Dodaj do ulubionych

Słuszna decyzja Herr Donalda

02.03.26, 19:29
Nie będzie pomocy dla celebrytów.
x.com/spalinskipatryk/status/2028475435223306569
https://pbs.twimg.com/media/HCaXp7pWwAEBpIM?format=jpg&name=large
Obserwuj wątek
    • boggi_dan Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 19:53
      To jest ten elektorat co głosował na KO. Czesi polecą po swoich. I to jest szansa dla tych Polaków. Od wtorku rozpoczyna też Słowacja.
      Przecież to jego standardowy numer.
      Gdy coś się dzieje, potrzebne są decyzje, może ucierpieć wizerunek, to chowa się.
      Włazi do dziury, nasłuchuje. A minister pogłos to gdzie?
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 20:02
        Herr Karol powinien tam wysłać Przydacza. On załatwi wszystko od ręki. 🤡
        • no-popis Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 04.03.26, 11:21
          to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> Herr Karol powinien tam wysłać Przydacza. On załatwi wszystko od ręki. 🤡

W przypadku Afganistanu PiS skutecznie ewakuował Polaków. To był rok 2021.
          Obecnie nawet Tajlandia ewakuuje swoich obywateli.
      • negativum Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 21:22
        boggi_dan napisał:

> To jest ten elektorat co głosował na KO. Czesi polecą po swoich. I to jest szan
        > sa dla tych Polaków. Od wtorku rozpoczyna też Słowacja.
        > Przecież to jego standardowy numer.
        > Gdy coś się dzieje, potrzebne są decyzje, może ucierpieć wizerunek, to chowa si
        > ę.
        > Włazi do dziury, nasłuchuje. A minister pogłos to gdzie?

To jest najbardziej obrzydliwe w Herr Donaldzie i dobrze to ująłeś.
        Schował się w dziurę i łypie swymi ślepiami.
        Może zabiorą się z Niemcami? W końcu jesteśmy w UE.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 23:12
          > łypie swymi ślepiami.

Ech te wilcze oczy 🤡
        • sverir Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 13:38
          "Schował się w dziurę i łypie swymi ślepiami.
          Może zabiorą się z Niemcami? W końcu jesteśmy w UE."

To jest ciekawe, bo tanioszka to jest generalnie za, a nawet przeciw, a Ty - zgadzając się z tanioszką - też jesteś za, a nawet przeciw:) Jak wy tak umiejętnie dajecie radę, żeby być zawsze przeciw rzadowi? To jakaś szkoła, kursy czy z tym się trzeba urodzić?:))
          • boggi_dan Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 14:50
            sverir napisał:

> "Schował się w dziurę i łypie swymi ślepiami.
            > Może zabiorą się z Niemcami? W końcu jesteśmy w UE."
            >
            > To jest ciekawe, bo tanioszka to jest generalnie za, a nawet przeciw, a Ty - zg
            > adzając się z tanioszką - też jesteś za, a nawet przeciw:) Jak wy tak umiejętni
            > e dajecie radę, żeby być zawsze przeciw rzadowi? To jakaś szkoła, kursy czy z t
            > ym się trzeba urodzić?:))
            >
            > Ty się zdecyduj człowieku bo twoje stwierdzenia guzik warte i daruj sobie te odniesienia do mnie. Można przypomnieć te działania rządu odpowiedzialną za "katastrofę w Smoleńsku i wszystkie katastrofy w sytuacjach kryzysowych nawet w przypadku normalnej w Polsce zimy czy spodziewanych powodzi? Nic nie potrafią zorganizować te nieudaczniki.
            >
            • negativum Potrafią zorganizować niesprawną infolinię 03.03.26, 14:58
              boggi_dan napisał:

> sverir napisał:
              >
              > > "Schował się w dziurę i łypie swymi ślepiami.
              > > Może zabiorą się z Niemcami? W końcu jesteśmy w UE."
              > >
              > > To jest ciekawe, bo tanioszka to jest generalnie za, a nawet przeciw, a T
              > y - zg
              > > adzając się z tanioszką - też jesteś za, a nawet przeciw:) Jak wy tak umi
              > ejętni
              > > e dajecie radę, żeby być zawsze przeciw rzadowi? To jakaś szkoła, kursy c
              > zy z t
              > > ym się trzeba urodzić?:))
              > >
              > > Ty się zdecyduj człowieku bo twoje stwierdzenia guzik warte i daruj sobie
              > te odniesienia do mnie. Można przypomnieć te działania rządu odpowiedzialną z
              > a "katastrofę w Smoleńsku i wszystkie katastrofy w sytuacjach kryzysowych nawet
              > w przypadku normalnej w Polsce zimy czy spodziewanych powodzi? Nic nie potraf
              > ią zorganizować te nieudaczniki.

https://pbs.twimg.com/media/HCbNWcDX0AAali1?format=jpg&name=medium

Konsulów już tam nie ma, bo i po co mieliby siedzieć?
              • boggi_dan Re: Potrafią zorganizować niesprawną infolinię 03.03.26, 15:18
                Ten rząd nie lubi problemów. A Donald mniejszy szczególnie. Byle się toczyło. Nikt nie protestuje to fajnie. Marzec już się zaczął. Klimat się ociepla. Byle był spokój i tak się niech toczy do 2028. A później się zobaczy.

• sverir Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 16:13
              "Ty się zdecyduj człowieku bo twoje stwierdzenia guzik warte i daruj sobie te odniesienia do mnie."

Nie mogę. Jesteś wyrocznią i kompasem, więc odniesienia do Ciebie są absolutnie naturalne, jako że wyznaczają właściwy kierunek myślenia.
              • negativum Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 19:09
                sverir napisał:

> "Ty się zdecyduj człowieku bo twoje stwierdzenia guzik warte i daruj sobie te o
                > dniesienia do mnie."
                >
                > Nie mogę. Jesteś wyrocznią i kompasem, więc odniesienia do Ciebie są absolutnie
                > naturalne, jako że wyznaczają właściwy kierunek myślenia.

Jestem podobny do Tani.
                A jednak mnie nie traktujesz z buta.
                Tania nie jest zły.
                Nie sądzę, że traktujesz mnie inaczej niż Tanię tylko dlatego, że mieszkamy w jednym miejscu na tym świecie.
                x.com/Zbyszek17331917/status/2028501145241436411
                • sverir Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 04.03.26, 09:18
                  "A jednak mnie nie traktujesz z buta"

Och, z różnych powodów. Od sentymentu do wieloletnich dyskusji i sporów, przez ziomkostwo, po mimo wszystko podejście do meritum, nie do osoby. Tania zaś każdy komentarz do mojego postu zaczyna od wycieczki osobistej typu "co ty bredzisz człowieku", do którego dokleja losowy komentarz zaczerpnięty z jakiegoś artykułu. Generalnie nie przepadam za ludźmi, którzy średnio w 99 na 100 komentarzy czynią wycieczki osobiste.
                  • negativum Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 04.03.26, 09:28
                    sverir napisał:

> Generalnie nie przepadam za ludźmi, którzy średnio w 99 na 100 komentarzy c
                    > zynią wycieczki osobiste.

Takich się wyszarza jak Mustafę IV i po problemie.
                    • sverir Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 04.03.26, 10:42
                      "Takich się wyszarza jak Mustafę IV i po problemie"

Z uwagi na sposób działania forum nie mogę, bo wtedy wszystko, co ktoś mu odpisze, ustawia mi się jedno pod drugim zamiast w drzewku, a to się źle czyta:)
    • j-k NieSłuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 20:12
      Panstwo ma obowiazek pomocy swoim obywatelom w potrzebie.

tyle ze od miesiaca trabiono o wojnie wokol Iranu.

POmoc wrocic im trzeba - tyle ze musza za to SAMI zaplacic.

• boggi_dan Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 20:31
        j-k napisał:

> Panstwo ma obowiazek pomocy swoim obywatelom w potrzebie.
        >
        > tyle ze od miesiaca trabiono o wojnie wokol Iranu.
        >
        > POmoc wrocic im trzeba - tyle ze musza za to SAMI zaplacic.
        >
        No żartujesz Jasiu. To za rządów PIS. Ewakuacja z Afganistanu (sierpień 2021): Po przejęciu władzy przez talibów, Polska przeprowadziła intensywną operację lotniczą, w ramach której ewakuowano ponad 1100 osób (Polaków oraz współpracowników polskiego kontyngentu wojskowego i dyplomatów z rodzinami). Operacja została uznana przez przedstawicieli rządu za wzorową.
        Ewakuacja z Chin - Wuhan (styczeń/luty 2020): W początkowej fazie pandemii COVID-19, rząd zorganizował transporty dla Polaków przebywających w prowincji Hubei.
        Ewakuacja z Izraela (październik 2023): Po ataku Hamasu na Izrael, po 7 października 2023 r., zorganizowano most powietrzny (samoloty wojskowe C-130 Hercules i C-295M oraz samoloty cywilne PLL LOT), którym ewakuowano kilkaset osób.
        Ewakuacja z Ukrainy (od lutego 2022): Po rosyjskiej agresji na Ukrainę, Polska stała się głównym hubem ewakuacyjnym, a także aktywnie pomagała w ewakuacji własnych obywateli i dyplomatów z zagrożonych terenów.
        • j-k jak widac - nie zartuje. 02.03.26, 20:34
          jezeli sa nieprzewidziane sytuacje - to placi za nie Panstwo.

jezeli sa przewidziane od miesiaca sytiuacje - to niech wycieczkowicze sami za to zaplaca.
          • asia-loi Re: jak widac - nie zartuje. 02.03.26, 20:42
            j-k napisał:
            >
            > jezeli sa przewidziane od miesiaca sytiuacje - to niech wycieczkowicze sami za to zaplaca.

Dokładnie tak. Ktoś ma ryzykować życie by ratować debili, którzy ostrzeżenia rządu mieli w doopie. I jeszcze ma podatnik za to płacić? A niby dlaczego.
            • negativum Jest sposób na Owsiaka… 02.03.26, 23:11
              asia-loi napisała:

> j-k napisał:
              > >
              > > jezeli sa przewidziane od miesiaca sytiuacje - to niech wycieczkowicze sa
              > mi za to zaplaca.
              >
              > Dokładnie tak. Ktoś ma ryzykować życie by ratować debili, którzy ostrzeżenia rz
              > ądu mieli w doopie. I jeszcze ma podatnik za to płacić? A niby dlaczego.

x.com/i/status/2028501145241436411
              Jutro o 6 będą już w samolocie.
              Kobiety to mają łeb, jak żydowski sklep. Szczególnie blondynki.
              • negativum Re: Jest sposób na Owsiaka… 03.03.26, 12:13
                ponoć działa.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 23:14
          https://pbs.twimg.com/media/HCaqw6SWgAAJ_FV?format=jpg&name=small
          • negativum Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 02:28

Ponoć nijakiemu Batyrowi zarzucają, że woził ludzi do Grand Hotelu w Trójmieście.
            Co innego jakby woził do Dubaju.
            x.com/i/status/2028479449222570096
            A zły Herr Donald nie chce wysłać samolotu po owieczki.
          • stasi1 Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 13:27
            Ci co tam mieszkają raczej nie mają problemu. Problem mają ci którzy tam się znaleźli i mieli w tych dniach wracać do Polski. I nie mogą wrócić bo nie mają czym. A zostać też nie mogą bo nie mają za co, muszą do pracy
        • x2468 Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 23:26
          Tyle ze w Afganistanie Amerykanie uciekli nikogo nie ostrzegając i zostawili aliantów na pastwę losu. Tak jak uciekli z Wietnamu i innych miejsc. Tutaj nikt nie uciekał a MSW ostrzegało od 2 miesięcy,.
          • negativum Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 23:56
            x2468 napisał:

> Tyle ze w Afganistanie Amerykanie uciekli nikogo nie ostrzegając i zostawili al
            > iantów na pastwę losu. Tak jak uciekli z Wietnamu i innych miejsc. Tutaj nikt n
            > ie uciekał a MSW ostrzegało od 2 miesięcy,.

Nikt nie ucieka. Koalicjanci idą sami w paszę lwa.
            W właściwie sami w nią weszli.

x.com/i/status/2028466140910080369
      • negativum Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 23:04
        j-k napisał:

> Panstwo ma obowiazek pomocy swoim obywatelom w potrzebie.
        >
        > tyle ze od miesiaca trabiono o wojnie wokol Iranu.
        >
        > POmoc wrocic im trzeba - tyle ze musza za to SAMI zaplacic.

To są obywatele UE…

A tak swoją drogą, gdzie jest Herr Donald? Czy mamy jeszcze rząd?
      • x2468 Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 23:20
        Jeszcze nie są w potrzebie, jakieś samoloty tam latają. jakiś przewoźnik może ich zabrać oczywiście nie za darmo w końcu tam wojna nie wybuchła znienacka. Radek od początku stycznia ostrzegał aby tam się nie wybierać.
        U mnie przed domem stoi tabliczka "na snieg i lud wychodzisz na własne ryzyko" Oni polecieli na własne ryzyko, muszą sobie poradzić. W końcu dlaczego biedny podatnik ma płacić za nieodpowiedzialnego lekkoducha?
        • negativum Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 02.03.26, 23:24
          x2468 napisał:

> Jeszcze nie są w potrzebie, jakieś samoloty tam latają. jakiś przewoźnik może i
          > ch zabrać oczywiście nie za darmo w końcu tam wojna nie wybuchła znienacka. Rad
          > ek od początku stycznia ostrzegał aby tam się nie wybierać.
          > U mnie przed domem stoi tabliczka "na snieg i lud wychodzisz na własne ryzyko"
          > Oni polecieli na własne ryzyko, muszą sobie poradzić. W końcu dlaczego biedny p
          > odatnik ma płacić za nieodpowiedzialnego lekkoducha?

Herr Donald dużo rzeczy mówi… :)
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 00:01
            > Herr Donald dużo rzeczy mówi

Zdecyduj się? "Słuszna decyzja Herr Donalda", czy nic nie robi?
            • negativum Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 00:03

> > Herr Donald dużo rzeczy mówi
              >
              > Zdecyduj się? "Słuszna decyzja Herr Donalda", czy nic nie robi?

Jako lewak powiem, że słuszna.
              • sverir Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 13:40
                "Jako lewak powiem, że słuszna"

Jako lewak, powiesz, ze słuszna. Ale jako prawak musisz niestety być zawsze przeciw:)
        • sverir Re: NieSłuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 13:40
          "Jeszcze nie są w potrzebie, jakieś samoloty tam latają. jakiś przewoźnik może ich zabrać oczywiście nie za darmo w końcu tam wojna nie wybuchła znienacka. Radek od początku stycznia ostrzegał aby tam się nie wybierać."

A lekarze od dawna uprzedzają o zgubnych skutkach palenia papierosów, picia alkoholu i nadmiarze soli, zas policja nieustannie apeluje o ostrożność na drogach. A mimo to ludzie palą, piją, nadmiernie solą, a kierowcy i piesi jeżdżą i łażą byle jak.

Wspaniała polityka. Dopisuję punkt do przyszłego programu partii - partia ostrzega przed ryzykiem życia. I cyk, cokolwiek sie nie stanie, państwo za to odpowiadać nie może, bo wszystko robi obywatel na własne ryzyko.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 00:03
      Gdyby Batyr oddał rządowi prezydencki samolot o już wszystkich by ewakuowano.
      • negativum Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 00:03

> Gdyby Batyr oddał rządowi prezydencki samolot o już wszystkich by ewakuowano.

Samolot jest Herr Donalda…
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 13:29
          > Samolot jest Herr Donalda…

Nie ma domu, a ma samolot. Cos tu się nie zgadza.
    • sverir Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 13:36
      Smutne, jak nie lubimy własnych obywateli.
      A Spaliński jeszcze smutniejszy - on nie protestuje przeciw pomocy obywatelom z powodu jakichś racjonalnych przesłanek. Jemu się podoba decyzja rządu, bo za czasów PiS...

Oby tak dalej, idźmy tą drogą, plujmy jedni na drugich i zwalajmy to na polityków. Gdyby nie politycy musielibyśmy spojrzeć w lustro i przyznać, że nasza klasa polityczna nie jest ani lepsza, ani gorsza od nas, tylko jest naszym odbiciem i to my odpowiadamy za to, jak się politycy zachowują.
      • negativum Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 15:05
        sverir napisał:

> Smutne, jak nie lubimy własnych obywateli.

Jak to nie. Uruchomiono infolinię.
        https://pbs.twimg.com/media/HCbNWcDX0AAali1?format=jpg&name=medium

Numery tylko 12 cyfrowe. A mogły być i ponad 30 cyfr. Kto Herr Donaldowi zabroni.
        • sverir Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 16:12
          " Numery tylko 12 cyfrowe. A mogły być i ponad 30 cyfr. Kto Herr Donaldowi zabroni."

Z tego 3 cyfry, te z plusem, to kierunkowe. Zapewne dlatego, żeby informacji zasięgnąć na miejscu, a nie dzwonić do Warszawy, która często nie wie więcej, niż wiedzą ludzie w danym kraju.
          • negativum Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 16:57
            sverir napisał:

> " Numery tylko 12 cyfrowe. A mogły być i ponad 30 cyfr. Kto Herr Donaldowi zabr
            > oni."
            >
            > Z tego 3 cyfry, te z plusem, to kierunkowe. Zapewne dlatego, żeby informacji za
            > sięgnąć na miejscu, a nie dzwonić do Warszawy, która często nie wie więcej, niż
            > wiedzą ludzie w danym kraju.

I tak to dużo, jeśli walczy się o życie.
            Jak znam życie to dalej są numery wewnętrzne i wewnętrzne o ile ktoś tam pracuje. Automatyczna sekretarka. "Dodzwoniłeś się do konsulatu Herr Donalda, pozostań na linii, w przypadku ewakuacji wymierz 152989787522287. Dziękuję"
            • sverir Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 18:00
              " I tak to dużo, jeśli walczy się o życie."

Rzeczywiście - dwanaście cyfr. Gdyby dzwonili do Polski, mieliby tylko jedenaście:)
              • negativum Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 18:36
                sverir napisał:

> " I tak to dużo, jeśli walczy się o życie."
                >
                > Rzeczywiście - dwanaście cyfr. Gdyby dzwonili do Polski, mieliby tylko jedenaśc
                > ie:)

To wcale nie jest takie głupie i wystarczą 3 cyferki (+48…).
                Koszt na Domańskiego.
                Lub nawet Herr Donalda.

Jakiś numer awaryjny dostępny spoza Polski. Na całym świecie. Z 112 Polacy sobie dają jakoś radę.
                Alerty też można wysłać na cały świat na numery +48. Z podaniem co i jak.
                • sverir Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 04.03.26, 09:21
                  "Alerty też można wysłać na cały świat na numery +48. Z podaniem co i jak"

Ale to nie są numery alertowe, tylko informacyjne:)
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 15:16
      Bajka o Tusku 😂 x.com/niemamnietutaj0/status/2028590599079706897?s=20
    • negativum Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 17:43
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 18:40
      Batyr biegnij na pomoc!!!
      Ambasada USA wydała komunikat, nie jest w stanie ewakuować obywateli tvn24.pl/swiat/konflikt-na-bliskim-wschodzie-ambasada-usa-wydala-komunikat-nie-jest-w-stanie-ewakuowac-obywateli-st8929475
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 03.03.26, 18:54
      🤣 x.com/Morgenstern616/status/2028861010296164638?s=20
    • boggi_dan Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 04.03.26, 11:18
      Wrócił Donaldinio z wywczasów i w środę bierze się do roboty🤣
    • no-popis wyłazi z Ciebie ten PiS 04.03.26, 11:19
      negativum napisał:

> Nie będzie pomocy dla celebrytów.
      > x.com/spalinskipatryk/status/2028475435223306569
      > https://pbs.twimg.com/media/HCaXp7pWwAEBpIM?format=jpg&name=large
      Postkomunistyczna nienawiść do ludzi, którzy odnieśli sukces.
      • negativum Re: wyłazi z Ciebie ten PiS 04.03.26, 11:49
        no-popis napisała:

> Postkomunistyczna nienawiść do ludzi, którzy odnieśli sukces.

Sukcesu nie mierzy się mamoną. Jest szansa, że ktoś zaryzykuje i puści los. Wygra 300 baniek. Czy odniósł sukces?

W czasach, gdy dziary są na porządku dziennym, silikony też powinny być. Wszczepienie sobie silikonu nie pozbawia obywatelstwa. Choć nie uważam tego za sukces.

Jeśli jest gdzieś wojna, to zadaniem RP jest ratować obywateli za pomocą Wojska Polskiego. Może silikony trochę by przecierpiały w samolotach wojskowych, ale takie jest ich zadanie. Nie mają być wygodne, ale skuteczne.
        Herr Donald ma chyba wpływ na rząd RP i to on ostatecznie odpowiada za jego poczynania, lub zaniechania.
        A tu chodzi o niewysłanie samolotów po obywateli, jacy by oni nie byli.

Może to być nawet odpłatne, z rozłożeniem na raty dla osób nie płacących podatków w Polsce.
    • no-popis No i Tusk Cię zawiódł 04.03.26, 12:53
      Jednak wysyła samoloty.
      Co za błazny z tej ekipy.
      Armia tuskowych trolli cały dzien uzasadnia, że nie wysyłamy slotów bo...chamstwem wonec obywateli popisuje się Bartoszewski i Wewiór a tymczasem Tusk ....jednak wysyła.....
    • negativum Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 04.03.26, 18:13
      Grzechem jest spółkowanie z wierną.
      Nie ma grzechu, jak to silikon.
      Te traktuje się jak kozy.

https://pbs.twimg.com/media/HClDer5WwAAlK9p?format=jpg&name=large
    • negativum Re: Słuszna decyzja Herr Donalda 04.03.26, 21:55
      https://pbs.twimg.com/media/HClC4bhXIAALle-?format=jpg&name=medium

Kilka dni po…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka