Gość: CIOCIA ZUZIA KULCZYK JEST MISTRZEM AROGANCJI PRAWA IP: *.telia.com 30.11.04, 19:46 Kulczyk aferzysta wszech czasow, ktory rozmawia w Wiedniu jak agent z agentem.pytanie kto dla kogo pracuje? Kazdy zauwazy, ze winien jest Kulczyk, tylko dlaczego tak go wszyscy bronia?Cale zamieszanie robi sam Kulczyk. Najpierw robi problemy ze wstawieniem sie przed Komisja, teraz problemy z pelnomocnictwem : boi sie zeznawac, chcial sprzedac Rosjanom strategiczne przedsiebiorstwa. Kulczyk to zasiedzialy agent,ktory dziala celowo, robiac duzo zamieszania pomawiajac inne osoby.Zapytal ktos Kulczyka: jak moze znizyc sie do interesow z szpiegiem Alganowem?- Jak chce sie wydoic krowe, trzeba sie znizyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KULCZYK JEST MISTRZEM AROGANCJI PRAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:05 Kobieto widać na 5000 mil, żeś w PRL-u chowana i lubisz żyć w socjaliźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIBI [...] IP: 82.177.71.* 30.11.04, 20:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik Brawo komisja - popieram. IP: *.ula7.1000lecie.pl 30.11.04, 20:08 Należy rozwalić to niereformowalne środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adelbert Re: Brawo komisja - popieram. IP: 62.111.139.* 30.11.04, 20:28 Motłoch zawsze popiera swoich. Gratuluję dobrego samopoczucia!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anwar Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: 62.111.139.* 30.11.04, 20:18 Widziałem i słyszałem. Gombrowicz ze swoim "Ślube" i "Ferdydurke" oraz Jarry z "Królem Ubu" to pikuś w porównaniu z tym co nam zafundowali panowie z Komisji. Gratuluję prostolinijności panu posłowi Gruszce, bo to on spuścił ze smyczy demony ubrane w garnitury. Mój wujek został zamordowany przez UB. Jak usłyszałem argumenty niektórych "obrońców praworządności", to znów nawiedziły mnie upiory przeszłości. A już myślałem, że te rany psychiczne odniesione przeze mnie jako dziecko w tamtych czasach już się zabliźniły. Niestety nie, ponownie oczyma duszy zobaczyłem mego 30 letniego wuja w otwartej trumnie z ukręconą podczas przesłuchania głową. Panowie! wywarliście na mnie wrażenie. Śmiertelne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Slucham Wassermana i sie po prostu boje co to IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 20:20 bedzie jak faszysci z PiS/LPR obejma wladze.PRzeciez Ci ludzie za nic maja prawo jakie panuje.Czlowiek sie po prostu zaczyna bac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant Re: Slucham Wassermana i sie po prostu boje co to IP: *.czajen.pl / 80.51.252.* 30.11.04, 20:23 Gość portalu: Lukasz napisał(a): > bedzie jak faszysci z PiS/LPR obejma wladze.PRzeciez Ci ludzie za nic maja > prawo jakie panuje.Czlowiek sie po prostu zaczyna bac Nic ci nie zrobią. Najwyżej cię wypieprzą z jakiejś rady nadzorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Slucham Wassermana i sie po prostu boje co to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:37 Zgodnie ze starym hasłem: TKM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawa Re: Slucham Wassermana i sie po prostu boje co to IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.04, 21:31 Gość portalu: milicjant napisał(a): > Nic ci nie zrobią. Najwyżej cię wypieprzą z jakiejś rady nadzorczej. Jaki trafne imie milicjant. Ty chyba wiesz. ze Wassermann zwalczajacy czerwona zaraze, jest prokuratorem od 1972 ROKU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant2 a potem przerobią na salceson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olob Re: Slucham Wassermana i sie po prostu boje co to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:34 Dzisiaj dostaliśmy próbkę tego co nas będzie czekać za rok gdy te chamy obejmą władzę.Będziemy mieć powrót do lat pięćdziesiątych.Prawo i ostatnie słowo będzie miał ten kto ma trochę władzy w rękach.Dzisiaj 5 durni ustanowiło sobie swoje prawo.W jaki sposób mogą siedzieć na tych stołkach jak powinni siedzieć na ławie oskarżonych.Jak mogą osądzać innych jeżeli sami są podejrzani.To może być tylko w Polsce niestety.Wasserman Gruszka i Giertych pod sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 67 Chłoptasiu, zamknij twarz, co ty mozesz wiedzieć.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 23:21 ..o łamaniu i naginaniu prawa. Twoi idole łamali nas jak zapałki. Ja mam prawie 70 lat i jako licealista zwiedziłem "hotele" ub. Wiec nie pier... po prostu takich głupot. Masz czerwone geny po tatusiu ? Z tego sie nie wyleczysz niestety, być moze masz wiec sie czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jytgty to sobie strzel kielicha komuchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziobro Wassermann jesteś zerem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Byloby lepiej, gdyby Wasserman byl UJEMNY!!! n/t IP: 168.143.113.* 30.11.04, 20:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziobro Wassermann jesteś super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 00:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olob Re: Wassermann jesteś super! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 00:17 Kulczyk wykończ Giertych tego pos..ńca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: *.238.89.140.adsl.inetia.pl 30.11.04, 20:26 Ja ogladając ten cyrk normalnie juz zgłupiałem. Jestem za tym aby powołać komisję psychiatryczną do zbadania komisji ds.orlenu pod każdym względem. A gdybym był Kulczykiem to opuścił bym salę od zaraz po złożeniu wniosku Wassermana. Przeciez Kulczyk jest na tyle inteligentnym facetem, że powinien wiedzieć ze tak się to skończy. Szkoda neszego czasu i jego, szkoda tyle zużytego prądu i wogole wszystkiego szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ravic Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:37 Wassserman to najglupszy prawnik wsrod prawnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Kulczyk sie spieszy, poslowie zwlekaja ZE STRACHU IP: 168.143.113.* 30.11.04, 20:37 Komentarz zbyteczny! Pytanie: Po ktorej sali siedza przestepcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kulczyk sie spieszy, poslowie zwlekaja ZE STR IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 21:01 po pierwsze Widacki musi być dobry bo się zwyczajnie boją (dobra reklama) po drugie nie chcą przesłuchać Kulczyka na którego tak długo czekali (dobre, nie przesłuchali bo co??) po trzecie sprawdza się opinia, że nigdy nie odkryją co jest za.... (opinie niektórych tzw. ekspertów) po prostu brak im skuteczności (czyżby ktoś to wszystko ładnie reżyserował ; skłócić tych palantów nie jest trudno) tam gdzie nie wiadomo o co chodzi chodzi o duże pieniądze jednym słowem zamęt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WiZi Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:51 Jeżeli po dzisiejszym "cyrku" ktokolwiek ma jeszecze wątpliwości po co na prawdę jest ta komisja .... . Ja w każdym razie straciłem wszelkie złudzenia ,że komukolwiek chodzi o prawdę . No chyba ,że będzie to prawda Wassermana , Giertycha czy Celińskiego ,a to raczej GÓWNO PRAWDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strach_Celińskiego Re: CELIŃSKI z pianą cieknącą z pyska, utrudniał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: CELIŃSKI z pianą cieknącą z pyska, utrudniał IP: *.ceron.pl 30.11.04, 23:36 Utrudniał łamanie prawa, ale posłowie prawicy dali sobie z nim radę i będą głosowane immunitety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda nie przejmuj się, Celiński tak zawsze-to oszołom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 00:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybilla Te,Mark,...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:04 ...tak w ogóle pisze się nie "wogóle" tylko" w ogóle". A tak w ogóle na prawie znasz się mniej więcej tyle co na języku polskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoo baju baju baj IP: *.bielsko.msk.pl 30.11.04, 21:09 Tak to jest, gdy prawo nie przewidziało tak ekstremalnych sytuacji, a teraz bardziej próbuje sie brac do serca i co gorsze pod rozwage rozumu, uwagi i zdania wypowiadane przez osoby, ktore moga miec udzial w sprawie, niz zdania i uwagi komisji, ktora zostala powolana, by te sprawe rozwikłać. Gdy prawo nagina sie do osób, które mogą coś wyjaśniać, a nie bardzo się do tego kwapia, gdy istnieje w stosunku do tej osoby przypuszczenie, że prawo nie zawsze bylo stosowane, a rzuca się kłody pod nogi komisji, która ma to wszystko wyjasnić. Jak duzo czsu musi mieć jeszcze KPWiG, by sprawdzic akcje Kulczyka w Orlenie? 23 października zaczęła sprawdzac zgodność z prawem gieldowym, czy Kulczyk mial ponad 5 % akcji, jak to wynika z notatek, a jezeli tak, to należy postawic mu zarzut i wtedy juz nie będzie wystepowal jako swiadek, ale oskarżony i to może spwodowac, że wreszcie zacznie nas obywateli traktowac tak, jak na to zasłużyliśmy, siedzac 15 lat cicho i dając mu spokojnie "pracować" i szukać okazji jak to sam powiedział:""Będę inwestował tam, gdzie znajdę dobre warunki i okazję do zrobienia interesu, jak robiłem do tej pory. Oczywiście także w Polsce, jeśli mi się na to pozwoli. "[PAP, MD /2004-11-13 ]Później wyborcza podała taka informację: "05-11-2004 , Polskie władze regulujące giełdę wezwały na pomoc amerykański SEC, słynnego z bezwzględności strażnika prawa na tamtejszych giełdach" .... i cicho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoo Re: baju baju baj IP: *.bielsko.msk.pl 30.11.04, 21:24 Zapomnialam jeszcze o tym, że w programie "Summa zdarzeń" nadawanym w niedzielę 14 listopada w Programie I TVP Kulczyk powiedział, ni mniej ni więcej, tylko tak: "Z KONTEKSTU WYNIKAŁO, że jeżeli dostarczę dokumenty, które kompromitują prezydenta to ja się mogę czuć bezpiecznie, bo postępowanie przed komisją [śledczą - red.] mnie właściwie nie dotyczy" A więc, to tylko jego logika mogła zaprowadzic go do tego, że była to prośba o dokumenty obciążające prezydenta i wcale tak byc nie musialo. Nie wiem, dlaczego nikt na to nie zwrocil uwagi, bo taka wypowiedź pojawila się już gdzieś wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 SZARA STREFA BADA SZARĄ STREFĘ IP: 5.5D* / 213.40.67.* 30.11.04, 21:12 Można odnieść wrażenie, że komisja brnie po omacku zaplątana we własne układy i bez wystarczającej wiedzy i praktyki by móc jasno określić swoją podstawową procedurę i relację tej procedury do obowiązującego prawa. Połączenie zdecydowanej deklaracji komisji o dążeniu do prawdy z decyzjami pochopnymi i, na pierwszy rzut oka przynajmniej, nie zawsze opartymi na rzetelnie przedstawionych i szczegółowo udokumentownych i wyjaśnionych faktach, mocno rozbija jej wiarogodność. Mamy tu chyba do czynienia z takim obrazem komisji, jaki przypisuje się organizacjom i osobom zamieszanym w sprawę "Orlenu". Szara strefa bada szarą strefę. Kto wie, czy nie byłoby lepiej gdyby komisja zwolniła tempo przesłuchań i rozwiązała te problemy (na przykład kontakty i współpraca z prokuraturą, zwłaszcza w kontekście śledztw prowadzonych przez prokuraturę, miejsce i rola pana Giertycha w komisji, prawa świadków), które w najbliższym czasie znowu mogą doprowadzić do podobnej co dzisiejsza sytuacji. Innymi słowy może byłoby lepiej gdyby komisja, pracując cały czas za zamkniętymi drzwiami, po prostu się solidnie i fachowo przygotowała do pracy. Świadkowie przecież nie znikną. Natomiast raz na zawsze bezpowrotnie może zniknąć wiarogodność komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: not Re:kulczyk zyje w bezprawiu!!! IP: *.proxy.aol.com 30.11.04, 21:15 kulczyk sie smieje z wymiaru sprawiedliwosci,bo wie ze nikt mu nie podskoczy!!!! ma tyle kasy ze wszystkich kupi,kupil juz sld!!!wie ze sady nie dzialaja w polsce, bo sa skorumpowane!!!!za zdrade narodu powinien dawno siedziec bez wyroku!!!przyjdzie czas ze narod rozliczy:zdrajcow ,oszustow,zlodzieji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc WSZEDZIE BRAK KOMPETENCJI-OD GORY POCZAWSZY IP: 69.158.54.* 30.11.04, 21:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re:kulczyk zyje w bezprawiu!!! IP: *.ceron.pl 30.11.04, 23:39 Jak to sady nie działają? Gruszka to powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Re: chłopek roztropek w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:36 Jeśli na czele komisji stawia się chłopka-roztropka,to takie są efekty.Gruszka to taki Siemion polskiego sejmu.Nazwisko też ma godne swojego pochodzenia i poziomu intelektualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się 30.11.04, 21:40 Gnojowisko prawicowe pokazało twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz_2 Nie współczuje Kulczykowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:42 Nie współczuje Kulczykowi ale komisje trzeba natychmiast wymienić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paranoja Re: Totalna kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:51 Totalna kompromitacja ale to wszystkich , komisji , ekspertów całego sejmu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teks Mówiłem liczbę posłów ograniczyć do stu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:55 Mówiłem liczbę posłów ograniczyć do stu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Mówiłem liczbę posłów ograniczyć do stu IP: *.cust.tele2.pl 30.11.04, 22:00 Bzdura - należy liczbę posłów zwiększyć do 1000, mamy jeszcze wiele nieodkrytych talentów komediowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Mówiłem liczbę posłów ograniczyć do stu IP: *.ceron.pl 30.11.04, 23:41 W komisji liczba posłów została ograniczona do 12 i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: Nie współczuje Kulczykowi IP: *.cust.tele2.pl 30.11.04, 22:31 Racja: dobry będzie Leper, Nałęcz, Niesiołowski, Rokita, Beger, zostawił bym Gruszkę jest niezły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jery Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 21:46 przesluchanie kulczyka bylo nie wazne on i tak nic by nie powiedzial tak jak rywin -i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Kulczyk sie spieszy-poslowie zwlekaja ZE STRACHU!! IP: 168.143.113.* 30.11.04, 21:52 Komentarz zbyteczny! Pytanie ignoranta: Po KTOREJ STRONIE sali siedza przestepcy?! [Bo trudno mi sie zorientowac!] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluczyk Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: 213.225.127.* 30.11.04, 21:53 drugi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Świetny spektakl IP: *.cust.tele2.pl 30.11.04, 21:54 Bardzo dobra komedia z gatunku "teatr absurdu". Najlepszy Gruszka, boki zrywać, nieźle grali "eksperci", słabo wypadł Giertych, Wassermann jak zwykle wypowiadał się ujemnie, dla dobra pozostałych. Wielce zabawne było przypomnienie Różańskiemu jego dalekiego (czy bliskiego) krewnego z 1947 roku. Było trochę dłużyzn, ale w sumie nieźle. Zapowiada się niezły serial. Szkoda, że nie ma Barei, ten by to wykorzystał, a może po prostu zrobić montaż najlepszych scen, to przebije legendarny "Rejs". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania 21 Re: Kochany , to nie jest śmieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:59 Kochany , to nie jest śmieszne to Polski parlament Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Kochany , to nie jest śmieszne IP: *.cust.tele2.pl 30.11.04, 22:02 To dobrze, że mamy takich artystów w parlamencie, gorzej gdyby grali role tragiczne, jak niegdyś Rejtan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania 21 Re: Wolność Tomku w swoim domku ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:07 Wolność Tomku w swoim domku ??? Tylko że to oni ustanawiają prawo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Komedia pomyłek IP: *.cust.tele2.pl 30.11.04, 22:14 Gruszka zarzucił Jabłuszku, że robaczywe. Wróbel obraził się na Kulczyka (też ptaszek, ale niestety żółty). Żagiel kumał się z Wassermannem i razem szukali Łodzi. Kuna złapała Wróbla ale Gałganow go wyratował. Tylko Giertych samotnie dumał o Orle-nie w klasztorze nad miską zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cocoliko Wassserman to utoplec albo wodnik IP: *.piotrowice.net / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:00 Wassserman to po śląsku utoplec albo po polsku wodnik!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Wassserman to utoplec albo wodnik IP: *.cust.tele2.pl 30.11.04, 22:04 Może być jeszcze wodolejca, wódnik, albo marynarz słodkich wód. To wielki talent prawniczy - wodnik złotousty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:06 To co dzisiaj zobaczylem juz mi wystarczy...brakuje mi slow...naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROMeeO Papier toaletowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:17 Panowie wasza komisja jest jak papier toaletowy. Kłótnie są długie, szare i do dupy. Nie chciałoby mi się z wami gadać. Nawet pisać mi się nie chce. Nie mogę wyjść z podziwu co wy tym wszystkim chcecie udowodnić?! Że za pieniądze podatników stroicie sobie żarty z kodeksu, etyki i podstaw logiki?! Taką komisję to nawet w 4 litery nie chce mi się kopnąć, bo się wypniecie ekspertami i postawicie przed sądem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Papier toaletowy IP: *.cust.tele2.pl 30.11.04, 22:21 Owszem jak papier toaletowy ale nie szary talko w kwiatki i owoce. Mowy są długie i kwieciste, zapach odurzający, a że to wszystko do d..y, też pożyteczne dla higieny ciała i umysłu. Niech żyje Komisja pod przewodnictwem niezawodnej Gruszki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Brawo Kulczyk IP: *.cust.tele2.pl 30.11.04, 22:26 Brawo Kulczyk - był bardzo opanowany, nieco spięty, ale tylko tyle ile trzeba, łaskawca wie, że od niego wiele zależy. Podobno ma członkom komisji wysłać paczki na Mikołaja. Gruszce - nożyk, Wassermanowi - dzbanej, Celińskiemu - celę, Giertychowi - abonament na obiady w klasztorze, Miodowiczowi -ul, Różańskiemu - podręcznik historii najnowszej, Widackiemu - dr honoris causa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clio Cyrk Giertycha i jego kolegow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:24 Giertych sie bal co powie Kulczyk, hehe odwazny Dzisiaj pokazli z Wassermanem i Miodowiczem jak sie broni kolegi.Tym panom juz dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Cyrk Giertycha i jego kolegow IP: *.cust.tele2.pl 30.11.04, 22:27 Ci panowie mają jeszcze wiele występów przed sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM KOMUCHY i PACYFY na forum boicie sie prawdy i dlat IP: *.proxy.aol.com 01.12.04, 01:12 ego wspomagacie oszoloma CELINSKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: *.itpp.pl 30.11.04, 22:25 To były dwie kompromitacje. Doradcy komisji zachowali się jak pp Sokołowska i Galińska a Waserman z pomoca Giertycha i Miodowicza ujawnili uwarunkowaną politycznie atrofię umysłową okraszoną chyba genetycznym niedowładem umysłowym p. Gruszki. Ta komisja miała szanse, miała ogromne zadanie do wykonania i sięgnęła bruku, niestety nie jak znany fortepian ale jak spruchniała mandolina. Członkowie komisji okazali się dyzmowaci i stracili się; Dyzma był mądrzejszy bo odmówił premierostwa a oni niestety zgłosili się do posłowania. Został tylko wstyd i żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hobbit Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:36 Miodowicz nazwal wystapiennie Celinskiego "prostactwem" , gdy ten zareagowal na nieslychana i niedopuszczalna wypowiedz Gruszki - w stosunku do Rozanskiego - slowem "chamstwo". Panie Miodowicz, jakby sie pan poczul, gdyby ktos pana zapytal, dlaczego panski tatus - nb, przewodniczacy OPZZ w okresie bezposrednio po stanie wojennym - nadal panu imie Konstanty ? i zapytal, czy to na czesc "wspanialego Polaka i patrioty" marszalka ludowego wojska polskiego w czasach wczesnego PRL , a takze marszalka sowietskowo sojuza ? jak pan by sie wowczas zachowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:56 hobbicie. To byl Konstanty Rokossowski - wg propagandy wczesnego PRL syn robociarza warszawskiego - wslawiony wydawaniem wyrokow smierci na bylych zolnierzxy AK , ktorzy wstapili do ludowego wojska polskiego i tych , ktorzy uwierzywszy propagandzie wracali po wojnie do kraju , a potem gineli w sfingowanych procesach politycznych,, namiestnik Stalina na Polske ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak gdzie ja zyje? IP: 82.177.83.* 30.11.04, 22:35 Nie wiem co ja tu robie w tym kraju... Uczciwie pracuje, place potworne podatki, jezdze po dziurawych drogach, slucham kretynskich wypowiedzi debilnych poslow. Gdyby nawet sie chcialo zrobic cos dobrego, to skad pewnosc, ze nie przyjdzie jakis imbecyl i nie zniszczy wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: gdzie ja zyje? idź do jasnowidza na cito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mago Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: *.icpnet.pl 30.11.04, 22:40 Nie ma takiej kupy, która śmierdziałaby bardziej od tej "komisji", przede wszystkim od tej piątki posłów, która głosowała za odsunięciem Wiadackiego. Teraz chyba jest jasne dla wszystkich ludzi, co to za posłow wybrali sobie obywtaele. Ku.., złodziej i oszust godniej od nich reprezentowaliby polski naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma Re: Komisja śledcza: Kulczyk czeka, posłowie się IP: *.proxy.aol.com 30.11.04, 22:45 tak konczy sie nazywanie dnia noca ( bog honor ojczyzna... jakie to smutne. jakie to kosztowne, jakie to glupie... a czes leci........ pzdr Odpowiedz Link Zgłoś