Dodaj do ulubionych

Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic?

IP: *.pai.net.pl 08.05.02, 12:14
Myślę, że teraz jest już wszystko jasne, w Brukseli uważają nas za
niedorozwiniętych głupków i łapowników, którzy nie potrafią nawet upilnować
swoich granic.
Tak zwana "wspólna ochrona zewnętrznych granic" w praktyce dotyczyć będzie
tylko nowo przyjętych państw.
Nie dość, że niepotrzebnie pozbawia się Polski części suwerenności, to jeszcze
zabiera miejsca pracy polskim celnikom.
Wyobrażam sobie taką sytuację, wracam ze Lwowa, a taki Niemiec czy Austriak nie
pozwala mi na powrót do MOJEGO kraju...
Mam nadzieję, że ta chora idea nie wejdzie w życie.
Obserwuj wątek
    • bimi Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? 08.05.02, 12:18
      Gość portalu: Naphta napisał(a):

> Myślę, że teraz jest już wszystko jasne, w Brukseli uważają nas za
      > niedorozwiniętych głupków i łapowników, którzy nie potrafią nawet upilnować
      > swoich granic.

Sam się za takich uważamy, więc nie wiem po co się bulwersujesz.
      • Gość: Naphta Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.pai.net.pl 08.05.02, 12:30
        Bibi,
        Jacy "my"? Mam inne zdanie w tym względzie, głupota i korupcja jest wszędzie,
        nawet we wspaniałej UE (we Włoszech większa niż u nas - patrz ranking
        Transparency International).

Wydaje mi się, że państwo posiadające odrobinę godności nie dopuści do takiej
        upokarzającej sytuacji, a jeśli już, to na zasadzie PEŁNEJ wzajemności.
        Np Polacy kontrolują wszystkie międzynarodowe lotniska w Niemczech.
        W innym przypadku warto po prostu zlikwidować kramik "Polska".

Powtarzam, taka propozycja przypomina politykę względem bantustanów czy
        innych "Terytoriów" (Okupowanych).

• bimi Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? 08.05.02, 12:38

> Bibi,
          > Jacy "my"? Mam inne zdanie w tym względzie, głupota i korupcja jest wszędzie,
          > nawet we wspaniałej UE (we Włoszech większa niż u nas - patrz ranking
          > Transparency International).

"My" czyli Polacy. Ja uważam, ze korupcja w Polsce jest nieproporcjonalnie
          większa niż w UE. I zresztą nie tylko ja - wystarczy popatrzeć na sondaże.
          Myślałem, że wspominałes o Niemcach a nie o Włochach?

> Wydaje mi się, że państwo posiadające odrobinę godności nie dopuści do takiej
          > upokarzającej sytuacji, a jeśli już, to na zasadzie PEŁNEJ wzajemności.
          > Np Polacy kontrolują wszystkie międzynarodowe lotniska w Niemczech.
          > W innym przypadku warto po prostu zlikwidować kramik "Polska".
          >
          > Powtarzam, taka propozycja przypomina politykę względem bantustanów czy
          > innych "Terytoriów" (Okupowanych).

A coś Ty taki honorowy?!
          Po intgracji nasza wschodnia granica stanie sie granicą UE, więc chyba jej
          ochrona będzie spólnym interesem całej Unii? To dla nas nawet lepiej, bo jak będą
          jej pilnować Niemcy, to pewnie nie my im będziemy płacić.

A w Twoje obawy, że nie zostaniesz wpuszczony przez Niemca do Polski, to chyba
          nawet sam nie wierzysz? :)
          • Gość: Naphta Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.pai.net.pl 08.05.02, 12:49

Idą Twoim tokiem rozumowania, powinniśmy pozbyć się wszystkich służb publicznych,
            bo:

a) tam jest mniejsza korupcja
            b) nie trzeba im płacić

To, że nie zostanę wpuszczony jest rzeczywiście mało prawdopodobne (ale nie
            niemożliwe),ale nie chcę po prostu oglądać Niemców na polskich wschodnich
            granicach.

Ps Bundeswehra jest bardzo sprawna i lepiej wyposażona, niech nas bronią.
            • Gość: Ania Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.upc.chello.be 08.05.02, 12:53

>
              >
              > Idą Twoim tokiem rozumowania, powinniśmy pozbyć się wszystkich służb publicznyc
              > h,
              > bo:
              >
              > a) tam jest mniejsza korupcja
              > b) nie trzeba im płacić
              >
              > To, że nie zostanę wpuszczony jest rzeczywiście mało prawdopodobne (ale nie
              > niemożliwe),ale nie chcę po prostu oglądać Niemców na polskich wschodnich
              > granicach.
              >
              A skad ta informacja ,ze to beda napewno Niemcy?UE to nie tylko Niemcy wiec
              skoncz te manipulacje.

> Ps Bundeswehra jest bardzo sprawna i lepiej wyposażona, niech nas bronią.

• Gość: strider Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 08.05.02, 15:55
                to ze nasze sily tzw. zbrojne sa do dupy wiadomo nie od dzis.
                a absolwencji ZSW znaja sie glownie na obierabiu ziemniakow i burakow, strzelaniu z kija, fali itd.
                tak wiec ktos nas bronic musi.
                zreszta UE nie ogranicza suwerennosci bardziej niz NATO.
            • bimi Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? 08.05.02, 12:56

> Idą Twoim tokiem rozumowania, powinniśmy pozbyć się wszystkich służb publicznyc
              > h,
              > bo:
              >
              > a) tam jest mniejsza korupcja
              > b) nie trzeba im płacić

Jeśli by się na to zgodzili, to bardzo chętnie bym na coś takiego przystał.
              Oczywiście musieli by się polskiego nauczyć :)
    • Gość: Ania Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.upc.chello.be 08.05.02, 12:23

> swoich granic.
      > Tak zwana "wspólna ochrona zewnętrznych granic" w praktyce dotyczyć będzie
      > tylko nowo przyjętych państw.
      > Nie dość, że niepotrzebnie pozbawia się Polski części suwerenności, to jeszcze
      > zabiera miejsca pracy polskim celnikom.
      > Wyobrażam sobie taką sytuację, wracam ze Lwowa, a taki Niemiec czy Austriak nie
      >

A nie slyszalas o przypadkach nielegalnych emigrantow ?Chinskich ,afganskich?Nie
      slyszalas np.o poscigu za samochodem bandytow,ktory ciagnal sie przez cala Polske?

> pozwala mi na powrót do MOJEGO kraju...
      > Mam nadzieję, że ta chora idea nie wejdzie w życie.
      • Gość: Naphta Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.pai.net.pl 08.05.02, 12:36
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> A nie slyszalas o przypadkach nielegalnych emigrantow ?Chinskich ,afganskich?Ni
        > e
        > slyszalas np.o poscigu za samochodem bandytow,ktory ciagnal sie przez cala Pols
        > ke?

A nie słyszłaś o TYSIĄCACH nielegalnych imigrantów lądujących na brzegach Włoch i
        Hiszpanii?
        To o czym Ty mówisz to historia (oprócz, rzeczywiście kuriozalnego, pościgu)
        coraz bardziej odosobnione przypadki. Dzięki postawie Polskiej Straży Granicznej
        przemytnicy ludzi znaleźli sobie nowe drogi do UE.
        • Gość: Ania Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.upc.chello.be 08.05.02, 12:47

> Gość portalu: Ania napisał(a):
          >
          > > A nie slyszalas o przypadkach nielegalnych emigrantow ?Chinskich ,afganski
          > ch?Ni
          > > e
          > > slyszalas np.o poscigu za samochodem bandytow,ktory ciagnal sie przez cala
          > Pols
          > > ke?
          >
          > A nie słyszłaś o TYSIĄCACH nielegalnych imigrantów lądujących na brzegach Włoch
          > i
          > Hiszpanii?
          > To o czym Ty mówisz to historia (oprócz, rzeczywiście kuriozalnego, pościgu)
          > coraz bardziej odosobnione przypadki. Dzięki postawie Polskiej Straży Graniczne
          > j
          > przemytnicy ludzi znaleźli sobie nowe drogi do UE.

Sama pisalas,ze przypadki takie mialy miejsce a ,ze sprawa dotyczy przemytu a
          wiec czegos co jest nielegalne i nabiera rozglosu dopiero jak ktos da sie
          zlapac.No i jeszcze jedno .Napisano tam o WSPOLNEJ ochronie granic nie o
          zastepowaniu polskich celnikow a o ich wzmocnieniu.Jak juz piszesz to pisz
          prawde.Chyba,ze jestes nieuczciwa celniczka i masz dochody z przemytu.Wtedy
          jestem w stanie zrozumiec Twoje obawy .

• Gość: brzytwa Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.pcz.czest.pl 08.05.02, 12:56

> swoich granic.

To jest rzeczywiscie oburzajace. Mysle, ze glownym
      powodem, dla ktorego UE chce polozyc lape na kontroli naszych granic jest
      to, ze tylko 25% dochodu z cel ma pozostac w Polsce, reszta ma pojsc do
      Brukseli. Jest tajemnica poliszynela, ze te 25% oznacza mniej, niz jest
      obecnie i trzeba to uwzglednic w bilansie strat ew. wejscia do UE.
      Bruksela chce wiec pilnowac "swoich" pieniedzy.
      • Gość: Hania Gratulacje IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 08.05.02, 13:02
        Gość portalu: brzytwa napisał(a):

tylko 25% dochodu z cel ma pozostac w Polsce, reszta ma pojsc do
        > Brukseli. Jest tajemnica poliszynela, ze te 25% oznacza mniej, niz jest
        > obecnie

Nobel z dziedziny ekonomii dla brzytwy. I nagroda specjalna za rozszyfrowanie
        tajemnicy poliszynela!
        • Gość: brzytwa Re: Gratulacje IP: *.pcz.czest.pl 08.05.02, 13:10
          Gość portalu: Hania napisał(a):

> Nobel z dziedziny ekonomii dla brzytwy. I nagroda specjalna za rozszyfrowanie
          > tajemnicy poliszynela!

Nie bardzo rozumiem twoja ironie. Z czego sie cieszysz, ze spadna nam
          dochody z cel?
          • Gość: Hania Re: Gratulacje IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 08.05.02, 13:15

> Gość portalu: Hania napisał(a):
            >
            >
            > > Nobel z dziedziny ekonomii dla brzytwy. I nagroda specjalna za rozszyfrowa
            > nie
            > > tajemnicy poliszynela!
            >
            > Nie bardzo rozumiem twoja ironie. Z czego sie cieszysz, ze spadna nam
            > dochody z cel?

I wyroznienie za wyczucie przedmiotu ironii.
            • Gość: brzytwa Re: Gratulacje IP: *.pcz.czest.pl 08.05.02, 13:31
              Gość portalu: Hania napisał(a):

> I wyroznienie za wyczucie przedmiotu ironii.

W dalszym ciagu nie rozumiem co bylo tym przedmiotem. Jesli to,
              ze 25% jest mniejsze niz 100% to ironia nie jest trafiona, poniewaz
              te procenty liczy sie od czego innego. 100% dotyczy tylko Polski,
              natomiast 25% dotyczy cel za towary przekraczajace nasza granice
              z przeznaczeniem do jakiegokolwiek innego kraju UE (w tym rowniez Polski
              po ew. akcesji). Na pierwszy rzut oka nie jest oczywiste czy te 25%
              tej czesci europejskiego importu, ktory akurat przejdzie przez nasza
              granice, bedzie wieksze czy mniejsze od 100% obecnego importu
              tylko do Polski.
              Sadzilem, ze wszyscy o tym wiedza, wiec nie precyzowalem.
              • Gość: brzytwa Do Hani purystki IP: *.pcz.czest.pl 08.05.02, 13:35

> z przeznaczeniem do jakiegokolwiek innego kraju UE (w tym rowniez Polski

Sorry za styl, powinno byc "do jakiegokolwiek", bez "innego". :)
              • Gość: Hania Re: Gratulacje IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 08.05.02, 13:35
                No i wyszlo jak wyszlo.
              • Gość: Ania Re: Gratulacje IP: *.upc.chello.be 08.05.02, 13:35

> Gość portalu: Hania napisał(a):
                >
                > > I wyroznienie za wyczucie przedmiotu ironii.
                >
                > W dalszym ciagu nie rozumiem co bylo tym przedmiotem. Jesli to,
                > ze 25% jest mniejsze niz 100% to ironia nie jest trafiona, poniewaz
                > te procenty liczy sie od czego innego. 100% dotyczy tylko Polski,
                > natomiast 25% dotyczy cel za towary przekraczajace nasza granice
                > z przeznaczeniem do jakiegokolwiek innego kraju UE (w tym rowniez Polski
                > po ew. akcesji). Na pierwszy rzut oka nie jest oczywiste czy te 25%
                > tej czesci europejskiego importu, ktory akurat przejdzie przez nasza
                > granice, bedzie wieksze czy mniejsze od 100% obecnego importu
                > tylko do Polski.
                > Sadzilem, ze wszyscy o tym wiedza, wiec nie precyzowalem

Granice zewnetrzne UE to nie tylko Polska,ale skoro Pan ma juz gotowa teorie .....
                • Gość: brzytwa Re: Gratulacje IP: *.pcz.czest.pl 08.05.02, 13:40

> Granice zewnetrzne UE to nie tylko Polska,ale skoro Pan ma juz gotowa teorie ..

Coz, na temat rozumienia przez Pania tekstu pisanego mam juz
                  ustalona opinie. Mimo to, w gescie rozpaczy, prosze o powtorne
                  i staranne przeczytanie 4 i 5 linijki mojego tekstu. Jesli nie pomoze,
                  prosze przeczytac po raz drugi i trzeci.
                  • Gość: Ania Re: Gratulacje IP: *.upc.chello.be 08.05.02, 13:50

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                    >
                    > > Granice zewnetrzne UE to nie tylko Polska,ale skoro Pan ma juz gotowa teor
                    > ie ..
                    >
                    > Coz, na temat rozumienia przez Pania tekstu pisanego mam juz
                    > ustalona opinie. Mimo to, w gescie rozpaczy, prosze o powtorne
                    > i staranne przeczytanie 4 i 5 linijki mojego tekstu. Jesli nie pomoze,
                    > prosze przeczytac po raz drugi i trzeci.

A po co ja mam dyskutowac z domyslami?Ja moge dyskutowac o projektach a nie o
                    czyichs domyslach.Jakos dziwnie zawieeruszyl sie autor tego watku.Dziwna metoda
                    pisania o projekcie czegos jak o fakcie,dokonanym.Czy Ty wogole wiesz o czym
                    dyskutujesz?Bo autor napisal cos o Niemcach na granicy i sie zmyl,Ty piszesz o
                    clach na podstawie swoich domyslow moze bez przesady?
                    • Gość: Hania Re: Gratulacje IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 08.05.02, 13:55

> Gość portalu: brzytwa napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: Ania napisał(a):
                      > >
                      > > > Granice zewnetrzne UE to nie tylko Polska,ale skoro Pan ma juz gotowa
                      > teor
                      > > ie ..
                      > >
                      > > Coz, na temat rozumienia przez Pania tekstu pisanego mam juz
                      > > ustalona opinie. Mimo to, w gescie rozpaczy, prosze o powtorne
                      > > i staranne przeczytanie 4 i 5 linijki mojego tekstu. Jesli nie pomoze,
                      > > prosze przeczytac po raz drugi i trzeci.
                      >
                      > A po co ja mam dyskutowac z domyslami?Ja moge dyskutowac o projektach a nie o
                      > czyichs domyslach.Jakos dziwnie zawieeruszyl sie autor tego watku.Dziwna metoda
                      >
                      > pisania o projekcie czegos jak o fakcie,dokonanym.Czy Ty wogole wiesz o czym
                      > dyskutujesz?Bo autor napisal cos o Niemcach na granicy i sie zmyl,Ty piszesz o
                      > clach na podstawie swoich domyslow moze bez przesady?

To na pewno jakas tajna / poufna informacja z centrali JKM.
                      • Gość: Elf Re: Gratulacje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 13:58
                        No i jak dzien przyszedl to sie pani gadatliwa zrobila ,ale widze ze
                        najbardziej to pani lubi gadac z to francusko
                        • Gość: Hania Re: Gratulacje IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 08.05.02, 14:01
                          Gość portalu: Elf napisał(a):

> No i jak dzien przyszedl to sie pani gadatliwa zrobila ,ale widze ze
                          > najbardziej to pani lubi gadac z to francusko

Oj, tak :) Ale ta pani mieszka w Belgii, nie we Francji i jest Polka.
                          • Gość: Elf Re: Gratulacje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 14:08
                            O to sie pomylilem.czytalem co pisala i tak se pomyslalem wyzwolona jakas czy
                            co a moze komunistka.
                            Jak ona z belgii to moze z brukseli, to i tak zmienia calo postac. ona jest
                            chyba swoja. do uni chce?
    • Gość: Elf Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 13:07
      I to jest dobre . tak trzeba ja mysle ze i wojsko lepiej jak by niemieckie u
      nas stalo. bo oni nas dobrze strzec bendo.
    • Gość: * kto UPILNOWAL GRANICE w 1939? Czym teraz? IP: *.rdu.bellsouth.net 08.05.02, 13:13

> swoich granic.
      > Tak zwana "wspólna ochrona zewnętrznych granic" w praktyce dotyczyć będzie
      > tylko nowo przyjętych państw.
      > Nie dość, że niepotrzebnie pozbawia się Polski części suwerenności, to jeszcze
      > zabiera miejsca pracy polskim celnikom.
      > Wyobrażam sobie taką sytuację, wracam ze Lwowa, a taki Niemiec czy Austriak nie
      >
      > pozwala mi na powrót do MOJEGO kraju...
      > Mam nadzieję, że ta chora idea nie wejdzie w życie.

• Gość: Martin wciaz kategoriami z XIX wieku? IP: 193.0.95.* 08.05.02, 13:26
        Naphta, widze,ze etnicznosc mozg ci zalewa. Ja akurat bede sie cieszyl jesli
        tylko umiedzynarodowienie strazy pozwoli na poprawe efektywnosci jej pracy. A
        to czy moj paszport sprawdzany bedzie przez Anglika, francuskiego Araba czy
        Portugalczyka nie ma zadnego znaczenia, tak dlugo jak bedzie on wykonywal swoje
        czynnosci w ramach prawa i bedzie odnoscil sie do mnie uprzejmie. Mysle, ze ze
        wzgledow PR do Polski nie bede kierowali Niemcow (co mi nie przeszkadza) tylko
        np. Irlanczykow. A nawet gdyby byli to Niemcy, to tak jak w NATO w Szczecinie-
        glownie przesiedlancy z Polski i ich potomkowie, bo oni znaja jezyk. Zreszta, w
        EU ludzie sa przede wszystkim obywatelami EU...
    • Gość: Patriot Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.euv-frankfurt-o.de 08.05.02, 13:15
      Ja mysle ze najlepiej dla Polakow byloby tak:
      nie bawic sie w ceregiele sprzedac cala Polske Niemcom, a pieniodze rozdac
      obywatelom Polski aby juz jako obywatele niemiec mieli cos na start. Sa glosy
      sprzeciwu?
    • kimmjiki Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? 08.05.02, 13:16
      Po pierwsze - nikt naszym celnikom pracy nie zabiera - oni tez beda mogli
      strzec granic np. Finlandii czy Slowenii. Po drugie - jak rozumiem, wolisz,
      zeby Cie zatrzymal na granicy polski celnik? Po trzecie - skad wiesz, ze to
      beda akurat Niemcy, a nie np. Portugalczycy? Niemiec straszniej brzmi, co?
      • Gość: Elf Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 13:24
        Niemcy bo wiem .One sa do wojska najlepsze. wez na ten przyklad wojne czy
        francuzy umieli sie bic. Niemcy są najblizej i one są dobre.
      • Gość: brzytwa Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.pcz.czest.pl 08.05.02, 15:07
        kimmjiki napisał(a):

> Po pierwsze - nikt naszym celnikom pracy nie zabiera - oni tez beda mogli
        > strzec granic np. Finlandii czy Slowenii.

Bardzo sensowne rozwiazanie. Byc moze takze nasi kontrolerzy sie zalapia
        na kontrolowanie krzywizny ogorkow we Francji, sprawdzanie czy marchewki
        leza na stoisku z owocami w Niemczech, lub poscigiem za Hiszpanskim
        rolnikiem, ktory hodowal koze, bez ukonczenia stosownego kursu
        hodowli koz.
    • indris Nie polskich tylko unijnych 08.05.02, 13:30
      Zasadą UE jest brak granic wewnętrznych. Jeżeli więc ktoś przekroczy wschodnią
      granicę Polski to bez żadnych dodatkowych kontroli wjedzie do: Niemiec, Belgii,
      Francji, Hiszpanii itd. itp. Tak więc ochrona wschodnich granic Polski będzie
      nie tylko sprawą Polski ale całej Unii. A że ta wolałaby do tego raczej Niemców
      niż Polaków (a w każdym razie obecne służby) to specjalnie sie nie dziwię.
      Zresztą ochrona ma być wspólna, więc pewnie i miejsce dla Polaków się znajdzie.
      Tylko z radykalnie zmniejszonymi możliwościami brania w łapę.
      • Gość: Elf Nie polskich tylko Niemieckich IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 13:57
        Juz wam tlumaczylem ze my z niemcami mieszac sie bedziem.
        • Gość: Darek Re: Nie polskich tylko Niemieckich IP: *.mts.net 08.05.02, 17:59
          Wspolne kontrole nie sa zle. Mniej brania w kieszen i rzetelne kontrole. To
          akurat Polsce nie zaszkodzi.Moze sie w koncu zmniejszy ta parszywa korupcja.
          Wszyscy krytykuja ale kazdy ( no prawie ) chce sie dorwac do koryta - niestety.
    • Gość: Z Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.246.110.146.Dial1.NewYork1.Level3.net 09.05.02, 05:30
      Jaka jest gwarancja ,ze np Niemcy nie beda przekupni?,jak tak was czytam to
      strasznie naiwni jestescie.Zagraniczny musi byc lepszy od naszego i koniec,
      mania albo to jest celowe zeby nas pot but.I tak tutaj cala afera byla jak na
      lotnisku JFK nakryli bande celnikow co walizkami przenosili narkotyki
      podziemnym przejsciem.Jak Niemiec potrafi to i Polak potrafi nie ma
      roznicy,mozna tylko czlowieka wyszkolic czy skontrolowac prace.Ale granice
      ponstwa musza byc w naszych rekach bo niby dlaczego mamy wierzyc Niemcom czy
      inym?A to ze nasi ulegna i ustapia jak ze wszystki po kolei to wiadomo i
      dlatego to jeszcze tylko jeden powod zeby glosowac przeciw uni.
      • Gość: Ania Re: Uzbrojeni Niemcy będą pilnowali polskich granic? IP: *.upc.chello.be 09.05.02, 09:36
        Panie Z nie jest powiedziane,ze to beda Niemcy to tylko autor tego watku
        manipuluje informacjami.Nie pofatygowal sie by podac zrodlo z jakiego
        korzystal.Prosze czytac wszystkie wypowiedzi zawarte w tym watku a nie tylko
        tytul,ktory nijak ma sie do rzeczywistosci.
    • Gość: Martin kategoriami z XIX wieku CD IP: 193.0.117.* 09.05.02, 09:30
      Upps, moj wczorajszy post umiescilem adaje sie nie tam, gdzie trzeba, wiec:

"Naphta, widze,ze etnicznosc mozg ci zalewa. Ja akurat bede sie cieszyl jesli
      tylko umiedzynarodowienie strazy pozwoli na poprawe efektywnosci jej pracy. A
      to czy moj paszport sprawdzany bedzie przez Anglika, francuskiego Araba czy
      Portugalczyka nie ma zadnego znaczenia, tak dlugo jak bedzie on wykonywal swoje
      czynnosci w ramach prawa i bedzie odnoscil sie do mnie uprzejmie. Mysle, ze ze
      wzgledow PR do Polski nie bede kierowali Niemcow (co mi nie przeszkadza) tylko
      np. Irlanczykow. A nawet gdyby byli to Niemcy, to tak jak w NATO w Szczecinie-
      glownie przesiedlancy z Polski i ich potomkowie, bo oni znaja jezyk. Zreszta, w
      EU ludzie sa przede wszystkim obywatelami EU..."

Dodam jedynie, ze gwarancje, ze Unijni (coscie sie tak tych Niemcow uczepili?)
      straznicy beda mniej podatni na korupcje wyplywaja glownie z tego, ze beda
      przysylani z zewnatrz. Rekrutacja pracownikow strazy granicznej z lokalnych
      spolecznosci nie jest najlepszym pomyslem, a nawet obywatel EU narodowosci
      polskiej z innej czesci kraju szybciej wtopi sie w lokalne srodowisko i co za
      tym idzie stanie sie podatny na naciski, niz ktos przyslany z drugiej czesci
      Europy.
      • Gość: Ania Re: kategoriami z XIX wieku CD IP: *.upc.chello.be 09.05.02, 09:39
        Uzbrojeni Niemcy w tytule maja wplynac na wyobraznie i zniechecic ludzi do
        UE.To swiadoma i zamierzona manipulacja ,majaca utozsamic UE tylko z Niemcami a
        nie np.z katolicka Irlandia czy Hiszpania.
        • Gość: Elf Nie ma pani racji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 11:09
          No to ja teraz powiem, bo wiem co mam powiedziec. pani se popatrzy na forum
          nikt tu nie lubi katolikow co pani te irlandie proponuje . ja mowilem co angole
          so niedobre bo rozne zarazy pszynoszo.
          Niemcow prawie wszystkie lubio , no moze nie wszystkie ja podejrzewam co ten
          GMR to niewiadomo.
          Ale jak piszo ze do europy chco przeć to lubio Niemcow i dobrze.
          • Gość: J Re: Nie ma pani racji IP: 212.162.228.* 09.05.02, 13:35
            Podejrzewam ze juz niedlugo granica ktorej bedziemy musieli strzec najuwazniej
            bedzie granica nie z Bialorusia czy Ukraina ale z Unia Europejska ktora ma
            powazne szanse przeistoczyc sie w najblizszym czasie w Unie Afrykansko -
            Islamska (kto nie wierzy niech poczyta o ostatnich wyborach we Francji, o
            zabojstwie lewicowego antyemigracyjnego polityka w Holandii czy osmiokrotnie
            szybszym przyroscie naturalnym wsrod Muzulmanow w UE). Bedzie to granica
            pomiedzy relatywnie cywilizowanym wschodem i opanowana przez islamistow
            zachodnia czescia Europy zwana w przeszlosci Zachodem.
            Pozdro
            • Gość: Ania Re: Nie ma pani racji IP: *.upc.chello.be 09.05.02, 13:53
              Gość portalu: J napisał(a):

> Podejrzewam ze juz niedlugo granica ktorej bedziemy musieli strzec najuwazniej
              > bedzie granica nie z Bialorusia czy Ukraina ale z Unia Europejska ktora ma
              > powazne szanse przeistoczyc sie w najblizszym czasie w Unie Afrykansko -
              > Islamska (kto nie wierzy niech poczyta o ostatnich wyborach we Francji, o
              > zabojstwie lewicowego antyemigracyjnego polityka w Holandii czy osmiokrotnie
              > szybszym przyroscie naturalnym wsrod Muzulmanow w UE). Bedzie to granica
              > pomiedzy relatywnie cywilizowanym wschodem i opanowana przez islamistow
              > zachodnia czescia Europy zwana w przeszlosci Zachodem.
              > Pozdro

Ale to przez nasza wschodnia granice afganczycy uciekaja do UE.No i prosze sie
              spieszyc natychmiast wydalic wszystkich ciemnoskorych studentow z Polski.
              • Gość: J Re: Nie ma pani racji IP: 212.162.228.* 09.05.02, 14:51

> Gość portalu: J napisał(a):
                >
                > > Podejrzewam ze juz niedlugo granica ktorej bedziemy musieli strzec najuwaz
                > niej
                > > bedzie granica nie z Bialorusia czy Ukraina ale z Unia Europejska ktora ma
                >
                > > powazne szanse przeistoczyc sie w najblizszym czasie w Unie Afrykansko -
                > > Islamska (kto nie wierzy niech poczyta o ostatnich wyborach we Francji, o
                > > zabojstwie lewicowego antyemigracyjnego polityka w Holandii czy osmiokrotn
                > ie
                > > szybszym przyroscie naturalnym wsrod Muzulmanow w UE). Bedzie to granica
                > > pomiedzy relatywnie cywilizowanym wschodem i opanowana przez islamistow
                > > zachodnia czescia Europy zwana w przeszlosci Zachodem.
                > > Pozdro
                >
                >
                > Ale to przez nasza wschodnia granice afganczycy uciekaja do UE.No i prosze sie
                > spieszyc natychmiast wydalic wszystkich ciemnoskorych studentow z Polski.

Afganczycy faktycznie przekraczaja nasza wschodnia granice nielegalnie i dlatego
                nalezaloby ja uszczelnic. W przyszlosci natomiast, kiedy Islam calkowicie podbije
                kulture Zachodu ruch bedzie sie odbywal w przeciwnym kierunku i nielegalni beda
                chcieli sie osiedlac u nas a nie w takiej na przyklad Francji, gdyz ta zostanie
                juz przez nich wczesniej calkowicie zniszczona.
                • Gość: brzytwa Re: Racja! IP: *.pcz.czest.pl 09.05.02, 15:15
                  Tez tak uwazam. Juz dzis powinnismy o tym pomyslec.
          • Gość: Elf Re: Nie ma pani racji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 02:20
            Jeszcze raz wom teraz powiem, bo wiem co mam powiedziec a sluchac mnie wtenczas
            nie chcielista . pany se popatrzy na forum
            nikt tu nie lubi katolikow co z ty irlandii i inych . ja mowilem co angole
            so niedobre bo rozne zarazy pszynoszo.
            Niemcow prawie wszystkie lubio , no moze nie wszystkie ja podejrzewam co ten
            GMR to niewiadomo.
            Ale jak piszo ze do europy chco przeć to lubio Niemcow i dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka