Dodaj do ulubionych

Sluchajcie telewizora

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 14:45
Sluchajcie telewizora .co ja dzisiaj patrze i slucham to az serce rosnie w
warszawie to tak przedstawiajo jak w woje w Berlinie i dobrze mowio.
tylko jedno co dziwne ze tam co widzialem to prawie wieksze pol to zydy i
komuchy i jakies hiszpany i angole. nawet mowili profesor ze unia dobra bo
wartosci no wieta wspolne i katolickie. Mowic trza zeby dobrze przec.
Jedno co dziwne jeszcze ze Niemcow jakby sie pochowali nie widac bylo.
Nie bujta sie to celowe by sie tera innymi wysluzyc, bo gdyby same Niemcy
chcieli tu kampanie robic to duzo fobuw by sie do tej uni zrazic moglo bo mieli
od Niemców niby jakieś kzywdy.My Niemcy i te co bedom Niemcy czekajmy na czass
co nasz bedzie.
Bylo pieknie i kulturalnie tort mieli i flagi i Niemiecka też bo najbardziej
szlachetna jest. Choć chłop jestem to az mie sie plakac chcialo jak one mowili.
To jest przyklad jak trzeba przec.
wasz informator Elf
Obserwuj wątek
    • Gość: Kameleon Niemcy IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 11.05.02, 15:06
      Niemcy sa bardzo muzykalni i skladaja sie z jednego narodu nalezacego do 5
      panstw : Austria,Niemcy,Lichtensztain,Luxemburg,Szwajcaria.....oczywiscie
      to ,ze naleza do 5 panstw ich troche poruznilo miedzy soba.....
      Zreszta to mieszanka-slowiansko-germanska.....prawdziwi Germanie to np.
      DUNCZYCY !!!!!
      • Gość: Elf Re: Niemcy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 21:34
        no i ten sie troche zna. ale w polsce to tez so Niemcy i nie napisał.
        Jo wszystkie bledy wylapie, bo zem chlop bystry.
    • Gość: Kameleon Niemcy IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 11.05.02, 21:46
      Niemcow w Polsce jest ok. 350 tysiecy .Mniejszosc Niemiecka posiada 31
      burmistrzow, 5 starostow i okolo 600 radnych.
      Bylem niedawno we wsi gdzie wiekszosc to Niemcy .
      Ta wies jest kolo Opola i nazywa sie Danietz ( po polsku Daniec ).Brudno tam
      bylo na uliczkach...jakos nie po niemiecku.....
      • calipso Re: Niemcy 11.05.02, 21:58
        Gość portalu: Kameleon napisał(a):

> Niemcow w Polsce jest ok. 350 tysiecy .Mniejszosc Niemiecka posiada 31
        > burmistrzow, 5 starostow i okolo 600 radnych.
        > Bylem niedawno we wsi gdzie wiekszosc to Niemcy .
        > Ta wies jest kolo Opola i nazywa sie Danietz ( po polsku Daniec ).Brudno tam
        > bylo na uliczkach...jakos nie po niemiecku.....

No i jest w Polsce ksiadz Jankowski ,ktory ,w tym roku nad grobem Jezusa umiescil
        niemieckiego orla,ktory rozszarpuje Polske.Orzel ten mial symbolizowac UE ,mial
        za zadanie utozsamienie Polakom,ze UE to tylko i wylacznie NIEMCY nie ma tam
        Irlandii ,Hiszpanii,katolickich Wloch ....Zeslal nam wiec Heniek Elfa na
        forum ,ktory namawia do UE ale ciagle podkresla,ze UE to tylko Niemcy."Za
        pieniadze ksiadz sie modli za pieniadze lud sie podli"Przez internet ponoc mozna
        zarobic pieniadze ile zarabia ELF?????Bo przeciez nie robçsz z siebie debila za
        darmo Elfie.
      • dixi13 Re: Niemcy 11.05.02, 22:29
        Gość portalu: Kameleon napisał(a):

> Niemcow w Polsce jest ok. 350 tysiecy .Mniejszosc Niemiecka posiada 31
        > burmistrzow, 5 starostow i okolo 600 radnych.
        > Bylem niedawno we wsi gdzie wiekszosc to Niemcy .
        > Ta wies jest kolo Opola i nazywa sie Danietz ( po polsku Daniec ).Brudno tam
        > bylo na uliczkach...jakos nie po niemiecku.....
        =========================================================
        Obejrzyj Kameleonie inne opolskie wsie. Potem porównaj je z wioskami w tzw.
        Polsce centralnej czy na ścianie wschodniej. Zobaczysz co to znaczy Śląski
        porządek. I wcale nie zależy to od ilości pieniędzy na kontach właścicieli.
        Czystość i porządek wysysają z mlekiem matki. Pomiędzy Kędzierzynem a Głubczycami
        jest wieś o nazwie nomen omen: Grobniki. Mieszkają tam sami przesiedleńcy ze
        Wschodu. Jeszcze niedawno po smrodzie można był poznać przez jaką miejscowość
        przejeżdżamy. Śląską, czy "Chadziajską" jak uszczypliwie nazywają przybyszów zza
        Buga autochtoni. Wstyd mi się wtedy przyznawać że moje korzenie są własnie na
        Wschodzie. I gdy patrzę na tę wioskę rozumiem niestety co Niemcy mają na myśli
        mówiąc o polskich porządkach. Żyję pomiędzy Ślązakami, z wieloma pracowałem, lub
        pracuję. Są to w większości wspaniali ludzie. Bardzo trudno się z nimi
        zaprzyjaźnić. Tworzą hermetyczne środowiska. Ale jeśli nabiorą do ciebie
        zaufania, opowiedzą o wielu sprawach jakie miały miejsce na Opolszczyźnie. Uwierz
        mi włos się jeży. Nie mają zbyt wielu powodów aby kochac ten kraj. Przez długi
        okres czasu byli traktowani jako osobnicy drugiej kategorii, poniżani, wyśmiewano
        ich gwarę, która do dziś pobrzmiewa germanizmami, ale do diabła,jeśli ten właśnie
        język był przez kilkaset lat językiem urzędowym... Za "Niemca" dostawali w tyłek
        za to że są Polakami. Za "Polski" za to że są Niemcami. Eurosceptycy powinni
        przyjechać na Opolszczyznę, zobaczą czym się różni śląski farmer od rolnika ze
        ściany wschodniej. Śląskie wsie już dawno wypełniają większość standardów
        europejskich. Nie dajmy się omamić groźbami o drang nacht Osten którymi straszą
        nas rydzykowi. Ci ludzie tutaj chcą być po prostu szanowani, chcą aby uznać ich
        śląskość. Tutaj jest ich Heimat. A to znaczy po prostu "mała ojczyzna"
        Jestem "chadziajem" ale na Śląsku opolskim jest moja "mała ojczyzna"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka