pies.na.czarnych 14.08.26, 09:09 Zgadzacie się z tym scenariuszem? x.com/Morgenstern616/status/2088133477925290238?s=20 "Jak widać na załączonym obrazku nawet ten moskiewski pomiot twierdzi, że Nawrocki nigdy nie został prezydentem. 🫢" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
x2468 Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 14.08.26, 09:42 Niestety, muszę się zgodzić, w Pałacu Namiestnika Moskwy rezyduje domniemany prezio.. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 14.08.26, 20:39 x2468 napisał: > Niestety, muszę się zgodzić, w Pałacu Namiestnika Moskwy rezyduje domniemany pr > ezio.. > Dobre. Gość zgadza się z propagandystą Kremla publikującego antypolskie wklejki/memy z moskiewskiej trollni. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 14.08.26, 21:12 > Dobre. Gość zgadza się z propagandystą Kremla Storima! Przecież on nie z tobą się zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 14.08.26, 21:52 pies.na.czarnych napisała: > > Dobre. Gość zgadza się z propagandystą Kremla > > Storima! Przecież on nie z tobą się zgadza? pies.na.czarnych robi to w pełni celowo i świadomie sufluje tu wklejki z moskiewskiej trollni. Aby odwrócić uwagę od własnej putinowskiej roboty, nieustannie fałszuje moją tożsamość, polską narodowość i podważa bezsilnie oraz głupkowato moją nader czytelną antyputinowską postawę. Najsmutniejsze jest to, że ma tu stałą grupkę klakierów, którzy systematycznie wspierają go w publikacji tych fake newsów i antypolskiej nagonce. Stosują klasyczną projekcję: robią ze mnie „putinowca”, chociaż to oni własnymi rękami napędzają tu kremlowską narrację i maskują człowieka, który fałszuje rzeczywistość. Zorganizowana akcja, ale zbyt czytelna, żeby kogoś myślącego w nią wkręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 14.08.26, 23:47 > świadomie sufluje tu wklejki z moskiewskiej trollni. Komsomolcu z jakiego języka tłumaczysz na polski? Jeżeli to podkreślone słówko miało znaczyć "serwuje" to chcę zauważyć, że nigdy nie wklejam wypowiedzi twojej moskiewskiej trolli. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 01:31 pies.na.czarnych napisała: > > świadomie sufluje tu wklejki z moskiewskiej trollni. > > Komsomolcu z jakiego języka tłumaczysz na polski? > Jeżeli to podkreślone słówko miało znaczyć "serwuje" to chcę zauważyć, że nigdy > nie wklejam wypowiedzi twojej moskiewskiej trolli. Gdy Rosjaninowi całkowicie brakuje argumentów, a jego dotychczasowe manipulacje zostały bezlitośnie rozbite, po raz kolejny łapie się prymitywnych i fałszywych zarzutów moich rzekomych niepoprawności w mym ojczystym języku. To nie pierwsza taka potężna wpadka, kiedy ten udający Polaka Rosjanin kwestionuje powszechnie używane polskie słowa Rażące braki językowe pies.na.czarnych regularnie wychodzą na jaw, stanowiąc już stałą serię kompromitacji tego rosyjskiego "korepetytora" języka polskiego o nader wątpliwych umiejętnościach i kwalifikacjach. Próbując zgadywać znaczenie słowa „sufluje” i niezdarnie sugerując, że chodzi mi zapewne o „serwuje”, a równie dobrze, w swoim kompletnym zagubieniu, mógłby pies.na.czarnych podać „surfuje”, Rosjanin po raz kolejny wyłożył się na najbardziej podstawowym teście językowym. pies.na.czarnych po prostu nie zna słowa „suflować”. Każdy Polak wychowany w Polsce, który przeszedł przez polską szkołę i na co dzień żyje w polskim środowisku językowym, nigdy w życiu nie zakwestionowałby takich słów. Dla rodowitego Polaka to słowo oczywiste, naturalne i w pełni czytelne. Systematyczne kompromitacje, brak znajomości powszechnych w Polsce pojęć to nie są przypadkowe przejęzyczenia. To twardy, bezdyskusyjny ENTY już dowód na to, że język polski nie jest jego językiem ojczystym. Rosjanin nigdy nie przeszedł przez polską edukację, nie wychował się w polskim środowisku kulturowo-językowym i nigdy nie mieszkał w Polsce na stałe. Cała jego polszczyzna to jedynie sztuczna, dziurawa maska, sklecona na potrzeby internetowej dywersji. To bezradne czepianie się i analizowanie słownictwa, którego sam po prostu nie rozumie, to zachowanie człowieka ogarniętego paniką. Kolejną kompromitującą niewiedzą udający Polaka Rosjanin wystawia sobie jednoznaczne świadectwo i sprawia, że dla każdego staje się absolutnie jasne, komu ten człowiek wiernie służy: Putinowi jego antypolskiej propagandzie. Niech Rosjanin dobrze to sobie zapisze w kajeciku. forum.gazeta.pl/forum/w,28,180221437,180221437,15_sierpnia.html?p=180222819 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 09:51 Znowu się błaźnisz kacapski trollu. Zamiast marnować czas na te swoje wywody wiejskiego głupka zajmij się chociaż raz tematem wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 12:10 pies.na.czarnych napisała: > Znowu się błaźnisz kacapski trollu. Zamiast marnować czas na te swoje wywody wi > ejskiego głupka zajmij się chociaż raz tematem wątku. Gdy udającemu Polaka Rosjaninowi zabrakło jakichkolwiek argumentów, a jego językowa i merytoryczna kompromitacja dotknęła dna, znowu ucieka w chamskie wyzwiska. To bezczelna hipokryzja w wykonaniu osobnika, który sam chwilę wcześniej porzucił temat wątku, byle czepiać się polskich słów, których po prostu nie rozumie. Co więcej, po raz kolejny zastosował swoją żałosną sztuczkę, przypisując mi swój własny błąd, na podstawie którego zaczął pouczać o „poprawnej polszczyźnie”. Jak jeszcze wczoraj oskarżył mnie o błąd językowy odnosząc się do swego własnego cytatu!!! pies.na.czarnych cytuje swój błąd: > Apple Pay to jest druga para kaloszy i z tego co tu nam opowiadasz wynika (po czym ten przypisany mnie błąd krytykuje) Znowu pokazałeś, ze znajomość j.polskiego posiadasz na poziomie kursu dla kacapskich trolli. forum.gazeta.pl/forum/w,28,180216573,180216573,dzie_je_Marcin.html?p=180220284 Bezczelnie odwraca kota ogonem i oskarża innych dokładnie o to, na czym sam przed chwilą zaliczył kompromitujący upadek. Nie pierwszy raz przytacza swój wpis z fałszywą informacją. Przypisuje go bezszczelnie mnie. Po czym obwinia za swoje błędy!!! To dokładnie ten sam mechanizm, jak jego odwieczna, obsesyjna próba fałszowania mojej tożsamości: bezskuteczne obdzieranie nas Polaków z polskości i siłowe narzucanie wszystkim swojej własnej, bandyckiej, putinowskiej narodowości i ideologii-typowa strategia Sowietów wobec podbitych narodów dążąca do wynarodowienia i unicestwienia. Nagle, gdy jego kompromitująca nieznajomość języka polskiego i powiązania z moskiewską trollnią zostały bezlitośnie obnażone, ten rosyjski agent gwałtownie przypomniał sobie o „temacie wątku”. Miotanie się, wulgaryzmy i rynsztokowe wyzwiska nie zasłonią faktu, że ten człowiek po raz kolejny został złapany za rękę i nie ma absolutnie nic na swoją obronę. Znowu zaliczył nokaut. Niech Rosjanin dobrze to sobie zapisze w kajeciku: forum.gazeta.pl/forum/w,28,180221437,180221437,15_sierpnia.html?p=180222902 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 12:36 Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 12:58 pies.na.czarnych napisała: > [b]Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo![/ To przecież on sam zepchnął ten wątek na boczny tor, wchodząc w z góry przegraną dyskusję o języku polskim, którego po prostu nie zna. Robiąc błędy typowe dla obcokrajowca, po raz kolejny potwierdził, że nigdy nie przeszedł przez polską edukację i nigdy nie mieszkał w Polsce. Brak jakichkolwiek związków z Polską rekompensuje bezczelnym fałszowaniem mojej narodowości. Próbuje odebrać mi polskość i siłą narzucić zbrodniczą, putinowską ideologię, której pies.na.czarnych jest tu cynicznym, jawnym propagatorem: ukształtowanym przez nienawistną, sowiecką propagandę, z której nie potrafi się wyzwolić do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 13:26 +++Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!+++ Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 14:29 pies.na.czarnych napisała: > +++Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!+++ Powołuje się na „temat wątku” dokładnie ten sam człowiek, który sam bezczelnie go rozmywa, oskarżając innych o używanie rzekomo „niepolskich słów”. To ten udający Polaka Rosjanin na tym samym wątku zarzucił mi brak znajomości powszechnie znanego polskiego słowa. Bezczelnie żądając podania języka, z którego niby nieudolnie je przetłumaczyłem. I co teraz? Mam przemilczeć ten chamski atak, w którym ten człowiek dosłownie obdziera mnie z polskości? Przypomnijmy: jeszcze przedwczoraj posunął się do sfałszowania cytatu: przypisał mi swój własny błąd. Po czym obwinił mnie za nieznajomość popularnego polskiego idiomu. O którym to Rosjanin, jak udowodnił, nie ma zielonego pojęcia. Sam stale wsypuje się nikłym i miałkim pojęciem o języku polskim, a próbuje z tą sowiecką butą, pouczać innych. Gdy twarde dowody na jego kompromitujące wpadki językowe i manipulacje wiszą na forum, zostają mu już tylko paniczne wrzaski o „temacie wątku”. To nie jest żaden kontrargument: to żałosna ucieczka od własnej kompromitacji. Znowu zaliczył potężny nokaut. Niech Rosjanin dobrze to sobie zapisze w kajeciku. pies.na.czarnych nieustannie publikuje fałszywe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 14:34 *****Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!**** Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 15:15 pies.na.czarnych: (…) Rosjanin sam zmienił temat w wątku. To ja się uprzejmie dostosowałem. Nieustannie publikuje fałszywe informacje. Fałszuje moja tożsamość. Rosjanin dosłownie nieustannie OBDZIERA MNIE z polskości: storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 01:31 pies.na.czarnych napisała: > > świadomie sufluje tu wklejki z moskiewskiej trollni. > > Komsomolcu z jakiego języka tłumaczysz na polski? > Jeżeli to podkreślone słówko miało znaczyć "serwuje" to chcę zauważyć, że nigdy > nie wklejam wypowiedzi twojej moskiewskiej trolli. pies.na.czarnych po prostu nie zna słowa „suflować”. Każdy Polak wychowany w Polsce, który przeszedł przez polską szkołę i na co dzień żyje w polskim środowisku językowym, nigdy w życiu nie zakwestionowałby takich słów. Dla rodowitego Polaka to słowo oczywiste, naturalne i w pełni czytelne. forum.gazeta.pl/forum/w,28,180221149,180221149,Czy_zgadzacie_sie_z_tym_scenariuszem.html?p=180222831 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 15:25 Nie odwracaj kota ogonem kacapski trollu! <<<<Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!<<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 16:28 pies.na.czarnych napisała: (…) Każdy widzi, że pies.na.czarnych KŁAMIE. Nieustannie łamie regulamin forów AGORY publikując fałszywe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 16:35 >>>>Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 17:14 napisałem: pies.na.czarnych świadomie sufluje tu wklejki z moskiewskiej trollni. pies.na.czarnych napisała: > Komsomolcu z jakiego języka tłumaczysz na polski? Dlaczego Rosjanin zaciął się jak patefon na zniszczonej płycie. Rozumiem. Do niego nie dotarło, że uznał za nieistniejące kolejne słowo powszechnie znane w języku polskim. Ale to jest to zupełnie normalne dla kogoś kto nie przebywał w kulturalno-społecznym środowisku polskim. I nie mieszkał nigdy w Polsce na stałe. Może to by mu mogło pomóc: Nie wiem, gdzie ma oczy pan prezydent, że nie widzi tej różnicy. Oczywiście jest tak, że on tych programów nie ogląda, jemu ktoś tam sufluje, referuje, podsuwa takie nieprawdziwe informacje. źródło: NKJP: Opinie, Polityka, 2007-03-10 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 18:23 Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 18:54 pies.na.czarnych napisała: > [b]Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!!!! Teraz jest to oczywiste że CELOWO KŁAMIE. To jest jak najbardziej normalne, że uprzejmie odpowiadam na wpis umieszczony NA TYM WĄTKU, przez Rosjanina: pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 14.08.26, 23:47 > świadomie sufluje tu wklejki z moskiewskiej trollni. Komsomolcu z jakiego języka tłumaczysz na polski? forum.gazeta.pl/forum/w,28,180221149,180221149,Czy_zgadzacie_sie_z_tym_scenariuszem.html?p=180222831 pies.na.czarnych nieustannie łamie regulamin forów AGORY publikowaniem fałszywych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 21:13 ---Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!!!!--- Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 23:31 pies.na.czarnych napisała: > [b--Zajmij się chociaż raz tematem wątku, (…)/b] Kłamstwa, które przestały działać, bolą mocniej niż udowodniona prawda. Po raz kolejny odniosłem się bezpośrednio do tematu wątku. Tak jak i wcześniej punktowałem zarówno treść jak i samą mechanikę wpisów tego Rosjanina. Tanie, sowieckie akrobacje i liczne upadki ze sporych propagandowych wysokości tylko potwierdzają, że trafiłem w dziesiątkę. W momencie roznegliżowania sowieckich intencji zostaje mu już tylko bezradne wyzywanie innych od „kacapów”. Słaba ta instrukcja z trollowni, pies.na.czarnych. Ten Rosjanin powinien zmienić skrypt, bo dotychczasowy właśnie przestał działać. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 14.08.26, 10:14 Bogdan Świeczkowski: muszą być bezwzględne rozliczenia, żeby wrócić do praworządności w Państwie. 😅 x.com/AnitaKrystyna/status/2087895484522242104?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 14.08.26, 10:31 Przecież Trzaskowski jest Prezydentem.. sor.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 14.08.26, 17:25 A mi Lepiej za Tuska🍓 ✌️ 🇵🇱 🇪🇺 @FirmaMalaMi · 20h Teraz rozumiem dlaczego Pan @donaldtusk był taki zadowolony rozmawiając z Panem Karolem 😁🤭 TK sam się zaorał blokując ustawę, a skoro prawo nie istnieje, to nie obowiązuje, brawo Panie Premierze. Na ten ruch czekają Polacy. x.com/FirmaMalaMi/status/2087969562079666307?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
basia_nobile Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 14.08.26, 21:37 pies.na.czarnych napisała: > A mi Lepiej za Tuska🍓 ✌️ 🇵🇱 🇪🇺 > @FirmaMalaMi > · > 20h > Teraz rozumiem dlaczego Pan > @donaldtusk > był taki zadowolony rozmawiając z Panem Karolem 😁🤭 > > TK sam się zaorał blokując ustawę, a skoro prawo nie istnieje, to nie obowiązuj > e, brawo Panie Premierze. > > Na ten ruch czekają Polacy. x.com/FirmaMalaMi/status/2087969562079666307?s=20 > > Ci co grają w szachy twierdzą , że przy takim ustawieniu czarne wygrywają bez względu czyj jest ruch . Dodatkowo gest Tuska może świadczyć o położeniu króla na szachownicę co oznacza poddanie rozgrywki . Jeżeli już linkujesz memy to rób to z sensem , bo teraz to ośmieszyłeś swojego idola . Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy nosz wlasnie... 15.08.26, 17:22 basia_nobile napisała: > > Ci co grają w szachy twierdzą , że przy takim ustawieniu czarne wygrywają bez w > zględu czyj jest ruch . > Dodatkowo gest Tuska może świadczyć o położeniu króla na szachownicę co oznacza > poddanie rozgrywki . Nosz wlasnie , ale cos mi tu nie gralo... Skad ten usmiech na twarzy Donka i zatroskanie na twarzy Karola ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: nosz wlasnie... 15.08.26, 18:24 Donek gra znaczonymi figurami, a Batyrowi Joker zawieruszył się w rekawie 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: nosz wlasnie... 16.08.26, 00:02 pies.na.czarnych napisała: > Donek gra znaczonymi figurami, a Batyrowi Joker zawieruszył się w rekawie 🤡 Białe nie mają już Króla :) Tan padł. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: nosz wlasnie... 16.08.26, 08:48 > Białe nie mają już Króla Donek gra pionkami Batyra :) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: nosz wlasnie... 16.08.26, 11:44 pies.na.czarnych napisał: „Białe nie mają już Króla Donek gra pionkami Batyra :)” Rosjanin z jednej strony wydziera się (jak porysowana płyta, bełkocząc w powtórkach) i karci mnie z sowiecką butą, fałszując moją tożsamość oraz narzucając brutalnie swą bandycką, putinowską ideologię: „Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!!!!”, a z drugiej strony sam serwuje odklejony od tematu bełkot: „Białe nie mają już Króla, Donek gra pionkami Batyra :)”. Forumowe dygresje wewnątrzwątkowe są przecież od zarania istnienia forum naturalnym elementem dyskusji, ale u niego to po prostu czysta hipokryzja i ucieczka od faktów. Kiedy brakuje merytoryki, zostają mu tylko kompulsywne wyzwiska i próby karcenia. W momencie roznegliżowania putinowskich intencji ten Rosjanin po prostu sam gubi się we własnej narracji. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: nosz wlasnie... 16.08.26, 12:01 „Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!!!!” Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: nosz wlasnie... 16.08.26, 12:31 Temat wątku: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem Moja wcześniejsza odpowiedź: Rosyjski propagandysta rzuca przynętę z pytaniem w temacie wątku: „Zgadzacie się z tym scenariuszem?” , a w sieci przeciwnicy PiS od razu to podchwytują, ciesząc się, że „nawet ten moskiewski pomiot twierdzi, że Nawrocki nigdy nie został prezydentem”. A to przecież podręcznikowa psychologiczna w ramach wojny hybrydowej prowokacja Kremla. Dla Moskwy, jak i dla tutejszego pies.na.czarnych, jest to kompletnie obojętne, co się dzieje w Warszawie.. forum.gazeta.pl/forum/w,28,180221149,180221149,Czy_zgadzacie_sie_z_tym_scenariuszem.html?p=180225155 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: nosz wlasnie... 16.08.26, 12:34 ***„Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!!!!”*** Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Herr Donald 16.08.26, 12:09 pies.na.czarnych napisała: > > Białe nie mają już Króla > > Donek gra pionkami Batyra :) W ręce trzyma królową. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 19:38 pies.na.czarnych napisała: > Zgadzacie się z tym scenariuszem? <a > "Jak widać na załączonym obrazku nawet ten moskiewski pomiot twierdzi, że Nawro > cki nigdy nie został prezydentem. 🫢" Rosyjski propagandysta rzuca przynętę z pytaniem „Zgadzacie się z tym scenariuszem?”, a w sieci przeciwnicy PiS od razu to podchwytują, ciesząc się, że „nawet ten moskiewski pomiot twierdzi, że Nawrocki nigdy nie został prezydentem”. A to przecież podręcznikowa prowokacja i wojna hybrydowa, psychologiczna prowokacja Kremla. Dla Moskwy, jak i dla tutejszego pies.na.czarnych, jest to kompletnie obojętne, co się dzieje w Warszawie. Im chodzi wyłącznie o to, żebyśmy skakali sobie do gardeł, a każdy polski spór polityczny to dla nich darmowe paliwo do podsycania chaosu. Pytając „Zgadzacie się?”, po prostu testują naszą wrażliwość. Patrzą, co nas najbardziej rozpala, podrzucają temat i liczą na to, że z emocji sami będziemy podważać autorytet własnego państwa. Cieszenie się, że „Rosjanin napisał coś po naszej myśli”, to prosta droga w pułapkę zastawioną przez Rosjanina. Nie dajmy się wykorzystywać jako narzędzie w rękach pies.na.czarnych, który pod płaszczykiem walki z PiS-em po prostu wpycha tu wrogą Polsce kremlowską narrację. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy zgadzacie się z tym scenariuszem 15.08.26, 21:14 `````Zajmij się chociaż raz tematem wątku, kacapska niedołęgo!!!!````` Odpowiedz Link Zgłoś