czciborwielki 19.05.26, 19:26 Wygląda na to że Ziobro nie będzie miał łatwo w USA: wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zurek-o-losie-ziobry-w-usa-stanie-sie-duzym-problemem,nId,23480230 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opa34 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 19.05.26, 19:45 Mam pytania: 1:Ma opanowany j angielski? 2:Ta wiza genewska jak dlugo jest wazna Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? - pewnie nie.. 19.05.26, 20:06 opa34 napisał(a): > 2:Ta wiza genewska jak dlugo jest wazna belkotko mowa paszporcie genewskim. wiza (jesli juz) musi byc amerykanska. Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? - pewnie 19.05.26, 20:31 Czyli 6 miesiecy? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? - pewnie 20.05.26, 00:33 opa34 napisał(a): > Czyli 6 miesiecy? Zbyszek dostał stałą. 6 miesięcy to wiza turystyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ja tam mialem US-wize wielokrotna 20.05.26, 21:16 opa34 napisał(a): > Czyli 6 miesiecy? ja tam mialem US-wize wielokrotna wazna 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? - pewnie 20.05.26, 06:35 Tylko że chyba Węgry mogą anulować ten swój paszport genewski. Tak jak Polska swój. Raczej odnowione Węgry nie będą chciały aby przestępcy wykorzystywali ich kraj aby uciec sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Stachu, 20.05.26, 21:18 stasi1 napisał: > Tylko że chyba Węgry mogą anulować ten swój paszport genewski. anuluja - to USA - taki paszport mu ZNOWU wystawia. po co fantazjujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Stachu, 26.05.26, 11:00 stasi1 napisał: > Może tak, a może nie Postulujmy jednak, no nie Ty jak wierny żołnierz Tuska, aby Żurek wystąpił o ekstradycję bo Tusk zostanie wyjaśniony uzasadnieniem odmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 19.05.26, 20:46 opa34: > 1:Ma opanowany j angielski? W 2009 Kaczyński twierdził o Ziobrze: ,,W tej chwili powinien uczyć się języka i przygotowywać się do tego, żeby był dobrym, efektywnym posłem europejskim, bo poseł, który nie zna języka angielskiego albo francuskiego, jest posłem czwartej kategorii. On ma teraz twarde zadanie pracować 6-8 godzin nad językiem (...) Bardzo bym chciał, żeby się za to jak najszybciej zabrał, a inne sprawy zostawił. Nie zawsze mu wychodzą'' Ziobro miał wtedy 39 lat (teraz ma 56) i należy z tego wnosić, że wtedy angielskiego nie znał. Wiemy, że nie zastosował się w pełni do rady Kaczyńskiego, bo innych spraw na te 17 lat nie zostawił. Jeżeli przy tym jego nauczycielem angielskiego był sam Kaczyński, to w tej Hameryce nasz emigrant będzie stale potrzebował tłumacza. Ale może mu wystarczy komórka z Pegazusem? Taki kosztowny system zapewne ma opcję zwykłego tłumaczenia z angielskiego na polski i z powrotem. Tylko że jeśli ta opcja również podlegała pod licencję cofniętą Polsce przez Izrael, to, Panie Zbiegniewie, zipa dumna... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Może mówi po węgiersku? 19.05.26, 22:10 stefan4 napisał: > ... > mu wychodzą'' > > Ziobro miał wtedy 39 lat (teraz ma 56) i należy z tego wnosić, że wtedy ... Może mówi po węgiersku?... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 19.05.26, 21:23 Oczywiście, funkcja ambasadora PL w USA jest bardzo wymagająca, ale dajmy szansę, że Ziobro wyprowadzi nas z bagna, w które Tusk nas wpędził.. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 19.05.26, 22:10 qwardian napisał: > Oczywiście, funkcja ambasadora PL w USA jest bardzo wymagająca, ale dajmy szans > ę, że Ziobro wyprowadzi nas z bagna, w które Tusk nas wpędził.. > Na czym polega to bagno? Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 19.05.26, 23:05 Ten gosc forum jakosc dziwnie dziwny Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w USA 20.05.26, 05:24 Młoda Niemka, influenserka, bardzo zdolna dziewczyna, starała się i chyba już uzyskała azyl polityczny w USA. Opisuje to tak, że w Niemczech była prześladowana. "Kiedy miałam 16 lat, wystąpiłam przeciwko Angeli Merkel, ludzie zaczęli nazywać mnie rasistką. Kiedy założyłam swój własny kanał na YT i zaczęłam być bardziej rozpoznawalna, zaczęli nazywać mnie anty-Greta Thunberg, ponieważ sprzeciwiałam się narracji zmian klimatycznych. Wtedy objęli mnie śledztwem tajnych służb..." Niemiecki wywiad kontaktował się z amerykańskim, żeby ustalić, jakie mam powiązania z administracją Donalda Trumpa starając się stawiać zarzuty karne". Tak to już jest od lat, że administracja USA stanowczo sprzeciwia się ograniczaniu wolności słowa i naciskom na platformy społecznościowe. W jednym ze swoich aktów Departament Stanu wydał oficjalne oświadczenie o walce z globalną siecią cenzury, która szczególnie rozwinęła się w Chinach i w ...Unii Europejskiejj oraz UK. Amerykanie zdefiniowali to jako Censorship-Industrial Complex wskazujący na zaangażowanie szerokiej sieci podmiotów w ograniczanie wolności obywateli – od uniwersytetów, przez organizacje NGO, aż po prokuraturę. Żyjemy w UE, w świecie opisanym proroczo przez Orwella, który określam jako neokomunizm. W Polsce jeszcze ten stan nie jest tak daleki jak np w UK ale , jednak, zmierzamy w tym kierunku. www.dw.com/pl/niemiecka-influencerka-prosi-o-azyl-w-usa-pomaga-jej-musk/a-74546900 Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w 20.05.26, 09:29 "Donosi o tym telewizja Fox News" To zrodelko jest takie wiarygodne jak Sakiewicze Karnowskie Morawieckie Sasiny razem do kupy wziete,przyglupie Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w 20.05.26, 10:15 opa34 napisał(a): > "Donosi o tym telewizja Fox News" > To zrodelko jest takie wiarygodne jak Sakiewicze Karnowskie Morawieckie Sasiny > razem do kupy wziete,przyglupie Publikacja jest też innych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w 20.05.26, 10:19 Jakie medium bym ru nie zacytował, za wyjątkiem Soku Z Buraka czy WSI24 to jeśli Toja, neokomunistyczna, wirtualna rzeczywistość równoległa nie zgadza się z faktami, tym gorzej dla faktów :) Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w 20.05.26, 10:47 Jest relacja Seibt i Fox News. Nie ma niezależnego potwierdzenia z USCIS ani niemieckich służb....sprawa ma juz 7 miesiecy i nic sie nie wydazylo a brunatna siksa dalej mieszka w Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w 26.05.26, 11:02 opa34 napisał(a): > Jest relacja Seibt i Fox News. Nie ma niezależnego potwierdzenia z USCIS ani ni > emieckich służb....sprawa ma juz 7 miesiecy i nic sie nie wydazylo a brunatna s > iksa dalej mieszka w Niemczech Owszem ale problem w Niemczech jest i to wiem od Niemców. No nie taki aż wielki jak w UK ! Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Powinna dostać azyl 20.05.26, 12:53 w niemieckim psychiatryku. Jedna taka dostała nawet wyrok za chuligaństwo, aly ...ony Budyń ułaskawił. Jeszcze dawniej moment "sławy" miały dwie idiotki z Wybrzeża chyba. Kołakowskie obie. Mamuśka (pisia radna) i córeczka. "Córka radnej PiS ponownie zatrzymana przez policję. Mama dalej walczy"" Oczywiście zatrzymana za chuligaństwo. Cała Polska miała bekę z Kołakowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 20.05.26, 10:11 a Tusk nie ma lekko w ..Polsce zegar bije 16 lat Kłamstwa Smoleńskiego Rząd Tuska 2 raz gra na zakopanie tej sprawy takie Państwo nie będzie traktowane poważnie Minister Kosinika juz faktycznie w Sejmie ogłosił ze z tym oskarżanie Rosji Putina to było nieporozumienie.. niech Sikorski jedzie do ławrowa oficjalnieprzeprosic i podpisac Układ o Wspołpracy w tym zakresie Odpowiedz Link Zgłoś
poznaniak.jeden Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 20.05.26, 12:00 Ano. Niech go piekło pochłonie. Hańba niezależnie od sprawy kryminalnej. Minister sprawiedliwości i szef PIS ucieka pod stół Trumpa. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 20.05.26, 21:11 przy tak zdesperowanym Tusku na pewno nie będzie miał łatwo.. .. ponoć Tusk nawet zastanawia sie nad taką wymianą: USA wydaje nam Ziobrę a za to Polska rezygnuje z obecnosci wojsk USA w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 20.05.26, 22:43 niegracz: > .. ponoć Tusk nawet zastanawia sie nad [...] I ten dzielny Ponoć potrafi wniknąć w to, nad czym Tusk się zastanawia. Bo, jak wnoszę z braku linku, lepszego źródła wiedzy nie posiadasz i dlatego musisz wierzyć ponociom. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
bbuldog Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 25.05.26, 12:36 niegracz, kto ci podesłał te pomysły? Płk Tatiana Karacuba z GRU, tak jak Antoniemu M.? Czy już inny kanał? Rozczaruję ciebie i twoich opiekunów/prowadzących: na obietnice Trumpa dane sutenerowi Nawrockiemu bym nie liczył, ale likwidacja amerykańskiego kontyngentu w Polsce też mało prawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuldog Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 25.05.26, 11:59 Żurek nie Żurek, jest wewnątrzrepublikańska opozycja w stosunku do Trumpa i decyzji WH. Nie będzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 25.05.26, 12:05 tvn24.pl/polska/do-sadu-apelacyjnego-wplynal-wniosek-prokuratury-chodzi-o-wylaczenie-sedzi-w-sprawie-ziobry-st9064852 Odpowiedz Link Zgłoś
bbuldog Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 25.05.26, 12:27 Łukaszenko da im paszporty albo Kim. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 25.05.26, 13:48 Najfajniej będzie jak Węgrzy zabiorą mu paszport i od razu powiadomią o tym ICE. Juz widzę te piękne sceny😎 ICE raid on Minneapolis home is a 'blatant constitutional violation,' attorney says Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 25.05.26, 13:51 Irlandia znowu jest przykładem dla EU! "Samolot deportacyjny odleciał dziś z Dublina z 22 obywatelami polskimi i 12 litewskimi na pokładzie" - przekazał w serwisie X Jim O'Callaghan, minister sprawiedliwości Irlandii. tvn24.pl/polska/irlandia-wydalila-22-polakow-musza-zostac-wyciagniete-konsekwencje-st9064891 Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis nie będzie miał łatwo Tusk i Żurek 25.05.26, 17:00 Nie bęą mieli łatwo jak wystąpią o ekstradycję i dostaną od sądu USA uzasadnienie odmowy. Oj lepiej niech o to nie proszą. Jak dzisiaj wystąpią to akurat będzie to dobry materiał na kampanię wyborczą 2027. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: nie będzie miał łatwo Tusk i Żurek 26.05.26, 09:21 Skąd już wiesz jaka będzie decyzja sądu w USA? Abyś nie był zdziwiony jak kiedyś Ziobro w sprawie Mazura. Poleciał kiedyś tam, umówił się ze swoim odpowiednikiem że Mazur będzie deportowany do Polski. Ziobro w telewizji pochwalił się że ten już w zasadzie w Polsce.. Jednak sędzia stwierdził że tak marnie udokumentowanego wniosku o ekstradycję jeszcze w życiu nie widział. Tak na marginesie obecna umowa o ekstradycję z USA jest sygnowana przez Ziobrę Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: nie będzie miał łatwo Tusk i Żurek 26.05.26, 10:31 Przyglup pisowski wie wszystko a jak ci nie pasuje to obrzuci cie fekaliami Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: nie będzie miał łatwo Tusk i Żurek 26.05.26, 10:37 Ten typ tak już ma, ale "mędrców" PiSowskich nie brakuje... www.facebook.com/reel/2371431880002474 Odpowiedz Link Zgłoś