demokracji 09.03.26, 04:00
          j-k napisał:

> to.ja.pies.na.czarnych napisała:
          > > Mamy następny przykład dobrej wojny prowadzonej w celu wprowadzani
          > a demokracji. 😎
          >
          >
          > celem Trumpa w Iranie nie jest zadna demokracja - lecz podobnie jak w Iraku i g
          > dzie indziej
          >
          > - usuniecie wrogiego Ameryce Rzadu.
          Ten rząd niechby i był.
          Tak jak i Putin.
          Tam chodzi o źródło taniej ropy.
          Byleby dostarczali to jak i Putin - byłoby OK.
    • m.c.hrabia Re: Sejmowi hipokryci 28.02.26, 10:18
      pomarańczowy bandzior dostał wścieklizny
      • wielki-bu-4321 Re: Sejmowi hipokryci 28.02.26, 11:48
        m.c.hrabia napisał:

> pomarańczowy bandzior dostał wścieklizny

To wszystko przez te akta Epstaina , pomarańczowy chce je medialnie przykryć atakami na Wenezuelę czy Iran.
        Tak jemu doradzają pijarowcy.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 28.02.26, 11:52
          wielki-bu-4321 napisała:

> To wszystko przez te akta Epstaina , pomarańczowy chce je medialnie przykryć at
          > akami na Wenezuelę czy Iran.
          > Tak jemu doradzają pijarowcy.
          >
          >
          >

Czyżby po to Batyr wysłał Przydacza do Waszyngtonu 🤡
      • no-popis Re: Sejmowi hipokryci 03.03.26, 09:06
        m.c.hrabia napisał:

> pomarańczowy bandzior dostał wścieklizny
        Nie, próbuje ratować świat przed wojną atomową bo tak wyglądzałoby to jak ajjatollahowie mieliby bron atomową : Allahu Akbar i start rakiet z glowicami nuklearnymi.
        • j-k sleep well :) 11.03.26, 00:12
          no-popis napisała:

> m
          > Nie, próbuje ratować świat przed wojną atomową bo tak wyglądzałoby to jak ajjat
          > ollahowie mieliby bron atomową : Allahu Akbar i start rakiet z glowicami nuklea
          > rnymi.

sleep well :)

ajatollahy wystrzelaja swoje rakiety i drony (maja ich pewnie jeszcze z kilka tysiecy...)

a potem beda strzelac juz tylko do wlasnego nocnika.

- jesli Amis go im nie rozwala.

• superspec2 Re: Sejmowi hipokryci 28.02.26, 13:28
      To specjalna operacja wzbogacania Iranu.;)
    • boggi_dan Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 09:43
      zenon47 napisał(a):

> Czy ukrofile w polskim sejmie uchwalą rezolucję potępiającą Izrael i USA za bez
      > przykładną napaść na suwerenny Iran, który agresorom nie wyrządził nic złego? Ś
      > wiat wykluczy ich z zawodów sportowych? Nałoży sankcje? Pokażcie demokraci swe
      > prawdziwe oblicza. Nic? Cisza?
      Nie wyrządził nic złego. Boże mój. Ali Chamenei nie żyje odszedł do krainy Jahannam. Teraz kolej na naród irański. Ale ciężko będzie.
      • ta Re: Sejmowi hipokryci 02.03.26, 12:53
        boggi_dan napisał:

> Ali Chamenei nie żyje odszedł do krainy Jahannam
        > Teraz kolej na naród irański. Ale ciężko będzie.

Coś źle życzysz narodowi irańskiemu.
        Wszyscy do „krainy Jahannam” za Chameneim?

Ciężko będzie, to prawda, ale Pomarańczowy pomoże, by szło sprawnie,
        jak w Gazie…

Lubię, gdy taniarado nie kradniesz cudzych tekstów, ale piszesz samodzielnie.
        Wtedy sadzisz piękne kwiatki 🌺
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 02.03.26, 14:48
          > Lubię, gdy taniarado nie kradniesz cudzych tekstów, ale piszesz samodzielnie.
          Wtedy sadzisz piękne kwiatki 🤡
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 10:15
      Trump pozazdrościł Putinowi i teraz będzie mial swoją wieloletnią wojnę, a miało być tak pięknie, pokojowo.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 10:27
      DONALD TRUMP JEST PIERWSZYM PREZYDENTEM, KTÓRY ZBOMBARDOWAŁ 8 KRAJÓW W CIĄGU ROKU

https://pbs.twimg.com/media/HCSRZpUb0AAr0ZT?format=jpg&name=medium
      • asia-loi Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 10:34

> DONALD TRUMP JEST PIERWSZYM PREZYDENTEM, KTÓRY ZBOMBARDOWAŁ 8 KRAJÓW W CIĄGU RO
        > KU
        >
        > https://pbs.twimg.com/media/HCSRZpUb0AAr0ZT?format=jpg&name=medium

Więcej. Bo teraz oberwały: ZEA, Katar, Bahrajn.
        My tez mamy amerykańską bazę, chroniącą USA przed Iranem. Oberwiemy?
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 10:38
          W taki czy w inny sposób, ale każdy oberwie.
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 14:16

> W taki czy w inny sposób, ale każdy oberwie.

Jeśli sytuacja na Bliskim Wschodzie będzie się pogarszać, to w najczarniejszym scenariuszu baryłka ropy może kosztować nawet 150 dolarów - ocenili specjaliści skandynawskiego banku SEB. Analitycy podali cztery możliwe warianty. tvn24.pl/biznes/rynki/atak-na-iran-wojna-na-bliskim-wschodzie-ropa-naftowa-panika-i-150-dolarow-za-barylke-oto-czarny-scenariusz-st8925215
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 02.03.26, 14:50
            Dzisiaj gaz poszedł 40% w górę. Tego nawet Batyrowi nie uda się powstrzymać.
        • m.c.hrabia Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 10:48
          DONALD TRUMP JEST PIERWSZYM PREZYDENTEM, KTÓRY ZBOMBARDOWAŁ 8 KRAJÓW W CIĄGU ROKU

ale jest pierwszym który założył RADĘ POKOJU
        • boggi_dan Re: Sejmowi hipokryci 03.03.26, 07:47
          asia-loi napisała:

> to.ja.pies.na.czarnych napisała:
          >
          > > DONALD TRUMP JEST PIERWSZYM PREZYDENTEM, KTÓRY ZBOMBARDOWAŁ 8 KRAJÓW W CI
          > ĄGU RO
          > > KU
          > >
          > > [img]https://pbs.twimg.com/media/HCSRZpUb0AAr0ZT?format=jpg&name=medium[
          > /img]
          >
          > Więcej. Bo teraz oberwały: ZEA, Katar, Bahrajn.
          > My tez mamy amerykańską bazę, chroniącą USA przed Iranem. Oberwiemy?
          >
          > Tobie to prędzej chmura gradowa spadnie na głowę. Módl się.

• stasi1 Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 11:53
      O ile faktycznie USA nic złego nie dostało od nich, jednak przeciwko Izraelowi Iran ciągle coś knuł. Proiranskie bojówki ciągle atakowały Izrael. A i same władzę znęcały się nad własnym narodem. Więc nie wiem czy Iran ma tyle w sobie sympatii na całym świecie co Ukraina gdzie Putin ją chciał podporządkować. Iranu nikt nie chce podbić, śmiesznie że gdyby plan najezców powiódł to samo społeczeństwo żyło by lepiej
      • hordol Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 11:59
        tiaaa,to wszystko tylko dla dobra iranu
        • stasi1 Re: Sejmowi hipokryci 08.03.26, 00:40
          Dla dobra może nie ale może dzięki temu będą żyli lepiej. Czy nie lepiej miałby Iran gdyby tej broni atomowej nie próbował osiągnąć? I przy okazji nie wspierał antyizraelskich nojówek?
          • stefan4 Re: Sejmowi hipokryci 08.03.26, 11:09
            stasi1:
            > Czy nie lepiej miałby Iran gdyby tej broni atomowej nie próbował osiągnąć?

A próbował? Czy masz na to jakieś świadectwo bardziej ważkie niż okrzyki niejakiego Trumpa?

Dopóki działał JCPOA, to nie próbował. Mamy na to słowo międzynarodowych inspekcji, które Iran wpuszczał na swoje terytorium i pozwalał kontrolować, co zechciały. Ale w 2018 Trump Donald (w 1. kadencji) jednostronnie zerwał to porozumienie i (na żądanie Netanjaha) ponownie nałożył sankcje na Iran. Od tego czasu niewiele wiemy — z wyjątkiem tego, że (wg słów Trumpa) irański program wzbogacania uranu został całkowicie zniszczony przez naloty usawskie w czerwcu 2025.

Ponieważ sam Trump w tej sprawie plącze się w wypowiedziach, to proponuję na razie nie pomagać mu w głoszeniu jego pretekstów wojennych. Chociażby dlatego, że one bliźniaczo przypominają buszewickie preteksty do agresji na Irak (w 2003). MEGAmonie nie sprawiają wrażenia bardziej prawdomównych od buszewików.

- Stefan
            • stasi1 Re: Sejmowi hipokryci 10.03.26, 20:10
              To nawet jak trump zerwał umowę to sam Iran mógł wpuszczać tych atomowych ekspertów że jednak nie robia tej bomby. Skoro nie robili jej to co tracili przez to że byliby kontrolowani?
              • stefan4 Re: Sejmowi hipokryci 10.03.26, 23:17
                stasi1:
                > To nawet jak trump zerwał umowę to sam Iran mógł wpuszczać tych atomowych
                > ekspertów że jednak nie robia tej bomby.

Myślę, że unieśli się jakimś rodzajem dumy narodowej. Chcieliśmy dobrze, wy bezpodstawnie odrzuciliście umowę — to my też nie zamierzamy przestrzegać naszych zobowiązań z tej umowy. Takie stanowisko może wydawać się przesadnie obrażalskie, ale duma narodowa jest czymś, co wygrywa wybory, a czasem nawet wojny.

Nie wiem, czy tak było, ale tak sobie roję... Wyobraź sobie, że zawieramy umowę z Niemcami: my im oddajemy, powiedzmy, Zgorzelec, a za to oni będą nam co roku płacić wielkie sumy. Oczywiście taki układ budzi niechęć patriotów, ale pieniądze są miłe właaadzy i wielu ludziom. Jednak 3 lata później Niemcy zrywają umowę, nie będą płacić, a Zgorzelca nie oddadzą, bo narobili tam już wiele własnych inwestycji, a i Polacy już się stamtąd wynieśli (dobrowolnie, suto opłaceni). Co by się wtedy w Polsce działo? Ile ,,a-nie-mówiłem''-ów, ile żądań wysłania wojska, wyjścia z Unii i w ogóle z Europy, która nie rozumie... No bo jak Europie wytłumaczyć, że robimy awanturę o jakieś 30-tysięczne miasteczko, w którym w dodatku nie ma już Polaków?

Przypuszczam, że nastroje w Iranie po zerwaniu traktatu mogły być podobne... I ja nie wiem, czy oni tą broń jądrową mieli, czy dopiero sporządzali, czy wszystko to jest pic na wodę, ale mamy na to tylko słowa Natanjaha i Trumpa oraz ludzi bezpośrednio od nich zależnych. Dlatego proponuję potraktować tą wieść jak fejk, przynajmniej do czasu potwierdzenia z jakiegoś bardziej wiarygodnego źródła.

- Stefan
                • superspec2 Re: Sejmowi hipokryci 10.03.26, 23:45
                  Trump siedzi w kieszeni lobby paliwowego, bloku przemysłowo militarnego i ze smutkiem stwierdzam izraelskiego. A Iran to teokracja i jest mi bardzo obca jako ateiście ma też sporo na tzw sumieniu. Na to patrzę tak że bandyci napadli na bandytę.
                  • stefan4 Re: Sejmowi hipokryci 11.03.26, 00:01
                    superspec2:
                    > Na to patrzę tak że bandyci napadli na bandytę.

To ja mam inne spojrzenie. Mianowicie uzbrojeni bandyci napadli na cywilów. Dotąd wymordowali ich ponad 1200 (los Chamenejego i innych władców Iranu jest mi obojętny). A winą zamordowanych ofiar było to, że dotąd nie potrafili zorganizować skutecznego powstania przeciwko swoim bandyckim władzom. Dla Netanjahitlerowców i dla MAGAmoni taka nieumiejętność jest zbrodnią karaną śmiercią.

- Stefan
                    • j-k stefciowe pieknoduchy 11.03.26, 00:16
                      stefan4 napisał:

> A winą zamordowanych ofiar było to, że dotąd nie potrafili zorgani
                      > zować skutecznego powstania przeciwko swoim bandyckim władzom.
                      Dla Netanjahitlerowców i dla MAGAmoni taka nieumiejętność jest zbrodnią karaną śmiercią.
                      >
                      > - Stefan

stefek, wiesz, gdzie zyjesz...

a nadal placzesz.

po cco ?

dostaniesz wrzodow zoladka.
                • sverir Re: Sejmowi hipokryci 12.03.26, 07:28
                  " I ja nie wiem, czy oni tą broń jądrową mieli, czy dopiero sporządzali, czy wszystko to jest pic na wodę, ale mamy na to tylko słowa Natanjaha i Trumpa oraz ludzi bezpośrednio od nich zależnych."

Jeszcze nie tak dawno, w marcu 2025 r., Tulsi Gabbard w imieniu Intelligence Community - praktycznie całego wywiadu amerykańskiego - mówiła, że Iran ma do dyspozycji różne bronie, z których chętnie korzysta, ale nie buduje broni nuklearnej.
                  Potem Trump publicznie ją pouczył, że z danych wywiadu (tego samego, w imieniu którego szefowa się wypowiadała) wynika, że Iran buduje.
                  Gabbard zmieniła retorykę - stwierdziła, że Iran ma możliwość zbudowania arsenału nuklearnego w ciągu kilku tygodni.

Zmiana retoryki to był lipiec 2025 r. Mamy marzec 2026 - Iran miał możliwość zbudowania potencjału w ciągu kilku tygodni, a tymczasem po kilku miesiącach od pamiętnych słów (i po latach budowania tego arsenału zgodnie z retoryką Izraela) Iran nawet nie usiłuje grać jakąkolwiek kartą broni nuklearnej (co zdarza się np. Putinowi, który faktycznie taki arsenał posiada).

I ja też nie wiem czy Iran w końcu ma ten potencjał, czy go nie ma, ale skoro jedni z najbardziej zainteresowanych tym mają wątpliwości na ten temat, to czy powinni dziwić wątpliwości u tych mniej zainteresowanych?

• stasi1 Re: Sejmowi hipokryci 13.03.26, 14:28
                  Jak ktoś ma dumę to albo ma odpowiednią do tego się albo ma twardą Dudę. Kto z Irańczyków dowiedziałby się że władze jednak ugięły się i pomimo tego że USA wypowiedziało umowę, oni z resztą świata to nadal przestrzegają?
                  Do tego faktycznie Iran wspierał ten hezbolach , który chciał unicestwić Iran.
                  Część naszych dumnych rodaków chce abyśmy mieli kilka bomb atomowych, tylko czy te kilka bomb zrobiło by wrażenie na Putinie? Najwyżej profilaktycznie 50 możliwych ich lokalizacji zrzucił swoje. Bo bał by się o swoje bezpieczeństwo
                  • sverir Re: Sejmowi hipokryci 13.03.26, 15:33
                    Czy Ty właśnie usprawiedliwiasz profilaktyczne bombardowania, bo ktoś może mieć bombę?
                    • stasi1 Re: Sejmowi hipokryci 15.03.26, 08:37
                      Nie usprawiedliwiam tylko takie sa realia w świecie. Nawet tu nasi pisowcy cieszą się że teraz takie ONZ nie ma nic do powiedzenia tylko naga siła.
                      Zobacz jak za PiSu Czesi wystąpili o rekompensaty za to że obniżamy poziom wody w kopalni Turowie jakie były komentarze ich tutaj/ Aby ich spławić na szczaw, beretami ich nakryjemy. ktoś się ujął za czechami i jednak musieliśmy te zabezpieczenia zrobić, troche pomogły
                      • sverir Re: Sejmowi hipokryci 16.03.26, 05:56
                        "Nie usprawiedliwiam tylko takie sa realia w świecie. Nawet tu nasi pisowcy cieszą się że teraz takie ONZ nie ma nic do powiedzenia tylko naga siła"

A jednocześnie mówimy, że Putin nie ma prawa atakować Ukrainy a Xi Jinping Tajwanu, a przecież każdy z nich ma swoje racje i nie atakuje dlatego, że lubi atakować (w przeciwieństwie do Hegsetha, któremu najwyraźniej sprawia przyjemność wojna napastnicza). Skoro usprawiedliwiamy Trumpa realiami, to jak możemy oczekiwać, że inni się wstrzymają?
      • stefan4 Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 14:00
        stasi1:
        > Iranu nikt nie chce podbić, śmiesznie że gdyby plan najezców powiódł to samo
        > społeczeństwo żyło by lepiej

Mniej więcej tak, jak Palestyńczycy w Gazie i na Zachodnim Brzegu.... Natanjahutlerowi Iran przeszkadza w realizacji Izraela od Nilu do Eufratu, jak obiecał podobno Jehowa Abrahamowi. Więc dlaczego ma tolerować taką przeszkodę?

Dlatego już po raz drugi w końcu roku kazał Trumpowi zbombardować Iran w trakcie prowadzonych negocjacji na temat legendarnych jądrowych zbrojeń Iranu. A realnie, to jedynym państwem w okolicy uzbrojonym atomowo jest Izrael.

- Stefan
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 14:14
        > O ile faktycznie USA nic złego nie dostało od nich, jednak przeciwko Izraelowi Iran ciągle coś knuł.

A Izrael przeciwko Iranowi, ale to dla naszego wspólnego dobra więc się nie liczy. 🤡

Iran i Izrael są odwiecznymi, śmiertelnymi wrogami. Jestem ciekaw co Żydzi obiecali Trumpowi za wykonanie za nich brudnej roboty?
      • hordol Re: Sejmowi hipokryci 02.03.26, 15:42
        iranu nikt nie chce podbić bo to jest niewykonalne.
      • sverir Re: Sejmowi hipokryci 12.03.26, 07:20
        "Iranu nikt nie chce podbić, śmiesznie że gdyby plan najezców powiódł to samo społeczeństwo żyło by lepiej"

Najeźdźcom wystarczy, że Iran przestanie atakować Izrael, natomiast co będzie robił z własnymi obywatelami to najeźdźców kompletnie nie interesuje. A jak widzimy po Libii czy Iraku usunięcie krwawych dyktatorów faktycznie sprawiło, że stało się lepiej - skończyły się wojny domowe, które wszczynali dyktatorzy, skończyły się zamachy terrorystyczne*.

Ale tak sobie pozwolę porównać krwawego kata Putina - 15 172 zabitych cywilów w 1437 dni (liczba zabitych za ONZ, podaję jako najwyższe szacunki), co przekłada się na 10,5 zabitych cywilów dziennie.
        I demokracja walcząca - 1 255 zabitych cywilów w 12 dni (liczba zabitych za władzami Iranu, podaję jako najniższe szacunki), co przekłada się na 104 zabitych cywilów dziennie.

Iran nie wzbudza powszechnej sympatii, co jest poniekąd zrozumiałe z uwagi na praktyki państwowego terroryzmu - warto nie zapominać o wsparcie w przygotowaniu zbrodniczego ataku w październiku 2023 r. I słusznie za to uznaje się Hamas za organizację terrorystyczną (między innymi za to).

Wygląda na to, że sprowadzamy różnice nie do jakichś pryncypiów, zasad moralnych, etycznych (vide celowe działanie vs przypadkowe), tylko do preferencji wobec osoby sprawcy. Jak domy mieszkalne bombarduje Izrael względnie Izrael z USA, to dobrze. Ale jak robi to Iran (jego sojusznicy), to jest to zbrodnia.
        • stefan4 Re: Sejmowi hipokryci 12.03.26, 08:39
          sverir:
          > Najeźdźcom wystarczy, że Iran przestanie atakować Izrael

Chyba nie wystarczy...

Why “Greater Israel” Is No Longer A Fantasy :
              ,,It's not that Israel is saying, "we're going to march on Tehran and we're going to annex Iran".
              It's that they need Iran to be destroyed, to make the rest of the project easier. 
          ''

Od 30 lat Netanyahu namawia kolejnych prezydentów USA do zniszczenia Iranu. Powodem ma być raz broń jądrowa (w okolicy tylko Izrael ją posiada), innym razem pociski balistyczne (na pewno ustępujące jakością izraelskim), jeszcze innym związki z terroryzmem antyizraelskim, albo przemoc w stosunku do własnej ludności. Teraz w końcu Netanyahu trafił na prezydenta USA, którego udało się wmanewrować w atak na Iran. Nie na rzekomy program jądrowy albo balistyczny Iranu, tylko na Iran. Nie mam wątpliwości, że Netanyahu zrobi co się da, żeby na terenie Iranu zapanował krwawy chaos i zamęt; coś w rodzaju tego, co mu się udało w Syrii i Libanie.

- Stefan
          • sverir Re: Sejmowi hipokryci 12.03.26, 11:49
            "Od 30 lat Netanyahu namawia kolejnych prezydentów USA do zniszczenia Iranu."

Bo niezmiennie od 30 lat (a właściwie to od ponad 40) relacje z Iranem są jakie są. Moim skromnym zdaniem Izrael (nie Netanyahu) zaakceptowałby istnienie bardziej proizraelskiego państwa, tak jak ostatecznie zaakceptował normalizację stosunków z Jordanią, Arabią Saudyjską czy z Egiptem.
            • stefan4 Re: Sejmowi hipokryci 12.03.26, 13:25
              sverir:
              > Izrael (nie Netanyahu) zaakceptowałby istnienie bardziej proizraelskiego państwa

Zapewne. Należy trzymać za to kciuki.

Ale na razie w Izraelu rządzi Netanyahu i netanyahutlerowcy. Do jakiegokolwiek wzajemnego akceptowania potrzebna jest wola dwóch stron — tymczasem w ciągu ostatniego roku Izrael i USA już dwukrotnie napadły zbrojnie na Iran w trakcie toczących się rozmów pokojowych i zlikwidowały irańskie zespoły prowadzące te rozmowy.

Gdybyś był Irańczykiem — czy po czymś takim wierzyłbyś w wolę wzajemnej akceptacji ze strony Netanyahu (i Trumpa, jego kukiełki)?

- Stefan
              • sverir Re: Sejmowi hipokryci 12.03.26, 20:14
                "Gdybyś był Irańczykiem — czy po czymś takim wierzyłbyś w wolę wzajemnej akceptacji ze strony Netanyahu (i Trumpa, jego kukiełki)?"

Jednemu i drugiemu nie wierzę będąc Polakiem.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 14:18
      Najpierw pandemia, później wojna w Ukrainie, a teraz napaść na Iran. Oj nie lubi nas ta Bozia, nie lubi. 😭

Panika i 150 dolarów za baryłkę tvn24.pl/biznes/rynki/atak-na-iran-wojna-na-bliskim-wschodzie-ropa-naftowa-panika-i-150-dolarow-za-barylke-oto-czarny-scenariusz-st8925215
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 15:15
      Wyciekło nagranie z odprawy przed atakiem na Iran 🤭 x.com/ObserwPatologii/status/2028050308195111181?s=20
    • hordol Re: Sejmowi hipokryci 01.03.26, 15:21
      i rządzący i pis milcząco popierają ta awanturę
      • boggi_dan Re: Sejmowi hipokryci 02.03.26, 14:51
        hordol napisała:

> i rządzący i pis milcząco popierają ta awanturę
        Czy to jest awantura ? Przynajmniej ty byś był logiczny ze swoimi stwierdzeniami. To nie jest dawny Iran co przyjmował polskich uchodźców.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sejmowi hipokryci 02.03.26, 15:02
          > To nie jest dawny Iran co przyjmował polskich uchodźców.

Co to ma do rzeczy?
          • boggi_dan Re: Sejmowi hipokryci 02.03.26, 15:21

> > To nie jest dawny Iran co przyjmował polskich uchodźców.
            >
            > Co to ma do rzeczy?
            A to samo ma do rzeczy jak twoje bajdurzenie o Trumpie. Świat od zawsze był dżunglą, w której rządził silniejszy. Czy to militarnie, czy ekonomicznie. Nic się w dziejach ludzkości nie zmieniło od czasów jaskiniowców.
            Pokój po 2 WŚ był osiągnięty tylko i wyłącznie z powodu równowagi strachu przed użyciem arsenały jądrowego i odwetu takowego. Ten Skalik od Brauna to samo jęczy o biednym Iranie i o złych Żydach. Nawiasem znam gościa.
            • ta Re: Sejmowi hipokryci 02.03.26, 15:39
              boggi_dan napisał:

> Nic się w dziejach ludzkości nie zmieniło od czasów jaskiniowców.

Jak czytam, co sam piszesz ( własnymi słowami) to często myślę, że możesz mieć rację.
        • ta Re: Sejmowi hipokryci 02.03.26, 15:04
          boggi_dan napisał: ( do hordola):

> Czy to jest awantura ? Przynajmniej ty byś był logiczny ze swoimi stwierdzeniami

Nie, w żadnym razie to nie jest żadna „ awantura”.
          Amerykańcy i Izraelczycy przyjechali do Iranu Pociągiem Przyjaźni z kolorowymi kredkami,
          by sobie wspólnie rysować piękne, kolorowe mandale.
          Poza tym nie wymagaj od innych (np. od hordola) tego, czego i tobie brakuje

• hordol Re: Sejmowi hipokryci 02.03.26, 15:40
          boggi_dan napisał:

> hordol napisała:
          >
          > > i rządzący i pis milcząco popierają ta awanturę
          > Czy to jest awantura ? Przynajmniej ty byś był logiczny ze swoimi stwierdzeniam
          > i. To nie jest dawny Iran co przyjmował polskich uchodźców.
          awantura to delikatny eufemizm.
          • boggi_dan Re: Sejmowi hipokryci 03.03.26, 08:05
            hordol napisała:

> boggi_dan napisał:
            >
            > > hordol napisała:
            > >
            > > > i rządzący i pis milcząco popierają ta awanturę
            > > Czy to jest awantura ? Przynajmniej ty byś był logiczny ze swoimi stwierd
            > zeniam
            > > i. To nie jest dawny Iran co przyjmował polskich uchodźców.
            > awantura to delikatny eufemizm.
            Trzeba by się spytać towarzysza Stróżyka z SKW, opowie coś o wpływach rosyjskich w Iranie?
            • no-popis Re: Sejmowi hipokryci 03.03.26, 08:39
              boggi_dan napisał:

> Trzeba by się spytać towarzysza Stróżyka z SKW, opowie coś o wpływach rosyjskic
              > h w Iranie?
              Stróżyk na pewno jest niezadowolony z utraty przez Rosję kolejnego Partnera w terroryzmie międzynarodowym.
    • hordol czy damy się wciągnąć w wojnę? 02.03.26, 15:59
      wiadomosci.gazeta.pl/swiat/7,198076,32633926,ambasador-izraela-w-niemczech-iran-chce-wciagnac-europe-w.html#s=BoxMMtImg4

"Noc ma uszy, dzień ma oczy " przysłowie perskie
    • no-popis Re: Sejmowi hipokryci 03.03.26, 05:57
      zenon47 napisał(a):

> Czy ukrofile w polskim sejmie uchwalą rezolucję potępiającą Izrael i USA za bez
      > przykładną napaść na suwerenny Iran, który agresorom nie wyrządził nic złego? Ś
      > wiat wykluczy ich z zawodów sportowych? Nałoży sankcje? Pokażcie demokraci swe
      > prawdziwe oblicza. Nic? Cisza?
      Oooo ruska propaganda.
      • zenon47 Re: Sejmowi hipokryci 03.03.26, 07:52
        Dopisz jeszcze bucu - ruska onuca. Debata z takim poziomem inteligencji jak twój, to rzucanie pereł przed wieprze. Polecam powiedzenie o Kalim, któremu ukradziono krowę.
        • no-popis Re: Sejmowi hipokryci 03.03.26, 07:55
          zenon47 napisał(a):

> Dopisz jeszcze bucu - ruska onuca. Debata z takim poziomem inteligencji jak twó
          > j, to rzucanie pereł przed wieprze. Polecam powiedzenie o Kalim, któremu ukradz
          > iono krowę.
          Jak widać idealnie wpasowałem się w Twój poziom i przesłanie Twojego putinowego posta. Od razu się odkryłeś kim jesteś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka