Dodaj do ulubionych

Ziobro nie będzie miał łatwo w USA?

19.05.26, 19:26
Wygląda na to że Ziobro nie będzie miał łatwo w USA:
wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zurek-o-losie-ziobry-w-usa-stanie-sie-duzym-problemem,nId,23480230
Obserwuj wątek
    • opa34 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 19.05.26, 19:45
      Mam pytania:
      1:Ma opanowany j angielski?
      2:Ta wiza genewska jak dlugo jest wazna
      • obrotowy Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? - pewnie nie.. 19.05.26, 20:06
        opa34 napisał(a):
        > 2:Ta wiza genewska jak dlugo jest wazna

belkotko
        mowa paszporcie genewskim.

wiza (jesli juz) musi byc amerykanska.
        • opa34 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? - pewnie 19.05.26, 20:31
          Czyli 6 miesiecy?
          • negativum Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? - pewnie 20.05.26, 00:33
            opa34 napisał(a):

> Czyli 6 miesiecy?

Zbyszek dostał stałą.
            6 miesięcy to wiza turystyczna.
          • j-k ja tam mialem US-wize wielokrotna 20.05.26, 21:16
            opa34 napisał(a):
            > Czyli 6 miesiecy?

ja tam mialem US-wize wielokrotna

wazna 10 lat...
        • stasi1 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? - pewnie 20.05.26, 06:35
          Tylko że chyba Węgry mogą anulować ten swój paszport genewski. Tak jak Polska swój. Raczej odnowione Węgry nie będą chciały aby przestępcy wykorzystywali ich kraj aby uciec sprawiedliwości.
          • j-k Stachu, 20.05.26, 21:18
            stasi1 napisał:
            > Tylko że chyba Węgry mogą anulować ten swój paszport genewski.

anuluja - to USA - taki paszport mu ZNOWU wystawia.

po co fantazjujesz ?

• stasi1 Re: Stachu, 22.05.26, 17:18
              Może tak, a może nie
              • no-popis Re: Stachu, 26.05.26, 11:00
                stasi1 napisał:

> Może tak, a może nie
                Postulujmy jednak, no nie Ty jak wierny żołnierz Tuska, aby Żurek wystąpił o ekstradycję bo Tusk zostanie wyjaśniony uzasadnieniem odmowy.
      • stefan4 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 19.05.26, 20:46
        opa34:
        > 1:Ma opanowany j angielski?

W 2009 Kaczyński twierdził o Ziobrze:
            ,,W tej chwili powinien uczyć się języka i przygotowywać się do tego, żeby był
            dobrym, efektywnym posłem europejskim, bo poseł, który nie zna języka
            angielskiego albo francuskiego, jest posłem czwartej kategorii. On ma teraz
            twarde zadanie pracować 6-8 godzin nad językiem (...) Bardzo bym chciał,
            żeby się za to jak najszybciej zabrał, a inne sprawy zostawił. Nie zawsze
            mu wychodzą''

Ziobro miał wtedy 39 lat (teraz ma 56) i należy z tego wnosić, że wtedy angielskiego nie znał. Wiemy, że nie zastosował się w pełni do rady Kaczyńskiego, bo innych spraw na te 17 lat nie zostawił. Jeżeli przy tym jego nauczycielem angielskiego był sam Kaczyński, to w tej Hameryce nasz emigrant będzie stale potrzebował tłumacza.

Ale może mu wystarczy komórka z Pegazusem? Taki kosztowny system zapewne ma opcję zwykłego tłumaczenia z angielskiego na polski i z powrotem. Tylko że jeśli ta opcja również podlegała pod licencję cofniętą Polsce przez Izrael, to, Panie Zbiegniewie, zipa dumna...

- Stefan
        • czciborwielki Może mówi po węgiersku? 19.05.26, 22:10
          stefan4 napisał:

> ...
          >     mu wychodzą''
          >
          > Ziobro miał wtedy 39 lat (teraz ma 56) i należy z tego wnosić, że wtedy
          ...

Może mówi po węgiersku?...
    • qwardian Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 19.05.26, 21:23
      Oczywiście, funkcja ambasadora PL w USA jest bardzo wymagająca, ale dajmy szansę, że Ziobro wyprowadzi nas z bagna, w które Tusk nas wpędził..
      • czciborwielki Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 19.05.26, 22:10
        qwardian napisał:

> Oczywiście, funkcja ambasadora PL w USA jest bardzo wymagająca, ale dajmy szans
        > ę, że Ziobro wyprowadzi nas z bagna, w które Tusk nas wpędził..
        >

Na czym polega to bagno?
        • opa34 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 19.05.26, 23:05
          Ten gosc forum jakosc dziwnie dziwny
    • no-popis nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w USA 20.05.26, 05:24
      Młoda Niemka, influenserka, bardzo zdolna dziewczyna, starała się i chyba już uzyskała azyl polityczny w USA.
      Opisuje to tak, że w Niemczech była prześladowana.
      "Kiedy miałam 16 lat, wystąpiłam przeciwko Angeli Merkel, ludzie zaczęli nazywać mnie rasistką.
      Kiedy założyłam swój własny kanał na YT i zaczęłam być bardziej rozpoznawalna, zaczęli nazywać mnie anty-Greta Thunberg, ponieważ sprzeciwiałam się narracji zmian klimatycznych. Wtedy objęli mnie śledztwem tajnych służb..."
      Niemiecki wywiad kontaktował się z amerykańskim, żeby ustalić, jakie mam powiązania z administracją Donalda Trumpa starając się stawiać zarzuty karne".
      Tak to już jest od lat, że administracja USA stanowczo sprzeciwia się ograniczaniu wolności słowa i naciskom na platformy społecznościowe. W jednym ze swoich aktów Departament Stanu wydał oficjalne oświadczenie o walce z globalną siecią cenzury, która szczególnie rozwinęła się w Chinach i w ...Unii Europejskiejj oraz UK.
      Amerykanie zdefiniowali to jako Censorship-Industrial Complex wskazujący na zaangażowanie szerokiej sieci podmiotów w ograniczanie wolności obywateli – od uniwersytetów, przez organizacje NGO, aż po prokuraturę.
      Żyjemy w UE, w świecie opisanym proroczo przez Orwella, który określam jako neokomunizm.
      W Polsce jeszcze ten stan nie jest tak daleki jak np w UK ale , jednak, zmierzamy w tym kierunku.
      www.dw.com/pl/niemiecka-influencerka-prosi-o-azyl-w-usa-pomaga-jej-musk/a-74546900
      • opa34 Re: nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w 20.05.26, 09:29
        "Donosi o tym telewizja Fox News"
        To zrodelko jest takie wiarygodne jak Sakiewicze Karnowskie Morawieckie Sasiny razem do kupy wziete,przyglupie
        • no-popis Re: nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w 20.05.26, 10:15
          opa34 napisał(a):

> "Donosi o tym telewizja Fox News"
          > To zrodelko jest takie wiarygodne jak Sakiewicze Karnowskie Morawieckie Sasiny
          > razem do kupy wziete,przyglupie
          Publikacja jest też innych mediach.
        • no-popis Re: nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w 20.05.26, 10:19
          Jakie medium bym ru nie zacytował, za wyjątkiem Soku Z Buraka czy WSI24 to jeśli Toja, neokomunistyczna, wirtualna rzeczywistość równoległa nie zgadza się z faktami, tym gorzej dla faktów :)
          • opa34 Re: nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w 20.05.26, 10:47
            Jest relacja Seibt i Fox News. Nie ma niezależnego potwierdzenia z USCIS ani niemieckich służb....sprawa ma juz 7 miesiecy i nic sie nie wydazylo a brunatna siksa dalej mieszka w Niemczech
            • no-popis Re: nie tylko Ziobro (z UE) ma azyl polityczny w 26.05.26, 11:02
              opa34 napisał(a):

> Jest relacja Seibt i Fox News. Nie ma niezależnego potwierdzenia z USCIS ani ni
              > emieckich służb....sprawa ma juz 7 miesiecy i nic sie nie wydazylo a brunatna s
              > iksa dalej mieszka w Niemczech
              Owszem ale problem w Niemczech jest i to wiem od Niemców.
              No nie taki aż wielki jak w UK !
      • bobislaw.borboje Powinna dostać azyl 20.05.26, 12:53
        w niemieckim psychiatryku.

Jedna taka dostała nawet wyrok za chuligaństwo, aly ...ony Budyń ułaskawił.

Jeszcze dawniej moment "sławy" miały dwie idiotki z Wybrzeża chyba. Kołakowskie obie. Mamuśka (pisia radna) i córeczka.
        "Córka radnej PiS ponownie zatrzymana przez policję. Mama dalej walczy""

Oczywiście zatrzymana za chuligaństwo. Cała Polska miała bekę z Kołakowskich.
    • niegracz Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 20.05.26, 10:11
      a Tusk nie ma lekko w ..Polsce
      zegar bije
      16 lat Kłamstwa Smoleńskiego
      Rząd Tuska 2 raz gra na zakopanie tej sprawy
      takie Państwo nie będzie traktowane poważnie

Minister Kosinika juz faktycznie w Sejmie ogłosił
      ze z tym oskarżanie Rosji Putina
      to było nieporozumienie..
      niech Sikorski jedzie do ławrowa oficjalnieprzeprosic
      i podpisac Układ o Wspołpracy w tym zakresie
    • poznaniak.jeden Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 20.05.26, 12:00
      Ano. Niech go piekło pochłonie. Hańba niezależnie od sprawy kryminalnej. Minister sprawiedliwości i szef PIS ucieka pod stół Trumpa.
    • niegracz Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 20.05.26, 21:11
      przy tak zdesperowanym Tusku
      na pewno nie będzie miał łatwo..
      .. ponoć Tusk nawet zastanawia sie nad taką wymianą:
      USA wydaje nam Ziobrę
      a za to Polska rezygnuje z obecnosci wojsk USA w Polsce
      • stefan4 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 20.05.26, 22:43
        niegracz:
        > .. ponoć Tusk nawet zastanawia sie nad [...]

I ten dzielny Ponoć potrafi wniknąć w to, nad czym Tusk się zastanawia.
        Bo, jak wnoszę z braku linku, lepszego źródła wiedzy nie posiadasz i dlatego musisz wierzyć ponociom.

- Stefan
      • bbuldog Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 25.05.26, 12:36
        niegracz, kto ci podesłał te pomysły? Płk Tatiana Karacuba z GRU, tak jak Antoniemu M.?
        Czy już inny kanał?
        Rozczaruję ciebie i twoich opiekunów/prowadzących: na obietnice Trumpa dane sutenerowi Nawrockiemu bym nie liczył, ale likwidacja amerykańskiego kontyngentu w Polsce też mało prawdopodobna.
    • buldog2 Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 20.05.26, 21:30
      Tak też myślę.
    • bbuldog Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 25.05.26, 11:59
      Żurek nie Żurek, jest wewnątrzrepublikańska opozycja w stosunku do Trumpa i decyzji WH.
      Nie będzie miał.
    • pies.na.czarnych Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 25.05.26, 12:05
      tvn24.pl/polska/do-sadu-apelacyjnego-wplynal-wniosek-prokuratury-chodzi-o-wylaczenie-sedzi-w-sprawie-ziobry-st9064852

https://scontent-lhr8-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/703844053_1746301790058368_599428627142937638_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=Pf0XsdJpXxUQ7kNvwFGGeCa&_nc_oc=Ado6tTnx72564DkdliPMTLgHtirfEcFLYUUFtjtTVMOxP18o5ZgMpMuu3lEaVncgE2I07D_JOug_2xQSvXkNp3oX&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-lhr8-1.xx&_nc_gid=qgTJx097EGOz5AuCMvbzxw&_nc_ss=7b2a8&oh=00_Af4Eqqr8i26etrs-i1_9lcjpr4UA0n5wHaSj_mgQWmwedA&oe=6A193972
      • bbuldog Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 25.05.26, 12:27
        Łukaszenko da im paszporty albo Kim.
    • pies.na.czarnych Re: Ziobro nie będzie miał łatwo w USA? 25.05.26, 13:51
      Irlandia znowu jest przykładem dla EU!

"Samolot deportacyjny odleciał dziś z Dublina z 22 obywatelami polskimi i 12 litewskimi na pokładzie" - przekazał w serwisie X Jim O'Callaghan, minister sprawiedliwości Irlandii. tvn24.pl/polska/irlandia-wydalila-22-polakow-musza-zostac-wyciagniete-konsekwencje-st9064891
    • no-popis nie będzie miał łatwo Tusk i Żurek 25.05.26, 17:00
      Nie bęą mieli łatwo jak wystąpią o ekstradycję i dostaną od sądu USA uzasadnienie odmowy.
      Oj lepiej niech o to nie proszą. Jak dzisiaj wystąpią to akurat będzie to dobry materiał na kampanię wyborczą 2027.
      • stasi1 Re: nie będzie miał łatwo Tusk i Żurek 26.05.26, 09:21
        Skąd już wiesz jaka będzie decyzja sądu w USA? Abyś nie był zdziwiony jak kiedyś Ziobro w sprawie Mazura. Poleciał kiedyś tam, umówił się ze swoim odpowiednikiem że Mazur będzie deportowany do Polski. Ziobro w telewizji pochwalił się że ten już w zasadzie w Polsce.. Jednak sędzia stwierdził że tak marnie udokumentowanego wniosku o ekstradycję jeszcze w życiu nie widział.
        Tak na marginesie obecna umowa o ekstradycję z USA jest sygnowana przez Ziobrę
        • opa34 Re: nie będzie miał łatwo Tusk i Żurek 26.05.26, 10:31
          Przyglup pisowski wie wszystko a jak ci nie pasuje to obrzuci cie fekaliami
          • strzal_w_punkt Re: nie będzie miał łatwo Tusk i Żurek 26.05.26, 10:37
            Ten typ tak już ma, ale "mędrców" PiSowskich nie brakuje...
            www.facebook.com/reel/2371431880002474

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka