Dodaj do ulubionych

Środa: jestem do dyspozycji premiera

• Gość: kruchta Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:37
      Pani Minister nie poddawaj sie. A biskup Pieronek do kruchty tam jego miejsce.
    • Gość: Czesiek Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:39
      Pani Magdaleno.W PEŁNI POPIERAM PANI WYPOWIEDŹ. NIE WOLNO PANI
      REZYGNOWAĆ.WYDANIE WYROKU NA PANIĄ BEDZIE OZNACZAŁO ROZPALENIEM PRZEZ RZĄD
      PŁONĄCYCH STOSÓW ŚWIĘTEJ INKWIZYCJI,KTÓRA TĘPIŁA PRAWDĘ NIE WYGODNĄ DLA KLERU,A
      TYLKO DZIĘKI MĄDROŚCI NASZYCH KRÓLI TA PRZYJEMNOŚĆ OMINĘŁA POLSKĘ
      ŚREDNIOWIECZNĄ. JEST PANI PIERWSZĄ OWIARĄ INKWIZYCJI XXI WIEKU.HAŃBA DLA
      TAKIEGO RZĄDU I PREZYDENTA GDYBY ZOSTAŁA PANI SKAZANA !!!!
    • Gość: obywatel Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:41
      oby tylko Premier był przy niej w dyspozycji.
    • kozaczek3 Katolicyzm źródłem wiedzy o kobietach!!!!!! 10.12.04, 10:44
      Kobiety ”są błędem ... natury z tym ich nadmiarem wilgoci i ich temperaturą
      ciała świadczą o cielesnym i duchowym upośledzeniu, są rodzajem kalekiego,
      chybionego i nieudanego mężczyzny..?

św. Tomasz z Akwinu 1225-1274

“ Kobieta - to brama przez która wdziera się diabeł”
      Tertulian

„Nie ma nic bardziej szkodliwego od kobiety i poprzez nic innego szatan
      prowadzi tylu ludzi do ruiny, co poprzez kobietę”
      św. Anzelm

• Gość: ivi_34 Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:07
      Gratuluje. Absolutnie jestesmy krajem koltunow i ciesze sie, ze ktos to
      wreszcie powiedzial. Pieronek i caly kosciol niech sie odczepi od kobiet i
      feminizmu i zajmie wreszcie tym, do czego zostal powolany - KRZEWIENIEM WIARY.
      • Gość: Yola2005 Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: 80.51.253.* 11.12.04, 03:52
        Niech sie w ogole odczepia. Krzewienie wiary ale w co? Konrtakt z Absolutem
        mozemy osiagnac sami. Niechze zajma sie miloscia do zyjacego czlowieka, pomoca
        rozwodkom, samotnym matkom, sciganiem rozplodowcow i sciaganiem z nich
        alimentow.
    • Gość: audy Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:13
      Co tak oburzyło w wypowiedzi Środy? Może ktoś mi wytłumaczy? Powiedziała że
      kultura w polsce wspiera się na religi. Czy to obraźliwe? Powiedziała że kult
      maryjny nie przekłada się w praktyce na pozycję kobiety. Czy to nie jest
      prawdą? Kięża (nie wszyscy), radzą kobiecie maltretowanej przez męża pijaka, by
      dla dobra rodziny milczała. Czy tak się nie zdarza?
      Medialny wrzask, po tej wypowiedzi, bardziej szkodzi prawicy niż pomaga. Jakie
      są wyniki plebiscytu słuchaczy. Nota bene: (1)Olejnik, zamiast spróbować
      wyjaśnić co dokładnie powiedziała Środa, mówi "ja tu mam zapisane co pani
      powiedziała, powiedział mi kolega dziennikarz!" (!),(2) biskup Pieronek mówi
      lub sugeruje że Środa jest nienormalna, (3) geje i lezbijki nie mają prawa
      demonstrować, uniwersytet Jagieloński udziela sali LPR (nie na dyskusję), a a
      odmawia jej na dyskusję tymże gejom i lezbijkom, (4) Komorowski mówi że Środa
      psuje obraz Polski. Kto tak naprawdę psuje ten obraz?
      Państwo dzinnikarze, nie rubcie przynajmniej wy ludziom wody z mózgu.
    • Gość: Obronca W-wy w1920 SRODA IDZIE W ZAPARTE-WICIE, ROZUMICIE WYMSKLO MI IP: *.i.pppool.de 10.12.04, 11:14
      SIE- jak ten prezydent, ktory przez plot skakal i malo do wody nie wpadl.
      Pytany o wspolprace z SB belkotal, podpisalem , ale nie podpisalem, ale
      tylko trzema krzyzykami, bo ja polpismienny jezdem. Teraz kaszalot tez
      wypiera sie tego, co powiedziala: zesta mnie zle zrozumielista, wyrwalista
      z konteksta, dziennikarz zaskoczyl mnie na korytarzu- w domysle chcialaby
      powiedziec: PALNELAM TO ZA GRANICA, BO CO INNEGO MOWI SIE W POLSCE A CO INNEGO
      POZA NIA.Tlum gejow i lezbijek oszalal z zachwytu na te wiesc- sam kaszalot
      odcina sie od swych slow i sie wycofuje, a zboki wyja: "Sroda ma sz racje
      -jestesmy z toba". Ciemny Bolek raz jeden tylko zrobil ciekawa roszade:
      z grona swoich doradcow powyrzucal wszystkich profesorow, bo uznal ich
      za najwiekszych glupcow a ich rady za idiotyzmy. Koncze anegdotka/autentyk/
      legionista zostal skazany na kare smierci za gwalt na kobiecie i wyrok
      ma zatwierdzic J. Pilsudzki. Ten nakazal wyrok wykonac, a zapytany czy nie
      doszukal sie jakis okolicznosci lagodzacych odpowiedzial: Nie- bo byla
      STARA I BRZYDKA. Belka badz dla Srody surowym sedzia- tu tez brak okolicznosci
      lagodzacych.
    • Gość: nowy Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: 212.182.117.* 10.12.04, 11:23
      środa jeztem z tobą wygarnij im wreszcie pacanom prawde bo im sie klapki całkiem
      na oczach poprzekręcały
    • Gość: kobieta Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:23
      Bardzo odważna kobieta, potrafiła zdobyć się publicznie na odwagę i powiedzieć,
      to co inne kobiety tez zapewne chciałyby powiedzieć.
      Tak nas wychowano, ale czy my musimy jeszcze słuchać swoich rodziców.
      prosze aby nie mylono pojęć
      Bóg oraz Kościół, to naprawde sa dwie różne sprawy.
      Dlaczego kler wtraca sie w sprawy, na które i tak nie ma wpływu.
      Czy maltretowanej lub gwałconej kobiecie wystarcza słowa nazwijmy to "kapłana"
      córko wszystko w rekacz Boga.
      Czy oni wiedzą co te słowa znaczą?
      Czy udzielą kobiecie moralnego wsparcia?
      O nie, Konstytucja im tego zabrania, wie c poco zabieraja głos?
      Tak trzymac pani Magdo, i zadnego oddawania sie do dyspozycji Pana Premiera.
      Juz niedługo kobietom nie bedzie wolno nawet mysleć...
    • Gość: polak Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: 212.244.126.* 10.12.04, 11:31
      Och co za delikatność ze strony pana premiera...."wysoce niefortunna"... Babsko
      aż czerwone robi się na samo hasło KATOLICYZM, typowa postawa tzw wojujących
      feministek, które w Stanach posunęły się do podłych manipulacji danymi aby
      tylko doprowadzić do legalizacji zabijania nienarodzonych dzieci. Ta pani we
      krwi ma nienawiść do wszystkiego co katolickie a nawet chrześcijańskie... a pan
      premier z ukłonem mówi o wysoce niefortunnej wypowiedzi.....
    • Gość: Cogito Re: SKŁADAM SAMOKRYTYKĘ !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:37
      Po przeczytaniu postów na tym forum, składam samokrytykę. Kościół katolicki to najbardziej ciemna religia na świecie. Nie prawdą jest też to, że jest najbardziej prześladowaną religią (wg. liczebności). Jan Paweł II to pełen fobii Polak-katolik. Kobiety w Polsce nie mają równych praw i są dyskryminowane (nie wiem jak to jest z moją żoną – jest prezesem spółki, ale chyba boi się mężczyzn bo nie chce ich zwalniać z pracy – uważa, że mężczyzna kierowca jest lepszy od kobiety kierowcy – głupia chyba czy co?) Z tą moją żoną to jeszcze inne problemy. Mówi, że nie chciałaby, ażeby Piotrek (nas syn) uczęszczał do szkoły w której nauczyciel jest homoseksualistą – ca za brak tolerancji i homofobia. Wprawdzie nie ma dla Piotrka czasu bo kariera przeszkadza, ale trawkę powinno się zalegalizować (Piotrek zaczyna palić). Ale zostawmy moją żonę. Moja szefowa z biura przyznała mi za ubiegły miesiąc wyższą podwyżkę, niż mojej koleżance Beacie, która wykonuje taką samą pracę jak ja. (choć nie wiem czy więcej pracuje bo ma małe dziecko). Co za dyskryminacja w stosunkach pracy. Tylko dlaczego Beata nie protestuje, przecież kobieta kobiety nie powinna zwolnić z pracy za uwagi o dyskryminacji w zatrudnieniu. No i jeszcze ten mój sąsiad Tierii z Maroko. Jak przychodzi do nas na drinka (wyznaje islam!) to bez żony, i mówi, że mu się w Polsce bardzo podobać. On bardzo lubić Polki blondynki i polskie piwo oraz wódkę. On tylko nie lubić jak być zimno i mróz - śnieg lubić.
      A tzw. Pismo Święte, a w szczególności Listy Św. Pawła. Co za herezja. Tego powinno się zakazać. Przecież to najbardziej krwawa epopeja w dziejach ludzkości. Tam nawet napisali, że Bóg (mężczyzna!) zniszczył Sodomę i Gomorę m.in. za kochających inaczej. To niedopuszczalne, to trzeba wydać rezolucję ONZ zakazującą czytania tego pisma.
      Albo ta telewizja. Przecież oni tam w święta kolędy katolickie puszczają!!! Albo hipermarkety – dlaczego okres tzw. świąt katolickich zaczyna się w listopadzie a nie np. w maju. Te polskie katoliki to nawet halowen nie świętują, toć to skandal. Oni nawet chcą ograniczyć handel w niedzielę i święta (to nie prawda że w całej zachodniej Europie i Izraelu ograniczają handel). Nie będę już katolikiem. Nie wiem tylko czy w coś wierzyć czy w nic. Pomóżcie!!!
      • Gość: qwe Re: SKŁADAM SAMOKRYTYKĘ !!!!! IP: 213.199.219.* 10.12.04, 11:46
        Cogito!
        Po przeczytaniu Twoich wypowiedzi, dochodzę do wniosku, że ty tylko "sum" ale
        na pewno nie "cogito"!
      • Gość: qwe Re: SKŁADAM SAMOKRYTYKĘ !!!!! IP: 213.199.219.* 10.12.04, 11:53
        Cogito!
        Po przeczytaniu Twoich wypowiedzi, dochodzę do wniosku, że Ty tylko "sum" ale
        na pewno nie "cogito"!!!
    • Gość: zzz Brawo P. Magdaleno! Ci co są przeciw Pani IP: *.magma-net.pl 10.12.04, 11:51
      to koniunkturalni hipokryci, idioci lub kandydaci do leczenia psychiatrycznego.
      Powiedziała Pani przecież rzecz oczywistą, dla każdego kto chodził do
      jakiejkolwiek szkoły i ma choć jedną szarą komórkę. Oczywiście bp Pieronek musi
      mieć inne zdanie bo broni ideologii, której jest urzędowym, prominentnym
      obrońcą i z której jego kasta nieźle żyje. Byłbym głęboko rozczarowany, gdyby
      się Pani poddała lub gdyby premier przyjął Pani dymisję z tego powodu. Jest to
      niestety możliwe i prawdopodobne, bo lewica w Polsce zmieniła się w mimozę i
      ustępuje pola każdemu prawicowemu oszołomowi, który bąknie jakąkolwiek
      klerykalną głupotę.
    • Gość: Ika PANI MAGDALENO - DZIĘKUJĘ !!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.12.04, 11:52
      Jest Pani odważną i mądrą kobietą !!! A Pan Premier powinien być z Pani dumny. POZDRAWIAM ! ŻYCZĘ PANI DUŻO SIŁ I ZDROWIA !!!
    • Gość: predator Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: 212.122.207.* 10.12.04, 11:56
      Widze, ze kosciol zdolal oglupic w tym kraju tak znaczna czesc populacji, ze
      juz czas na zmiany. Kosciol nie jest swieta krowa, nie moze stac ponad prawem i
      nie moze narzucac spoleczenstwu niczego. Inaczej w tym zaklamanym kraiku zawsze
      bedzie syf.
    • Gość: kolo Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.lech.kso.pl 10.12.04, 12:28
      no0 coz miala racje i nie rozumiem, czemu cala taq afera ma sluzyc
    • Gość: Max Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.arreks.com.pl 10.12.04, 12:38
      Zal mi pani Srody i wszystkich feministek. Niech sie w koncu wyzwola ze swoich
      kompleksow.
    • Gość: Obserwator Oddała sie premierowi.... IP: 81.15.192.* 10.12.04, 14:49
      do dyspozycji.
    • ekostar Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera 10.12.04, 14:51

Kolejny chwyt michnikowszczyzny. Tabu.

Pani Magdalena Środa nie złamała żadnego tabu.

Prawdziwe tabu, o którym nikt nie wspomina to po prostu forma, nie tylko
      ostatniej lecz większości wystąpień Pani Środy oraz niewiarygodność samej osoby.
      Przekaz nieprecyzyjny, hermetyczny językowo wypowiadany w tempie, które Pani
      Środzie nie pozwala kontrolować jego merytorycznej zawartości. Niekonsekwentne
      operowanie argumentami w dyskursie. Wypowiedzi zawsze w napastliwym tonie,
      który odstrasza potencjalne feministki i ośmiesza kobiety niezależne. Treść
      rodem z amerykańskiego feminizmu lat 80-siątych ubiegłego wieku, który tam
      całkowicie wypaczył stosunki pomiędzy obydwoma płciami. Czy nawet w tej kwestii
      musimy odstawać o kilkadziesiąt lat do tyłu?

Nie jestem pewna czy Pani Środa w ogóle przemyślała problem wyboru odbiorców
      wśród których zamierza szerzyć swoje poglądy?

Nie jest to przecież krąg uciśnionych żon alkoholików, którym księża pomagają
      znosić brzemię losu, z prostej przyczyny, że sądząc po formie, filozoficzny
      wywód Pani Środy nie jest do nich adresowany.
      Wywód ten, nie trafi też do szerokiego grona intelektualistek, znacznie lepiej
      niż Pani Środa wykształconych, bo nieprawdą jest, że Pani Środa jest jedną z
      najlepiej wykształconych kobiet w Polsce, jak stwierdziła to dzisiaj w poranku
      Radia TOK FM Pani Redaktor Paradowska.
      Wywód ten, odrzucą też gorzej lub lepiej wykształcone kobiety, które idą same
      przez życie, wychowując samotnie dzieci, nie szukając dla siebie ani sponsora
      ani też jemu nie gotując tak jak Pani Środa obiadów.

Śmiem twierdzić, że jedynym celem Pani Środy jest szybkie zrobienie kariery
      politycznej w sposób typowy dla środowiska które reprezentuje i które ją
      popiera. Reprezentacja wyalienowana od treści.

Reprezentowanie kobiet przez Panią Środę uwłacza wszystkim prawdziwie
      wyemancypowanym kobietom współczesnego świata, którym pomogły w sukcesie
      odpowiednie wzory osobowe. Obawiam się, że niewiele emancypantek miałoby ochotę
      obrać sobie za wzór doskonałości Panią Środę.
    • Gość: ODB Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 15:21
      P. Sroda jako osoba publiczna odwazyla sie wyglosic swoje poglady. Ma ona wlasna
      ocene zrodel przemocy w rodzinie. To, ze jest on kontrowersyjny powinno
      rozpoczac dyskusje o tym problemie (przemoc wobec kobiet). A w POlsce jak zwykle
      - nikomu nie zalezy na maltretowanych zonach, a jedynie na doszukiwaniu sie
      obrazy tzw. wiekszosci katolickiej. Ciekawe, ze polscy katolicy wykazuja
      niezmierna aktywnosc w domaganiu sie czyjejs glowy (wtedy wszyscy dumnie epatuja
      swoim wyznaniem). Szkoda, ze tylko takie wypowiedzi potrafia wzniecic zapal
      katolicki. Na codzien prozno sie doszukiwac przestrzegania zasad wiary - zawisc,
      chamstwo, powszechna korupcja i cwaniactwo wystepuja niewspolmiernie czesciej
      niz wyrozumialosc i poszanowanie drugiego czlowieka. Patologia jest to, ze
      Polacy czuja sie duzo lepiej tylko wtedy gdy komus uda sie uprzykrzykrzyc zycie.
      Szkoda, ze roszczeniowosc jest glownym przymiotem polskich katolikow.
    • Gość: aaron Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.icpnet.pl 10.12.04, 15:54
      Pieronek, poucz się historii. To wszystko prawda! Widocznie nie jesteś godzien
      poznać prawdę!
    • oszolom.z.radia.maryja Do garów babo! 10.12.04, 15:55
    • wicca Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera 10.12.04, 16:16
      Wielkie larum sie podniosło, bo "odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu"
      powiedziała prawdę: patriarchat jest odpowiedzialny za upośledzenie sytuacji
      kobiet, a żadna instytucja nie jest tak patriarchalna jak kościół.
      Kościół i wspierający go wszechpolacy chcą zamknąć kobietę w faszystowskim
      schemacie trzech K. A księża, w większości, krzywdzonym kobietom mówią, że
      rodzina jest najważniejsza i trzeba się dla niej poświęcać.Właśnie
      dzięki "Pieronkom" i wszechpolakom Polacy nie przestaną być "zapyziałymi,
      średniowiecznymi kołtunami".

• Gość: Jan Paweł II Brawo Środa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sgib.com 10.12.04, 16:18
      Tak trzymać!. Nie popuszczać!.
    • esony Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera 10.12.04, 16:59
      a to czemu ?
    • Gość: arahat Brawo sroda... polak statystyczny to zapyzialy, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 17:00
      smierdzacy pijaczynka czekajacy na kase z uni i co niedziele po obiciu mordki
      dzieciom i zonie leci do kosciola aby zmyc z siebie wszelakie grzechy....
      wystarczy luknac na wsie czy miasteczka aby ujrzec statystycznego katolika
      przecinwgo wszystkiemu co nowe bo to wymysl szatana..oczywiscie oprocz
      gorzaly...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka