Dodaj do ulubionych

Polowanie na Rokitę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:35
We wczorajszej "Linii specjalnej" wystapił Donald Tusk. W jednym z fragmentów
dyskusji z B.Czajkowską użył sformułowania "jest to polowanie na Jana
Rokitę". Przytoczone zostały nazwiska niejakiego Wieczerzaka i niejakiego
Leppera. Nie oglądałam całego programu i nie wiem, czy czegoś nie
przeoczyłam. Sądząc jednak po przytoczonych nazwiskach, chłopaki ci za złe
mają posłowi Rokicie, że o nich mówi prawdę. Wcześniej niejaki Jagieliński -
dureń z FKP - przywołując kodeks Wł. Boziewicza wyzwał z trybuny sejmowej
posła Rokitę na pojedynek.
Pomijąc, że Jagieliński swoje sprawy prywatne chce rozstrzygać za pomocą
Sejmu (dla mnie jest to autentyczna obraza Sejmu), chcę mu wyjaśnić, że jako
człowiek niehonorowy w myśl kodeksu, na który się powołuje - nie ma on prawa
żądać satysfakcji. Prawo do tego mają jedynie osoby honorowe (z angielska -
"gentelmani"), a Jagieliński jest zwykłą łajzą, gdyż chociażby zgodnie z
art. 8 pkt. 25 "przebywając ciągle w towarzystwie osób niehonorowych nie jest
się gentelmanem". A czymże jest FKP?
Jeżeli ktoś ma bliższe informacje o "polowaniu" to chętnie je poznam.
Swoją drogą ciekawe jest, że najbardziej uczciwego człowieka boją się
złodzieje, aferzyści i inne wyrzutki społeczeństwa.
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Polowanie na Rokitę 09.01.05, 16:42
      "Swoją drogą ciekawe jest, że najbardziej uczciwego człowieka boją się
      złodzieje, aferzyści i inne wyrzutki społeczeństwa"

Ty to mówisz o Rokicie??
      Kpisz, czy wierzysz w cuda??
      • Gość: antonienko Re: Polowanie na Rokitę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:49
        Jestem osobą wierzącą i jako taka, przyjmuję, że są na Ziemi rzeczy, o których
        filozofom się nie śniło. Jednakże mimo najlepszych chęci nie potrafię J.Rokity
        przypasować do żadnej z afer.
        • Gość: asia Re: Polowanie na Rokitę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:13
          To poczytaj sobie dokładnie jego życiorys. Samo podpisanie przez tego durnia
          konkordatu warte jest przynajmniej dożywotniej zsyłki na Kołymę.
          • Gość: antonienko Re: Polowanie na Rokitę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:17
            Na Kołymie, gdzie tzw. SIEWWOSTLAGI w 1938 r. przejęło NKWD zginęły w
            nieludzkich warunkach setki tysięcy ludzi. Ja rozumiem, że wiesz, co piszesz i
            jesteś zwolenniczką Ludowego Komisariatu Spraw Wewnętrznych.
            Chyba się za późno urodziłaś(eś) i nie w tej części świata. Zawsze jednak
            możesz sobie powiesić portret tow. Stalina lub tow. Berii nad łóżkiem. I
            jeszcze jedno - ja konkordat popieram.
          • Gość: michal Re: Polowanie na Rokitę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.05, 20:30
            Rokita nie podpisywal konkordatu towarzyszko. Podpisala go premier Suchocka.
            • Gość: asia Re: Polowanie na Rokitę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:38
              To wspomnij sobie kto był "pierwszym" u Suchockiej. Jak mozna było bez zgody
              obywateli oddać kraj w pacht tej czarnej mafii, która doi ten kraj jak żadna
              inna. Ponieważ zapisy tej "umowy" obowiązuja też i niewierzących i oni równiez
              ponosza konsekwencje tego g..wna, to jest to zdrada interesów przynajmniej tej
              części Polaków. Stąd moja myśl o Kołymie, bo w polskich sądach wywinąć się z
              odpowiedzialności bliscy z czarną mafią potrafią sie bez trudu. I nic tu do
              rzeczy nie ma Stalin. Referendum w tej sprawie podobnie jak w sprawie aborcji i
              powszechnego podatku kościelnego byłoby totalną klapą dla KK.
              • Gość: ludzik Re: Polowanie na Rokitę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:44
                Mam inne zdanie, uważam, że referendum by tylko potwierdziło słuszność
                podpisania konkordatu. Dlatego też i ja żałuję,że nie zaufano mądrości Polaków.
                Dzisiaj nie musielibyśmy słuchać takich nieprzyjemnych głosów.
                Miłych snów.
            • kataryna.kataryna Re: Polowanie na Rokitę 09.01.05, 21:12
              Gość portalu: michal napisał(a):

> Rokita nie podpisywal konkordatu towarzyszko. Podpisala go premier Suchocka.

Raczej Skubiszewski i Kwaśniewski.
        • pan.nikt Człowiek, który we własnej partii 09.01.05, 23:10
          Człowiek, który we własnej partii, będąc jej przywódcą ( w grupie przywódcców),
          zezwala na jawne złodziejstwa (mosty, prywatyzacje itd), nie jest czysty.
          Z założenia.
    • goniacy.pielegniarz Re: Polowanie na Rokitę 09.01.05, 17:11
      Bądźmy poważni. Gdyby Wieczerzak miał jakieś powazne dowody, to nie lazłby z tym
      do Leppera.
    • Gość: Platformiak Re: Polowanie na Rokitę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:19
      Lepper chciał kiedyś stoczyc pojedynek bokserski z Rokita (lepper trenował Box.
      Rokita nie jest zamieszany w zadne afery ale ma niemiły charakter co prowadzi
      do tego ze ludzie go nie lubią. Wieczerzak gada glupoty.
    • Gość: babariba dopadli go już sukinsyny różne... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 09.01.05, 18:11
      ...i zmusili do rezygnacji z ksywki 'Maria', bo bydlaki wywęszyli, że Władek mu na drugie :)))
    • Gość: Henryk Polowanie na Rokitę? czy jego rudą kitę? - Lisa?:) IP: 82.160.16.* 09.01.05, 21:59
      -"użył sformułowania "jest to polowanie na Jana Rokitę".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka