perla.roztocza 14.04.26, 11:41 gdzie spotykał się z politykami rządowymi. A przecież to najbardziej prorosyjski rząd. Więc kto tu jest ruską onucą, czy ci co spotykali się Orbanem czy Tusk ściskający się z politykami jedzącymi z ręki Putina właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 11:49 > gdzie spotykał się z politykami rządowymi. a z kim mial się spotkać? Z dziewczynkami z Hotelu Hilton? www.hilton.com/en/hotels/dyuhihi-hilton-dushanbe/?SEO_id=GMB-EMEA-HI-DYUHIHI Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 12:21 Tokio NA ŻYWO | Spotkanie Premiera Donalda Tuska w Ambasadzie RP w Tokio Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 14:53 perla.roztocza napisał(a): > gdzie spotykał się z politykami rządowymi. > A przecież to najbardziej prorosyjski rząd. > Więc kto tu jest ruską onucą, czy ci co spotykali się Orbanem czy Tusk ściskają > cy się z politykami jedzącymi z ręki Putina właśnie? Po prostu kontaktuje się z Putinem przy pomocy pośredników. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 16:03 perla.roztocza napisał(a): ... czy Tusk ściskający się z politykami jedzącymi z ręki Putina właśnie? Bardzo, ale to bardzo boli cię, że Tusk kiedyś ściskał się z Putinem. Kiedyś, kiedy wydawało się, że Rosja może być inna, niż była przez wieki (a było to zanim Putin napadł na Ukrainę). Ale jakoś zupełnie nie przeszkadza ci, że Trump, Orban, Fico, Le Pean ściskali się z Putinem i robili to już po napaści Putina na Ukrainę. Po wydarzeniach w Buczy, Irpieniu i w wielu innych miejscach. Ba, Trump witał Putina na czerwonym dywanie, zaprosił do swojego auta, po tym jak, już na 100% było wiadomo, że Putin ma krew na rękach i jest ścigany za zbrodnie wojenne. To co robi Trump oczywiście ci nie przeszkadza, bo popiera go PiS i Konfa, chociaż też ma krew na rękach i też napada suwerenne kraje, właśnie. Jakoś nie przeszkadzają ci spotkania ruskich agentów z Kaczyńskim czy Braunem. Bo oni oczywiście rozmawiali o pogodzie. 😬 Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 16:08 Pisi minister od zagranicy, Rau ściskał się z Ruskimi nie patrząc na to, że oni kompletnie go olewają. To jest tylko jeden z przykładów, właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 17:07 asia-loi napisała: > perla.roztocza napisał(a): > > ... czy Tusk ściskający się z politykami jedzącymi z ręki Putina właśnie? > > Bardzo, ale to bardzo boli cię, że Tusk kiedyś ściskał się z Putinem. Kiedyś, k > iedy wydawało się, że Rosja może być inna, niż była przez wieki (a było to zani > m Putin napadł na Ukrainę). Wcześniej napadł na Gruzję. Dodatkowego smaczku dodaje fakt, że Tusk publicznie stwierdził, że ma podobne standardy jak Putin. Manipulujesz czy Tobą manipulują?...ale nie fałszuj historii. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 21:26 no-popis napisała: > Wcześniej napadł na Gruzję. Zgadza się. > Dodatkowego smaczku dodaje fakt, że Tusk publicznie stwierdził, że ma podobne standardy jak Putin. A Ty nigdy na nikim się nie zawiodłeś, zawsze każdego oceniłeś prawidłowo? > Manipulujesz czy Tobą manipulują?...ale nie fałszuj historii. To Ty nie przypisuj mi tego, co sam robisz. Gdzie napisałam nieprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 22:17 asia-loi napisała: > Gdzie napisałam nieprawdę? Jak to gdzie? ZaPOmniałaś o napaści Putina na Gruzję właśnie w okresie kiedy Tusk przyjażnił się z Putinem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 22:36 no-popis napisała: > > Jak to gdzie? ZaPOmniałaś o napaści Putina na Gruzję właśnie w okresie kiedy Tusk przyjażnił się z Putinem. > Tak zapomniałam, bo to była krótka wojna, nie tak krwawa jak na Ukrainie, Polska nie czuła się zagrożona. A poza tym Tusk z Putinem spotykał się po zakończeniu wojny, a nie w jej trakcie. I tych spotkań nie nazwałabym przyjaźnią. To były czysto służbowe spotkania w interesach. PiS za czasów swoich rządów, też robił interesy z ruskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 05:08 asia-loi napisała: > no-popis napisała: > > > > > Jak to gdzie? ZaPOmniałaś o napaści Putina na Gruzję właśnie w okresie ki > edy Tusk przyjażnił się z Putinem. > > > Tak zapomniałam, bo to była krótka wojna, nie tak krwawa jak na Ukrainie, Polsk > a nie czuła się zagrożona. Fakt, banał. Napaść i zabór terytorium. To też banał W 2010 roku Polska (rząd Donalda Tuska) zgodziła się na umorzenie Gazpromowi ok. 1 mld zł długu za tranzyt gazu w ramach renegocjacji umowy jamalskiej. Drobiazg. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 08:57 no-popis napisała: > Fakt, banał. Napaść i zabór terytorium. Faktycznie to wojna na Ukrainie trwa od 2014 roku. Rosja zaanektowała Krym. Pełnoskalowa od 2022 r. A PiS rządząc od 2015 r, cały czas robił interesy z Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 09:10 no-popis napisała: > To też banał W 2010 roku Polska (rząd Donalda Tuska) zgodziła się na umorzenie > Gazpromowi ok. 1 mld zł długu za tranzyt gazu w ramach renegocjacji umowy jamalskiej. Drobiazg. > Ani banał, ani drobiazg. Powielasz pisowską narrację. Nie piszesz dlaczego rząd Tuska to zrobił i co na tym zyskał, bo nie pasuje do pisowskiej narracji. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Tusk ma takie standardy jak Putin 14.04.26, 17:25 asia-loi napisała: > perla.roztocza napisał(a): > > ... czy Tusk ściskający się z politykami jedzącymi z ręki Putina właśnie? > > Bardzo, ale to bardzo boli cię, że Tusk kiedyś ściskał się z Putinem. To nie boli ale to poniżej jest już kompromitujące: Cytat pochodzi z okresu, gdy Donald Tusk był premierem (2008 r) i został publicznie wypowiedziany przez tego hipokrytę i karierowicza Tuska: „[b]Miałem poczucie, że rozmawiam z politykiem (to o Putinie) o podobnych standardach, temperamencie, sposobie widzenia świata i rzeczywistości[/b]”. Wypowiedź dotyczy osoby Putina. Nic dziwnego, że nawet do dzisiaj ruskie trolle bronią jak Związku Radzieckiego Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Tusk ma takie standardy jak Putin 14.04.26, 17:59 no-popis napisała: > Cytat pochodzi z okresu, gdy Donald Tusk był premierem (2008 r) i został public > znie wypowiedziany przez tego hipokrytę i karierowicza Tuska: „[b]Miałem poczu > cie, że rozmawiam z politykiem (to o Putinie) o podobnych standardach > , temperamencie, sposobie widzenia świata i rzeczywistości[/b]”. > Jeżeli potrafisz, to policz sobie ile lat minęło od cytowanej wypowiedzi. Inteligentni ludzie zmieniają zdanie, gdy zmieniają się okoliczności, a złośliwi - pomimo upływu lat - wypominają coś, co od dawna nie ma znaczenia. Ps Da się zauważyć, że cudze kariery rażą nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tusk ma takie standardy jak Putin 14.04.26, 18:47 eriko napisała: > no-popis napisała: > > Cytat pochodzi z okresu, gdy Donald Tusk był premierem (2008 r) i został > public > > znie wypowiedziany przez tego hipokrytę i karierowicza Tuska: „[b]Miałem > poczu > > cie, że rozmawiam z politykiem (to o Putinie) o podobnych stand > ardach > > , temperamencie, sposobie widzenia świata i rzeczywistości[/b]”. > > > Jeżeli potrafisz, to policz sobie ile lat minęło od cytowanej wypowiedzi. A po co ? Był dorosłych chyba jak został premierem. > Inteligentni ludzie zmieniają zdanie, gdy zmieniają się okoliczności, a złośli > wi - pomimo upływu lat - wypominają coś, co od dawna nie ma znaczenia. nie inteligentni ale karierowicze zmieniają zdanie i to Ci bez honoru > Ps > Da się zauważyć, że cudze kariery rażą nieudaczników. Do mnie!? :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk ma takie standardy jak Putin 14.04.26, 19:02 > Inteligentni ludzie zmieniają zdanie Podejrzewasz no-popisa o inteligencję? Chyba cie pogięło? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k A ciebie o co ? 14.04.26, 19:07 to.ja.pies.na.czarnych napisała: > Podejrzewasz no-popisa o inteligencję? Chyba cie pogięło? A ciebie o co mamy podejrzewac ? PS. wozek inwalidzki nasmarowany i nie skrzypi ? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tusk ma takie standardy jak Putin 14.04.26, 22:19 to.ja.pies.na.czarnych napisała: > > Inteligentni ludzie zmieniają zdanie > > Podejrzewasz no-popisa o inteligencję? Chyba cie pogięło? Kundelku forumowy. Po pierwsze nie zrozumiałeś jego tekstu bo nie o moją inteligencję tu chodziło a po drugie to znowu nie udało Ci się obsikać nawet nogawki. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Tusk ma takie standardy jak Putin 15.04.26, 05:54 To był rok 2008. Tymczasem Kaczyński i akolici spotykali się z proputinowską europejską prawicą w listopadzie 2021 r., gdy - wg słów rządu PiS - już rząd miał wiarygodne informacje, że Rosja zaatakuje. Popierali Orbana nawet teraz, gdy już było wiadomo, że donosi Rosji, że Orban deklaruje przyjaźń, że nie tyle robi z nimi interesy, co po prostu spełnia rosyjskie zachcianki. Serio, nie ma porównania. Do przyjaciól Rosjan list pisał nawet Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 22:26 asia-loi napisała: > perla.roztocza napisał(a): > > Trump, Orban, Fico, Le Pean ściskali się z Putinem > i robili to już po napaści Putina na Ukrainę. Właśnie dlatego ona im basuje: Donald Trump, Donald Trump, Donald Trump!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k.e.g.2 Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 16:15 perla.roztocza napisał(a): > gdzie spotykał się z politykami rządowymi. > A przecież to najbardziej prorosyjski rząd. > Więc kto tu jest ruską onucą, czy ci co spotykali się Orbanem czy Tusk ściskają > cy się z politykami jedzącymi z ręki Putina właśnie? Jako premier był pewnie w interesach.Szuka rynków zbytu na polskie osiągnięcia naukowo-techniczne:meblei produkty rolno- spożywcze.haha Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 16:18 perla.roztocza napisał(a): > gdzie spotykał się z politykami rządowymi. > A przecież to najbardziej prorosyjski rząd. > Więc kto tu jest ruską onucą, czy ci co spotykali się Orbanem czy Tusk ściskają > cy się z politykami jedzącymi z ręki Putina właśnie? Niedługo przyleci atrapa Orbana. Péter Magyar. Będą papatki i cali w skowronkach. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 16:50 NA ŻYWO | Briefing prasowy w Ambasadzie RP w Tokio Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 17:09 "A przecież to najbardziej prorosyjski rząd." Prorosyjski? Są niewolnikami własnego bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 18:04 hana2 napisała: > "A przecież to najbardziej prorosyjski rząd." > > Prorosyjski? Są niewolnikami własnego bezpieczeństwa. W Tadżykistanie wizyta była niezapowiedziana; mieli międzylądowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 18:24 samolt trzeba było gdzieś zatankować. Cała "wizyta" trwała kilka godzin Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 18:40 Paczpan, a mógł przy okazji poprosić o jakiś doktorat honoris causa ich uniwersytetu, ale nie poprosił. 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 18:32 eriko napisała: > W Tadżykistanie wizyta była niezapowiedziana; mieli międzylądowanie. gdyby Prezes miał taką niezapowiedzianą wizytę to byś się tarzała z oburzenia wrzeszcząc - ruska onuca właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 18:58 perla.roztocza napisał(a): > gdyby Prezes miał taką niezapowiedzianą wizytę to byś się tarzała z oburzenia w > rzeszcząc - ruska onuca właśnie. Nie oceniaj innych po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 22:27 eriko napisała: > Nie oceniaj innych po sobie. ja innych nie oceniam. Tylko ciebie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 05:54 "gdyby Prezes miał taką niezapowiedzianą wizytę to byś się tarzała z oburzenia wrzeszcząc - ruska onuca właśnie." A Ty byś pisał, że nie ma w niej nic niezwykłego:) Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 22:26 hana2 napisała: > Prorosyjski? Są niewolnikami własnego bezpieczeństwa. tak jak Węgry bezpieczeństwa energetycznego i dlatego ktokolwiek tam rządzi musi mieć dobre stosunki z Putinem właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 05:57 "tak jak Węgry bezpieczeństwa energetycznego i dlatego ktokolwiek tam rządzi musi mieć dobre stosunki z Putinem właśnie" Tak, bezpieczeństwa właśnie. Dlatego Orban nie chciał rozwoju Adrii i współpracy z Chorwacją właśnie i dlatego Czechom, krajowi bez dostępu do morza, udało się zmniejszyć zależnośc od Rosji, a Orbanowi zwiększyć. Odpowiedz Link Zgłoś
k.e.g.2 Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 08:25 sverir napisał: > "tak jak Węgry bezpieczeństwa energetycznego i dlatego ktokolwiek tam rządzi mu > si mieć dobre stosunki z Putinem właśnie" > > Tak, bezpieczeństwa właśnie. Dlatego Orban nie chciał rozwoju Adrii i współprac > y z Chorwacją właśnie i dlatego Czechom, krajowi bez dostępu do morza, udało si > ę zmniejszyć zależnośc od Rosji, a Orbanowi zwiększyć. Ale wg współczesnej narracji polityki Rosji, surówce w atrakcyjnych cenach udostępnia tylko zaprzyjaźnionym krajom.To Węgry i Chiny mają tańszy gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
k.e.g.2 Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 08:38 Ponieważ wojna i sankcje dobijaja rosyjską gospodarkę,a ponadto UE w najbliższym czasie chce chyba całkowicie zrezygnować z rosyjskiego gazu,to Putin zaproponował USA współpracę gospodarczą po zakończeniu wojny na kwotę 14bln dolarów.To dopiero będzie kręcenie lodów. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 08:54 > Ponieważ wojna i sankcje dobijaja rosyjską gospodarkę Dlatego Trump wywołał nowa wojnę i teraz Ruscy sprzedając mniej zarabiają jeszcze więcej 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
k.e.g.2 Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 09:30 to.ja.pies.na.czarnych napisała: > > Ponieważ wojna i sankcje dobijaja rosyjską gospodarkę > > Dlatego Trump wywołał nowa wojnę i teraz Ruscy sprzedając mniej zarabiają jeszc > ze więcej 🤡 To jednak naiwne i infantylne myślenie. Prędzej z miłości do Izraela i chęci storpedowania infrastruktury programu nuklearnego. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 09:39 > chęci storpedowania infrastruktury programu nuklearnego którego nie trzeba było torpedować. Podobnie było w Iraku gdzie rozpętano wojnę z powodu broni masowego rażenia, której nie było. Twoje myślenie jest naiwne, infantylne i bezgranicznie poddane propagandzie opartej na poprawności politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
k.e.g.2 Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 09:56 to.ja.pies.na.czarnych napisała: > > chęci storpedowania infrastruktury programu nuklearnego > > którego nie trzeba było torpedować. MISZCZU,twierdzisz,że Iran nie dąży do posiadania broni atomowej? O kwestii Iraku też to słyszałem Pozostałą częścia wypowiedzi ubawiles mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 10:10 Miszczu! Trump rozpętał wojnę bo podobno Iran już prawie mial bron nuklearną. Trump wyssał sobie z brudnego palucha wieści jakoby Iran mial rakiety o zasięgu pozwalającym im zaatakować USA i Europę. Wszystko bzdury, które wmówił mu zbrodniarz wojenny Netanjahu. Odpowiedz Link Zgłoś
k.e.g.2 Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 10:26 Iran ma pewne osiągnięcia w dziedzinie rakiet balistycznych, więc USA profilaktycznie pie..dolna tarcze antyrakietową w Redzikowie. Już że 20 lat będzie,jak złożyły taką propozycję Polsce i Rumunii.W Rumunii miały być radary. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 10:31 Profilaktycznie wypowiedzieli wojnę, która powoduje kryzys energetyczny na całym świecie. Kombinuj dalej może ambasada USA prześle ci bon do McDonald's. Odpowiedz Link Zgłoś
k.e.g.2 Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 10:42 1.Na histerię weź sobie coś na uspokojenie. 2.Nie jestem petentem. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 14.04.26, 18:43 Tusk bawił w Tadżykistanie, a Batyr w Belwederze 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
k.e.g.2 Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 05:10 perla.roztocza napisał(a): > gdzie spotykał się z politykami rządowymi. > A przecież to najbardziej prorosyjski rząd. > Więc kto tu jest ruską onucą, czy ci co spotykali się Orbanem czy Tusk ściskają > cy się z politykami jedzącymi z ręki Putina właśnie? Czy AfD w Niemczech też jest piętnowana za wyrażanie intencji współpracy gospodarczej z Rosją,reaktywacji Nord Stream 1,2? Również duża część Niemców wyrażała taką opinię. A z polskiej perspektywy jest to zdradą narodową, że tak infantylnie przelicytywuja się na patriotyzm? Problematyka inteligentnych inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 10:11 perla.roztocza napisał(a): > > Więc kto tu jest ruską onucą, czy ci co spotykali się Orbanem czy Tusk ściskają > cy się z politykami jedzącymi z ręki Putina właśnie? Ściskał się ale w rękawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Tusk bawił w Tadżykistanie 15.04.26, 13:41 Był też w Korei, gdzie załatwiał sprawę małych reaktorów SMR, oraz w Japonii. Tadżykistan na razie jest w strefie wpływów kremla, może wizyta miała na celu przekabacenie ich na naszą stronę? 😃 Odpowiedz Link Zgłoś